فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت «نهاجا» با وجود تحریم های همه جانبه کشورمان، با موفقیت کامل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیر زاده فرمانده نیروی هوایی ارتش در پایان نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نهاجا، اظهار داشت: ما یک رزمایش بسیار پرفشار را طراحی کرده بودیم تا در یک مدت زمان کوتاهی تعداد زیادی از جنگنده ها و هواپیما های بدون سرنشین و با سرنشین با قدرت آتش بالا به اهداف مشخص شده حمله کنند.
وی ادامه داد: این رزمایش از لحاظ کنترل فرماندهی و تامین ایمنی دارای پیچیدگی های خاصی است، امروز شاهد بودیم انواع متنوعی از هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین در این رزمایش حضور داشتند و کنترل و پایش همزمان رزمایش با هواپیمای بدون سرنشین که ساخت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد که یک طرح ریزی جدید بود.
فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به استفاده از  خلبانان و کارکنان جوان در نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نهاجا، گفت: رزمایش یک نوع آموزش و کسب آمادگی برای صحنه واقعی است و احتمال عدم موفقیت نیز در آن وجود دارد اما خلبانان و کارکنان جوان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران،  رزمایش را با یک شرایط بسیار خوب و با اقتدار برگزار کردند.
امیر سرتیپ نصیر زاده با بیان اینکه نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نهاجا موفقیت آمیز بود و به تمام اهداف از پیش تعیین شده دست یافتیم، یادآور شد: این گونه رزمایش ها به ما این امکان را می دهد که نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و با اصلاح آموزش ها توان و کیفیت کار خود را ارتقا دهیم، این رزمایش بسیار موفقیت آمیز بود و یک نکته بارز و قابل توجه آن این است که دوستان و دشمنان بدانند که این رزمایش با این کیفیت در شرایطی برگزار می شود که دشمنان ما سالهاست تحریم حداکثر ی را بر نیروهای مسلح ایران اعمال کرده اند.
وی افزود: رزمایش یعنی مصرف قطعات و به کارگیری تجهیزات بسیار پیشرفته و نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نهاجا در شرایطی که دشمن فکر می کند تحریم حداکثری داشته است برگزار شده و نشان می دهد که تحریم و رفع تحریم برای ما تفاوتی ندارد و ما به توان و پتانسیل داخلی متکی هستیم و نیازی به بیگانگان نداریم.
امیر سرتیپ نصیرزاده در ادامه ضمن تشریح دستاوردهای این رزمایش گفت: استفاده از خلبانان جوان در کنار خلبانان مجرب، آماده سازی انواع هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین توسط تکنسین های فنی در زمان کوتاه، اجرای روش‌های نوین رزم هوایی براساس نیازهای امروز، استفاده مطلوب و موفقیت آمیز از هواپیمای صاعقه در بخش های  مختلف از نقاط قوت این رزمایش بود.
وی افزود: طراحی و اجرای چند طرح جدید عملیاتی، براساس نیازهای دفاع، حمله و حملات هوایی، استفاده موفق از پرنده های دور ایستا برای بمباران در ارتفاع بالا و در فاصله دور ، استفاده موفق از راکتها و بمب های ساخت داخل، تعامل خوب در استفاده از تجهیزات طراحی و ساخته شده توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارتقای قدرت فرماندهی کنترل پایگاه های مختلف نیروی هوایی در اجرای یک عملیات مشترک و نقش آفرینی موفق جنگنده بمب افکن های نهاجا در نقش نیروی های مهاجم و خودی از دیگر دستاوردهای این رزمایش بود که با موفقیت به آن دست یافتیم.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : چهار شنبه 14 آبان 1399 | 11:13 | نویسنده : رضا |

 

 مرحله اصلی و فاز عملیاتی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، با نام مقدس یا «صادق آل محمد(ع)» در منطقه عمومی اصفهان آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی ارتش، مرحله اصلی و فاز عملیاتی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت، صبح امروز با نام مقدس یا «صادق آل محمد(ع)» در منطقه عمومی اصفهان با شرکت هفت پایگاه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با محوریت پایگاه هوایی شهید بابایی آغاز شد.
امیر سرتیپ دوم فرهاد گودرزی سخنگوی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت، گفت: بعد از گسترش انواع هواپیماهای شکاری و بمب افکن، ترابری سنگین و نیمه سنگین، سوخت رسان، شکاری رهگیر و شناسایی، گشت هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین از روزها قبل از پایگاه‌های نیروی هوایی ارتش به پایگاه شهید بابایی اصفهان، روش‌های مقابله با تهاجم دشمن فرضی با استفاده از تاکتیک‌های نوین، طی این دو روز تمرین خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر پایگاه شهید بابایی، پایگاه های شهید لشکری تهران، شهید نوژه همدان، شهید دوران شیراز، شهید یاسینی بوشهر، شهید عبدالکریمی بندرعباس، وحدتی دزفول و شهید فکوری تبریز بصورت مستقیم در این رزمایش شرکت دارند.
سخنگوی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت ادامه داد: در این رزمایش هواپیماهای بمب افکن سنگین راهبردی سوخو24 و اف4، اف5، اف7، میگ29، اف14، صاعقه، هواپیماهای سوخت رسان بوئینگ 707 و 747 که توسط کارکنان فنی متعهد و متخصص نیروی هوایی ارتش بازآماد شده‌ و تغییراتی در برخی سامانه‌های آن‌ها اعمال شده است، به همراه انواع هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به موشک‌های نقطه زن و بمب های هوشمند برد بلند که از روز ها قبل به پایگاه شهید بابایی گسترش پیدا کرده اند، حضور دارند.
وی تصریح کرد: انجام تیراندازی های هوا به هوا، تیراندازی علیه اهداف هوایی با سرعت و در ارتفاعات مختلف، تیراندازی و بمباران هوا به زمین در شرایط مختلف و با استفاده از بمب های هوشمند، بومی و ارتقا یافته سنگین و نیمه سنگین و استفاده از انواع موشک های لیزری، تلویزیونی حرارتی، راداری و انواع راکت ها و بمب های تولید شده به دست متخصصان داخل کشور، یکی از بخش های مهم این مرحله از رزمایش است.
سرتیپ دوم گودرزی خاطرنشان کرد: پیش از آغاز فاز عملیاتی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش، هواپیماهای شناسایی و عکسبرداری آر اف 4، و پهپادهای کمان 12 به جمع آوری اطلاعات سیگنالی و شنود الکترونیکی، رصد، شناسایی و عکسبرداری از اهداف از پیش تعیین شده پرداخته اند.
وی در ادامه با بیان این که ما به دنبال امنیت پایدار در منطقه هستیم، طرح ریزی و هدایت تمرکزی به منظور اجرای انواع عملیات هوایی، افزایش شعاع عملیات با انجام سوخت گیری هوایی در داخل و خارج از مرز، استفاده از هواپیماهای گشت هوایی با هدف کسب برتری هوایی، به کارگیری روش های دستیابی به اهداف زمینی و هوایی در مناطق ناشناخته، کسب و ارتقاء مهارتهای لازم جهت آماده سازی به موقع پرنده های شرکت کننده توسط کارکنان فنی، تمرین پرواز ناوبری ارتفاع پست بدون کمک از سیستم های ناوبری هواپیما و استفاده از اصول پدافند غیر عامل را از اهداف تخصصی این رزمایش برشمرد.
سخنگوی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت ادامه داد: بمباران با استفاده از مهمات نقطه زن و هوشمند، تمرین رزم هوایی و انهدام اهداف هوایی، انجام عملیات بمباران تاکتیکی منظم و متنوع هوایی، حمله هواپیماهای جنگنده به اهداف زمینی، شناسایی هوایی و شنود الکترونیکی، استفاده از پهپادها برای بمباران اهداف، شناسایی و عکسبرداری، عملیات ترابری هوایی در ابعاد تاکتیکی و ارتقاء سطح آمادگی رزمی با انجام پروازهای برد بلند به منظور دسترسی به مناطق حساس و حیاتی در عمق خاک دشمن از دیگر اهداف این رزمایش است.
وی تصریح کرد: بهره گیری از کارکنان جوان به همراه  پیشکسوتان به منظور انتقال تجربیات، نوآوری در اقدامات، افزایش حجم قدرت آتش و دقت در اصابت اهداف متحرک و ثابت زمینی و هوایی، استفاده از مهمات نقطه زن و دور ایستا با قدرت تخریب بسیار بالا توسط هواپیماها و پهپادها، دیگر نقاط قوت این رزمایش است و بخشی از توان رزمی نیروی هوایی ارتش را به معرض نمایش می گذارد.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : دو شنبه 12 آبان 1399 | 13:0 | نویسنده : رضا |

 

در اولین روز از مرحله اصلی و فاز عملیاتی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت، هواپیماهای شکاری بمب افکن اف5 و صاعقه اهداف مهم و حیاتی دشمن را با استفاده از راکت‌های بومی و ساخت داخل منهدم کردند.

به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم خلبان فرهاد گودرزی سخنگوی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش گفت: در اولین روز از آغاز فاز عملیاتی رزمایش فدائیان حریم ولایت، هواپیماهای اف5 و بومی صاعقه با راکت های بومی و ساخت داخل اهداف مهم و حیاتی دشمن فرضی را با موفقیت منهدم کردند.
وی افزود: همچنین هواپیماهای اف7 مجهز به بمب های هوشمند، نقطه زن، دور ایستا و راکت های هوا به زمین ساخت داخل، اهداف حیاتی دشمن فرضی را با نوآوری، تکنیک های ابتکاری و خارج از رینگ پدافندی توسط خلبانان شجاع و جوان در عمق منطقه نبرد مورد هدف قرار دادند.
 امیر سرتیپ دوم گودرزی بیان داشت: در ادامه اجرای نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش، جنگنده های اف14، عملیات سوخت گیری هوایی را از تانکر سوخت رسان بوئینگ 707، به منظور اجرای پوشش هوایی در ارتفاع پست با موفقیت انجام دادند.
سخنگوی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت اظهار داشت: در بخش دیگری از این رزمایش عملیات جنگ الکترونیک و آزمایش انواع سامانه های پیشرفته ارتباطی نیروی هوایی ارتش با استفاده از بسترهای امن شبکه های بی سیم و باسیم، انواع سامانه های تسهیلات پروازی و انواع سامانه های تاکتیکی مأموریت های ابلاغ شده در جنگ الکترونیک را با موفقیت انجام دادند.
وی با تاکید بر اینکه هواپیماهای شرکت کننده در این رزمایش توسط کارکنان فنی، متعهد و متخصص نیروی هوایی ارتش و با استفاده از تخصص و تجربه بالای این عزیزان، بازآماد و آماده اجرای عملیات شده است، گفت: قبل از شروع فاز عملیاتی رزمایش، هواپیماهای شناسایی آر اف4 با استفاده از دوربین های پیشرفته «سمات» که برای نخستین بار توسط متخصصان نیروی هوایی ارتش ساخته و تولید شده است به همراه پرنده‌های بدون سرنشین «کمان12»، با پرواز بر روی مواضع دشمن فرضی به جمع آوری اطلاعات سیگنالی و شنود الکترونیکی و رصد، شناسایی و عکسبرداری از اهداف از پیش تعیین شده پرداختند.
امیر گودرزی شعار نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت را «آسمان امن در سایه اقتدار نیروی هوایی الهی» عنوان کرد و گفت: نیروی هوایی ارتش در کنار سایر قوای مسلح کشور تحت فرماندهی ولی امر مسلمین و فرماندهی معظم کل قوا، وظیفه تامین امنیت پهنه هوایی کشور را بر عهده دارند.
وی تصریح کرد: این رزمایش حاوی پیام امنیت، ثبات، دوستی و صلح پایدار برای کشورهای منطقه، پیام دلگرمی و اطمینان خاطر برای هموطنان و پیام آمادگی برای دفاع و پاسخ کوبنده در صورت اشتباه و خطای محاسباتی برای دشمنان است.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : دو شنبه 12 آبان 1399 | 12:58 | نویسنده : رضا |

 

فرمانده نیروی زمینی ارتش با تاکید بر این که جمعیت زیربنای توسعه و حرکت به طرف رشد و تعالی است گفت: در هر جامعه ای موضوع جمعیت از مولفه های مهم و راهبردی قدرت است.

امیر سرتیپ کیومرث حیدری روز دوشنیه در اولین جشنواره حضرت علی اصغر با موضوع تحکیم بنیان خانواده و توجه به فرزند آوری افزود: در هر جامعه‌ای موضوع جمعیت یکی از مولفه‌های مهم و راهبردی قدرت است. جمعیت به خودی خود صرفنظر از مونث و مذکر بودن خود واژه جمعیت از مولفه های قدرت است که در نظام جهانی شناخته شده است.
وی با بیان این که ایران کشور پهناوری است گفت: کشور ما دارای پتانسیل‌های مهم اقتصادی و قابلیت‌های بی نظیر است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه با اشاره به بحث بنیان خانواده و توجه به فرزند آوری افزود: دغدغه رهبر معظم انقلاب که بارها به آن تاکید فرموده اند  پیرشدن کشور از حیث جمعیت است و تاکنون ایشان 42 مرتبه در سخنرانی های خود به موضوع پیرشدن جمعیت و موضوع مهم فرزندآوری تاکید کرده‌اند.
امیرحیدری با تاکید بر این که جمعیت زیربنای توسعه و حرکت به طرف رشد و تعالی است گفت: جمعیت کشوری اگر زیاد شود یعنی همه مولفه های توسعه و پیشرفت در زمینه های مختلف شکوفا می شود و باعث قدرت کشور می شود چرا که قوی شدن یک کشور بدون زیاد شدن جمعیت امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به کشورهای کوچک گفت: هر چقدر هم که این کشورها قدرت پیدا کنند در مقابل کشور پرجمعیت و قوی حرفی برای زدن ندارند بنابراین یکی از ابزارهای اقتدار و قدرت جمعیت است که رهبر معظم انقلاب بارها به آن اشاره کردند و دغدغه اصلی ایشان است که جمعیت کشور باید زیاد شود.
امیرحیدری با بیان این که  در نیروی زمینی اصل بر ولایت محوری است گفت: این ولایت محوری به معنی آن است که تمام سرمایه های معنوی و مادی نیروی زمینی باید در مسیر تحقق و اعتلای بیانات رهبر معظم انقلاب به کار گرفته شود.
وی با بیان این که یکی از تاکیدات رهبری بحث فرزندآوری است افزود: بر این اساس ما در نیروی زمینی برای تحقق این تاکید رهبری طرح لبیک 24 را با موضوع تحکیم بنیان خانواده و توجه به فرزندآوری شروع کردیم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: ما در سه مرحله این طرح را اجرا می کنیم؛ ابتدا در زمینه ازدواج آسان، دوم فرزندآوری که در این خصوص موضوع تشویق و حمایت مطرح است و در مرحله سوم هم تا پایان شیرخوارگی خانواده را مورد حمایت قرار می دهیم.
امیرحیدری یادآور شد: برای هر فرزندی که به دنیا آمد ماهانه 350 هزارتومان به مدت 2 سال جهت حمایت به حساب سرپرست خانوار واریز می شود.
وی در ادامه به بحث درمان ناباروری خانواده‌ها در نیروی زمینی ارتش اشاره کرد و گفت: باید به این موضوع توجه شود و مشکلاتی که در این زمینه است را برطرف کنیم. بر این اساس امروز در نیروی زمینی به تمامی یگان ها مراجعه می شود و خانواده‌هایی که مشکل ناباروری یا حتی مریضی‌های دیگر دارند را شناسایی کرده و در جهت درمان آنها کمک می کنیم.
وی افزود: تلاش و اهتمام مطلوب مجموعه بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش در این مسیر تا تححق اهداف قابل تقدیر است.
اولین جشنواره حضرت علی اصغر با موضوع تحکیم بنیان خانواده و توجه به فرزند‌آوری صبح امروز در مجموعه ستاد نیروی زمینی ارتش با حضور امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده این نیرو برگزار شد.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : دو شنبه 12 آبان 1399 | 12:57 | نویسنده : رضا |

 

طی مراسمی با حضور فرمانده کل ارتش، بیش از ۵۰۰ خودروی فوق سنگین، تانکبر تاکتیکی به ناوگان ترابری و تحرک نیروی زمینی ملحق شدند.

به گزارش روابط عمومی ارتش،  در مراسمی که امروز(چهارشنبه) با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش و جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح در پادگان شهید مدافع حرم یداللهی منفرد نزاجا برگزار شد، بیش از ۵۰۰ خودروی فوق سنگین تانک‌بر تاکتیکی به  این نیرو ملحق شد.
این خودروها توسط معاون آماد و پشتیبانی نیروی زمینی ارتش بازتولید و به ناوگان تحرک و ترابری این نیرو ملحق شدند.
امیر حسن علیپور معاون آماد و پشتیبانی نیروی زمینی ارتش در جمع خبرنگاران به ارائه توضیحاتی در این زمینه پرداخت و گفت: امروز شاهد الحاق تانکبرهایی هستیم که قادرند دو تانک را بصورت همزمان حمل کنند که این موضوع شگفت انگیز است.
معاون آماد و پشتیبانی نزاجا خاطرنشان کرد: امروز بیش از ۵۰۰ خودروی فوق سنگین تانکبر تاکتیکی ملحق به ناوگان ترابری و تحرک نیروی زمینی ملحق شدند.
در این مراسم که بصورت ارتباط تصویری با یگان‌های نیروی زمینی ارتش برگزار شد، امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش، سردار شادمانی، معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص)، امیر سرتیپ حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش حضور داشتند.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : پنج شنبه 8 آبان 1399 | 11:21 | نویسنده : رضا |

 

 امیر سرتیپ حیدری گفت: در سال‌های اخیر با توجه به تحریم‌ها، نیرو‌های مسلح کشور توانسته‌اند در تولید تجهیزات مورد نیاز، گام‌های بلندی بردارند و تلاش کرده‌ایم در حوزه تجهیزات به خودکفایی برسیم.

به گزارش روابط عمومی ارتش،  امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش صبح امروز (چهارشنبه) در مراسم رونمایی از تجهیزات و ادوات خودرویی بازتولید شده این نیرو گفت: ارتقای تحرک در نیرو‌های مسلح، ارتش و نیروی زمینی، همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.
وی افزود: با استفاده از فرصت‌های پدید آمده در نتیجه تهدید‌های ظالمانه استکبار جهانی، همواره تلاش کردیم آنچه را که نیاز داریم در داخل و با تلاش مهندسان توانمند تولید کنیم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: کارکنان ولایت مدار نیروی زمینی ارتش در اقدامی جهادی توانسته اند، هم به ارتقای تحرک کمک کنند و هم استمرار عملیاتی را در سطح یگان‌های این نیرو فراهم آورند و اینگونه "نهضت روی پای خود ایستادن" را بار دیگر به نمایش دهند.
وی در ادامه بیان کرد: در سال‌های اخیر با توجه به تحریم‌های ظالمانه دشمنان، نیرو‌های مسلح توانسته اند در تولید تجهیزات مورد نیاز و متناسب با تهدیدات، گام‌های بزرگی بردارند. در این سال‌ها تلاش کرده‌ایم در حوزه تجهیزات به خودکفایی برسیم. خوشبختانه تجهیزاتی را که نیاز داریم در داخل تولید می‌کنیم.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : پنج شنبه 8 آبان 1399 | 11:16 | نویسنده : رضا |

 

فرمانده کل ارتش با اشاره به توان نزاجا گفت: اقداماتی که در زمینه متحرک‌سازی یگان‌های نیروی زمینی ارتش روی داده، شبیه معجزه است.

به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش امروز (چهارشنبه) در مراسم رونمایی از تجهیزات و ادوات خودرویی تولید و بازتولید شده نیروی زمینی ارتش که با حضور معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) برگزار شد، با اشاره به اینکه تلاش و‌ مدیریت جهادی را در ارتش شاهد هستیم، اظهار داشت: ما امروز آنچه که مشاهده می‌کنیم بخشی از تلاش‌های جهادی نیروی زمینی ارتش در عرصه تحرک بود و اقداماتی که در این زمینه روی داده، شبیه معجزه است؛ یک نیروی صد درصد متحرک که بدون نیاز به کمک بیرونی، قادر است همه وظایف محوله را انجام دهد.
وی ادامه داد: شاخصه تحرک یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های توان و آمادگی رزمی هر نیروی نظامی است.
فرمانده کل ارتش افزود: یکی از بخش‌هایی که مورد توجه این نیرو قرار گرفته، بخش تحرک بوده است؛ که علاوه بر آن اتفاقات مهمی در بخش‌هایی مانند آتش، آموزش، تاکتیک و روش‌ها، نو شدن سازمان‌ها و چگونگی ورود به میدان بویژه روحیه و انگیزه روی داده است.
وی عنوان کرد: مبنای روحی و انگیزه‌ای که امروز بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروی انقلاب اسلامی در نیروی زمینی ارتش وجود دارد، همان مبنای انقلابی و مبنایی است که در دوران دفاع مقدس شاهد بودیمکه امروز تکامل پیدا کرده و ارتقا یافته است.
سرلشکر موسوی با اشاره به توان نیروی زمینی ارتش گفت: نیروی زمینی ارتش امروز قادر است با قدرت در همه رده‌ها، همه مأموریت‌های خود را صد درصد با موفقیت به سرانجام برساند.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : پنج شنبه 8 آبان 1399 | 11:15 | نویسنده : رضا |

امیر دریادار سیاری با صدور پیامی فرارسیدن سالروز پدافند غیر عامل را به رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور تبریک گفت.

به گزارش روابط عمومی ارتش، متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
همرزم ارجمند،
سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی
ریاست محترم سازمان پدافند غیر عامل کشور
سلام علیکم؛
پدافند غیر عامل صلح آمیزترین روش دفاع از ملت در مقابل دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی ایران است که با وجود ناکامی‌های پی در پی هیچگاه دست از کینه‌ورزی و عداوت بر نداشته و هدفی جز نابودی حاکمیت، استقلال، کیان و هویت ایران اسلامی ندارند.
تشکیل سازمان پدافند غیر عامل به یُمن تدابیر راهبردی و دوراندیشانه فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) در هشتم آبان ماه سال 1382، فصل نوینی در دفاع هوشمندانه را در دنیای مملو از منازعات و مناقشات امروز گشوده و این مهم نقش و جایگاهی حیاتی در مصون سازی کشور از طریق بالا بردن قدرت بازدارندگی، ارتقاء پایداری و آستانه مقاومت ملی و کاهش آسیب پذیری زیر ساخت‌های(حیاتی، حساس و مهم) ایفا نموده و مدیریت بحران در برابر تهدیدات متنوع فرا روی پیرامونی و فضای سرزمین نظام جمهوری اسلامی را تسهیل نموده است.
فرارسیدن هشتم آبان که به عنوان روز پدافند غیر عامل نامگذاری گردیده را به جنابعالی و تمامی تلاشگران این عرصه جهاد خاموش که روحیه امید و آرامش را در جامعه پایدار نموده اند، صمیمانه تبریک و تهنیت عرض می نمایم و از درگاه خداوند متعال، توفیق تداوم خدمت صادقانه به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در ظل توجهات حضرت ولی عصر (عج) و تحت زعامت فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی) مسئلت می نمایم.

رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران
دریادار دکتر حبیب الله سیاری
منبع خبر: میثا نبور

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : پنج شنبه 8 آبان 1399 | 11:7 | نویسنده : رضا |

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با حضور در منطقه سوم این نیرو مستقر در شهرستان کنارک از روند احداث و پیشرفت بیمارستان فوق تخصصی 64 تخت خواب خاتم الانبیاء بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش با حضور در منطقه سوم نداجا مستقر در شهرستان کنارک ضمن بازدید از روند احداث و پیشرفت بیمارستان فوق تخصصی 64 تخت خوابه خاتم الانبیاء، از نزدیک در جریان ساخت اماکن رفاهی، ورزشی و درمانی در کوی سازمانی تکاوران قرار گرفت.
دریادار خانزادی با اشاره به هماهنگی‌های به عمل آمده با وزارت بهداشت و درمان کشور، ابراز امیدواری کرد: انشالله در آینده نزدیک شاهد افتتاح و بهره برداری بیمارستان فوق تخصصی 64 تخت خوابه خاتم الانبیاءدر شهرستان کنارک خواهیم بود.
دریادار خانزادی تصریح کرد: این بیمارستان بزرگترین بیمارستان نیروهای مسلح در سطح شهرستان های کنارک و چابهار است که شامل، دستگاه‌های سی تی اسکن،رادیولوژی ، اکسیژن درمانی، اتاق‌های هایپر بار HBO تراپی)  و همچنین دارای بخش‌های مختلف داخلی، جراحی، دندانپزشکی، زنان و زایمان، اطفال، اورژانس، سونوگرافی، بینایی سنجی، ICUو ccu است.
بر اساس این گزارش، دریادار خانزادی در ادامه از نزدیک از اماکن در حال ساخت شهرک تکاوران دریایی و چگونگی پیشرفت و زمان اتمام پروژه ها در منطقه سوم نداجا در شهرستان کنارک بازدید کرد.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : پنج شنبه 8 آبان 1399 | 11:2 | نویسنده : رضا |

 

امیر سرتیپ دوم صمدی عنوان کرد: در طول 8 ماه گذشته بالغ بر 35000 بیمار به صورت سرپایی به این بیماریتان مراجعه کرده اند و تا امروز 22000 سی تی اسکن ریه در این مرکز انجام شده است.

به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم صمدی رییس بیمارستان بعثت نیروی هوایی ارتش، اظهار کرد: در طول 8 ماه گذشته بالغ بر 35000 بیمار به صورت سرپایی به این بیمارستان مراجعه کرده اند که از این تعداد حدود ده درصد یعنی 3500 نفر از این افراد بستری شده اند و هم چنین روزانه حدود 150 سی تی اسکن و 140 مورد پی سی آر در این بیمارستان صورت می گیرد؛ به طوری که تا امروز 22000 سی تی اسکن ریه در این بیمارستان انجام شده است.
رییس بیمارستان بعثت نهاجا، افزود: پیرو دستور مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر استفاده از حداکثر ظرفیت مراکز درمانی نیروهای مسلح، از تعداد250 تخت این بیمارستان، تعداد 150 تخت به بیماران کرونایی اختصاص پیدا می کند که درصد بسیار بالایی است و در همین راستا و در آینده نزدیک اولین مرکز پی سی آر در سطح بیمارستان های ارتش در تهران افتتاح خواهد شد و همچنین پس از سه ماه از افتتاح بخش بیولوژیک این بیمارستان، در هفته های آتی، بخشی تحت عنوان بخش بیولوژیک 2 با ظرفیت 50 تخت و مخصوص بیماران کرونایی افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به مراجعه حدود 345 نفر در روز به اورژانس این بیمارستان که بزرگ ترین اورژانس مراکز درمانی نیروهای مسلح است؛ قصد داریم در آینده نزدیک ظرفیتی را ایجاد کنیم که مراجعان تمامی خدمات از جمله سی تی اسکن را هم در همان مرکز اورژانس دریافت کنند و با این اقدام بسیاری از کارها تسهیل خواهد شد.
امیر سرتیپ دوم صمدی خاطرنشان کرد: بیمارستان بعثت نهاجا به عنوان یکی از مراکز اصلی بستری و درمان بیماری کرونا در تهران با تمام امکانات سخت افزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی و علیرغم مشکلات زیاد در حوزه نیروی انسانی و تجهیزات پزشکی، در کنار دیگر ارکان درمانی کشور تا شکست کامل این بیماری در کنار هموطنان خواهد بود و امیدواریم که بتوانیم از تجربه مقابله با این ویروس، در جهت افزایش سطح خدمات درمانی و بهداشتی در آینده استفاده کنیم.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : پنج شنبه 8 آبان 1399 | 11:0 | نویسنده : رضا |

منافقین خیانت‌های بسیاری را علیه کشور و مردم ایران انجام دادند.

‌به گزارش  خبرگزاری میثاق نیوز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از نیرو‌های استراتژیک در ساختار نیرو‌های مسلح کشورمان به شمار می‌رود که وظیفه حراست از آسمان ایران اسلامی را برعهده دارد. کارکنان متعهد و انقلابی این نیرو از آغاز مبارزات مردمی علیه رژیم ستمشاهی با مردم همراه بودند و برای پیروزی نهضت مردمی ایران به رهبری امام خمینی (ره) تلاش‌های بسیاری کردند.

منافقین کدام خلبان ایرانی را به شهادت رساندند؟ + تصاویر

بارزترین نمونه همراهی کارکنان نیروی هوایی ارتش با حضرت امام خمینی (ره) بیعت همافران در تاریخ ۱۹ بهمن ماه ۱۳۵۷ بود که آن‌ها با حضور در محل اقامت امام با ایشان بیعت کردند و  شعار می‌دادند: «ما قطره‌ای از ارتش تو هستیم، خمینی».

منافقین کدام خلبان ایرانی را به شهادت رساندند؟ + تصاویر

همه این اتفاقات گذشت و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید. نیروی هوایی ارتش که حامی انقلاب بود به جنگ ضد انقلاب در کردستان رفت و حتی نخستین شهید خود برای دفاع از انقلاب به نام شهید محمد نوژه را هم در کردستان به انقلاب تقدیم کرد. چندی بعد هم با حمله صدام به کشورمان باز هم نیروی هوایی بود که به عنوان آماده‌ترین نیروی نظامی کشورمان نخستین پاسخ را به ارتش بعث داد و به آن‌ها هشدار داد که عقابان آسمان ایران مراقب تمام وطن خود هستند.

منافقین کدام خلبان ایرانی را به شهادت رساندند؟ + تصاویر

نیروی هوایی ارتش بعد‌ها و در طول دفاع مقدس علاوه بر عملیات‌های مهمی چون حمله به الولید یا اچ ۳، حمله به اوسیراک، کمان ۹۹، بمباران شهر کوت و بسیاری دیگر از عملیات‌ها نقش مهمی در نابودی توان نظامی ارتش بعثی داشت. این نیرو در این راه البته شهدای بسیاری را هم به انقلاب و کشورمان تقدیم کرده است که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به شهید بابایی، شهید دوران، شهید اقبالی دوگاهه، شهید خلعتبری و بسیاری دیگر اشاره کرد.  

منافقین کدام خلبان ایرانی را به شهادت رساندند؟ + تصاویر

منافقین خلق چه خیانت‌هایی علیه مردم ایران انجام دادند؟

گروهک منافقین یکی از گروهک هایی بود که خیانت های بسیاری را علیه کشورمان انجام داد. مهم ترین این خیانت ها انفجار دفتر نخست وزیری، انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، ترور مردم انقلابی و بی گناه در کوچه و خیابان و بسیاری دیگر را شامل می شود. البته آن ها در جنگ تحمیلی نیز به سوی دشمن بعثی رفتند و در چند عملیات که مهم ترین آن عملیات فروغ جاویدان بود علیه کشورشان جنگیدند و سعی داشتند تا به عنوان مزدوران صدام تا تهران پیشروی کنند. اما رزمندگان کشورمان در مقابل آن ها ایستادگی کردند و توطئه آن ها در نطفه شد. 

منافقین کدام خلبان ایرانی را به شهادت رساندند؟ + تصاویر

منیع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 5 آبان 1399 | 10:46 | نویسنده : رضا |

پیکر مطهر شهید «فرمان پور یعقوب» سرباز لشکر 21 حمزه ارتش که بعد از ۳۵ سال تازه تفحص و شناسایی شده است پس از تشییع در مرکز آموزش تخصص های نیروی دریایی، در تالش و زادگاهش روستای شیخ محله بخش اسالم تشییع و به خاک سپرده شد.

به گزارش روابط عمومی ارتش، پیش از ظهر یکشنبه همزمان با سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) مردم شهرستان تالش بعد از ۳۵ سال انتظار فرزند دلیر و شجاع خود را که در راه حفظ وطن به جبهه‌های حق علیه باطل رفته و به شهادت رسیده بود را در آغوش گرفتند.
شهید «فرمان پور یعقوب» سرباز لشکر ۲۱ حمزه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که در تاریخ ۲۳ بهمن سال ۶۳ در شهر آبادان به شهادت رسید و پیکر مطهر این شهید گرانقدر بعد از ۳۵ سال تازه تفحص و شناسایی شده است. این شهید متولد سوم مهرماه ۱۳۴۴ اهل و ساکن روستای شیخ محله بخش اسالم شهرستان تالش بود.
مردم ولایتمدار و شهید پرور شهرستان تالش در روزهای گذشته با شنیدن شناسایی پیکر شهید «فرمان پور یعقوب» از سربازان رشید لشکر 21 حمزه نیروی زمینی ارتش بعد از ۳۵ سال، خود را آماده پذیرایی از این مهمان عزیز کرده بودند.
شهرستان تالش که به زندگی مسالمت آمیز شیعه و سنی در کنار هم مشهور و معروف است این بار نیز میزبان شهیدی اهل تسنن بود و چه خوب مردمان این دیار حق میزبانی را به جا آورده و فرزند تازه برگشته از سفر خود را پرشور در آغوش گرفتند.
مادر این شهید گرانقدر که دیگر به گفته خود شب‌ها چشم انتظار آمدنش نیست آنچه از فرزند عزیز و رشیدش به یادگار مانده و برایش آورده بودند را در آخرین وداع در آغوش کشید و وی را به خاک سپرد.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : دو شنبه 5 آبان 1399 | 10:44 | نویسنده : رضا |

به نظر می‌رسد که جنگنده‌های ایرانی ظرفیت خوبی برای صادرات به ونزوئلا دارند.

به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز،  دو شب قبل بود که نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا طی مصاحبه تلویزیونی با شبکه دولتی ونزوئلا گفت که قرار است تا با حضور کشور‌های روسیه، چین و ایران یک شورای نظامی تشکیل داده تا به استقلال تسلیحاتی کشورش کمک کند.  

مادورو در این برنامه تلویزیونی و در جمع دو تن از فرماندهان ارشد نظامی کشور ونزوئلا گفت که قصد دارد یک شورای نظامی را تشکیل دهد تا به استقلال تسلیحاتی این کشور کمک کند. بنا به برآورد رئیس جمهور ونزوئلا تاسیس این شورا حداکثر تا اواسط ماه نوامبر طول خواهد کشید و این یعنی ونزوئلا مشتری تجهیزات دفاعی کشورمان خواهد بود.

آیا جنگنده‌های ایرانی به ونزوئلا صادر می‌شوند؟

جنگنده‌های ایرانی چه راهی پیمودند تا به صادرات برسند؟

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور قدرتمند در تولید تجهیزات و تسلیحات دفاعی در منطقه غرب آسیا و در سطح جهان به شمار می‌رود. کشورمان از سال‌های دور یعنی سال‌های دفاع مقدس مشغول به طراحی و ساخت تسلیحات و تجهیزات بومی است که پس از گذشت چندین سال از تولید آن‌ها اگر کیفیت بالاتر از مشابه خارجی خود نداشته باشند پایین‌تر از آن‌ها نیستند.

آیا جنگنده‌های ایرانی به ونزوئلا صادر می‌شوند؟

نخستین گام‌های خودکفایی در تولید محصولات دفاعی بومی در سال‌های دفاع مقدس و در نیروی هوایی ارتش برداشته شد. در این سال‌ها ایران در حوزه قطعات هواپیما‌ها با مشکلات بسیاری روبرو شده بود چراکه این قطعات پس از اتمام ساعت‌های عمر خود دیگر قابل استفاده نبودند. پس متخصصان صنایع دفاعی کشورمان با استفاده از توان بومی خود تعمیر و اورهال قطعات هواپیما را آغاز کردند و به آن‌ها عمر دوباره‌ای بخشیدند.  

آیا جنگنده‌های ایرانی به ونزوئلا صادر می‌شوند؟

دانش متخصصان کشورمان در اورهال و بازآماد قطعات جنگنده به آن‌ها کمک کرد تا پس از پایان جنگ تحمیلی با فراغ بال بیشتر علاوه بر ادامه کار خود در اورهال قطعات به دنبال طراحی جنگنده و هواپیما‌های جنگی بروند. یکی از این مهندسان به نام سعید ثنایی از متخصصان نیروی هوایی ارتش بود که به خاطر طراحی جنگنده آذرخش از دست رهبر معظم انقلاب جایزه و نشان افتخار دریافت کرد. ایران در مسیر ساخت جنگنده‌های مختلف کار خود را از هسا درنا و تَذَرو آغاز کرد و به صاعقه و آذرخش رسید. اما آنچه دو سال پیش ایران را در آستانه خوکفایی کامل قرار داد، ساخت جت جنگنده کوثر بود.

آیا جنگنده‌های ایرانی به ونزوئلا صادر می‌شوند؟

کدام جنگنده‌های ایرانی در راه صادرات قرار دارند؟

ایران در سال های  اخیر دو جنگنده شاخص را بر اساس پلتفرم های جدید و روز دنیا طراحی کرده است. جنگنده های صاعقه و کوثر دو جنگنده ای هستند که توان رزمی نیروی هوایی ارتش را تا حدی زیادی گسترش داده اند، چراکه علاوه بر بروز بودن، کیفیت ساخت بالایی هم دارند. به همین دلیل هم به نظر می رسند که با توجه به پایان تحریم های تسلیحاتی به دلیل کیفیت بالای خود در لیست صادراتی ایران قرار بگیرند. در ادامه می خواهیم به طور اجمالی این دو جنگنده را معرفی کنیم.

آیا جنگنده صاعقه قابلیت رقابت با نمونه‌های خارجی را دارد؟

جنگنده صاعقه یکی از جنگنده‌های ساخت مجموعه دانشگاه هوایی شهید ستاری است که در دو نسل صاعقه ۱ و ۲ به دست متخصصان این دانشگاه ساخته شده و در سال ۱۳۸۶ رسما رونمایی شد. این جنگنده در دو نمونه پشتیبانی نزدیک و بمب افکن عملیاتی شده و در حال استفاده است. در طراحی این جنگنده از به جای سکان عادی از سکان عمودی V شکل استفاده شده و ماهیت آیرودینامیکی آن نسبت به جنگنده‌های پیش از خود تغییر یافته است.

آیا جنگنده‌های ایرانی به ونزوئلا صادر می‌شوند؟

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 4 آبان 1399 | 13:33 | نویسنده : رضا |

 فرمانده پایگاه شهید دوران شیراز در مراسم هفتمین روز درگذشت سرهنگ خلبان توکلی عنوان کرد: سرهنگ توکلی از نخبگان نیروی هوایی، استاد برجسته جنگنده اف 4 و در جایگاه‌ جانشین تیپ شکاری و معاونت عملیات پایگاه شهید دوران منشا خدمات فراوان بود.

به گزارش روابط عمومی ارتش، مراسم هفتمین روز درگذشت سرهنگ بازنشسته خلبان هادی توکلی با حضور امیر سرتیپ دوم خلبان مسعود جعفری فرمانده پایگاه هوایی شهید دوران شیراز، جمعی از خلبانان و خانواده آن مرحوم با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در جوار مزار شهدای گمنام پایگاه شهید دوران برگزار شد.
امیر سرتیپ دوم جعفری با بیان این که خلبان توکلی یکی از شجاع‌ترین و باتجربه‌ترین خلبانان شکاری نهاجا بود، اظهار کرد: او در سال ۶۵ و در اوج جنگ، زمانی که هیچ سهمیه یا بورسیه‌ اعزام به خارج از کشور وجود نداشت و اوج خطر و نهایت نیاز به فداکاری و ایثار در چنین جایگاه خطیری حس می‌شد به دانشکده خلبانی نهاجا پیوست.
وی افزود: آن مرحوم با بهره مندی از حس دلاوری، غیرت، دفاع از وطن و آرمان‌های مقدس نظام جمهوری اسلامی و هم چنین با هوش و توانایی منحصر به فرد و شجاعت و غیرت کم نظیرش به سرعت تمام مراحل و آزمون ها‌ی مورد لزوم را با موفقیت کامل طی کرد و با حضور مکرر و داوطلبانه در اکثر رزمایش‌های عملیاتی نیرو، توانمندی های خود را نشان داد.
فرمانده پایگاه هوایی شهید دوران شیراز ادامه داد: سرهنگ توکلی از نخبگان نیروی هوایی و استاد برجسته جنگنده اف 4 بود و در جایگاه‌های مختلف از جمله جانشین تیپ شکاری پایگاه و معاونت عملیات پایگاه و نهایتا در مدیریت بخش حادم دفتر مطالعات و تحقیقات راهبردی نهاجا منشأ خدمات و آثار بیاد ماندنی از خود شد.
 امیر سرتیپ دوم جعفری در پایان با مقایسه‌ روحیات، توانایی‌ها و انگیزه‌ وی با خلبان شهید عباس دوران اظهار داشت: اگر شرایطی مانند دفاع مقدس پیش می‌آمد سرهنگ توکلی شبیه آن چه که از دوران سراغ داریم عمل می‌کرد و هم چنین رفتار صمیمی و محبت آمیز او در بین همکاران و دوستان زبانزد و کم نظیر بود.
گفتنی است سرهنگ خلبان بازنشسته هادی توکلی یکی از نخبگان نیروی هوایی ارتش و از تیز پروازان جنگنده اف 4 بعدازظهر روز چهارشنبه ۲۳ مهرماه بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) جان به جان آفرین تسلیم کرد.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : یک شنبه 4 آبان 1399 | 13:31 | نویسنده : رضا |

 شهید سرلشکر فلاحی می‌گوید: «در هر حال، رزمندگان فداکار در برابر گلوله‌باران دوربرد و مستقیم دشمن در کوچه و خیابان‌های خرمشهر در حالی که مطمئن بودند به شهادت می‌رسند تا آخرین گلوله خود در برابر متجاوزان ایستادند، بسیاری از آنان به شهادت رسیدند، اما هرگز دچار ضعف و تردید نشدند. خون همان عزیزان بود که در خرمشهر، آب جوی خیابان‌ها را نیز رنگین و خرمشهر را نیز به خونین شهر تبدیل کرد».

به گزارش روابط عمومی ارتش به نقل از پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ یکی از اهداف مهم نظامی صدام در حمله‌ سراسری به خاک ایران در 31 شهریور 1359 تصرف شهر با اهمیت خرمشهر بود که این مهم با مقاومت نیروهای مردمی و دلیرمردان ارتش مواجه شد.
در همین رابطه در کتاب «امیر خستگی‌ناپذیر» به نقل از شهید سرلشگر فلاحی آمده است: نیروهای عراقی در تاریخ ۱۹ مهر به ۲۰ کیلومتری شمال آبادان رسیدند و در محلی به نام مارد، پلی را بر روی رودخانه‌ کارون احداث کردند. در تاریکی شب ۱۹ مهر تانک‌های عراقی از روی پل مارد عبور کردند و از آن تاریخ به بعد با قطع جاده‌های اهواز - آبادان و آبادان - ماهشهر به فکر اشغال آبادان افتادند. در هر حال با آرایش جدید ارتش عراق و ارتش ایران در اوایل جنگ و ۵ تا پانزده برابر بودن نیروهای عراقی نسبت به نیروهای ایرانی و مجهز بودن ارتش عراق به انواع و اقسام مهمات و تجهیزات، آن هم در زمانی که ایران از این جهت به شدت کمبود داشت بدیهی بود که ارتش عراق نه تنها در خوزستان بلکه در سایر محورها به پیشروی خود ادامه می‌دهد. از جمله امتیازات ارتش عراق واحد مهندسی آن بود. در حالی که در آن ایام نیروهای ایرانی فاقد حتی یک دستگاه وسیله‌ی سنگین مهندسی - نظامی بودند.
بنا به گفته‌ فرمانده لشکر ۹۲ زرهی، هنگامی که دشمن در منطقه‌ی خرمشهر از تمام جهات هجوم می‌آورد، لشکر ۹۲ فقط ۷ دستگاه تانک در اختیار داشت. واحدهای نظامی نیز در حال انتقال به مناطق عملیاتی بودند و تنها نیروهای موجود، تکاوران نیروی دریایی، دانشجویان دانشگاه‌ افسری و کارکنان لشکر ۹۲ مجموع مدافعان را در برابر قوای مهاجم عراقی تشکیل می‌دادند. ۸۰ نفر از افسران و دانشجویان دانشکده‌های افسری و ۳۲۰ سرباز لشکر ۹۲ مأموریت یافتند که به یاری رزمندگان خرمشهر بشتابند تا آن شهر را از خطر سقوط و انهدام نجات دهند.
در هر حال، رزمندگان فداکار در برابر گلوله‌باران دوربرد و مستقیم دشمن در کوچه و خیابان‌های خرمشهر در حالی که مطمئن بودند به شهادت می‌رسند تا آخرین گلوله خود در برابر متجاوزان ایستادند، بسیاری از آنان به شهادت رسیدند، اما هرگز دچار ضعف و تردید نشدند. خون همان عزیزان بود که در خرمشهر، آب جوی خیابان‌ها را نیز رنگین و خرمشهر را نیز به خونین شهر تبدیل کرد.
سرانجام در پایان روز 3 آبان خرمشهر به اشغال کامل نیروهای دشمن درآمد و باقیمانده مدافعان ایرانی در تاریکی شب خود را به کرانه‌ جنوبی کارون رساندند. با نزدیک شدن نیروهای دشمن به محور مواصلاتی آبادان _ ماهشهر کنترل این محور هم به دست نیروهای عراقی افتاد به طوری که هرگونه تدارکات برای رزمندگان جزیره‌ آبادان، به وسیله‌ هلی‌کوپتر انجام می‌گرفت.
منبع حبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : یک شنبه 4 آبان 1399 | 13:29 | نویسنده : رضا |

رزمایش عاشقان ولایت ۹۹ نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با محوریت تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی پیرانشهر در مناطق مرزی شمال غرب کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ارتش، رزمایش عاشقان ولایت ۹۹ نیروی زمینی ارتش به صورت تک شبانه و روزانه با هدف نمایش اقتدار و آمادگی رزمی و ارتقای تحرک در منطقه عمومی شمال غرب با موفقیت برگزار شد.
بر پایه این گزارش، در این رزمایش که با محوریت تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش برگزار شد، یگان‌های حاضر در رزمایش با ساختار جدید نیروی زمینی که تیپ های پیاده مکانیزه به تیپ های متحرک هجومی تغییر ماهیت داده اند، برای دومین بار در این منطقه توانمندی خود را به نمایش گذاشتند.
در این رزمایش تخصصیِ تاکتیکی که مرحله اول آن به صورت شبانه برگزار شد، یگان‌های پیاده، مهندسی، پهپاد و گروه ۱۱ توپخانه در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده طی دو مرحله شبانه و روزانه تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی را پشتیبانی کردند.
در تک روزانه نیز تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی با اجرای طرح‌های رزمی به اهداف از پیش تعیین شده این رزمایش دست یافت.
حفظ و ارتقای تحرک، واکنش سریع به تهدیدات و بالا بردن آمادگی رزمی و توان دفاعی از جمله اهداف رزمایش عاشقان ولایت 99 بود که تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش در این رزمایش اهداف مورد نظر را محقق ساخت.
امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه برگزاری این رزمایش گفت: نیروی زمینی مبتنی بر اوامر مطاع فرمانده معظم کل قوا، تحولات عمیقی را در ساختار یگان‌های خود به وجود آورده، به این معنا که تبدیل به یک نیروی متحرک هجومی و واکنش سریع شده است.
وی تصریح کرد: برگزاری رزمایش عاشقان ولایت ۹۹ در منطقه شمال غرب کشور را بهانه خوبی قرار دادیم تا بتوانیم با توجه به شاخصه‌هایی که در نظر گرفته‌ایم ارزیابی جدیدی از توان و آمادگی رزمی نیروی زمینی مبتنی بر این ساختار جدید به عمل آوریم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطر نشان کرد: الحمدلله نیروی زمینی با همان روحیه آفندی و با همان روحیه هجومی که دارد رزمایش عاشقان ولایت 99 را بصورت کاملاً هدفمند انجام داد.
وی افزود: در طول این رزمایش، مراحل بسیار اثرگذاری از جمله عملیات شبانه و تعاقب با موفقیت انجام شد تا براساس طرح های مورد نظر برای نیروهای عمل کننده، در صحنه رزم واقعی بتوانیم دشمن را با تاکتیک های جدید به ورطه شکست بکشانیم.
امیر سرتیپ کیومرث حیدری خاطرنشان کرد: نیروی زمینی ارتش با توجه به اینکه نهضت روی پای خود ایستادن را در ابعاد مختلف نهادینه کرده است به فضل خداوند آمادگی دارد که طومار هر متجاوزی را در کسری از زمان به خواست خداوند و اراده الهی در هم بپیچد.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : یک شنبه 4 آبان 1399 | 13:28 | نویسنده : رضا |

 فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین این نیرو، در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 حضوری موثر داشتند.

