برخی از سلاح‌های جنگی از چنان دامنه اثری برخوردار هستند که می‌توان به آنها نام عوض‌کننده قاعده بازی یا Game Changer را داد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برخی از سلاح‌های جنگی از چنان دامنه اثری برخوردار هستند که می‌توان به آنها نام عوض‌کننده قاعده بازی یا Game Changer را داد. موشک بالستیک تاکتیکی اسکندر یکی از این سلاح‌های خیره‌کننده است که در سال 2006 در روسیه توسعه یافته و در اختیار ارتش این کشور قرار گرفته است. شواهد حاکی از آن است که این موشک برای کمک به ارتش سوریه وارد این کشور شده است. اکنون باید دید دولت ترکيه که از نظر نظامی توان مقابله با ارتش سوريه را نداشته و ندارد چه موضعی را در پیش خواهد گرفت.
 
این موشک قدرتمند این روزها وارد عملیات جدیدی شده است. عکس‌های منتشر شده گواهی می‌دهد که پس از سوخوها و میل‌های ارتش روسیه؛ حال موشک بالستیک اسکندر وارد کارزار سوریه و جنگ علیه تروریست‌ها شده است.
 
الهه وحشت؛ مهمان جدید کارزار سوریه + تصاویر
عکسی از لانچر موشک اسکندردر خاک سوریه که توسط تکفیری‌ها در فضای مجازی دست به دست می‌گردد.
 
موشک‌های بالستیک تاکتیکی علیه اهداف متحرک زمینی یا تجمع نیروها و ادوات در جبهه جنگ به کار می‌روند. لیکن متخصصین روسی موشک Iskander-M را بطور خاص برای از بین بردن سیستم‌های دفاع موشکی طراحی کرده‌اند. سیستم موشک بالستیک اسکندر 9K720 به دو عدد موشک کوتاه‌برد مجهز شده که هرکدام می‌توانند به طرف هدف مجزای شلیک شوند. این سیستم قادر است اهداف متحرک را مورد حمله قرار دهد، زیرا مسیر موشک در حین پرواز قابل اصلاح است. این موشک انواع مختلف سرجنگی از قبیل سرجنگی معمولی، خوشه‌ای، ماده منفجره مرکب سوخت-هوا، سنگرکوب و پالس الکترومغناطیسی حمل می‌کند. حداقل برد آن 50 کیلومتر و حداکثر برد 400 کیلومتر می‌باشد.
 
الهه وحشت؛ مهمان جدید کارزار سوریه + تصاویر
 

برچسب‌ها: پاتوق رضا - داعش ، تروریسم ، آمریکا ، روسیه ، سوریه ، موشک بالستیک

تاريخ : یک شنبه 28 شهريور 1395 | 10:35 | نویسنده : رضا |
علایم و نشانه‎هایی دالّ بر سقوط و فروپاشی رژيم سعودی، در حوزه داخلی و خارجی روز به روز بیشتر نمود می‎کند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا در سالگرد روزی که سلمان بن عبدالعزیز به‌عنوان پادشاه سعودی سکان اداره کشور عربستان را در دست گرفت، از عمارت میلیونی خود در شهر کن فرانسه که با هزار خدمه اداره می‌شود، بیرون آمد و به سمت مراکش رفت تا ادامه تعطیلات خود را دریکی دیگر از عمارت های میلیون دلاری خود در این کشور بگذراند. این در شرایطی است که خاندان سعودی هیچ پولی برای پرداخت حقوق ده‌ها هزار نفر از مهاجرانی که در کارگاه‌های ساختمانی بزرگ عربستان کار می‌کنند، ندارد.
 
ریاض در یک قدمی سقوط/ سلام
 
این مسئله که تقریبا در بیرون از پادشاهی سعودی در هیچ کجای دنیا منتشرنشده است، نشان می‌دهد که روسای شرکت‌های بزرگ ساخت‌وساز در عربستان و ازجمله گروه ساخت‌وساز بن‌لادن، که پروژه‌های بزرگ ساختمانی در این کشور را انجام می‌دهند، ماه‌هاست که حقوق کارگران سریلانکایی، پاکستانی و هندی خود را پرداخت نکرده‌اند و برخی از این کارگران7 ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند.
 
سفارت‌خانه‌های هند و پاکستان وارد گفت‌وگو با دولت سعودی شده‌اند و اعلام کرده‌اند که حقوق کارگران آن‌ها باید پرداخته شود. اقتصاددانان با توجه به کاهش قیمت نفت اعلام کرده‌اند که مقامات سعودی درنهایت در بحران سقوط قیمت نفت غرق خواهند شد.
 
مقامات سعودی بااین‌حال در توضیح میزان کسری بودجه خود ترجیح می‌دهند به مسئله‌ای که هنوز برای بسیاری در سایر نقاط جهان مبهم باقی‌مانده است اشاره‌ای نکنند و آن جنگ بی‌فایده و ناامیدکننده وزیر دفاع سعودی محمد بن سلمان در یمن است.
 
 از سال پیش که پسر مورد علاقه پادشاه سعودی اقدام نظامی مضحک خود را در برابر حوثی‌ها در یمن به راه انداخته است و از رییس‌جمهور مستعفی و فراری یمن در برابر گروه شیعه انصار الله حمایت می‌کند، هواپیماهای جنگی با خلبانان اجاره‎ای اماراتی (همچنین دستیاران و کارشناسان هواپیمای بریتانیایی) به بمباران بیمارستان‌ها، کلینیک‌های درمانی، انبارهای پزشکی و دارو در یمن روی آورده‌اند و در این کار تا حدی پیش رفته‌اند که میزان این بمباران از هر آنچه آمریکا در صربستان و افغانستان از سال ۱۹۹۹ تاکنون از بین برده است، بیشتر است!

برچسب‌ها: :پاتوق رضا- شجره ملعونه ، رژیم ریاض ، یمن ، تروریسم-,

تاريخ : یک شنبه 28 شهريور 1395 | 10:32 | نویسنده : رضا |
فرمانده ندسا به ادعای آمریکایی ها درباره شناورهای تندرو سپاه پاسداران واکنش نشان داد.

واکنش دریادار فدوی به ادعای آمریکا درباره شناورهای تندرو سپاهبه گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دریادار "علی فدوی" فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سخنانی با اشاره به رونمایی از شناور شهید ناظری گفت: این شناور قطعا به عنوان شناوری است که در آینده شما در دنیا شاهد این نوع شناورها در توان دریایی کشورها و توان غیرنظامی آنها خواهید دید.

وی با بیان اینکه این شناورها ویژه هستتند و دارای برد بسیار بلند، سرعت بسیار زیاد و پایداری متفاوت از شناورهای موجود هستند، افزود: این شناور در شرایط بد آب و هوایی می‌تواند به حرکت خود ادامه دهد و این امکان را به ما می‌دهد که در آب‌های دور دست، روالی که در خلیج فارس به دشمن تحمیل کرده‌ایم، موکول به خلیج فارس نباشد و این روال را در آب‌های دور دست هم به منصه ظهور بذاریم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: این شناور به تولید رسیده و شناور شهید ناظری اولین شناور عملیاتی این کلاس است که برای استقرار در منطقه یکم ندسا، عازم این منطقه دریایی، خواهد شد. این روند شروع شده و ما آن مرحله‌ای که باید طی کنیم را پشت سر گذاشته‌ایم و متناسب با برنامه‌هایی که برای پنج ساله ششم پیش بینی شده، پیش رفته و تولیدات خودمان را خواهیم داشت و شما در سال‌ های آینده این نوع شناورها و ادامه این شناورها را خواهید دید.

دریادار فدوی خاطر نشان کرد: شناور بعدی، شناور صبا 114 است که متفاوت از این شناور خواهد بود که طول ان حدود 114 متر است و ما آن شناور را به مرحله تولید انبوه خواهیم رساند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر امریکایی‌ها درباره برخورد قایق‌های تندرو سپاه با ناوهای آمریکایی، اظهار داشت: آنچه که در خلیح فارس سال‌هاست برقرار است تغییر نکرده و آن، اقتدار و حضور و تسلط و اشراف اطلاعاتی که در خلیج فارس و تنگه هرمز برقرار بوده، همچنان برقرار است.

فرمانده نیرویی دریایی سپاه ادامه داد: از طی یک ماه گذشته، آمریکایی‌ها چند مطلب را مستمسک قرار داده‌اند و و 3 مطلبی را که کاخ سفید، وزارت خارجه و نیروی دریایی آمریکا بیان کرده است، تمام آن وقایع خلاف آن چیزی است که در خلیج فارس اتفاق افتاده است.

دریادار فدوی همچنین گفت: مثلا مطرح کرده‌اند که در منطقه شمال خلیج فارس، شناورهای سپاه در 90 متری شناورهای آنها قرار گرفته‌اند، اصلا این موضوع درست نیست و شناورهای ما و آمریکایی‌ها در آن قصه در بیش از 2 هزار متری آنها قرار داشته‌اند.

وی افزود: اتفاق جدیدی نیافته و آنها دنبال شرایط جدیدی هستند، مخصوصا پس از اتفاق جزیره فارسی که توسط دریادلان نیروی دریایی سپاه رخ داد که بسیار سرشکستگی را برای آمریکایی‌ها به‌وجود آورد و از طرف دیگری، آنها در سه چهار سال گذشته دنبال یک خط ارتباطی مستقیم با نیروی دریایی سپاه هستند و این تحت هیچ شرایطی مورد تایید مقامات جمهوری اسلامی ایران نیست و مصوبه‌ای در این باره وجود ندارد.

فرمانده نیرویی دریایی سپاه تصریح کرد: برای همین، آمریکایی‌ها دست به یک جوسازی رسانه‌ای و خبری و سخنگویی زده‌اند و امروز هم خبری منتشر شده که به نوعی یکی از آن پیشنهادهای‌شان را که همان ارتباط مستقیم بود را دوباره مطرح کردند. من یک پیشنهاد دیگری برای آمریکایی‌ها دارم و برای اینکه مطلبی در منطقه مهم خلیج فارس پیش نیاید، پیشنهاد من این است که آمریکایی‌ها در خلیج فارس حضور نداشته باشند، چون آنها در 28 سال گذشته ناامنی را در منطقه اضافه کرده‌اند، نه امنیت را.

دریادار فدوی همچنین اظهار داشت: در طول 8 سال دفاع مقدس، 580 کشتی مورد اصابت قرار گرفته است که 51 درصد در 6 و نیم سال و 49 درصد در یک و نیم سال دیگر بوده است؛ این یک و نیم سال، همان یک و نیم سالی است که آمریکایی‌ها مطرح می‌کنند که برای امنیت بیشتر در خلیج فارس حضور یافته‌اند. آمدن آمریکا به خلیج فارس، ناامنی را 9 برابر در خلیج فارس در سال 66 و 67 افزایش داد و در این سال‌ها هم حضور آنها ناامنی را اضافه کرده است.

وی افزود: چیزی که باعث شده که در منطقه مهمی مانند خلیج فارس موضوعی در این سال‌ها پیش نیاید، تمهیدات ایران و به خصوص نیروی دریایی سپاه بوده است که با اتخاذ تدابیر و اشراف اطلاعاتی در منطقه، سپاه نگذاشته مشکلی در منطقه خلیج فارس پیش بیاید. حضور آمریکایی‌ها در منطقه خلیج فارس، عامل ناامنی است و باید آنها این قضیه را تمام کنند و عدم حرفه ای عمل کردن‌شان هم، عامل اصلی‌اش حضور آنهاست و آنها باید به این قضیه به طور آبرومندانه پایان بدهند تا مشکلی پیش نیاید.

فرمانده نیرویی دریایی سپاه در پایان سخنان تاکید کرد: قطعا مواردی که اتفاق افتاده با مواردی که آمریکایی‌ها می‌گویند، متفاوت و دروغ است. اتفاقاتی که افتاده است، مانند اتفاقاتی است که در سالیان اخیر نیز افتاده و جاری است و آن هم تسلط و اشراف اطلاعاتی ما در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز است.


برچسب‌ها: :پاتوق رضا- خلیج فارس ، دریادار فدوی ، سپاه ، ندسا ، آمریکا ، شناورهای تندور ، شناورهای تندروسپاه ، تنگه هرمز ، نیروی دریایی سپاه-,

تاريخ : یک شنبه 28 شهريور 1395 | 10:29 | نویسنده : رضا |

  فرمانده سابق سپاه تهران گفت: بعد از دوران دفاع مقدس، نیازهای نیروهای مسلح به بهترین نحو تأمین شده است.

"اسماعیل کوثری"تامین نیازهای نیروهای مسلح به بهترین نحو بعد از دفاع مقدس فرمانده سابق سپاه تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به خودکفایی در موضوع تجهیزات دفاعی اظهار داشت: در مورد تجهیزات و امکانات پس از دوران دفاع مقدس، به بهترین نحو توانستیم به نتیجه برسیم و این تجهیزات را کاربردی کرده‌ایم و طوری بوده که این‌ تجهیزات در میدان عمل، امتحان خودشان را پس داده‌اند. 
 
فرمانده سابق سپاه محمد رسول‌الله(ص) ادامه داد: سپاه و وزارت دفاع پس از دوران دفاع مقدس، شروع به تأمین نیازهای نیروهای مسلح کرده‌اند و بسیاری از این نیازها تأمین شده است.
 
وی افزود: ما حتی قبل از انقلاب موشک نداشتیم؛ خودمان در زمان دفاع مقدس، انواع و اقسام موشک‌ها را ساختیم و در بسیاری از تجهیزات دیگر نیز به خودکفایی رسیده‌ایم که این‌ها در چارچوب سلاح‌های متعارف است.
 
سردار کوثری تصریح کرد: با فرماندهی و نظارت مقام معظم رهبری، پس از دوران دفاع مقدس، پیشرفت‌های بسیار خوبی با حداقل بودجه داشتیم و ستاد کل نیروهای مسلح این موضوع را دنبال و پیگیری می‌کند و ما در بین کشورهای منطقه و با کمترین هزینه، بیشترین بازدهی را به دست آوردیم.
 
نماینده سابق مجلس در پایان خاطرنشان کرد: دولت‌مردان و مجلس باید این موضوع را در نظر داشته باشند که می‌توانیم اقتصادمان را بدون وابستگی بومی کنیم و با فعال کردن جوان‌های ایرانی که توانمندی فکری، ابتکار وخلاقیت بسیار بالایی از خودشان نشان داده‌اند، نیازهای کشورمان را تأمین کنیم.

برچسب‌ها: :پاتوق رضا - نیروهای مسلح ، تجهیزات دفاعی ، سپاه پاسداران ، وزارت دفاع-,

تاريخ : یک شنبه 28 شهريور 1395 | 10:28 | نویسنده : رضا |

  اذعان صهیونیست‌ها به توان موشکی ارتش سوریه ، استقرار روس‌ها در اتوبان "کاستلو" و ... از جمله مهمترین اخبار سوریه است.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این بسته خبری به مهمترین اخبار سوریه در ساعات اخیر می‌پردازیم.


اگر تروریست‌ها آتش‌بس سوریه را نقض نکنند، این موضوع پایدار می‌ماند/همه به دولت قانونی این کشور پایبند باشند

اگر تروریست‌های تکفیری آتش‌بس را نقض نکنند، این موضوع پایدار می‌ماند/همه به دولت قانونی سوریه پایبند باشندوزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: ممکن است پشتیبان‌های تروریست‌های تکفیری از فرصت آتش‌بس برای تجهیز این تروریست‌ها استفاده کنند.

مراسم تشییع پیکر شهید احمد غلامی برگزار شد + فیلم

مراسم تشییع پیکر شهید احمد غلامی، با حضور مقامات کشوری و لشگری، در شهر ری برگزار شد.

توافق آتش‌بس مسکو واشنگتن/ آیا خان‌طومان دیگری در راه است؟ + تصاویر

آمریکا و روسیه درباره طرحی برای آتش‌بس در سوریه به توافق رسیده‌اند که نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه از این توافق استقبال کرده است.

از تا

از تا


منابع نظامی سوری: دمشق به مسکو درباره واکنش به تجاوزات اسرائیل خبر داده بود

منابع نظامی سوری فاش کردند دمشق اخیراً به روسیه درباره پاسخ به هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی اطلاع داده بود.

دمشق: به هرگونه عملیات هوایی ترکیه که بدون هماهنگی انجام شود، پاسخ خواهیم داد

وزارت خارجه سوریه تأکید کرد ارتش ترکیه اگر عملیاتی را بدون هماهنگی دمشق انجام دهد تجاوز به خاک سوریه محسوب می‌شود.

استقرار نظامیان روس در مسیر کاستیلو برای نظارت بر آتش‌بس سوریه

رسانه‌های روسی از استقرار نظامیان این کشور در مسیر کاستیلو برای نظارت بر آتش‌بس در سوریه خبر دادند.

از تا


اذعان صهیونیست‌ها به توان بالای دفاع موشکی سوریه

روزنامه صهیونیستی معاریو اذعان کرد دفاع موشکی سوریه در برابر تجاوزگری هواپیماهای اسرائیلی، پیام روشنی برای این رژیم است.

لاوروف: آتش‌بس در سوریه زمینه را برای حل بحران این کشور فراهم می‌کند

وزیر امورخارجه روسیه در نشست خبری مشترک با همتای لوکزامبورگی خود در مسکو شرکت کرد.

ارتش سوریه یورش تروریست‌ها را به شمال غرب درعا دفع کرد

ارتش سوریه، یورش تروریست‌ها به تپه‌ای در حومه شمال غربی درعا را ناکام گذاشت و تلفات سنگینی به مهاجمان وارد کرد.


برچسب‌ها: پاتوق رضا- ارتش سوریه ، قنیطره ، تروریست های تکفیری ، جنگنده های اسرائیلی ، کاستلو ، اتوبان کاستلو-,

تاريخ : یک شنبه 28 شهريور 1395 | 10:26 | نویسنده : رضا |

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی افق صنعت هسته ای کشور پرداخت.

تأمین ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در بلندمدتبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "علی اکبر صالحی" رییس سازمان انرژی اتمی ایران امشب 20 شهریور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی افق صنعت هسته ای کشور پرداخت.
 
صالحی در ابتدا با اشاره به اینکه، مطالعات توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران در افق 20 ساله قبل از انقلاب صورت گرفته بود گفت: طی برنامه بلند مدت توصیه شده بود تا 20 هزار مگاوات در سبد برق کشور قرار بگیرد اما بعد از انقلاب به دلیل شرایط انقلاب و جنگ تحمیلی پروژه ها متوقف شد.
 
وی با بیان اینکه، در جنگ تحمیلی متوجه شوديم که باید در بسیاری از زمینه ها خود اتکا باشیم ادامه داد: طی مطالعات به عمل آمده قرار شد تا 8 نیروگاه در افق 10- 15 ساله ساخته شود.
 
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه، قرار بود تا سهم تولید برق هسته ای 8- 10 درصد باشد گفت: برای انجام محاسبات دقیق بسیاری از پارامتر ها را در نظر گرفتیم همچنان ظرفیت20 هزار مگاوات را برای افق صنعت هسته ای کشور در نظر داریم.
 
وی با بیان اینکه، سوخت فسیلی برای نیروگاههايمان تقریبا مجانی است افزود: همچنان ظرفیت20 هزار مگاوات را برای افق صنعت هسته ای کشور در نظر داریم.
 
با چینی ها برای ساخت نیروگاه های هسته ای در حال مذاکره نهايی هستیم
 
وی با اشاره به اینکه، با روسیه هم در حال مذاکره هستیم گفت:  با چینی ها برای ساخت نیروگاه های هسته ای در حال مذاکرات نهایی هستیم اما به نتیجه نهایی نرسیده ايم و لذا کشورهای دیگر هم نیز در این رابطه اعلام آمادگی کرده اند.
 
بخش ساختمانی نیروگاه های جدید توسط متخصصان ایران ساخته خواهد شد
 
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه، اگر روس ها سریع تر پروژه خود را تحویل دهند شرایط تشویق در نظر گرفته ایم گفت: بخش ساختمانی نیروگاه های جدید توسط متخصصان ایرانی ساخته خواهد شد به طوری که 30 درصد حجم قرارداد مربوط به این بخش می شود.
 
صالحی با بیان اینکه، بخش قابل توجهی از تجهیزات خارج از جزیره هسته ای را می توانیم بسازیم اظهار داشت: در استراتژی جدیدمان به دنبال نیروگاه های کوچک هم نیز هستیم.
 
صالحی درباره چگونگی تامین سوخت نیروگاه های در دست احداث نیز بیان داشت: تامین سوخت اختیاری است به این معنی که اگر ما اراده کنیم که سوخت نیروگاه های جدید را از روسیه بگیریم، این اختیار را داریم و روسیه نیز اعلام آمادگی کرده است.
 
وی ادامه داد: در این راستا قراردادی با روس ها برای تامین سوخت مورد نیاز خواهیم بست که قرارداد منعطفی است و بعد از یک افق ۱۵ ساله که می توانیم حداقل ۱۹۰ هزار سو داشته باشیم می توانیم سوخت مطمئن سالانه یک نیروگاه هزار مگاواتی را تامین کنیم.
 
دومین جلسه کارگروه ویژه سوخت طبق برجام هفته آینده در نیویورک تشکیل می شود
 
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه موضوع اورانیوم ذخیره 300 کیلو گرمی مانعی برای تامین سوخت نیروگاه ها نخواهد بود اعلام کرد: سوخت نیروگاه ها از ذخیره اورانیوم معاف خواهد بود و در دومین جلسه کارگروه ویژه سوخت که هفته آینده در نیویورک تشکیل می شود این معافیت مشخص خواهد شد.
 
وی همچنین اضافه کرد: در خصوص راکتور آب سنگین اراک نیز قرار شده که اولین سوخت را چین برای ما تامین کند ولی سوخت های بعدی در ایران ساخته خواهد شد و سوخت راکتور تهران را نیز خودمان تامین می کنیم.
 
بیش از هشت جلسه میان کارشناسان ایران، آمریکا و چین برای بومی سازی راکتور اراک تشکیل شده است
 
صالحی در خصوص قراردادی که برای بومی سازی راکتور اراک می بایست تنظیم می شد، گفت: تاکنون بیش از هشت جلسه بین متخصصان ایرانی ، چینی و آمریکایی در خصوص مدل سازی راکتور اراک تشکیل شده و آخرین مراحل تنظیم قرارداد انجام شده که قرار است در آینده ای نزدیک در چین امضا شود.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطر نشان ساخت این یک قرارداد تجاری است که تمام ملاحظات لازم را برای مدل سازی اراک در بر می گیرد ضمن اینکه قبل از انعقاد این قراداد ما یک شرکت بزرگ را از اقدام چند شرکت در سازمان انرژی اتمی تشکیل دادیم که قریب به پانصد الی نهصد مهندس شبانه روزی بر روی طراحی راکتور کار می کنند.
 
طراحی مفهومی بازسازی راکتور آب سنگین اراک را انجام داده ایم
 
وی با بیان اینکه ایران صاحب این پروژه است اضافه کرد: براین اساس طراحی مفهومی را انجام دادیم و در اختیار مهندسین چینی و آمریکایی گذاشتیم و تبادل اطلاعات خوبی انجام شده و کار رو به پیشرفت است.
 
صالحی خاطرنشان ساخت: تعهدنامه ای که قرار بود برای بازسازی راکتور اراک صورت گیرد بیش از 95 درصد مفاد آن مشخص شده و طبق وعده ای که به ما داده شده، قرار است طی هفته های آینده این قرارداد در پکن امضا شود.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین درباره این سوال که آیا با مشکل مشتری در خصوص آب سنگین مواجه هستیم نیز اظهار داشت: این مشکل ما نیست و در برجام اینگونه آمده که ذخایر آب سنگین بیش از صد و سی تن را در معرض فروش قرار دهیم و بر این اساس اگر خریدار وجود داشته باشد آن را می فروشیم و در غیر اینصورت آن را انبار می کنیم.
 
وی یادآور شد: وقتی به زمان عملیاتی شدن برجام نزدیک می شدیم، موضوع فروش آب سنگین را با آمریکایی‌ها مطرح کردیم که در آن زمان 70 تن مازاد ذخایر آب سنگین خود را به عمان بردیم که 32 تن آن را به آمریکا فروختیم و پول آن را هم دریافت کردیم و روسیه نیز برای خرید مابقی این ذخایر ابراز تمایل کرده است و در حال حاضر نیز الزامی برای نگهداری آب سنگین در عمان نداریم.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین درباره تامین الیاف کربنی که در ساخت روتورها به کار می رود نیز بیان کرد: درباره ارسال کربنی تفاهمی انجام شده اما هنوز نهایی نشده است و نباید در کمیسیون کالاهای دو منظوره که در برجام پیش بینی شده مورد بررسی قرار گیرد.
 
صالحی ادامه داد: الیاف کربنی در داخل تولید نمی شود اما امیدواریم که صنعتگران ما به سمت تامین این کالا در داخل کشور بروند.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در خصوص قرار دادن نام باران در قانون ویزای آمریکا هم گفت: این یک بد عهدی از سوی آمریکا بود که بعد از اعتراض ایران، آمریکا بازرگانان را از این قانون معاف کرد اما گردشگران و دانشمندان هنوز مشکل دارند.
 
در پایان صالحی درباره استقرار سامانه S300 در اطراف تاسیسات فردو نیز اظهار داشت: فردو نماد صنعت هسته ای ایران است ضمن آنکه دارای استحکامات کافی است اما از باب رساندن این پیام به بیرون که حفاظت از فردو برای یک امر حیاتی است مسلم است که نیروهای نظامی ما تمام توان خود را برای حفاظت از آن به کار خواهند بست.

