پهپادها این روزها به یک استراتژی برای شناسایی اهداف و امداردسانی تبدیل شدهاند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پهپاد یا پرنده هدایتپذیر از راه دور امروزه در جهان به عنوان سلاحی استراتژیک محسوب میشود که برای ضربه سنگین به نیروهای دشمن با کمترین تلفات به نیروهای خودی طراحی و به نیروهای نظامی تحویل داده شد.
این سلاح راهبردی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به دست جوانان انقلابی کشور برای مقابله با دشمن بعثی ساخته شد، نیروهای مسلح کشورمان در سالهای نخست انقلاب قصد داشتند پهپاد شناسایی صدف را تولید کنند، اما به نتیجه نرسید تا این که خبر رسید جوانان انقلابی در جهاد دانشگاهی اصفهان کار را برای ساخت یک پهپاد شناسایی آغاز کردند.
ایده ساخت اولین پهپاد در سال ۶۴ به واقعیت تبدیل و پهپاد تلاش طراحی و ساخته شد. نکته جالب این است که تلاش موجب تشکیل صنایع هوایی قدس در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد که بعدها مرکزی برای ساخت پهپادهای پیشرفته در کشورمان شد، در کنار صنایع هوایی قدس گردان رعد هم در جبههها شکل گرفت.
تلاش، پهپادی ساده با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت بود که با رادیو کنترل هدایت میشد و با کار مداوم بعد از مدتی تلاش ۲ هم با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت، شعاع عملیاتی ۵ کیلومتر، سقف پروازی ۲۷۰۰ متر و مداومت پروازی ۴۵ دقیقه ساخته شد، اما این تازه اول راه بود چرا که پس از آن مهاجر ساخته شد.
ساخت و نتیجهای که از پهپاد تلاش بدست آمد موجب شد تا جوانان ایران اسلامی در سازمان صنایع هوایی قدس کار طراحی پهپادهای شناسایی دیگر را با سرعت بیشتری ادامه دهند، نتیجه تلاشها، پهپاد مهاجر شد که بسیاری از مردم ایران اسلامی آن را میشناسند.
این پهپاد از جنس کامپوزیت ساخته شد و وزنی در حدود ۸۵ کیلوگرم، سرعتی بالغ بر ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت، مداومت پرواز ۹۰ دقیقهای و ارتفاع پرواز ۱۱ هزار پایی دارد و قادر است انواع موشک را حمل کند. پس از مهاجر ۱ احتیاج به ساخت پهپادهای جدید و پیشرفته موجب شد خانواده پهپادی مهاجر در کنار پهپادهایی، چون سمیرغ و صاعقه ساخته شود.
البته در کنار پهپادهای رزمی که قادر بودند دشمنان ایران را صدها و هزاران کیلومتر دورتر از مرزها زمینگیر کنند، وجود پهپادهای اطلاعاتی و جاسوسی سبک هم مورد نیاز بود و به این شکل انواع پهپادهای سبک وارد چرخه دفاعی شد.
پهپادهای فوق سبک ایرانی
متخصصان کشورمان در ابتدای راه؛ پهپادی چون دلتا را طراحی کردند، نمونه اولیه این پهپاد ایرانی دارای یک پیکربندی دلتا شکل با یک سکان عمودی و بدنه کامپوزیتی است که موجب شده تا جرم معمول برخاست پهپاد به حدود ۵ کیلوگرم و در صورت حمل محموله به ۷ کیلوگرم برسد که در این صورت میتوان متوجه شد که این پهپاد قادر است محمولههایی با جرم تا ۲ کیلوگرم را حمل کند، به همین خاطر در رده پهپادهای سبک قرار میگیرد.
پس از دلتا یک پهپاد جدیدتر در خانواده پهپادهای سبک با نام سینه سرخ توسط دانشجویان کشور ساخته شد که در زمینه شناسایی و امدادرسانی کاربرد داشت؛ این پهپاد نسبتاً سبک و ارزان برای مأموریتهای آموزشی و شناسایی با قابلیت تولید آسان توسعه پیدا کرد، برای کاهش هزینه در تولید سینهسرخ از کامپوزیت استفاده شده که این امر باعث کاهش وزن پرنده شده است، یکی از ویژگیهای این پهپاد سبک این است که با بیشینه جرم برخاست ۳۰ کیلوگرم میتواند یک محموله ۶ کیلوگرمی را حمل کند و کم ترین جرم پهپاد سینه سرخ برای بلند شدن از زمین هم ۱۵ کیلوگرم است.
یکی دیگر از پرندههای بدون سرنشینی که ابتدا در نیروی پدافند هوایی در نقش پرنده هدف برای تمرینهای این نیرو ساخته شد حازم بود، اما پس از نمایش قابلیتهای خود نیروهای مسلح را وادار کرد که نمونههای دیگر آن هم ساخته شود و در نتیجه حازم ۲ و ۳ نیز تولید شد، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران جهت استفاده از خواب و غفلت دشمن برای حمله به آنها نام حازم را برای این پرنده انتخاب کردند.
نام یکی دیگر از پهپادهای شناسایی کشور مهاجم ۹۲ است که در معاونت تحقیقات و جهاد خودکفائی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تولید شده است، مهاجم ۹۲ با وزنی در حدود ۸۰ کیلوگرم و برد پروازی ۵۰۰ کیلومتر قادر است تا ۶ ساعت و در شعاع ۱۰۰ کیلومتری به طور مداوم در آسمان گشت زنی کرده و عملیات شناسایی و رزمی خود را انجام دهد. حداکثر سرعت پروازی این پهپاد در سطح دریا، ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده که این سرعت در کروز در سطح دریا به ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت میرسد.
اما در حوزه پهپادهای سبک، متخصصان ایرانی گام را فراتر گذاشتند و در حال حاضر پهپادهای جدیدتری را با نامهای افق، نسیم و سفیر ساختند تا ثابت کنند در برابر تهدیدات به هیچ وقت عقب نشینی نمیکنند، بلکه اگر متجاوزی فکر خطا در ذهن خود پرورش دهد پاسخی قاطعانه دریافت خواهد کرد.
پهپادهایی که کابوس دشمنان هستند
متخصصان حوزه هوایی کشور با وجود تحریمهای فراوان توانستند پهپاد فوق سبک افق را جهت انجام فعالیت شناسایی تولید کنند؛ این پرنده با برد پروازی ۲۰۰ کیلومتر و سقف پرواز ۱۲۰۰۰ پا میتواند حداکثر به مدت ۶ ساعت در آسمان پرواز کند. افق ایرانی پس از انجام تستهای لازم توانست خود را به عنوان یک پهپاد شناسایی و امداد رسانی با مداومت پروازی بالا و سقف پروازی متوسط ثابت کند.
یکی دیگر از پهپادها، سفیر است که به عنوان یک پرنده چند منظوره به عنوان پهپاد آموزش خلبانی پرندههای بدون سرنشین، انجام ماموریتهای شناسایی برد نزدیک و متوسط و هدفهای متحرک سرعت پایین، مرزبانی، امداد و نجات، جنگلبانی و ارزیابی خسارتهای حوادث مورد استفاده قرار میگیرد، دهانه بال سفیر ۳/۵ متر است.
پهپاد سوم هم نسیم نام دارد که جهت انجام ماموریتهای آموزشی ساخته شده است، این پهپاد با رعایت سادگی بسته بندی، آماده سازی سریع، مانور پذیری و کنترل پذیری مناسب به نحوی طراحی شده که بتواند در شرایط مختلف آب و هوایی پرواز کند و تمام تجهیزات آن مناسب برای این موضوع هستند.
وجود این چنین پهپادهایی در کنار پرندههای پیشرفته، چون شاهد ۱۲۹ باعث شده تا اسکادران هوایی جمهوری اسلامی ایران تکمیلتر شده و کشور اسلامی ما جزو ۵ قدرت برتر پهپادی در جهان قرار گیرد که قادر است آرایش قدرت در خاورمیانه را همان گونه که خود میخواهد ترسیم کند.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا
موشکهای ضد زره امروزه نقش مهمی در مقابله با نیروهای زرهی ایفا میکنند.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جنگ بین سلاحهای زرهپوش و تجهیزات ضد زره همواره وجود داشته و باعث شده تا ارتشهایی که تمایل به ارتقاء توان رزمی خود و قابلیتهای ماندگاری در صحنه نبرد داشتهاند علاوه بر حوزه زرهپوش در زمینه تجهیزات ضدزره هم سرمایهگذاریهای فراوانی انجام دهند.
البته نباید این نکته را فراموش کرد که همواره ادوات زرهی در مسیر توسعه برای مقاومت در برابر ضدزرهها، اغلب یک قدم جلوتر قرار داشتند، اما از آنجایی که چنین سلاحهایی هزینه به نسبت کمی از طراحی تا استفاده دارند در کشورهای مختلف دنیا به سرعت و متناسب با تهدیدات روز توسعه پیدا کردهاند که کشور ما هم جز همین دسته است.
توپهای ضدتانک، تا پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵، نقش چشمگیری به عنوان جنگافزار ضد زره ایفا کردند. جنگافزارهای بزرگی که نیازمند چند خدمه و یک خودرو پرقدرت برای جابجایی بودند. سنگینی و کندی در شرایط صحنه نبرد، از عیبهای اصلی این توپها بودند. افزون بر این هیچ تضمینی در انهدام هدف با نخستین شلیک توپ وجود نداشت.
تاوِ ضدزرهای که راه تولیدات ایرانی را باز کرد
ایران پیش از انقلاب به واسطه وابستگی به غرب توانست موشکهایی، چون تاو و دراگون را خریداری کند، موشک تاو در آن زمان قابلیت شلیک از بالگردهای کبرا، پرتابگرهای ثابت زمینی، خودروهای جیپ و نفربرهای M-۱۱۳ را داشت و نقش بسیار مهمی در جنگ تحمیلی ایفا کرد.
این موشک با طول حدود ۱.۱۶ متر، قطر نزدیک به ۰.۱۵ و دهانه بال بیش از ۰.۴۰ متر، وزن نزدیک به ۱۹ کیلوگرم که حدود ۴ کیلوگرم آن مربوط به سرجنگی است، سرعتی بالغ بر ۲۷۸ متر بر ثانیه و برد ۶۵ تا ۳۷۵۰ متر و میزان نفوذ در زره تا ۴۳۰ میلیمتر را داشت که باعث شد تا بسیاری از زرهپوشهای عراقی نابود شوند.
موشک دوم که ایران پیش از انقلاب خرید دراگون بود، این موشک قابل استفاده توسط یک نفر و در واقع دوش پرتاب بود، برد این موشک ۷۵ تا هزار متر، بیشینه سرعت آن حدود ۲۰۰ متر بر ثانیه و روش هدایت آن مشابه تاو، فرمان به خط دید و سیمی بود.
پس از شروع جنگ و قطع رابطه ایران و آمریکا نیروهای کشورمان چارهای نداشتند جز این که از تاو و دراگون استفاده کنند، اما چون تعداد محدودی در اختیار کشور بود، متخصصان را به فکر فرو برد تا کار طراحی چنین موشکی را آغاز کنند و این گونه بود که خط تولید موشک ضدزره در کشور فعال شد.
البته نباید فراموش کرد که غنیمتهای جنگی هم در راهاندازی این موضوع بی تاثیر نبود، رزمندگان ایرانی توانستند در خطوط مقدم موشک ضدزره مالیوتکا که عراق از شوروی خریده بود را در اختیار بگیرد، مزیت این موشک نسبت به تاو، سبکیِ آن بود و این موضوع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی را به کلکسیونی از چنین سلاحی تبدیل کرد و به این شکل تا امروز مدلهای مختلفی از موشکهای ضدزره به تولید انبوه رسیده است.
خانواده موشکی رعد ایران
در زمان جنگ تحمیلی و مدتی پس از آن، نیروهای متخصص کشورمان توانستند با ساخت موشک مالیوتکا شوروی و با همان نام نیاز کشور را رفع کنند، اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ساخت زرهپوشهای پیشرفته در دنیا لازم بود تا نمونه داخلی هم تغییراتی را داشته باشند، از این رو سه نمونه بهسازی شده از آن معرفی شد.