به گزارش قرارگاه رسانه ای رزمایش، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش در حاشیه قرارگاه کربلای این نیرو گفت: نیروی هوایی ارتش در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت99 در دو نقش نیروی حمله ور و نیروی دفاعی حضوری موثر داشت.
وی افزود: هواپیماهای شکاری و رهگیر نیروی هوایی ارتش در قالب نیروی حمله‌ور به منطقه رزمایش و انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی هواپایه توسط هواپیماهای شکاری رهگیر نهاجا از جمله طرح‌هایی بود  که هواپیماهای اف4، اف14 و بدون سرنشین این نیرو در رزمایش تخصصی مدافعان آسمان ولایت 99 انجام دادند.
فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: در این رزمایش، چهار پایگاه نیروی هوایی ارتش، از جمله پایگاه های شهید نوژه همدان، شهید بابایی اصفهان، شهید لشگری مهرآباد و شهید دوران شیراز شرکت داشتند.
امیر سرتیپ نصیرزاد با تاکید بر لزوم حضور نیروی هوایی ارتش در تمامی رزمایش ها خاطر نشان کرد: این دومین رزمایش نیروی هوایی ارتش در سال جاری و پس از رزمایش مشترک ذوالفقار 99 ارتش است .
منبع خبر: میثاق تیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : شنبه 3 آبان 1399 | 23:50 | نویسنده : رضا |

فرمانده رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹ در پایان این رزمایش با تاکید بر شتاب بسیار خوب سرعت حرکت یگان های پدافند هوایی گفت: به این باور رسیدیم که امروز به لطف خداوند بزرگ، پدافند هوایی به توان مقابله با اهداف دورایستا رسیده است.

به گزارش قرارگاه رسانه ای رزمایش، امیر سرتیپ قادر رحیم زاده جانشین قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) کشور و فرمانده  رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹، در پایان این رزمایش و در جمع‌بندی اقدامات انجام شده طی روزهای گذشته، با اشاره به دستاوردهای رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی ولایت ۹۹ گفت: حصول اطمینان از برخورداری نیروهای مسلح از شبکه یکپارچه قوی و پاسخگو در مقابل هر تهدید در عرصه پدافند هوایی که این شبکه یکپارچه، زمینه‌ای را برای ایجاد وحدت فرماندهی در عملیات پدافند هوایی مهیا کرده است، یکی از دستاوردهای این رزمایش بود.
 وی، حصول اطمینان از توانمندی بسیار بالای قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) در هماهنگی هدایت و کنترل عملیات یگان های پدافند هوایی ارتش و سپاه در شرایط مختلف را دیگر دستاورد این رزمایش عنوان کرد.
امیر سرتیپ رحیم زاده ادامه داد: بر اساس ارزیابی همه ناظران و کارشناسان حاضر در منطقه رزمایش، ارتقای همکاری، همدلی و تعامل بین همرزمان ارتش و سپاه، یک هم افزایی مثال‌زدنی را در همه مراحل انجام این آزمایش در پی داشته است.
وی بیان کرد: توانمندی قابل تحسین دانشمندان جوان و متخصصین پرتلاش عرصه صنعت در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نهادهای دانش بنیان و سازمان‌های تحقیقات و جهاد خودکفایی سازمان‌های نیروهای مسلح در ساخت تجهیزات کاملاً بومی، به روز و با قابلیت های بالای متناسب با نیاز روز در این فضای تحریم ظالمانه نشان دهنده بی اثر بودن توطئه روز افزون دشمن و باعث دلگرمی بیش از پیش همه فرماندهان و همرزمان حاضر در صحنه رزمایش شد.
فرمانده رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹، گفت: انتقال تجربه همرزمان قدیمی به جوانان برومند این مرز و بوم که به جمع نیروهای مسلح و فدایی مردم ایران پیوسته‌اند، باعث ارتقای آموزش و مهارت آنها شده و برگ زرینی در انجام مدیریت‌ دانش در میدان عمل شد.
وی اظهار داشت: با کشف شناسایی پهپاد در فاصله بسیار دور توسط سامانه موشکی کاملاً بومی باور ۳۷۳ به این باور رسیدیم که امروز به لطف خداوند بزرگ، پدافند هوایی به توان مقابله با اهداف دورایستا رسیده است.
سرتیپ رحیم زاده اضافه کرد: عملکرد بسیار خوب رزمندگان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و عقابان تیزپرواز این نیرو و نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هماهنگی بسیار خوب و اقدام قابل تحسین جنگنده های شکاری رهگیر در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی نتایج ارزشمندی را برای رزمایش در پی داشت.
وی عنوان کرد: به لطف و عنایت خداوند بزرگ، به مصداق آیه شریفه وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ، سرعت حرکت بابرکت یگان های پدافند هوایی شتاب بسیار خوبی به خود گرفته است و این یگان ها همانند سایر یگان‌های نیروهای مسلح روز به روز در حال بالا بردن توان و آمادگی رزمی خود هستند.
 فرمانده رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹، با بیان پیام های این رزمایش، گفت: این رزمایش برای مردم شریف ایران اسلامی حاوی این پیام است که فرزندان این مرز و بوم و حافظان امنیت آسمان کشور با توکل به خدا و اعتماد به نفس و انگیزه بسیار بالا و با اتکا به توانمندی های خود با پیروی از فرمان فرماندهی معظم کل قوا و با احساس تکلیف و مسئولیت خطیر خود امنیت آسمان کشور را برای مردم خوب میهن عزیزمان، با اقتدار کامل تامین می‌کنند.
وی در خصوص پیام این رزمایش برای کشورهای منطقه و همسایگان ایران اسلامی تاکید کرد: انجام این رزمایش برای استقرار و ارتقای امنیت فضای منطقه است. همه همسایگان باید بدانند تامین امنیت منطقه فقط با همکاری کشورهای منطقه مقدور است و حضور کشورهای بیگانه و متجاوز و قدرت‌های استکباری، فقط اخلال در امنیت را در پی خواهد داشت، آنها به دنبال منافع خود هستند نه منافع کشورهای منطقه.
امیر سرتیپ رحیم زاده تصریح کرد: دشمنان این مرز و بوم بدانند، ما و فرزندان جان بر کف این مردم قهرمان و شریف، با چشمان تیزبین، با تجهیزات پیشرفته حاصل دستان توانمند خود که هنوز انواع متنوعی از آن را به تصویر نکشیده و در مناطق مختلف کشور مستقر کرده‌ایم، رفتارهای مذبوحانه آنها را در منطقه مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با آمادگی کامل اخطار می‌دهیم، در صورت هر گونه اقدامی در عملی کردن نیت شوم خود و تجاوز به حریم آسمان ایران سرافراز با سیلی محکم و درس فراموش نشدنی ما مواجه خواهند شد، باشد که این اقدامات و تلاش‌های رزمندگان اسلام و فرزندان این ملت، خاری در چشم دشمنان و بدخواهان و نور امیدی باشد در قلب های مهربان مردم عزیز و دوستداران انقلاب اسلامی باشد.
فرمانده رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۹۹ در پایان تصریح کرد: صنعت دفاعی و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از تحریم‌ها فرصت‌های بزرگی ساختند و ضمن دستیابی به فناوری‌های پیشرفته، توانستیم کشور را در تسلیحات مورد نیاز خود به پیشرفت برسانیم و امروز تسلیحات مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و بخش بسیار کمی از فناوری‌ها و تسلیحات هست که ما نیاز به خارج دارمنبع حبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : شنبه 3 آبان 1399 | 23:47 | نویسنده : رضا |

  مراسم تشییع پیکر هفتمین شهید مدافع سلامت نیروی زمینی ارتش سرهنگ دوم خوشوقت صبح امروز در اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ علی جهانشاهی معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش در مراسم تشییع پیکر مطهر شهید مدافع سلامت سرهنگ دوم شهید مرتضی خوشوقت، ضمن تسلیت ایام شهادت امام حسن عسگری(ع) و گرامیداست یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت به خصوص شهید گرانقدر سرهنگ  مرتضی خوشوقت گفت: از طرف فرمانده کل ارتش، فرمانده نیروی زمینی ارتش و آحاد کارکنان اداره بهداشت و درمان و همه کارکنان نیروی زمینی ارتش، شهادت هم رزم عزیزمان جناب سرهنگ مرتضی خوشوقت را خدمت خانواده محترم ایشان تبریک و تسلیت عرض می کنم.
وی افزود: شهید خوشوقت یکی از بهترین کارکنان نزاجا بود. وی فردی متعهد، مومن، ولایتمدار و شجاع بود.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: اولین مأموریتی که جهت مقابله با ویروس منحوس کرونا به نزاجا محول شد، مأموریت تشکیل بیمارستان و نقاهتگاه 500 تخت‌خوابی در قم بود که با وجود شیوع گسترده ویروس در این شهر، جناب سرهنگ شهید خوشوقت جزو اولین نیروهایی بود که در جهت دفاع از مردم و مقابله با ویروس منحوس کرونا داوطلب شد.
وی ادامه داد: در آن روزهای ابتدایی که مأموریت‌ها به صورت هفتگی بود، ایشان داوطلبانه دو هفته در قم ماندند و خدمات ارائه کردند و در ادامه در مرکز پایش اداره بهداشت و درمان نزاجا برای پایش نفرات داوطلب در خط مقدم جبهه  مقابله با ویروس ایثارگری می‌کردند.
امیر جهانشاهی خاطر نشان کرد: ایثارگری‌های شهید خوشوقت ما را یاد ایثارگری‌های رزمندگان دفاع مقدس می‌انداخت، همانند نیروهای داوطلبی که در شب عملیات از مال و جان و خانوده‌هایشان می‌گذشتند تا خط‌شکنی کرده و از انقلاب و نظام اسلامی دفاع کنند.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش با اشاره به آیه 111سوره مبارکه توبه"إِنَّ اللَّهَ اشتَرىٰ مِنَ المُؤمِنينَ أَنفُسَهُم وَأَموالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ" تأکید کرد: در مأموریت مقابله با این ویروس منحوس، کادر پزشکی ما فرماندهان یگان‌های ویژه خط مقدم بودند، خط شکنی می‌کردند و در راه خدمت به خلق، با خداوند معامله می‌کردند و در این مسیر به شهادت رسیدند.
وی در پایان با تشکر از پشتیبانی و همراهی خانواده شهید خوشوقت در مسیر خدمت‌رسانی به مردم، از درگاه خداوند برای ایشان آرزوی صبر جزیل کرد.
منیع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : شنبه 3 آبان 1399 | 23:43 | نویسنده : رضا |

امیر سرتیپ کیومرث حیدری از مرزهای ایران با ارمنستان و جمهوری آذربایجان در محدوده مناقشه قره باغ بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از مرزهای ایران با ارمنستان و جمهوری آذربایجان در محدوده مناقشه قره باغ بازدید کرد.
این بازدید که به منظور پایش نظامی مرزهای آذربایجان شرقی برگزار شد، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در مرزهای شهرستان خداآفرین در جریان آخرین تحولات این منطقه قرار گرفت.
امیر سرتیپ کیومرث حیدری امروز از سایر مناطق مرزی آذربایجان شرقی در محدوده مناقشه قره باغ به صورت میدانی بازدید کرد.
در بازدید میدانی امیر سرتیپ حیدری، فرمانداران شهرهای جلفا و خداآفرین، فرمانده تیپ 321 متحرک هجومی مرند و فرمانده مرزبانی منطقه جلفا هم در منطقه حاضر بودند.
فرمانده مرزبانی منطقه جلفا، وضعیت منطقه مورد مناقشه و محل اصابت راکت‌های کشورهای درگیر به داخل کشور و همچنین وضعیت منطقه و مرزهای استان را به فرمانده نیروی زمینی ارتش تشریح کرد.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : شنبه 3 آبان 1399 | 9:44 | نویسنده : رضا |

امیر سرلشکر موسوی با چند تن از فرماندهان و رزمندگان ارتش در دوران دفاع مقدس دیدار کرد.

به گزارش روابط عمومی ارتش، برابر برنامه های چهارشنبه آخر هر ماه که جلسه دیدار با رزمندگان سالهای دفاع مقدس برگزار می شود، نشست این ماه با حضور امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در این دیدار پیشکسوتان ضمن بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس، مطالبی در خصوص وضعیت فعلی بازنشستگان مطرح و پیشنهادهایی برای بهبود امور به ویژه توجه بیشتر رسانه ملی به پیشکسوتان ارتش جمهوری اسلامی ایران عنوان کردند.
گفتنی است، امیر سرتیپ دوم محبی رئیس کانون بازنشستگان آجا و امیر سرتیپ دوم محمد رضا فولادی رئیس سازمان حفظ  آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش نیز در این دیدار حضور داشتند.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : شنبه 3 آبان 1399 | 9:42 | نویسنده : رضا |

 

بنیان سازمان عقیدتی سیاسی یکی از مهم‌ترین تحولات ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود. اقدامی که با ابتکار رهبر معظم انقلاب و فرمان حضرت امام(ره) در 24 مهر 1358 به ثمر نشست و امروز آثار و برکات آن در ارتش مکتبی جمهوری اسلامی ایران کاملاًً مشهود است. ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز در نگاه مردم یک ارتش توانمند، ولایی و مردمی است. از نظر دفاعی و آمادگی نظامی پیشینه جهادی، در اوج عزت و اقتدار است. مهم‌تر از همه این‌که وجه ایثارگری در رفتار ارتش و ارتشیان مؤمن، نمود چشمگیری دارد و خالصانه و بی‌دریغ تمام توان خود را در خدمت مردم قرار داده است. بدون شک روح ایمانی حاکم بر ارتش، اکسیری بوده که مس وجودی ارتش را این‌گونه طلا کرده و توانسته چنین نشاطی در راه خدمت به ملت را در کالبد ارتش بدمد. با حجت‌الاسلام عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش درباره آثار و برکات تشکیل سازمان عقیدتی سیاسی ارتش صحبت کرده‌ایم؛ درباره ارتشی که باید می‌ماند و تبدیل به ارتش خدا و ارتش قرآن می‌شد و چه خالصانه در این مسیر گام برمی‌دارد.

اگر یک ارتشی نمونه را دارای مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و توانایی‌ها بدانیم نقش سازمان شما در شکل‌گیری این مجموعه صفات و توانایی‌ها چیست؟
در ابتدای امر لازم می‌دانم فرا رسیدن سالروز تأسیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات تأسیسی حضرت امام با ابتکار و نقش‌محوری مقام معظم رهبری را گرامی ‌بدارم. آنچه در ارتش‌ می‌گذرد و نقش سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در شکل‌گیری صفات و توانایی‌ها، چنان‌که گفتید؛ ارتش‌ها برابر مأموریت‌ها و اقتضائاتشان، سازمان‌های تجهیزات محور هستند و نقش عنصر نیروی انسانی به‌عنوان کاربر تجهیزاتی با این سطح اهمیت و حساسیت بسیار بالاست. باید به نیروی انسانی کاربر این سامانه‌ها توجه مضاعف معطوف شود و نیازهای او تأمین شود تا بتواند به شایستگی انجام وظیفه کند. این قسمت امر بین همه ارتش‌های جهان یکسان است. اما در نظام اسلامی، برای پیکره و کالبد نیروی انسانی هم کاربری تعریف شده و این جسم هم راننده و کاربری دارد که روح اوست. این نگاه بلند امامین انقلاب ناظر به الزامات معنوی برای اغنا و اقناع روح نیروی رزم است تا در نهایت، همه آنچه در این نیروی توانمند می‌گذرد با صبغه الهی و معنوی باشد و اوج شکوه سرباز مسلمان را به همه امت‌ها نشان دهد. ارتشی نمونه به کسی گفته می‌شود که توانمند در رزم، سرآمد در نظم، وفادار به مکتب، ملت و میهن، در بحران‌ها مقاوم چون کوه و خطر‌پذیر، در دین داری متشرع و ملتزم در دشمن ستیزی بصیر،‌ترش روی و مقتدر، در مردم داری نرم خوی و منعطف است. یک ارتشی دارای ظاهری آراسته، با محاسن و زیبایی باطنی و بری از معایب. ارتشی باید به‌گونه‌ای باشد که دیدنشان، آدمی ‌را به یاد خدا، مجاهدان، مومنان راستین صدر اسلام بیندازد.
ویژگی‌ها و توانمندی‌های ارتش  بر دو قسم رزمی‌و معنوی تقسیم می‌شود که ایجاد، تقویت و تعمیق ویژگی‌های معنوی مثل خداباوری، شهادت‌طلبی، ایمان و التزام به ارزش‌های اخلاقی از وظایف سازمان است. اگر ارتش از نظر معنوی در‌تراز لازم قرار نگیرد، انگیزه و توان لازم برای کاربرد تجهیزاتش را نخواهد داشت. این انگیزه است که به انسان توانمندی و حتی قدرت خطرپذیری می‌بخشد تا او دشوارترین شرایط را تحمل کند، زندگی در شرایط سخت را برگزیند، خود را آماج خطر و گلوله و انفجار قرار دهد و به دل توفان بزند؛ از آسایش جانش می‌گذرد تا ملتی در آسایش باشد. این انگیزه را معنویت به رزمنده می‌بخشد؛ اعتقادات، ایمان قوی، عشق به ارزش‌ها، عشق به خدا، عشق به مکتب و عشق به میهن. نقش عقیدتی سیاسی در ارتش همین عشق‌آفرینی به خداست. به ارزش‌های اسلامی و موضوع میهن‌دوستی است. انسان وقتی جانش را فدای چیزی می‌کند که آن را بیش از خودش دوست داشته باشد؛ عاشقش باشد. وقتی این عشق پدید می‌آید و آتشش به جان رزمنده می‌گیرد، او بدون محاسبه خودش را برای کشور و ملتی که بیش از خودش دوستشان دارد، فدا می‌کند. این عشق باید باشد، بماند و ببالد. عقیدتی سیاسی تلاش می‌کند در سایه تعالیم قرآن و حدیث این دانه عشق را در دل رزمنده شکوفا کند. ما اگر در سازمان عقیدتی سیاسی بتوانیم ارتش و ارتشیان را عاشق خدا و اسلام و میهن کنیم آنگاه است که می‌توانیم بگوییم، موفق عمل کرده‌ایم. این توضیح، یک منشأ و مشرب نورانی هم دارد و آنگاه مقام معظم رهبری است که می‌فرمایند: عقیدتی سیاسی کارش و هنرش این است که دل‌ها را به سمت خدا بیاورد. همکاران من هم نهایت توان و هنرشان را به کار می‌گیرند تا این عشق‌آفرینی در منتها درجه آن محقق شود. دعوتشان هم یک‌جانبه نیست. کسی را به خط مقدم نبرد اعزام نمی‌کنند؛ بلکه همگان را به همراهی و هم‌سنگری دعوت می‌کنند. خودشان هم لباس رزم دارند، هم‌سنگری و جانبازی می‌کنند و شهید می‌شوند. حضرت امام هم دنبال این بودند که ارتش بماند و ارتش خدا و ارتش قرآنی شود و امروز به برکت و عنایت الهی، ‌ارتش ما در این موقعیت، ارتش شاخص است. بنابراین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش نقش تبیینی- تبلیغی دارد و باید الگوی عملی باشد.
روحانیون عقیدتی سیاسی چقدر با پرسنل-  اعم از کادر و سرباز-  رابطه دارند. کمیت و کیفیت این رابطه چگونه است؟
رابطه روحانیون عقیدتی سیاسی با کارکنان ارتش همانند رابطه آنان در بیرون از ارتش با مردم است. روحانیت همان‌گونه که در بیرون از ارتش از مردم با مردم و برای مردم هستند، دقیقاً همین رابطه را در ارتش هم دارند؛ به این معنا که روحانیون در ارتش خودشان را از کارکنان، با کارکنان و برای کارکنان می‌دانند. در نتیجه هم محبت می‌ورزند و هم محبت می‌بینند. این رابطه از دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های افسری تا یگان‌های ستاد و صف مرزی وجود دارد؛ این رابطه‌ها به شکل‌های مختلف خود را نشان می‌دهند؛ به شکل مربی و متربی، به شکل امام و مامومی‌در نماز‌های جماعت، به شکل مشورت‌دهنده و مشورت گیرنده، خادم و مخدوم، مبلغ و تبلیغ شونده و گاهی به‌صورت هم رزم و هم خدمت و هم کار جلوه می‌کند. همکاران عزیز روحانی من که در واقع سربازان فرهنگی ارتش هستند، کاملاًً با سایر کارکنان ارتش مأنوس هستند و تلاش گسترده‌ای در تمام این سال‌ها صورت گرفته تا وجه هم‌سنگری این عزیزان با سایر کارکنان ارتش تقویت شود. امروز مفتخرم اعلام کنم عزیزان روحانی از همان لحظه ورود عزیزان ارتش به خدمت،‌ از سخت‌ترین دوره‌هایی که این عزیزان طی می‌کنند، از جمله در آموزش رزم مقدماتی دانشجویان دانشگاه‌های افسری، دوره‌های درجه‌داری و... حضور و همراهی جدی با این عزیزان دارند. در بسیاری از یگان‌های مستقر در مناطق عملیاتی، مناطق محروم، مواضع پدافندی در صعب‌العبورترین مناطق و حتی سفرهای دریانوردی برای مقابله با دزدی دریایی هم روحانیون حضور دارند. این عزیزان با شرایط خدمتی مشابه عزیزان نظامی خدمت می‌کنند و مشابه و حتی بیش از این عزیزان در معرض نقل و انتقالات قرار می‌گیرند و متناسب با این وضعیت بسیاری از آموزش‌های نظامی را فرامی‌گیرند و شناخت محیطی مناسبی پیدا می‌کنند. یکی از فواید این همراهی مستمر، انس بیشتر کارکنان ارتش با عزیزان روحانی است. نمی‌توانم بگویم فقط لباس این عزیزان با هم تفاوت دارد؛ چرا که در شرایط عملیاتی و آموزشی، بسیار دیده می‌شود که عزیزان روحانی لباس رزم بر تن و پوتین به پا دارند و مانند یک سرباز پیاده خدمت می‌کنند. امروز در ارتش در وضعیتی هستیم که عزیزان نظامی از بینش مکتبی و مذهبی مناسبی برخوردار شده‌اند و عزیزان روحانی هم‌اشراف مناسبی به تاریخ نظامی، وقایع دفاع مقدس و عملکرد تجهیزات و... پیدا کرده‌اند. در یک نگاه حداقلی باید بگوییم این هم‌جواری ارزنده باعث انتقال فرهنگی متقابل شده است. از سوی دیگر وقتی یک عزیز روحانی قابلیت یا دشواری کار با تجهیزات یا مأموریت‌ها را بشناسد، یقیناً مراجعه عزیزان نظامی با پاسخ مناسب‌تری مواجه خواهد شد. اما عزیزان روحانی فقط متصدی امور شرعی و پاسخ‌گویی به سؤالات شرعی کارکنان نظامی نیستند. در حضور مستمرشان از رسیدگی به مشکلات و گرفتاری‌های کارکنان گرفته تا موضوعات فرهنگی و تبلیغی، آموزش قرآن و نهج‌البلاغه، تشکیل و تقویت فرهنگسراها و آموزش خانواده‌ها و. .. امور بسیاری را به نتیجه می‌رسانند و گوش شنوای همه، از خانواده‌ها گرفته تا کارکنان و از سربازان گرفته تا افسران هستند، به‌خاطر لطف فراوان فرماندهان عزیز، راه‌حل سریع بسیاری از مشکلات هستند و به این خدمتگزاری افتخار می‌کنند.
از طرف دیگر تعامل مناسب و کیفی با سامانه فرماندهی، نیازمند مطلوبیت کیفی ارتباط متقابل است. تعامل سازنده با سامانه فرماندهی خواست متقابل ماست. امروز بحمدالله فرماندهان ارتش در معنویت محوری، حق‌جویی، و عدالت محوری، پیشگام هستند. تعامل با این فرماندهان مکتبی، جهادی، متدین و انقلابی صحنه خدمت را برای ما و همکارانمان در عقیدتی سیاسی بسیار دل‌پذیر و خوشایند کرده‌ است و در نهایت خرسندی، شخصیت و منش این فرماندهان انقلابی، مثال ملموس و عینی همکاران من در مأموریت معنویت‌افزایی در کارکنان و خانواده ارتش و حتی  اقشار جامعه غیرنظامی هستند. این عزیزان مؤمن و متعهد، طلایه‌داران برنامه‌های ارزشی هستند و ارتشیان، با نگاه به این فرماندهان ارزشی، راهشان را خوب می‌شناسند و مسیر درست را انتخاب می‌کنند. با حضور چنین فرماندهان و کارکنانی تلاش معنویت‌افزایی در ارتش سرعت دوچندان پیدا می‌کند.
طی سال‌های اخیر رابطه و پیوند ارتش و مردم را بیشتر می‌بینیم و لمس می‌کنیم. به‌نظر شما علت نمود و بروز بیشتر این رابطه در این سال‌ها چیست؟
به چند دلیل؛ 1-  بروز حوادث طبیعی مثل سیل، زلزله و کرونا و حضور به هنگام و موثر و گسترده ارتش در امر امدادرسانی به مردم 2-  بازتاب‌دهی مناسب این خدمات توسط رسانه‌های دیداری، شنیداری و نوشتاری 3-  حضور فعال روابط عمومی ارتش در رسانه‌ها و فضای مجازی 4-  از همه مهم‌تر تجلیل رهبر معظم انقلاب از خدمات ارتش و یادآوری سرهنگی که خود را پله قرار داد تا دیگران سوار شوند 5-  نمایش دو رویکرد روحیه «أشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» 6-  سرعت عمل ارتش در آماده‌سازی بیمارستان اضطراری.
ارتشیان پیوند عاطفی عمیقی با مردم دارند. وقتی ملتی را عاشقانه دوست داشته باشید، برایش از جان می‌گذرید. این در نهاد و فطرت پاک عزیز ارتشیان است. ارتشی که شعارش در پیوند با ملت، ارتش فدای ملت بوده، این شعار را در عمل ثابت کرده است. تقدیم بیش از 48 هزار شهید ارتشی به ملت، یکی از نتایج این پیوند عاطفی ارتشیانی است که عاشقانه در خدمت ملت قرار دارند. شاید خیلی‌ها خبر نداشته باشند که در جریان زلزله کرمانشاه، یا سیل گلستان و لرستان و خوزستان، صحنه‌های زیادی رخ داد که ارتشیان از جیره غذایی خودشان، از اماکن و تجهیزات ضروری خودشان هم گذشتند تا مشکل و رنج مردم کمتر شود. در زلزله سرپل ذهاب، در شرایطی که تعدادی از کارکنان ارتش هم زیر آوار بودند، یگان‌های ارتشی مستقر در منطقه شتابان خود را به میان مردم رساندند و آن صحنه‌های شکوهمند مردم یاری را خلق کردند، چنان‌که به تعبیری منقول از امیر فرمانده نیروی زمینی، مردم می‌گفتند ما تصور می‌کردیم اول ارتش وارد شهر شد و بعد زلزله آمد. در سیل، در شرایطی که ساختن پل‌های مهندسی به‌طور معمول چندین ماه زمان می‌برد، دیدیم که چندین دهانه پل توسط عزیزان مهندسی رزمی‌ارتش در حداقل زمان، در فرصت‌های 24 ساعته و 48 ساعته احداث و در اصطلاح، روانه شد. حتی برای تسهیل مسیر دانش‌آموزان روستاهای خوزستان هم پل‌هایی احداث شد که کاربری اصلی‌شان نظامی است. این از نگاه مهربان و قدرشناس مردم دور نبود، اما کسی در ارتش برای این خدمات چشم‌داشتی نداشت. در صحنه‌ای که سرهنگ ارتشی، بدون لحظه‌ای درنگ و جست‌وجو برای یافتن وسیله کمکی، خم می‌شود تا پیرزنان و پیرمردان پا بر پشتش بگذارند و سوار کامیون شوند، دیگر موضوع از چشمداشت و ایثار و... می‌گذرد. ارتشی خود را عاشق و در خدمت ملت می‌داند که این ریشه در دیانت و معرفت این عزیزان دارد. اینان تکلیفشان را با آیه «أشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» خوانده و بر چشم گذاشته‌اند. از دیگر صحنه‌های خدمت صادقانه این عزیزان هم حضور بی‌منتشان در جبهه مدافعان سلامت است. ارتش بیشترین تعداد بیمارستان نیروهای مسلح را در اختیار دارد و از همان آغاز شیوع بیماری کرونا، همه امکانات و تجهیزات و پزشکانش را هم در راه رفع آلام ملت به کار گرفت و با حد نصاب احداث بیمارستان دو هزار تختخوابی در 48 ساعت، سرعت خدمت‌رسانی‌اش به مردم را خالصانه اعلان کرد. اما چه چیزی بالاتر از این‌که در همین مدت، نه‌تنها از توان رزمی‌اش کاسته نشد که بر قدرت و توانش هم افزود و رزمایش مشترک ذوالفقار 99 و استفاده عملیاتی از موشک‌های دوربرد دریایی را در آخرین اقدامش مقتدرانه اجرا کرد تا تن دشمن را به لرزه درآورد. این ارتش، در شرایط نبرد زیستی هم مقتدرانه عمل می‌کند و پرچم اقتدارش برفراز است.
روحیه ایثار، فداکاری و شهادت‌طلبی را در نیروهای ارتشی چطور می‌بینید؟
پاسخ این سؤال را باید در میان مردم و از مردم پرسید؛ این ارتش از همان آغاز، فداکاری‌اش را اثبات کرده؛ از همان ساعاتی که با امام بیعت کردند تا امروز که بر بیعتشان با رهبر معظم انقلاب استوارند. ارتشی‌ها از زمانی که پوشیدن لباس نظامی مانند نگه داشتن پاره‌های آتش در دست سخت بود، با حضور و بروز بزرگانی مانند شهید فلاحی شجاعانه رخت خدمت به تن کرد. با شهادت سپهبد قرنی نخستین شهید مسئول را تقدیم نظام اسلامی‌کرد و بیشترین فداکاری را برای تثبیت نظام اسلامی در شرایطی که دشمنان هر ساعت در گوشه‌ای فتنه می‌کردند بروز داد. تقدیم شهیدانی مانند شهید صیاد شیرازی، شهید ستاری، شهید بابایی و شهید همتی، نمونه‌ای از 48 هزار شهید ارتش از چهار نیروی کارآزموده ارتش است. این فرهنگ ایثار و فداکاری در همه آحاد ارتش نهادینه شده است. مگر کسی فراموش می‌کند که در صحنه حمله ناجوانمردانه عناصر تکفیری به رژه نیروهای مسلح، خون روحانی و افسر ارتشی و سایر نیروهای مسلح در هم آمیخت و سرباز ارتشی، بی‌هراس جان، جلوی گلوله قد علم کرد و به نجات مردم شتافت؟ با این سابقه می‌گویم که ارتش، آزمون ایثار را با بالاترین نمره پشت‌سرگذاشته و در نگاه ملت و رهبر، عزیز است.
بنابراین بنده روحیه ایثار و فداکاری در میان نیروهای ارتش به چند دلیل در اوج می‌بینم؛ 1-  تقدیم 48 هزار شهید به میهن 2-  امنیت پایدار که با تلاش این مردان به دست آمده است. 3- پشتیبانی هوایی، زیر آتش پر حجم دشمن و به هم ریختن معادلات نبرد دشمن در دمشق سوریه.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : پنج شنبه 1 آبان 1399 | 10:8 | نویسنده : رضا |