برچسب‌ها: پاتوق رضا-برجام ، مذاکرات ، انرژی اتمی ، ایران ، صالحی ,

تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 | 22:10 | نویسنده : رضا |
تصاویر صفحه نخست روزنامه‌های سیاسی کشور که صبح امروز در پیشخوان مطبوعات عرضه می‌شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تصاویر صفحه نخست روزنامه‌های سیاسی کشور که صبح امروز در پیشخوان مطبوعات عرضه می‌شود، به شرح ذیل است؛
 
از عذرخواهی مرتضوی تا احتمال حذف
 
از عذرخواهی مرتضوی تا احتمال حذف
 
از عذرخواهی مرتضوی تا احتمال حذف
 
از عذرخواهی مرتضوی تا احتمال حذف

 


برچسب‌ها: پاتوق رضا - روزنامه های 23 شهریور-,

تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 | 22:9 | نویسنده : رضا |
وزرای خارجه آمريکا و روسيه اوایل هفته جاری از توافقی دوجانبه برای بازگرداندن صلح به سوريه خبر دادند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران  جوان، وزرای خارجه آمريکا و روسيه اوایل هفته جاری از توافقی دوجانبه برای «بازگرداندن صلح» به سوريه خبر دادند. "مسکو و کاخ سفید در مورد سوريه به توافق رسيدند"! جان کری وزير خارجه آمريکا با اعلام اين خبر گفت كه اميدوار است اين توافق صلح را به سوريه بازگردانده و موجب کاهش رنج مردم سوريه شود.
 
وزير خارجه آمريکا در جمع خبرنگاران اعلام کرد که توافق جديد برای آتش‌بس سراسری در سوريه از دوشنبه شب، 12 سپتامبر همزمان با عيد قربان (روز گذشته) آغاز خواهد شد. اين توافق توقف در تمامی حملات، از جمله حملات هوایی و دسترسی‎های بشردوستانه به مناطق نيازمند در سوريه از جمله حلب را شامل می‎شود.
 
وی همچنين از ايجاد يک مرکز عمليات مشترک با روسيه برای مواضع گروه تروريستی داعش و «جفش» (جبهه‌النصره سابق) خبر داد.  وزير خارجه آمريکا اضافه کرد، انتظار دارد مسکو پايبندی دولت بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه به آتش‌بس را تضمين کند؟!  
 
پایبندی واشنگتن به توافق با مسکو؛ علامت سوالی در بحران سوریه
 
خبرگزاری رسمی سوریه به نقل ازمنابع مطلع سوری گزارش کرد که این کشور با آتش بس اعلام شده از جانب آمریکا و روسیه موافقت کرده است.
 
جان کری وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در پایان مذاکرات 14 ساعته خود در ژنو، از توافق بر سر نقشه راهی برای آتش‌بس سوریه و همچنین آغاز فرآیند عملیات سیاسی در این کشور جنگ‌زده خبر دادند.
 
کری بعد از این مذاکرات با بیان اینکه باور دارم این طرح به مذاکرات برای «توقف درگیری‌ها» منجر می‌شود، تصریح کرد: امروز آمریکا و روسیه طرحی را ارائه کردند که امیدواریم به کاهش خشونت، و کاهش آلام (مردم) منتهی شود و به از سرگیری مذاکرات صلح و انتقال سیاسی قدرت در سوریه بینجامد.
 
وزیر خارجه آمریکا افزود: آمریکا در اینجا در حال برداشتن گام‌های بیشتری است؛ زیرا روسیه از این قابلیت برخوردار است تا «بشار اسد» (رئیس‌جمهوری سوریه) را متقاعد کند تا به درگیری پایان دهد و به پای میز مذاکره بیاید و صلح برقرار شود. کری در حالی این سخنان را اظهار می‎دارد که، دولت اسد به پشتوانه ارتش و محور مقاومت مردمی قریب به شش سال است که در راه دفاع از تمامیت ارضی سوریه با تروریستها نبرد می‎کند و امروز این مقام آمریکایی از متقاعد کردن اسد بر پایان دادن بر درگیریها صحبت به میان می‎آورد؟!
 
کری خاطرنشان کرد: براساس این طرح تازه، آتش‌بس از عصر روز دوشنبه 12 سپتامبر، که با عید قربان مصادف بود، آغاز شد و چنانچه این آتش‌بس توسط همه طرف‌های درگیر به‌مدت یک هفته رعایت شود، آمریکا همکاری مشترک با روسیه برای هدف قرار دادن «جبهه  تروریستی النصره» و «داعش» را آغاز خواهد کرد.
 
لاوروف وزیر خارجه روسیه هم در پی نشست 14 ساعته خود با جان کری درباره سوریه گفت که این دیدار منجر به امضای پنج سند شد که شامل توافقاتی است که دو طرف به منظور از سرگیری روند سیاسی به آن دست یافتند.
 
خطر فروپاشی توافق با خلف وعده همیشگی طرف آمریکایی!
 
پایبندی واشنگتن به توافق با مسکو؛ علامت سوالی در بحران سوریه
 
 با بررسی فضایی که در آن مذاکرات برای آینده سوریه به نتیجه رسید می‎توان گفت؛ مذاکرات کرملین - کاخ سفید «در فضایی سخت به نتیجه رسید؛ فضایی که طی بیشتر دوران اوباما با تنش همراه بود؛ فضایی که در آن دونالد ترامپ به حمایت و تحسین از ولادیمیر پوتین پرداخت؛ فضایی که در آن روس‌ها با حملات خود در سوریه برخی متحدان آمریکا را دچار آشفتگی کرد .»
 
 این روند جدید که از دیروز در سوریه آغاز شد، با بدبینی فراوان سوری‌ها (از تمام جناح‌ها) مواجه شد که خطر شکست و فروپاشی را در دل خود دارد. این چیزی است که پنتاگون و جان کری آن را تایید کرده‌اند. در این بین وزیر خارجه آمریکا می‌گوید: «هیچ‌کس این توافق را بر پایه اعتماد بنا نکرد اما اساس آن را بر نظارت و موافقت قرار دادیم.» به تعبیر کری، این طرح با تداوم 7 روزه «کاهش واقعی خشونت» و دسترسی گسترده و نامحدود بشردوستانه به مناطق ویران شده حلب و سایر مناطق محاصره‌شده شروع می‌شود. 
 
این توافق که به «برنامه کاری» معروف است چند بند دارد که مهم‌ترین آن آتش‌بس آزمایشی است که از صبح(عید قربان) آغاز شد و در پی آن تمامی طرف‌ها از جاده کاستیلو در شمال حلب عقب‌نشینی می‌کنند و توقف درگیری‌ها در جنوب و غرب حلب تضمین می‌شود.
 
 اگر این طرح اجرایی شود، روسیه و آمریکا یک «مرکز اجرایی» برقرار می‌کنند که بر اساس آن داده‌های هدف به اشتراک گذاشته شده و بمباران النصره و داعش به‌ صورت هدفمند و با هماهنگی طرفین شروع خواهد شد. به تعبیر دیگر، اگر طرح آتش‌بس توافقی در سوریه اجرا شود و 7 روز دوام بیاورد، حمله مشترک روسیه و آمریکا به مواضع گروه‌های تروریست آغاز می‌شود.
 
کارشناسان معتقدند نشست گروه 20 در چین در رسیدن به این آتش‌بس مهم بود. از طرفی فرمانده‎هان پنتاگون بر این باورند که به اشتراک‌گذاری داده‌ها با روس‌ها باعث می‌شود آنها به اطلاعاتی در مورد اینکه آمریکایی‌ها چگونه هدف را شناسایی و مورد حمله قرار می‌دهند، دست یابند. 
 
پایبندی واشنگتن به توافق با مسکو؛ علامت سوالی در بحران سوریه
 
 برای کری رسیدن به توافق ماموریتی شخصی بود. او برای تعهد نظامی بیشتر در سوریه و اقدام نظامی قاطعانه‌تر در این کشور تحت‌فشار بود و همین ممکن است او را در تقابل با برخی «باز»های کاخ سفید و کنگره قرار دهد. برخی در دولت اوباما از این می‌ترسند که اگر این دوره گذار به خوبی مدیریت نشود، باعث خلأ قدرتی شود که ایران و روسیه و برخی دیگر از گروه‌ها از آن نفع ببرند. باید نیم نگاهی هم به اپوزیسیون سوری داشت.
 
 مخالفان سوری دیدگاه متنوعی در مورد این آتش‌بس دارند. برخی از گروه‌های اپوزیسیون معتقدند این آتش‌بس فرصت لازم را در اختیار مسکو- واشنگتن برای هدف قراردادنشان می‌گذارد. برخی دیگر این توافق را به مثابه تجهیز بیشتر خود برای مقابله با النصره می‌پندارند. زمان‌بندی این توافق هم مهم است.
 
مخالفان سوری می‌گویند این آتش‌بس زمانی به‌دست آمد که روس‌ها و سوری‌ها دست برتر را داشتند. آنها معتقدند این توافق زمانی به‌دست آمد که نیروهای اسد با پشتیبانی هوایی روسیه کنترل خود بر مناطقی از حلب را برقرار کرده و بنابراین در موقعیت بالایی برای معامله بودند.
 
پایبندی واشنگتن به توافق با مسکو؛ علامت سوالی در بحران سوریه
 
موضوعی که در مورد این توافق باید بدان اشاره کرد این است که، هیچ اقدامی برای پاسخگو کردن طرفی که از بندهای این توافق تخطی ‌کند در نظر گرفته نشده است زیرا اکنون آمریکا فاقد ابزارهای فشار در برابر روسیه است. یکی از نقاط مبهمی که در این توافق وجود دارد و می‌تواند باعث گسست‌های آینده شود این است که آمریکا و روسیه مناطق استقرار داعش و النصره را با توافق یکدیگر هدف قرار خواهند داد اما هیچ تعریف روشنی از گروه‎های تروریستی  وجود ندارد و همین از نقاط‌شکننده این توافق است.
 
نکته قابل تامل در مورد توافق اخیر کرملین و کاخ سفید اینکه؛ تلاش آمریکا برای آتش‌بس در سوریه، برای جلوگیری از اجرای عملیات‌های روسیه، سوریه و محور مقاومت علیه تروریست‌هاست تا ضمن بازسازی و ساماندهی تروریست‌‌ها، دور جدیدی از جنگ تروریست‌ها با مشارکت مستقیم ترکیه در شمال سوریه آغاز شود.
 
پایبندی واشنگتن به توافق با مسکو؛ علامت سوالی در بحران سوریه
 
خود آمریکایی‎ها بهتر از هرکسی می‎دانند که به هیچ روی در مبارزه اصولی با تروریسم جدیت به خرج نداده‎اند. حداقل در طول سالهای گذشته و آغاز تجاوزات گسترده گرو‎هک‎های مسلح تروریسم به سوریه این مطلب را ثابت کرده‎اند. مقامات کاخ سفید در طول این مدت همواره بر تروریسم دولتی و خلق گروهگهای تروریستی جهادی دامن زده و از در اختیار قرار دادن تسلیحات ساخت خود به آنها دریغ نکرده‎اند.
 
آنچه که از سابقه نه چندان درخشان ایالات متحده در توافقات گوناگون با سایر کشورها، بویژه توافقاتی از جنس راه برون رفت منطقه از یک بحران برمی‎آید، حکایت از عدم پایبندی و نقض یکطرفه توافق از جانب دولت واشنگتن را دارد. از این رو باید گفت، چندان نمی‎توان بر نقش سازنده آمریکا در حل بحران سوریه خوش بین بود.
 
 چرا که نه تنها آنها جزیی از فرآیند حل بحران سوریه نبستند بلکه واشنگتن خود بخش اعظم مشکلات را در سوریه شامل می‎شود. اما در آن سوی میدان نقش کرملین به مراتب بهتر و سازنده‎تر در تحولات سوریه بوده است. پرواز جنگنده‎های روسی بر فراز مواضع گروهک‎های تروریستی منطقه بویژه داعش و بمباران مکرر آنها خود مبین این ادعاست.
 
پایبندی واشنگتن به توافق با مسکو؛ علامت سوالی در بحران سوریه
 
حضور مستشاری و نظامی مسکو در میدان سوریه ظرف چند ماه اخیر گروه‎های تروریستی حاضر در منطقه را بشدت زمین‎گیر کرده است. هدف قرار دادن  تانکرهای حامل نفت داعش توسط جنگنده‎های روسیه که برای خروج از سوریه و فروش آنها به مرزهای ترکیه در حال حرکت هستند، گام بسیار بزرگی در تضعیف جبهه تروریستها و در مقابل اقدام موثری در جهت تقویت محور مقاومت ارزیابی می‎شود..
 
این در حالی بود که در همین مقطع زمانی هواپیماهای ترابری آمریکایی و نیروهای ائتلاف ناتو برای گروه‎های تروریستی مهمات و آذوقه هلی‎برد می‎کردند. آنچه که مسلم است، روسها بعنوان یکی از حلقه‎های مستحکم محور مقاومت در اراده خود برای مبارزه جدی با تروریسم در منطقه بسیار جدی هستند.
 
پایبندی واشنگتن به توافق با مسکو؛ علامت سوالی در بحران سوریه
 
 لیکن در طرف مقابل، در مورد آمریکاییها بیم آن می‏‎رود که سرویسهای امنیتی غرب و آمریکا در بازه مقرر شده برای آتش بس از فرصت استفاده کرده و به تجهیز و احیای لشکر شکست خورده و از رمق افتاده داعش و سایر گروه‎های تروریستی بپردازند. به هر جهت ساعتهای پیش رو از واقعیت موضوع و اهداف آمریکا از توافق در سوریه پرده بر می‎دارد.
 
از حضور بشار اسد در داریا تا آغاز توافق آتش بس در سوریه؟
 
در سوریه نماز عید قربان بدلیل حضور بشار در شهر داریا خبر ساز بود. این شهر بتازگی از دست مخالفان مسلح آزاد شده است. آغاز آتش بس 10 روزه دگیر خبر مهم رسانه‎ها از سوریه بود.
 
اما رییس جمهور سوریه نماز را در شهرک تازه آزاد شده داریا واقع در ریف دمشق بر پا کرد. منطقه‎ای که حدود 3 هفته پیش و بعد از توافق دولت اسد با مخالفان مسلح آزاد شد. این در حالی است که، آثار ویرانی چهار سال نبرد بر چهره شهر داریا کاملا به چشم می‎خورد.
 
رییس جمهور سوریه پس از بر پایی نماز به نقاط مختلف شهر رفت و در میان ویرانه‎ها ابراز داشت: مصمم به باز پس‎گیری همه مناطق از تروریستها هستیم، اما اگر مخالفان مسلح با ارتش سوریه درباره ترک مخاصمه توافق کنند، دولت به آن احترام می‏‎گذارد.
 
پایبندی واشنگتن به توافق با مسکو؛ علامت سوالی در بحران سوریه
 
دولت سوریه پیش‎تر از توافق آتش بسی که از روز عید قربان آغاز شده است حمایت کرد. توافقی که میان مسکو، واشنگتن بسته شده و بر اساس آن قرار است ارتش و گروه‎های مختلف مسلح تا 10 روز آینده به روی هم آتش نگشایند. گفتنی است، توافق مذکور شامل تروریستهای داعش - جبهه النصره و مزدوران تکفیری نزدیک به این گروه‎ها نیست. به نظر می‎رسد با شروع آتش بس آرامش به برخی نقاط سوریه بازگشته است.
 
در همین حال وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با وجود آتش بس در سوریه، حملات جنگنده‌های روسیه علیه مواضع تروریستهای داعش و النصره در این کشور ادامه خواهند یافت.
 
در حالی که ارتش روسیه آسمان سوریه را برای نابودی تروریستها داعشی در می نوردد که دول غربی به خوبی می دانند که اگر ارتش روسیه به بمباران مقر تروریستهای دست نشانده آمریکا ادامه دهد خیلی زود سوریه سرپا می شود و عملا هرچه بافته بودند پنبه می شود.
 
پیرو اجرای طرح آتش بس در سوریه، برخی کارشناسان معتقدند؛ مقامات غربی و در راس آنها آمریکا تنها به دنبال وقت کشی هستند تا با طرح آتش بس‎های مصلحتی برای تروریستهای دست نشانده شان زمان بخرند تا آنها نیز از این موقعیت برای بازسازی و تجدید قوای خود بهره ببرند اما این تنها بخشی از نقشه سیاه آمریکا برای کشور سوریه است. باید در ادامه دید که آیا بخش بعدی نقشه کاخ سفید باز هم با پازل  ادعایی حذف بشار اسد از قدرت کامل می‎شود یا خیر؟

برچسب‌ها: :پاتوق رضا - روسیه ، آمریکا-,

تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 | 22:7 | نویسنده : رضا |
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: آمریکا تا به حال هیچ نقش مثبتی در آزادسازی مناطق عراق و سوریه ایفا نکرده است.

آمریکا در شهر "سردار احمد وحیدی" رییس دانشگاه عالی دفاع ملی در گفتگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  با اشاره به توافق FATF اظهار داشت: با توافق  "FATF " و هر  نوع قرارداد دیگری نباید خدشه ای به حاکمیت ملی  وارد شود، لذا نباید دسترسی‌های غیرقابل کنترل به هیچ کسی بدهیم.
 
وی ادامه داد: در این گونه قراردادها حریم خصوصی و حریم اعمال حاکمیت اشخاص حقیقی و حقوقی باید حفظ شود.
 
وزیر سابق دفاع با اشاره به  حضور آمریکایی‌ها در منطقه عنوان داشت: آمریکا تا به حال هیچ نقش مثبتی در آزادسازی مناطق عراق و سوریه ایفا نکرده و در مکان‌هایی از جمله الرمادی که ادعای حضور داشتند، ویرانه‌های بسیاری بر جای گذاشته اند.

وی افزود: نقش آمریکایی‌ها در مناطق عملیاتی سوریه و عراق ویرانگر بوده و یک شهر سوخته برجای می‌گذارند، لذا آنها تلاش دارند که بگویند ما در عملیات‌ها حضور داریم و این را موجب مشروعیت خودشان قلمداد می‌کنند.

سردار وحیدی ادامه داد: آنها نقش اصلی را در ایجاد تروریست‌های تکفیری داشتند و در تداوم حضور تروریست‌ها در مناطق مختلف اصرار می‌کنند. 

رییس دانشگاه عالی دفاع ملی در رابطه با برخی شایعات مبنی بر اینکه نیروهای حشدالشعبی برای آزادسازی موصل اقدامی صورت نمی‌دهند، افزود: این موضوع خواست و فشار آمریکایی‌ها و درواقع نوعی حمایت غیرمستقیم از داعش است، عربستان و آمریکایی‌ها مخالف حضور حشدالشعبی هستند.
 
وی ادامه داد: دلیل این شایعات هم مشخص است، چون حشدالشعبی نماینده ملت عراق است و طبیعی است با موفقیت‌هایی که آنها در عملیات‌های آزادسازی مناطق مختلف از داعش داشتند دشمنان خواستار حضور نیافتن آنها در این عملیات می‌باشند.
 
سردار وحیدی افزود: آنطور که نخست وزیر عراق و دیگر مسئولین متعهد اعلام کرده اند، آنها می‌خواهند داعش را از مناطق مختلف دور کنند و بر حضور حشد الشعبی در عملیات آزاد سازی موصل اصرار دارند و به خوبی می‌دانند که بدون حضور حشد الشعبی موصل آزاد نخواهد شد.
 
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی در پایان خاطر نشان کرد: ایران اعلام نموده که مشاورت خودش را با کشورها و ملت‌ها در مقابله با تروریست در هر سطحی که مورد درخواست آنها باشد اعمال و انجام خواهد داد و این چه در موصل و غیر آن فرقی نمی‌کند.

برچسب‌ها: :پاتوق رضا - سوریه ، عراق ، حضورمستشاری ، نیروهای مردمی-,

تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 | 22:6 | نویسنده : رضا |

 

دومینوی تقابل "مسکو-کیف" و "مسکو-واشنگتن" و اقدامات توسعه طلبانه آمریکا در شرق اروپا موجب شده تا تحرکات نظامی "کرملین" افزایش یابد و برگزاری یک رزمایش در مقیاس وسیع مقابله با طرح های آمریکا در "کریمه" و "مرزهای شرقی روسیه" است.


به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روسیه و آمریکا مدت هاست که بر سر مسائل مختلف و به خصوص بحران اوکراین با یکدیگر اختلافات جدی دارند.

با شروع جنگ داخلی در اوکراین، معترضان در شرق این کشور به دنبال استقلال از "کیف" بودند و اتفاقاتی نیز در این راستا انجام شد که اعلام استقلال "شبه جزیره کریمه" در سال 2014 میلادی از جمله آن بود.

**اختلاف اساسی و اصلی "واشنگتن" و "مسکو" بر سر چیست؟

اختلاف اساسی و اصلی "واشنگتن" و "مسکو" بر سر موضوع کریمه بود که در آن  ساکنان این منطقه به استقلال از اوکراین و الحاق به فدراسیون روسیه رای دادند که این همه پرسی خشم آمریکا را برانگیخت.


پیام رزمایش

به دنبال اتفاقات پیش آمده، آمریکا نیروهای نظامی خود را در منطقه شرق اروپا گسترش داد و همچنین بیش از 4 هزار و 500 نظامی را به کشورهای همسایه یا نزدیک روسیه گسیل داد.


اقدام آمریکا خشم مقامات  "مسکو" را برانگیخت و آن ها نیز به دنبال این اقدام توان نظامی خود را در مرزهای شرقی روسیه افزایش دادند. به عبارت بهتر به ازای هر اقدام آمریکا، روس ها تحرکات نظامی متناظر با آن اقدام را در دستور کار قرار دادند.

برای مثال با گسترش پایگاه های نظامی آمریکا به منطقه شرق اروپا، روس ها سامانه های پیشرفته دفاع موشکی از جمله "اس-300" ، "اس-400" و "پانتسیر" را در مناطق شرقی و مراکز مهم از جمله  "کالینیگراد"، استالینگراد" ، "مسکو" و ...  مستقر کردند.

پیام رزمایش

پیام رزمایش


نکته حائز اهمیت اینکه رزمایش های بزرگ ارتش روسیه در ماه های اخیر نشان می دهد که ارتش این کشور  به شدت به دنبال تقویت توان دفاعی خود است. ارتش روسیه با روی لانچر فرستادن 400 موشک قاره پیما نشان داد که در صورت حمله ناتو آماده پاسخ همه جانبه است.

پیام رزمایش


همچنین یک رزمایش بزرگ از اواسط ماه سپتامبر توسط ستاد کل نیروهای مسلح روسیه تصویب شده که در آن بیش از 12 هزار نظامی روسی در حال تمرین با انواع تجهیزات نظامی هستند.

"والری گراسیموف" رئیس ستاد کل ارتش روسیه تاکید کرد هیچگاه بیش از 12 هزار و 500 نیرو در یک زمان مشخص در مانورها مشارکت نداشته اند که معنای آن، این است که مسکو هیچ پیمان بین المللی را نقض نکرده است.

اسوشیتد پرس گزارش داد: روسیه اخیرا در مانورهای نظامی گسترده در "کریمه"، موشک های کروز، راکت انداز، تانک و تازه ترین سامانه ضد هوایی خود را مستقر کرده است. روسیه در ماه آوریل سال 2014 شبه جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد و از آن زمان تاکنون هزاران نیرو و تسلیحات سنگین به آنجا فرستاده است.

این خبرگزاری ادامه داد: وزارت دفاع روسیه دهها خبرنگار را به یک میدان تیر دورافتاده در سواحل دریای سیاه دعوت کرد تا مانورهای  پیچیده ای را که شامل چتربازان، تانک ها، موشک های کروز شلیک شده از زیردریایی و سامانه موشکی ضد هوایی اس-400 است، به نمایش بگذارد. این مانورها، که پیشتر این هفته در سراسر جنوب روسیه و کریمه آغاز شد و شامل در مجموع بیش از 120 هزار نیرو بوده، یکی از بزرگ ترین رزمایش هایی است که مسکو در سال های گذشته برگزار کرده است.

علاوه براین، روس ها سامانه های دفاع موشکی پیشرفته خود را در شبه جزیره "کریمه" نیز مستقر کردند تا از حملات احتمالی اوکراین جلوگیری کنند.

در حقیقت در رزمایش رزمایش راهبردی شش روزه روسیه، تحت عنوان "قفقاز 2016 (Kavkaz 2016)" توان ارتش در «برنامه ریزی، آمادگی و اجرای اقدامات نظامی» محک زده شده است.

 

پیام رزمایش

پیام رزمایش


**اهداف رزمایش قفقاز 2016 ارتش روسیه چیست؟

مقامات روسی پروسه برگزاری این رزمایش را موفقیت آمیز توصیف کردند و به نظر برگزاری رزمایش قفقاز 2016 با هدف هشدار به غرب برای دور شدن از مرزهای روسیه و همچنین آمادگی بیشتر در شبه جزیره کریمه برای مبارزه با تهاجم احتمالی "کیف" است.

یکی از اقدامات دیگری که ارتش روسیه در ماه های اخیر برای مقابله با اقدامات توسعه طلبانه آمریکا انجام داده آزمایش موشک های قاره پیما از جمله "سرمت" بوده است. موشک "سرمت" به گفته تحلیلگران نظامی می تواند با قدرت تخریب بالا اهداف بزرگ را از بین ببرد.

اسپوتنیک خبرگزاری رسمی روسی در توصیف این موشک جدید مدعی شد که سارمات " RS-28 " چنان قدرت تخریبی دارد که قادر است تمامی ایالت تگزاس (دومین ایالت پرجمعیت آمریکا بعد از کالیفرنیا و همچنین دومین ایالت بزرگ بعد از آلاسکا که در جنوب این کشور قرار دارد و مساحتش  696٫200 کیلومتر مربع است یا فرانسه را نابود و با خاک یکسان کند.

این موشک سرعتش از تمامی سامانه‌های دفاع موشکی موجود در جهان بیشتر است. با وجودی‌ که اطلاعات فنی کمی از مشخصات موشک جدید گزارش شده، اما برخی منابع مطلع اعلام کردند که سارمات موشکی دو مرحله‌ای است که بردش 10 هزار کیلومتر بوده و بین 4 تا 10 تن مواد منفجره در‌آن بارگذاری می‌شود.