سه نمونه بهسازی شدهِ این موشک که در ایران با نام رعد شناخته میشوند به ۳ مدل آی- رعد، رعد- تی و آی- رعد- تی تقسیم میشوند که مجموع جرم موشک و سامانه هدایت آن امکان حمل و بکارگیری توسط دو نفر را ایجاد میکند، البته این روزها توانستند هر ۳ نوع موشک را به صورت استاندارد روی نفربرهای زرهی بی-ام-پی-۱ و جیپها نصب و حمل کنند.
اولین نمونه خانواده ضدرزه رعد، رعد- تی نام دارد که شباهت بسیاری به موشک مالیوتکا دارد که با استفاده از سر جنگی دو مرحلهای، توانایی نفوذ به بیش از ۴۰۰ میلیمتر زرههای واکنش دهنده را دارد، اما سامانه هدایت و هدفگیری آن مشابه قبل و با استفاده از سیم بوده و میتواند با سرعت حدودی ۱۲۰ متر بر ثانیه هر هدفی را در برد بین ۴۰۰ تا ۳۰۰۰ متر منهدم کند.
پس این موشک نوع آی- رعد تولید شد که دارای سرجنگی معمولی و توانایی نفوذ در ۵۰۰ میلیمتر زره فولادی را دارد. این موشک نسبت نوع اولیه خود از هدایت بهتر نیمه خودکار یعنی مشابه آنچه در موشک توفان وجود دارد بهره میبرد که باعث استفاده راحتتر و شلیکهای دقیقتری میشود. نکته مهم این است که برد، سرعت و قطر بدنه این موشک مانند رعد- تی است.
اما کاملترین نمونه موشک این خانواده که در حال حاضر کاربرد فراوانی هم در نیروهای مسلح دارد، آی- رعد- تی است، این موشک ترکیبی از سامانه آی- رعد به همراه موشک رعد- تی است، از این رو مشخصات عملکردی موشک آن مشابه نمونه رعد- تی است، این یعنی همه موارد موشک از جمله جرم ۱۱.۷۸ کیلوگرمی آن کاملا یکی است، نکته دیگر این که جرم سامانه هدایت آی- رعد- تی همان طور که گفته شد مشابه سامانه آی- رعد است، این سامانه در حدود ۲۳ کیلوگرم وزن دارد.
چنین سامانههایی در زمانی طراحی و تولید شدند که کشور درگیر تحریمهای فراوان بوده است. این نشان از قدرت بالای جمهوری اسلامی ایران دارد که امروزه در بالاترین سطح ممکن است، سطحی که باعث میشود متخصصان پیشرفتهترین موشکهای بومی را برای دور کردن فکر تجاوز از ذهن دشمنان بسازند.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا
تیمهای رفع آلودگی پایگاه هوایی شهید دوران در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا معابر پایگاه هوایی شهید دوران را ضد عفونی کردند.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ دوم خلبان اسماعیل لشکری فرمانده پایگاه هوایی شهید دوران شیراز با اعلام خبر فوق گفت: با هدف جلوگیری از شیوع بیماری کرونا تیمهای رفع آلودگی این پایگاه با تجهیزات مجهز، معابر این پایگاه را ضد عفونی میکنند و بحمدالله تاکنون هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در پایگاه مشاهده نشده است.
امیر سرتیپ دوم لشکری ادامه داد: راه انداری خط تولید ماسک، انواع شوینده و مواد ضدعفونی و انجام ازمایش غربالگری از اقدامات اولیه این پایگاه بوده و در روزهای آتی تمام معابر پایگاه، کویهای سازمانی و ساختمانهای اداری به صورت مستمر ضدعفونی میشوند.
منبع : میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: ارتش
برچسبها: پاتوق رضا
امیر شهروز ناصری گفت: در تمام دوران تعطیلات نوروز، تمامی مرخصیهای پرسنل درمانی نهاجا لغو شده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ دوم شهروز ناصری رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی هوایی ارتش در گفتوگویی رادیویی با اشاره به اقدامات ارتش قبل از ورود ویروس کرونا به ایران اظهار کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران قبل از اینکه کرونا وارد کشور شود، جلساتی را تشکیل داد؛ در نیروی هوایی پیشبینی میکردیم که این ویروس وارد کشور شود که باعث شد پیشگیریهایی کنیم تا از مقابله با کرونا در داخل ارتش عقب نمانیم.
او در خصوص نحوه کمکرسانی ارتش به مردم عنوان کرد: در پی درخواست وزیر بهداشت و درمان از سلسلهمراتب ارتش برای کمک به مردم، قرارگاه پدافند زیستی در داخل ارتش و همینطور در نیروی هوایی به دستور فرمانده نیروی هوایی تشکیل و بر مبنای آن هماهنگ شد تا بیمارستان بعثت نیروی هوایی که بزرگترین بیمارستان ارتش هم هست بهعنوان بیمارستان معین بیماران کرونایی کشوری در کنار سایر بیمارستانها مانند مسیح دانشوری، شهدای یافتآباد و هاجر به مردم خدمترسانی کند.
رئیس اداره بهداشت و درمان نهاجا با اعلام اینکه بیمارستان بعثت تقریباً بیشترین پذیرش را در داخل نیروهای مسلح از بیماران کرونایی دارد، گفت: هماکنون این بیمارستان ۶۰۰ تخت خوابی در خدمت مردم است و پذیرش بیماران کرونایی انجام میشود.
او با تأکید بر اینکه با تمهیدات انجام شده در زمینه ماسک و لباس حفاظت فردی دچار کمبود نخواهیم شد، توضیح داد: درخواست برای وسایل حفاظت فردی پرسنل درمانی زیاد است و میتوانیم مردمیاری را به آحاد کشور ادامه دهیم. نیروی هوایی اقدام به احداث کارگاه راهاندازی تولید ماسک و لباس حفاظت فردی در داخل مجتمع شهید بهشتی، فرماندهی و پشتیبانی نیروی هوایی ارتش کرده است و میتوانیم بگوییم هیچ موقع ماسک و لباس حفاظت فردی کم نخواهیم آورد.
ناصری با اعلام این خبر که تاکنون در میان پرسنل کادر نهاجا هیچ مورد مثبتی از کرونا را نداشتهایم، گفت: با توجه به پیشگیریهای زیادی که انجام شده، از خود پرسنل نیروی هوایی تاکنون مورد مثبت قطعی نداشتهایم؛ گرچه پرسنل مشکوک داخل خانوادهها داشتیم و منتظر نتیجه آزمایشها هستیم، ولی تاکنون در میان پرسنل کادر نهاجا هیچ مورد مثبتی را نداشتهایم و توان رزمی ما کاهش نیافته است.
او در رابطه با تمهیداتی که در زمینه اقدامات پیشگیریکننده میان پرسنل انجام شده، اظهار کرد: ما به فکر جزئیترین مسائل بودیم؛ حتی مأخذ پروتئین را در رژیمهای غذایی افزایش دادیم، تجمعات غیر ضروری را لغو کردیم، مهمانسراهای ارتش را از پذیرش در عید را ممنوع کردیم، پیشبینی قرنطینه در تمام پایگاههای سطح نهاجا انجام شده و آموزشهای لازم در قالب بنرها به پرسنل و خانوادهها ارائه شده است.
رئیس اداره بهداشت و درمان نهاجا با تأکید بر اینکه شستن دست با آب و صابون و دست نزدن به صورت از مهم ترین محور آموزشهاست، بیان کرد: مابقی مسائل برای مردم عادی نیازی ندارد تا نگرانی ایجاد کند. شستن دست با آب و صابون و دست نزدن به صورت کافی است تا حفاظت خوبی در برابر کرونا پیدا کنیم.
او همچنین گفت: آسایشگاههای سربازی و آموزشی روزانه ضدعفونی و گندزدایی میشوند. ورودی پادگانها همه تبسنجی و معاینه میشوند و سربازها وقتی مرخصی میگیرند در زمان بازگشت ابتدا معاینه میشوند و بعد به داخل پادگانها راه پیدا میکنند.
امیر ناصری خاطرنشان کرد: در تمام دوران تعطیلات نوروز، تمامی مرخصیهای پرسنل درمانی لغو شده است و همه با حالت آمادهباش کامل در خدمت مردم ایران اسلامی هستیم.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: ارتش
برچسبها: پاتوق رضا
عملیات مشترک مردم یاری فرماندهی دژبان کل ارتش و مرکز شهید زرهرن نیروی زمینی انجام شد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با گسترش فعالیتهای کشوری مقابله با شیوع و ریشه کن کردن ویروس کرونا، عملیات مشترک مردم یاری فرماندهی دژبان کل ارتش و مرکز شهید زرهرن نیروی زمینی در ضلع شمال غربی میدان انقلاب اسلامی تهران انجام شد.
در این عملیات مردم یاری که از هفته گذشته آغاز شده است، علائم بالینی مراجعه کنندگان توسط پزشکان توانمند ارتش مورد ارزیابی قرار گرفته و بروشورهای اطلاع رسانی ویژه بیماری کرونا همراه با محلولهای ضدعفونی کننده تولید شده توسط مرکز تعمیر و نگهداری شهید زرهرن نزاجا بین عموم مردم توزیع میشود.
گفتنی است؛ این برنامه باهدف کمک به ارتقای سلامت عمومی جامعه و همکاری و همیاری با مردم در مبارزه با ویروس کرونا تا نابودی کامل این بیماری ادامه خواهد یافت.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: ارتش
برچسبها: پاتوق رضا
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: امروز پزشکان، پرستاران و کادر درمانی مبارزه با کرونا، سربازان خط مقدم هستند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بازدید از بیمارستان هاجر، روند درمان بیماران کرونایی بستری در این بیمارستان را بررسی کرد.
او ضمن خدا قوت به پزشکان و کادر درمانی این بیمارستان گفت: شما فرماندهان قرارگاهها، لشکرها و تیپهایی هستید که در مقابله با این ویروس منحوس به مبارزه مشغول هستید و سربازان خط مقدم بشمار میروید.
فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: امروز شما با آگاهی و علم به اینکه خطر مقابله با این ویروس چه اندازه است، شبانه روز برای سلامی مردم تلاش میکنید و این یک کار جهادی ماندگار است.
سرتیپ حیدری گفت: کار شما بسیار ارزشمند است و خدا را شکر رضایتمندی را در چشمان بیماران میتوان به وضوح مشاهده کرد و این کار خالصانه ان شاالله در محضر خداوند منان بی اجر و مزد نخواهد بود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: شرایط امروز کادر درمانی همانند دوران دفاع مقدس است و مبارزه و مقابله با ویروس کرونا همت و تلاش جهادی میخو اهد که شما دارید، پس در این میدان مبارزه باید دست به دست هم بدهیم تا شعار " ما ویروس کرونا را شکست میدهیم" تحقق پیدا کند.
امیر سرتیپ حیدری ضمن تشکر و قدر دانی از تمامی کادر درمانی بیمارستان هاجر ارتش، گفت: کار شما حساس و خطیر است و به همه شما افتخار میکنم ان شاالله که در این ماموریت همه ما سربلند باشیم.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: نظامی
برچسبها: پاتوق رضا
یکی از رزمندگان اسلام که در دفاع مقدس نقش مهمی را ایفا کرد، شهید ابراهیم همت است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دوران دفاع مقدس دوران سرافرازی و سربلندی ملت ایران است که سرتاسر آن پر است از اقدامات غرور آفرین رزمندگان اسلام که صدام و مستکبران حامیاش را به زانو درآورد.
یکی از رزمندگان اسلام که در نبرد حق علیه باطل نقش مهمی را ایفا کرد؛ شهید ابراهیم همت است که در موفقیت رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس نقش مهمی را ایفا کرد.
محمد ابراهیم همت در روز ۱۲ فروردین ۱۳۳۴ در شهرضا در خانوادهای متدین به دنیا آمد. وی در دوران تحصیلش از هوش واستعداد فوق العادهای برخوردار بود و با موفقیت تمام دوران دبستان و دبیرستان را پشت سر گذاشت.
هنگام فراغت از تحصیل بویژه در تعطیلات تابستانی با کار وتلاش فراوان مخارج شخصی خود را برای تحصیل بدست میآورد و از این راه به خانواده زحمتکش خود کمک قابل توجهای میکرد.
در سال ۱۳۵۲ مقطع دبیرستان را با موفقیت پشت سرگذاشت و پس از اخذ دیپلم با نمرات عالی در دانشسرای اصفهان به ادامه تحصیل پرداخت.