 

در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 سامانه مرصاد نیروی پدافند هوایی ارتش و سامانه طبس نیروی هوافضای سپاه اهداف متخاصم در منطقه رزمایش را هدف قرار دادند.

به گزارش قرارگاه رسانه ای رزمایش، در این بخش از رزمایش پس از کشف و شناسایی پرنده‌های بدون سرنشین دشمن فرضی در ارتفاع متوسط و ورود آنها به منطقه رزمایش،اهداف به سامانه‌های بومی مرصاد نیروی پدافند هوایی ارتش و طبس نیروی هوافضای سپاه از سوی شبکه یکپارچه پدافند هوایی واگذار شد که  اهداف مورد اصابت این سامانه ها قرار گرفتند.
انجام عملیات آتش و حرکت سریع سامانه‌های پدافندی از نقاط محل استقرار به نقاط دیگر از جمله اقدامات انجام شده در این مرحله از رزمایش بود که با هدف عدم شناسایی محل استقرار سامانه های پدافندی با موفقیت انجام شد.
امیر فرج‌پور سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با بیان اینکه در این رزمایش طرح‌های دفاع هوایی با سنجش واقعیت‌های نبرد واقعی و شناخت دقیق از توانمندی‌های دشمن طراحی شده و برای کلیه زوایای پیدا و پنهان در لایه‌های مختلف پدافندی تدابیر لازم اتخاذ شده، عنوان کرد: فرماندهان ما در پدافند هوایی با نکته‌سنجی و بررسی نقاط ضعف و قوت طرح‌های دفاعی و اقدام و عمل هوشمندانه توانسته اند آسمانی امن را در سایه اقتدار خود فراهم کنند.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزارنظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : پنج شنبه 1 آبان 1399 | 10:5 | نویسنده : رضا |

فرمانده یگان پهپادی نزاجا گفت: تا انتهای سال ۹۹ پهپاد‌های رزمی جدید نیروی زمینی ارتش رونمایی خواهند شد.

امیر سرتیپ دوم شهرام حسن نژاد فرمانده یگان پهپادی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری میثاق نیوز درباره اهمیت تولید و استفاده از موتور‌های پیستونی جدید و بومی در پهپاد‌های این یگان اظهار کرد: استفاده از موتور‌های پیستونی در پهپاد‌ها برای افزایش سقف پرواز و رسیدن به برد مناسب  از مدتی قبل در برنامه کاری ما قرار داشت و یگان پهپادی نزاجا از طریق ارتباط بین صنعت و شرکت‌های دانش بنیان این کار را آغاز کرده است.

وی ادامه داد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که از موتور‌های پیستونی در پرنده‌های پهن پیکر استفاده کنیم تا به طیف گسترده‌ای از برد‌ها برسیم. یکی از اهداف ما در این راستا رسیدن به بردهای بلند در پهپاد‌های نیروی زمینی ارتش برای رصد و پایش آن سوی مرز‌های کشورمان است.

فرمانده یگان پهپادی نیروی زمینی ارتش در خصوص اینکه استفاده از موتور‌های پیستونی جدید در پهپاد‌های نزاجا چه تاثیری در افزایش برد این پرنده‌ها دارد، اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی ما به دنبال رسیدن به برد‌های بالای ۲۰۰ کیلومتر هستیم، البته با رله پروازی این کار شدنی است، اما استفاده از این موتورها از این نظر اهمیت دارد که پهپاد بتواند بدون اینکه ایستگاه دیگری را در کنار خود داشته باشد به برد بالای ۲۰۰ کیلومتر برسد.

امیر حسن نژاد درباره اینکه آیا نیروی زمینی ارتش برای رونمایی از پهپاد‌های جدید خود تا پایان امسال برنامه‌ای دارد یا خیر، گفت: ما در ابتدای امسال یعنی ۲۹ فروردین اعلام کرده بودیم که از حوزه‌های شناسایی عبور کرده‌ایم و به دنبال این هستیم تا به پهپاد‌های انتحاری، رزمی، جنگالی و فاوا دست پیداکنیم. در همین راستا هم در صدد هستیم تا از پهپاد‌های رزمی جدید نیروی زمینی ارتش تا پایان سال رونمایی کنیم.

گفتنی است، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۶ مهرماه امسال از ۷ دستاورد جدید خود رونمایی کرد که یکی از این دستاوردها، موتور‌های پیستونی بومی بود.

منبع خبر:میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزارنظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : چهار شنبه 30 مهر 1399 | 13:30 | نویسنده : رضا |

 

به مناسبت فرا رسیدن هفته نیروی انتظامی، امیر سرتیپ دوم خلبان رودباری با سردار سرتیپ دوم بختیاری رئیس دانشگاه علوم انتظامی امین ديدار و گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی ارتش، به مناسبت فرا رسیدن هفته نيروي انتظامي و به منظور ایجاد  وحدت و هم‌افزایی همه‌جانبه نیروهای مسلح، امیر سرتیپ دوم خلبان علیرضا رودباری فرمانده دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به همراه رییس عقیدتی سیاسی این این یگان با حضور در دانشگاه علوم انتظامی امین با سردار سرتیپ دوم لطفعلی بختیاری رییس این دانشگاه ديدار و گفتگو کرد.
امیر سرتیپ دوم رودباری در این دیدار ضمن تبریک هفته نیروی انتظامی، امنيت را یکی از دو موهبت بزرگ الهي عنوان کرد و افزود: تامين امنيت و آرامش جامعه اسلامي از اهميت فوق‌العاده‌اي برخورار است که نیروی انتظامی با صلابت  همواره در کنار مردم سهم بسیار بالایی در تامین این امنیت و آرامش را در جامعه دارا می باشند.
 وی با اشاره به مراسم مشترک تحلیف نیرو های مسلح و خوشنودی فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه ای عزیز( مدظله العالی) این فرصت را برای هم افزایی و تبادل علم و دانش همچنین تکنولوژی بسیار خوب دانست و اظهار کرد: دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری نیروی هوایی ارتش در راستای تعاملات و ارتباطات وحدت آفرین، هم‌افزایی همه‌جانبه نیروهای مسلح و تعاملات دانشگاهی دو طرفه آمادگی خود را برای هرگونه همکاری با دانشگاه های نیروی های مسلح  بویژه دانشگاه انتظامی امین اعلام می کند.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : چهار شنبه 30 مهر 1399 | 13:27 | نویسنده : رضا |

در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 اهداف ارتفاع متوسط و ارتفاع بلند مهاجم با شلیک سامانه‌های بومی سوم خرداد نیروی هوافضای سپاه و 15 خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش سرنگون شدند.

به گزارش قرارگاه رسانه‌ای رزمایش، سامانه‌های بومی سوم خرداد نیروی هوافضای سپاه و 15 خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش که به دست متخصصان و دانشمندان جوان کشورمان تولید شده‌اند، در شرایط رزم واقعی بر علیه اهداف متخاصم اقدام تاکتیکی انجام داد و با موفقیت اهداف واگذاری توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را سرنگون کرد.
امیر فرج‌پور سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با بیان اینکه در این رزمایش طرح‌ دفاع پدافند هوایی کشور از یکی از مراکز حساس کشور به صورت واقعی در حال تمرین است، گفت: نیروهای شرکت‌کننده در این رزمایش، همگی کارکنانی هستند که در صحنه واقعی رزم نیز باید طرح دفاع هوایی از آن مرکز حساس را اجرا کنند که این موضوع کمک شایانی به ارتقاء تجربه عملیاتی آنها خواهد کرد.
سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با اشاره به نقش نیروی هوایی ارتش در این رزمایش، اظهار داشت: تهاجم هواپیماهای شکاری نیروی هوایی ارتش در قالب نیروی حمله‌ور به منطقه رزمایش و انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی هواپایه توسط هواپیماهای شکاری رهگیر نهاجا از جمله طرح‌هایی است که در این رزمایش تمرین شده است.
وی آزمایش و ارزیابی نسل جدید تجهیزات بومی را بخش دیگری از اهداف این رزمایش برشمرد و عنوان کرد: در رزمایش‌های سالیانه پدافند هوایی هیچگاه سامانه تکراری وجود نخواهد داشت بلکه این سامانه‌ها به طور مرتب در حال ارتقاء و افزایش قابلیت‌های عملیاتی هستند و آنچه در این رزمایش شاهد آن هستیم تنها بخشی از این توان بوده و بخش مهم دیگری از تجهیزات و توانمندی‌های پدافند هوایی در فضای جنگ واقعی است که برای دشمنان غافلگیری رقم خواهد زد.
منبع خبر: میثتاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : چهار شنبه 30 مهر 1399 | 13:24 | نویسنده : رضا |

در اولین روز از رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99، عملیات مقابله با تهاجم الکترونیک بر روی سامانه‌های پدافندی با موفقیت تمرین شد.

به گزارش قرارگاه رسانه‌ای رزمایش، در ادامه برگزاری مراحل اصلی رزمایش مدافعان آسمان ولایت 99، یگان‌های شرکت‌کننده از نیروی پدافند هوایی ارتش، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی هوایی ارتش، تاکتیک‌های مختلف جنگ الکترونیک را تمرین کردند.
در این مرحله از رزمایش، با ایجاد اخلال الکترونیکی بر روی رادارهای پدافند هوایی به وسیله پهپادهای اخلالگر، پایداری و قابلیت بقا و تداوم عملیات رادارها بعنوان یکی از اجزای اصلی پدافند هوایی در محیط آلوده به جنگ الکترونیک مورد ارزیابی قرار گرفت.
کشف و شناسایی اهداف و پایش منطقه رزمایش توسط سامانه‌های کشف و رادارهای پدافند هوایی کشور در محیط جنگ الکترونیک در این مرحله از رزمایش با موفقیت انجام شد.
همچنین عملیات اخلال الکترونیک بر روی پهپادهای مهاجم نیروی حمله‌ور و به دست گرفتن کنترل این پهپادها به منظور جلوگیری از نفوذ به منطقه رزمایش از دیگر تمرینات صورت گرفت در این مرحله از رزمایش بود که با موفقیت انجام شد.
اجرای عملیات رهگیری هواپیماهای حمله‌ور توسط پهپادهای رهگیر کرار و جلوگیری از تهاجم و نزدیک شدن آنها به منطقه رزمایش هم در این مرحله تمرین شد.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : چهار شنبه 30 مهر 1399 | 13:23 | نویسنده : رضا |

رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با اعلام رمز یا رسول الله(ص) با گسترش و استقرار سامانه‌های بومی موشکی، راداری، اطلاعات شناسایی، جنگ الکترونیک، سامانه های ارتباطی و شبکه دیده بانی بصری آغاز شد.

به گزارش قرارگاه رسانه ای رزمایش، امیر سرتیپ دوم عباس فرج‌پور سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی مدافعان آسمان ولایت 99 با اعلام آغاز این رزمایش از صبح امروز، گفت: در نخستین مرحله از رزمایش، گسترش و استقرار سامانه‌های پدافندی اعم از سامانه‌های موشکی، راداری و پدافندی با تاکید بر قابلیت جابجایی و واکنش سریع نیروهای عملیاتی و همچنین رعایت اصول پدافند غیرعامل برای فریب دشمن انجام شد و در مرحله بعد برقراری ارتباط امن و چند لایه میان سامانه‌های پدافندی با شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برای اتخاذ تصمیم متناسب با تهدید صورت گرفته است.
وی هماهنگی، هدایت و کنترل عملیات پدافند هوایی نیروهای مسلح برای تقویت دفاع هوایی منسجم و موثر در برابر هرگونه تهدید هوایی در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی و تحت هدایت و طرح‌ریزی عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی کشور را از اهداف اصلی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 عنوان کرد و گفت: در این رزمایش مشترک افسران ارتش و سپاه دوشادوش یکدیگر در مراکز فرماندهی عملیات مشترک منطقه‌ای (SOC) صحنه واقعی نبرد و مقابله با تهدیدات هوایی را تحت هدایت و کنترل عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی کشور و نظارت مستقیم ارزیابان و ناظران قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیاء(ص) تمرین خواهند کرد.
سرتیپ دوم فرج پور با اشاره به انجام پروازهای اطلاعاتی و شناسایی توسط پرنده‌های باسرنشین و بدون سرنشین ارتش و سپاه در منطقه عمومی رزمایش، گفت: انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی توسط سامانه های کشف و درگیری زمین پایه بر علیه هواگردهای مهاجم و تمرین کلیه مراحل دفاع هوایی شامل کشف، شناسایی، رهگیری، درگیری و اصابت الکترونیکی (شلیک سرد) تحت هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور از دیگر اقدامات انجام شده در این مرحله از رزمایش بود.
سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 ادامه داد: استقرار سامانه های فرماندهی و کنترل تاکتیکی فکور و عاشورا، سامانه‌های راداری بومی مراقب، فتح-2، بشیر، سامانه‌های تاکتیکی اطلاعات و شناسایی، سامانه‌های الکترواپتیکی، سامانه‌های جنگ الکترونیک و شبکه دیده بانی بصری نیروی پدافند هوایی ارتش از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش از رزمایش است.
وی استفاده از نسل جدید تسلیحات و تجهیزات تماماً بومی در رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 و عبور از سامانه‌های قدیمی‌تر را یکی از ویژگی‌های بارز آن برشمرد و تأکید کرد: در این رزمایش کلیه سامانه‌های کشف، شناسایی، رهگیری و درگیری که توسط یگان‌های ارتش و سپاه به کار گرفته می‌شود، کاملا بومی و تولید شده به دست متخصصان و جوانان متعهد کشورمان در نیروهای مسلح و صنایع دفاعی است.
امیر فرج‌پور در عین حال تاکید کرد: سامانه‌های پدافندی و تجهیزات جدیدی نیز در این رزمایش مورد تست و ارزیابی عملیاتی قرار خواهند گرفت که به دلیل رعایت ملاحظات حفاظتی در آینده معرفی و قابلیت‌هایی که برای ایجاد بازدارندگی و افزایش قدرت دفاعی کشور به همراه خواهند داشت برای ملت شریف ایران تشریح خواهد شد.
سخنگوی رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور، به رعایت کلیه دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی از سوی رزمندگان حاضر در این رزمایش اشاره و عنوان کرد: تامین امنیت پایدار کشور و حفظ آمادگی در برابر تهدیدات تعطیل‌بردار نیست و به همین دلیل باید آمادگی لازم به منظور مقابله با تهدید در نیروهای مسلح به طور مداوم تقویت شود؛ در این رزمایش هم تدابیر لازم برای رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از سوی سامانه‌های بهداشت و درمان نیروهای مسلح اتخاذ شده است.
وی شعار این رزمایش را «آسمان امن در سایه اقتدار پدافند هوایی» عنوان کرد و گفت: جلوگیری از هرگونه تعدی، تعرض و یا تجاوز به مرزهای هوایی کشور و تأمین امنیت آسمان ایران اسلامی برای کلیه هواگردهایی که در فضای جمهوری اسلامی ایران پرواز می‌کنند یکی از اقدامات مهم پدافند هوایی کشور است که این مهم دائما و به طور 24 ساعته توسط قرارگاه پدافند هوایی کشور برای عبور پروازهای مسافری از کریدورهای امن و کمک به آنها در صورت وجود هرگونه مشکل در حال انجام است.
امیر فرج پور انتقال تجربه از نسل قدیم به نسل جدید کارکنان و رزمندگان پدافند هوایی کشور را از دیگر اهداف رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 برشمرد و خاطرنشان کرد: در این رزمایش که مطابق با تقویم سالیانه رزمایش‌های نیروهای مسلح ابلاغی از قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیاء(ص) برگزار می‌شود، کلیه نفرات حاضر در رزمایش، کارکنانی هستند که در صحنه عمل و رزم واقعی در مناطق پدافندی کشور مشغول به حراست و پاسداری از فضای جمهوری اسلامی ایران هستند.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : چهار شنبه 30 مهر 1399 | 13:22 | نویسنده : رضا |

فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیاء(ص) در آستانه رزمایش مشترک مدافعان آسمان ولایت 99 گفت: مجموعه قدرت مورد نیاز کشور به فرمایش فرماندهی معظم کل قوا بر سه پایه شامل «قدرت دفاعی»، «ثبات و استحکام اقتصادی» و «توانایی و قوام فرهنگی» استوار است.