اسپوتنیک نوشت: کلاهک‌های موشک سارمات دارای مجموعه‌ای از تجهیزات پیشرفته ضد دفاع موشکی هستند (Terminal High Altitude Area Defense ) که می‌تواند به سپر دفاع موشکی «یو .اس. ای بی ام» رخنه کند. این سامانه دفاع موشکی آمریکا موشک ضد بالستیک موشکی است که به سوی موشک‌‌ بالستیک و برای انهدام آن‌ها در آسمان پرتاب می‌شود.

موشک‌های ضدبالستیک یکی از انواع دفاع موشکی هستند که برای دفاع در مقابل این‌گونه موشک‌ها به ویژه انواع بسیار دوربرد معروف به موشک بالیستیک قاره‌پیما یا (ICBM) به کار گرفته می‌شوند.

دومینوی تقابل "مسکو-کیف" و "مسکو-واشنگتن" و اقدامات توسعه طلبانه آمریکا در شرق اروپا موجب شده تا تحرکات نظامی "کرملین" افزایش یابد و برگزاری یک رزمایش در مقیاس وسیع مقابله با طرح های آمریکا در "کریمه" و "مرزهای شرقی روسیه" است.


برچسب‌ها: پاتوق رضا- موشک یارس ، موشک سرمت ، موشک قاره پیمای روسی ، موشک های بالستیک روسیه ، ارتش روسیه ، کریمه ، کرملین-,

تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 | 22:5 | نویسنده : رضا |
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش، به دعوت فرمانده نیروی دریایی آفریقای جنوبی، در رأس هیئتی بلندپایه نظامی، عازم ژوهانسبورگ شد.

امیر سیاری در راس هیئتی بلندپایه عازم ژوهانسبورگ شد

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دعوت فرمانده نیروی دریایی آفریقای جنوبی در راس هیئتی بلندپایه نظامی برای بازدید از نمایشگاه تجهیزات هوایی کشور آفریقای جنوبی عازم ژوهانسبورگ شد.

برچسب‌ها: پاتوق رضا - نیروی دریایی ، دریادار سیاری ، ارتش جمهوری اسلامی ایران-,

تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 | 22:4 | نویسنده : رضا |
راکت "نازعات" با برد 80 تا 100 کیلومتر و طول بیش از 6 متر به عنوان "دقیق‌ترین راکت ایرانی" شناخته می‌شود.
 به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از آن که رژیم بعث عراق دید که توان مقابله با نیروهای رزمی جمهوری اسلامی ایران را در جبهه‌ها ندارد، به کشتار مردم بی‌گناه شهرها روی آورد و در این راه شهرها را توسط بمب‌افکن‌های غربی خود بمباران کرد.
 
نیروهای مسلح ایران نیز که به تازگی پوست اندازی کرده بودند و عناصر وابسته به رژیم پهلوی را از قوای مسلح بیرون انداخته بودند برای مقابله با حملات موشکی عراق به دنبال راهکار گشتند و به فکر خرید سامانه‌های موشکی افتادند اما به خاطر تحریم‌های کشورهای غربی علیه ایران هیچ کشوری حاضر به فروش تسلیحات به ایران نبود تا این کشور لیبی با فروش سامانه " اسکاد" به ایران موافقت کرد و ایران توانست در آن زمان چند سامانه موشکی را خریداری کند.
 
اما این پایان ماجرا نبود چرا که حملات موشکی عراق به شهرها ادامه داشت و از طرفی ذخایر موشکی " اسکاد" ایران رو به اتمام بود و از این رو مقامات کشور به فکر پیدا کردن راه چاره‌ای افتادند که در همین زمان جوانانی مانند "شهید تهرانی‌مقدم" وارد عرصه شدند و ساخت سامانه‌های ایرانی را در دستور کار قرار دادند که همین امر موجب تولید راکت‌های ایرانی همچون "زلزال" و "نازعات" شد.

**  راکت "نازعات"؛ کابوس دشمنان
 
تمرکز فعالیت یگان موشکی ایران در آن زمان بیشتر بر روی تولید راکت‌های بردکوتاه برای هدف قرار دادن پایگاه‌های نیروهای متجاوز عراقی بود که نتیجه آن منجر به تولید راکت‌های مانند راکت "نازعات" شد؛ "نازعات" راکتی سطح به سطح و با بردکوتاه است که هنوز هم تولید و توسعه این سلاح ادامه دارد و تاکنون در این زمینه نیروهای جوان ایرانی توانستند چندین نمونه ارتقا یافته مانند "نازعات 6" و "نازعات 10" را تولید کرده و آنها را با موفقیت روی لانچر برده و شلیک کرده است.

جوانان انقلابی ایران در ابتدای راه تولید راکت "نازعات" توانستند اولین نمونه "نازعات 6 " را در اوایل دهه 70 شمسی طراحی و تولید کنند؛ این راکت با برد 80 تا 100 کیلومتر، طول بیش از 6 متر و وزن سرجنگی بیش از 100 کیلوگرم به عنوان "دقیق‌ترین راکت ایرانی" شناخته می‌شود.

 


یکی از نکاتی که در مورد این راکت جالب است این که راکتی که در "جنگ تحمیلی" مورد استفاده قرار گرفته بود آنقدر کارآمد بوده که تاکنون نیز تولید نمونه‌های توسعه یافته آن ادامه دارد به گونه‌ای که در حال حاضر، راكت "نازعات 6 اچ" که نمونه توسعه یافته "نازعات 6" است تولید شد و پس از آن نیز کار توسعه این راکت ادامه پیدا کرد که منجر به تولید راکت "نازعات 10" شد؛ راکتی که می‌توان آن را دومین عضو خانواده "نازعات" دانست.


 "نازعات 10" یک موشک سوخت جامد بوده که توسط "نزاجا" به کار گرفته شده است؛ این موشک با سوخت جامد و سرجنگی بیش از 200 کیلوگرم جز بهترین راکت‌های ایرانی به حساب می آید که با برد 100 تا 130 کیلومتر، طول بدنه بیش از 8 متر، قطری در حدود 457 میلی‌متر و خطای زیر 5 درصد می‌توان آن را مدل به­ روز شده و ارتقاء یافته "نازعات 6 اچ" به حساب آورد.


اما این پایان توسعه "نازعات" نبود و "نیروی‌رمینی " ارتش در رزمایش "بیت‌المقدس 27" علاوه بر این که توانست با روی لانچر فرستادن "نازعات 10 " آن را با موفقیت شلیک کند؛ از آخرین نمونه این راکت با نام "نازعات جدید" رونمایی کند که تا امروز این آخرین و پیشرفته‌ترین نمونه از خانواده راکت "نازعات" است.

"نیروی‌زمینی" ارتش جمهوری اسلامی پس از ساخت راکت‌هایی مانند "زالزال" و یا "نازعات" رو به ساخت لانچر برای حمل و پرتاب این راکت‌ها کرد که باعث شد اکنون این یگان جزو دارندگان انواع لانچرهای سه تایی و تكی برای شلیك این راکت‌ها قرار بگیرد.


 "نازعات"  به عنوان یک سلاح قدرتمند و کارآمد در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شناخته شده که بردی معادل 150 کیلومتر دارد و با استفاده از "لانچرهای متحرک" که قابلیت شلیک سریع و استقرار را دارند، پرتاب می‌شود که این قابلیت جابه‌جایی سریع علاوه بر آسیب شدیدی که به نیروهای دشمن وارد می‌کند باعث می‌شود تا دشمن نتواند این سامانه را شناسایی و مورد هدف قرار دهد.


برچسب‌ها: :پاتوق رضا- پرونده موشکی ، نازعات ، نزاجا-,

تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 | 22:2 | نویسنده : رضا |
نقشه تحولات میدانی ریف دمشق نشان از پیروزی‌های چشمگیر ارتش سوریه در میدان نبرد با تروریست‌های تکفیری دارد.

 حومه "دمشق" یکی از مناطقی است که در پنج سال گذشته صحنه درگیری‌های شدید ارتش سوریه و تروریست‌های تکفیری داعش بوده است.

این منطقه در دو ماه اخیر به یک وضعیت قابل قبولی رسیده که شاید در کل نبردهای سوریه این موضوع کم‌سابقه بوده است. شرایط ریف دمشق بین سال‌های 2013 تا 2016 تغییرات عمده‌ای داشته که بررسی نقشه تحولات در این زمینه گویای همه چیز است.


** وضعیت ریف دمشق در سال 2013

"ریف دمشق" در سال 2013 میلادی وضعیتی بحرانی و وحشتناک داشت تا حدی که تسلط گروه‌های تکفیری بر جنوب سوریه روز به روز افزایش می‌یافت.

اگر به نقشه حومه "دمشق" در سال 2013 نگاهی بیندازیم می‌بینیم که مناطق وسیعی از این منطقه در کنترل تروریست‌های تکفیری بوده است. در حقیقت مناطقی همچون شهر صنعتی "عدرا"، "تل کوردی"، "دوما"، "میدعا"، "حرستا"، "النشابیه"، "ایبرین"، "جوبر"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"، "ملیحه"، "حجرالاسود"، "اردوگاه پرموک"، "داریا"، "بخش های وسیعی از صحنایا"، "دیرماکر"، "قدسیه" و ... در کنترل تروریست‌های تکفیری بود.

بررسی تحولات میدانی
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2013؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری



خیز بلند تکفیری‌ها در سال 2013 برای اشغال "دمشق" و از بین بردن دولت سوریه بود که این موضوع با حضور محور مقاومت محقق نشد و حامیان قطری و سعودی تکفیری‌ها به اهداف خود نرسیدند.

شرایط بحرانی سال 2013 به مرور بهتر شد، تا جایی که در سال 2016 میلادی ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه ابتکار عمل را در بخش‌های قابل توجهی از حومه "دمشق" به دست گرفت.


** وضعیت ریف دمشق در سال 2016

در سال 2016 میلادی اما ارتش سوریه که به تدریج پیشروی‌های خوبی در حومه "دمشق" داشته و توانسته نقاط استراتژیک را آزاد کند.

"شهر صنعتی عدرا"، "شهرک میدعا"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"،  "ملیحه"، "کمپ جرمانا"، "برزه"، "دومر"، "صحنایا"، "فرودگاه نظامی دمشق" و ... از جمله مناطقی است که ارتش سوریه توانسته از تروریست‌ها پس بگیرد.

بررسی تحولات میدانی
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2016؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری


البته این پایان کار نبوده و ارتش سوریه از راهبرد جدیدی استفاده می‌کند که در آن صلح پایدار جایگزین درگیری و جنگ می‌شود که این راهبرد در "داریا" با موفقیت اجرایی شد. البته شرایطی مشابه داریا برای باقی شهرک های حومه دمشق که ارتش سوریه آ« ها را در محاصره دارد پیش بینی شده است. علا ابراهیم استاندار ریف دمشق در این زمینه می گوید: شهر "معضمیه" در حومه غربی دمشق نیز طی روزهای آتی امن خواهد شد. دولت مایل به بازگشت همه ساکنان "داریا" پس از پایان طرح بازسازی این شهر است.

وی افزود: مذاکراتی درباره تحویل شهر "معضمیه" در جریان است و این شهر در آینده نزدیک و روزهای آتی امن خواهد شد.

بنابراین گزارش وضعیت "ریف دمشق" نشان می‌دهد که ارتش سوریه حد فاصل سال‌های 2013 تا 2016 پیشرفت قابل توجهی داشته است و با کمی برنامه‌ریزی این منطقه می‌تواند به طور کامل در اختیار نیروهای سوری قرار بگیرد.


برچسب‌ها: پاتوق رضا - ارتش سوریه ، نیروهای سوری ، داریا ، صحنایا ، جوبر ، فرودگاه نظامی مرج السلطان ، تروریست های تکفیری ، دوما ، اردوگاه یرموک-,

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:29 | نویسنده : رضا |

  تحولات میدانی در سوریه، امروز شاهد تنش و رویارویی حامیان تروریسم در منطقه است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای گذشته، نبرد بین گروه تروریستی، موسوم به ارتش آزاد و یگان‎های مدافع خلق کرد در سوریه باعث رویارویی میان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) شده است.
 
در همین ارتباط، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان "معارضان، منطقه تحت سیطره کردها را تهدید می‎کنند" ادعا کرد که گروه تروریستی ارتش آزاد که از سوی ترکیه حمایت می‎شود و توانست جرابلس را از سیطرۀ تروریست‎های داعش خارج کند، از پشتیبانی سازمان جاسوسی سیا برخوردار است در حالی که پنتاگون، نیروهای دموکراتیک سوریه را حمایت می‎کند!
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
این گزارش می‎افزاید: سیا و پنتاگون مجموعه‎های مختلفی از گروههای مسلح (تروریست) را در جنگ سوریه حمایت می‎کنند و این وضعیت باعث بروز تنش‎هایی بین این دو شده است.
 
بر اساس ادعای نیویورک تایمز، گروه تروربستی ارتش آزاد که توسط سازمان سیا و آژانس‎های اطلاعاتی متحد با آن حمایت می‎شود، توانسته است به سمت غرب و به طرف شهرک‎های الباب و مارع پیشروی کند و انتظار می‎رود که بین آن و نیروهای دموکراتیک سوریه که توسط یگان‎های مدافع خلق کرد اداره می‎شود و از حمایت پنتاگون برخوردار است، درگیری‎هایی به وجود آید.
 
این نشریه همچنین می‎نویسد: آمریکا در چارچوب ایجاد توازن میان نیروهای متحد خود و نیروهایی که هم با آمریکا و هم با ترکیه متحدند، از یگان‎های مدافع خلق کرد خواسته که به مناطق واقع در شرق فرات عقب نشینی کنند و در مجموع موضع آمریکا در قبال ادامۀ درگیری‎ها بین طرفین متحد با خود پیچیده و مبهم است.
 
نیویورک تایمز در ادامه، به اظهارات پیتر کوک سخنگوی پنتاگون اشاره کرد که گفته بود؛ درگیری‎های جاری در جرابلس را از نزدیک پیگیری می کند و از گروه‎های درگیر خواسته بود که اقدامات لازم را برای حل بحران انجام دهند.
 
فیش حقوقی تروریستها در جیب مقامات آمریکایی
 
پیش از این، یک سناتور آمریکایی با اشاره به حمایت مالی آمریکا از گروه های تروریستی، اعلام کرد که این کشور حقوق تروریست‎های گروه نور الدین الزنکی را می‎پردازد. ریچارد بلاک در گفت‎وگو با شبکه "راشا تودی" روسیه گفت: «متأسفانه حقوق عناصر گروه نورالدین الزنکی که چندی پیش سر یک کودک فلسطینی را بریدند از سوی واشنگتن پرداخت می‎شود».
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
 بلاک، سناتور ایالت ویرجینیا، چندی پیش در یک سخنرانی گفته بود، آمریکا از تروریست‎های فعال در سوریه حمایت می‎کند. این حمایت که از سوی سیا و پنتاگون انجام می‎شود، شامل حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی است.
 
اما واقعیات بحران سوریه چیست؟
 
 شاید در ابتدای بحران سوريه معترضان در پی براندازی نظام اسد نبودند و صرفا خواستار اصلاحات و ایجاد یک فضای سیاسی مناسب‎تری در کشور دست به اعتراض زدند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
 اما در این میان دستهایی پشت پرده به بحران دامن زدند که اتفاقا هیچ اعتقادی به دموكراسی و آزادی نداشتند. دستهایی که كينه چند ده ساله از نظام سوريه را به دل داشتنند و عده‎ای دگم اندیش متاثر از رادیکالیسم اسلامگرا یا همان اسلام مطلبوب غربیها جذب گروهک‎های تروریستی برای جنگ با مردم سوریه شدند. برخی از آنها هم مهره‎های پنهان سفارتخانه‎ها بودند و برخی انديشه‎های تند مذهبی در سر داشتند و بعضی هم از اراذل و اوباش و جنايتكاران عدالت گريز بودند. بی‎شک نظام سلطه با یک برنامه‎ريزی و هدف‎گذاری دقیق نقشه به پایین کشیدن حکومت اسد را طراحی کردند.
 
مهندسی جنگ در سوریه قبل از آغاز انقلابهای منطقه
 
چند سال پیش از آغاز شدن بحران در منطقه بویژه تجاوز گروههای تروریستی به تمامیت ارضی سوریه، روزنامه لوموند چاپ فرانسه پيش بينی كرده بود، سوريه در 10 سال آينده جزو كشورهای توسعه يافته در ميان كشورهای پيرامونی خود قرار خواهد گرفت.
 
بی‎گمان برای همين بود كه بدخواهان شهروندان سوری تاب ثبات در سوريه را نداشتند. به ويژه اينكه بشار اسد، بسياری از آرزوهای مردمش را به تحقق نزدیک کرده بود. 
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
"ميشل ريمبو" سفير سابق فرانسه در كتاب خود با نام "توفان در خاورميانه بزرگ" از اطلاعات مهمي پرده برمی‎دارد از جمله اينكه، در ژانويه 2014 به نقل از سناتور "ماريو مورو" وزير دفاع سابق ايتاليا وی در سال 2009 به كردستان عراق رفته و از يك مجتمع ساختماني در حال ساخت بازديد كرده است.
 
سناتور از پيمانكار می‎پرسد كه هدف از بنای اين همه ساختمان چيست؟ و اين پاسخ را می‎شنود، اينها برای آوارگان جنگ سوريه است. نکته قابل تأمل اینکه: اين اتفاق مربوط به حداقل دو سال پيش از شروع جنگ در سوريه است و نشان می‎دهد كه نقشه اين جنگ قبل از آنچه كه تحولات کشورهای منطقه موسوم به انقلاب‎های بهارعربی آغاز شود، طراحی و اجرا شده است. 
 
ريمبو در اين كتاب به مطلبی خطرناك تر اشاره می‎كند، برنامه‎ريزی برای به اصطلاح انقلاب سوريه با كمك برنامه دموكراسی در سوريه انجام شده كه از حمايت‎های مالی يكی از سازمان‎های غيردولتی مرتبط با سازمان اطلاعات مركزی آمريكا (سيا) برخوردار است. برنامه‎ريزی برای تجاوز امپرياليستی آمريكا عليه سوريه سالها پیش از این به اتمام رسيده است. 
 
واقعیت موضوع آن است که وزارت دفاع آمریکا و سازمان امنیتی سیا تمایلی به راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه ندارند و بر راه حل نظامی بیشتر تاکید دارند. وی همچنین افزود برخلاف تاکید جان کری وزیر امورخارجه بر راه حل سیاسی بحران سوریه و تمایل باراک اوباما به پایان دادن بحران سوریه قبل از اتمام ریاست جمهوری‎اش، پنتاگون و سیا بر راه حل نظامی و طولانی کردن نبرد در سوریه تاکید  دارند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
نقش کلیدی اوباما در ویرانی کامل کشور لیبی، بحرانی کردن وضعیت اوکراین، روانه کردن تروریستها به خاورمیانه به خصوص سوریه، درگیرکردن اروپا با مسئله مهاجرت اوباما تکمیل می‎شود. وی در ظاهر امر تلاش می‎کند که دست کم به یکی از این بحرانها پایان دهد. اما ساختار قدرت در آمریکا به رویکرد نظامی علاقه بیشتری دارد.
 
امروز پس از سالها جنگ و خون و منازعات در منطقه بحران خیز خاورمیانه خاصه سوریه و عراق، نظام بین‎الملل شاهد یک جنگ فرسایشی و غیر ضرور است. جنگی که هر اندازه بر فقر و آوارگی طرفهای درگیر می‎افزود؛ به همان مقدار کارتل‎های اسلحه سازی و دلالان تسلیحات میکروبیولوژی و ممنوعه را منتفع ساخته است.
 
آمریکا در نقش کژدم منطقه
 
اما هر آنچه که از مصائب سرزمین سوریه گفتیم حق مطلب ادا نخواهد شد. عصر حاضر، روزگاری که واژه مهجور حقوق بشر بازیچه دست نظام سلطه و صهیونیزم بین‎الملل شده است، حکام مرتجع منطقه به پشتیبانی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی دست به یک اکران خونین زده‎اند که اتفاقا نهادهای حقوق بشری و در رأس آن سازمان ملل متحد به تماشا نشسته‎اند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
با همه تفاسیر، حکایت امروز دولتهایی که با هدایت سرویسهای جاسوسی خود آتش به دامن منطقه زده‎اند، روایتی است از یک کژدم که چه بسا افراد بی‎شماری را با زهر خود از پای در می‎آورد، لذا آنگاه که در کانون شعله‎های اخگر خود ساخته به دام می‎افتد، دم  زهر آلودش را بسوی پیکر نیمه جانش می‎گیرد و بر زندگی خویش پایان می‎بخشد.
 
لیکن تمثیل کژدم در مورد گروه‎های تروریستی معارض حکومت قانونی اسد و مردم سوریه و نیز سردمداران آنها، خالی از این مصداق نیست. آنطور که از آخرین تحولات میدانی سوریه خبر می‎رسد گروه‎های تروریستی فارغ از اینکه دارای چه بیرق و نشانی باشند یک به یک از سنگرها پا به فرار می‎گذارند و خود را بیش از پیش در  حلقه محور مقاومت محصور می‎بینند.
 
چه مضحک است؛ حال که سرکردگان این گروه‎ها مزدوران خود را و مغموم شکست خورده می‎یابند؛ از روی سرافکندگی و استیصال به جان یکدیگر افتاده‎اند. این همان آرمان شهری است که دولتهای غربی نسبت بدان به مردم جهان وعده می‎دهند؛ دموکراسی به زور اسلحه و سرنیزه، حقوق بشری نیم بند که مختص به مرزهای سیاسی خاورمیانه است. وعده واهی دموکراسی که تنها بر زبان امپریالیسم جهانی  جاری و ساریست.

برچسب‌ها: پاتوق رضا- سیاست خارجی ، سیا ، پنتاگون ، خاورمیانه-,

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:28 | نویسنده : رضا |
کره شمالی اعلام کرد این کشور، آزمایش "انفجار کلاهک هسته‌ای" انجام داده است که هدف آن، مقابله با آن چیزی است که پیونگ‌یانگ، "خصومت آمریکا" می‌خواند.
به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کره شمالی در ماه‌های اخیر، دست‌کم 10 بار موشک‌های بالستیک خود را روی لانچر فرستاده تا از رقبای نظامی خود عقب نیفتد. 
 
در 48 ساعت اخیر، این کشور شرق آسیایی، با انجام یک آزمایش اتمی در صدر اخبار جهان قرار گرفت و "بی‌بی‌سی"، "آسوشیتد پرس"، "یونهاپ" و ...، این اقدام کره شمالی را پوشش دادند. 
 
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد: علت زمین لرزه‌ای که اخیراً نزدیک یکی از مراکز هسته‌ای کره شمالی روی داد، پنجمین آزمایش هسته‌ای پیونگ‌یانگ بوده است.
 
واکنش غرب به پنجمین آزمایش هسته ای کره شمالی/
 
واکنش غرب به پنجمین آزمایش هسته ای کره شمالی/
 
این خبرگزاری به نقل از یک مقام نظامی عنوان داشت: ‌«ما بر این باوریم که کره شمالی یک آزمایش هسته‌ای انجام داده است؛ این انفجار حدود ده کیلو تن شدت داشت و قوی‌ترین انفجاری بود که تاکنون به وسیله این کشور انجام شد" 
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد که با هر آزمایش موشکی یا هسته‌ای کره شمالی، تحریم‌های جدید از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد یا آمریکا علیه این کشور وضع می‌شود. 
 
کره شمالی نیز اعلام کرد: این کشور، آزمایش "انفجار کلاهک هسته‌ای" انجام داده است که هدف آن، مقابله با آن چیزی است که پیونگ‌یانگ "خصومت آمریکا" می‌خواند. خبر آزمایش هسته‌ای کره شمالی واکنش‌های جهانی را نیز در پی داشت.
 
"باراک اوباما"، رئیس جمهور آمریکا، در پی آزمایش هسته‌ای کره شمالی تأکید کرد واشنگتن از همه راه‌ها برای حمایت از کره جنوبی در برابر همسایه شمالی آن استفاده خواهد کرد.
 
واکنش غرب به پنجمین آزمایش هسته ای کره شمالی/
 
"هیلاری کلینتون"، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز درباره آزمایش های هسته‌ای و موشکی کره شمالی می‌گوید: در صورت احراز پست ریاست جمهوری، با افزایش حلقه تحریم و فشار موضع شدیدتری در قبال کره شمالی اتخاذ خواهد کرد تا این کشور را به پای میز مذاکره بکشاند.
 
وی مدعی شد: تهدیدات روزافزون از سوی کره شمالی، نیازمند تجدیدنظر در راهبردها در قبال این کشور است. علاوه بر این، اقدامات فوری برای متقاعد کردن همسایه‌های این کشور به خصوص چین، امری ضروری است. آن‌ها باید بدانند کره شمالی، تنها مسأله‌ای مرتبط با آمریکا نیست. البته کلینتون به ناکارآمد بودن فشارها و تحریم‌های فعلی بر کره شمالی هیچ اشاره ای نکرد. 
 
باید افزود سیاست فعلی اعمال فشار بر کره شمالی، مانع این کشور در انجام آزمایش‌های هسته‌ای نشده است. البته روشن است که سیاست اعمال فشار و تحریم، رفتار کره شمالی را تغییر نخواهد داد. 
 
کلینتون در ادامه اظهاراتش، از متحدان آمریکا در منطقه و به طور خاص از ژاپن و کره جنوبی خواست تا در قالب سامانه‌های دفاع موشکی، به واشنگتن کمک کنند.
 
کلینتون اظهار کرد: اقدامات کره شمالی، تهدیدی مداوم و بزرگ برای آمریکاست. وی افزود: کره شمالی با آزمایش هسته‌ای اخیر، یک قدم به آنچه می‌خواهد یعنی توسعه یک سامانه موشک هسته‌ای که قادر است آمریکا را مورد هدف قرار دهد، نزدیک‌تر شده است.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه از "سئول"، "پارک- گئون-های" رئیس‌جمهور کره جنوبی، در بیانیه‌ای اعلام کرد: کره شمالی با این آزمایش هسته‌ای، تحریم‌ و انزوای بیشتر را برای خود به همراه می‌آورد. وی ادعا کرد: "چنین اقدام تحریک‌آمیزی، راه را به سمت خودتخریبی این کشور تسریع و هموار می‌کند." 
 