پس از پایان دوران سربازی و بازگشت به زادگاهش شغل معلمی را برگزید. ابتدا در روستاها مشغول به تدریس شد و به تعلیم فرزندان این مرز و بوم همت گماشت. وی در این دوران نیز با تعدادی از روحانیون متعهد و انقلابی ارتباط پیدا کرد و در اثر مجالست با آنها با شخصیت حضرت امام (ره) بیشتر آشنا شد. به دنبال این آشنایی و شناخت، سعی میکرد تا در محیط مدرسه و کلاس درس، دانش آموزان را با معارف اسلامی و اندیشههای انقلابی حضرت امام (ره) و یارانش آشنا کند.
او در تشویق و ترغیب دانش آموزان به مطالعه و کسب بینش و آگاهی سعی وافری داشت و همین امور سبب شد که چندین نوبت از طرف ساواک به او اخطار شود. لیکن روح بزرگ و بی باک او به همه آن اخطارها بی اعتنا بود و هدف و راهش را بدون اندک تزلزلی پی میگرفت و از تربیت شاگردان خود لحظه ای غفلت نمیورزید. با گسترش تدریجی انقلاب اسلامی، ابراهیم پرچمداری جوانان مبارز شهرضا را برعهده گرفت. پس از انتقال وی به شهرضا برای تدریس در مدارس شهر، ارتباطش با حوزه علمیه قم برقرار شد و بطور مستمر برای گرفتن رهنمود، ملاقات با روحانیون و دریافت اعلامیه و نوار به قم رفت وآمد میکرد.
پیروزی انقلاب در جهت ایجاد نظم ودفاع از شهر و راه اندازی کمیته انقلاب اسلامی شهرضا نقش اساسی داشت. او از جمله کسانی بود که سپاه شهرضا را با کمک دوتن از برادران خود و سه تن از دوستانش تشکیل داد. به تدریج عناصر حزب اللهی به عضویت سپاه درآمدند. هنگامی که مجموعه سپاه سازمان پیدا کرد، او مسؤولیت روابط عمومی سپاه را به عهده داشت.
به همت این شهید بزرگوار و فعالیتهای شبانهروزی برادران پاسدار در سال ۵۸، یاغیان و اشرار اطراف شهرضا که به آزار واذیت مردم میپرداختند، دستگیر و به دادگاه انقلاب اسلامی تحویل داده شدند و شهر از لوث وجود افراد شرور و قاچاقچی پاکسازی گردید. از کارهای اساسی شهید همت در این مقطع، سامان بخشیدن به فعالیتهای فرهنگی، تبلیغی منطقه بود که در آگاه ساختن جوانان و ایجاد شور انقلابی تأثیر بسزایی داشت.
اواخر سال ۵۸ برحسب ضرورت و به دلیل تجربیات گرانبهای او در زمینه امور فرهنگی به خرمشهر و سپس به بندر چابهار و کنارک (در استان سیستان و بلوچستان) عزیمت کرد و به فعالیتهای گسترده فرهنگی پرداخت.
شهید همت در خرداد سال ۱۳۵۹ به منطقه کردستان که بخشهایی از آن در چنگال گروهکهای مزدور گرفتار شده بود، اعزام گردید. وی با توکل به خدا و عزمی راسخ مبارزه بیامان و همه جانبهای را علیه عوامل استکبار جهانی و گروهکهای خودفروخته در کردستان شروع کرد و هر روز عرصه را برآنها تنگتر نمود. از طرفی در جهت جذب مردم محروم کُرد و رفع مشکلات آنان به سهم خود تلاش داشت و برای مقابله با فقر فرهنگی منطقه اهتمام چشمگیری از خود نشان میداد.
رشادتهای او دربرخورد با گروهکهای یاغی قابل تحسین وستایش است. براساس آماری که از یادداشتهای آن شهید به دست آمده است، سپاه پاسداران پاوه از مهر ۵۹ تا دیماه ۶۰ (بافرماندهی مدبرانه او) عملیات موفق در خصوص پاکسازی روستاها از وجود اشرار، آزادسازی ارتفاعات و درگیری با نیروهای ارتش بعث داشته است.
در سال ۱۳۶۱ با توجه به شعله ور شدن آتش فتنه و جنگ در جنوب لبنان به منظور یاری رساندن به مردم مسلمان و مظلوم لبنان که مورد هجوم ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود راهی آن دیار شد و پس از دو ماه حضور در این خطه به میهن اسلامی بازگشت و درمحور جنگ وجهاد قرارگرفت.
با شروع عملیات رمضان در تاریخ ۲۳/۴/۱۳۶۱ درمنطقه «شرق بصره» فرماندهی تیپ ۲۷ حضرت رسول اکرم (صلی الله وعلیه واله) را برعهده گرفت و بعدها با ارتقای این یگان به لشکر، تا زمان شهادتش در سمت فرماندهی انجام وظیفه نمود. پس از آن در عملیات مسلم بن عقیل و محرم ـ که او فرمانده قرارگاه ظفر بود ـ سلحشورانه با دشمن بعثی جنگید.
در عملیات والفجر مقدماتی بود که شهیدحاج همت، مسئولیت سپاه یازدهم قدر را که شامل لشکر ۲۷ حضرت محمدرسول الله (صلی الله وعلیه واله)، لشکر ۳۱ عاشورا، لشکر ۵ نصر و تیپ ۱۰ سیدالشهدا (علیه السلام) بود، برعهده گرفت.
سرعت عمل و صلابت رزمندگان لشکر ۲۷ تحت فرماندهی شهید همت در عملیات والفجر ۴ و تصرف ارتفاعات کانیمانگا در آن مقاطع در اذهان باقی مانده است.
صلابت، اقتدار و استقامت فراموشنشدنی این شهید والامقام و رزمندگان لشکر محمدرسول الله (صلی الله و علیه واله) در جریان عملیات خیبر درمنطقه طلائیه و تصرف جزایرمجنون و حفظ آن با وجود پاتکهای شدید دشمن، از افتخارات تاریخ جنگ محسوب میگردد.
در جریان عملیات خیبر، همچنان که نیروهای ایرانی در برابر ارتش عراق مقاومت میکردند هنگامی که شهیدهمت برای بررسی وضعیت جبهه در خطوط مقدم حضور یافته بود؛ بر اثر اصابت گلولهٔ توپ در نزدیکیاش در غروب ۱۷ اسفند ۱۳۶۲ در محل تقاطع جادههای جزایر مجنون شمالی و جنوبی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: نظامی
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور گفت: دولت باید در راستای رفع مشکلات، نیازها و تقویت کادر درمانی حمایتهای لازم را به عمل آورد.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور امروز در جلسه ستاد مقابله با کرونا با تقدیر و تشکر از پزشکان، پرستاران، کادرهای درمانی و کارکنان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در مسیر مبارزه با این بیماری و ارائه خدمات به مردم، گفت: پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستانها در این روزها در صف اول مبارزه با کرونا قرار دارند.
رئیس جمهور اظهار کرد: مطمئناً حفظ سلامت جسمی و روحی آنان مهمترین مسألهای است که میبایست در نظر گرفته شده و در راستای رفع مشکلات، نیازها و تقویت کادر درمانی همه ارکان دولت موظفند حمایتهای لازم را به عمل آورند.
روحانی تاکید کرد: بیتردید ملت ایران ایثار و فداکاری پزشکان و پرستاران را فراموش نخواهد کرد و زحمات و تلاش آنان در یاد مردم خواهد ماند.
رئیس جمهور با اشاره بر اهمیت اعتماد و همدلی میان مردم و دولت، گفت: در مقابله با ویروس کرونا ایجاد شفافیت و افزایش اعتماد عمومی و در جریان گذاشتن مردم در خصوص روندها، احتمالات، سیاستها و برنامهریزیها بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین باید اصل بر شفافیت و اعلام به موقع اطلاعات و گزارشها گذاشته شود.
روحانی با اظهار تأسف از عدم مراعات و همراهی برخی از افراد با توصیههای ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: شرط موفقیت در کنترل ویروس کرونا در برنامه کوتاه مدت همکاری همه جانبه مردم و دستگاههای اجرایی با ستاد ملی مقابله با کرونا است و در این راستا از عموم مردم میخواهم که همگان باید مراقب بوده و از رفت و آمد و مسافرتهای غیرضروری پرهیز کنیم.
رئیس جمهور همچنین ضمن تشکر از روند مطلوب افزایش آزمایشگاهها و تجهیز آن، افزود: با توجه به آمار و اطلاعات ارایه شده از میزان ابتلای استانهای مختلف، میبایست تعداد آزمایشگاهها نیز بر این اساس گسترش و توسعه یابد.
روحانی ضمن انتقاد از عدم دسترسی آسان مردم برای تهیه وسایل بهداشتی و ضدعفونی، وزارت صمت را مکلف کرد تا با تدوین یک برنامه مشخص زمانبندی شده برای رفع این مشکل اقدام نماید؛ همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شد در خصوص تقویت شبکه توزیع نیز با نظر و هماهنگی وزارت بهداشت اقدامات لازم را انجام دهد.
در این جلسه دستگاههای ذیربط گزارشی از اقدامات صورت گرفته و آخرین روند شیوع کرونا، به تفکیک استانهای درگیر ارائه و نیز گزارشی از شناسایی منشأ ورود ویروس از خارج کشور و چگونگی شیوع در دو استان قم و گیلان به جلسه ارایه شد.
همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: از ابتدای شناسایی موارد مبتلا به این بیماری در بهمن سال جاری اقدام به راهاندازی بخش تشخیص کرونا در انستیتوی پاستور کرده و امکان تشخیص برای ایران فراهم شد؛ این در حالی بود که کیتهای تشخیص سازمان بهداشت جهانی هنوز در اختیار ایران قرار نگرفته بود و بسیاری از کشورهای دنیا نه در آن تاریخ و نه پس از شیوع گسترده، هنوز به این امکان تجهیز نشدهاند، اما در ایران این امکانات گسترش یافته و آزمایشگاههای جدید تجهیز شدند.
در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با بررسی وضعیتهای مختلف شیوع این بیماری، همه نهادهای عمومی که دارای امکانات درمانی میباشند مکلف به همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شدند و در این خصوص ستاد کل نیروهای مسلح مأموریت یافت ضمن ارایه خدمات درمانی در بیمارستانهای موجود در صورت نیاز در راستای تمهیدات لازم برای افزایش ظرفیت بستری بیماران اقدام نماید.
وزارت کشور و شورای امنیت کشور به منظور ایجاد نظم و انضباط و مراعات همگان در اجرای تصمیمات پیشگیرانه، موظف به برنامهریزی و در نظر گرفتن تمهیدات و اجرای پروتکلهای تدوین شده در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اقدامات لازم جهت هماهنگی بین استانی شدند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف شد پروتکلهای بهداشتی مراکز اقامتی و رستورانها را تهیه و ابلاغ نماید؛ همچنین بر این اساس صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف به اطلاعرسانی عمومی و آموزش همگانی در اجرای این پروتکلها خواهد بود.
در این جلسه وزارت راه و شهرسازی موظف به اجرای ادامه تمهیدات کامل و مؤثر بهداشتی در پایانههای حمل و نقل مرزی و شهری و وسایل حمل و نقل هوایی، ریلی و جادهای شد.
با توجه به جهانی بودن شیوع ویروس کرونا و ضرورت همکاریهای منطقهای و بینالمللی وزارت امور خارجه موظف به ایجاد زمینههای همکاری و انتقال دارو و تجهیزات مورد نیاز پزشکی با همکاری وزارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.
شهرداران سراسر کشور نیز موظف به اجرای دقیق و قاطع قواعد و قوانین بهداشتی در مراکز عمومی و فروشگاههای بزرگ شده و میبایست در صورت مشاهده تخلفات با متخلفین قاطعانه برخورد نمایند؛ شهرداران همچنین مکلف به اجرای دقیق قواعد بهداشتی برای امحاء پسماندهای بهداشتی شدند.
بنابر تأکید رئیس جمهور مقرر شد جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا در طول هفته به طور مستمر در وزارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در ابتدای هر هفته با حضور رئیس جمهور یا معاون اول تشکیل شود.
منبع خبر:میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
سرتیپ موذنی گفت: از امروز سه شنبه سیزدهم اسفند ماه بیمارستان سیار نیروی زمینی ارتش با کادر درمانی مجرب و تجهیزات کامل در شهرک پردیسان قم استقرار و بر پا خواهد شد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ دوم پزشک بهزاد موذنی رئیس اداره بهداشت و درمان نزاجا در این رابطه گفت: با درخواست استانداری قم و برابر اوامر سلسله مراتب فرماندهی، بیمارستان ۵۰ تختخوابی سیار با کادر پزشکی مجرب و تجهیزات کافی در شهرک پردیسان قم برپا خواهد شد.