به گزارش روابط عمومی ارتش، سردار سرلشکر غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیاء(ص) افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نه تنها در این سه حوزه نقش فعال دارند، بلکه قدرت دفاعی را با رویکرد «بازدارندگیِ تهاجمی» ساماندهی و بنا کرده‌اند و قدرت دفاعی نیروهای مسلح ما بیشترین انطباق و تناسب را با «مؤلفه‌های فرهنگی – تاریخی» دارد.
وی اذعان داشت: چنانکه تاکنون در صحنه رزمایش‌های پدافند هوایی مشاهده کرده‌ایم، فرماندهان و رزمندگان پدافند هوایی، تمامی اقدامات تهدیدآمیز دشمن را همانند صحنه جنگ واقعی سرکوب خواهند کرد.
سرلشکر رشید ادامه داد: فرماندهان ارتش و سپاه با تلاش و مجاهدت دائمی و هم‌افزایی از طریق ترکیب قدرت ارتش و سپاه و با همه توان در مقابل تهدیدات، آرایش دفاعی و تهاجمی دارند تا هر تهدیدی را سرکوب کنند.
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیاء(ص) خاطر نشان ساخت: نگاه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به آینده با وجود چالش‌ها و دشواری‌ها، با اعتماد و اتکال به خداوند متعال و پشتوانه عظیم ملت شریف ایران، سرشار از امید است، ما وقتی به ۴۲ سال فراز و نشیب‌های گذشته نگاه می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم، آنچه پیش رو قرار دارد، به مراتب آسان‌تر از دشواری‌هایی است که ملت سرافراز ایران و نیروهای مسلح با توکّل بر خداوند و تلاش و مجاهدت، پشت سر نهاده است.
وی در پایان تأکید کرد: نیرو‌های مسلح در این رویارویی سرنوشت‌ساز اولاً با سختکوشی سرسختانه از تمامی دستاورد‌های انقلاب و تمامیت ارضی و استقلال کشور، در برابر تهدیدات دفاع خواهند کرد و ثانیاً برای تحکیم ثبات سیاسی-امنیتی و توسعه قدرت دفاعی کشور تلاش خواهند کرد و با توکل به خداوند متعال مانع از تکرار تحقیر تاریخی ملت ایران و نیرو‌های مسلح، همانند آنچه در دوران منحوس پهلوی در برابر قدرت‌های سلطه‌گر رخ داد، خواهند شد.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : چهار شنبه 30 مهر 1399 | 13:20 | نویسنده : رضا |

صادرات تسلیحات بومی یکی از فرصت های کشورمان برای کسب درآمدهای ارزی است.

به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز، ۲۷ مهرماه ۹۹ یا ۱۸ اکتبر روزی است که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ تحریم‌های تسلیحاتی ایران که از سال ۱۳۸۹ علیه کشورمان کلید خورده بود و با برجام تمدید شد، به پایان رسید. این یعنی ایران از ۲۷ مهرماه قادر است تا هر گونه تسلیحات و تجهیزات نظامی را صادر و یا وارد کند. بامداد دیروز ۲۷ مهرماه ۹۹ نیز وزارت خارجه کشورمان مواضع خود درباره پایان تحریم‌های تسلیحاتی و ممنوعیت سفر تعدادی از شهروندان و مسئولان نظامی کشور را در بیانیه‌ای صادر کرد.  

صادرات تسلیحات ایرانی

در این بیانیه آمده است که از امروز، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند هر گونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفاً براساس نیاز‌های دفاعی خود تهیه کند و همچنین می‌تواند بر مبنای سیاست‌های خود تسلیحات دفاعی صادر کند.

این بند از بیانیه ایران به این معناست که ایران دیگر محدودیت‌های سابق را ندارد و با آزادی عمل می‌تواند به همه نیاز‌های خود در حوزه تسلیحاتی دست پیداکند و یا تجهیزات مورد نیاز سایر کشور‌ها را صادر کند.

صادرات تسلیحات ایرانی

ایران یک قدرت تجهیزاتی و تسلیحاتی در جهان امروز

ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از کشور‌های بزرگ در حوزه خرید تسلیحات و تجهیزات از آمریکا و سایر کشور‌ها بود. اما با پیروزی انقلاب اسلامی غرب دیگر به ایران سلاح و تجهیزات نمی‌فروخت و ایران از نظر خدمات مستشاری و فنی از سوی غرب تامین نمی‌شد. چندی از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که رژیم بعثی به ایران حمله کرد  و ایران با کمبود تجهیزات و تسلیحات مواجه شد.  

صادرات تسلیحات ایرانی

مسئولان دفاعی که نمی‌توانستند جبهه‌های جنگ را از تجهیزات خالی بگذارند، شروع به ساخت تجهیزات و تسلیحات موردنیاز خود در صنایع دفاعی کشورمان کردند. ایران با خودکفایی در سال‌های جنگ تحمیلی نه تنها نیاز‌های خود در دوران دفاع مقدس را تامین کرد، بلکه صنایع ساخت تجهیزات و تسلیحات بومی خود را نیز پایه ریزی کرد. همین فعالیت‌ها باعث شد تا پیشرفته‌ترین تجهیزات مانند انواع تانک، جنگنده، سلاح‌های انفرادی، تسلیحات ضد زره، موشک‌های مختلف و سایر تجهیزات و تسلیحات در صنایع بومی کشورمان طراحی و ساخته شود.

صادرات تسلیحات ایرانی

نیرو‌های مسلح ایران در حوزه دریایی هم تجهیزاتی مانند زیردریایی‌های فاتح و غدیر و ناوشکن‌های سهند و جماران را به سبد تجهیزات و محصولات دفاعی خود اضافه کرده‌اند. ما در حوزه پدافندی نیز همین شرایط را داریم به نحوی که توانسته‌ایم رادار‌های ملی در برد‌های مختلف و سامانه‌های بومی مانند باور ۳۷۳ و ۱۵ خرداد را برای دفاع از کشورمان در اختیار داشته باشیم. حوزه موشکی ایران نیز بسیار قدرتمند است به نحوی که ایران اکنون جزو قدرت‌های موشکی جهان به شمار می‌رود و موشک‌هایی با برد‌های ۲ هزار کیلومتر را به راحتی ساخته و استفاده می‌کند.

لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران چه مزایایی برای ایران دارد؟

آمریکا در سال‌های اخیر به ویژه پس از خروج از برجام سعی کرد تا تحریم‌هایی که ایران توانسته بود با توافق برجام از بخشی از آن‌ها رهایی پیدا کند را با فشار دوباره علیه کشورمان اعمال کند؛ اما ایران توانست با استفاده از دیپلماسی فعال و ادله حقوق بین الملل در برابر این فشار‌ها مقاومت کند و آمریکا را کم کم به زانو در بیاورد. البته ناکامی آمریکا در این موضوع بسیار واضح و مشهود است؛ چراکه چند وقت قبل که طرح بازگرداندن قطعنامه ۲۲۳۱ علیه ایران جدی شده بود، اعضای شورای امنیت با آن مخالفت کردند و این طرح ناکام ماند.

صادرات تسلیحات ایرانی

لغو تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران که روز ۲۷ مهرماه محقق شد بیش از اینکه راه ایران را برای خرید تجهیزات و تسلیحات باز کند، این امکان را به ایران می‌دهد تا با استفاده از این شرایط دستاورد‌هایی که در سال‌های تحریم به دست آورده را به کشور‌های دوست و هم پیمان خود صادر کند.

صادرات تسلیحات ایرانی

ایران در سال‌های اخیر در حوزه‌های دریایی، زمینی، پدافندی و هوایی به دستاورد‌های خوبی دست پیداکرده است. زیردریایی‌های غدیر و فاتح، خودروهای تاکتیکی طوفان و رعد، جنگنده‌های کوثر و یاسین، رادار‌های قدیر و آرش، سامانه‌های پدافندی باور ۳۷۳ و سوم خرداد و انواع موشک‌های بالستیک کوتاه برد، میان برد و بلندبرد تنها گوشه‌ای از دستاورد‌های ایران در حوزه دفاعی است.

آیا تسلیحات ایرانی به بازارهای جهانی راه پیدا می‌کنند؟

حال که تحریم های تسلیحاتی علیه ایران در تمام حوزه ها برداشته شده ایران باید نیم نگاهی هم به صادرات محصولات خود داشته باشد. چراکه ایران می تواند بخشی از تجهیزات مورد نیاز کشورهای منطقه ای و سایر کشورهای دوست خود را از طریق صادرات تامین کند. 

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 28 مهر 1399 | 21:4 | نویسنده : رضا |

حجت الاسلام والمسلمین آقاجانپور در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، سالروز تأسیس این سازمان را تبریک گفت.

به گزارش روابط عمومی ارتش، در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین آقاجانپور رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ضمن تبریک فرارسیدن ایام ربیع‌الاول، تأسیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران را یک رویداد ماندگار و تاریخی در کشور دانست که با تدبیر داهیانه بنیانگذار انقلاب اسلامی، از جانب معظم‌له با تأکید بر تابعیت ولایت فقیه در 24مهر‌ماه 1358 بنیان نهاده شد.
وی تصریح کرد: نهاد مقدس عقیدتی سیاسی و کارکنان خدوم آن اقدامات شایسته‌ای در سالیان پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تا به امروز در ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام داده‌اند و در حقیقت از همان آغاز کار، بانی تحولات عمیق و بنیادی در ارتش بوده‌اند.
بر پایه این گزارش، در این دیدار، تعدادی از معاونان سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، حجت الاسلام آقاجانپور را همراهی می‌کردند.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : دو شنبه 28 مهر 1399 | 21:1 | نویسنده : رضا |

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به این سوال که با توجه به برداشته شدن محدودیت های تسلیحاتی ایران از روز 27 مهر ماه شما چه نیازهایی برای خرید تسلیحات دریایی دارید، تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش امروز به نقطه ای  از توانمندی و خودکفایی دست پیدا کرده که هیچ نیازی به خرید تسلیحات ندارد و تحریم های تسلیحاتی را برای نیروی دریایی یک شوخی می دانیم.

به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در یک دوره هایی در ارتباط با تهیه اقلام یدکی و تسلیحات به شدت احساس نیاز می کردیم و دنبال این بودیم تا کشوری به ما اژدر و توپ و سلاح یا فن ساختن شناور بدهد ، خاطرنشان کرد: اما امروز به جرات می گویم در نیروی دریایی اینکه تحریم تسلیحاتی برداشته شده یا ادامه پیدا کند چیز تاثیر گذاری نیست چون هرآنچه می خواستیم از انواع توپ و اژدر و شناور را ساختیم.
وی در ادامه به موضوع مهم اژدر در تسلیحات دریایی اشاره کرد و گفت: تا همین چند سال گذشته دست ما دراز بود که از جایی اژدر خریداری کنیم  اما با ورود اژدرهای بومی و آزمایش موفق آنها این نیاز کاملا مرتفع شده است. امروز همین اژدر بومی ایران که برای اولین بار در سال 96 تست شد به توانایی چند برابری دست پیدا کرده و چه در حوزه برد اژدر و چه توانایی انهدام و دقت، پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته حتی کالیبر اژدرهای خود را به گونه‌ای تعیین کردیم تا به جای تنوع بی حاصل و هزینه زا قابلیت تاکتیکی داشته باشد به همین خاطر است که می توانیم از اژدر بومی برای هر سه نوع زیردریایی ایران که یک نمونه سنگین آن هم ساخت خودمان نیست از همین اژدر استفاده کنیم.
دریادار خانزادی در پاسخ به این سوال که در حوزه فروش تسلیحات در چه وضعیتی قرار دارید اظهارداشت: در حوزه فروش، محور اصلی وزارت دفاع است و وقتی ما در جهاد خودکفایی نداجا نمونه اولیه محصولی را می سازیم به وزارت دفاع می دهیم تا در تعداد انبوه تولید کند و اگر خواست بفروشد.
وی تاکید کرد: محصولات ما در حد بالایی از کیفیت و جذابیت‌های قیمتی قرار دارند و این امکان بسیار بالایی وجود دارد تا در رقابت با نمونه‌های خارجی رقابت موفقی داشته باشند.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : دو شنبه 28 مهر 1399 | 20:59 | نویسنده : رضا |

 

  همزمان با هفته بیست و دوم از چهلمین سالگرد دفاع مقدس، نشست صمیمانه معاون هماهنگ کننده ارتش با تعدادی از پیشکسوتان و آزادگان دوران دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر دریادار حبیب الله سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در این نشست که با رعایت پروتکل های بهداشتی و عصر امروز (دوشنبه) در تالار غدیر ستاد فرماندهی کل ارتش برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حماسه سازان هشت سال دفاع مقدس، گفت: وقتی شما عزیزان را می بینم اوضاع و احوال جنگ و دفاع مقدس برایم تداعی می شود.
وی افزود: همه آزادگان، جانبازان و شهدا با جانفشانی و از خود گذشتگی در برابر دشمنان ایستادگی و مقاومت کردند و توانستند کمر صدام و صدامیان را بشکنند و نگذاشتند به تمامیت ارضی، استقلال و شرف ملت عزیز ایران اسلامی آسیبی وارد شود.
معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان این‌که به برکت انقلاب اسلامی در حوزه تجهیزات و توانمندیهای دفاعی به خودکفایی رسیده ایم تاکید کرد: اقتدار امروز نظام مقدس اسلامی مرهون حماسه آفرینی ها و مجاهدت های شهدا، ایثارگران، آزادگان و رزمندگان دفاع مقدس و خانواده های صبور و مقاوم این عزیزان است.
امیر دریادار سیاری، خاطرنشان کرد: همه جانبازان، آزادگان و شهدای گرانقدر در آن بحبوحه که دشمن به قصد شکست انقلاب، استقلال، شرف و ناموس این کشور با ما وارد جنگ شد، وارد عرصه دفاع مقدس و جنگ شدند و افتخار ما این است که توانستیم هشت سال در برابر دشمن ایستادگی کنیم تا آنها را شکست دهیم و نتایج ارزشمندی را بدست آوریم.
 وی با اشاره به اهمیت حفظ و احیای فرهنگ دفاع مقدس که با جهاد و شهادت آمیخته است، تاکید کرد: امروز وظیفه ما است که پاسدار خون شهدا باشیم و یاد و خاطره آنان را زنده نگه‌داریم.
وی افزود: ما در هشت سال دفاع مقدس قهرمانانی را داشتیم که با نثار خون خود صحنه جنگ را مدیریت کردند و هشت سال جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشتند و امروز این صحنه نبرد به ما واگذار شده است تا در میادین دیگر، دشمن خود را شکست دهیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش تصریح کرد: دشمن به هیچ وجه از اهداف خود دست نخواهد کشید، اگرچه در جنگ سخت متوجه توان دفاعی و نظامی نیروهای مسلح ما شده است اما در صحنه های دیگر سعی در ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران دارد که با توکل بر خداوند و با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و پشتوانه مردم در این زمینه نیز مایوس شده است.
وی تصریح کرد: در دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس، صدام نیز با مولفه توان دفاعی-نظامی به کشورمان حمله کرد اما وجود عامل برترساز ایمان، اعتقاد، ایثارگری، شهادت طلبی و ولایت مداری در بین رزمندگان اسلام موجب شد ما پیروز میدان شویم.
در ادامه این نشست صمیمانه، پیشکسوتان حاضر در جلسه با بیان خاطراتی از عملیات های ماندگار هشت سال دفاع مقدس و دوران اسارت خود در زندان‌های رژیم بعث، یاد و خاطره شهدای والامقام ارتش جمهوری اسلامی ایران و همرزمانشان را گرامی داشتند.
گفتنی است، در این نشست امیر سرتیپ دوم محمدرضا فولادی، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش و تعدادی از پیشکسوتان دفاع مقدس ارتش از جمله امیر سرتیپ دوم مسعود بختیاری، امیر سرتیپ دوم غلامرضا فرزین، امیر سرتیپ دوم حسین یاسینی، امیر سرتیپ دوم خلبان عباس رمضانی، امیر دریادار دوم محمدحسین فرزانه، سرهنگ رضا واضحی، سرهنگ مجتبی جعفری، سرهنگ علی سجادی، سرهنگ احمد حیدری، سرهنگ بهمن زارع نعمتی، ناخدایکم سلیمان محبوبی و فرزند شهید علی اصغر بیدی (از شهدای پدافند هوایی) حضور داشتند.
منبع خبر: میثاق نیوز

موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا-ارتش

تاريخ : دو شنبه 28 مهر 1399 | 20:56 | نویسنده : رضا |

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: امروز عقیدتی سیاسی در خط مقدم مقابله با تهدیدات فرهنگی است و ماموریت این نهاد مقدس، از پشتیبانی به خط مقدم تبدیل شده است.

‌به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به همراه حجت الاسلام سید احمد قاضی رئیس اداره عقیدتی سیاسی نهاجا با حضور در پایگاه هوایی شهید دوران شیراز با کارکنان عقیدتی سیاسی این یگان دیدار و گفتگو کرد.

فرمانده نیروی هوایی ارتش در این بازدید با حضور در عقیدتی سیاسی پایگاه هوایی شهید دوران ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ۲۴ مهر سالروز تاسیس عقیدتی سیاسی گفت: اهمیت و ضرورت سازمان مقدس عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر کسی پوشیده نیست و هر چه جلوتر می‌رویم این اهمیت ضروری‌تر به نظر میرسد.

وی با بیان اینکه ماموریت فعلی عقیدتی سیاسی با اوایل انقلاب که ارتش در حال تغییر هویت بود تفاوت کرده اظهار کرد: امروز ساختار ارتش کاملا از نسل انقلاب است و ماموریت نهاد عقیدتی سیاسی از پشتیبانی به خط مقدم مقابله با تهدیدات فرهنگی تغییر کرده و با توجه به تاکتیک‌های جدید و پیشرفته، اقدامات فرهنگی پیشرفته و متقابل را می‌طلبد و این کار بسیار سخت و طاقت فرساست.

امیر سرتیپ نصیرزاده افزود: نتیجه کار عقیدتی سیاسی اثرگذاری فعالیت‌های فرهنگی روی خانواده ها، فرزندان و کارکنان است و انشاا ... با تدابیر و دانشی که در سازمان عقیدتی سیاسی وجود دارد راه‌های مقابله با تهدیدات شناسایی و عملیاتی می‌شود.

فرمانده نیروی هوایی ارتش در ادامه خاطر نشان کرد: مسئولیت بزرگ و خطیری روی دوش سامانه نهاده شده و ثواب شما نزد خداوند متعال محفوظ است و بنده برای کارکنان خدوم، دلسوز و زحمتکش سامانه عقیدتی سیاسی آرزوی موفقیت می‌کنم و در این راه همواره پشتیبان برنامه‌های فرهنگی و قرآنی هستیم.

منبع خبر: مبثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش فرهنگی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : پنج شنبه 24 مهر 1399 | 11:31 | نویسنده : رضا |

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: نیروی هوایی ارتش توان مقابله با هر نوع تهدیدی را دارد و در این راه هیچ ترس و واهمه‌ای از دشمنان ندارد.

‌به گزارش خبرگزاری میثاق تیوز، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش در حاشیه مراسم دانش آموختگی دانشگاه‌های افسری اظهار کرد: مراسم دانش آموختگی مشترک بین نیرو‌های مسلح بسیار خوب و وحدت آفرین برگزار شد و موجب شادی دل رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) و مورد تقدیر ایشان قرار گرفت.

وی افزود: این مراسم نمونه و الگوی خوبی برای تمامی مراسم‌ها در نیرو‌های مسلح و با هدف وحدت، برادری و هم افزایی نیرو برگزار شد تا ما با این هم‌افزایی بتوانیم با قدرت با دشمنان متجاوز مقابله کنیم.

امیر سرتیپ نصیرزاده اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در بیانات گوهربار خود تاکید کردند که دانشجویانی که وارد دانشگاه‌های افسری می‌شوند هدفی مقدس و متعالی دارند و بهترین جوانان جامعه ما هستند و باید تلاش کنند تا به دانش خود اضافه کرده و با هدف متعالی که به آن‌ها انگیزه‌ای مضاعف می‌دهد، به درجات عالی نظامی و اخلاقی برسند.

وی ادامه داد: در بحث مقابله با ویروس منحوس کرونا، وظیفه سنگینی بر عهده داریم، زیرا هم مسئول سلامتی خود و کارکنان خود هستیم و هم باید حداکثر امکانات و تجهیزات را برای کمک به آحاد مردم فراهم کنیم که در این زمینه نیروی هوایی همگام با تمامی نیرو‌های مسلح از ابتدای شیوع این ویروس در کنار مردم بوده است و بیمارستان بعثت نهاجا و هم چنین بیمارستان‌های شهر‌های دیگر در اختیار بیماران قرار گرفته است و در بحث کمک‌های مومنانه نیز، نهاجا به قوت به کمک و مساعدت به مردم نیازمند ادامه می‌دهد.

فرمانده نیروی هوایی خاطر نشان کرد: اقتدار نظامی یکی از مولفه‌های اصلی قدرت ملی است و امروز نیروی هوایی ارتش توان مقابله با هر نوع تهدیدی را دارد و هیچ ترس و واهمه‌ای از دشمنان نداریم و برای رسیدن به هدف متعالی که نابودی دشمنان اسلام است تلاش می‌کنیم.

متبع خبر: میثاف نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : سه شنبه 22 مهر 1399 | 23:8 | نویسنده : رضا |

محمدحسنی گفت: ارتش امروز یک ارتش کاملاً معنوی و معنویت‌محور است و جزو افتخارات ماندگار نظام جمهوری اسلامی است.

ارتشِ امروز یک ارتشِ کاملاً معنویت‌محور است‌به گزارش حوزه خبرگزاری میثاق نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی  رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آستانه سالروز تاسیس این سازمان، در جمع کارکنان ستاد ارتش اظهار کرد: ۴۰ سال پیش این سازمان به پیشنهاد رهبر معظم انقلاب و تأیید بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی (ره) تأسیس شد و با رهبری‌های این دو امامین حکیم انقلاب، امروز برخوردار از نعمت ارتش مکتبی و معنویت محور هستیم که جزو افتخارات ماندگار نظام اسلامی است.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با بیان اینکه هدف از تاسیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، ترویج و تعمیق باور‌های دینی در میان کارکنان ارتش و خانواده‌های آنان است، افزود: ارتش امروز یک ارتش کاملاً معنوی و معنویت‌محور است و جزو افتخارات ماندگار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

محمدحسنی با بیان اینکه گواه ما در معنویت‌محور بودن ارتش، نشان‌های افتخاری است که امام و رهبری به ارتش اعطا فرموده‌اند، عنوان کرد: بیان تمامی آن نشان‌ها زمان زیادی می‌طلبد، اما بنده به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم. رهبر انقلاب فرمودند که ارتش کلمه طیبه است. ایشان همچنین فرمودند که ارتش نمایشگاه بزرگی از ارزش‌های اسلامی است.

وی با استناد به روایتی از امام حسین (ع) گفت: در روز عاشورا، امام (ع) به اهل بیت و یارانش وصیت کرد که خودتان را برای مشکلات و امتحانات سخت آماده کنید و نگران نباشید و بدانید خداوند حامی و حافظ شماست و عاقبت به خیری و پیروزی نهایی در انتظار شماست، مراقب باشید سخنی بر زبان جاری نکنید که از شأن و منزلت شما کاسته شود.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش خاطرنشان کرد: ما نیز در شرایط سخت اقتصادی امروز با پیروی از اهل بیت امام حسین علیه‌السلام باید مراقب باشیم تا مبادا در برابر یزیدیان زمان سخنی بر زبانمان جاری شود که از شأن و منزلت مسلمانی و انقلابی گریمان کاسته شده و مورد سوء استفاده دشمن قرار گیرد.

محمدحسنی، عزت و اقتدار امت اسلامی را در اطاعت از ولایت، امامت و رهبری خواند و افزود: وقتی فرمانی از سوی رهبر معظم انقلاب صادر می‌شود ارتش به جای چرایی، راه‌های چگونگی اجرای مطلوب آن را وجهه همت خود قرار می‌دهند.

منبع حبر: میثاق نبور

وی با اشاره به نقش موثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در رسیدن ارتش به نقطه مطلوبی از معنویت گفت: برنامه‌های دینی و فرهنگی مختلفی در این سال‌ها از سوی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش اجرا شده است.

نماینده ولی فقیه در ارتش عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در رابطه با دینداری ارتش می‌فرماید «نقش شما برادران عقیدتی سیاسی در رساندن ارتش به نقطه مطلوب نقش بسیار موثری است». موجب افتخار است که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از کارکرد عقیدتی سیاسی رضایت دارند.