"فرانسوا اولاند" رئیس جمهور فرانسه نیز به شدت آزمایش هسته‌ای کره شمالی را محکوم کرد. وزارت امور خارجه چین گفت: این کشور با آزمایش هسته‌ای کره شمالی به شدت مخالف است.
 
نکته جالب توجه این است که "کاخ سفید" در حالی تلاش می‌کند کره شمالی را از دستیابی به بمب اتم باز دارد که خود، هزاران کلاهک اتمی دارد و کشورهای شبه جزیره کره(به خصوص کره شمالی) را با اقدامات نظامی تهدید می‌کند. 
 
پایگاه‌های نظامی آمریکا در شبه جزیره کره، در صورت حمله آمریکا به کره شمالی، در تیررس موشک‌های بالستیک "پیونگ‌یانگ" هستند و همین موضوع باعث شده تا در روزهای اخیر، ارتش کره شمالی بر تحرکات نظامی خود بیفزاید.
 
رسانه‌های غربی مدعی هستند که کره شمالی، یکی از منزوی‌ترین کشورهای جهان است و تنها موضوع قابل ارائه این کشور، آزمایش‌های موشکی است که آن هم به دلیل تهدیدات آمریکا علنی می‌شود؛ هرچند تاکنون تحریم‌ها تاثیری بر عملکرد کره شمالی نداشته است. 

برچسب‌ها: :پاتوق رضا-آزمایش اتمی کره شمالی ، ارتش کره شمالی ، موشک های بالستیک کره شمالی,

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:27 | نویسنده : رضا |

قلم زدن در باب منافقین، نگارش درباره جماعتی است که برای فرار از زباله‎دان تاریخ بر شاخه خشکیده‎ای چنگ می‎زنند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه  سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرح حال اسفناک گروهک تروریستی منافقین، بتازگی گزارشی از منابع خبری منتشر شده دال بر اینکه؛ هم اکنون 600 نفر از عناصر گروهک تروریستی منافقین در کمپ آمریکایی کروپر در عراق حضور دارند که در روزهای آتی شاهد خواهیم بود پس از سناریوی کشته سازی آنها، دستاویز جدیدی برای هوسرانی و بازی‌های حقوق بشری این گروهک خواهند شد. 
 
اما  موضوع طولانی شدن حضور منافقین در عراق ابعاد پیچیده ای دارد، که یکی از مهمترین عوامل آن را می‎توان ارادۀ سرکردگان گروهک  برای عدم خروج و بازی تبلیغاتی با عناصر فریب خورده عنوان کرد.
 
نقش جدید
 
برخی از بازی‌های جریان نفاق به بهانه باقی ماندن مزدوران منافقین در عراق بدین شرح است:
 
- مرگ اعضا به دلیل عدم رسیدن دارو و غذا به کمپ اشرف  لیبرتی
 
- درگیری با نیروهای عراقی و کشته سازی برای ایجاد اراده باقی ماندن اعضا در گروهک منافقین
 
- کشتن عناصر به اصلاح مسئله دار و بازی حقوق بشری به واسطۀ آنها
 
- برگزاری نمایش در کشورهای اروپایی به بهانه ساکنان لیبرتی (کروپر) و اشرف
 
- انتقال امکانات و برخی مقرهای منافقین به جریان های تکفیری و معارض دولت عراق
 
- ایجاد انگیزه شدید برای اعضای فریب خورده جهت تسریع اعزام به اروپا
- ....
 
با این تفاسیر، گروهک تروریستی منافقین به دنبال باقی گذاشتن تعدادی از عناصر خود در عراق و قربانی کردن آنان و به راه انداختن بازی تبلیغاتی با عناصر کشته شده است.
 
نقش جدید
 
این مسئله پس از خروج شخص رجوی از این کمپ آمریکایی در عراق کلید خواهد خورد، و منافقین در تلاش‎اند، با تحریک گروه‎های درون عراق، زمینه‌های حمله به کمپ کروپر و مظلوم نمایی در این راستا را نمایان کنند.
 
از سال 90 و خروج منافقین از کمپ اشرف همواره تمامی درگیری‎های ایجاد شده حول منافقین، از سوی این گروهک تروریستی بوده و افرادی که در این بین از دست رفتند و کشته شدند، تنها به پروژه کشته‎سازی اضافه شدند.
 
گفتنی است تعدادی که در کمپ آمریکایی کروپر در عراق حضور دارند در روزهای آتی برای نیات شوم  کشته‎سازی از آنان استفاده کرده و دستاویزی برای بازی‎های حقوق بشری سازمان خواهند شد.
 
 
منافقین کور‎دل مصداق بارز، الغريق يتشبث بکل حشيش: غريق، به هر شاخه‎ای خشکيده‎ای چنگ می‎زند (تا خود را نجات دهد).
 
نقش جدید
 
قلم زدن در باب منافقین خلق، نگارش درباره جماعتی است که در راستای رسیدن به آرمان خود تلاش هایی کرده اند و شاید می کنند؛ غافل از آنکه راه خود را نادرست نمی‎پندارند و برای بقای ظاهری خود، بیهوده دست و پا می‎زنند که این تلاشی است برای فرار از زباله دان تاریخی که سالهاست به آن ملحق شده‎اند.
 
انقلاب اسلامی ایران، به دلیل ماهیت اسلامی و مردمی بودنش راه مقابله به بصورت مستقیم را برای دشمنان خود بسیار دشوار کرده است. لذادر طول سالهای گذشته غرب و مشخصا آمریکا ابزارهای گوناگونی را علیه جمهوری اسلامی بکار گرفته است.
 
 یکی از این راه‎ها ابزار نظامی بود. ابزار نظامی به شیوه‎های مختلفی نظیر جنگ تحمیلی و همچنین ترورهای گسترده مقامات و حتی افراد معمولی جامعه در کشور مطامع غرب توسط منافقین را تا اندازه‎ای منتفع کرد.
 
 اما در واکاوی گروه‎های تروریستی باید افزود: گروهک‎های متعددی در این میان دستورات اربابان آمریکایی خود را اجرا کرده‎اند. یکی از گروه‎هایی که بصورت وسیع دست به جنایات فراوانی در کشورمان زدند، گروهک منحرف منافقین بودند. اقداماتی که گروهک تروریستی منافقین علیه مردم ایران انجام دادند امکان پذیر نمی‎شد مگر با پشتیبانی برخی از کشورهای غربی.
 
نقش جدید
 
 در تشریح سبقه سیاه نوکران غربی می‎توان گفت: نیابد فراموش کرد که 35 سال پیش سرکرده منافقین به همراه بنی‎صدر رییس جمهور خائن به وطن، پس از فرار از ایران در یک فرودگاه نظامی فرانسه فرود آمده و از امکانات گسترده فرانسویها و دیگر کشورها بهره‎مند شده و مورد حمایت لجستیکی و حتی رسانه‎ای  قرار گرفتند.
 
 گروهک منفور منافقین سپس در کشور عراق و در زمان رژیم بعث عراق ساماندهی شدند و در جنگ تحمیلی عیله کشورمان به ارتش صدام دیکتاتور مخلوع یاری رساندند. در همین اواخر هم پیرامون موضوعات هسته‎ای در راستای اقدامات ضد ایرانی با غرب همکاری کردند و امروز هم که از هم پیمانان رژیم جنایت کار آل سعود محسوب می‎شوند.
 
 مجموعه این تحولات نشان می‎دهد، گروهک‎های تروریستی همچون منافقین یک ابزار و آلت دستی برای غرب علیه کشورهای مستقل نظیر جمهوری اسلامی هستند چرا که دولتمردان غربی توان مقابله مستقیم با آن را ندارد.
 
بطور کلی منافقین را بایستی در چارچوب یک ابزار و آلت دست نگریست. در دورانهای مختلف، این ابزار کارایی متفاوتی داشته است. باید افزود غرب به تازگی رویکرد جدیدی نسبت شبکه نفاق پیدا کرده است.
 
 همانطور پیش‎بینی می‎شد، غرب پس از موضوع هسته‎ای بحث حقوق بشر را مورد دستاویز و بهانه‎جویی قرار خواهد داد. از زمان اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی، سرکرده منافقین از صحنه بیرونی منافقین حذف شد و پس از جایگزین شدن همسر وی مریم رجوی رویکرد منافقین به شعار حقوق بشری تغییر کرد.
 
نقش جدید
 
 در این میان طبیعتا برخی از بازیگران منطقه‎ای نظیر عربستان و آمریکا به دلیل امکانات محدودی که به واسطه قدرت جمهوری اسلامی در اختیار دارند، ناگزیر هستند برای رسیدن به اهداف خود بازهم به منافقین رجوع کنند.
 
در رابطه با بازگشت غربی‎ها بر استفاده مجدد از گروهک تروریستی منافقین باید گفت چه بسیار مضحک است گروهکی که تاریخچه سراسر روسیاهی و جنایت را با خود یدک می‎کشد، مورد اطمینان غرب قرار گرفته است و این رسوایان زمانه را با مباحثی مانند دموکراسی‎خواهی و حقوق بشر پیوند می‎زنند.
 
دولتمردان غربی به خوبی می‎دانند که منافقین در میان مردم ایران تا چه اندازه منفور و مذموم هستند. امروز برای ملت ایران جای سربلندی است که سردمداران غربی در مقابل ملت ما آنقدر تهی دست است که رو به مهره‎های تاریخ مصرف گذشته خود آورده‎اند و پشت گروه ورشکسته‎ای مثل منافقین جبهه می‎گیرند. شاید این شیوه غربیها بهترین راه برای آشکار کردن چهره دروغین دموکراسی غرب برای مردم و جوانان ما باشد.
نقش جدید

برچسب‌ها: پاتوق رضا-منافقین خلق ، غرب ، عربستان ,

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:25 | نویسنده : رضا |

 دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در برنامه نگاه یک به بررسی تحولات منطقه و رفتار غیر عقلانی عربستان سعودی پرداخت.

 
توضیحات جدید پیرامون تعرض به سفارت عربستان/ نقش نیروهای امنیتی سعودی در تهران/ سعودی‌ها در قد و قواره‌ای نیستند که بخواهند جنگی علیه ایران انجام دهندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "حسین امیرعبداللهيان" دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل امشب 20 شهریورماه در برنامه نگاه یک به بررسی تحولات منطقه و رفتار غیر عقلانی عربستان سعودی پرداخت.
 
پیشرفت های ایران در عرصه های مختلف برای خاندان آل سعود قابل درک نیست
 
وی با اشاره به اینکه، پیشرفت های ایران در عرصه های مختلف برای خاندان آل سعود قابل درک نیست گفت: سعودی ها حوزه رقابت بین دو کشور را به حوزه تخاصم سعودی عليه جمهوری اسلامی ایران سرایت دادند.
 
امیر عبداللهيان با اشاره به اینکه، عربستان به دنبال احيا مجدد موضوع ایران هراسی است ادامه داد: حاکمان فعلی عربستان سعودی رفتار نسنجیده ای را از خود بروز می دهند.
 
آمریکا در سیاست های خود ملاحظه نفت و دلار سعودی را می کند
 
دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل با اشاره به اینکه، عربستان در سیاست های خود هماهنگ با آمریکا است گفت: آمریکا همواره در سیاست های خود ملاحظه نفت و دلار سعودی را می کند لذا سعودی ها در آستانه توافق ایران و 1+5 از طرف آمریکا اجازه حمله به یمن را پیدا می کنند.
 
وی با اشاره به اینکه، آمریکا در موضوع حمله به یمن به سعودی ها چراغ سبز نشان دادند بیان کرد: آمریکا در موضوع حمله عربستان به یمن سعی کرد تا سعودی ها را متحد خود نشان دهد.
 
سعودی ها در قد و قواره این نیستند که بخواهند جنگی علیه ایران انجام دهند
 
امیر عبداللهيان با اشاره به اینکه، سعودی ها از اینکه با ایران به طور نظامی در گیر شوند دچار رعب و وحشت هستند افزود: سعودی ها در قد و قواره این نیستند که بخواهند جنگی علیه ایران انجام دهند.
 
وی با بیان اینکه، سعودی ها برای سوخت گیری هواپیماهای خود برای حمله به یمن و بخش اطلاعات وابسته به آمریکا هستند ادامه داد: رفتار جمهوری اسلامی ایران توأم با عقلانیت است این در حالیست که سعودی ها در سطوح مختلف در روند مذاکرات کارشکنی کردند لذا آنها حمایت های خود را از گروه های تروریستی افزایش دادند تا نشان دهند که قدرت برتر منطقه هستند که قطعا این موضوع صحت ندارد و توهمی بیش نیست.
 
وی افزود: سعودی ها نگران بالا آمدن جمهوری اسلامی ایران در منطقه هستند به همین جهت آنها نگران افزایش درآمد نفتی ایران بودند و نقشه های خود برای پایین آوردن قیمت نفت را اجرایی کردند.
 
 تعدی دو مامور سعودی به دو نوجوان ایرانی در دست پیگیری است
 
امیر عبداللهیان با بیان اینکه تعدی دو مامور سعودی به دو نوجوان ما در فرودگاه جده به حیثیت و اعتبار سعودی ها خدشه ای جدی وارد کرد، گفت: در آن مقطع مقامات سعودی تلاش کردند وعده هایی بدهند و سخن از دستگیری و برگزاری دادگاه در این رابطه بود که در سایه تحولات بعدی متاسفانه سعودی ها اقدام جدی را در رابطه با خاطیان انجام ندادند و این موضوع همچنان یکی از موضوعات در دست پیگیری در مجموعه معاونت کنسولی وزارت امور خارجه است.
 
علل شکل گیری حادثه منا
 
وی در ادامه به علل شکل گیری حادثه منا اشاره کرد و گفت: چرایی وقوع حادثه منا علامت سوال های متعددی دارد که از جمله آن می توان به اختلافات درون خاندان حاکم، رقابت احتمالی بین محمد بن نایف و محمد بن سلمان، سوء مدیریت کارگزاران حج و درگیر بودن مقامات سعودی به جنگ در یمن که سبب شده بود مدیریت حج متفاوت از سال های قبل برگزار شود اشاره کرد.
 
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل تاکید کرد: اگر سعودی ها می خواستند با عقلانیت و شفافیت با این حادثه برخورد کنند حتما با پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقت یاب که چندین بار نیز توسط مقام معظم رهبری مطرح شده بود موافقت می کردند تا چرایی حادثه مشخص شود.
 
امیر عبداللهیان درباره اقدام عده ای در تعرض به سفارت عربستان نیز بیان داشت: تجاوز سعودی ها به مردم مظلوم یمن، بحث تعدی دو مامور سعودی به دو تن از نوجوانان ما در فرودگاه جده و نهایتا اعدام آیت الله شیخ نمر سبب شد سفارت عربستان مورد تحرکاتی از سوی عده ای قرار گیرد.
 
وی تصریح کرد: سعودی ها می دانستند که اعدام آیت الله شیخ نمر افکار عمومی جهان تشیع را خدشه دار خواهد کرد و نسبت به آن واکنش نشان می دهند لذا برای آن که پیکان حملات را در موضوع فاجعه منا از خود دور کنند بحران سازی دیگری کردند تا توجهات را از این سمت خارج کنند ضمن آن که آن ها نسبت به توافق هسته ای ایران با ۱+۵ احساس خطر می کردند و در صدد بودند تا بازی را در ابعاد مختلف بر هم بزنند.
 
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل یادآور شد: زمانی که رسانه های سعودی اعلام کردند که آیت الله شیخ نمر اعدام شده است ، قبل از آن که هیچ گونه تجمعی مقابل سفارت عربستان انجام شود به تعدادی از سفارت خانه های خاص در تهران یادداشت دادند که تمام خودروهای دیپلمات های خود را در تهران و مشهد به فروش گذاشته اند لذا این تحرک را نسبت به سفارت خود را یا پیش بینی می کردند و یا برنامه ای داشتند.
 
امیر عبداللهیان تاکید کرد: در جریان این حادثه هیچ یک از دیپلمات های سعودی آسیب ندیدند و هیچ تعرضی هم به آن ها نشد اما خسارتی به ساختمان سفارت صورت گرفت که نباید وارد می شد و رفتار نادرستی بود که با عوامل آن برخورد و احکام آن ها نیز به زودب اعلام خواهد شد.
 
نقش عربستان در تحرکات صورت گرفته مقابل سفارت این کشور در تهران دور از ذهن نیست
 
وی با بیان اینکه اعدام آیت الله شیخ نمر حساب شده بود گفت: اینکه عناصری از خود سعودی ها در ترغیب مردم در حرکتی که مقابل سفارت عربستان صورت گرفت به دور از ذهن نیست چراکه در آن مقطع عربستان 140 دیپلمات در تهران و مشهد داشت که تعدادی از آن ها نیروهای امنیتی بودند تا در مقاطعی چنین بازی هایی را صورت دهند.
 
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل تاکید کرد: طراحی عربستان در این موضوع را نمی توان نادیده گرفت ولی آن حرکات احساسی و هدایت های غیر ملموس خارجی بهانه ای داد تا سعودی ها در فاجعه منا ورق را برگردانند.
 
امیر عبداللهیان در پایان نیز درباره توافق روسیه و آمریکا مبنی بر آتش بس در سوریه اظهار داشت: دولت سوریه از طرح آتش بس به عنوان یک ایده مثبت استقبال می کند اما اینکه به لحاظ محتوایی این آتش بس ها چه زمانی مورد توافق آمریکا قرار می گیرد یا سازمان ملل آن را فعال می کند اغلب زمان هایی است که تروریست ها در محاصره قرار می گیرند نه زمانی که مردم سوریه به این طرح نیازمندند لذا امیدواریم این آتش بس خاطره خانطومان را تکرار نکند و پایدار باشد.

برچسب‌ها: پاتوق رضا-امیرعبدالهیان ، ایران ، عربستان سعودی ، آمریکا ، مذاکرات ، سوریه ، بحران منطقه

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:24 | نویسنده : رضا |

مین‌‌های دریایی ایران، به چالشی بزرگ برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مین دریایی وسیله‌ای انفجاری است که در دریا و رودخانه‌ها کار گذاشته می‌شود و می‌تواند کشتی‌ها و زیردریایی‌ها را نابود کند. مین‌های دریایی، روی آب به کار برده می‌شوند و زمانی که کشتی دشمن با آن‌ها برخورد می‌کند، منفجر می‌شود. مین‌های دریایی می‌توانند برای حمله به دشمنان مورد استفاده قرار گیرند، به طوری‌که این توانایی اختلال حرکت کشتی‌های دشمن را دارند و در عین حال می‌توانند موجب محصور شدن آن‌ها در میان مین‌ها شوند. مین‌های دریایی همچنین کاربرد دفاعی نیز دارند؛ چنانکه می‌توان از آن‌ها برای محافظت از مرز آبی خودی استفاده کرد.

**نابودی ناو‌های آمریکایی توسط مین‌های ایرانی
 
"مین‌های دریایی" قابلیت‌های فراوانی در جنگ‌های دریایی و مقابله با ناوگان دریایی دشمن دارند. ایران به عنوان یکی از نیرومندترین قدرت‌های نظامی دنیا، هزاران مین‌ دریایی پیشرفته و هوشمند در اختیار دارد که وزن هر کدام به ۳۰۰ کیلو می‌رسد. به گفته منابع غربی، این مین‌ها به چالشی برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی برای ایران در بستر دریا هستند.
 
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک(CSIS)" گزارش داده است: مین‌های ایرانی، تهدیدی جدی برای ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز هستند و در صورت انفجار، هر کدام می‌تواند یک سوراخ بزرگ در بدنه ناو هواپیمابر آمریکایی ایجاد کند و باعث غرق آن شود و به این ترتیب، ناوهای هواپیمابر آمریکا در برابر مین‌های دریایی ایران مصونیت ندارد.
 
**هزینه میلیاردی آمریکا برای مقابله با مین‌های نیروی دریایی ارتش
 
نیروی دریایی آمریکا در سال ۲۰۱۲، تعدادی از پهپادهای دریایی با نام "روباره دریا"(Sea Fox) به منطقه "خلیج فارس" فرستاد تا مین‌های دریایی این منطقه را ردیابی کند. آمریکا این پهپادهای آمریکایی را  از آلمان وبه قیمت هر فروند ۱۰۰ هزار دلار خریداری کرد اما همه کارشناسان به این موضوع اشاره دارند که  آمریکایی‌ها در خلیج فارس، توانایی مقابله با مین‌های دریایی ایران را ندارند. 
 
وقتی که از فرمانده عملیاتی نیروهای دریایی آمریکا درباره آسودگی خاطر وی از توانایی پاک‌سازی مین‌های دریایی سوال شد، او با ناراحتی به این سوال جواب منفی داد و گفت: آمریکا میلیون‌ها دلار برای مبارزه با مین‌های دریایی در مناطق مختلف خلیج فارس هزینه کرده است. آمریکا از مدت‌ها قبل در حال کار بر روی پروژه‌های ضد مین دریایی بوده و هیچ زمانی هم نتوانسته کار خاصی انجام دهد.
 
وی تصریح کرده است: کشتی‌های مین‌جمع‌کُن که اکنون در اختیار آمریکا قرار دارد، آسیب‌پذیر بوده و نگهداری آن‌ها بسیار سخت است. آمریکا در زمان کنونی، توانایی مقابله با این مین‌ها را ندارد. ایران می‌تواند آب‌ها را پر از صد یا هزاران مین تقلبی کند که تشخیص این مین‌ها از انواع واقعی‌ بسیار مشکل است. این مین‌های تقلبی، سرعت نیروهای آمریکایی را بسیار کاهش می‌دهند.
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
**طعم مین‌های ایرانی در دهان آمریکایی‌ها 
 
یک موسسه تحلیلی در آمریکا به نام enegma که به طور ویژه، امور نظامی خلیج فارس و خاور نزدیک و وضعیت نظامی این خلیج را ارزیابی می کند، در گزارشی ویژه، به مین‌گذاری منطقه تنگه هرمز توسط نیروی دریایی ایران به طور مفصل پرداخت و اذعان کرد مین‌های دریایی ایران، کارایی بسیار بالایی داشته، مقرون به‌صرفه هستند و می‌توانند خسارات جبران‌ناپذیری به دشمن وارد کنند.
 
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
** سال ۶۷ چه اتفاقی برای ناو ساموئل آمریکایی افتاد؟
 
در ۱۴ آوریل ۱۹۸۸، در جریان یکی از عملیات‌های اسکورت ، ناو "USS Samuel B roberts" در حال اسکورت کشتی کویتی از مسیری در مرکز خلیج فارس بود که ناگهان متوجه می‌شود وارد یک منطقه‌ی مین‌گذاری شده است. ناو به‌سرعت تغییر مسیر می‌دهد تا از منطقه خارج شود ولی دیگر دیر شده بود. یک مین در زیر ناو منفجر می‌شود و یک حفره ۲۵ فوتی(۸ متری) در بدنه‌ی ناو ایجاد می‌کند و در پی از حادثه، موتورخانه ناو از آب پر شده و دو توربین گازی ناو نیز از کار می‌افتند؛ در نتیجه اصابت این مین، ۱۰ نفر صدمه دیده و حدود صد میلیون دلار خسارت به ناو وارد شد.
 
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
** مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی
 
به خاطر عمق کم تنگه هرمز، مین‌های ایرانی به راحتی در این منطقه قرار می‌گیرند. برخی منابع تخمین زده‌اند که ایران حدود  ۵ هزار مین دریایی دارد و این کشور می‌تواند مین‌هایی با مواد غیر مغناطیسی نیز تولید کند که شناسایی آن‌ها با سنسورهای پیشرفته نیز بسیار مشکل است.
 
همچنین باید به قدرت ایران در ساخت زیردریایی‌های پیشرفته‌ای از قبیل غدیر و کلاس نهنگ اشاره کرد که بسیار هوشمندانه ساخته شده‌اند. این زیردریایی‌ها می‌توانند در هر بار ورود به آب، حدود ۱۶ مین دریایی را در بستر خلیج فارس نصب کنند. گفته می‌شود که زیردریایی "نهنگ"، بزرگ‌تر و سنگین‌تر از کلاس غدیر بوده و می‌تواند مین‌های بزرگتر و بیشتری را حمل کند.
 
نیروهای ایران حتی از پلت‌فرم‌های غیر معمولی مانند ناوچه‌های تبدیلی کوچک(یکی از سریع‌ترین ناوچه‌های دنیا) و حتی کشتی‌های تجاری برای اسقرار مین‌ها استفاده می‌کند. طبق اذعان برخی منابع، ایران بیش از ۳ هزار نوع از این ناوچه‌ها در اختیار دارد. ایران با مین‌های دریایی که در اختیار دارد، بدون اینکه تلفات و خساراتی به نیروهای خودی وارد کند، به راحتی می‌تواند صدامت جبران‌ناپذیری به آمریکا وارد کند.
 
حقیقت این است که آمریکا در منطقه خاورمیانه با مشکلی با نام مین‌های دریایی ایران مواجه است. فرستادن نیروی دریایی آمریکا به آب‌های خارجی و مانورهای جنگی در منطقه خلیج فارس، برای این است که نیروهای آمریکایی، تمرینی برای مواجهه با مین‌های کار گذاشته شده در خلیج فارس داشته باشند و این موضوع، به یک چالش بسیار بزرگ برای آن‌ها تبدیل شده است. 
 
**مین‌های دریایی ایران؛ خاری در چشم نیروی دریایی آمریکا
 
واقعیت این است که مین‌های ایرانی، خار چشم بزرگی در منطقه خلیج فارس و سد راه نیروی دریایی آمریکا هستند. به لحاظ استانداردهای جهانی، نیروی دریایی ایران، قدرت بسیار بالایی دارند که می‌توانند خسارات فراوانی به کسانی که توهم حمله به مرزهای آبی کشورمان دارند را وارد کند. زیردریایی‌های ایران به سختی قابل ردیابی هستند. در صورت وقوع تنش در تنگه هرمز، مین‌های دریایی ایران می‌توانند مشکلات بسیاری برای دشمنان ایجاد کنند. 
 
ایران همچنین مین‌های پیشرفته "MDM06" لنگردار و مین‌های دریابستر "EM-52 "را در اختیار دارد که دارای راکتی هستند که از بستر دریا به سمت کف آب پرتاب می‌شوند.
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
 
**خودکفایی ایران در تولید مین‌های دریایی
 
ایران از دهه ۹۰ میلادی، تکنولوژی تولید بومی مین‌های دریایی بزرگ و اژدرها را به دست آورده است. ایران، مین‌های مختلفی نظیر "صدف" یک و دو، "Mc52″، MDM-UDM"" و انواع دیگر را در اختیار دارد. مرکز استراتژیک بین المللی در گزارشی، به مقایسه تسلیحاتی میان کشورهای خلیج‌فارس و ایران پرداخته است که آمار و یافته‌های این گزارش، نشان از قدرت بلامنازع نیروهای نظامی ایران در منطقه دارد. بر اساس این گزارش، ایران می‌تواند از هر نوع شناوری از ناو گرفته تا کشتی‌های تجاری، برای استقرار مین‌ها استفاده کند. ایران در زمان جنگ هشت ساله خود با عراق نیز حدود ۱۵۰۰ مین دریایی در اختیار داشت که این تعداد، اکنون افزایش یافته است.
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
                                                                                                                                                                                                                           ؛ قدرتمند و بی‌رحمMDM-6 مین
 
" MDM-6″" یک مین پیچیده است که در واکنش به مغناطیس، فشار و صدایی که در شعاع ۵۰ متری خود احساس کند، منفجر می‌شود. این میان، از نوع لنگری است که کلاهک انفجاری اژدر مانند خود را در زمان حضور کشتی شلیک می‌کند. این کلاهک دارای ۱۱۰۰ کیلوگرم مواد منفجره قوی است و قدرتمندترین مین ایرانی به شمار می‌رود و بر اساس برخی گزارش‌ها، می‌تواند سطح زیرین ناو هواپیمابر آمریکا را نابود کند. مین‌ MDM-6 می‌تواند چند هدف را هم‌زمان تعقیب کند و به خاطر اینکه می‌توانددر کف دریا قرار بگیرد، شناسایی و جمع‌آوری آن‌ نیز بسیار مشکل است.
مشخصات این مین به قرار زیر است؛
 
نوع: دریابستر
کلاهک: ۱۱۰۰ کیلوگرم
عمق عملیاتی: ۱۲ تا ۱۲۰ متر
حساسیت: فشار، صدا، مغناطیسی
 
آخر کلام؛
 
"مین‌های دریایی" قابلیت فراوانی در جنگ‌های دریایی و مقابله با ناوگان دریایی دشمن دارند. ایران به عنوان یکی از نیرومندترین قدرت‌های دریایی نظامی منطقه، هزاران مین‌ دریایی پیشرفته و هوشمند در اختیار دارد که به چالشی برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا برای ایران هستند. نیروهای نظامی ایران، هزاران مین‌ دریایی هوشمند در اختیار دارند که وزن هر کدام به 300 کیلو می رسد. مین‌های ایرانی، تهدیدی جدی برای ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز هستند؛ به‌طوری که در صورت انفجار، هر کدام از این مین‌ها می‌توانند یک سوراخ بزرگ در بدنه ناو هواپیمابر آمریکایی ایجاد کنند که باعث غرق آن شود.

موضوعات مرتبط: جنگ افزارنظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:22 | نویسنده : رضا |

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی افق صنعت هسته ای کشور پرداخت.

تأمین ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در بلندمدتبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "علی اکبر صالحی" رییس سازمان انرژی اتمی ایران امشب 20 شهریور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی افق صنعت هسته ای کشور پرداخت.
 
صالحی در ابتدا با اشاره به اینکه، مطالعات توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران در افق 20 ساله قبل از انقلاب صورت گرفته بود گفت: طی برنامه بلند مدت توصیه شده بود تا 20 هزار مگاوات در سبد برق کشور قرار بگیرد اما بعد از انقلاب به دلیل شرایط انقلاب و جنگ تحمیلی پروژه ها متوقف شد.
 
وی با بیان اینکه، در جنگ تحمیلی متوجه شوديم که باید در بسیاری از زمینه ها خود اتکا باشیم ادامه داد: طی مطالعات به عمل آمده قرار شد تا 8 نیروگاه در افق 10- 15 ساله ساخته شود.
 
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه، قرار بود تا سهم تولید برق هسته ای 8- 10 درصد باشد گفت: برای انجام محاسبات دقیق بسیاری از پارامتر ها را در نظر گرفتیم همچنان ظرفیت20 هزار مگاوات را برای افق صنعت هسته ای کشور در نظر داریم.
 
وی با بیان اینکه، سوخت فسیلی برای نیروگاههايمان تقریبا مجانی است افزود: همچنان ظرفیت20 هزار مگاوات را برای افق صنعت هسته ای کشور در نظر داریم.
 
با چینی ها برای ساخت نیروگاه های هسته ای در حال مذاکره نهايی هستیم
 
وی با اشاره به اینکه، با روسیه هم در حال مذاکره هستیم گفت:  با چینی ها برای ساخت نیروگاه های هسته ای در حال مذاکرات نهایی هستیم اما به نتیجه نهایی نرسیده ايم و لذا کشورهای دیگر هم نیز در این رابطه اعلام آمادگی کرده اند.
 
بخش ساختمانی نیروگاه های جدید توسط متخصصان ایران ساخته خواهد شد
 
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه، اگر روس ها سریع تر پروژه خود را تحویل دهند شرایط تشویق در نظر گرفته ایم گفت: بخش ساختمانی نیروگاه های جدید توسط متخصصان ایرانی ساخته خواهد شد به طوری که 30 درصد حجم قرارداد مربوط به این بخش می شود.
 
صالحی با بیان اینکه، بخش قابل توجهی از تجهیزات خارج از جزیره هسته ای را می توانیم بسازیم اظهار داشت: در استراتژی جدیدمان به دنبال نیروگاه های کوچک هم نیز هستیم.
 
صالحی درباره چگونگی تامین سوخت نیروگاه های در دست احداث نیز بیان داشت: تامین سوخت اختیاری است به این معنی که اگر ما اراده کنیم که سوخت نیروگاه های جدید را از روسیه بگیریم، این اختیار را داریم و روسیه نیز اعلام آمادگی کرده است.
 
وی ادامه داد: در این راستا قراردادی با روس ها برای تامین سوخت مورد نیاز خواهیم بست که قرارداد منعطفی است و بعد از یک افق ۱۵ ساله که می توانیم حداقل ۱۹۰ هزار سو داشته باشیم می توانیم سوخت مطمئن سالانه یک نیروگاه هزار مگاواتی را تامین کنیم.
 
دومین جلسه کارگروه ویژه سوخت طبق برجام هفته آینده در نیویورک تشکیل می شود
 
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه موضوع اورانیوم ذخیره 300 کیلو گرمی مانعی برای تامین سوخت نیروگاه ها نخواهد بود اعلام کرد: سوخت نیروگاه ها از ذخیره اورانیوم معاف خواهد بود و در دومین جلسه کارگروه ویژه سوخت که هفته آینده در نیویورک تشکیل می شود این معافیت مشخص خواهد شد.
 
وی همچنین اضافه کرد: در خصوص راکتور آب سنگین اراک نیز قرار شده که اولین سوخت را چین برای ما تامین کند ولی سوخت های بعدی در ایران ساخته خواهد شد و سوخت راکتور تهران را نیز خودمان تامین می کنیم.
 
بیش از هشت جلسه میان کارشناسان ایران، آمریکا و چین برای بومی سازی راکتور اراک تشکیل شده است
 
صالحی در خصوص قراردادی که برای بومی سازی راکتور اراک می بایست تنظیم می شد، گفت: تاکنون بیش از هشت جلسه بین متخصصان ایرانی ، چینی و آمریکایی در خصوص مدل سازی راکتور اراک تشکیل شده و آخرین مراحل تنظیم قرارداد انجام شده که قرار است در آینده ای نزدیک در چین امضا شود.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطر نشان ساخت این یک قرارداد تجاری است که تمام ملاحظات لازم را برای مدل سازی اراک در بر می گیرد ضمن اینکه قبل از انعقاد این قراداد ما یک شرکت بزرگ را از اقدام چند شرکت در سازمان انرژی اتمی تشکیل دادیم که قریب به پانصد الی نهصد مهندس شبانه روزی بر روی طراحی راکتور کار می کنند.
 
طراحی مفهومی بازسازی راکتور آب سنگین اراک را انجام داده ایم
 
وی با بیان اینکه ایران صاحب این پروژه است اضافه کرد: براین اساس طراحی مفهومی را انجام دادیم و در اختیار مهندسین چینی و آمریکایی گذاشتیم و تبادل اطلاعات خوبی انجام شده و کار رو به پیشرفت است.
 
صالحی خاطرنشان ساخت: تعهدنامه ای که قرار بود برای بازسازی راکتور اراک صورت گیرد بیش از 95 درصد مفاد آن مشخص شده و طبق وعده ای که به ما داده شده، قرار است طی هفته های آینده این قرارداد در پکن امضا شود.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین درباره این سوال که آیا با مشکل مشتری در خصوص آب سنگین مواجه هستیم نیز اظهار داشت: این مشکل ما نیست و در برجام اینگونه آمده که ذخایر آب سنگین بیش از صد و سی تن را در معرض فروش قرار دهیم و بر این اساس اگر خریدار وجود داشته باشد آن را می فروشیم و در غیر اینصورت آن را انبار می کنیم.
 
وی یادآور شد: وقتی به زمان عملیاتی شدن برجام نزدیک می شدیم، موضوع فروش آب سنگین را با آمریکایی‌ها مطرح کردیم که در آن زمان 70 تن مازاد ذخایر آب سنگین خود را به عمان بردیم که 32 تن آن را به آمریکا فروختیم و پول آن را هم دریافت کردیم و روسیه نیز برای خرید مابقی این ذخایر ابراز تمایل کرده است و در حال حاضر نیز الزامی برای نگهداری آب سنگین در عمان نداریم.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین درباره تامین الیاف کربنی که در ساخت روتورها به کار می رود نیز بیان کرد: درباره ارسال کربنی تفاهمی انجام شده اما هنوز نهایی نشده است و نباید در کمیسیون کالاهای دو منظوره که در برجام پیش بینی شده مورد بررسی قرار گیرد.
 
صالحی ادامه داد: الیاف کربنی در داخل تولید نمی شود اما امیدواریم که صنعتگران ما به سمت تامین این کالا در داخل کشور بروند.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در خصوص قرار دادن نام باران در قانون ویزای آمریکا هم گفت: این یک بد عهدی از سوی آمریکا بود که بعد از اعتراض ایران، آمریکا بازرگانان را از این قانون معاف کرد اما گردشگران و دانشمندان هنوز مشکل دارند.
 
در پایان صالحی درباره استقرار سامانه S300 در اطراف تاسیسات فردو نیز اظهار داشت: فردو نماد صنعت هسته ای ایران است ضمن آنکه دارای استحکامات کافی است اما از باب رساندن این پیام به بیرون که حفاظت از فردو برای یک امر حیاتی است مسلم است که نیروهای نظامی ما تمام توان خود را برای حفاظت از آن به کار خواهند بست.

برچسب‌ها: پاتوق رضا-برجام ، مذاکرات ، انرژی اتمی ، ایران ، صالحی

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:20 | نویسنده : رضا |

خبرگزاری فارس: مزیت استراتژیک خلیج فارس در انتقال پیام به امریکایی ها

آنچه در خلیج فارس دست بالا را به سپاه می دهد مناسب بودن شرایط آن برای انتقال یک پیام تهدید معتبر به امریکایی ها است. این موضوع که باعث جدی گرفتن هشدارهای امنیتی از طرف مخاطب می شود و تا حد زیادی زمینه درگیری ها را با کم کردن اشتباه محاسباتی طرف مقابل پایین می آورد.

منابع نظامی آمریکایی روز چهارشنبه (4 شهریور) اعلام کردند که چهار قایق تندروی سپاه پاسداران روز سه شنبه (2 شهریور) تا  300 متری ناوشکن یواس‌اس نیتز آمریکا جلو آمده اند.
در این رابطه یک مقام آمریکایی گفت: این ناوشکن با پرتاب منور و بوق زدن سعی کرده است که  قایق‌های ایرانی را دور کند، اما آن ها با بی توجهی به اخطارها، همچنان با سرعت به سوی ناوشکن امریکایی حرکت کرده اند که در نتیجه  ناوشکن نیتز ناچار شده است در برابر قایق های تندرو ایران مسیرش را تغییر دهد. 
اخباری از این دست، این روزها رسانه های آمریکایی را به خود مشغول کرده است و سعی دارند نوعی جنگ روانی علیه انجام مأموریت های سپاه پاسداران در حفاظت از مرزهای دریایی کشور، به راه اندازند.
پس از اعلام این خبر سردار حسین دهقان، وزیر کشورمان گفت: «تامین امنیت کشور در دریا و در خلیج فارس به عهده واحدهای دریایی ماست و به طور طبیعی برای نظارت بر تردد و شناورهای بیگانه این قایق‌ها دائم در حال پایش تحولات هستند و به طور طبیعی این در آب‌های سرزمینی خود ما صورت می‌گیرد، اگر هر شناور بیگانه‌ای وارد آب‌های ما شود به آن‌ها اخطار و اگر تجاوز باشد، مقابله می‌کنیم»
یک روز پس از  این واقعه آمریکا اعلام کرد که حادثه مشابهی نیز روز پنجشنبه (5 شهریور) رخ داده است که در آن در اثر نزدیک شدن یکی از قایق های گشت دریایی ایران به 200 متری یکی از ناوچه های امریکایی، ناوچه امریکایی به سوی قایق‌های تندروی ایران تیر هشدار شلیک کرده است.
این رخدادهای در حالی است که در 23 دی ماه سال 94 مقارن با روز اجرایی شدن برجام، واحدهای گشت دریایی جمهوری اسلامی ایران دو شناور امریکایی را که وارد آب های سرزمینی جزیره فارسی شده بودند، دستگیر کردند. همچنین در سوم فروردین ماه 86، پانزده نظامی انگلیسی پس از ورود غیر قانونی به آب های سرزمینی ایران در اروند رود، توسط نیروی دریایی سپاه بازداشت شدند و در نیمه همان ماه، و بنا بر تصمیم انسان دوستانه و رأفت اسلامی مسئولان جمهوری اسلامی و عذرخواهی رسمی دولت انگلیس آزاد شده و شانزدهم فرودین به کشورشان بازگشتند.
هوشیاری و واکنش سریع نیروهای سپاه پاسداران در حفاظت از حریم مرزهای دریایی، گویای این است که نیروی دریایی سپاه توانسته است حاکمیت عملی قانون مصوب مجلس شورای اسلامی (مصوب 31 فروردین 1372) را در ارتباط با آب های سرزمینی ایران در خلیج فارس به طور کامل اعمال کند.
باید توجه داشت که بیشترین عمق آب در خلیج فارس به سمت سواحل ایران است و در حدود 80 متر می باشد. این در حالی است که در سواحل جنوبی خلیج فارس، عمق آب به کمتر از 20 متر می رسد و یک کشتی در حدود 35 متر به آبخور نیاز دارد تا بتواند به طور ایمن حرکت کند و بنابراین مسیر ترانزیت بین المللی(IMO-tss) در آب های سرزمینی ایران قرار دارد.

هر چند بیشتر کشورها حق عبور بی ضرر را طبق تعریف کنوانسیون 1985 دریا ها در زمان صلح پذیرفته اند، اما با این حال دریای سرزمینی تحت حاکمیت کشور ساحلی است و می تواند با وضع قوانین داخلی، ضوابط خاص حاکمیت خودش را بر آن اعمال کند. بر این اساس در بند 9 "قانون مناطق دریایی ایران در منطقه خلیج فارس و دریای عمان" برای عبور بی ضرر استثنائاتی در نظر گرفته است: «مستثنیات عبور بی‌ضرر: عبور شناورهای جنگی، زیردریایی ها، شناورهای با سوخت هسته‌ای و هر نوع وسیله غوطه‌ور دیگر و همچنین‌ شناورها و زیردریایی های حامل مواد اتمی و یا خطرناک و یا زیان‌آور برای حفظ محیط زیست و شناورهای تحقیقاتی خارجی از دریای سرزمینی منوط به ‌موافقت قبلی مقامات صالحه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. زیردریایی ها باید در سطح آب و با پرچم برافراشته عبور نمایند.»
بر این اساس گرچه طبق کنوانسیون 1982 دریاها، رژیم حقوقی عبور بی ضرر از دریای سرزمینی شامل عبور کشتی های جنگی و دولتی نیز می شود، اما جمهوری اسلامی ایران طبق این قانون شرط عبور از آب های سرزمینی را منوط به موافقت قبلی خود کرده است. 
از این رو ورود بدون اجازه و یا حتی اتفاقی کشتی های نظامی به آب های سرزمینی ایران، در حکم تجاوز به مرزهای ایران است و در این ارتباط واحد های گشتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پایش دقیق و عکس العمل سریع به این گونه تجاوزها، مثل ورود غیر قانونی تفنگداران انگلیسی در سال 86 و یا ملوانان امریکایی در سال 94، پاسخ متناسبی به این تجاوزات داده اند.
بنابراین خودداری از ورود شناورهای امریکایی به مسیر بین المللی کشتیرانی در جاهایی که این مسیر از داخل آبهای سرزمینی ایران عبور می کند خود به خود حاوی این پیام مهم است که تصمیم گیرنده نهایی در آب های خلیج فارس در ارتباط با امنیت ترانزیت کالا و انرژی، کشور ایران است و نه ایالات متحده از این رو کلیدی ترین نکته در ارتباط با امنیت خلیج فارس همکاری با ایران است.
از طرف دیگر یکی دیگر از عوامل افزایش تنش ها در تنگه هرمز می تواند در جهت بالا بردن هزینه حضور امریکایی ها به عنوان یک کشور متخاصم، در منطقه خلیج فارس باشد. اگر ایران به درستی موفق شود این پیام تهدید را به ایالات متحده منتقل کند، می تواند از آن به عنوان یک گروگان امنیتی در جهت تعدیل مواضع امریکایی ها در خلیج عدن و دریای سرخ، علیه عبور شناورهای ایران استفاده کند.
 این نکته زمانی جدی می شود که ایران با گسترش سواحل مصنوعی خود در ضلع جنوبی جزیره ابوموسی مسیر حرکت ناوهای امریکایی به سمت قطر، بحرین و کویت را  می تواند مسدود کند. و این حاوی یک تهدید و هشدار جدی برای امریکایی هاست.

 آنچه در خلیج فارس دست بالا را به سپاه می دهد مناسب بودن شرایط آن برای انتقال یک پیام تهدید معتبر به امریکایی ها است. از این رو خود این موضوع که باعث جدی گرفتن هشدارهای امنیتی از طرف مخاطب می شود و تا حد زیادی زمینه درگیری ها را با کم کردن اشتباه محاسباتی طرف مقابل پایین می آورد. به نظر می رسد خلیج فارس و تنگه هرمز تنها جایی است که می توان با امریکایی ها رُک و بی پرده صحبت کرد.

پایگاه بصیرت

خبرگزاری فارس: مزیت استراتژیک خلیج فارس در انتقال پیام به امریکایی ها

آنچه در خلیج فارس دست بالا را به سپاه می دهد مناسب بودن شرایط آن برای انتقال یک پیام تهدید معتبر به امریکایی ها است. این موضوع که باعث جدی گرفتن هشدارهای امنیتی از طرف مخاطب می شود و تا حد زیادی زمینه درگیری ها را با کم کردن اشتباه محاسباتی طرف مقابل پایین می آورد.

منابع نظامی آمریکایی روز چهارشنبه (4 شهریور) اعلام کردند که چهار قایق تندروی سپاه پاسداران روز سه شنبه (2 شهریور) تا  300 متری ناوشکن یواس‌اس نیتز آمریکا جلو آمده اند.
در این رابطه یک مقام آمریکایی گفت: این ناوشکن با پرتاب منور و بوق زدن سعی کرده است که  قایق‌های ایرانی را دور کند، اما آن ها با بی توجهی به اخطارها، همچنان با سرعت به سوی ناوشکن امریکایی حرکت کرده اند که در نتیجه  ناوشکن نیتز ناچار شده است در برابر قایق های تندرو ایران مسیرش را تغییر دهد. 
اخباری از این دست، این روزها رسانه های آمریکایی را به خود مشغول کرده است و سعی دارند نوعی جنگ روانی علیه انجام مأموریت های سپاه پاسداران در حفاظت از مرزهای دریایی کشور، به راه اندازند.
پس از اعلام این خبر سردار حسین دهقان، وزیر کشورمان گفت: «تامین امنیت کشور در دریا و در خلیج فارس به عهده واحدهای دریایی ماست و به طور طبیعی برای نظارت بر تردد و شناورهای بیگانه این قایق‌ها دائم در حال پایش تحولات هستند و به طور طبیعی این در آب‌های سرزمینی خود ما صورت می‌گیرد، اگر هر شناور بیگانه‌ای وارد آب‌های ما شود به آن‌ها اخطار و اگر تجاوز باشد، مقابله می‌کنیم»
یک روز پس از  این واقعه آمریکا اعلام کرد که حادثه مشابهی نیز روز پنجشنبه (5 شهریور) رخ داده است که در آن در اثر نزدیک شدن یکی از قایق های گشت دریایی ایران به 200 متری یکی از ناوچه های امریکایی، ناوچه امریکایی به سوی قایق‌های تندروی ایران تیر هشدار شلیک کرده است.
این رخدادهای در حالی است که در 23 دی ماه سال 94 مقارن با روز اجرایی شدن برجام، واحدهای گشت دریایی جمهوری اسلامی ایران دو شناور امریکایی را که وارد آب های سرزمینی جزیره فارسی شده بودند، دستگیر کردند. همچنین در سوم فروردین ماه 86، پانزده نظامی انگلیسی پس از ورود غیر قانونی به آب های سرزمینی ایران در اروند رود، توسط نیروی دریایی سپاه بازداشت شدند و در نیمه همان ماه، و بنا بر تصمیم انسان دوستانه و رأفت اسلامی مسئولان جمهوری اسلامی و عذرخواهی رسمی دولت انگلیس آزاد شده و شانزدهم فرودین به کشورشان بازگشتند.
هوشیاری و واکنش سریع نیروهای سپاه پاسداران در حفاظت از حریم مرزهای دریایی، گویای این است که نیروی دریایی سپاه توانسته است حاکمیت عملی قانون مصوب مجلس شورای اسلامی (مصوب 31 فروردین 1372) را در ارتباط با آب های سرزمینی ایران در خلیج فارس به طور کامل اعمال کند.
باید توجه داشت که بیشترین عمق آب در خلیج فارس به سمت سواحل ایران است و در حدود 80 متر می باشد. این در حالی است که در سواحل جنوبی خلیج فارس، عمق آب به کمتر از 20 متر می رسد و یک کشتی در حدود 35 متر به آبخور نیاز دارد تا بتواند به طور ایمن حرکت کند و بنابراین مسیر ترانزیت بین المللی(IMO-tss) در آب های سرزمینی ایران قرار دارد.

هر چند بیشتر کشورها حق عبور بی ضرر را طبق تعریف کنوانسیون 1985 دریا ها در زمان صلح پذیرفته اند، اما با این حال دریای سرزمینی تحت حاکمیت کشور ساحلی است و می تواند با وضع قوانین داخلی، ضوابط خاص حاکمیت خودش را بر آن اعمال کند. بر این اساس در بند 9 "قانون مناطق دریایی ایران در منطقه خلیج فارس و دریای عمان" برای عبور بی ضرر استثنائاتی در نظر گرفته است: «مستثنیات عبور بی‌ضرر: عبور شناورهای جنگی، زیردریایی ها، شناورهای با سوخت هسته‌ای و هر نوع وسیله غوطه‌ور دیگر و همچنین‌ شناورها و زیردریایی های حامل مواد اتمی و یا خطرناک و یا زیان‌آور برای حفظ محیط زیست و شناورهای تحقیقاتی خارجی از دریای سرزمینی منوط به ‌موافقت قبلی مقامات صالحه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. زیردریایی ها باید در سطح آب و با پرچم برافراشته عبور نمایند.»
بر این اساس گرچه طبق کنوانسیون 1982 دریاها، رژیم حقوقی عبور بی ضرر از دریای سرزمینی شامل عبور کشتی های جنگی و دولتی نیز می شود، اما جمهوری اسلامی ایران طبق این قانون شرط عبور از آب های سرزمینی را منوط به موافقت قبلی خود کرده است. 
از این رو ورود بدون اجازه و یا حتی اتفاقی کشتی های نظامی به آب های سرزمینی ایران، در حکم تجاوز به مرزهای ایران است و در این ارتباط واحد های گشتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پایش دقیق و عکس العمل سریع به این گونه تجاوزها، مثل ورود غیر قانونی تفنگداران انگلیسی در سال 86 و یا ملوانان امریکایی در سال 94، پاسخ متناسبی به این تجاوزات داده اند.
بنابراین خودداری از ورود شناورهای امریکایی به مسیر بین المللی کشتیرانی در جاهایی که این مسیر از داخل آبهای سرزمینی ایران عبور می کند خود به خود حاوی این پیام مهم است که تصمیم گیرنده نهایی در آب های خلیج فارس در ارتباط با امنیت ترانزیت کالا و انرژی، کشور ایران است و نه ایالات متحده از این رو کلیدی ترین نکته در ارتباط با امنیت خلیج فارس همکاری با ایران است.
از طرف دیگر یکی دیگر از عوامل افزایش تنش ها در تنگه هرمز می تواند در جهت بالا بردن هزینه حضور امریکایی ها به عنوان یک کشور متخاصم، در منطقه خلیج فارس باشد. اگر ایران به درستی موفق شود این پیام تهدید را به ایالات متحده منتقل کند، می تواند از آن به عنوان یک گروگان امنیتی در جهت تعدیل مواضع امریکایی ها در خلیج عدن و دریای سرخ، علیه عبور شناورهای ایران استفاده کند.
 این نکته زمانی جدی می شود که ایران با گسترش سواحل مصنوعی خود در ضلع جنوبی جزیره ابوموسی مسیر حرکت ناوهای امریکایی به سمت قطر، بحرین و کویت را  می تواند مسدود کند. و این حاوی یک تهدید و هشدار جدی برای امریکایی هاست.

 آنچه در خلیج فارس دست بالا را به سپاه می دهد مناسب بودن شرایط آن برای انتقال یک پیام تهدید معتبر به امریکایی ها است. از این رو خود این موضوع که باعث جدی گرفتن هشدارهای امنیتی از طرف مخاطب می شود و تا حد زیادی زمینه درگیری ها را با کم کردن اشتباه محاسباتی طرف مقابل پایین می آورد. به نظر می رسد خلیج فارس و تنگه هرمز تنها جایی است که می توان با امریکایی ها رُک و بی پرده صحبت کرد.

پایگاه بصیرت


برچسب‌ها: پاتوق رضا - مزیت استراتژیک -خلیج فارس- امریکایی ها-,

تاريخ : پنج شنبه 11 شهريور 1395 | 22:5 | نویسنده : رضا |


فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در منطقه دوم ولایت نیروی دریایی از قسمت های مختلف این منطقه از جمله از هوادریا، پهپاد و سایر یگان های رزمی مستقر در آن بازدید کرد.

 

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در منطقه دوم ولایت نیروی دریایی از قسمت های مختلف این منطقه از جمله از هوادریا، پهپاد و سایر یگان های رزمی مستقر در آن بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرلشکر عطاءالله صالحی، ظهر امروز(سه شنبه) با حضور در منطقه دوم دریایی ولایت از قسمت های مختلف این منطقه بازدید کرد.

فرمانده کل ارتش درجریان این بازدید ضمن ابراز رضایت از پیشرفت پروژه های در حال ساخت نیروی دریایی ارتش در محدوده سواحل مکران، تدابیر مربوط به پیگیری های ادامه روند پروژه های نظامی و عمرانی را ابلاغ کرد.

گفتنی است در این بازدید دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش، وی را همراهی می کرد،

برچسب‌ها: پاتوق رضا -بازدید-سرلشکر صالحی-منطقه دوم دریایی ولایت -,

تاريخ : پنج شنبه 11 شهريور 1395 | 22:4 | نویسنده : رضا |
ممکن است فکر کنید هنوز جوان هستید و نیازی به نگرانی درباره وضعیت سلامت و زیبایی‌تان وجود ندارد. بله، هیچ‌کسی منکر جوانی و زیبایی شما نیست اما باید حواس‌تان به سلامت‌تان باشد، چرا‌که به سن مهمی وارد می‌شوید.
امتیاز خبر: 96 از 100 تعداد رای دهندگان 61
مجله سیب سبز: برای بسياری از خانم‌ها، رسیدن به ۳۰‌سالگی آغاز دوران بزرگسالی واقعی است. ممکن است به‌تازگی يک کار جديد را شروع کرده باشید یا وارد يک رابطه شده و تشکيل خانواده داده‌ باشید. اما ناديده گرفتن عادات زندگی سالم در ۳۰‌سالگی می‌تواند منجر به داشتن زندگی به‌مراتب ناسالم‌تری در ۴۰سالگی به بعد شود. ممکن است فکر کنید هنوز جوان هستید و نیازی به نگرانی درباره وضعیت سلامت و زیبایی‌تان وجود ندارد.
 
بله، هیچ‌کسی منکر جوانی و زیبایی شما نیست اما باید حواس‌تان به سلامت‌تان باشد، چرا‌که به سن مهمی وارد می‌شوید. به‌عبارت ديگر، همه آن عادت‌های سالمی که ناديده‌شان می‌گيريد، می‌توانند بستر یک زندگی ناسالم‌تر را برای دوران بعد از ۴۰سالگی آماده و فراهم کنند. در این مطلب می‌خواهيم 8‌مورد از بزرگ‌ترين اشتباهات سلامت خانم‌ها در ۳۰سالگی را بازگو کنيم.
 
 سوتی‌های 30 سالگی!
 
1. به فکر توده‌های عضلانی خود نيستيد!
  • انجام ورزش‌های هوازی بهترين و تنها کاری است که باعث سلامت قلب و عروق و تناسب اندام می‌شود.
  • برخی خانم‌ها تنها رژیم را راه حل متناسب بودن و سالم ماندن می‌دانند.
  • برخی تحقيقات نشان می‌دهد که ورزش‌های هوازی می‌توانند خطر ابتلا به آلزايمر و برخی سرطان‌ها را هم کاهش دهند. خانم‌ها در ۳۰سالگی بايد زمانی را به ورزش‌های قدرتی اختصاص دهند.
  • ورزش کردن هم باید هدفمند باشد و چیزی را انجام دهید که برای‌تان لازم است نه هر ورزشی!
2. کاهش سرعت سوخت‌و‌ساز بدن را نادیده می‌گيرید!

ورزش و تمرينات قدرتی باعث کالری‌سوزی می‌شوند. این امر به نوبه خود با افزايش سوخت‌و‌ساز بدن همراه است. به‌نظر می‌رسد که با بالا رفتن سن، سرعت سوخت‌و‌ساز بدن بنا به دلايلی از‌جمله عوامل ژنتيکی، هورمون‌ها، رژيم غذايی و غیره کاهش می‌يابد. به‌علاوه، بعد از ۳۰سالگی ميزان چربی بدن به‌طور تدريجی افزايش می‌‌يابد. با اینکه کاهش سرعت سوخت‌وساز بدن در ۳۰سالگی مسئله چندان بغرنجی نيست، ولی اگر رسيدگی‌های لازم را انجام ندهيد، ازدياد چربی و اثرات مخرب آن تا دوبرابر افزايش می‌يابد، پس باید حواس‌تان به ورزش، میزان کالری دریافتی و کاهش سرعت سوخت‌وساز بدن‌تان باشد.

3. در زمان اشتباه باردار می‌شوید!

سن يک عامل مهم در امر باروری است. با بالا رفتن سن، کاهش تدريجی قدرت باروری در خانم‌ها رخ می‌دهد. به‌طور کلی، خانم‌ها کاهش قدرت باروری‌شان را خيلی جدی نمی‌گيرند و فکر می‌کنند زمان زيادی برای بچه‌دار شدن دارند، ولی واقعيت اين است که بهترین سن برای بارداری دهه سوم زندگی است.

پس تا دیر نشده بارداری را به بعد از 30 سالگی موکول نکنید. ماکسیمم تا 35 سالگی فرصت دارید پس با همسرتان برای تشکیل خانواده بزرگ‌تر صحبت کنید.

4. برای چکاپ وقت نمی‌گذارید!

می‌دانيم که سرتان شلوغ است و می‌دانيم که برای کارهای روزمره خود وقت کم می‌‌آوريد، ولی باید زمانی را برای چکاپ تنظيم کنيد تا بيماری‌های خاموشی مانند فشارخون و کلسترول را تحت‌کنترل بگيريد.  در بهترین حالت، خانم‌ها بايد چکاپ را از ۲۰سالگی به بعد شروع کنند، ولی اگر ميزان کلسترول خود را تا الان نمی‌دانيد، زمانی را به انجام آزمايش‌های غربالگری کلسترول که شامل کلسترول کل، سطح ال‌دی‌ال (کلسترول بد)، اچ‌دی‌ال (کلسترول خوب) و تری گليسيريد می‌شود، اختصاص دهيد. صرف‌نظر از سن و سال، تست غربالگری فشار‌خون بايد هر یک یا دو سال يکبار انجام شود.

5. انگار هنوز نوجوان هستيد!

جوش‌های دوران بزرگسالی يکی از عوارضی است که خانم‌ها در ۳۰سالگی با آن دست‌‌وپنجه نرم می‌کنند. عواملی مانند وراثت و هورمون‌ها در این امر دخیل هستند. بزرگ‌ترين اشتباهی که خانم‌ها در ۳۰سالگی خود مرتکب می‌شوند، استفاده از مواد شيميايی است که برای پوست نوجوانان ساخته شده است. در این سنین، استفاده از پاک‌کننده‌های پوست یا روغن‌های طبيعی توصيه می‌شود. کرم‌های رتينوئيد يا لوسيون‌ها گزينه‌های خوبی هستند. این محصولات به کاهش و درمان جوش‌ها کمک کرده و باعث کاهش چين و چروک می‌شوند. اگر از کرم‌ها نتیجه نگرفتيد، به متخصص پوست مراجعه کنيد تا يک برنامه درمانی برای‌تان تنظیم کند.

6. نزدیک دود هستید

سيگار کشیدن در بسياری از جوامع امر قابل‌قبولی نيست و رابطه مستقیم با کاهش سلامت و ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن مثل سرطان دارد. براساس آمار انجمن سرطان آمريکا، حدود ۱۸درصد از خانم‌های ۲۵تا ۴۴ساله، از دخانيات استفاده می‌کنند. استعمال دخانيات تاثيرات مخربی بر سلامت جنين دارد، حتی اگر فعلا قصد باردار شدن نداشته باشيد. مطالعات منتشر شده در مجله‌ «لانست» که روی یک ميليون خانم انجام شده است، نشان می‌دهد که ترک سيگار قبل از ۴۰سالگی از ۹۰درصد از موارد مرگ‌ومير ناشی از استعمال دخانيات جلوگیری می‌کند. پس اگر هنوز سيگار می‌کشيد، از همین الان آن را ترک کنید. برنامه‌ها و داروهای فراوانی برای ترک سیگار وجود دارد که باید آنها را تحت‌نظر پزشک مصرف کنيد.

7. در آرایش غرق می‌‌شوید

اگرچه در این سن و سال فکر می‌کنید که هنوز جوان هستید اما باید مراقب باشید. آرایش بیش از حد و دائمی علاوه بر اینکه می‌تواند سن شما را بیشتر نشان دهد، پوست‌تان را هم خراب می‌کند. بهترین لوازم آرایشی هم می‌تواند منافذ پوست را بسته، چین و چروک و لطافت پوست‌تان را دستخوش تغییر کند. پس بیش از هر زمان دیگری به فکر پوست‌تان باشید.
 
 سوتی‌های 30 سالگی!

8. ورزش، ورزش، ورزش

با رسیدن به دهه چهارم زندگی‌تان شاید وقت یا حوصله کمتری برای ورزش کردن داشته باشید. اما باید بدانید ورزش مهم‌ترین عنصر یک زندگی سالم و جوان ماندن است. پس سعی کنید ورزش را مهم بدانید و  با مربی ورزش‌تان مشورت کنید تا بدانید با‌توجه به وضعیت سلامت و وزن‌تان کدام ورزش برای‌تان مناسب‌تر است.
 
نکته هایی که شاید به کارتان آید
  • تمرينات قدرتی
ورزش و تمرينات قدرتی باعث کالری‌سوزی می‌شوند. این امر به نوبه خود با افزايش سوخت‌و‌ساز بدن همراه است.
  • حتما آزمایش دهید

انجام آزمايش‌های غربالگری کلسترول که شامل سطح ال‌دی‌ال، اچ‌دی‌ال  و تری گليسيريد می‌شود را فراموش نکنید.


برچسب‌ها: :پاتوق رضا- سلامت ، زنان ، 30 سالگی ، دهه سوم زندگی,

تاريخ : پنج شنبه 11 شهريور 1395 | 22:3 | نویسنده : رضا |
در ایران سالانه حدود 28 هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند؛ یعنی 76 نفر در هر روز و 3 نفر در هر ساعت. این میزان نزدیک به 6 برابر آلمان است. آلمان با 62 نفر کشته به ازای 1 میلیون جمعیت، در مقام 4 اروپا قرار دارد.
امتیاز خبر: 96 از 100 تعداد رای دهندگان 1289
هفته نامه سلامت - دکتر تورج شمشیری نظام*: در ایران سالانه حدود 28 هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند؛ یعنی 76 نفر در هر روز و 3 نفر در هر ساعت. این میزان نزدیک به 6 برابر آلمان است. آلمان با 62 نفر کشته به ازای 1 میلیون جمعت، در مقام 4 اروپا قرار دارد.

بهترین کشورها، مالت (45 کشته به ازای 1 میلیون نفر جمعیت)، هلند (45) و سوئد (49) هستند. کشورهای لیتوانی (177) و لتونی (223) نیز در انتهای جدول قرار دارند.

روان شناسی رانندگی در ایران

رعایت نکردن فاصله یا به اصطلاح «سپر به سپر» راندن، سرعت غیرمجاز و انحراف ناگهانی به راست یا چپ، واژگونی خودرو اکثرا به دلیل خستگی و خواب آلودگی راننده از مهم ترین عوامل انسانی تصادفات در ایران هستند. علاوه بر رعایت نکردن قوانین از سوی رانندگان، ایمن نبودن جاده ها و کیفیت پایین خودروها هم از دلایل هم و غیرانسانی افزایش تلفات در ایران محسوب می شوند.
 
البته خوشبختانه امسال با زحمات همه جانبه راهنمایی و رانندگی گویا طبق آمار غیررسمی، میزان تلفات به تقریبا نصف در سال 92 کاهش یافته است.
بیشترین تلفات تصادفات نیز به ترتیب متعلق به استان های مرکزی، رضوی، لرستان، فارس، تهران و خراسان شمالی بوده اما هدف من بررسی روان شناختی و جامعه شناختی این مقوله است.
 
درواقع، اساس کار، بررسی رانندگی طولی (در طول زمان و بررسی کلیت آن) است نه مقطعی زیرا وضعیت روان شناختی لحظه ای و درازمدت فرد می تواند کاملا نوع رانندگی را تحت تاثیر قرار دهد.
 
چگونگی رانندگی با اتومبیل (البته در بررسی بلندمدت بیشتر صادق است)، به خوبی نشان دهنده وجوه مختلف شخصیتی و رفتاری است زیرا رعایت قوانین و مقررات، احترام به حقوق دیگران، کنترل درونی و بیرونی فردی در مقابل محرک های ترافیکی و میزان پاکیزگی و سلامت ایمنی اتومبیل و ایجاد فضای آرامبخش برای سرنشینان و رانندگان دیگر، همگی نمونه هایی از رفتار اجتماعی راننده است که هنگام رانندگی، ناخودآگاه شخصیت واقعی یا هوش هیجانی فرد را منعکس می کند.

در روان شناسی اجتماعی 2 مقوله مهم دیگر هم مطرح است؛ اولی، یادگیری اجتماعی (تقلید و تبعیت از رفتارهای دیگران) که در رانندگی با عبارت «همه همین طوری می رانند، هیچ کس به فکر حق تقدم نیست» بروز می کند و دومی، تله اجتماعی است؛ یعنی یک جمعیت به دلیل خطای 1 نفر به تله می افتند، مثلا تصادف یا توجه نکردن به علامت ورود ممنوع باعث ترافیک و دیررسیدن افراد برای امور روزمره و استرس های خاص اجتماعی و روان شناختی مربوطه می شود و این استرس به نوعی به دیگران منتقل و دامنه این «تله» رفته رفته گسترده تر خواهدشد. از لحاظ روان شناسی چند نوع خطای شناختی حین رانندگی وجود دارد:
 
روان شناسی رانندگی در ایران
 
1- خطای نسبت دهی: اشتباهات دیگران را به شخصیت یا مهارت آنها نسبت می دهیم و اشتباهات خود را وابسته به موقعیت می دانیم. مثلا وقتی کسی بدون حق تقدم حرکت می کند، چند ناسزا از قبیل بی شخصیت و بی فرهنگ به او می دهیم ولی وقتی خودمان این کار را می کنیم، آن را به خستگی، جبران کمبود وقت و... نسبت می دهیم.

2- خطای داننیگ کروگر: توانایی و مهارت خودمان را بیشتر از واقع ارزیابی می کنیم. مثلا برای نشان دادن دست فرمان خود به دیگران در مقایسه با مایکل شوماخر و رانندگان فرمول یک با ویراژ یا سرعت غیرمجاز و عدم ارزیابی همه جانبه، خود و دیگران را به دلیل این خطای ذهنی مهارت در معرض خطر قرار می دهیم.

3- خطاهای قضاوت که خودشان چند نوعند:

• خطای سرعت (سرعت بالا همیشه باعث صرفه جویی در وقت می شود.)

• خطای ظاهر (قضاوت براساس نوع ماشین طرف مقابل نه خود شخص). مثلا دیده شده رانندگان برای ماشین های شاسی بلند گرانقیمت کمتر بوق می زنند و اجازه عبور راحت تر به آن ها می دهند!

• خطای پردازش اطلاعات (فرد فکر می کند مغز توان پردازش انبوه اطلاعات حین رانندگی را دارد! بارها برای افراد پیش می آید حین رانندگی به مقصد می رسند ولی اصلا حواسشان به محیط اطراف نیست و مثلا دلمشغولی یا موضوعی در ذهن دارند یا فکر می کنند مغز توان دریافت تمام محرک های محیطی مثل فاصله، سرعت و... را در هر لحظه به طور کامل دارد.
 
روان شناسی رانندگی در ایران
 
• خطای محیطی (آلودگی صوتی، آلودگی هوا، ترافیک، نوع جاده و خیابان، نوع آب و هوا مثل مه آلود یا بارانی بودن و... هم می تواند باعث اختلال در قضاوت فرد شود. در ارزیابی شخصیتی افرادی که قوانین رانندگی را رعایت نمی کنند، درجات بالایی از هیجان خواهی و تحریک پذیری، رفتارهای نمایشی برای ارضای غریزه خودنمایی، روحیه رقابت جویی بیمارگونه و تلاش برای اول شدن در همه زمینه ها حتی در رانندگی (بیشتر در افراد خودشیفته و ضداجتماعی)، انتقام جویی یا تلافی رفتار راننده مقابل قانون شکن، مصرف مواد، انواع اختلالات افسردگی و اضطرابی و روان پریشی و... دیده می شود.
 
ذکر این نکته بسیار مهم است ضوابط اخلاقی بیشتر افراد در شرایط سخت، کمی کمرنگ می شود و مثلا حین ترافیک و خستگی یا استرس زود رسیدن، تعارف معمول مودبانه همیشگی در آن ها کاهش می یابد.

بر این باورم که با آموزش مداوم از کودکی، مخصوصا با فیلم و کارتون، ترویج فرهنگ رانندگی و ارزشی مدار کردن آن نه تنبیهی کردن، نصب دوزبین، گشت زنی های مداوم، جریمه های طولانی و سنگین و حتی ضبط گواهینامه در موارد مخصوصا تکرار، اجبار به شرکت افراد متخلف در دوره بازآموزی، دادن امتیاز به افرادی که کمترین نمره منفی را دارند، مثل کاهش مبلغ خلافی و... شاید بتوان فرهنگ رانندگی بهتری را ساماندهی کرد.

شعار من در این خصوص این است: «رانندگی یک امتیاز شهروندی است، نه حق شهروندی» و این امتیاز باید هر زمان که نیاز باشد (چه با وجود تخلفات مکرر چه با محدودیت های عقلی و فیزیک و سنی در ارتباط با موضوع) سلب شود.

برچسب‌ها: پاتوق رضا روانشناسی رانندگی ، رانندگی ، سلامت روان-,

تاريخ : پنج شنبه 11 شهريور 1395 | 22:2 | نویسنده : رضا |
چگونه در یک خانواده پدیده فرزندسالاری به وجود می آید چه عواملی در بروز این رفتارها توسط اولاد نسبت به پدر و مادر تاثیرگذار هستند.
 
وب‌سایت زندگی آنلاین: چگونه در یک خانواده پدیده فرزندسالاری به وجود می آید چه عواملی در بروز این رفتارها توسط اولاد نسبت به پدر و مادر تاثیرگذار هستند روانشناسان معتقدند توجه بیش ازحد به خواسته های فرزندان ،رعایت نکردن احترام زن و شوهر نسبت به هم ،کمبود تحصیلات و سواد والدین و دیگر موارد مختلف می توانند زمینه ساز فرزندسالاری در خانواده شوند.

موارد زمینه ساز فرزند سالاری

بى  گمان فرزندسالارى پدیده اى است نوظهور و از محصولات تمدن جدید و جوامع توسعه یافته و یا درحال رشد به شمارمى رود به همین دلیل مشکل بتوان براى آن پیشینه اى عمومى و رایج جستجو کرد. زیرا فرزندسالارى برآیند فرهنگى و اجتماعى این گونه جوامع است که پیش از این با این گستردگى، سابقه اى نداشته است بنابراین پیش ازپرداختن به آثار فرزند سالاری ناگزیریم، به برخى ریشه‌هاى مهم این پدیده در سطح خانواده، اشاره کنیم.

نابرابرى سطح تحصیلات والدین با فرزندان

در بین مردم کشورهاى درحال رشد، معمولا پدران و مادران یا بى سواد و یا کم سواداند، درحالى که به اقتضاى توسعه و بروز اوضاع جدید، فرزندان آنها با شتاب، رویکرد به تحصیلات عالى و ارتقاى معلومات و اطلاعات خود دارند، درنتیجه فرزندان با تکیه بر دانش بیشترشان، پدر و مادرها و نظرات آنان را چیزى به حساب نمى آورند و آنها نیز با توجه به معلومات اندکشان، تاب و مقاومت در برابر فرزندان تحصیلکرده خویش را رفته رفته از دست مى دهند و یا اینکه اساسا خود آنها چون فرزندانشان را آگاه تر و زمان شناس تر از خود مى دانند در برابر خواست و امیال آنان تسلیم خواهند بود. برآمد هر یک از این دو، چیزى جز فرزندسالارى نیست.

کم رنگ بودن آموزه‌ها ی دینى

از آموزه‌هاى مهم دین این است که باید درهرحال، احترام والدین را پاس داشت و از آزار و اذیت آنان پرهیز کرد و درحدود دین از دستورات و خواسته‌هاى آنان پیروى کرد. اگر فضاى حاکم بر محیط خانواده از سلامت دینى و اعتقادى برخوردار نباشد و بى بند و بارى و گناه درآن رایج باشد، نه چنین انگیزه اى در فرزندان وجود دارد و نه والدین توانایى کنترل اخلاقى و تربیتى آنان را خواهند داشت و بدترین نوع فرزندسالارى در چنین زندگی ایى حاکم است.

پدر و مادر بى هیچ واهمه اى، با میل و رغبت، عنان اختیار خود را به دست فرزندان فاسد خویش سپرده که به هر سو آنان را بکشانند تسلیم آنها هستند و چون تربیت دینى ندیده اند، پاس حرمت والدین را نیز نخواهند داشت، به ویژه اگر زمانى آنها بخواهند در برابر خواسته اى از فرزندان خود بایستند، با بدترین نوع برخورد و توهین و حتى ضرب و شتم، از سوى آنان مواجه خواهند شد.

 توجه بیش ازحد به خواسته‌ها ومطالبات اولاد

موارد زمینه ساز فرزند سالاری

این کار نیز به طور شایع و رایج آن، پدیده اى نوظهور است که والدین نسبت به برآوردن مطالبات و امیال فرزندان خود زیاده روى و افراط کنند، گرچه این گونه خواسته‌ها غیر منطقى، بلندپروازانه و فراتر از توانایى و بنیه مالى خانواده و یا حتى بیرون از مرزها و حدود قانونى و دینى باشد. بدیهى است در پیش گرفتن چنین شیوه اى به تدریج به فرزندسالارى و تحکم اولاد بر والدین خواهد انجامید.

ضعف اخلاقى دردرون خانواده

نزاع‌ها و مشاجره‌هاى خانوادگى و بى توجهى زن و شوهر نسبت به جهات ومسایل اخلاقى بین یکدیگر و بى احترامى آنان به یکدیگر، به ویژه درحضور فرزندان،به شدت حرمت و شخصیت آن دو را در نظر آنان خوار و بى مقدارخواهد کرد و به جایگاه و اعتبارهریک ازآن دو آسیب و لطمه جدى وارد مى کند.

وقتى چنین اتفاقى بیفتد اولین ثمره تلخى که از آن به بارمى نشیند بى توجهى فرزندان نسبت به نظرات و مدیریت والدین و شانه خالى کردن از اجراى دستورات آنها است.

برخى فکر مى کنند براى حفظ موقعیت خود نزد فرزندان باید طرف دیگر را از نظر آنان بیندازند و او را تحقیر کنند، غافل از اینکه درچنین فضایى هیچ یک سودى نخواهد برد. چون او نیز به نوبه خود سعى خواهد کرد از خویش واکنش نشان داده و به مقابله به مثل بپردازد، گذشته از اینکه چون فرزندان به هر یک از پدر و مادر خود علاقه دارند اگر ببینند که از سوى هر یک از آن دو نسبت به دیگرى در حضورشان آزار و اهانتى وارد مى شود.

بر خلاف تصور فرد توهین کننده که به خاطر حفظ موقعیت خود نزد فرزندان دست به این کار مى زند، کینه او را ناخودآگاه به دل مى گیرند و پیداست در این صورت متضرر واقعى مجموعه خانواده خواهد بود. فرزندان نیز پس از این اعتنایى به نظرات و سخنان والدین خود نخواهند داشت زیرا مدیریت کسى نزد دیگرى وقتى پذیرفته مى شود که در نظر او داراى اعتبار و شخصیت قابل احترامى باشد…

برچسب‌ها: پاتوق رضا - کودک و خانواده ، فرزند سالاری ، خانواده-,

تاريخ : پنج شنبه 11 شهريور 1395 | 22:1 | نویسنده : رضا |

همیشه به نزدیکی تابستان که می‌رسیم، از همان ابتدا دغدغه برنامه‌ریزی تعطیلات برای سفر رفتن در سرمان غوغا می‌کند؛ به‌ویژه کسانی که در ایام نوروز به دلایلی امکان سفر برای‌شان فراهم نشده است. اگر شما نیز قصد سفر دارید و هنوز  تصمیمی نگرفته‌اید، ما در ادامه شما را با نقاط دیدنی ایران و تورهای طبیت گردی ایران که در فصل تابستان بسیار زیبا و خنک هستند، آشنا خواهد کرد.


کرمانشاه و طبیعت تحسین‌برانگیز آن

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

شاید به جرات بتوان گفت کرمانشـاه در این فصل یکی از بهترین گزینه‌‌ها برای سفر می‌تواند باشد. آب و هوای خوب و معتدل و داشتن آثار باستانی و تفرجگاه‌های بی‌شمار در شهر کرمانشـاه و همین‌طور طبیعت بکر همراه مردمان ‌مهمان‌نواز آن باعث انتخاب این شهر توسط بسیاری افراد به عنوان مقصد گردشگری شده است.

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

این تعطیلات کوتاه فرصت خوبی را برای بودن در طبیعت فراهم خواهد کرد؛ ضمن اینکه می‌توانید از مناطق دیدنی شهر مانند تکیه معاون‌الملک، تکیه بیگلربیگی، بازارسنتی کرمانشـاه، باغ پرندگان کرمانشـاه، باغ گل کرمانشـاه، پارک کوهستان، سراب نیلوفر، پارک ساحلی رود قره‌سو، سراب قنبر، طاق بستان، بیستون، مسجد عمادالدوله، حمام حاج شهبازخان و. . . دیدن کنید.



طبیعت زیبای خداوند در حاشیه رود ارس و جلفای آذربایجان

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

منطقه آزاد ارس به‌قدری تنوع در طبیعت و سایت‌های طبیعی دارد که گردشگران در انتخاب مسیر یا مقصد گردشگری به‌سختی می‌توانند تصمیم بگیرند و معمولا همه دوست دارند که به دلیل تفاوت و تنوع از همه بخش‌های این منطقه دیدن کنند. یکی از مواردی که ارس را به عنوان یک منطقه ایده‌آل برای طبیعت‌گردان معرفی می‌کند، کثرت مناطقی است که ‌مهمانان با طیب‌خاطر و احساس امنیت می‌توانند چادر زده و یک یا چند روز را در دامان طبیعت بگذرانند. کمپ‌های چادرزنی در داخل و خارج از شهر جلفا همگی مجهز به امکانات رفاهی و بهداشتی بوده و از امنیت بسیار بالایی برخوردارند. اکثر این مناطق توسط نیروهای انتظامی و مرزبانی مورد کنترل بوده و امنیتی مثال‌زدنی دارند.

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

از سایت‌های طبیعی اطراف این شهر برای کسانی که قصد دارند یک روز زیبا را در کنار طبیعت رقم بزنند، می‌توان به پارک ساحلی درنا و حاشیه رود ارس و همچنین مجموعه تاریخی کردشت، منطقه و سد خداآفرین و طبیعت بکر آسیاب خرابه  و همین‌طور طبیعت زیبای کلیسا سنت استپانوس اشاره کرد.



فومن (ماسوله و قلعه رود‌خان) بهشت خدا روی زمین

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

آب و هوای مناسب، جنگل‌ها و کوه‌های پوشیده از درختان، چشمه‌های متعدد، بقاع متبرکه و امکان تاریخی فرهنگی (ماسوله و قلعه رودخان) فومن را به یکی از قطب‌های گردشگری گیلان و حتی کشور تبدیل کرده است. می‌گویند ماسوله عروس شمال، بهشت خدا روی زمین، زیبایی محض، صفا و صمیمیت و سادگی، هوای پاک با مردمانی پاک و پاک‌نژاد  دارد. پس بی‌شک جای خوبی برای چند روز استراحت و در کنار خانواده بودن است.



چهارمحال بختیاری (شهرکرد) معروف به  بام ایران

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

شهرکرد مرتفع‌ترین مرکز استان در ایران است و به همین دلیل به بام ایران شهرت دارد. وجود آثار تاریخی همچون قلعه‌ها و همین‌طور اماکن سیاحتی و زیارتی و آب و هوای مطبوع شمار زیادی از گردشگران را رهسپار استان چهارمحال و بختیاری به‌خصوص شهرکرد، مرکز این استان می‌کند. جاذبه‌های طبیعی فراوانی در نزدیکی شهرکرد وجود دارد که معروف‌ترین آنها عبارتند از: گردشگاه چشمه زنه هفشجان و ارتفاعات جهان، پل زمان خان، چشمه کوهرنگ، تونل و آبشار کوهرنگ، دشت لاله‌های واژگون، تالاب بین‌المللی چغاخور و تالاب گندمان.



اردبیل (سرعین) معروف به چشمه‌های آبگرم

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

سرعین دارای ده‌ها چشمه آب گرم معدنی است که از کوه سبلان سرچشمه می‌گیرند. این شهر به علت چشمه‌های آبگرم فراوان شهرت دارد و یکی از مناطق گردشگری در استان اردبیل است.

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

این منطقه همه‌ساله اواخر بهار و فصل تابستان پذیرای ایرانگردان و جهانگردان فراوان است. در این شهر کلی هتل - هتل آپارتمان و ‌مهمانسرا وجود دارد ولی علاوه بر این، مردم منطقه خانه‌های مسکونی و ویلاهای خود را به عنوان ‌مهمانپذیر اجاره می‌دهند.

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

مناطق بالا تنها بخشی از طبیعت زیبای سرزمین زیبای ماست که فرصت کشف زیبایی‌های بیشتر آن می‌تواند برای تمام اعضای خانواده شیرین و به‌یادماندنی باشد؛ البته پیش از این سفر درباره مجهز بودن خودرو به وسایل لازم و همراه داشتن تجهیزات ضروری مطمئن شوید. این سفر دو روزه و کوتاه فرصت خوبی برای شما فراهم خواهد کرد تا در دل طبیعت باشید؛ ضمن اینکه می‌توانید زمان بیشتری را با خانواده خود سپری کنید. برای‌تان سفری خاطره‌انگیز را آرزومندیم.

برچسب‌ها: پاتوق رضا - گردشگردی ، ایرانگردی

تاريخ : پنج شنبه 11 شهريور 1395 | 21:59 | نویسنده : رضا |
نقشه تحولات میدانی ریف دمشق نشان از پیروزی‌های چشمگیر ارتش سوریه در میدان نبرد با تروریست‌های تکفیری دارد.

 حومه "دمشق" یکی از مناطقی است که در پنج سال گذشته صحنه درگیری‌های شدید ارتش سوریه و تروریست‌های تکفیری داعش بوده است.

این منطقه در دو ماه اخیر به یک وضعیت قابل قبولی رسیده که شاید در کل نبردهای سوریه این موضوع کم‌سابقه بوده است. شرایط ریف دمشق بین سال‌های 2013 تا 2016 تغییرات عمده‌ای داشته که بررسی نقشه تحولات در این زمینه گویای همه چیز است.


** وضعیت ریف دمشق در سال 2013

"ریف دمشق" در سال 2013 میلادی وضعیتی بحرانی و وحشتناک داشت تا حدی که تسلط گروه‌های تکفیری بر جنوب سوریه روز به روز افزایش می‌یافت.

اگر به نقشه حومه "دمشق" در سال 2013 نگاهی بیندازیم می‌بینیم که مناطق وسیعی از این منطقه در کنترل تروریست‌های تکفیری بوده است. در حقیقت مناطقی همچون شهر صنعتی "عدرا"، "تل کوردی"، "دوما"، "میدعا"، "حرستا"، "النشابیه"، "ایبرین"، "جوبر"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"، "ملیحه"، "حجرالاسود"، "اردوگاه پرموک"، "داریا"، "بخش های وسیعی از صحنایا"، "دیرماکر"، "قدسیه" و ... در کنترل تروریست‌های تکفیری بود.

بررسی تحولات میدانی
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2013؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری



خیز بلند تکفیری‌ها در سال 2013 برای اشغال "دمشق" و از بین بردن دولت سوریه بود که این موضوع با حضور محور مقاومت محقق نشد و حامیان قطری و سعودی تکفیری‌ها به اهداف خود نرسیدند.

شرایط بحرانی سال 2013 به مرور بهتر شد، تا جایی که در سال 2016 میلادی ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه ابتکار عمل را در بخش‌های قابل توجهی از حومه "دمشق" به دست گرفت.


** وضعیت ریف دمشق در سال 2016

در سال 2016 میلادی اما ارتش سوریه که به تدریج پیشروی‌های خوبی در حومه "دمشق" داشته و توانسته نقاط استراتژیک را آزاد کند.

"شهر صنعتی عدرا"، "شهرک میدعا"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"،  "ملیحه"، "کمپ جرمانا"، "برزه"، "دومر"، "صحنایا"، "فرودگاه نظامی دمشق" و ... از جمله مناطقی است که ارتش سوریه توانسته از تروریست‌ها پس بگیرد.

بررسی تحولات میدانی
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2016؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری


البته این پایان کار نبوده و ارتش سوریه از راهبرد جدیدی استفاده می‌کند که در آن صلح پایدار جایگزین درگیری و جنگ می‌شود که این راهبرد در "داریا" با موفقیت اجرایی شد. البته شرایطی مشابه داریا برای باقی شهرک های حومه دمشق که ارتش سوریه آ« ها را در محاصره دارد پیش بینی شده است. علا ابراهیم استاندار ریف دمشق در این زمینه می گوید: شهر "معضمیه" در حومه غربی دمشق نیز طی روزهای آتی امن خواهد شد. دولت مایل به بازگشت همه ساکنان "داریا" پس از پایان طرح بازسازی این شهر است.

وی افزود: مذاکراتی درباره تحویل شهر "معضمیه" در جریان است و این شهر در آینده نزدیک و روزهای آتی امن خواهد شد.

بنابراین گزارش وضعیت "ریف دمشق" نشان می‌دهد که ارتش سوریه حد فاصل سال‌های 2013 تا 2016 پیشرفت قابل توجهی داشته است و با کمی برنامه‌ریزی این منطقه می‌تواند به طور کامل در اختیار نیروهای سوری قرار بگیرد.


برچسب‌ها: پاتوق رضا - ارتش سوریه ، نیروهای سوری ، داریا ، صحنایا ، جوبر ، فرودگاه نظامی مرج السلطان ، تروریست های تکفیری ، دوما ، اردوگاه یرموک-,

تاريخ : پنج شنبه 11 شهريور 1395 | 21:58 | نویسنده : رضا |

تحولات میدانی در سوریه، امروز شاهد تنش و رویارویی حامیان تروریسم در منطقه است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای گذشته، نبرد بین گروه تروریستی، موسوم به ارتش آزاد و یگان‎های مدافع خلق کرد در سوریه باعث رویارویی میان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) شده است.
 
در همین ارتباط، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان "معارضان، منطقه تحت سیطره کردها را تهدید می‎کنند" ادعا کرد که گروه تروریستی ارتش آزاد که از سوی ترکیه حمایت می‎شود و توانست جرابلس را از سیطرۀ تروریست‎های داعش خارج کند، از پشتیبانی سازمان جاسوسی سیا برخوردار است در حالی که پنتاگون، نیروهای دموکراتیک سوریه را حمایت می‎کند!
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
این گزارش می‎افزاید: سیا و پنتاگون مجموعه‎های مختلفی از گروههای مسلح (تروریست) را در جنگ سوریه حمایت می‎کنند و این وضعیت باعث بروز تنش‎هایی بین این دو شده است.
 
بر اساس ادعای نیویورک تایمز، گروه تروربستی ارتش آزاد که توسط سازمان سیا و آژانس‎های اطلاعاتی متحد با آن حمایت می‎شود، توانسته است به سمت غرب و به طرف شهرک‎های الباب و مارع پیشروی کند و انتظار می‎رود که بین آن و نیروهای دموکراتیک سوریه که توسط یگان‎های مدافع خلق کرد اداره می‎شود و از حمایت پنتاگون برخوردار است، درگیری‎هایی به وجود آید.
 
این نشریه همچنین می‎نویسد: آمریکا در چارچوب ایجاد توازن میان نیروهای متحد خود و نیروهایی که هم با آمریکا و هم با ترکیه متحدند، از یگان‎های مدافع خلق کرد خواسته که به مناطق واقع در شرق فرات عقب نشینی کنند و در مجموع موضع آمریکا در قبال ادامۀ درگیری‎ها بین طرفین متحد با خود پیچیده و مبهم است.
 
نیویورک تایمز در ادامه، به اظهارات پیتر کوک سخنگوی پنتاگون اشاره کرد که گفته بود؛ درگیری‎های جاری در جرابلس را از نزدیک پیگیری می کند و از گروه‎های درگیر خواسته بود که اقدامات لازم را برای حل بحران انجام دهند.
 
فیش حقوقی تروریستها در جیب مقامات آمریکایی
 
پیش از این، یک سناتور آمریکایی با اشاره به حمایت مالی آمریکا از گروه های تروریستی، اعلام کرد که این کشور حقوق تروریست‎های گروه نور الدین الزنکی را می‎پردازد. ریچارد بلاک در گفت‎وگو با شبکه "راشا تودی" روسیه گفت: «متأسفانه حقوق عناصر گروه نورالدین الزنکی که چندی پیش سر یک کودک فلسطینی را بریدند از سوی واشنگتن پرداخت می‎شود».
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
 بلاک، سناتور ایالت ویرجینیا، چندی پیش در یک سخنرانی گفته بود، آمریکا از تروریست‎های فعال در سوریه حمایت می‎کند. این حمایت که از سوی سیا و پنتاگون انجام می‎شود، شامل حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی است.
 
اما واقعیات بحران سوریه چیست؟
 
 شاید در ابتدای بحران سوريه معترضان در پی براندازی نظام اسد نبودند و صرفا خواستار اصلاحات و ایجاد یک فضای سیاسی مناسب‎تری در کشور دست به اعتراض زدند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
 اما در این میان دستهایی پشت پرده به بحران دامن زدند که اتفاقا هیچ اعتقادی به دموكراسی و آزادی نداشتند. دستهایی که كينه چند ده ساله از نظام سوريه را به دل داشتنند و عده‎ای دگم اندیش متاثر از رادیکالیسم اسلامگرا یا همان اسلام مطلبوب غربیها جذب گروهک‎های تروریستی برای جنگ با مردم سوریه شدند. برخی از آنها هم مهره‎های پنهان سفارتخانه‎ها بودند و برخی انديشه‎های تند مذهبی در سر داشتند و بعضی هم از اراذل و اوباش و جنايتكاران عدالت گريز بودند. بی‎شک نظام سلطه با یک برنامه‎ريزی و هدف‎گذاری دقیق نقشه به پایین کشیدن حکومت اسد را طراحی کردند.
 
مهندسی جنگ در سوریه قبل از آغاز انقلابهای منطقه
 
چند سال پیش از آغاز شدن بحران در منطقه بویژه تجاوز گروههای تروریستی به تمامیت ارضی سوریه، روزنامه لوموند چاپ فرانسه پيش بينی كرده بود، سوريه در 10 سال آينده جزو كشورهای توسعه يافته در ميان كشورهای پيرامونی خود قرار خواهد گرفت.
 
بی‎گمان برای همين بود كه بدخواهان شهروندان سوری تاب ثبات در سوريه را نداشتند. به ويژه اينكه بشار اسد، بسياری از آرزوهای مردمش را به تحقق نزدیک کرده بود. 
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
"ميشل ريمبو" سفير سابق فرانسه در كتاب خود با نام "توفان در خاورميانه بزرگ" از اطلاعات مهمي پرده برمی‎دارد از جمله اينكه، در ژانويه 2014 به نقل از سناتور "ماريو مورو" وزير دفاع سابق ايتاليا وی در سال 2009 به كردستان عراق رفته و از يك مجتمع ساختماني در حال ساخت بازديد كرده است.
 
سناتور از پيمانكار می‎پرسد كه هدف از بنای اين همه ساختمان چيست؟ و اين پاسخ را می‎شنود، اينها برای آوارگان جنگ سوريه است. نکته قابل تأمل اینکه: اين اتفاق مربوط به حداقل دو سال پيش از شروع جنگ در سوريه است و نشان می‎دهد كه نقشه اين جنگ قبل از آنچه كه تحولات کشورهای منطقه موسوم به انقلاب‎های بهارعربی آغاز شود، طراحی و اجرا شده است. 
 
ريمبو در اين كتاب به مطلبی خطرناك تر اشاره می‎كند، برنامه‎ريزی برای به اصطلاح انقلاب سوريه با كمك برنامه دموكراسی در سوريه انجام شده كه از حمايت‎های مالی يكی از سازمان‎های غيردولتی مرتبط با سازمان اطلاعات مركزی آمريكا (سيا) برخوردار است. برنامه‎ريزی برای تجاوز امپرياليستی آمريكا عليه سوريه سالها پیش از این به اتمام رسيده است. 
 
واقعیت موضوع آن است که وزارت دفاع آمریکا و سازمان امنیتی سیا تمایلی به راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه ندارند و بر راه حل نظامی بیشتر تاکید دارند. وی همچنین افزود برخلاف تاکید جان کری وزیر امورخارجه بر راه حل سیاسی بحران سوریه و تمایل باراک اوباما به پایان دادن بحران سوریه قبل از اتمام ریاست جمهوری‎اش، پنتاگون و سیا بر راه حل نظامی و طولانی کردن نبرد در سوریه تاکید  دارند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
نقش کلیدی اوباما در ویرانی کامل کشور لیبی، بحرانی کردن وضعیت اوکراین، روانه کردن تروریستها به خاورمیانه به خصوص سوریه، درگیرکردن اروپا با مسئله مهاجرت اوباما تکمیل می‎شود. وی در ظاهر امر تلاش می‎کند که دست کم به یکی از این بحرانها پایان دهد. اما ساختار قدرت در آمریکا به رویکرد نظامی علاقه بیشتری دارد.
 
امروز پس از سالها جنگ و خون و منازعات در منطقه بحران خیز خاورمیانه خاصه سوریه و عراق، نظام بین‎الملل شاهد یک جنگ فرسایشی و غیر ضرور است. جنگی که هر اندازه بر فقر و آوارگی طرفهای درگیر می‎افزود؛ به همان مقدار کارتل‎های اسلحه سازی و دلالان تسلیحات میکروبیولوژی و ممنوعه را منتفع ساخته است.
 
آمریکا در نقش کژدم منطقه
 
اما هر آنچه که از مصائب سرزمین سوریه گفتیم حق مطلب ادا نخواهد شد. عصر حاضر، روزگاری که واژه مهجور حقوق بشر بازیچه دست نظام سلطه و صهیونیزم بین‎الملل شده است، حکام مرتجع منطقه به پشتیبانی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی دست به یک اکران خونین زده‎اند که اتفاقا نهادهای حقوق بشری و در رأس آن سازمان ملل متحد به تماشا نشسته‎اند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
با همه تفاسیر، حکایت امروز دولتهایی که با هدایت سرویسهای جاسوسی خود آتش به دامن منطقه زده‎اند، روایتی است از یک کژدم که چه بسا افراد بی‎شماری را با زهر خود از پای در می‎آورد، لذا آنگاه که در کانون شعله‎های اخگر خود ساخته به دام می‎افتد، دم  زهر آلودش را بسوی پیکر نیمه جانش می‎گیرد و بر زندگی خویش پایان می‎بخشد.
 
لیکن تمثیل کژدم در مورد گروه‎های تروریستی معارض حکومت قانونی اسد و مردم سوریه و نیز سردمداران آنها، خالی از این مصداق نیست. آنطور که از آخرین تحولات میدانی سوریه خبر می‎رسد گروه‎های تروریستی فارغ از اینکه دارای چه بیرق و نشانی باشند یک به یک از سنگرها پا به فرار می‎گذارند و خود را بیش از پیش در  حلقه محور مقاومت محصور می‎بینند.
 
چه مضحک است؛ حال که سرکردگان این گروه‎ها مزدوران خود را و مغموم شکست خورده می‎یابند؛ از روی سرافکندگی و استیصال به جان یکدیگر افتاده‎اند. این همان آرمان شهری است که دولتهای غربی نسبت بدان به مردم جهان وعده می‎دهند؛ دموکراسی به زور اسلحه و سرنیزه، حقوق بشری نیم بند که مختص به مرزهای سیاسی خاورمیانه است. وعده واهی دموکراسی که تنها بر زبان امپریالیسم جهانی  جاری و ساریست.

برچسب‌ها: پاتوق رضا - سیاست خارجی ، سیا ، پنتاگون ، خاورمیانه-,

تاريخ : پنج شنبه 11 شهريور 1395 | 21:57 | نویسنده : رضا |
تانک اقارب مجهز به "توپ 90 میلی متری" و دارای 4 نفر خدمه بوده و تیربار فرماندهی این تانک 12.7 میلیمتری است.
به گزارش خبرنگار  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تانک چرخدار "اقارب" برای اولین بار به همت متخصصین داخلی جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش تولید شده است. این تانک یکی از دستاوردهای نزاجا است که در داخل کشور ساخته شده و نشان می‌دهد که نیرو های مسلح ما در ساخت تجهیزات دفاعی و نظامی به خودکفایی رسیده و نیازی به واردات تجهیزات از کشور های ثالث را ندارد.

** مشخصات تانک "اقارب"
 
این  تانک مجهز به "توپ 90 میلی متری" و دارای 4 نفر خدمه بوده و تیربار فرماندهی این تانک 12.7 میلیمتری می باشد ، نسبت توان به وزن آن یک به سه است. تانک "اقارب" تجهیز شده به آخرین نسل کنترل آتش بوده و سیستم تعلیق آن نیز مستقل است و دارای 8 چرخ فعال است.  

کالیبر توپ اصلی: 90 میلی‌متر

تیربار فرماندهی: تیربار 12.7 میلی‌متری
نسبت توازن به وزن 30
تجهیز شده با آخرین نسل سامانه کنترل آتش
تعداد خدمه: 4 نفر
سیستم تعلیق: مستقل
تعداد چرخ: 8 چرخ فعال

تانک اقارب چه ویژگی‌هایی دارد؟ /////

** دلیل نامگذاری تانک اقارب
 
امیر "سید مسعود زواره‌ای" رئیس سازمان جهاد و خودکفایی نزاجا در مراسم رونمایی از تانک اقارب اظهار داشت: تانک چرخ‌دار «اقارب» اولین تانکی است که با مختصاتی جدید طراحی و ساخته شده است.
 
وی افزود: در ساخت این تانک تلفیق سه عنصر تحرک، آتش و محافظت در نظر گرفته شد که این تلفیق، باعث چالاکی بیشتر شده و شانس بقای این تانک را در میدان نبرد افزایش می‌دهد.
 
رئیس سازمان جهاد و خودکفایی نیروی زمینی ارتش ادامه داد: این تانک دارای توپ 90 میلی‌متری بوده و چند جنگ‌افراز رایج بر روی آن نصب است؛ و با توجه به رصد تهدیدات در آینده و در میدان نبرد به نظر می‌رسد که این تانک نقش مؤثری در مقابله با دشمن داشته باشد.

تانک اقارب چه ویژگی‌هایی دارد؟ /////
 
تانک چرخدار اقارب دارای چالاکی بیشتری نسبت به تانک های دیگر بوده که در کشورمان ساخته شده است.این ویژگی باعث شده که بقای بیشتری در میدان نبرد داشته و نقش موثری در مقابله با هر گونه تهدید و مقابله با دشمن ایفا کند.

وی تصریح کرد: به پاس قدردانی از رشادت‌های امیر سرافراز نیروی زمینی "شهید سرلشکر حسن اقارب‌پرست"، این تانک به نام این شهید مزیّن شده است.
کارشناسان نظامی معتقدند که تانک چرخدار " اقارب" بر اساس نیاز روز نیروی زمینی ارتش ساخته شده و در طراحی آن تلاش شده که کمترین استفاده از زیرساخت‌های صنعتی کشور صورت گیرد.

برچسب‌ها: پاتوق رضا ارتش جمهوری اسلامی ایران ، نیروی زمینی ، جهادخودکفایی ، تانک اقارب-,

تاريخ : شنبه 6 شهريور 1395 | 19:5 | نویسنده : رضا |
رئیس‌جمهوری در دیدار اعضای هیأت دولت با رهبر معظم انقلاب در گزارشی «ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی» را بزرگ‌ترین دستاورد دولت در سه سال گذشته دانست.

برای حل مسئله بیکاری نیازمند ایجاد اشتغال برای یک میلیون نفر در سال هستیم/ ایجاد آرامش اقتصادی بزرگ‌ترین دستاورد دولت در سه سال گذشته استبه گزارش حوزه دولت  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان حجت الاسلام و المسلمین  حسن روحانی در این دیدار که صبح چهارشنبه انجام شد ، با ابراز امیدواری در رسیدن به رشد اقتصادی پنج درصدی در سال جاری، دستاورد دیگر دولت را رشد تولید ملی خواند و افزود: در زمینه نفت و گاز از تولید یک میلیون و ۲۳۰ هزار بشکه نفت و میعانات گازی، به دو میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه در روز رسیده‌ایم.
 
وی همچنین از افزایش تولید نفت از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه خبر داد.
 
 روحانی با اشاره به رشد ۱۵ و نیم درصدی در کشاورزی، خاطرنشان کرد: امسال در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و ذخایر گندم کشور به ۱۴ میلیون تن افزایش یافت که این اتفاق، بی سابقه است.
 
رییس جمهوری گفت: در این دولت، ۴۵۷ کیلومتر ریل گذاری شده و ۷۰۰ کیلومتر دیگر نیز در دست اقدام است.
 
وی با اشاره به فعالیت ۲۵۰۰ شرکت دانش بنیان و ارائه تسهیلات به آنها گفت: از طریق شرکتهای دانش بنیان، ۴۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
 
 روحانی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی، مهمترین معضل کنونی را مسئله اشتغال خواند و گفت: برای حل کامل مسئله بیکاری نیازمند ایجاد اشتغال برای یک میلیون نفر در سال هستیم.
 
«بدهی دولت به بانکها»، «کمبود منابع آبی»، «معضلات جدی در حوزه محیط زیست»، «مشکلات صندوق بازنشستگی»، «بهره وری نامناسب»، «عدم تعادل در منابع و مصارف بودجه» و «کاهش درآمدهای نفتی و منابع درآمدی»، از دیگر مشکلاتی بود که رییس‌جمهور به آن اشاره کرد و افزود: باید همه قوا و ارکان کشور کمک کنند تا بتوانیم با اجماع نظر از این مشکلات عبور کنیم.
 
همچنین در این دیدار جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ۱۲۰ برنامه و طرح مصوب در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، افزود: سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی در سطوح عالی همه وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها و استانداری‌ها با نظم و جدیت در حال پیگیری است و امروز با قاطعیت می توان گفت اقتصاد کشور به حرکت در آمده است.
 
 معاون علمی و فناوری رییس جمهور، زنگنه وزیر نفت، ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آخوندی وزیر راه و شهرسازی و نوبخت معاون رییس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، گزارش‌هایی از مجموعه تلاش‌های صورت گرفته در بخشهای مختلف دولت بیان کردند.


برچسب‌ها: پاتوق رضا - روحانی ، دیدار ، هیئت دولت ، اقتصاد ، اشتغال-,

تاريخ : شنبه 6 شهريور 1395 | 19:4 | نویسنده : رضا |
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز نکات مهمی را به‌عنوان اولویت‌های اصلی کشور و نقشه راه دولت یازدهم در یک سال پیش رو بیان کردند.

هفت اولویت و سرفصل مهم برای دولت/ اقتصاد مسئله اول کشور استبه گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای دولت یازدهم، هفته دولت را فرصتی مغتنم برای ارائه گزارش به مردم از کارهای انجام گرفته خواندند و نکات مهمی را در قالب ۷ سرفصل در زمینه های «اقتصاد مقاومتی»، «سیاست خارجی»، «علم و فناوری»، «امنیت»، «فرهنگ»، «برنامه ششم» و «فضای مجازی» به‌عنوان اولویت های اصلی کشور و نقشه راه دولت یازدهم در یک سال پیش رو بیان کردند.

رهبر انقلاب اسلامی با تبریک هفته دولت، یاد شهیدان رجایی و باهنر را به‌عنوان «الگوی اخلاص، پرکاری و مردمی بودن» گرامی داشتند و با اشاره به برخی تلاشها برای تطهیر منافقان روسیاه که عامل این جنایت بودند، افزودند: متأسفانه برخی تلاش دارند تا برای این جنایتکارانی که هزاران نفر از مردم عادی تا مسئولان و شخصیت های برجسته را به شهادت رساندند، فضای مظلومیت ایجاد و چهره نورانی امام راحل(ره) را خدشه دار کنند اما این دستهای خبیث و مغرض به نتیجه نخواهند رسید و همانند گذشته ناکام خواهند ماند.

حضرت آیت الله خامنه ای سپس به گزارش رئیس جمهور و برخی اعضای دولت، از اقدامات انجام گرفته اشاره و خاطر نشان کردند: این گزارشها بسیار خوب بودند و باید به اطلاع مردم رسانده شود، زیرا سرمایه اصلی، مردم و اعتماد و امید آنان است.

ایشان اداره کشور به‌وسیله قوه مجریه را با توجه به گستردگی و تنوع مسائل و انتظارات فراوان و همچنین مسائل و مشکلات، بسیار سخت دانستند و با اشاره به گذشت سریع سه سال از عمر دولت یازدهم گفتند: دولت باید با برنامه ریزی و جدیت، حداکثر بهره برداری را برای کار و تلاش در یک سال باقیمانده انجام دهد.

رهبر انقلاب اسلامی دولت را به دوری از حواشی به‌خصوص در ماههای آینده که همراه با مباحث انتخاباتی است، توصیه کردند و افزودند: دولت نباید به هیچ وجه خود را سرگرم بحثهای انتخاباتی کند بلکه باید تا آخرین روز کاری، برای کار، تلاش و حل مشکلات برنامه ریزی کند و بهترین تبلیغ برای دولتِ در رأس کار، اقدام و عمل آن دولت است.

ایشان همچنین هفته دولت را فرصتی مغتنم برای ارزیابی منصفانه عملکرد دولت از جانب مردم و نخبگان دانستند و گفتند: انتقاد، ضرری ندارد اما این انتقاد باید منصفانه و همراه با ارائه راهکار صحیح باشد.

حضرت آیت الله خامنه ای بعد از بیان نکات مقدماتی، هفت سرفصل را به‌عنوان اولویتهای اصلی کشور و نقشه راه دولت یازدهم بیان کردند.

«مسائل اقتصادی و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی»، اولین سرفصلی بود که رهبر انقلاب اسلامی بیان کردند و گفتند: امروز مشکلات و گره‌های اقتصادی، مسئله اول کشور است که باید حل شوند و حل آنها در گرو اجرای صحیح و دقیق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.

حضرت آیت الله خامنه ای با قدردانی از گزارش معاون اول رئیس جمهور در خصوص فعالیتها و اقدامات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، بر لزوم پیگیری جدی و قدم به قدم همه طرح ها تا رسیدن به مرحله آخر تأکید کردند و افزودند: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باید همه فعالیتهای پر حجم و گسترده اقتصادی در بخشهای دولتی و خصوصی را رصد و مراقبت کند که همه این فعالیتها، همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی باشند.

ایشان تأکید کردند: باید قاطعانه مانع از ادامه طرح ها یا برنامه‌های اقتصادی غیرهمسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی شد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید همه ظرفیتهای کشور در بخشهای کشاورزی و صنعت به میدان آورده شوند، خاطرنشان کردند: یکی از الزامات مهم عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی، «گفتمان‌سازی» است که با تبیین صحیح این سیاستها و تأثیرات آن، از جانب مسئولان، امکان‌پذیر است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، حرکت علمی سالهای اخیر کشور و پیشرفتها در بخشهای هوافضا، نانو، هسته‌ای و زیست‌فناوری را ناشی از گفتمان‌سازی حرکت علمی و نهضت نرم‌افزاری در ۱۲ سال گذشته دانستند و خاطرنشان کردند: در موضوع اقتصاد مقاومتی هم باید چنین گفتمانی در جامعه شکل بگیرد.

ایشان با تأکید بر اینکه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیازمند اقداماتی فراتر از کارهای متعارف دولت در عرصه اقتصادی است، افزودند: برای عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید کاری جهشی و خارج از روالِ کارهای روزمره و متعارف انجام شود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، «واگذاری اختیارات تصمیم‌گیری به استانها»، «هدایت تسهیلات بانکی و همچنین حجم عظیم نقدینگی به‌سوی تولید»، «مشوّقهای صادراتی»، «پرداخت به‌موقع بهای محصولات کشاورزی» و «توجه جدی به روستاها و صنایع تبدیلی» را از جمله اقدامات اساسی و ممکن برای عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی خواندند.

ایشان موضوع «دیوان‌سالاری» و «مقررات دست و پا گیر برای تولیدکنندگان و کارآفرینان» را یکی از موانع اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی برشمردند و افزودند: یکی دیگر از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی، حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان است.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: طرحهایی که در داخل به‌وسیله شرکتهای دانش‌بنیان قابل اجرا هستند، نباید به شرکتهای خارجی داده شوند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای به سرفصل دوم یعنی «سیاست خارجی» پرداختند و با اشاره به اینکه سیاست خارجی یکی از اولویتهای دولت آقای روحانی بوده است، افزودند: من با این موضوع موافقم و همواره معتقد به کار دیپلماسی بوده‌ام اما باید توان دیپلماسی را به صورت مناسب و متوازن در دنیا توزیع کرد.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین باید سهم مناسب خود را در سیاست خارجی کشور داشته باشند.

ایشان با تأکید بر ضرورت اتّخاذ موضع فعال در سیاست خارجی، گفتند: در مسائلی همچون مسائل منطقه که بسیار پیچیده و در هم تنیده است، باید با دقت و هوشیاری و قدرت فکر، و فعال و اثرگذار وارد میدان شد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای لزوم استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای پیشرفت اقتصاد را نیز مورد تأکید قرار دادند.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به غیرقابل اتکا بودن رفتارهای ظاهری در فضای دیپلماسی، گفتند: تنها چیزی که در دیپلماسی می‌تواند مورد اعتماد قرار گیرد، کار ثابت، مُسلّم، امضاشده و قابل احتجاج است.
ایشان با تأکید بر اینکه باید از بدحسابی آمریکاییها در قضیه برجام، تجربه آموخت، خاطرنشان کردند: این تجربه به ما می‌آموزد که به وعده‌های هیچ‌یک از دولتها در آمریکا نمی‌توان اعتماد کرد و نباید در مقابل وعده آنها اقدام نقد انجام داد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: انتقاد من به موضوع برجام به بدعهدی و خباثت طرف مقابل مربوط می‌شود نه عناصر خودمان؛ زیرا مذاکره‌کنندگان ما به اندازه توان خود تلاش شبانه‌روزی انجام دادند و ما قدردان این زحمات هستیم.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنان خود به موضوع «علم و فناوری» به‌عنوان سرفصل سوم نقشه راه دولت اشاره کردند و گفتند: کشور برای پیشرفت نیازمند علم و فناوری است و در سالهای گذشته پیشرفتهای خوبی در این عرصه به‌دست آمد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با انتقاد از کاهش شتاب رشد حرکت علمی در سالهای اخیر، خاطرنشان کردند: سرعت حرکت علمی در دنیا بالا و فاصله ما نیز با پیشرفت علمی دنیا زیاد است، بنابراین برای جبران این عقب‌ماندگی هیچ چاره‌ای جز افزایش شتاب رشد حرکت علمی وجود ندارد و باید گفتمان پیشرفت علمی در کشور ادامه یابد و متوقف نشود.

ایشان همچنین بر لزوم افزایش بودجه پژوهشی دانشگاهها و پرداخت کامل بودجه ناچیز کنونی و همچنین ارتباط دانشگاه و صنعت تأکید کردند.

چهارمین سرفصلی که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند، موضوع «امنیت» بود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای گفتند: به لطف خداوند و با تلاش و زحمات قابل تقدیر نیروهای نظامی و امنیتی در حالی که کشورهای منطقه مملو از حوادث و ناامنی هستند، کشور از یک سپر امنیتی مستحکمی برخوردار است.

ایشان، «روحیه انقلابی و دینی مردم» را یکی از عناصر اصلی سپر امنیتی مستحکم کشور دانستند و تأکید کردند: به هیچ‌وجه نباید در این سدّ دفاعی ملی خللی ایجاد شود.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه تشکیلات نظامی و امنیتی کشور یکی دیگر از عناصر سپر امنیتی مستحکم کشور است، خاطرنشان کردند: باید همواره به این تشکیلات کمک شود و مورد تشویق نیز قرار گیرند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، تجهیزات و امکانات دفاعی کشور را سومین عنصر ایجاد سپر امنیتی خواندند و افزودند: دشمن از افزایش توان دفاعی و موشکی کشور نگران است؛ بنابراین باید به افزایش توان دفاعی کمک و از آن حمایت کرد.
مسئله «فرهنگ» پنجمین سرفصلی بود که رهبر انقلاب اسلامی به عنوان یک اولویت بسیار مهم کشور بر آن تأکید کردند و افزودند: فرهنگ شامل ادبیات، هنر، سبک زندگی، رفتار و اخلاق اجتماعی است و دستگاههای فرهنگی در تمام این بخشها مسئولیت و وظیفه دارند.

ایشان افزودند: بنده طرفدار جزم‌اندیشی، فشار و اختناق در عرصه فرهنگ نیستم بلکه به آزاداندیشی اعتقاد راسخ دارم اما آزاداندیشی به معنای ولنگاری و اجازه دادن به دشمن برای لطمه زدن نیست.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به انجام اغلب کارهای خوب و مفید کشور به‌دست جوانان مؤمن و انقلابی این سؤال را مطرح کردند که چرا باید تئاتر یا فیلمی تولید شود که تیشه به ریشه ایمان این جوان بزند؟

رهبر انقلاب اسلامی، عملکرد دستگاههای فرهنگی را در هر دو سطح «آفندی» و «پدافندی» ضعیف ارزیابی کردند و با تأکید بر اهمیت پرداختن به عرصه‌های متنوع فرهنگی و همچنین در نظر گرفتن انگیزه‌ها و سوابق شخصیتهای فرهنگی، افزودند: آیا نباید مسئولان فرهنگی، آن کسی را که عمرش را در خدمت به دین و انقلاب اسلامی گذرانده به فردی که در تمام عمر خود قدمی در راه دین و انقلاب برنداشته و حتی گاهی ضربه نیز زده است، ترجیح بدهند؟

حضرت آیت الله خامنه‌ای در جمع‌بندی این سرفصل تأکید کردند: در فرهنگ باید روحیه آزاداندیشی همراه با برنامه‌ریزی عادلانه وجود داشته باشد و با هدایت و کمک به رویشهای خوب جلوی ضربات فرهنگی گرفته شود.

ششمین سرفصل از اولویتهای کشور و نقشه راه دولت، موضوع اهمیت برنامه ششم توسعه و لزوم تسریع در نهایی کردن آن بود.

ایشان با اشاره به تأخیر در ارائه برنامه ششم توسعه، افزودند: برنامه‌های توسعه، هماهنگی و هم‌افزایی ایجاد می‌کنند و همچون حلقه‌های یک زنجیر، کشور را به اهداف برنامه چشم‌انداز می‌رسانند، بنابراین با پیش بردن سریع برنامه ششم، نگذارید کار بیش از این متوقف شود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای هفتمین سرفصل از توصیه‌های خود به دولت را مسئله فضای مجازی خواندند و گفتند: فضای مجازی، دنیایی رو به رشد، بسیار وسیع و غیرقابل توقف است که فرصتهای بزرگ و در عین حال تهدیدهایی را هم می‌تواند به همراه داشته باشد.

ایشان با تأکید بر ضرورت استفاده حداکثری از فرصتهای فضای مجازی و دفع تهدیدهای آن، هدف از تشکیل شورای‌عالی فضای مجازی را همین مسئله بیان و خاطرنشان کردند: باید در ایجاد شبکه ملی اطلاعات و راه‌اندازی آن تسریع شود.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنان خود به موضوع حقوقهای نجومی اشاره کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه نباید از این قضیه به آسانی عبور کرد، خاطرنشان کردند: اعتماد مردم در این قضیه ضربه فراوانی خورده است، زیرا مردم و جوانان تحصیلکرده دریافتهای خود را با این دریافتهای غیرعادلانه مقایسه می‌کنند و این سؤال را می‌پرسند که بر اساس چه معیار و امتیازی و به دلیل انجام کدام کار ویژه این حقوقها پرداخت شده است؟

ایشان با تأکید بر لزوم عزم راسخ و برخورد قاطع با مسئله حقوقهای نجومی در تمام قوا و سازمانها افزودند: در موارد بجا و لازم، قوه قضائیه نیز باید ورود و با متخلفان برخورد کند.

در ابتدای این دیدار  روحانی در گزارشی از اقدامات دولت، بر اهمیت اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و «ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی» را بزرگ‌ترین دستاورد دولت در سه سال گذشته دانست.

وی با ابراز امیدواری در رسیدن به رشد اقتصادی پنج درصدی در سال جاری، دستاورد دیگر دولت را رشد تولید ملی خواند و افزود: در زمینه نفت و گاز از تولید یک میلیون و ۲۳۰ هزار بشکه نفت و میعانات گازی، به دو میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه در روز رسیده‌ایم.

وی همچنین از افزایش تولید نفت از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه خبر داد.

 روحانی با اشاره به رشد ۱۵ و نیم درصدی در کشاورزی، خاطرنشان کرد: امسال در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و ذخایر گندم کشور به ۱۴ میلیون تن افزایش یافت که این اتفاق، بی سابقه است.

رئیس جمهور گفت: در این دولت، ۴۵۷ کیلومتر ریل گذاری شده و ۷۰۰ کیلومتر دیگر نیز در دست اقدام است.

وی با اشاره به فعالیت ۲۵۰۰ شرکت دانش بنیان و ارائه تسهیلات به آنها گفت: از طریق شرکتهای دانش بنیان، ۴۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
 روحانی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی، مهمترین معضل کنونی را مسئله اشتغال خواند و گفت: برای حل کامل مسئله بیکاری نیازمند ایجاد اشتغال برای یک میلیون نفر در سال هستیم.

«بدهی دولت به بانکها»، «کمبود منابع آبی»، «معضلات جدی در حوزه محیط زیست»، «مشکلات صندوق بازنشستگی»، «بهره وری نامناسب»، «عدم تعادل در منابع و مصارف بودجه» و «کاهش درآمدهای نفتی و منابع درآمدی»، از دیگر مشکلاتی بود که رییس‌جمهور به آن اشاره کرد و افزود: باید همه قوا و ارکان کشور کمک کنند تا بتوانیم با اجماع نظر از این مشکلات عبور کنیم.

همچنین در این دیدار آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ۱۲۰ برنامه و طرح مصوب در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، افزود: سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی در سطوح عالی همه وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها و استانداری‌ها با نظم و جدیت در حال پیگیری است و امروز با قاطعیت می توان گفت اقتصاد کشور به حرکت در آمده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور، زنگنه وزیر نفت، ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آخوندی وزیر راه و شهرسازی و نوبخت معاون رییس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، گزارش‌هایی از مجموعه تلاش‌های صورت گرفته در بخشهای مختلف دولت بیان کردند.

در پایان این دیدار نماز ظهر و عصر به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد.


برچسب‌ها: پاتوق رضا - مقام معظم رهبری ، دیدار ، دولت ، رئیس جمهور-,

تاريخ : شنبه 6 شهريور 1395 | 19:3 | نویسنده : رضا |

  موشک‌های ضدزره نقش تعیین کننده‌ای در جنگ‎ها دارند، به طوری که می‌توان با وجود آنها بدون درگیری در میدان جنگ به نتیجه رسید.

موشک‌های ضدزره نقش تعیین کننده‌ای در جنگ دارند، به طوری که می‌توان به وسیله آنها، بدون درگیری میدانی به نتیجه رسید. ازمیان موشک‌های ضد تانک جهان، تعدادی از آنها قدرت انهدام بیشتری را در مقایسه با سایر موشک‌ها دارند.
 
کورنت 
 
در دهه 90 میلادی ارتش سرخ سعی در جایگزینی موشک کورنت با موشک قدیمی Konkurs  ( کد ناتو: AT-5) که در ان زمان بیش از 20 سال بود که در خدمت داشتند . که این طرح سرانجام در سال 1994 توسط دفتر طراحی KBP معرفی شد.
 
موشک کورنت،از پرواز در جنگ عراق تا پرواز در جنگ 33 روزه + تصاویر
 
کورنت نوعی موشک ضد تانک هدایت‌شونده سنگین روسی است که در سال ۱۹۹۴ ارائه شد. این موشک برای انهدام تانک‌های اصلی میدان نبرد نسل جدید و هلیکوپترهای کند و ارتفاع‌پایین طراحی شده اما به خاطر هزینهٔ بالای تولید قرار نیست به طور کامل جای سیستم‌های ضدتانک قبلی را بگیرد. کد گراو این موشک 9M133 و نام ناتو آن AT-14 Spriggan است.
 
کورنت برخلاف دیگر موشک‌های ضدتانک از هدایت سیمی استفاده نمی‌کند، بلکه با پرتو لیزر به سوی هدف حرکت می‌کند. این موشک ۲۷ کیلو وزن و توانایی عبور از ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتی‌متر زره فولادی را دارد و در مسافت‌های ۱۰۰ تا ۵۵۰۰ متری کارایی دارد و مدلی از آن با سرجنگی ترموباریک برای استفاده علیه سنگرها و نفرات نیز طراحی شده‌است.در دهه ۹۰ میلادی ارتش سرخ سعی در جایگزینی موشک قدیمی کنکورس (آتی-۵) یک موشک جدید و کارآمدتر نیز داشتند.
 
موشک کورنت،از پرواز در جنگ عراق تا پرواز در جنگ 33 روزه + تصاویر
 
 
موشک کورنت با دو سر جنگی قابل استفاده است
 
۱- برای اهداف انسانی و جنگ‌های شهری 
۲- سر جنگی دومرحله‌ای برای مقابله با اهداف زرهی دارای زره واکنشگر
 
برد موشک کورنت در روز حداقل ۱۰۰ متر و حداکثر ۵۰۰۰ متر است و برد این موشک در شب حداقل ۱۰۰ متر و حداکثر ۳۵۰۰ متر است.موشک کورنت یکی از جدیدترین موشک‌های نسل سه است که برای مقابله با جمینگ از یک سیستم لیزری جدید استفاده می‌شود. این سیستم معادل سیستم بکار رفته در اف‌جی‌ام-۱۴۸ جاولین است.در جنگ‌های اخیر ثابت شده که این موشک در جنگ‌های شهری در برابر بسیاری از زره‌پوش‌های معروف مانند مرکاوا مارک ۳اسرائیل، آبرامز و استریکر امریکا و بی‌ام‌پی و بی‌تی‌آر-۹۰ روسیه موثر است. شواهد نشان می‌دهد موشک کورنت مافوق صوت در جنگ حزب‌الله و اسرائیل ۲۰۰۶ و جنگ عراق ۲۰۰۳ حضور داشته است.
 
موشک کورنت،از پرواز در جنگ عراق تا پرواز در جنگ 33 روزه + تصاویر
 
سوخت موشک توسط سوخت جامد تامین می‌شود. در ضمن موشک دارای دو اگزوز می‌باشد و از یک سیستم لیزری SACLOS (هدایت لیزری خط دید نیمه‌اتوماتیک) استفاده می‌کند.سیستم هدایت این موشک در برابر اقدامات الکترونیکی مقاوم است و قابلیت عملیات در همه‌ی شرایط آب‌وهوایی و روز و شب را داراست. این موشک با کلاهک دومرحله‌ای قابلیت نفوذ ۱۰۰۰- ۱۲۰۰ میلیمتر پشت سر زره واکنش‌گر را داراست. همراه موشک کورنت سه‌پایه پرتاب ۹پی۱۶۳-۱ و دوربین حرارتی ۱پی‌ان۷۹ نیز می‌باشد.
 
 
در طول حمله 2003 عراق نیروهای آمریکایی (شاید برای اولین بار) غافلگیر شدند. آنها در طی نبرد خود با موشک مخوف کورنت موجود در زراد خانه‌های عراق برخوردند GlobalSecurity.org ادعا می‌کند که ۸ تانک M۱ ابرامز و ۱ نفربر M۲ برادلی غیر فعال شدند، اما با این حال بطور کامل نابود نشدند.
 
موشک کورنت،از پرواز در جنگ عراق تا پرواز در جنگ 33 روزه + تصاویر
 
نکته جالب نحوه استفاده از این موشک در نبرد جنگ عراق ۲۰۰۳ بود که به شرح زیر است:
 
نیروی‌های کماندو عراقی در تیم‌های سه نفره با پوشیدن لباس غیر نظامی و سوار بر نیسان وانت علیه ستونهای زرهی و ۳ لشکر پیاده آمریکا وارد عمل شدند. آنها با راه‌اندازی حملات سطح پهن هر وسیله زرهی را از فواصل چندین کیلومتری مورد هدف قرار می‌دادند. در این عملیات حداقل ۱ یا ۲ تانک آبرامز و نفربر برادلی غیر فعال شد. 
 
آمریکایی‌ها بسیار علاقه‌مند بودند تا یک نمونه دست‌نخورده کورنت را بدست آورند. البته کمی نیز موفق شدند. آنان یک لانچر شلیک شده را پیدا کردند که بعدها آنها از قاچاق این موشک‌های از طریق سوریه بسیار نزد روسها ناراحت شدند ولی ولادیمیر پوتین این اتهامات را بی‌اساس دانست.
 
موشک کورنت،از پرواز در جنگ عراق تا پرواز در جنگ 33 روزه + تصاویر
 
در جنگ ۳۳ روزه بار دیگر سوریه با فرستادن کورنت به حزب‌الله لبنان کمک فراوانی کرد که باعث خسارت شدیدی به تانک های مرکاوای اسرائیلی شد. ارتش اسرائیل توانست یک موشک سالم کورنت و لانچرش را در یکی از مواضع حزب‌الله در روستای قندوریه بدست آورد که به گزارش دیلی تلگراف جعبه‌های مهمات این موشک با نام و آرم وزارت دفاع سوریه و نوشته‌ای به نام تامین کننده: کاب‌پی تولا روسیه مشخص شده بودند. چند ماه پس از آتش بس مدارکی از جمله عکس‌هایی رو شد که نشان دهنده آن بود که حزب‌الله دارای این موشک می‌باشد.
 
کشتارگاه در انتظار مرکاوا
 
تانک وارد کشتارگاه شد.محلی که بین دو کمین یا بیشتر برای نابودی نفر و زره درنظر گرفته می‌شود،کشتارگاه می‌گویند. باید اولین تانک مورد هدف قرار می‌گرفت تا حرکت سایر به صورت معکوس باشد و قدرت مانوری تانک کمتر شود. اولین تانک مرکاوا با توفان‌های حزب الله مورد هدف قرارگرفت. صدای بسیار مهلکی به گوش رسید. تانک مرکاوا اوراق شده بود، این اولین باری بود که تانک مرکاوا به این روز افتاده بود. باردیگر تانکی دیگر و این بار کورنت و انهدام عالی و بازهم ضربه کاری دیگر و بازهم خسارت برای اسرائیل.
 
موشک کورنت، از پرواز در جنگ عراق تا پرواز در جنگ 33 روزه + تصاویر
 

برچسب‌ها: پاتوق رضا - موشک ، داعش ، آمریکا ، کورنت ، روسیه ، ضد زره-,

تاريخ : شنبه 6 شهريور 1395 | 19:2 | نویسنده : رضا |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب ایران تو شاپ
  • وب مجله اینترنتی آری
  • وب نیدیا
  • وب جعبه دانلود