او با بیان اینکه ارتش از شروع بیماری کرونا در کنار وزارت بهداشت همکاریهای خود را آغاز کرده، افزود: با تمام قوا و نیروی انسانی مجرب و تجهیزات پزشکی، کار آفندی را در مقابله با این ویروس انجام خواهیم داد.
امیر سرتیپ دوم موذنی تاکید کرد: مقابله ارتش با ویروس کرونا؛ جهادی، آفندی و حالت جنگی است و برابر فرمایشات نورانی مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی)، نشان دهنده بارز "اشدا علی الکفار و رحما بینهم است" و انشاءالله این ماموریت را نیز با موفقیت پشت سر خواهیم گذاشت.
رئیس اداره بهداشت و درمان نزاجا در رابطه با تخصصهای پزشکی موجود در این بیمارستان سیار نیز خاطرنشان کرد: کادر درمانی پزشکی عمومی، عفونی و داخلی که بیشترین نیاز در عرصه مقابله با ویروس کرونا هستند در این بیمارستان حضور دارند. همچنین پرستاران، پزشکیاران، بهیاران، نیروهای آزمایشگاهی، بهداشت روان و محیط و نیروهای پشتیبانی کننده در کنار پزشکان در این بیمارستان انجام وظیفه خواهند کرد.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: ارتش
برچسبها: پاتوق رضا
سرلشکر موسوی در پی درگذشت مادر امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش پیام تسلیتی صادر کرد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در پی درگذشت مادر امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش پیام تسلیتی صادر کرد.
متن این پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اَلمَوتُ لِلمؤمِنِ کَأَطیَبِ ریحٍ یَشُمُّهُ
مرگ برای مؤمن همانند خوشبوترین رایحهای است که به مشام او میرسد. امام جعفرصادق (ع)
برادر ارجمند امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد
فرمانده محترم نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
فقدان از دست دادن مادر بزرگوارتان را از صمیم قلب تسلیت عرض مینمایم. در این ایام ماه رجب که خداوند رحمت بی منتهایش را بیش از پیش به بندگانش ارزانی میدارد از درگاه احدیت علو درجات ایشان را خواستارم و امیدوارم به پاس سالها همجواری با کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) و بهره مندی از وجود آن بانوی بزرگوار، والاترین جایگاه در درگاه خداوند نصیب ایشان شود.
اینجانب ضمن ابراز همدردی و تسلیت به جنابعالی و همه بازماندگان آن مرحومه، صبر و سلامتی آنها را از درگاه احدیت مسئلت مینمایم.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران
سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
رهبر انقلاب با تأکید بر رعایت توصیههای مسئولان درباره پیشگیری و جلوگیری از ویرس کرونا، فرمودند: از این دستورها نباید تخطی شود.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در آستانه هفته منابع طبیعی و روز ملی درختکاری، حضرت آیتالله خامنهای طبق روال هرسالهیشان در محوطه حیاط دفتر رهبری به کاشت نهال پرداختند.
حضرت آیت الله خامنهای سپس در سخنانی، کاشت درخت را حرکتی با برکت خواندند و در خصوص بیماری شایع شده در کشور، گفتند: همچنان که قبلاً از پزشکان، پرستاران و مجموعههای درمانی صمیمانه تشکر کردم، لازم میدانم بار دیگر از این عزیزان که با کار بسیار با ارزش خود در حال جهاد در راه خدا هستند، تشکر کنم.
رهبر انقلاب اسلامی مشاهده نمونههای درسآموز از تلاش و فداکاری کادرهای درمانی در رسیدگی به بیماران را نشاندهنده مسئولیتپذیری و تعهد انسانی آنان دانستند و افزودند: همچنین لازم میدانم از خانوادههای پزشکان، پرستاران و همه عوامل درمانی که با صبر و تحمل خود در کنار تلاش شبانهروزی عزیزانشان هستند، سپاسگزاری کنم.
ایشان با دعا برای عافیت بیماران و همچنین طلب رحمت و مغفرت الهی برای درگذشتگان از این بیماری و صبر و آرامش برای بازماندگان آنها، چند توصیه خطاب به مردم بیان کردند.
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر رعایت توصیهها و دستورالعملهای مسئولان در خصوص پیشگیری و جلوگیری از آلودگی، افزودند: از این دستورها نباید تخطی شود، چرا که خداوند ما را موظف کرده است در قبال سلامت خود و دیگران احساس مسئولیت کنیم، بنابراین هر چه به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند، حسنه و هر چه به شیوع آن کمک کند، سیئه است.
رهبر انقلاب اسلامی در توصیهای دیگر همگان را به توسل و توجه به پروردگار فراخواندند و گفتند: البته این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگتر از آن نیز وجود داشته است اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم، چرا که توسل به درگاه خداوند و طلب شفاعت از نبی مکرم اسلام و ائمه بزرگوار میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
ایشان افزودند: دعای هفتم صحیفه سجادیه دعای بسیار خوب و خوشمضمونی است که میتوان با این الفاظ زیبا و با توجه به معانی آن با پروردگار سخن گفت.
حضرت آیت الله خامنهای همچنین همه دستگاههای کشور را به همکاری و در اختیار قرار دادن امکانات مورد نیاز وزارت بهداشت که در صف مقدم مقابله با بیماری قرار دارد، توصیه کردند و گفتند: نیروهای مسلح و دستگاههای مرتبط با دفتر رهبری نیز به انجام این کار موظف شدهاند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به درگیر شدن کشورهای زیادی در دنیا با این بیماری، افزودند: مسئولان ما از روز اول با صفا، صداقت و شفافیت خبررسانی کردند و مردم را در جریان قرار دادند اما برخی کشورهای دیگر که این بیماری در آنها شدیدتر و همهگیرتر است، پنهانکاری میکنند البته ما برای آن بیماران نیز از خداوند طلب عافیت میکنیم.
ایشان حادثه پدیدآمده را مسئلهای گذرا و نه فوقالعاده دانستند و گفتند: البته من نمیخواهم مسئله را خیلی کوچک فرض کنم اما آن را خیلی بزرگ هم نکنیم، این مسئله مدتی نه چندان طولانی برای کشور وجود خواهد داشت و سپس رخت برمیبندد اما تجربیات حاصل از آن و فعالیت مردم و دستگاهها که به مثابه یک رزمایش عمومی است، میتواند به عنوان یک دستاورد باقی بماند.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به اقدامات پسندیده و نوعدوستانه برخی هموطنان مانند کمکهای مالی و توزیع اقلام بهداشتی افزودند: این کارها بسیار خوب است و با حفظ این دستاوردها، بلا به نعمت و تهدید به فرصت تبدیل میشود و امیدواریم روزگار عافیت کامل برای ملت عزیز ایران نزدیک باشد.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: پزشکی وسلامت
برچسبها: پاتوق رضا
کارشناس مسائل منطقه گفت: تحولات سوریه نشان میدهد که روند رخدادها در این کشور به خصوص استانهای ادلب و حلب به نفع ارتش سوریه و جبهه مقاومت در حال پیشرفت است.
داود احمدزاده کارشناس مسائل غرب آسیا و تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بروز تنشهای اخیر در استان ادلب سوریه اظهار کرد: ترکیه در کنار روسیه و ایران یکی از بازیگران اصلی و تاثیرگذار در تحولات سوریه است.
او افزود: آنکارا بهدلیل دغدغههای امنیتی در مرز خود با سوریه و تنشهایی که با این کشور دارد، همواره تلاش کرده با تا از راههای متفاوت همچون مذاکره و روشهای دیپلماتیک به منافع خود در سوریه دست یابد.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ترکیه بارها در عمل نشان داده از به کارگیری قدرت نظامی و ایجاد تنش هراسی ندارد ادامه داد: سوریه بعد از هشت سال جنگ به یک آرامش نسبی در حوزه میدانی و در برخورد با گروههای تکفیری و سلفی که عمدتا از سوی محور عربی و عبری حمایت میشدند، رسیده است، همچنین ارتش این کشور در کنار جبهه مقاومت توانسته است با سرکوب گروههای تروریستی مناطق اشغالی را پس بگیرد.
احمدزاده افزود: حال پس از چند سال جنگ، ادلب تنها منطقه استراتژیک باقی مانده در تصرف گروههای القاعده تکفیری و تروریستی است، این استان یک موقعیت ژئوپلیتیک برای پایان دادن به جنگ، تنش همچنین ایجاد ثبات دائم در سوریه دارد.
کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: طبق مذاکرات قبلی که در آستانه به ویژه در سوچی میان تهران، مسکو و آنکارا صورت گرفت، قرار بر این شد مناطق امن برای جلوگیری از تنش ایجاد شود، علاوه بر این کشورها توافق کرده بودند که از ایجاد درگیریهای نظامی و تنش ممانعت کنند و روشهای مذاکرات و حل و فصلهای صلح آمیز از طریق طرفهای مذاکره در روند آستانه پیگیری شود؛ همچنین مداخلات نظامی کشورهای دیگر همچون ترکیه، مورد پذیرش کشورهای منطقه نیست.
احمدزاده گفت: به نظر میرسد که پس از شکستهای متعددی که نیروهای باقی مانده در ادلب داشتند، ارتش ترکیه دخالت مستقیمی در این استان دارد و همواره در تلاش است تا از پیشروی ارتش سوریه جلوگیری کند.
او با اشاره به باز پس گیری مناطق اشغالی سوریه توسط ارتش این کشور اظهار کرد: شهرها و روستاهای استراتژیکی که بر ادلب احاطه دارد، در حال حاضر در دست نیروهای ملی و ارتش سوریه است. حضور نیروهای تکفیری و باقی مانده القاعده بدون پشتیبانی نظامی ترکیه در استان ادلب امکان پذیر نیست و با وجود رایزنیها و روابط دیپلماتیک مطلوبی که میان آنکارا و مسکو وجود دارد، ما شاهد نقض تعهدات متعدد از سوی ترکیه هستیم.
او در پایان با تاکید بر اینکه مداخلات نظامی در امور سوریه نقض تمامیت ارضی این کشور است، ادامه داد: تحولات سوریه نشان میدهد که روند رخدادها در این کشور به خصوص استانهای ادلب و حلب به نفع ارتش سوریه و جبهه مقاومت در حال پیشرفت است.
بیشتر بخوانید:هرگونه سیاستهای مداخله جویانه در منطقه محکوم به شکست است
عملیات ارتش سوریه و گروههای مقاومت برای پاکسازی استان ادلب که آخرین پایگاه تروریستها در این کشور محسوب میشود، از حدود ۵۰ روز پیش آغاز شده است و با وجود پیشرویهای گسترده نظامی، همچنان ادامه دارد؛ این در حالی است که ارتش ترکیه که در خاک ادلب حضور دارد، به دمشق درباره ادامه این عملیات هشدار داده است و علاوه بر این شبهنظامیان تحت حمایت این کشور هم سعی در ایجاد کارشکنی در روند پیشروی نیروهای سوری دارند.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: نظامی
برچسبها: پاتوق رضا
فرمانده پداجا گفت: نیروی پدافند هوایی از لحظات اولیه اعلام خطر شیوع تا ریشهکنی کامل این ویروس به اقدامات خود ادامه خواهد داد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در حاشیه بازید از قسمتهای مختلف ستاد نیرو در خصوص اقدامات صورت گرفته در جهت پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در بین کارکنان پایور و وظیفه گفت: نیروی پدافند هوایی از لحظات اولیه اعلام خطر شیوع این ویروس اقدامات پیشگیرانه خود را در سطح وسیعی شروع کرده و تا ریشهکنی کامل این ویروس به اقدامات خود ادامه خواهد داد.
او افزود: مجموعه اداره بهداشت، امداد و درمان نیروی پدافند هوایی با اتخاذ تدابیری همچون چک دمای بدن کارکنان در بدو ورود، ضدعفونیکردن اماکن اداری، زیستی و سرویسهای حمل و نقل کارکنان و نظارت بر تهیه مواد غذایی تاکنون از ورود و انتشار این بیماری جلوگیری کرده است.