گفتنی است در این مراسم از تعدادی از جانبازان، پیشکسوتان و کارکنان ممتاز اداره عقیدتی سیاسی ستاد ارتش تجلیل به عمل آمد.


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : دو شنبه 21 مهر 1399 | 16:18 | نویسنده : رضا |

تانک سبلان یکی از تانک‌های بومی کشورمان است که در نیروی زمینی ارتش تولید شده است.

‌به گزارش خبرگزاری میثاق تیوز، تانک‌ها یکی از ادواتی هستند که در نبرد‌های کلاسیک زمینی جزو تجهیزات و تسلیحات تاثیرگذار هستند. تسلیحاتی که جرقه ساخت آن در سال‌های جنگ جهانی اول زده شد و تا امروز هم انواع مختلفی از آن‌ها تولید شده است.  

کشورمان هم از ابتدای دهه ۳۰ که تانک‌های آمریکایی و انگلیسی ساخته شد برای تکمیل یگان‌های زرهی خود چند عراده از این تانک‌ها را خرید. تانک‌هایی مانند تانک ام ۴۷ و ام ۶۰ از جمله تانک‌های آمریکایی ارتش پیش از انقلاب بودند که برای یگان‌های زرهی خریداری شدند. بعد‌ها البته تانک‌های اسکورپیون و چیفتن انگلیسی نیز به ناوگان زرهی ایران افزوده شدند. بخشی از قوای زرهی ایران در دفاع مقدس هم معطوف به نمونه چینی تانک تی ۵۵ بود. تانک‌های  مذکور در دوران دفاع مقدس ستون فقرات نیرو‌های زرهی ارتش در جنگ تحمیلی بودند؛ تانک‌هایی که هر کدام از آن‌ها در بسیاری از جبهه‌های نبرد به کمک رزمندگان آمدند و با حضور در عملیات‌های گوناگون راه نیرو‌های عراقی را سد کردند.

سبلان؛ تانکی که با مهندسی معکوس قدرت گرفت + تصاویر

تحریم‌های تسلیحاتی و خودکفایی ایران

انقلاب اسلامی که در ایران به پیروزی رسید؛ آمریکا تحریم‌های گوناگونی از جمله تحریم‌های تسلیحاتی را علیه ایران اعمال کرد. تحریم‌هایی که مانع از تحویل تسلیحات خریداری شده توسط ایران به کشورمان شد. چندی از آغاز تحریم‌های تسلیحاتی نگذشته بود که جنگ هشت ساله علیه ایران تحمیل شد و کشورمان با تمام توان و تجهیزات خود وارد میدان مبارزه با استکبار جهانی به سرکردگی صدام شد، صدام که حمایت‌های همه جانبه‌ای از او می‌شد تلاش داشت تا به گفته خود در عرض ۷ روز ایران را به تصرف خود درآورد.

سبلان؛ تانکی که با مهندسی معکوس قدرت گرفت + تصاویر

صدام نه تنها نتوانست کاری از پیش ببرد بلکه در یک نبرد فرسایشی رو به زوال رفت و پس از ۸ سال مجبور به پذیرش قطعنامه شد. حال که اوضاع کمی آرام شده بود صنایع دفاعی کشورمان کاملا به سوی خودکفایی و بومی سازی رفت. بخشی از این خودکفایی‌ها در زمان جنگ و بخش بزرگ آن در سال‌های پس از جنگ انجام شد. کار‌های مهمی که اجرای آن‌ها باعث شد تا نیازمندی ایران در حوزه‌های تجهیزاتی و تسلیحاتی از صنایع خارجی از بین برود.

این خودکفایی در بسیاری از حوزه‌ها به خصوص در حوزه زرهی انجام شد؛ این کار‌ها باعث شد ایران علاوه بر اورهال و بازآماد تانک‌های قبلی خود مانند چیفتن و اسکورپیون تانک‌های جدیدی را نیز طراحی کرده و بسازد.

سبلان؛ تانکی که با مهندسی معکوس قدرت گرفت + تصاویر

تانک بومی سبلان

این تانک یک نمونه از تانک آمریکایی ام ۴۷ است که بهینه سازی‌هایی بر روی آن انجام شد و با طراحی به روز‌تر و امکانات بیشتر تانک سبلان خلق شد. این تانک بهینه سازی شده نخستین روز از اردیبهشت سال ۱۳۹۳ با حضور امیر سرتیپ پوردستان فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش و جمعی از فرماندهان ارتش به همراه سایر دستاوردهای سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش رونمایی شد.  

امیر سرتیپ پوردستان در مراسم رونمایی از تانک سبلان گفته بود که تانک سبلان با طراحی جدید در بخش‌های مختلف به صورت بومی طراحی و ساخته شده است. این تانک به گونه‌ای طراحی و ساخته شده که کاملا منطبق با زیرساخت‌های آمادی، آموزشی و تعمیراتی نزاجا بوده و هیچ نیازی به سرمایه گذاری مجدد ندارد و تمام مراحل ساخت این تانک نیز کاملابومی است.

سبلان؛ تانکی که با مهندسی معکوس قدرت گرفت + تصاویر

مشخصات فنی تانک سبلان

این تانک نمونه بهینه سازی و مهندسی معکوس شده تانک ام ۴۷ است که تغییرات مهمی در آن رخ داده است. توپ نصب شده بر روی تانک سبلان از نوع ام ۶۸ با کالیبر ۱۰۵ میلیمتری است که طراحی آن به توپ L ۷ انگلیسی شباهت دارد و در دنیا به عنوان توپ اصلی استفاده می‌شود. البته توپ این نوع از تانک‌ها از گلوله‌های خان دار استفاده می‌کند که استاندارد ساخت آن‌ها در ناتو تعریف شده است. اما نکته مهمی درباره گلوله‌های این نوع وجود دارد این است که متخصصان صنایع دفاعی کشورمان اعلام کرده اند که توپ ۱۰۵ میلیمتری سبلان بدون خان است.

 تانک ام ۴۷ در نمونه اصلی با یک توپ ۹۰ میلی متری مجهز می‌شود که به صورت فابریک بر روی آن استفاده می‌شود. یکی از تجهیزاتی که برای محافظت از این تانک در برابر نیرو‌های پیاده استفاده می‌شود  یک مسلسل هم محور ۷.۶۲ میلی‌متری که بر روی برجک خود در جایگاه فرمانده نصب می‌شود.

سامانه های مخابراتی که در همه تجهیزات به خصوص تجهیزات زرهی نقش مهمی دارند؛ در تانک سبلان نیز به صورت بومی و با کیفیت بیشتر نسبت به نمونه آمریکایی خود طراحی و ساخته شده است.

سبلان؛ تانکی که با مهندسی معکوس قدرت گرفت + تصاویر

تانک ام ۴۷ سمت راست و تانک سبلان سمت چپ

سیستم کنترل آتش که یکی از بخش‌های مهم تانک‌ها و ادوات زرهی به شمار می‌رود در این تانک نسبت به نمونه آمریکایی خود ارتقا پیداکرده تا تانک سبلان در هنگام شلیک به هدف با دقت بیشتری عمل کند. تعداد خدمه این تانک ۴ نفر شامل فرمانده، راننده، بارگذار و توپچی اعلام شده که وظیفه آن‌ها هدایت و کاربری این تانک ۴۶ تنی است. در بخش موتور نیز تانک سبلان با یک قدم رو به جلو از موتور سوپر شارژ تانک ام ۶۰ با قدرت ۷۵۰ اسب بخار استفاده می‌کند که ۱۶/۵ اسب بخار بر تن نیرو تولید می‌کند.

برد حرکت این تانک با استفاده از یک مخزن سوخت ۸۰۰ لیتری و سرعت ۶۰ کیلومتری می‌تواند به برد عملیاتی ۵۰۰ کیلومتری برسد.  سیستم انتقال قدرت تانک نیز به نظر می‌رسد یک General Motors CD-۸۵۰-۴ باشد که ۲ دنده به جلو و ۱ دنده به عقب دارد. سیستم تعلیق مورد استفاده در این تانک نیز یک سیستم تعلیق Torsion Bar است که راحتی و همینطور قدرت تردد نسبتا خوبی را برای تانک ایجاد کرده است.

سبلان؛ تانکی که با مهندسی معکوس قدرت گرفت + تصاویر

ضخامت زره تانک سبلان در ضخیم‌ترین بخش خود در حدود ۱۰۰ میلیمتر است که با توجه به ساخت سلاح‌های ضد زره جدید مانند موشک‌های کورنت و میلان و سایر تجهیزات ضد تانک در رده زره‌هایی با مقاومت پایین رده بندی می‌شود. پوشش‌های ضد تانک نیز در اطراف تانک سبلان تعبیه نشده است که این نیز یک نقطه ضعف در ساخت این تانک به شمار می‌رود. البته به نظر می‌رسد که اگر قرار باشد از این نوع تانک‌ها در میدان‌های نبرد استفاده شود به طور قطع و با تصمیم متخصصان دفاعی کشورمان در مرکز نوسازی شهید زرهرن نزاجا تجهیزات ضد موشکی نیز بر روی این تانک نصب شود. این نوع از زره‌ها می‌تواند بر حسب نوع منطقه‌ای که تانک‌ها باید در آن حاضر شوند متفاوت باشد.

ارتش جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد تا تانک‌های ام ۴۷  را با بروزرسانی تا تانک سبلان ارتقا دهد تا همچنان بتواند از آن‌ها به صورت عملیاتی استفاده کند. طبق اعلام برخی از منابع، ارتقا و برورسانی تانک‌های سبلان مبلغی در حدود یک سوم هزینه ساخت تانک‌های ذوالفقار ۳ دارد.

سبلان؛ تانکی که با مهندسی معکوس قدرت گرفت + تصاویر

تانک سبلان در رسانه‌های خارجی

پایگاه خبری Military today در گزارشی که در خصوص تانک ایرانی سبلان نوشته آن را نسخه مهندسی معکوس شده تانک ام ۴۷ معرفی کرده است که یکی از محصولات بومی ساخت ارتش ایران است.

پایگاه خبری GLOBAL SECURITY و ARMY RECOGNITION نیز در مطالبی جداگانه تانک ایرانی سبلان را مورد بررسی قرار دادند.

منبع حبر: میثاق تیوز

 


موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزارنظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : دو شنبه 14 مهر 1399 | 10:11 | نویسنده : رضا |

بعد از انقلاب چنین مأموریتی انجام نشده بود و رخدادی پر ریسک به شمار می‌رفت.

به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز ، ۲۸ اسفند ۵۹ شهید فکوری فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بنده و فرمانده پایگاه سرهنگ قاسم پورگلچین را به تهران فراخواندند و گفتند این مأموریت باید انجام شود، زیرا حضرت امام خمینی (ره) بر آن اصرار دارند تا رزمندگان و ملت روحیه بگیرند.

«تا آن موقع چنین مأموریتی انجام نشده بود؛ متأسفانه عملیات نصر نیروی زمینی هم شکست خورده بود و از طرفی رخدادی پر ریسک به شمار می‌رفت. همه برای صدام پشتیبانی و تبلیغ می‌کردند. اگر با شکست مواجه می‌شدیم، احتمالاً ۸ فروند هواپیما از دست می‌رفت و اگر با موفقیت انجام می‌شد، روحیه بخش بود.» این‌ها سخنان امیر فرج‌الله برات‌پور لیدر عملیات  H۳ است.

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

انتقام نیروی هوایی ارتش، ۲/۵ ساعت پس از نخستین حمله رژیم بعث 

امیرسرتیپ فرج الله برات‌پور، زاده ۱۳۲۴ کنگاور کرمانشاه است. او پیش از انقلاب اسلامی با گذراندن دوره‌های خلبانی و لیدری هواپیمای شکاری، به رده خلبانی ارشد و لیدری درجه یک رسید. یک خلبان ارشدی که باید توانایی اجرای انواع مأموریت‌ها را داشته باشد. برات‌پور در زمان شروع جنگ ایران و عراق مسئول عملیات پایگاه همدان بود که آن موقع سه گردان پروازی را با ۶۰ فروند هواپیما در خود جای می‌داد. ۳۱ شهریور ۵۹ ظرف مدت دو ساعت و نیم بعد از حمله رژیم بعث عراق به خاک ایران، ۱۴ فروند هواپیمای نیروی هوایی تحت عنوان انتقام پایگاه الکوت عراق را بمباران کردند که یکی از هواپیما‌ها از دست رفت و دو خلبان در همان روز شهید شدند.

روز بعد، صبح زود و در اول مهر ماه، نیروی هوایی ارتش، عملیات طرح البرز را به نام کمان ۹۹ و با ۱۴۰ فروند هواپیما آغاز و تمام پایگاه‌های عراق را بمباران کرد. به گواه گزارش‌ها، آن روز مجموعاً ۳۳۴ سورتی پرواز انجام می‌شود که پایگاه همدان سهم ۳۶ فروندی از میان ۱۴۰ فروند هواپیما را داشته است.

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

روزهایی که نیروی زمینی ضعیف بود

امیرسرتیپ برات‌پور درباره روز‌های اول جنگ ۸ ساله می‌گوید که «نیروی هوایی فعالیت‌های زیادی را به ویژه در دو سه ماه اول جنگ انجام داد و حتی روزی را با ۳۰۰ تا ۴۰۰ سورتی پرواز گذراند؛ زیرا در نیرو‌های دیگر ما ضعفی وجود داشت. مرز‌های کشور از قوای نیروی زمینی خالی مانده بود؛ دشمن با سوء استفاده کمی داخل مرز‌ها وارد شده بود. در نتیجه مجبور بودیم با پرواز‌های متوالی و انبوه این خلأ را با فشار بسیار بر نیروی هوایی جبران کنیم. توانستیم دشمن را در دو سه ماه اول زمین گیر کنیم.» یکی از سپهبد‌ها و رئیس وقت استخبارات نیروی زمینی ارتش بعث ساکن لندن، در کتاب خاطراتش چنین مضمونی دارد: ما نیامده بودیم در قصرشیرین یا پشت پل کرخه، خرمشهر و آبادان بمانیم، بلکه آمده بودیم سه روزه خوزستان را بگیریم؛ بمباران‌های دائم نیروی هوایی ایران، نیرو‌های ما را زمین گیر کرد.

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

ارتش نظام بعثی بیشتر هواپیما‌های پر ارزش خود مانند توپولوف، میگ ۲۳، تعدادی میگ ۲۵، میراژ‌های تازه خریداری شده‌اش را در پایگاه‌هایی به نام H۳ و در منطقه الولید، غربی‌ترین نقطه عراق و نزدیک مرز اردن نگه داشته بود.

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

لیدر عملیات H۳ تعریف می‌کند که «خبر وجود این پایگاه‌ها و تجهیزات درونشان همان اوایل جنگ به ما رسید و از طرف سفارت ایران در سوریه تأیید شد.» تعدادی از فرماندهان و خلبانان با تجربه نیروی هوایی با دریافت این خبر در معاونت عملیات گروهی را تشکیل می‌دهند که برخی از آن‌ها فرماندهان و استاد‌های امیرسرتیپ برات‌پور از قبل انقلاب اسلامی بوده‌اند. سرلشکر بهرام هوشیار خلبان آکروجت، سرهنگ فریدون ایزدستا، سرهنگ علی دهنادی از افراد آن گروه بودند که از میانشان، هوشیار ۱۳۷۰ وفات می‌یابد و ایزدستا فرمانده گردان برات‌پور در بوشهر، اکنون در آمریکا زندگی می‌کند. فرج الله برات‌پور پیش از پرواز با F۴ سابقه پرواز حدود هزار ساعتی را با F۵ دارد، دهنادی استاد او در پرواز با F۵ بوده است.

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

وقتی نخستین مرحله H۳ لو می‌رود

نخستین مرحله H۳ در ۱۵ آبان ۵۹ با پرواز ۱۴ فروند آغاز شد که ۱۲ فروند اصلی باید سه پایگاه منطقه الولید را بمباران می‌کردند و ۲ فروند به صورت رزرو، لب مرز قرار می‌گرفتند. سرهنگ علی صابونچی لیدر و برات‌پور، رزرو لیدر انتخاب شدند. آن روز ۲ هواپیمای ۷۰۷ برای تحویل سوخت جنگنده‌ها روی دریاچه ارومیه پرواز کردند که تیمسار برات‌پور تعداد آن‌ها را از سویی کم می‌دانست و از سوی دیگر، اعتقاد داشت پرواز تعداد بیشتری از سوخت‌رسان‌ها موجب انبوه هواپیما خواهد شد؛ زیرا به ازای هر فروند هواپیمای ۷۰۷ باید ۲ جنگنده F۴ یا ۲ جنگنده F۵ برای پوشش به پرواز در می‌آمد که دشمن را از برنامه نیرو‌های ایرانی آگاه می‌کرد. افزون بر این در مرز هم به جای دو فروند، باید ۳ فروند ۷۴۷ حاضر می‌شد که همین اتفاق مشکل می‌آفرید. وجود انبوه هواپیما‌ها دلیلی بر لو رفتن عملیات H۳ شد و نیرو‌ها به پایگاه‌ها بازگشتند.

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

آب‌وهوا دومین مرحله را هم لغو کرد

۱۸ بهمن ۵۹ نیروی هوایی جمهوری اسلامی دوباره اقدام به عملیات می‌کند؛ این بار سرهنگ قاسم پورگلچین به عنوان لیدر و فرمانده پایگاه برگزیده شد. ۱۰ فروند هواپیما که دو فروندشان رزرو بود، به کار گرفته شدند، اما وضعیت آب‌وهوا نامناسب می‌شود، برف می‌گیرد و سوخت‌گیری را با مشکل مواجه می‌کند. در نهایت برای دومین بار عملیات H۳ به تأخیر افتاد.

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

روایت امیرسرتیپ برات‌پور از ۲۸ اسفند ۵۹ چنین است: «شهید فکوری فرمانده نیروی هوایی، بنده و فرمانده پایگاه سرهنگ قاسم پورگلچین را به تهران فراخواندند و گفتند این مأموریت باید انجام شود، زیرا حضرت امام خمینی (ره) بر آن اصرار دارند تا رزمندگان و ملت روحیه بگیرند. تا آن موقع چنین مأموریتی انجام نشده بود؛ متأسفانه عملیات نصر نیروی زمینی هم شکست خورده بود و از طرفی رخدادی پر ریسک به شمار می‌رفت. همه برای صدام پشتیبانی و تبلیغ می‌کردند. اگر با شکست مواجه می‌شدیم، احتمالاً ۸ فروند هواپیما از دست می‌رفت و اگر با موفقیت انجام شد، روحیه بخش بود.»

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

فرمانده پایگاه می‌خواست در عملیات شرکت کند

فکوری به برات‌پور دستور داد که لیدر عملیات باشد، از طرفی پورگلچین از فرمانده نیرو خواست تا در این اتفاق شرکت کند. فرمانده نیروی هوایی در مقابل به سرهنگ پورگلچین بیان کرد که اگر با هر دلیلی از هواپیما بیرون بپرد و دستگیر شود، او را برای دریافت اطلاعات شکنجه خواهند کرد. به گفته امیرسرتیپ برات‌پور، فکوری خطاب به قاسم پورگلچین می‌گوید که «شما آبروی نیروی هوایی هستید. اما برای پورگلچین شرکت نکردن در روند این عملیات پذیرفتنی نبود.» امیرسرتیپ برات‌پور می‌گوید: «با توجه به تجربه‌ام از عملیات‌های پیشین، یکی از دلایل افشای مرحله اول این بود که تعدادی از خلبانان از پایگاه دیگری آمدند. در نتیجه زمانی که نزد فرمانده نیروی هوایی رفتیم و گفتند هر خلبانی را از پایگاه دیگری می‌خواهید، اعلام کنید، گفتم هیچ خلبانی را از پایگاه‌های دیگر نمی‌خواهم.»

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

وقتی از لیدر سومین مرحله H۳ پرسیدند چرا خلبانی از پایگاه‌های دیگر نمی‌خواهد، او پاسخ می‌دهد که وقتی خلبان‌ها بخواهند پیش از عملیات با خانواده‌هایشان گفت‌وگو کنند، وقوع عملیات لو خواهد رفت. لیدر H۳ حدود ۱۶ روز همه اطرافیان، حتی پرسنل فنی پایگاه را از وقوع عملیات بی خبر نگه داشت. البته پرواز‌ها و عملیات پایگاه همدان لغو نشده بود، اما با وجود تجهیز هواپیما‌ها به مهمات لازم، در ضمنِ مأموریت‌ها، جنگنده‌های رزرو آمادگی عملیات موعود را حفظ می‌کردند. پایگاه اصفهان در عملیات سوم با هواپیمای F۱۴، پایگاه تهران با هواپیما‌های ۷۴۷ تانکر، ۷۰۷ تانکر و سی ۱۳۰ به عنوان شنود، درگیر بودند.  

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

روایت‌هایی بر خلاف فیلم اچ ۳/ خلبانانی که تا روز عملیات از آن بی‌خبر بودند

برات‌پور توضیح می‌دهد که «بر خلاف روایت فیلم اچ ۳، دو هواپیمای ۷۴۷ با ترفندی در دمشق فرود آمد.» با این روش، نیروی هوایی موتور هواپیما‌های F۴ و ۷۴۷ را حمل کردند تا در صورت وجود مشکل در هواپیماها، اقدام لازم انجام شود.

۱۵ فروردین ۶۰ در روز عملیات ۱۱ هواپیما درگیر شدند که یکی از آن‌ها رزرو بود. شش فروند F۵ از تبریز برای کمک به پوشش هوایی همدان اختصاص پیدا کرد و هواپیمای ۷۰۷ سوخت‌دهی بالای دریاچه ارومیه قرار می‌گرفت. امیرسرتیپ برات‌پور بیان می‌کند که «وجود برف و دره‌هایی در شمال سرزمین عراق دیده‌بانی را به شهر زاخو محدود کرده بود. هواپیماهای ایذایی در زمان عبور جنگنده‌های دیگر ما از زیر شهر زاخوی عراق، پالایشگاه کرکوک را بمباران می‌کردند تا وقتی نیرو‌های عراقی خواستند به بغداد گزارش دهند، تصور کنند همین هواپیما‌ها حمله را انجام داده‌اند.»

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

تا شب عملیات، فرج الله برات‌پور به تنهایی در پست فرماندهی به تهیه نقشه‌ها می‌پرداخت. او برای پنهان ماندن برنامه نیروی هوایی، مخابرات پایگاه را قطع کرد و حتی دستور داد تا صبحانه را برای پرسنل و خلبان‌ها داخل پست فرماندهی بیاورند. بر خلاف فیلم اچ ۳ شرکت کنندگان عملیات در همان پست فرماندهی لباس پرواز و تجهیزات را بر می‌دارند و به سمت هواپیما‌ها می‌روند. لیدر H۳ توضیح می‌دهد که «روز قبل عملیات به خلبانان گفتم در پایگاه نباشید و اگر پروازی ندارید، برای استراحت به خانه‌هایتان بروید. ساعت ۳ نیمه شب ۱۵ فروردین ۶۰ همه را فراخواندم و همه نقشه‌ها را ارائه کردم، آن وقت تازه فهمیدند موضوع چیست.»

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

برات‌پور به تجربه مراحل قبل، هواپیمایی را مأمور کرد که بالای دریاچه ارومیه وضعیت آب‌و‌هوا و مسیر را بررسی کند؛ از سوی هواپیما اعلام شد که آسمان از ابر خالی است. او به عنوان لیدر عملیات دستور قطع ارتباطات را می‌دهد. تا زمانی که بمب‌ها به اهداف برخورد نمی‌کرد، حتی کسی از داخل پست فرماندهی هم نباید با تهران صحبتی می‌داشت. لیدر H۳ روایت می‌کند که «بدون هیچ صحبتی، فقط با علامت چراغ وارد باند شدیم و هواپیما‌ها با چراغ سبز برج از باند به پرواز در آمدند. این اتفاق بدون روشن کردن رادار و کوچک ترین تماس با برج مراقبت رخ داد و فقط داخل کابین با هم صحبت می‌کردیم.»