فرمانده نیروی پدافند هوایی اظهار کرد: نیروی پدافند هوایی در تمامی شرایط وظیفه اصلی خود که حفاظت از مرزهای هوایی کشور است را ادامه خواهد داد و هیچ اتفاقی نمیتواند بر میزان آمادگی و توان رزم ما تاثیر منفی بگذارد.
او در پایان از آمادگی کامل اداره بهداشت، امداد و درمان این نیرو در یگانهای مختلف سطح کشور در حوزه همکاری با مجموعه بهداشت و درمان کشور خبر داد.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: ارتش
برچسبها: پاتوق رضا
امیر سرتیپ دوم طالب زاده از راه اندازی خط تولید مواد ضد عفونی کننده در پایگاه شهید یاسینی بوشهر خبر داد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ دوم خلبان علی اکبر طالب زاده فرمانده پایگاه هوایی شهید یاسینی بوشهر با اعلام خبر فوق گفت: در راستای شعار ارتش فدای ملت و با توجه به راه اندازی قرارگاه زیستی از روزهای اول مقابله با ویروس کوویدو ۱۹، مرکز خط تولید مواد ضد عفونی کننده فردی، سطوح و اماکن عمومی در این یگان راه اندازی شد.
امیر طالب زاده افزود: به دنبال تشکیل قرارگاه پدافند ریستی در ستاد ارتش و برابر تدابیر فرماندهی نیروی هوایی ارتش و انجام اقدامات تامینی، پیشگیری و درمانی برای ساکنان استان بوشهر، قرارگاه زیستی مقابله با ویروس کرونا از روزهای اولیه در این یگان تشکیل شده است.
فرمانده پایگاه شهید یاسینی با بیان اینکه این قرارگاه از دو بخش شامل بهداری برای ویزیت مبتلایان احتمالی به ویروس کرونا و بستری مبتلابان تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: انجام اقدامهای علمی و عملی مقابله با این بیماری از فازهای بعدی این مرکز خواهد بود.
منبع خبر:میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: ارتش
برچسبها: پاتوق رضا
سرتیپ حاتمی آمادگی وزارت دفاع را برای برپایی بیمارستان های سیار، تولید ماسک و کیتهای تشخیص ویروس، ساخت برانکارد، تخت و آمبولانس ایزوله برای مقابله با کرونا اعلام کرد.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا امروز (جمعه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور در محل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد با اعلام آمادگی این وزارتخانه در جهت برپایی بیمارستانهای سیار، تولید ماسک و کیتهای تشخیص ویروس، ساخت برانکارد، تخت و آمبولانس ایزوله گفت: نیروهای مسلح آماده هستند تا در حوزه نیروی انسانی نیز به بخش درمانی کشور کمک کنند.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
معاون بهداشت و درمان ارتش گفت: تمامی بیمارستانهای ارتش در حال همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.
امیر دریادار دوم پزشک مصطفی مداح معاون بهداشت و درمان و امور پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات حوزه بهداشت و درمان ارتش برای مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: ویروس کرونا یک پدیده جدید است که تازه شناخته شده و با توجه به تجربیاتی که در چین و سایر کشورهای درگیر این ویروس وجود دارد و با اتکا به دانش پزشکی کشور، الگوهایی را ایجاد و در مجموعههای ارتش جمهوری اسلامی ایران استفاده کردیم.
معاون بهداشت و درمان ارتش ادامه داد: ما با استفاده از این الگوها سعی داشتیم یگانهای زیر مجموعه آجا را امن نگه داریم که خوشبختانه تاکنون موفق هم بودیم.
او درباره همکاریهای بین وزارت بهداشت و ارتش جمهوری اسلامی ایران برای کنترل این ویروس گفت: مهمترین بحث، موضوع رعایت مسائل بهداشتی و کنترلی است که تمامی دستگاههای کشور از آن با خبر هستند و ما هم اعلام کردیم در هر حوزهای که لازم باشد آماده امدادرسانی هستیم؛ بین ما رابطه بسیار نزدیکی در اداره امور وجود دارد؛ ما هم به مردم به صورت مستقیم خدمات میدهیم و این آمادگی را نیز داریم که علاوه بر بیمارستانهای اختصاص داده شده برای مردم، به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هر نقطه از کشور کمک کنیم.
امیر دریادار دوم مداح در پاسخ به این سوال که ارتش چه برنامهای برای امن نگه داشتن پادگانهای خود دارد، عنوان کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران بنا به وظیفه و ماموریت ذاتی خود که قرار نیست در چنین شرایطی نیز تعطیل شود، باید تمامی پادگانها را از هر گونه آلودگی حفظ کند.
معاون بهداشت و درمان ارتش با بیان این که تمامی نیروهای ارتش در سلامت کامل هستند، تصریح کرد: توصیههای لازم ابلاغ شده و در هیچ زمینهای نگرانی وجود ندارد؛ ما یک سامانه کنترل برخط داریم که از طریق آن کوچکترین علائم حتی سرماخوردگی را چک میکنیم؛ آمادگی ما صددرصدی است و تمام بیمارستانها و تیمهای پزشکی پای کار هستند.
او در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون این ویروس در بین کارکنان ارتش دیده شده است، گفت: در بیمارستانهای ما از بین مردمی که بستری شدهاند نفراتی حضور دارند، بخشی از بدنه ارتش نیروهایی هستند که شب به منزل در سطح شهر میروند، اما از آنجایی که زندگی جمعی ما محدودتر است کنترل راحتتر و آمار کمتر است، اما تاکنون هیچ گزارشی از پادگانها نداشتیم.
امیر سرتیپ دوم مداح با بیان این که سه بیمارستان ارتش در تهران در حال خدمترسانی به مردم هستند و تعدادی از بیمارستانها نیز در شهرستانها مشعول خدمات رسانی هستند افزود: گزارشهای تمامی بیمارستانهای ارتش پس از نهایی شدن تست به وزارت بهداشت ارسال میشود.
معاون بهداشت و درمان ارتش تصریح کرد: تمامی بیمارستانهای ارتش در آمادهباش کامل هستند و ضمن پذیرش در تمامی ساعات، آماده همکاری با ستادهای استانی هستند و در تهران هم با ستاد مبارزه با کرونا تهران هماهنگ هستیم.
او افزود: سه بیمارستان ما در تهران ارجاعی هستند و در کنار آن به صورت مستقیم مردم را هم پذیرش میکند؛ حتی یکی از بیمارستانهای ارتش بخشهای خود را تعطیل کرده و به عنوان یکی از بیمارستانهای مرجع مشغول انجام وظیفه است.
امیر مداح در پایان خاطر نشان کرد: انشاء الله مثل همه مشکلات با همت مردم و گوش کردن به نکات وزارت بهداشت حلقه سرایت را خواهیم شکست و بخش درمانی هم کار خود را بخوبی انجام خواهد داد، قطعا ما پیروز خواهیم شد.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسبها: پاتوق رضا
کل منطقه عملیات آلوده به گازهای شیمیایی بود و پیرمرد جهادگر بدون ماسک روی لودر کار می کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چند وقتی است که ویروسی به نام کرونا که بسیار به آنفلوآنزا شباهت دارد از مبدا چین در سطح جهان پخش شده و بسیاری را آلوده کرده و برخی را هم به کام مرگ کشانده است. البته دامنه نفوذ این ویروس به کشورمان نیز کشیده شده و تعدادی از مردم ما را آلوده و برخی را هم به کام مرگ فروبرده است.
آنچه در این میان اهمیت دارد، استفاده از ماسک و دستکش و همچنین رعایت نکات ایمنی و بهداشتی است. ماسک و دستکش که پیش از ورود این ویروس به کشورمان قیمت زیادی نداشتند و به وفور نیز یافت میشدند، این روزها توسط برخی افراد سودجو در انبارهای مخفی احتکار میشود تا به مبالغ گزاف به مردمی که نیاز دارند بفروشند. استفاده از ماسک و یا دستکش هنگامی ضرورت پیدا میکند که ممکن است افرادی این ویروس را در بدن خود داشته باشند و از طریق تنفس و یا هوا به سایرین منتقل کنند.
دفاع مقدس صحنه ایثارگری و حماسهسازی فرزندان ایران اسلامی
دفاع مقدس بستری برای بروز و ظهور رزمندگانی بود که با از خود گذشتگی و ایثار، لحظات نابی را در صفحات تاریخ خلق کردند، کشورمان مشابه این شرایط یعنی نیاز به ماسک را در دوران دفاع مقدس داشت. در آن دوران رژیم بعثی عراق با حملات شیمیایی به جبههها و رزمندگان سعی در شکستن مقاومت آنها و به دست آوردن پیروزیهای خوبی در این دوران بود. اما غافل از اینکه رزمندگان ایرانی با روحیه ایثار و فداکاری مانع از رسیدن صدام جنایتکار به اهداف خود میشدند و او را ناکام میگذاشتند. با اینکه احتمال داشت رزمندگان ما شیمیایی شده و حتی جان خود را از دست بدهند، اما اگر ماسک به اندازه کافی در اختیار نداشتند آن را با ایثار به نفرات همراه خود میدادند تا مانع از شیمیایی شدن آنها شوند. این همان حس انسان دوستی است که در بسیاری نیز وجود دارد.
اگر بخواهیم ابعاد کوچکی از این حماسه سازیها را در قاب تصویر مشاهده کنیم میتوانیم به فیلمهای اخراجیها ۱، آژانس شیشهای و از کرخه تا راین و چندین اثر هنر دیگر اشاره کنیم.
در این میان نقش دلیرمردان ارتشی نیز پُررنگ بود و در بیشتر عملیاتها با حضور خود حماسهای ماندگار خلق میکردند. در این گزارش بر آن شدیم تا شجاعت یکی از فرماندهان نابغه ارتش و دفاع مقدس یعنی سرلشکر شهید منصور ستاری را از زبان سرهنگ رشید قشقایی توصیف کنیم.
سرلشکر ستاری؛ حماسه ساز و فداکار در میدانهای نبرد
سرهنگ رشید قشقایی رئیس جهاد خودکفائی نیروی هوایی ارتش در زمان فرماندهی شهید ستاری میگوید: شهید ستاری را باید امیری آسمانی بدانیم که وجودش را وقف خدمت به کشور و اسلام کرده بود. من در طول دورانی که در معیت ایشان بودم، نکات ارزشمندی از ایثارگری این امیر شهید دیدم که همیشه در ذهنم ماندگار شده و هیچ وقت فراموش نمیکنم.
همرزم شهید ستاری با یادآوری عملیات خیبر بیان میدارد: قرارگاه رعد یک سایت موشکی را برای پشتیبانی از نیروهای خودی در جزایر مجنون مستقر کرده بود. یکی از روزهای ابتدایی شروع عملیات، به ما اطلاع دادند بعثیها سایت را بمباران شیمیایی کرده اند. به اتفاق شهید ستاری که جانشین شهید بابایی در قرارگاه رعد بود، به طرف این سایت حرکت کردیم.
او میافزاید: آن روز سریع خودمان را به سایت رساندیم. خوشبختانه بمباران در حاشیه سایت بود و محیط سایت اندکی آلوده شده بود. گشتی زدیم و برگشتیم. اما بمباران شیمیایی دشمن تمامی نداشت.
عملیات خیبر در اسفندماه ۱۳۶۲ شاهد اولین حمله گسترده و افسارگسیخته عراق با بمب شیمیایی بود. سرهنگ قشقایی میگوید: موقع برگشت به تعدادی از برادران جهادسازندگی زنجان برخوردیم که برای جلوگیری از ورود آب، مشغول زدن خاکریز دور سایت بودند. پیرمردی به ما دست تکان داد و ما هم خسته نباشید گفتیم. در همین لحظه توپخانه دشمن دوباره شروع به بمباران شیمیایی منطقه کرد. من و شهید ستاری سریع ماسکهای مان را زدیم، ولی پیرمرد ماسک نزد و همان طور مشغول به کار شد.
در چنین لحظهای است که همرزم دیرین شهید ستاری، شاهد خلق صحنه نابی میشود که توسط این امیر شهید رقم میخورد. قشقایی میگوید: ستاری سریع از ماشین پیاده شد. اول فکر میکرد پیرمرد متوجه بمباران شیمیایی نشده و میخواست او را با خبر کند. اما وقتی فهمید آن بنده خدا اصلا ماسک ندارد، درنگ نکرد و ماسک خودش را به او داد. دستی به سر و صورت آن رزمنده جهادی کشید و با بوسیدن گونه هایش برگشت.
سرهنگ قشقایی ادامه میدهد: وقتی خواستم ماسک خودم را به ستاری بدهم، قبول نکرد. گفت تو رانندهای و بهتر است ماسک داشته باشی. سریع برو، ولی عجله نکن. هرچه خدا بخواهد همان میشود.
طبق گفته سرهنگ قشقایی آن روز حال شهید ستاری بعد از رسیدن به قرارگاه به هم میخورد و تحت مراقبتهای پزشکی قرار میگیرد و ظاهرا کمی بعد بهبود مییابد. اما عوارض ناشی از مجروحیت شیمیایی تا سالها بعد ستاری را آزار میداده است. قشقایی بیان میدارد: سه سال بعد از اتمام جنگ در سال ۱۳۷۰، کسالتی برای امیر ستاری پیش آمد و تحت مراقبتهای پزشکی قرار گرفت.
وقتی برای ملاقات به بیمارستان رفتم، پرستار میگفت ان شاءالله حال امیر به زودی خوب میشود و از تزریقهای پی در پی و بوی الکل راحت میشود. اما شهید ستاری لبخند زد و گفت: شامه من سال هاست که از استشمام هر بویی معذور است. همان جا بود که فهمیدم ایشان از زمان شیمیایی شدن در عملیات خیبر، حس بویایی اش را از دست داده است.
همرزم شهید ستاری با بیان اینکه "گویا ایثارگری امیر تمامی نداشت" به خاطره دیگری از ایثارگری شهید میپردازد و میگوید: امیر ستاری نمونه بارزی از رزمندگان ایثارگر بود که از مال و جان برای ایثارگری و کمک به دیگران دریغ نمیکرد. دو سال بعد از عملیات خیبر وقتی که در والفجر ۸ حضور یافتیم، دوباره شاهد ایثارگر دیگری امیر و این بار با مال شان بودم.
قشقایی میافزاید: در والفجر ۸ من و همرزمانم شبانه روز در منطقه بودیم و هیچ خبری از خانواده نداشتیم. پس از مدتی وقتی به خانه برگشتم متوجه شدم فرزندی که انتظارش را میکشیدیم متولد شده است. خدا را شکر کردم و، چون میدانستم خانواده در نبود من مشکلات زیادی کشیده اند، از همسرم تشکر کردم و گفتم همین امروز میروم و حقوقم را میگیرم ان شاءالله مشکلات برطرف میشوند. همسرم گفت در این مدت که نبودی جناب سرهنگ ستاری هر ماه دوبار همراه خانمش به ما سر میزد و حقوق تو را هم به من پرداخت میکرد.
او ادامه میدهد: از حرف همسرم تعجب کردم. چون در مدتی که خدمت سرهنگ ستاری بودم هیچ حرفی در این مورد به من نزده بود. فردای آن روز به بانک مراجعه کردم تا ببینم سرهنگ چه مقدار از حقوقم را برداشت کرده است. در کمال تعجب دیدم حقوق چند ماه گذشته ام دست نخورده و در حسابم موجود است!»
امیر سرلشکر منصور ستاری در ۱۵ دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
کلام آخر
دوران دفاع مقدس از این صحنهها بسیار به خود دیده است . البته امروز هم چنین افرادی پیدامیشوند که با فداکاری جان بسیاری را نجات دهند.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا
رهبر انقلاب از وزیر بهداشت، کادرهای درمانی و مجموعه دستاندرکاران پزشکی در مواجهه و مبارزه با بیماری کرونا قدردانی کردند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنجشنبه) در دیدار رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تشکر صمیمانه از وزارت بهداشت و همکاران وزیر، پزشکان، پرستاران و کادرهای درمانی و مجموعه دست اندرکاران پزشکی کشور در مواجهه و مبارزه با ویروس کرونا، خاطرنشان کردند: این زحمات بسیار با ارزش، جایگاه جامعه پزشکی و پرستاری را در جامعه بالا میبرد که برده است و اجر و ثواب الهی را به دنبال خواهد داشت.
متن سخنان حضرت آیتالله خامنهای به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
بنده میخواهم صمیمانه تشکر کنم از پزشکان و پرستاران و مجموعهی دستاندرکاران پزشکی در مواجهه و مبارزهی با این بیماریای که اخیراً در کشور بهوجود آمده. همچنین تشکر کنم از وزارت بهداشت و درمان و مجموعهی همکاران آقای وزیر بهداشت در این مجموعه به خاطر تلاشهایی که میکنند و زحمتی که میکشند. من برنامهی امروز را فقط ترتیب دادم برای همین که این تشکر را بکنم در حضور آقای دکتر مرندی رئیس محترم فرهنگستان علوم پزشکی. دوست داشتم که این تشکر قلبی خودم را به همهی برادران و خواهران محترم پزشک و پرستار و کادرهای درمانی عرض بکنم. انشاءالله که موفق باشید.
کارتان بسیار با ارزش است. هم ارزش جامعهی پزشکی و پرستاری را در جامعه بالا میبرد که برده، هم مهمتر از این، ثواب الهی است که خدای متعال قطعاً به شما اجر خواهد داد و ثوب خواهد داد و امیدواریم که انشاءالله این کار برجسته و سنگین خیلی هم طولانی نشود و انشاءالله زودتر کلک این ویروس منحوس گرفته بشود انشاءالله. انشاءالله همهتان موفق باشید.»
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
منبع خیر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
مهمان ارجمند این هفته برنامه «دستخط» از سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مهمان ارجمند این هفته برنامه «دستخط» از سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. کسی که خیلی کم حرف است و زیاد از ایشان مصاحبه و گفتوگو به خصوص گفتوگوی تصویری نمیبینیم و یا خیلی کم میبینیم.
سابقه فرماندهی سپاه کردستان در پرونده کاری ایشان است. کنار شهید بروجردی و شهید کاظمی از افرادی بود که در دوران دفاع مقدس در کردستان نقشی ویژه ایفا کرد و بعد از آن هم سوابقی چون فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران و معاون عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در کارنامه خود داشته است. سمتهای دیگری هم در ردههای بالای نیروهای مسلح را در کارنامه خود دارند.
فکر میکنم حرفهای گفتنی داشته باشند. در بازههای زمانی مختلف، چه در عرصه دفاع مقدس و چه الان که مسئولیت ویژهای در قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) بر عهده دارند و گفتوگوی خوبی باید داشته باشیم. ایشان از دوستان سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است که فکر میکنم حرفهای شنیدنی ایشان جذاب باشد و بتوانیم با شما در این برنامه همراهی ویژه کنیم.
در خدمت سردار سرلشکر پاسدار مصطفی ایزدی فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) هستیم که بخشی از سوابق ایشان را اشاره کردم.
خیلی خوش آمدید. سلام عرض میکنم.
سلام علیکم و رحمه الله و برکاته. خدمت جنابعالی و بینندگان عزیز و محترم سلام عرض میکنم.
از اینجا شروع کنیم که فرماندهی قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین را برعهده دارید. الان صحبتهای شما را میخواندم که گفته بودید قبلاً در زمین، هوا و دریا باید دفاع میکردیم و الان دو عرصه فضا و سایبری و مجازی هم به ما اضافه شده است. چقدر الان در این زمینه مورد تهدید هستیم و چقدر توانستهایم عملیاتی کار کنیم؟
ببینید، چون یک مجموعه انقلابی در واقع بنیان نیروهای مسلح را گذاشته است و این مجموعه در واقع با یک نگاه نوآورانه و مبتکرانه به عرصههای نبرد نگاه میکرد، الحمدالله در حوزههای مختلف پیشرفتهای خوبی را داشته است. حوزه سایبر یک وضعیتی دارد که زمان و مکان را در هم مینوردد، یعنی آن محدودیتهایی که ما در عرصههای دیگر داشتیم در این عرصه نداشتیم. جالب توجه این است که در کشور ما چون موضوع سایبر متکی به نیروهای جوان و خلاق است، کشور ما غنی از این قابلیت و ظرفیت است. حتی دشمن اعلام کرده که ما از این ظرفیت نگران هستیم.
در هر حال، در حوزه سایبری که سه بخش اعم از زیرساخت، حوزه اطلاعات و حوزه شناختی، الحمدالله جوانان انقلابی خود را مهیا کردهاند و حرکتهای خوبی را انجام دادهاند. این حرکتها آثار پربرکتی را داشته و انشاءالله خواهد داشت.
یکی از خلاهایی که بارها مقام معظم رهبری بدان اشاره کردهاند نداشتن شبکه ملی اطلاعات است البته الان گفته میشود گامهایی برداشته شده و در این زمینه هم کارهایی شده است. آخرین اطلاعات چیست؟ آیا در این زمینه توانستیم حرکتی کنیم، طراحی انجام دهیم؟
بله. ما در شبکه ملی اطلاعات خوشبختانه از زیرساخت خوبی برخوردار هستیم. یعنی کار زیرساختی خوبی انجام شده است. یک خیزش عمومی در لبیکگویی به فرمان مقام معظم رهبری در نیروهای متعهد کشور ایجاد شده است و انشاالله در حوزههای مختلف شاهد پیشرفتهای خوبی خواهیم بود.
آخرین چیزی که داشتیم سر قضیه بنزین بود که در سال 96 هم تکرار شده بود و دشمن از راه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی وارد شد که به هر حال محل اصلی اطلاعات و دادهها در داخل کشور دست ما نیست، شبکههایی که بیرون کشور مستقر هستند. این لطمههایی زد و برای مدتی مجبور به قطع اینترنت شدند. این را چگونه سامان خواهیم داد؟ در این زمینه هم شنیدم جلسات ویژهای گذاشتید و پیگیریهای ویژهای هم از شما در قرارگاه خاتمالانبیاء و هم جاهای دیگر پیگیریهایی کردهاند.
در این رابطه مبادی مختلفی مسئولیت دارند. شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی و مبادی که فعالیتهای خاص فرهنگی دارد، مانند صداوسیما و همچنین مجموعههایی که در دولت هستند، نهادهای انقلابی و امثال آن، از ظرفیتهای خوبی برخوردار هستند.
لازم است از دو جنبه، یکی از لحاظ فناوری در این عرصه پیش برویم و مردم هم باید کمک کنند که ما واقعاً متکی به خودمان شویم. در هیچ جای دنیا اینطور نیست که فضای مجازی همینطور رها باشد؛ بر آن انصافاً قاعده و قانون حاکم است. ما شاهد هستیم در فضای مجازی چقدر بخاطر بیقانونی مواردی مطرح میشود که از لحاظ فردی و خانوادگی و اجتماعی برای ما خسارتبار است.
توانمندی این را داریم؟
با جدیت عرض میکنم که مجموعههای جوان، خلاق و متعهد میآیند و کارهای ارزشمندی را انجام می دهند ولی نیاز به پشتوانه دارند. اگر پشتیبانی برای آنها فراهم شود، مثلاً سرور و امکانات فنی لازم دارند، اگر اینها فراهم شود رشد میکنند، همانطور که در عرصههای دیگر پیشرفت داشتیم از نمونههای خارجی به نحو بهتری میتوانیم اقدام و عمل کنیم و تلاش میشود در این عرصه هم انشاالله از ظرفیت و قابلیت خوبی برخوردار شویم.
البته این را باید عرض کنم که در کشور ما لازم است همه مبادی ذیربط ببینند که منافع ملی و امنیت ملی ما چه میگوید. این برای ما مبنا باشد. ممکن است برخی جریانات از منظر سیاسی این موضوع را برای خودشان یک منافعی بدانند اما به صورت عمیق اگر توجه شود، واقعاً خسارتبار است. همین قضایایی که اخیراً اتفاق افتاد یا در سال 96 اتفاق افتاد، وقتی خوب بررسی شود میبینیم دشمن فضایی ایجاد میکند که روی برخی ذهنها اثراتی میگذارد و اینها تحت تاثیر قرار میگیرند. وقتی به خوبی موضوع را کنکاش میکنید میبینید فرماندهی و هدایت این در جریانات شبکههای اجتماعی است. مطالبی که منعکس میکنند خیلی عاری از حقیقت است.