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

پس از بلند شدن هواپیماها، در صد متری زمین پرواز می‌کنند و در جریان عملیات بدون کوچک ترین صحبت با تانکر، بنزین می‌گیرند. سوخت‌گیری روی ارتفاعی پایین از دریاچه ارومیه انجام می‌شود. داخل دره‌های شمالی عراق تقریباً در۵۰ متری زمین حرکت ادامه می‌یابد و طبق برنامه، سه فروند F۵ با پرواز از تبریز، پالایشگاه کرکوک را بمباران می‌کنند. بر اساس گفته‌های امیرسرتیپ برات‌پور، پرواز‌هایی لب مرز عراق و سوریه انجام شد که رادار‌های این دو کشور نمی‌توانست رهگیری کند. پس از سوخت‌گیری، جنگنده‌هایی به سمت جنوب حرکت می‌کنند تا از نقطه تعیین شده وارد عراق شوند. پیشتر، نیرو‌های ایرانی هر کشتی را که از خلیج فارس برای عراق تجهیزات می‌برد، هدف قرار می‌دادند. در نتیجه پشتیبانی‌های این کشور از جاده اردن به نیرو‌های بعثی می‌رسید. نیرو‌های بعث از بندر عقبه تغذیه می‌شدند.

شگفت‌انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

وقتی H۳ بمباران شد/ شنود اطلاعاتی ایران از چه چیزی خبر داد؟

جنگنده‌ها از بالای همان جاده به طرف سه پایگاه H۳ حرکت می‌کنند؛ لیدر دستور می‌دهد که برای دو پایگاه هر کدام سه فروند و برای پایگاه آخر دو فروند جدا شوند. برات‌پور و پورگلچین در یک جنگنده و رضایی و خسروی در جنگنده دیگر آخرین پایگاه را هدف می‌گیرند. دیوار آتش نیرو‌های بعث عراق به روی آن‌ها باز می‌شود، چراکه هواپیما‌های دیگر با بمباران دو پایگاه آن‌ها را هوشیار کرده بودند.

امیرسرتیپ برات‌پور می‌گوید که «من آنجا مقداری گردش کردم؛ شاید کمی هم در خاک عربستان دور زدم و از پشت پرواز کردم. دشمن از جلو تیراندازی می‌کرد. وقتی به سمت آن جاده آمدم، یک تریلر به سمت پایگاه‌ها می‌آمد و من، چون می‌دانستم مهمات دارد، آن را هدف قرار دادم. جنگنده شهید خضرایی را دیدم که بر اثر اصابت ترکش، هیدرولیک‌اش را از دست داده بود.»

شگفت‌انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

جنگنده خضرایی به پایگاه المیرای سوریه هدایت شد و البته همان شب شهید خضرایی به تهران باز گشت. پرواز حدود ۵ ساعت طول می‌کشد و در رفت و برگشت نزدیک ۴ هزار کیلومتر پرواز انجام می‌شود. بر اساس گزارش هواپیمای شنود سی ۱۳۰  و بر مبنای اطلاعات جمع آوری شده، به بغداد اعلام شد که ۴۸ فروند از هواپیما‌های دشمن از بین رفته است و بیست فروند صدمه دیده‌اند.

کاری با مردم مسلمان عراق نداشته باشید

آن روز صدام دستور می‌دهد که فرمانده پدافند منطقه به همراه ۶ نفر دیگر اعدام شوند. سه روز بعد از عملیات و در ۱۸ فروردین ماه ۱۳۶۰، تعدادی از کادر عملیات مهمان امام خمینی (ره) می‌شوند. برات‌پور در برابر خبرنگار دو نصیحت به صدام حسین می‌کند. او اظهار می‌کند که «مرد باش و اگر جنگ است با نظامیان بجنگ و مردم بی گناه را بمباران نکن. ما قادریم هرجای کشورت را همانطور که نشان دادیم بزنیم. همچنین امام خمینی (ره) خطاب به ما فرمودند که با مردم مسلمان عراق کاری نداشته باشید.»

شگفت انگیزترین عملیات هوایی دنیا چگونه توسط ارتش جمهوری اسلامی انجام شد؟

لیدر H۳ از دیدار با بنیانگذار جمهوری اسلامی تعریف می‌کند: «نقشه را باز کردم و حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مأموریت را شرح دادم؛ ایشان خوب گوش کردند. دعا کردند و خوشحال بودند. این مأموریت نقطه عطفی در جنگ بود. پس از آن رفع حصر آبادان، فتح المبین، بیت المقدس و... هم انجام شد.»

برات‌پور بیان می‌کند: «از سرباز پای هواپیما تا فرمانده نیرو در یک پرواز نیروی هوایی پرواز شرکت دارند. بنده در این پرواز یک نفر نبودم. ۱۱۵ خلبان و گروه پروازی و ۳۴۰ تا ۳۵۰ نفر پرسنل فنی شرکت داشتند. من مدیون همه آن‌ها هستم و دست همه این عزیزان را می‌بوسم. مدیون همه شهدا مخصوصاً خلبانان شهیدی هستم که ما را تنها گذاشتند.»

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی

تاريخ : یک شنبه 13 مهر 1399 | 10:58 | نویسنده : رضا |

امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش در پیامی فرارسیدن سالروز نیروی انتظامی را تبریک گفت.

‌به گزارش خبرگزاری میثاق تیوز، امیر سرلشکر «سیدعبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در پیامی به سردار سرتیپ «حسین اشتری» فرمانده ناجا فرارسیدن روز نیروی انتظامی را به فرماندهان و کارکنان خدوم و زحمتکش این نیرو در سراسر کشور تبریک و تهنیت گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

برادر گرامی، سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری

فرمانده محترم نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم

نیروی انتظامی مظهر اقتدار نظام و موجب برقراری امنیت اجتماعی است.

بدون شک، پیشرفت، توسعه و تعالی همه‌جانبه و پایدار، بستری امن، سالم و توأم با آرامش را طلب می‌کند تا در سایه این امنیت، فعالیت‌های مردمی با قدرت و سرعت بیشتری شتاب گیرد.

امروز به واسطه زحمات مخلصانه همه عزیزان جهادگر نیروی انتظامی از فرمانده ولایی و مردمی آن تا آحاد خدمتگزاران صدیق و همراهی و همدلی مردم شریف و عزتمند کشورمان، پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه‌های مأموریتی و استقرار نظم و امنیت اجتماعی حاصل شده است.

روز نیروی انتظامی فرصت مبارکی است برای تجلیل از بزرگ‌مردان جان‌برکفی که بی‌تردید کار و تلاش خستگی‌ناپذیر و ایثار بی‌وقفه آنان زمینه‌ساز سلامت اجتماعی و امنیت جامعه اسلامی شده است.

اینجانب این روز را که بجاست برای پاسداشت، یادآوری و تبیین خدمات بی‌شائبه سبزجامگان آن نیروی خدوم روز‌ها و هفته‌ها ادامه یابد به جنابعالی و همکاران عزتمندتان تبریک گفته و پیشرفت‌های نیروی انتظامی در حوزه‌های مختلف را نشانه‌های بارز توفیقات نیروی انتظامی دانسته و به روان پاک سبزجامگان فرشته‌سیرتی که مسیر دروازه‌های شهادت را با نثار جان خویش طی کرده‌اند، درود می‌فرستم و با گرامیداشت و ادای احترام به پیشگاه جانبازان و ایثارگران نیروی انتظامی، اطمینان می‌دهم برادران شما در ارتش جمهوری اسلامی ایران با همراهی همرزمان خود در سایر نیرو‌های مسلح، به‌ویژه در تعامل اثربخش با نیروی انتظامی سرافراز، برای اعتلای نظام مقدس ایران اسلامی بر قله‌های سربلندی و ایثار با رهبری دوراندیشانه حضرت امام خامنه‌ای عزیز با نثار جان ایستادگی می‌کنند.»

منبع خبر: میثاق تیوز


موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : یک شنبه 13 مهر 1399 | 10:56 | نویسنده : رضا |

معاون هماهنگ کننده ارتش فعالیت‌های نیروی دریایی ارتش در دفاع مقدس را تشریح کرد.

تشریح رشادت‌های نداجا در دفاع مقدس از زبان امیر سیاری

‌به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز، امیر دریادار حبیب‌اله سیاری با حضور در برنامه «گفتگوی سیاسی» که به مناسبت هفته دفاع‌مقدس از محل دفتر معاونت هماهنگ کنندگی ارتش روانه آنتن رادیو گفتگو شد، با اشاره به بیش از ۱۰۰۰ موشک گران قیمتی که عراقی‌ها برای ممانعت از صادرات نفتی ایران استفاده کردند، گفت: قیمت این‌ها شوخی نیست، ولی تنها ۲۰۰ عدد از این موشک‌ها اصابت کرد. حال آنکه ما در این ۸ سال ۱۰ هزار کشتی را از جزیره خارک تا بندر امام (ره) همراهی کردیم و از میان این ۲۰۰ کشتیِ مورد اصابت، ۱۸۰ کشتی را نجات دادیم و فقط ۲۰ فروند کشتی تلفات داشتیم. این روند در جنگ‌های دنیا نمونه و این موفقیت بسیار مهم است.

دریادار سیاری با اشاره به سخنی از رهبر معظم انقلاب که فرموده بودند "نیروی دریایی در عملیات‌ها اقتصاد کشور را سالم نگه داشته است" و حتی امروز هم در «خلیج عدن» چنین رویکردی از سوی نیروی ارتش جمهوری اسلامی حکم‌فرماست، افزود: نیروی دریایی ابعاد مختلف دارد و فقط مسئولیت نظامی ندارد؛ بلکه همزمان با عملیات‌های نظامی، بُعد اقتصادی کشور را حفظ می‌کند. همچنین نیروی دریایی از زمان پایان دفاع در برابر عراق تا همین امروز، اجازه نداد کسی در آب‌های ساحلی و منطقه نظارت ما وارد شود.

معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به تجهیزات تماماً غربی نیروی دریایی در ابتدای جنگ و استفاده همه جانبه از این تجهیزات، در عین حال گفت: ما از ابتدای انقلاب تحریم بودیم و هیچ قطعه‌ای بدستمان نمی‌رسید، اما چطور وسایل و تجهیزات خود را حفظ کردیم؟ اگر بچه‌های متخصص این نیرو و همرزمانشان پای کار نبودند، توان بهره‌برداری از این تجهیزات را نداشتیم.

دریادار سیاری خاطرنشان کرد: مستشاران غربی تصور می‌کردند با ترک کشورمان، ما دیگر قادر به بهره‌گیری از ناو‌های موشک‌انداز نخواهیم بود، ولی معجزه انقلاب همه را پای کار آورد و در نتیجه موفق شدیم. در طول زمان جنگ به قطعه و تعمیرات و نگهداری نیاز داشتیم. از طرفی با کمبود تخصص و آموزش روبرو بودیم، ولی به واقع آهن آب دیده شده بودیم و مشکلات را پشت سر گذاشتیم. تا بعد از جنگ که کم کم به حوزه نوسازی تجهیزات رزمی ورود یافتیم.

وی به بیان خاطره‌ای از دورانی که فرمانده خطه شمال بود و ایران به دعوت از همسایه شمالی می‌بایست در رزمایشی دریایی شرکت می‌کرد اشاره کرد و گفت: یک کشتی بنام "شهسوار" داشتیم. کشتی تفریحی زمان طاغوت بود که ما آن را با تجهیز به سلاح، به "ناو حمزه" تبدیل کردیم. خطاب به فرمانده کل قوا عرض کردیم امکانات حضور در رزمایش‌های مشترک را نداریم. ایشان فرمودند این‌ها قصد تحقیر شما را دارند. بروید از جنوب شناور بیاورید و در رزمایش شرکت کنید. اما تحقیر نشوید.

تذکر رهبری مبنای یک حرکت عظیم جهادی شد

دریادار سیاری در ادامه به مسیر‌های انتقال شناور‌ها از "کانال ولگا-دن" که روس‌ها از آن ممانعت کردند و نیز ناتوانی در سوار کردن آن‌ها روی تریلی و حرکت دادن به سمت شمال کشور سخن گفت و افزود: در نهایت آقا فرمودند این شناور‌ها را تکه تکه کنید و با خود به شمال کشور بیاورید. در رزمایش شرکت کنید، اما تحقیر نشوید. باز هم ضمن بررسی، کار ناشدنی بود. آقا در نهایت فرمودند غیرت دارید، همت خود را به کار بگیرید و بسازید و سال‌های بعد شرکت کنید. همین یک جمله مبنای یک حرکت عظیم جهادی بود.

وی یادآور شد: حضرت آقا سال ۷۸ این جمله را فرمودند و سال ۸۲ اول ین ناو موشک‌انداز خود را به نام پیکان در دانشگاه نوشهر در دریای مازندران با حضور رهبری به نیروی دریایی الحاق کردیم. شهید سلیمانی آن زمان در روابط عمومی ما بود. ایشان شاعر بود و گفت این عبارت را روی بدنه ناو بنویسید "پیام دلیران به دشمن برید / که پیکان دیگر بیامد پدید". این ناو موشک‌انداز آن زمان از نظر فناوری حرف اول را در جهان می‌زد.

دریادار سیاری از الحاق دومین ناو (بنام جوشن در سال ۸۵) و سومین ناو (بنام درفش)، چهارمین ناو الوند (سال ۹۱) و… سخن گفت که امروز در خط تولید قرار دارند و افزود: در ۳۰/‏۱۱/‏۸۸‬ ناگاه ناوشکن جمهوری اسلامی ایران (جماران) الحاق یافت. ما که در زمان جنگ فاقد زیر دریایی بودیم، امروز زیر دریایی کلاس غدیر را ساخته‌ایم که حرف اول منطقه را می‌زند.

معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به غیرت و شرف ایرانی گفت: این بچه‌ها در دفاع مقدس خون دادند؛ اما شرف و ناموس و مملکت و انقلاب را حفظ کردند. امروز هم جوانان مردم و دانشمندان ما پای کارند و هر آنچه را تصور کنید در این مملکت قابل انجام است؛ فقط باید اراده کنیم… امروز همه متخصصان در داخل آموزش می‌بینند و هیچ چیز کمتر از خارجی‌ها ندارند.

دریادار سیاری همچنین درباره قابی که پیش روی خود در دفتر کارش نصب کرده است که عبارت "اگر صلح می‌خواهی؛ آماده جنگ باش" روی آن نگاشته شده، گفت: اگر دشمن قصد تعرض داشته باشد و بداند ضرر آن بیشتر از سود آنست، هیچگاه چنین کاری را مرتکب نمی‌شود و ما نام بازدارندگی را بر آن می‌نهیم. عراق به همین دلیل به ایران حمله کرد، چون تصور داشت بعد از انقلاب هیچ‌گونه آمادگی نداریم که اگر چنین تصوری نداشت، هیچگاه این غلطی را مرتکب نمی‌شد.

منیع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : شنبه 5 مهر 1399 | 11:47 | نویسنده : رضا |

امیر محمودی گفت: با تجربه سال‌های حماسه و دفاع در همه زمینه‌های علمی، تجهیزاتی و تسلیحاتی به خودکفایی رسیده‌ایم.

با تجربه دفاع در زمینه به خودکفایی تسلیحاتی رسیده‌ایم‌به گزارش  حبرگزاری میثاق تیوز، امیر سرتیپ محمد محمودی معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بازدید از نمایشگاه اقتدار ۴۰ ضمن تبریک هفته دفاع مقدس گفت: این ایام حال و هوای خاصی را در دل آحاد فرماندهان و کارکنان نیرو‌های مسلح ایجاد کرده و یاد روز‌ها و حماسه‌های هشت سال جنگ تحمیلی را ذهن‌ها و جان‌ها بیش از همیشه زنده ساخته است.

وی همچنین با اشاره به بیانات ارزشمند فرمانده معظم کل قوا در جمع پیشکسوتان جبهه و جنگ و شهادت، گفت: فرمایشات معظم‌له برای همه ما سربازان ولایت، عبرت آموز و تاثیرگذار بود و به ما و همه مردم انقلابی کشورمان شور و حال خاصی بخشید.

امیر محمودی در خصوص برپایی نمایشگاه دستاورد‌های ملی دفاع مقدس (اقتدار ۴۰) گفت: این نمایشگاه که امروز شاهد افتتاح آن بودیم، نمایشگاهی از دستاورد‌های چهل ساله نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران از دوران دفاع مقدس و پس از آن است که بیشتر با رویکرد ارائه آثار این نمایشگاه در فضای مجازی برپا شده است.

وی ادامه داد: نیرو‌های چهارگانه ارتش اعم از نیرو‌های زمینی، پدافند، هوایی، دریایی و ستاد ارتش و مراکز دانشگاهی، آموزشی و فرهنگی ارتش دستاورد‌ها و فعالیت‌های شاخص خود را در این نمایشگاه ارائه کرده‌اند که بازدید و رصد آن به صورت مجازی، برای جوانان ما که جنگ را ندیده و سال‌های دفاع مقدس را تجربه نکرده‌اند، بسیار مفید و اثربخش خواهد بود.

وی افزود: رزمندگان اسلام در ۸ سال دفاع مقدس در حالی که دشمنان ما را تحریم همه جانبه کرده بودند و سلاح و تجهیزات مورد نیاز و حتی فشنگ و سیم خاردار هم به ما نمی‌دادند، با ایمان و اعتقاد راسخ در برابر دشمن تا بن دندان مسلح ایستاده و به پیروزی رسیدند.

امیر سرتیپ محمودی تصریح کرد: امروز به برکت مجاهدت‌ها و حماسه‌های دفاع مقدس، نیرو‌های مسلح ما در اوج عزت و اقتدار هستند و با تجربه سال‌های حماسه و دفاع در همه زمینه‌های علمی، تجهیزاتی و تسلیحاتی به خودکفایی رسیده ایم که نمونه‌هایی از آن‌ها در نمایشگاه اقتدار ۴۰ به معرض نمایش گذاشته شده است.

وی گفت: همچنین در نمایشگاه اقتدار ۴۰، گوشه‌ای از اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های سازندگی، مردم یاری و امدادرسانی چه در دوران جنگ تحمیلی و چه پس از جنگ تا به امروز از جمله امدادرسانی‌ها در حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله و مردم یاری گسترده ارتش در زمینه مقابله با ویروس منحوس کرونا به معرض نمایش گذاشته شده است.

منبع خبر: میثاق تیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : چهار شنبه 2 مهر 1399 | 23:27 | نویسنده : رضا |

امیر محمودی گفت: با تجربه سال‌های حماسه و دفاع در همه زمینه‌های علمی، تجهیزاتی و تسلیحاتی به خودکفایی رسیده‌ایم.

با تجربه دفاع در زمینه به خودکفایی تسلیحاتی رسیده‌ایم‌به گزارش  حبرگزاری میثاق تیوز، امیر سرتیپ محمد محمودی معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بازدید از نمایشگاه اقتدار ۴۰ ضمن تبریک هفته دفاع مقدس گفت: این ایام حال و هوای خاصی را در دل آحاد فرماندهان و کارکنان نیرو‌های مسلح ایجاد کرده و یاد روز‌ها و حماسه‌های هشت سال جنگ تحمیلی را ذهن‌ها و جان‌ها بیش از همیشه زنده ساخته است.

وی همچنین با اشاره به بیانات ارزشمند فرمانده معظم کل قوا در جمع پیشکسوتان جبهه و جنگ و شهادت، گفت: فرمایشات معظم‌له برای همه ما سربازان ولایت، عبرت آموز و تاثیرگذار بود و به ما و همه مردم انقلابی کشورمان شور و حال خاصی بخشید.

امیر محمودی در خصوص برپایی نمایشگاه دستاورد‌های ملی دفاع مقدس (اقتدار ۴۰) گفت: این نمایشگاه که امروز شاهد افتتاح آن بودیم، نمایشگاهی از دستاورد‌های چهل ساله نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران از دوران دفاع مقدس و پس از آن است که بیشتر با رویکرد ارائه آثار این نمایشگاه در فضای مجازی برپا شده است.

وی ادامه داد: نیرو‌های چهارگانه ارتش اعم از نیرو‌های زمینی، پدافند، هوایی، دریایی و ستاد ارتش و مراکز دانشگاهی، آموزشی و فرهنگی ارتش دستاورد‌ها و فعالیت‌های شاخص خود را در این نمایشگاه ارائه کرده‌اند که بازدید و رصد آن به صورت مجازی، برای جوانان ما که جنگ را ندیده و سال‌های دفاع مقدس را تجربه نکرده‌اند، بسیار مفید و اثربخش خواهد بود.

وی افزود: رزمندگان اسلام در ۸ سال دفاع مقدس در حالی که دشمنان ما را تحریم همه جانبه کرده بودند و سلاح و تجهیزات مورد نیاز و حتی فشنگ و سیم خاردار هم به ما نمی‌دادند، با ایمان و اعتقاد راسخ در برابر دشمن تا بن دندان مسلح ایستاده و به پیروزی رسیدند.

امیر سرتیپ محمودی تصریح کرد: امروز به برکت مجاهدت‌ها و حماسه‌های دفاع مقدس، نیرو‌های مسلح ما در اوج عزت و اقتدار هستند و با تجربه سال‌های حماسه و دفاع در همه زمینه‌های علمی، تجهیزاتی و تسلیحاتی به خودکفایی رسیده ایم که نمونه‌هایی از آن‌ها در نمایشگاه اقتدار ۴۰ به معرض نمایش گذاشته شده است.

وی گفت: همچنین در نمایشگاه اقتدار ۴۰، گوشه‌ای از اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های سازندگی، مردم یاری و امدادرسانی چه در دوران جنگ تحمیلی و چه پس از جنگ تا به امروز از جمله امدادرسانی‌ها در حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله و مردم یاری گسترده ارتش در زمینه مقابله با ویروس منحوس کرونا به معرض نمایش گذاشته شده است.

منبع خبر: میثاق تیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : چهار شنبه 2 مهر 1399 | 23:27 | نویسنده : رضا |

امیر محمودی گفت: با تجربه سال‌های حماسه و دفاع در همه زمینه‌های علمی، تجهیزاتی و تسلیحاتی به خودکفایی رسیده‌ایم.

با تجربه دفاع در زمینه به خودکفایی تسلیحاتی رسیده‌ایم‌به گزارش  حبرگزاری میثاق تیوز، امیر سرتیپ محمد محمودی معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بازدید از نمایشگاه اقتدار ۴۰ ضمن تبریک هفته دفاع مقدس گفت: این ایام حال و هوای خاصی را در دل آحاد فرماندهان و کارکنان نیرو‌های مسلح ایجاد کرده و یاد روز‌ها و حماسه‌های هشت سال جنگ تحمیلی را ذهن‌ها و جان‌ها بیش از همیشه زنده ساخته است.

وی همچنین با اشاره به بیانات ارزشمند فرمانده معظم کل قوا در جمع پیشکسوتان جبهه و جنگ و شهادت، گفت: فرمایشات معظم‌له برای همه ما سربازان ولایت، عبرت آموز و تاثیرگذار بود و به ما و همه مردم انقلابی کشورمان شور و حال خاصی بخشید.

امیر محمودی در خصوص برپایی نمایشگاه دستاورد‌های ملی دفاع مقدس (اقتدار ۴۰) گفت: این نمایشگاه که امروز شاهد افتتاح آن بودیم، نمایشگاهی از دستاورد‌های چهل ساله نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران از دوران دفاع مقدس و پس از آن است که بیشتر با رویکرد ارائه آثار این نمایشگاه در فضای مجازی برپا شده است.

وی ادامه داد: نیرو‌های چهارگانه ارتش اعم از نیرو‌های زمینی، پدافند، هوایی، دریایی و ستاد ارتش و مراکز دانشگاهی، آموزشی و فرهنگی ارتش دستاورد‌ها و فعالیت‌های شاخص خود را در این نمایشگاه ارائه کرده‌اند که بازدید و رصد آن به صورت مجازی، برای جوانان ما که جنگ را ندیده و سال‌های دفاع مقدس را تجربه نکرده‌اند، بسیار مفید و اثربخش خواهد بود.

وی افزود: رزمندگان اسلام در ۸ سال دفاع مقدس در حالی که دشمنان ما را تحریم همه جانبه کرده بودند و سلاح و تجهیزات مورد نیاز و حتی فشنگ و سیم خاردار هم به ما نمی‌دادند، با ایمان و اعتقاد راسخ در برابر دشمن تا بن دندان مسلح ایستاده و به پیروزی رسیدند.

امیر سرتیپ محمودی تصریح کرد: امروز به برکت مجاهدت‌ها و حماسه‌های دفاع مقدس، نیرو‌های مسلح ما در اوج عزت و اقتدار هستند و با تجربه سال‌های حماسه و دفاع در همه زمینه‌های علمی، تجهیزاتی و تسلیحاتی به خودکفایی رسیده ایم که نمونه‌هایی از آن‌ها در نمایشگاه اقتدار ۴۰ به معرض نمایش گذاشته شده است.

وی گفت: همچنین در نمایشگاه اقتدار ۴۰، گوشه‌ای از اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های سازندگی، مردم یاری و امدادرسانی چه در دوران جنگ تحمیلی و چه پس از جنگ تا به امروز از جمله امدادرسانی‌ها در حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله و مردم یاری گسترده ارتش در زمینه مقابله با ویروس منحوس کرونا به معرض نمایش گذاشته شده است.

منبع خبر: میثاق تیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : چهار شنبه 2 مهر 1399 | 23:27 | نویسنده : رضا |

امیر هادیان گفت: امروز در مرزهای تکنولوژی حرکت می‌کنیم و اگر دشمن خطا کند، آماده‌ایم که پاسخ کوبنده‌ای به وی بدهیم.

دشمن خطا کند، پاسخ کوبنده‌ای می‌دهیم‌به گزارش  خبرگزاری میثاق نیوز، امیر سرتیپ خلبان هادیان معاون هماهنگ‌کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در برنامه تلویزیونی "یه روز تازه" شبکه پنج سیما، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران گفت: در هفته دفاع مقدس تلاش می‌کنیم گوشه‌ای از رشادت‌های این عزیزان را به سمع و نظر مردم برسانیم.

وی با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش افزود: مردم هفته گذشته شاهد برگزاری رزمایش ذوالفقار ۹۹ بودند و آنچه مسلم است، وضعیت نیرو‌های مسلح در آمادگی خیلی خوب و بسیار متفاوت است. امروز نقطه عطفی در قدرت نرم ما هم به وجود آمده و آمادگی رزمی و بازدارندگی راهبردی نیرو‌های مسلح اعم از ارتش وسپاه هم عالی است.

معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش ادامه داد: در نیروی هوایی با تلاش مخترعین، پیشکسوتان، شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک پیشکسوتان و جهادی‌ها دستاورد‌های تسلیحاتی خوبی داریم که مردم عزیز بخشی از آن را در حوزه موشک، شبیه‌ساز و در حوزه ساخت هواپیمایی مانند هواپیمای کوثر و یاسین مشاهده کردند.

سرتیپ هادیان با تاکید بر اینکه ما در مرز فناوری هستیم و به خوبی پیش می‌رویم خاطرنشان کرد: مردم مستحضر هستند تجهیزات نظامی به ویژه در مورد تجهیزات هوافضا، دریا، زمینی و هوایی باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد تا به مرز استاندارد برسد و امروز خیلی شرایط خوب است. قطعا سابقه ما در دفاع‌مقدس گویای این امر است و به دشمن می‌گوید دچار اشتباهات محاسباتی نشوند و اگر خدایی نکرده کسی خطا کرد و چشم طمعی به آب و خاک کشورمان داشته باشد، قطعا نیرو‌های مسلح در بالاترین حد آمادگی هستند و پاسخ کوبنده‌ای به دشمن می‌دهند.

منبغ خبر: میثاق تیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : شنبه 29 شهريور 1399 | 17:37 | نویسنده : رضا |

خلبانان نیروی هوایی ارتش نقش مهمی در مقابله با ضد انقلاب داشتند.

‌به گزارش  خبرگزاری میثاق نیوز: نیروی هوایی ارتش یکی از نیرو‌هایی بود که همافران آن با پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نخستین گروه بیعت کننده با امام خمینی (ره) به نزد بنیانگذار انقلاب اسلامی رفتند و به صف انقلابیون پیوستند. نیروی هوایی ارتش از پیروزی انقلاب اسلامی تا آغاز دفاع مقدس نیز نقش پر رنگی در دفاع از کشورمان به خصوص در مقابله با ضد انقلاب در کردستان و مناطق عملیاتی غرب داشته است. نیروی هوایی ارتش در هنگام تهاجم عراق به ایران اسلامی در ۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۹ نیز به عنوان یک نیروی واکنش سریع وارد عمل شد و امیر سرلشکر خلبان شهید فکوری فرمانده وقت این نیرو با طراحی عملیات ۱۴۰ فروندی نخستین پاسخ به تجاوز ارتش بعثی را به صدام داد.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟ 

اگر بخواهیم نقش نیروی هوایی ارتش را در دوران دفاع مقدس بیان کنیم باید بگوییم که اگر خلبانان نیروی هوایی و پشتیبانی‌های آن نبود شاید بسیاری از عملیات‌های دریایی و زمینی مانند عملیات مروارید و والفجر ۸ نیز به پیروزی نمی‌رسید. این نیرو از پایان دفاع مقدس تا کنون هم در عرصه های خودکفایی، ساخت و تولید تجهیزات جدید و به روز هم از نیروهای پیشگام در نیروهای مسلح به شمار می رود.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

امیر سرلشکر خلبان شهید محمد نوژه

امیر سرلشکر خلبان شهید محمد نوژه یکی از خلبانان نیروی هوایی ارتش است که هشتم فروردین ماه سال ۱۳۲۴ در تهران و در خانواده‌ای متدین و مذهبی چشم به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در تهران آغاز کرده و به پایان رساند. او پس از اخذ دیپلم ریاضی وارد دانشکده افسری شد. شهید محمد نوژه پس از به اتمام رساندن دوره دانشکده افسری در ایران برای انجام تحصیلات تکمیلی و فراگیری آموزش‌های مربوط به سامانه‌های کنترل سلاح از طرف نیروی هوایی ارتش به آمریکا اعزام شد.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

او که به شدت به خلبانی علاقه داشت، پس از اینکه از آمریکا به کشورمان بازگشت برای طی دوره مقدماتی پرواز وارد دانشکده خلبانی شد و آموزش‌های تکمیلی را نیز در پایگاه هوایی «لاردو» ایالت تگزاس آمریکا طی کرد. امیر سرلشکر خلبان شهید محمد نوژه در سال ۱۳۵۱ و پس از پایان آموزش‌های تکمیلی موفق شد تا به عنوان خلبان هواپیمای اف ۴ فانتوم وارد رسته پروازی شود. روز‌های پایانی شهریورماه سال ۱۳۵۷ بود که به عنوان افسر خلبان شکاری به پایگاه سوم شکاری همدان اعزام شد تا ماموریت‌های خود را انجام دهد.

مسئولیت های امیر سرلشکر خلبان شهید محمد نوژه

او در دوران خدمتش در عناوین شغلی متعددی خدمت کرد که عبارتند از افسر سامانه‌های کنترل اسلحه گردان ۱۰۱ شکاری، رئیس شعبه عملیات مشترک، معاونت عملیات پایگاه ششم شکاری و فرمانده گردان یکم و گردان ۳۱ شکاری و معاونت دایره عملیات و افسر ستاد عملیاتی پایگاه سوم شکاری همدان در نیروی هوایی ارتش.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

پیروزی انقلاب اسلامی و غائله ضد انقلاب در کردستان

با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، نیرو‌های مخالف انقلاب و نظام وارد کارزار مبارزه با انقلاب اسلامی شدند و حوادثی مانند غائله‌های ضد انقلاب در کردستان، گنبد کاووس، حزب خلق مسلمان در آذربایجان و نیرو‌های حزب خلق عرب در خوزستان را ایجاد کردند. نیرو‌هایی برای مبارزه با ضد انقلاب وارد میدان شدند که ارتش و نیرو‌های سه گانه نیز از این جمله هستند. شهید مصطفی چمران که در زمان بروز غائله کردستان در وزارت دفاع به عنوان وزیر مشغول بود، به همراه سرلشکر فلاحی به آن مناطق رفت تا با کمک نیرو‌های مسلح و ارتش، ضد انقلاب را تار و مار کند.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

از آنجا که نیروی هوایی ارتش یکی از نیرو‌های موثر ارتش به شمار می‌رود، فرماندهان حاضر در این عملیات تصمیم می‌گیرند که نیروی هوایی  را به این مناطق اعزام کنند. دو خلبان برای ماموریت پاکسازی ضد انقلاب به کردستان می‌روند تا مقر تروریست‌ها را پاکسازی و بمباران کنند.  در این عملیات ها حتی شهید نوژه دیوار صوتی را هم شکست تا مهاجمان و تروریست های ضد انقلاب را بیش از پیش مغلوب رزمندگان اسلام کند.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

سرگرد خلبان شهید محمد نوژه به صورت داوطلبانه و با وجود جانبازی به همراه ستوان یکم خلبان بشیر موسوی برای ماموریت پشتیبانی از بالگرد‌های نیروی زمینی ارتش و ستون اعزامی کرمانشاه به پاوه در تاریخ ۲۵ مردادماه سال ۱۳۵۸ به این منطقه اعزام می‌شوند.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

هنگامی که این دو در حال بازگشت از ماموریت بودند در حین انجام گشت‌های هوایی، هواپیمای آن‌ها مورد اصابت آتش‌بار عناصر ضد انقلاب قرار گرفت و از کنترل خارج شد و در حالی که دست راست شهید نوژه بر اثر اصابت گلوله به درون کابین قطع شده بود، هیچ کدام از خلبانان فرصت استفاده از صندلی‌پران (صندلی ایجکت) را نیافتند و هواپیما به کوه اصابت و در منطقه قشلاق بین پاوه و روانسر سقوط کرد و در حالی که شهید نوژه روزه بود با خون خویش افطار کرد.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

در پی این واقعه و به پاس اولین شهید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، پایگاه سوم شکاری همدان که قبل از انقلاب به پایگاه شاهرخی و بعد از پیروزی انقلاب به پایگاه حر معروف بود به پایگاه شهید سرلشکر خلبان محمد نوژه تغییر نام یافت.

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : شنبه 29 شهريور 1399 | 17:31 | نویسنده : رضا |

یکی از شهدای دفاع مقدس توانست ۱۶۴ تانک بعثی را منهدم کرده و ارتش صدام را عقب براند.

‌به گزارش  خبرگزاری میثاق نیوز اواخر تابستان سال ۵۹ بود که جنگی جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز شد؛ جنگی که یک طرف، آن یک دنیا بود و یک طرف دیگرش انقلابی که کم تر از دوسال از عمرش می گذشت. انقلابی که همه مردم از پیر و جوان تا زن و مرد پشتوانه آن بودند و در این جنگ نابرابر کمک کردند.

شکارچی تانک‌ها؛ فرمانده ایرانی پایگاه انگلیسی موش‌های صحرا + تصاویر

بسیاری از فرماندهان ، سرداران ، بسیجیان و سپاهی و ارتشی  های عزیز در این دفاع مقدس یا جان دادند و یا مال و یا عزیزان خود؛ سردارانی که در آغاز راه جوانی خود بودند، اما رفتن را بر ماندن ترجیح دادند؛ رفتنی که بازگشتی در آن نبود. سرداران شهیدی مثل محمد ابراهیم همت، ابراهیم هادی، حسین خرازی، مهدی باکری، حسن آبشناسان، عباس بابایی، عباس دوران و محمدعلی صفا. 

شکارچی تانک‌ها؛ فرمانده ایرانی پایگاه انگلیسی موش‌های صحرا + تصاویر

امیر سرتیپ محمدعلی صفا در سال ۱۳۲۸ در بجنورد متولد شد و در سال ۵۹ در خرمشهر به شهادت رسید. او از فرماندهان تکاوران دریایی بود. پس از پیوستن محمدعلی به ارتش و گذراندن دوره‌های انتخابی در ایران برای ادامه دوره‌های تخصصی کماندویی در پایگاه کماندویی «رویال مارین» معروف به پایگاه «موش‌های صحرا» انگلستان انتخاب شد؛ زیرا در رشته های مختلف ورزشی از جمله کاراته و کونگ فو تخصص خاصی داشت.

شکارچی تانک‌ها؛ فرمانده ایرانی پایگاه انگلیسی موش‌های صحرا + تصاویر

وی یک سال دوره کماندویی را در انگلستان گذراند و توانست علاوه بر دوره‌های تخصصی تارزان کورس، پریدن از ارتفاع‌های بلند آبشار و کوه و دوره‌های رزمی، مدرک تخصصی S.P.S شکار تانک را از آن پایگاه دریافت کند. وی سپس به آمریکا فرستاده شد و توانست در پایگاه جان. اف. کِنِدی پس از طی مراحل آموزشی سخت و طاقت فرسا مدرک تخصصی انهدام ناو‌های جنگی را دریافت کند.

شکارچی تانک‌ها؛ فرمانده ایرانی پایگاه انگلیسی موش‌های صحرا + تصاویر

محمدعلی نخستین کسی بود که توانست مدرک تخصصی کماندوی ویژه با عنوان انهدام ناو‌های جنگی را دریافت کند. هم چنین به دلیل شجاعت بسیاری که او در عملیات‌های آموزشی از خودش نشان داده بود برای دوره‌های کماندویی زندگی در شرایط سخت به نام Long Hope (امید طولانی) در جنگل‌های آمازون نیز انتخاب شد.

شکارچی تانک‌ها؛ فرمانده ایرانی پایگاه انگلیسی موش‌های صحرا + تصاویر

شهید صفا پس از آموزش به کشور بازگشت و در پایگاه کماندویی نیروی دریایی ارتش در بوشهر به عنوان مربی مشغول به کار شد. در روز‌های اول پیروزی انقلاب که همه چیز در کشور به هم ریخته بود و ضد انقلاب در گوشه و کنار کشور جنگ به راه انداخته بودند تا انقلاب اسلامی را در نطفه خفه کنند، شهید صفا هم مانند بسیاری از رزمندگان آن دوران وارد میدان شد؛ به طوری که یک بار مورد هدف قرار گرفت و از ناحیه شکم به شدت مجروح شد؛ مجروحیتی شدید که منجر شدید محمدعلی بخش زیادی از روده خود را از دست بدهد.

شکارچی تانک‌ها؛ فرمانده ایرانی پایگاه انگلیسی موش‌های صحرا + تصاویر

روز ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ و آغاز جنگی جهانی توسط ارتش بعث عراق؛ بعثی‌ها با دو لشکر تانک و با تمام تجهیزات، به خرمشهر حمله کردند و  با استفاده از اصل غافلگیری نیمی از خرمشهر را به اشغال خود در آوردند، در این هنگام بود که محمدعلی صفا و همراهانش که ۱۵۰ نفر از کماندو‌های ویژه نیروی دریایی ارتش بودند، توانستند طی یک هفته ۱۶۴ تانک عراقی را منهدم کنند؛ به طوری صدام بعدها از خرمشهر با عنوان گورستان تانک‌های خود یاد می کند. در این درگیری‌ها ۱۳ ناو جنگی و موشک‌انداز ارتش عراق هم توسط صفا و همرزمانش نابود شد. 

شکارچی تانک‌ها؛ فرمانده ایرانی پایگاه انگلیسی موش‌های صحرا + تصاویر

درگیری صفا با ارتش بعث عراق تا چهارم آبان ماه ۱۳۵۹ ادامه داشت؛ تا اینکه بر اثر انفجار یک خمپاره و اصابت ترکش به سر، پا و پهلوی محمدعلی؛ شکارچی تانک‌ها بر زمین افتاد و دیگر هیچ وقت بلند نشد. نکته جالب در مورد شهادت محمدعلی صفا نامه تسلیتی از طرف پایگاه کماندویی رویال مارین انگلستان برای خانواده این شهید بود که در آن نامه اعلام کرده بودند به خاطر شهادت محمدعلی صفا مدت سه روز پرچم این پایگاه نیمه افراشته بوده است.

شکارچی تانک‌ها؛ فرمانده ایرانی پایگاه انگلیسی موش‌های صحرا + تصاویر

این پایگاه همچنین تندیسی از وی ساخت و پایگاهی به نام پایگاه شکارچی تانک محمد علی صفا در انگلستان بنا شد. در تهران، بجنورد و بوشهر نیز خیابان‌هایی به نام شهید «صفا» نام گذاری شد. شهید صفا شهیدی بود که به خاطر منش و رفتارش هم در ایران محبوب بود، هم در انگلستان.

منبع خبر: خبرگزاری میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : پنج شنبه 9 مرداد 1399 | 14:54 | نویسنده : رضا |

راسم فارغ التحصیلی دانشجویان خلبانی جنگنده میراژ با حضور امیر نصیرزاده در پایگاه خلبانان شهید برادران دل حامد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری اولین دوره دانش آموختگی خلبانان هواپیمای جنگنده میراژ با حضور امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام والمسلمین قاضی رئیس اداره عقیدتی سیاسی نهاجا و جمعی از فرماندهان و مسئولان در پایگاه هوایی برادران شهید دل حامد چابهار برگزار شد.

امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده در این مراسم، پایگاه هوایی چابهار را از مهم‌ترین پایگاه‌های نیروی هوایی ارتش در کشور عنوان کرد و گفت: بحمدالله حضور نخبگان جوان و خلبانان متعهد به همراه کارکنان فنی دلسوز و ایثارگر سبب شده تا ما در این پایگاه با کمبودی مواجه نشویم و همواره روی پای خود بایستیم.

وی با اشاره به ساخت دستاورد‌های جدیمیثاق نیوز د نیروی هوایی به دست جوانان نخبه از جمله ساخت جنگنده کوثر و طراحی شبیه ساز هواپیما ایلیوشین افزود: در تلاش هستیم تا با کمک جهاد خودکفایی نیروی هوایی ارتش از طرح‌های شبیه ساز دیگر هواپیما‌های نیروی هوایی از جمله اف ۴ رونمایی کنیم و قطعا این پایگاه از پایگاه‌هایی خواهد بود که به این سیستم مجهز خواهد شد.

در این مراسم از امیر سرتیپ دوم خلبان همایون حیدری فرمانده پایگاه هوایی شهیدان دل حامد به پاس اقدامات انجام شده و آموزش هواپیما میراژ به دانشجویان این جنگنده، تجلیل به عمل آمد.

منی خبر: میثاق نیوز 


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : دو شنبه 6 مرداد 1399 | 12:33 | نویسنده : رضا |

امیر سرتیپ ولی وند از آغاز رزمایش تاکتیکی و پنج روزه ذوالفقار در دانشگاه دافوس ارتش خبر داد.

به گزارش  میثاق تیوز امیر سرتیپ حسین ولی وند زمانی، فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با اعلام خبر برگزاری رزمایش مشترک روی نقشه ناهمطراز ویژه دانشجویان دوره ۳۰ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس)، گفت: رزمایش مشترک روی نقشه ناهمطراز ذوالفقار دانشجویان دوره ۳۰ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش به مدت ۵ روز و با هدف ارتقای سطح آمادگی رزمی دانشجویان و آشنایی بیشتر آنان با ترتیب و توالی اعمال فرماندهی و ستاد در محیط عملیاتی ناهمطراز آغاز شده است.

وی تصریح کرد: رزمایش روی نقشه یکی از مهم‌ترین انواع تمرینات تاکتیکی در سطح دانشگاه‌ها و مراکز آموزش نظامی جهان بوده و عبارت است از ارائه یک وضعیت نظامی در روی نقشه یا کالک عملیاتی و خواسته‌هایی که مستلزم تهیه برآوردها، اخذ تصمیمات، تهیه طرح‌ها و صدور دستورات مقتضی توسط فرماندهان یا افسران ستاد است.

امیر سرتیپ ولی وند افزود: دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در راستای اوامر فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با برگزاری این رزمایش و ارائه الگو‌هایی از تاکتیک‌ها و ابزار‌های نبرد ناهمطراز در پی آن است که دانشجویان دوره فرماندهی و ستاد را با نحوه مقابله با نیرو‌های فرامنطقه‌ای آشنا نموده و زمینه ارتقاء دانش عملیاتی آن‌ها را در به کارگیری روش‌های نوین نبرد فراهم سازد.

منیع نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1399 | 17:11 | نویسنده : رضا |

فرمانده تکاوران نیروی دریایی ارتش از قسمت های مختلف تیپ حمزه سید الشهداء(ع) بازدید کرد.

بازدید ناخدایکم تکاور مردان از یگان های تیپ سوم تکاوران دریایی حمزه سید الشهداء(ع)به گزارش خبرگزاری میثاق تیوز، ناخدا یکم حسن مردان فرمانده تکاوران نیروی دریایی ارتش با حضور در منطقه سوم نداجا مستقر در کنارک از قسمت های مختلف تیپ حمزه سید الشهداء(ع) بازدید کرد.

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : پنج شنبه 2 مرداد 1399 | 12:30 | نویسنده : رضا |

فرمانده نزاجا گفت: مجموعه بزرگ نیروی زمینی ارتش در تمامی حوادث پا در رکاب است.

نیروی زمینی ارتش همیشه پا در رکاب استبه گزارش حوزه  خبرگزاری میثاق نیوز، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دهمین جشنواره مالک اشتر که همزمان در تهران و قرارگاه‌ها منطقه‌ای و اراشد نظامی ارتش در استان‌های فارس و اصفهان بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: نیروی زمینی ارتش اساس فرماندهی خود را بر سه اصل، ولایت مداری، عدالت محوری و شایسته سالاری استوار کرده است.

وی با اشاره به حضور موثر و جهادی نیروی زمینی ارتش در دفاع مقدس، بعد از آن در برقراری امنیت در مرز‌ها و اینک نیز در مرز‌های غرب، جنوب و شرق کشور و این روز‌ها در مقابله با ویروس منحوس کرونا، افزود: در حوزه مقابله با ویروس کرونا از همان روز اول روحیه آفندی داشتیم و با اجرای رزمایش‌های مختلف به جایگاه ممتازی دست یافته ایم؛ به نحوی که دوشا دوش وزارت بهداشت و درمان و اداره بهداشت و درمان نزاجا در گستره‌ عظیم با ۲۸ بیمارستان ثابت و تعداد قابل ملاحظه‌ای بیمارستان سیار حضور داشتیم که برپایی نقاهتگاه ۲۰۰۰ تخت خوابی در تهران گوشه‌ای از اقتدار این نیرو بود.

حیدری به دستاورد‌های ناوگان بالگردی هوانیروز اشاره کرد و گفت: امروز هوانیروز ارتش به دستاورد‌های مهمی در حوزه ارتقاء برد موشک‌ها، ساخت و تولید دوربین‌های دید در شب، اورهال و ... دست یافته که در نوع خود بی بدیل است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نگهداری تجهیزات و ادوات در نیروی زمینی ارتش اشاره کرد و افزود: نگهداری ادوات زرهی، توپخانه‌ای و... بسیار مهم است، امروز این نیرو در حوزه تحرک به جایگاه مطلوبی رسیده است و از هر حیث آماده و پا در رکاب است.

امیر سرتیپ حیدری به قدرت دفاعی و آمادگی رزمی نیروی زمینی ارتش اشاره کرد و گفت: نیروی زمینی ارتش آنچنان خود را آماده کرد که رزم نزدیک زمینی را عند الزوم در رکاب ولایت به دشمن تحمیل نماید.

فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: امروز نیرو‌های مسلح قدرتمند جمهوری اسلامی تحت امر ولایت بر منطقه حاکم هستند، دشمن باید بداند با وجود این قدرت الهی (قدرت ولایت) جایگاهی در خلیج فارس، دریای عمان و جغرافیای این منطقه ندارد، آثار بیرون راندن آن‌ها هم با عنایت خداوند هویدا شده است.

امیر سرتیپ کیومرث حیدری تاکید کرد: با اقتدا به شهدای عزیزمان تا آخرین نفس در رکاب ولایت خواهیم ماند، همواره گفته و می‌گوییم؛ آقای ما" از تو به یک اشاره از ما به سر دویدن".

وی در پایان گفت: آنچه که ما را به این قدرت رسانده این است که صراط مستقیم و مجسم خود را وجود مبارک ولایت امر مسلمین (ولایت فقیه) دانسته و با اطاعت محض فرمان‌برداری می‌کنیم، خداوند نیز به ما عنایت ویژه خواهد داشت.

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : پنج شنبه 2 مرداد 1399 | 12:28 | نویسنده : رضا |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب ایران تو شاپ
  • وب مجله اینترنتی آری
  • وب نیدیا
  • وب جعبه دانلود