حضرت علی (ع) میفرمایند شبهه از آن جهت شبهه است که شبیه و مانند حق است. این دشمن در سازمان رزم خودش و در شبکههای اجتماعی سرمایهگذاری کرده است. در منطقه ما اطلاع موثق داریم که هزینه میکند تا استارتآپهای خاص خودش را درست کند. ممکن است خیلیها توجه نداشته باشند ولی این یک حقیقت است. مواردی که میبینیم و مطالعه میکنیم میگویند راه اصلی این است که در درون از جامعه نقار و شکاف ایجاد کنیم و جامعه را چند دسته کنیم، مردم را دچار شبهه کنیم، ایجاد بیاعتمادی کنیم. این یک عرصه جدید از جنگ است.
شما ببینید در همین قضایای آبان ماه گذشته، این قضیه بنزین بود. باید کار میشد، عدهای که برای آنها سوال بود مسئله حلاجی میشد. این مسائل مانند طرحهای عملیاتی طرح لازم دارد که کار بشود و همه جنبههای آن دیده شود. این اتفاقی که افتاد شاهد هستیم که فضای مجازی خیلی تاثیر داشته است. البته اینطور نبود که اینترنت به صورت کامل قطع باشد، اما کنترل شده است و همین مدت چه خسارات عظیمی از لحاظ جانی و مالی و حیثیتی به کلیت نظام و مردم ما وارد شد! باید به اینها توجه کنیم و همه با هم همین روندی که با پیروزی تاکنون داشتهایم، تلاش کنیم این صحنه را هم اداره کنیم.
گفته بودید آمریکا و رژیم صهیونیستی بدون عمل فیزیکی و تنها با جنگ سایبری به دنبال آسیب به مراکز هستهای ما هستند.
ما یک دور این را داشتهایم؛ در نطنز اینها عملیات سایبری انجام دادند. یعنی یک چیزی که خودشان زیاد از آن میگویند یکی از عملیاتهای بزرگ سایبری کاری است که ویروس استاکسنت در نطنز انجام داد، حالا سیری که طی کرده بحث خودش را دارد. ولی یکی از مراکز هستهای ما با این مسئله مواجه شده است.
خودشان اعلام میکنند که ما میلیونها بدافزار در شبکههای رایانهای زیرساختی کشورهای منطقه کاشتهایم. خب، دشمن هم از موشکها استفاده میکند، هم از هواپیما استفاده میکند و هم از سایر ابزارهایش استفاده میکند که یکی از آنها سایبری است. ما در ارتباط با زیرساختهای خود اعم از هستهای و دیگر مجموعهها مانند برق و آب و ... باید مهیا باشیم. خوشبختانه سازماندهی شده است. سازمان پدافند غیرعامل و قرارگاههای ویژه برای این کار است و اقدامات برای این کار انجام میشود اما اینکه ما در این فضا مواجه با تهدید دشمن هستیم، بلاشک وجود دارد و باید خود را مهیا و آماده کنیم. همانطور که ما در صحنه دفاع هوایی کار میکنیم، در صحنه دفاع سایبری هم باید کار قوی کنیم که در دست انجام است.
در جایی گفته بودید قویترین قرارگاه سایبری آمریکا در منطقه در بحرین است. درست است؟
مرکز فرماندهی آمریکا در بحرین است.
میتوانید اگر امکان دارد و صلاح هست آخرین تهدیدی که در این زمینه داشتند را برای ما بازگو کنید؟
شما مستحضر هستید در همین روزهای اخیر یک حمله وسیع سایبری ما در مجموعههای زیرساختی کشور داشتیم که خوشبختانه همه اینها خنثی شد و مشکلی برای مجموعه زیرساختی ما ایجاد نکرد.
زیرساختی امنیتی بود؟
زیرساختی دفاعی ما از استحکام خوبی برخوردار است. از قبل ساز و کاری پیشبینی شده است که ما بتوانیم از وضعیت مستحکمی برخوردار شویم البته رزمایشهای مختلف داریم، توجه داریم. این امکان را در نظر داریم که نفوذپذیر میتوانیم باشیم، ولی اساس خوبی است. بیشتر در فضای کشوری است که آنها هم اقدامات کارسازی انجام شده و حمله وسیعی در این مجموعهها انجام شده بود و خوشبختانه اینها را خنثی کردیم.
یعنی حمله به سمت سیستم دفاعی و امنیتی ما بود؟
نه.
نمیتوانید بیان کنید؟
از زیرساختهای کشوری بود. در زمینه امنیتی، از استحکام خوبی برخوردار هستیم. یعنی خیلی امکان برای آنها ضعیف است.
منظور شما زیرساختهای اداره کشور بود؟
بله. زیرساختهای اقتصادی و صنعتی.
بیش از چهل روز از شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، رفیق شما و همرزم شما، میگذرد. در این ۴۰ روز نبود حاج قاسم را باور کردهاید؟
نه (با سکوت)! ولی واقعاً اینکه قرآن شریف میفرماید ولاتحسبن الذیت قتلوا فی سبیل الله امواتا حقیقت است. من یک فرماندهی داشتم و دارم که به نام شهید محمد بروجردی. ایشان واقعاً برای من زنده است. یعنی همیشه با ایشان هستم.
ایشان را حس میکنید.
بله. حال ایشان اینطور بود؛ یک روز قبل از شهادتش در قرارگاه حمزه من را صدا زدند و گفتند با شما کار دارم. خدمت ایشان رفتم و گفتند که من اگر شهید شدم صبر کنید. آخرین جمله ایشان به من این بود و روز بعد خبردار شدیم ایشان روی مین ضدتانک رفت و وقتی شتابان خدمت ایشان رسیدم، دیدم پیکر مطهر و خونین او روی زمین افتاده و چشمان زیبای او به آسمان دوخته شده و عطر دلانگیزی از پیکر مطهر ایشان به مشام میرسید.
اینها در واقع رهپویان راه حضرت امام (ره) هستند، رهپویان مکتب حضرت امام هستند. ما با تمام وجود قائل هستیم زنده هستند. به قول یکی از دوستان عزیز ما، شهید سلیمانی برای دشمن خطرناکتر از سردار سلیمانی است. برای ما واقعاً یک غصهای است، یعنی خیلی احساس سختی داریم. (سکوت میکند). «یاران همه سوی مرگ رفتند، بشتاب تا که ز ره نمانی». دوستان ما یکی یکی این قابلیت را پیدا میکنند. شهید سلیمانی قبل از شهادت فرمودند من به سمت مقتل خودم میروم.
قبل از سفر آخر؟
بله. یعنی همین حسی که شهید بروجردی داشت این شهید هم داشت و این هم اینطور شد و به فرمایش مقام معظم رهبری آسمانی شد.
اینکه آمریکا خیلی جاها میتوانست بگوید نیابتی عملیاتی کنند یا حاج قاسم را یکسری نیروهای دیگر بزنند ولی اینکه خودش میزند و با وقاحت اعلام میکند، به لحاظ نظامی و سیاسی چه معنایی دارد؟
یک واقعیتی وجود دارد که رژیم صهیونیستی یعنی صهیونیسم بینالملل و ارتجاع منطقه ... ترامپ یک تعبیری دارد که میگوید «گاوهای شیرده»، من عکس این را بیان میکنم؛ یعنی این جریانات اینطور نیست که با مجموعهای مواجه باشند که خوب تدبیر میکنند، این جریان روی مجموعهای سوار میشوند که خوب تدبیر نمیکنند. شما ببینید، از جنبههای مختلف اگر یک فکر واقعاً فیاض و با ذکاوت روی این موضوع کار میکرد، قطعاً چنین حماقتی انجام نمیداد. به نظر من میرسد یک حماقت است، مانند حماقتهای قبلیشان.
مثلا کاری که در افغانستان انجام دادند یک باتلاق برای خود درست کردند. مگر روسها نبودند که در نهایت رفتند؟ کاری که در عراق انجام دادند، الان چه شرایطی دارند؟ خودشان چه چیزی میگویند؟ میگویند ما کار کردیم و بهره را جمهوری اسلامی ایران میبرد. این کار آنها فراز مهمی در تاریخ منطقه است و قطعاً ضرر و خسارت زیادی میبینند. به نظر من حماقت بزرگی آمریکاییها کردند و قطعاً تقاص آن را پس خواهند داد.
اینکه میگویند عینالاسد آغاز راه بود، همینطور است؟
ببینید، امام فرمودند اگر ایرانی به سگ آمریکایی توهین میکرد، چه میشد و اگر یک امریکایی شخصیت ایرانی را زیر میگرفت باید در آمریکا جواب میداد. بیش از 50 هزار مستشار آمریکایی در ارتش ایران بودند و کارهایی میکردند که واقعاً آدم شرم میکند که بیان کند. ملت ایران با صلابت اینها را بیرون کرد و امروز وضعیت طوری شده که اینگونه یکی از مراکز راهبردی دشمن موشکباران میشود و دشمن در خوف عکسالعمل انقلاب اسلامی که واقعاً از ظرفیتها و قابلیتهای مهمی برخوردار است، دم فرو میبندد.
قطعاً در جریان موشکباران زودتر از مردم عادی قرار گرفتید که عینالاسد زده میشود. فکر میکردید آمریکاییها جواب ندهند یا منتظر جواب بودید؟
ما از ظرفیت و قابلیت خوبی برخوردار هستیم. برای هر وضعیتی پیشبینی لازم شده بود.
یعنی آمادگی وجود داشت.
بله، برای هر وضعیتی آمادگی وجود داشت و آنها میدانستند که ما برای هر وضعیتی آمادگی فوقالعاده داریم.
و این برای مردم جالب بود که این مقدار کتمان کردند که هیچ اتفاقی رخ نداده و خون از دماغ کسی نیامده و بعد ذره ذره اطلاعات را بیان کردند.
حالا این اول کار است و هر چه جلوتر برود، بیشتر میشود و اطلاعات بیشتری روشن میشود. خسارت زیادی دیدند و بعد گفتند همه چیز خوب است.
میتوانید از خسارت آنها اطلاعاتی بدهید؟
همینهایی که فعلاً رسانهای بیان شده، مواردی بوده است؛ وقتی میگویند در این عملیات مثلاً 70-60 نفر آسیب مغزی دیدهاند، ما هم معادله داریم که اگر در مجموعهای این تعداد مجروح شوند و مشکلات ایجاد کنند قطعاً این مجموعه تلفات داده است. آسیبهای زیادی را دیدهاند ...
این معادلهای که بیان میکنید به لحاظ نظامی بیان میکنید؟
بله. اینطور نیست که بگوییم یک تعدادی مجروح شدهاند؛ اینچنین نیست. آسیبهای دیگر هم وجود دارد ولی کتمان میکنند. موارد دیگر هم همین طور بوده که کتمان کردهاند.
یک چیزی که کام مردم و کام همه را تلخ کرد اتفاقی بود که برای هواپیمای مسافربری افتاد و در وضعیت فوقالعادهای که نیروهای مسلح ما در آمادگی کامل بودند این هواپیما مورد اصابت موشک قرار گرفت. این چطور در فضای سیاسی کشور هضم شد؟ به نظر شما عکسالعملی که نشان داده شد چقدر متناسب بود؟
واقعا یک اتفاق خیلی تاسفبار بود، خیلی کوبنده بود. ما با ملت یکی هستیم یعنی همان احساسی که ملت داشتند، همه این احساس را داشتند و دارند. بالاخره یک اتفاقی که نباید بیفتد، افتاد و همینطور که مسئولین محترم مطرح کردند، هم در حال رسیدگی دقیق است و هم درباره اینکه تمهیدات لازم اتخاذ شود کار زیادی انجام میشود. یک اتفاقی بود که خیلی ویژه بود و نباید این اتفاق رخ میداد، ولی متاسفانه رخ داد و بسیار کوبنده و تاسفبار بود. انشاالله روح این شهدای عزیز و نخبگان را که اینطور به رحمت ایزدی پیوستند، غریق رحمت واسعه خداوند قرار گیرد.
حالا این موضوع که هم در ستاد کل نیروهای مسلح و هم به دستور رئیس قوه قضائیه بررسی میشود، اما سوالی که باقی میماند این است که در آن شرایط نباید پروازهای عادی ما ابلاغ میشد که انجام نشود؟
توضیحات مفصلی را دوستان ما دادند، یعنی اساساً اینها آئیننامه دارد و آئیننامهها میگوید در شرایط آمادگی یک، دو یا سه باشد، چه باید کرد. اگر یک بود بخشهای دیگر چه کنند و سیستم هواپیمایی چه کار کند و اگر دو بود، چه اتفاقی بیفتد و اگر سه بود چطور کار شود. این تمهیداتی که برای این موقعیتهای مختلف اتخاذ شده بود، طوری نبود که الزاماً لازم باشد پروازها لغو شود.
اتفاقی که افتاده، در واقع خارج از این تمهیدات بود. آن اتفاق بسیار دردناک بود که در این فرآیند اصلاً موضوعیت نداشت، یعنی اگر فرآیندی که پیشبینی و کار شده بود کامل رعایت میشد، اساساً نیازی به این وضعیت نبود که موشکی شلیک شود. بنابراین در آن وضعیت و طراحی که شد ... مثلاً در عملیاتها میگوییم در این عملیات در موضع پدافندی هستیم. پدافند میکنیم و بنای هجوم نداریم و اینطور است و اگر اتفاقی افتاد باید این کار را انجام دهیم. در آن وضعیت عملیات زمینی است، در دفاع هوایی هم مراحلی که دارد مرحلهای که پیشبینی و طراحی شده بود، اگر طبق آن پیشبینی و طراحی اقدام میشد، نباید موشکی شلیک میشد و در چنین شرایطی مشکلی برای پرواز هواپیما هم نبود.
درباره جایگزین حاج قاسم سلیمانی، سردار قاآنی که خیلی فرد معرفیشدهای نبود و به عنوان قائم مقام و جانشین سردار سلیمانی بود؛ از منظر شما این انتخاب چگونه بود؟
ما در دوران دفاع مقدس خدمت سردار بزرگوار بودیم. ما قرارگاه نجف بودیم و در این قرارگاه اساساً لشگرها و تیپهای استان خراسان، نقش محوری داشتند. ما خدمت سردار شهید شوشتری هم بودیم که ایشان اهل خراسان در قرارگاه نجف بودند. این یگانها در عملیاتهای سختی مانند کربلای یک، کربلای 4، کربلای پنج بودند و ما خدمت ایشان بودیم. یکی از لشگرها لشگر 21 امام رضا (ع) است. فرمانده این لشگر برادر بزرگ ما سردار حاج اسماعیل قاآنی بودند ولی همینطور که سردار سلیمانی فرمانده لشگر 41 ثارالله (ع) بودند، ایشان هم فرمانده لشگر 21 امام رضا (ع) بوده و فرمانده بسیار لایق، شجاع، مدبر، باتقوا و بسیار کاریزماتیک بوده است و بسیجیها و کادر لشگر خیلی با ایشان راحت کار میکردند. صحبت ایشان برای آنها فرمان بود و یگان موفق و خوبی بود.
این شخصیت عزیز بعد در ادامه خدمت خود در سازماندهی نیروی زمینی سپاه نقش ارزشمندی را داشت و بعد هم در نیروی قدس به عنوان قائم مقام بود. حاج قاسم سلیمانی هر کسی را بکار نمیگرفتند، یعنی واقعاً انتخاب میکردند. کاملاً این را بیان میکنم که این امر جاافتادهای در مدیریت ایشان بود. وقتی که ایشان به شهادت رسیدند، خیلی نگاهها متوجه ایشان بود که بهترین جایگزین به دلیل همین سوابق درخشان و تقوا و فرماندهی و مدیریت و شجاعت ایشان و وضعیتی که جمع به ایشان ارادت و علاقهای دارند و تسلطی که بر حوزه ماموریتی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارند، به نظر من بهترین گزینه برای تداوم راه این شهید حاج اسماعیل قاآنی است و شما شاهد هستید بعد از این قضایا در جبهههای مقاومت تحرک خوب و پیشرفتهای خوبی داریم.
نمونهاش در سوریه است و وضعیتی که در عراق و جاهای دیگر مانند لبنان داریم. میدانم که آینده درخشانی در همین عرصههای مقاومت خواهیم داشت. شما میدانید در لبنان هم دشمن اتفاقاً با بالگرد شهید بزرگوار حجتالاسلام والمسلمین سید عباس موسوی را با همسرشان ترور کردند. اینها به این اندازه خبیث هستند. این را شهید کردند و بعد از آن چه کسی آمد؟ سید حسن نصرالله عزیز آمده که یک مشعلی است.
حضرت آیتالله خامنهای در خطبه نماز جمعه که چندی پیش داشتند، یک واژهای را بیان کردند که قبلاً «نیروی قدس» میگفتند و الان از «سپاه قدس» یاد کردند. در واقع به عنوان سپاهی که در منطقه تعیینکننده است، با نیروهای ویژهای که تربیت کرده است. آیا این یک افق جدیدی برای حرکت جبهه مقاومت نشان خواهد داد؟
حالا خیلی نمیتوان مطلب را باز کرد، ولی یک فضایی خارج از ایران اسلامی درست شده که این فضا یک دژ مستحکم در مقابله با استکبار جهانی است. این فضا بالاخره به صورت مستشاری یا هر تعبیری که بشود، این مجموعه مقدس «قدس» روی آن تاثیر گذاشته و فضایی است که ما واقعاً شاهد هستیم، اساساً نیروهای جدیدی درست شده است.
فاطمیون افغانستان، زینبیون پاکستان و حشدالشعبی عراق ...
بله؛ حیدریون... پیام انقلاب اسلامی در قلب آمریکا هم موضوعیت دارد. یعنی الان شاهد هستید که نه تنها در منطقه وضعیتی داریم که این حقیقت انقلاب اسلامی را جذب کرده، بلکه در کرانههای دور هم این انسانها را جذب کرده و اگر از این فرصت تاریخی خوب استفاده کنیم، نقطه رهایی برای بشریت است. برای اینکه انسان برای یک هدف عالی آفریده شده، انسان با حیوان فرق دارد. الان غرب دچار بحران است. واقعا تاسفبار نیست که کاندید ریاست جمهوری ... شرمم میشود بگویم که چه کسی بود و چه کسی هست؟ کسی (اهل منش) قوم لوط باشد و کاندید ریاست جمهوری شود؟ بعد این اقبال را داشته باشد؟ اینها انحطاط است. انقلاب ما مقدمه انفجارات عظیم در منطقه است. واقعاً راه رهایی بشر را میخواهد نشان دهد. تبلیغات سوء فراوان میشود. این مسیر پیشرو است و انشاالله قدرشناس این خیزش و حضور و ابراز لطف مردم و انسجام اجتماعی مردم باشیم و انشاالله راه انقلاب با صلابت در خدمت به مردم، در راستای آرمانهای جمهوری اسلامی که همان استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ایران است پیش برویم.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
فرمانده کل ارتش با حضور در پایگاه هوانیروز کرمان از بخشهای مختلف این یگان بازدید کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در ادامه بازدید از یگانهای ارتش مستقر در کرمان از هوانیروز کرمان بازدید کرد.
او در این بازدید از قسمتهای اورهال، بخشهای تاکتیکی، تکنیکی و عملیاتی هوانیروز بازدید و میزان آمادگی رزمی و عملیاتی این یگان را مورد ارزیابی قرار داد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در این بازدید با فرمانده، روسای عقیدتی سیاسی و حفاظت اطلاعات و جمعی از کارکنان این مرکز دیدار کرد.
دیدار و دلجویی از خانواده دو تن از جان باختگان حادثه مراسم تشییع شهید حاج قاسم سلیمانی از دیگر برنامههای امیر سرلشکر موسوی در بازدید از هوانیروز کرمان بود.
فرمانده کل ارتش همچنین با حضور در فرماندهی پشتیبانی منطقه جنوب شرق نزاجا و آمادگاه مهماتی باغین، ضمن بازدید از بخشهای مختلف، با فرماندهان و کارکنان این یگان دیدار کرد.
امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش را در این بازدید همراهی کرد.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: نظامی
برچسبها: پاتوق رضا
رهبر انقلاب تأکید کردند: انتخابات متضمن منافع ملی کشور است و هرکسی که به منافع ملی کشور علاقهمند است در انتخابات شرکت کند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در شعبه اخذ رأی شماره ۱۱۰، رأی خود را برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اولین میاندوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری به صندوق انداختند.
رهبر معظم انقلاب سپس با بیان اینکه روز انتخابات روز جشن ملی است، خاطرنشان کردند: این جشن را به همه هم میهنان عزیز در سراسر کشور تبریک میگویم.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه افزودند: ثانیا روز انتخابات را روز احقاق حق مدنی ملت است که میخواهند بیایند رأی بدهند و شرکت خودشان در اداره امور کشور را که حق آنهاست را به دست بیاورند.
ایشان گفتند: ثالثا یک تکلیف شرعی است و حقیقت این است که انتخابات متضمن منافع ملی کشور است و هرکسی که به منافع ملی کشور علاقهمند است در انتخابات شرکت کند.
رهبر معظم انقلاب همچنین افزودند: همه با همت حرکت کنند و به اشخاص مورد نظر خود که به آن رسیدند رای بدهند و این کار را هرچه زودتر انجام دهند یعنی نگذارند آخر وقت و آخر شب، همین اول روز رأی بدهند.
حضرت آیتالله خامنهای عنوان کردند: در هر شهری به تعداد نامزدهای آن شهر رای بدهند، مثلا در تهران به ۳۰ نفر رای بدهند، چون خیلی کمک میکند به اینکه مجلس قوی باشد.
ایشان گفتند: از خداوند میخواهیم به ملت ایران خیر و توفیق و خیر دهد و رحمت و برکت خود را بر این ملت نازل کند و این انتخابات را هم مایه خیر و برکت برای کشور قرار دهد.
رهبر معظم انقلاب همچنین در پایان با تشکر از اصحاب رسانه، افزودند: از شما دوستان رسانهای هم تشکر میکنم زحمت میکشید و باز هم زحمت خواهید کشید.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور گفت: انتخابات علی رغم همه سختیها و مشکلات جنگ سر موعد خود انجام شد و این یکی از افتخارات کشور ماست.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور را حضور در ستاد انتخابات کشور و در حاشیه یازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و اولین میاندورهای از پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در جمع خبرنگاران گفت: اولین انتخابات در اسفند سال ۵۸ برای مجلس اول برگزار شد. البته در آن سال تعداد زیادی انتخابات برگزار شد و انتخابات مجلس پنجمین انتخاباتی بود که انجام شد.
او افزود: همه پرسی برای تشکیل نظام جمهوری اسلامی، رأی به خبرگان، رأی به قانون اساسی، انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات مجلس شورای اسلامی ۵ انتخاباتی بود که در اسفند سال ۹۸ برگزار شد.
روحانی گفت: امروز ۴۰ سال از آن زمان میگذرد و ما آماده هستیم که به مجلس یازدهم رأی بدهیم. به خوبی علیرغم همه سختیها و مشکلات و شرایط جنگ، ۱۱ دوره انتخابات مجلس به خوبی برگزار شده است.
اوتصریح کرد: کشور ما شرایط مختلفی از جمله جنگ را تجربه کرده است. امام (ره) بسیار حساس بودند که انتخابات در موعد قانونی خود برگزار شود و حتی یک روز هم در برگزاری انتخابات تأخیر ایجاد نشود. در تاریخ دموکراسی در جهان و ایران سابقه ندارد که مجالس پشت سر هم با برگزاری انتخابات تشکیل شوند. به حمدالله در ده دوره مجالس، در زمان قانونی خود تشکیل و جایگزین شدند.
رئیس جمهور افزود: خوشحال هستیم که یازدهمین مجلس شورای اسلامی با رأی ارزشمند ملت ایران تشکیل میشود. مردم امروز با رأی خود در حال تشکیل مجلس یازدهم هستند. امیدواریم بهترینها به مجلس یازدهم راه پیدا کنند و خواست مردم مبنی بر تشکیل مجلسی فعالتر و پرشورتر و مجلسی که مشکلات زندگی مردم را بهتر حل کرده و قوانین ضروری را سریعاً تصویب میکند، در نظارت و قانونگذاری مقید به قانون اساسی است، محقق شود.
رئیس جمهور گفت: تمام مجالس گذشته فراز و نشیبهای زیادی داشته، اما مجالس خوبی بوده است. مجلس اول که به نظرم بهترین مجلس شورای اسلامی بوده است و امیدوارم مجلس یازدهم هم مورد رضایت خداوند و مردم باشد.
روحانی گفت: از همه کسانی که امنیت صندوقها را تأمین کرده، نظارت بر انتخابات را برعهده دارند، رسانهها که مردم را به پای صندوق رأی دعوت کردند تشکر میکنم. ان شاءالله ملت ما افتخار جدیدی را خواهد آفرید و دشمنان بیش از گذشته مأیوس خواهند شد.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا