به دنبال حادثۀ تیراندازی یک سرباز در یکی از مناطق نظامی استان قزوین، رییس بازرسی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران توضیحات تکمیلی را در اختیار رسانهها قرار داد.
به دنبال حادثۀ تیراندازی یک سرباز در یکی از مناطق نظامی استان قزوین، رییس بازرسی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران توضیحات تکمیلی را در اختیار رسانهها قرار داد.
به گزارش روابط عمومی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ دوم علی سامانی رییس بازرسی نیروی زمینی ارتش ضمن ابراز تأسف، تسلیت و همدردی با خانوادههای محترم داغدیده و همچنین مجروحان حادثۀ اخیر، گفت: بلافاصله بعد از حادثۀ تیراندازی دو اقدام فوری و همزمان صورت گرفت. در اولین اقدام اعزام مجروحان با بالگرد مستقر در پادگان آبیک به مراکز درمانی انجام شد که با همکاری بیمارستان شهید رجایی قزوین و بیمارستان ارتش از تلفات و جراحات بیشتر جلوگیری بعمل آمد. در اقدام دوم تیمهایی متشکل از متخصصان حوزههای روانپزشکی و بازرسی و همچنین سامانۀ فرماندهی تشکیل و به علل و چگونگی در محل حادثه پرداخته شد.
رییس بازرسی نیروی زمینی ارتش افزود: ضارب در تاریخ 1/10/95 به خدمت سربازی اعزام و پس از طی دورۀ آموزشی در یکی از پادگانهای آماد و پشتیبانی نیروی زمینی واقع در استان قزوین مشغول به خدمت شده و قبل از حادثه در دو نوبت از مرخصی طولانی مدت راه دور و کوتاه مدت بهرهمند شده است.
وی یادآور شد: تمامی سربازان در بدو ورود به یکانهای نظامی از جمله ارتش تحت معاینات پزشکی قرار گرفته و بعد از احراز سلامت روحی و روانی متناسب با سطح سلامت پزشکی، روحی و روانی در قسمتهای مختلف به کار گمارده میشوند که سرباز یادشده نیز با احراز سلامت روانی به یکان موصوف و امر نگهبانی اختصاص یافته و علاوه بر اینکه فردی با روابط عاطفی و اداری خوب بوده، محیط خدمتی وی نیز از شرایط عادی برخوردار بوده است.
رئیس بازرسی نیروی زمینی ارتش با اشاره به اینکه سرباز ضارب در حین امر نگهبانی اقدام به تیراندازی کرده، افزود: وی هیچگونه مشکل خدمتی در طول مدت خدمت سربازی با سربازان و فرماندهان تا لحظه وقوع حادثه نداشته اما بررسیهای اولیۀ پزشکی و بازرسیهای دقیق از محل حادثه نشان میدهد ضارب احتمالا دچار جنون آنی (سایکوز گذرا) شده و با اسلحۀ در اختیار در اقدامی ناگهانی به سمت سربازان حاضر در آسایشگاه پاسدارخانه و همخدمتیهای خود که در حال استراحت بودند تیراندازی و بلافاصله نیز اقدام به خودزنی کرده است.
سرتیپدوم سامانی افزود: با تلاش تیمهای پزشکی، ضارب در حال حاضر زنده است و ریشههای این موضوع و دلایل احتمالی برون سازمانی و اجتماعی این اقدام در دست بررسی است.
وی ادامه داد: برای ما از دست دادن سه سرباز موضوعی بسیار حائز اهمیت بوده و در راستای اجرای دستورات سلسلهمراتب، بویژه فرمانده نیروی زمینی، ابعاد مختلف این حادثه در دست بررسی دقیق است.
رییس بازرسی نیروی زمینی ارتش یادآور شد: از لحظۀ بروز حادثه هرگونه اقدام لازم برای بهبود حال مصدومان با حضور فرماندهان ارشد مناطق در منطقۀ نظامی قزوین و بیمارستان صورت گرفته است.
گفتنی است امیر سرتیپ حیدری فرمانده نیروی زمینی با حضور در محل وقوع حادثه و همچنین عیادت از مصدومان، ضمن تسلیت به خانواده های سربازان عزیز با بازماندگان حادثه ابراز همدردی کرده و دستور اکید برای پی گیری موضوع تا حصول نتیجه قطعی صادر کرد.
بر اساس آخرین اطلاع واصله، این حادثه سه تن از سربازان عزیز نیروی زمینی متأسفانه جان خود را از دست دادند و 6 مجروح حادثه نیز در حال مداوا هستند.
برچسبها: پاتوق رضا- رییس بازرسی نیروی زمینی ارتشجزئیات- حادثه تیراندازی در آبیک قزوین -
|
|
|
برچسبها: پاتوق رضا- حجتالاسلام والمسلمین محمد حسنی- امیر سرتیپ پوردستان-مبارزه در خلیج عدن 2 -رونمایی-,
پخش زنده صحن علنی خانه ملت امروز با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی به صورت رسمی افتتاح شد.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز با حضور علی لاریجانی، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، سامانه پخش زنده جلسات صحن علنی مجلس شورای اسلامی در بستر اینترنت به صورت رسمی افتتاح شد.
در این مراسم علی لاریجانی به افزایش سطح تعاملات رسانهها در بستر اینترنت اشاره کرد و گفت: امیدواریم خبرگزاری خانه ملت در آینده نزدیک با توجه به پتانسیلهای بالای مجلس شورای اسلامی در تولید اخبار در حوزه تصویری بیش از پیش در این بخش فعالیت داشته باشد.
این سامانه با امضای تفاهم نامه مشترک خبرگزاری خانه ملت با شرکت باران تلکام به مرحله اجرا رسیده است.
در این تفاهمنامه که به امضای مهدی کیایی مدیرعامل خبرگزاری خانه ملت و حسین تهرانی مدیرعامل شرکت آیو رسید، مقرر شد تمامی جلسات علنی مجلس شورای اسلامی به صورت زنده و تصویری در بستر اینترنت و از طریق سایت خبرگزاری خانه ملت پخش شود.
برچسبها: پاتوق رضا- مجلس
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه قصد ایجاد پایگاه نظامی در سوریه را ندارد.
سردار محمدعلی آسودی مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره این موضوع که آمریکایی ها قصد معکوس کردن مفهوم تروریست به سمت نیروهای مقاومت را دارند، اظهار داشت: این یک ادعای غیر عقلانی است و جهان نمیپذیرد چرا که کشورهای جبهه مقاومت از سوریه گرفته تا لبنان و یمن در حال دفاع از سرزمین و مردم خود هستند.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با بیان اینکه این کشورها قصد تجاوز به کشور دیگری را ندارند، گفت: عمده فعالیت کشورهایی چون سوریه، عراق، یمن، لبنان و فلسطین دفاع از سرزمین و مقابله با گروههای تروریستی است و همه دنیا هم میدانند که جبهه مقاومت در حال مقابله با متجاوزان است بنابراین این موضوع تروریستی خواندن جبهه مقاومت پذیرفتنی نیست.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر هم دلیل چنین ادعاهایی این است که حامیان تروریستها فکر میکردند که آنها توان تصرف عراق و سوریه و سپس ایران را دارند اما دیدیم که اتفاق به گونهای دیگر رقم خورد و این تروریستها بودند که شکست خورده و تمام مناطق تحت سیطره خود را از دست دادند؛ به طبع این شکست موجب ادعای چنین موضوعی شده است.
سردار آسودی با بیان اینکه آمریکا و متحدان منطقهایاش میلیاردها دلار برای گروههای تروریستی صرف میکنند و رسما پذیرفتند که این گروهها را ایجاد کردهاند؛ افزود: علت اصلی چنین صحبتهایی همین شکستهای گروههای تروریستی در عراق و سوریه است که بعد از گذشت 6 سال هنوز چیزی به دست نیاوردهاند. به نظر من این گونه ادعاها خریداری ندارد و هیچکس آن را نمیپذیرد.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دلیل نگرانی رژیم صهیونیستی از صلح سوریه چیست؟، گفت: در مذاکرات صلح زمانی گروههای تروریستی دست برتر را دارند و وارد میشوند که در آن زمان آمریکاییها و اسرائیلیها نگران نیستند اما در حال حاضر برگ برنده در دست جبهه مقاومت به دلیل پیروزی در میادین نبرد است بنابراین گروههای تروریستی ناچار به مذاکره هستند چون دست آنها خالی است.
وی درباره توان آمریکا برای اعمال نفوذ در این ماجرا، اظهار داشت: آنچه که از برایندها به دست میآید این است که آمریکاییها توان نفوذ ندارند، چرا که گروههای تروریستی با دست خالی پای میز مذاکره آمدهاند و نمیتوانند ادعایی کنند اما در طرف مقابل که سوریه و جبهه مقاومت حضور دارند به هیچ وجه سلطه آمریکا را قبول نمیکنند و آنها نمیتوانند هیچ اعمال نفوذی داشته باشند.
سردار آسودی ادامه داد: نگرانی رژیم اشغالگر قدس به این دلیل است که با تشکیل چنین گروههایی امنیت و آرامش خود را تأمین میکند تا جبهه مقاومت به سمت موضوع اصلی یعنی آزادسازی فلسطین نرود اما امروز که میبیند مشکل در میادین نبرد حل شده، میداند که اگر در میز مذاکره موضوع عراق و سوریه حل شود تمام تمرکز جبهه مقاومت به سمت فلسطین میرود، بنابراین این نگرانیها طبیعی است.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، تصریح کرد: امروز که همه مناطق تحت سیطره تروریستها آزاد شده و خود را تسلیم میکنند دیگر جنگ نیابتی باقی نمانده به همین دلیل رژیم صهیونیستی احساس خطر میکند که باز توجه جبهه مقاومت به سمت سرزمینهای اشغالی بازگردد.
سردار آسودی در پایان درباره ادعای جدید مقامات صهیونیستی مبنی بر ایجاد پایگاههای دریایی و هوایی توسط ایران در سوریه، گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه چنین قصدی نداشته و هر حضوری که از ایران در سوریه و عراق وجود دارد فقط مستشاری بوده و این بحث که قصد احداث پایگاه در این کشورها وجود دارد کذب محض است.
برچسبها: پاتوق رضا - پایگاه
دبیر شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان در زمان انتخابات با وجود برخی اصرارها برای تایید صلاحیت افراد هیچگاه تحت تاثیر شخصی قرار نگرفت.
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سياسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در مراسم گرامیداشت سالروز تاسیس شورای نگهبان قانون اساسی که عصر امروز (28 تیر) در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام جعفرصادق(ع) و امام باقر العلوم(ع) ناشران فرهنگ و اخلاق اسلامی اظهارداشت: این امامان عزیز با وجود تهدیدها و فشارها توانستند شاگردهایی را تربیت کنند و امروز احادیث آنها در کتابی مانند بحارالانوار که شامل بحثهای معنوی، حقوقی عبادی سیاسی و ... برای ما چراغ راه شده است.
وی با اشاره به تأسیس شورای نگهبان در سال 59، اظهار داشت: این شورا طی 37 سال همان وظایف قانونی خود را بر اساس قانون اساسی عملی کرده است.
آیت الله جنتی تصریح کرد: این نهاد توانست با آبرومندی مواضع خود را در حمایت از شرع و قانون حفظ کرده و تحت تاثیر هیچ جریانی قرار نگیرد.
شورای نگهبان در رعایت قانون هیچگاه مصلحت اندیشی نکرده است
دبیر شورای نگهبان بیان داشت: در بعد مسائل قانونی و مصوبات مجلس شورای اسلامی مشکلی نداشته و یا کم داشتهایم، مسائلی بوده که خلاف شرع و قانون تشخیص داده شده است، اما برخی اصرار به تصویب آن داشتند که شورای نگهبان هیچگاه مصلحت اندیشی نکرده و تنها بر اساس شرع و قانون حرکت کرده است.
وی با بیان اینکه بعد از مراجعات مکرر به امام راحل برای تصویب برخی مصوبات بر اساس مصلحت و نه قانون، مجمع تشخیص مصلت نظام تاسیس شد افزود: از آن پس قوانین رد شده در شورای نگهبان که قرار بود بر اساس مصلحت مصوب شود به این مجمع ارسال و تصویب میشد.
آیت الله جنتی با تاکید بر اینکه در زمان نظارت بر انتخابات نیز شورای نگهبان با مشکلاتی روبرو بود گفت: کم و بیش انتظاراتی از این شورا برای تایید صلاحیتها وجود داشت و هر کسی توقع تایید مراد خود را داشت تا جایی که برخی مقامات بالا نیز اصرار میکردند البته نمیگویم آنها سوء نیتی داشتند. اما شورای نگهبان تحت تاثیر هیچ کسی قرار نگرفت. اگر چه ناراحتیها، عقدهها و کدورتهایی پیدا شد که ما تحمل کرده و مواضع خود را با قدرت حفظ کردیم.
از داوطلبانی در سوابقشان مشکلاتی بود خواستیم انصراف بدهند
وی تاکید کرد: برخی داوطلبان در سوابقشان مشکلاتی وجود داشت که در ظاهر و میان مردم مشکلی نداشتند و ما باید آبرو داری میکردیم؛ لذا برای حفظ آبروی آنها خواستیم تا انصراف بدهند که گاهی افراد قبول میکردند و گاهی هم نه.
آیت الله جنتی با بیان اینکه گاهی مسائلی در انتخابات و غیر انتخابات مطرح میشود اظهار داشت: بر اساس اصل 57 قانون اساسی و ضواط شرعی، حکومت در جهان اسلام برای پیامبر اکرم (ص) بوده و بعد از آن بر عهده ائمه بوده و در زمان غیبت هم با ولی امر مسلمین است که نایب امام شناخه میشود و دیگران باید زیر نظر ایشان کار کنند.
برخی در قوه مجریه نمیتوانستند اصل اطاعت از ولی امر را بپذیرند
دبیر شورای نگهبان ادامه داد: بر این اساس سه قوه زیر نظر ولی امر هستند؛ اما برخی در قوه مجریه گاهی در گذشته نمیتوانستند این اصل را بپذیرند و بیان میکردند که باید ما حکومت کنیم و اگر کسی نظری داشت که نپسندیدیم آن را اجرا نمیکنیم. البته این نظر و طبع در کسانی که صاحب قدرت میشوند در همه دنیا وجود دارد و در این قسمت است که بسیاری مشکلات پیش میآید و متاسفانه این موضوع هنوز برای بسیاری جا نیفتاده است.
آیت الله جنتی تاکید کرد: در بحث ولایت فقیه همه باید از لحاظ شرعی تسلیم ایشان بوده و نظر وی را قبول کنند. حتی اگر آن را خلاف مصلحت بدانند مانند زمان ائمه (ع).
دبیر شورای نگهبان گفت: برخی در گذشته میگفتند دو حکومت نمی تواند در یک کشور باشد یعنی خودشان را حاکم دانسته و نمیخواستند حکومت دیگری باشد اگر چه این نظر را به صورت صریح بیان نمیکردند.
برخی میخواستند ولایت نظر آنان را بپذیرد
وی اذعان داشت: آنها میخواستند ولایت فقیه نظر آنها را بپذیرد؛ ولی امر حاکم است و رئیس جمهوری در مسائل اجرایی اختیاری دارد مطمئنا با تنفیذ مقام معظم رهبری بوده و باید تابع ایشان باشد پس ما تنها یک حکومت داریم. البته هنوز در این زمینه کم و بیش مشکلاتی وجود دارد و وجود خواهد داشت. لذا از شما مهمانان میخواهم یک حالت بصیرت افزایی داشته باشد.
دبیر شورای نگهبان با اشاره به مشکلات میان کشورمان با آمریکا گفت: اکنون باید چه کنیم، آیا مانند زمان امام راحل آنها را دشمن خود دانسته و روی پای خود بایستیم؟ تحریمها را تحمل کرده و عظمت خود را حفظ کنیم؟ اما برخی بدون سوءنیت میگویند که مصلحت کشور این نیست و باید برای حل مشکلات اقتصادی از آمریکا کمک گرفت زیر به تنهایی نمیتوان مشکلات را حل و با فقر مبارزه کرد.
وی با تاکید بر اینکه اکنون بین این دو نظر چه تصمیمی باید گرفت، افزود: مقام معظم رهبری منحصرا اقتصاد مقاومتی را رفع مشکل اعلام کردهاند و اگر ما با آنها کنار بیایم آمریکاییها صدها توقع دارند در حالی که زیر بناها و موقعیت ما را هم قبول ندارند.
استقلال و نجات کشور وجود ولایت فقیه است
آیت الله جنتی اظهار داشت: امکان اینکه ما بتوانیم با آنها کنار بیاییم وجود ندارد و برای این کار باید از مبانی انقلابی خود دست برداریم البته برخی میخواهند با عناوین گوناگون چنین مواضعی را قبول نکنند.
وی گفت: اگر انقلاب اسلامی بخواهد سر پا بماند باید بر روی مواضع خود بایستیم زیرا مشکلات مانند تحریم و اقتصادی قابل حل است، مردم ما نیز تا کنون امتحان خود را به خوبی پس دادهاند.
آیت الله جنتی تصریح کرد: در گذشته برخی میخواستند حاکم مطلق باشند و در عمل ولایت فقیه قبول نداشتند اما استقلال و نجات کشور در وجود ولایت فقیه است.
دبیر شورای نگهبان خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری تا کنون نشان دادهاند که هوشیارانه دشمنیها و راه مبارزه با آن را شناختهاند و بر دهان دشمن زدهاند و باید این مواضع حفظ شود.
اضافه میشود در اين مراسم آيتالله محمد يزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، محسن رضایی دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، ناصر سراج رئيس سازمان بازرسی كل كشور، حسن قشقاوی معاون پارلمانی وزير خارجه، حسينعلی اميری معاون پارلمانی رئيس جمهور، مصطفی كواكبيان، غلامرضا تاجگردون، مجتبی ذوالنور، غلامرضا كاتب از نمايندگان مجلس و ... حضور داشتند.
برچسبها: پاتوق رضا- شورای نگهبان
ارتش کره شمالی با اقدامات فنی که روی موشک تائپودونگ انجام داده توانسته این موشک را جهت شلیک به نقاط دور دست آماده کند.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه هستهای و موشکی کره شمالی یکی از موضوعات اصلی مورد تقابل و تنش بین امریکا و کره شمالی است.
امریکا دست کم از 30 سال پیش با برنامه موشکی کره شمالی مخالفت کرده و در این زمینه اقدامات زیادی در راستای محدودسازی پیونگ یانگ انجام داده است.کره شمالی در مقابل اعلام کرده است که ایجاد محدودیت برای پیونگ یانگ در عرصههای هستهای و موشکی اهمیتی ندارد و تنها دشمنی امپریالیسم امریکایی را اثبات میکند.
اما ارتش کره شمالی در راستای ایجاد بازدارندگی از هرگونه حمله نظامی مبادرت به ساخت انواع موشکهای بالستیک کرده است.
یکی از موشکهایی که ارتش کره شمالی در اختیار دارد؛ موشک بالستیک راهبردی تائپودونگ است که نقش تأثیرگذار و چشمگیری را در قدرت بازدارندگی کره شمالی ایفا میکند.
موشکهای تائپودونگ در صورتی که چرخه آزمایش موفقیتآمیز خود را به طور کامل طی کند میتواند سواحل غرب امریکا را خاکستر کند و از بین ببرد.
طراحی و ساخت موشک بالستیک تائپودونگ به گواه کارشناسان از دهه 80 میلادی آغاز شده و یک دهه پرفشار برای موفقیت آن صرف شده است.گزارش منابع رسانهای حاکی از آن است که دو کشور صاحب ایده در حوزه نظامی برای ساخت موشک تائپودونگ به دانشمندان کره شمالی کمک کردهاند.
وبگاه میلیتاری ووکیسی در این زمینه میگوید: ارتش کره شمالی برای طراحی و ساخت موشک بالستیک قاره پیمای تائپودونگ از چین و روسیه کمک گرفته است.
این وبگاه با اشاره به گزارشهای دولت ایالات متحده امریکا درباره برنامه موشکی کره شمالی عنوان داشت: دونالد رامفسفلد خبر آزمایش موشک بالستیک تائپودونگ _2 را در سال 2006 میلادی داده بود.
درباره برد موشکهای بالستیک تائپودونگ گزارشهای متفاوتی وجود دارد. برخی کارشناسان نظامی معتقدند که برد این موشکها بین 4 هزار و 210 تا 6 هزار و 210 مایل است و برخی رسانهها نیز برد این موشکهای بالستیک را بین 5 هزار و 500 تا 10 هزار کیلومتر عنوان میکنند.
وبگاه میلیتاری ووکیسی درباره خصوصیات و برد موشکهای بالستیک تائپودونگ میگوید: این موشک بالستیک از نوع زمین به زمین قاره پیماست که میتواند اهداف دور دست را مورد اصابت قرار دهد و میتواند اهدافی در ژاپن، گوام (یکی از پایگاههای نظامی مهم امریکا در منطقه شرق آسیا در گوام است)، ژاپن، آلاسکا ، هند و استرالیا را مورد اصابت قرار دهد.
این وبگاه میافزاید: سرجنگی موشک تائپودونگ _ 2 بین 700 تا 1000 کیلوگرم است و طراحی لانچر آن کانونشیال (بومی یا سنتی) است.
وبگاه میلیتاری ووکیسی درباره تعداد آزمایشهای این موشک بالستیک مدعی شد: موشک بالستیک تائپودونگ-2 حدفاصل سالهای 2006 تا 2012 سه بار شلیک شده که هر سه شلیک با شکست مواجه شده است.
منابع رسانه ای غربی مدعی هستند که کره شمالی در ساخت موتور موشک بالستیک تائپودونگ با شکست مواجه شده و همین موضوع دلیل شکست های پرتاب این موشک شده است.
اما در ماههای اخیر بارها کره شمالی با انجام آزمایش موشکی نشان داده که اینگونه ادعاها دست کم در 3 ماه اخیر درست نبوده است.
نکته قابل توجه دیگری که درباره موشکهای بالستیک کلاس تائپودونگ وجود دارد این است که موشکهای مذکور قابلیت حمل سرجنگی هستهای و متعارف را دارند و کره شمالی به دنبال سوار کردن سرجنگی هستهای بر روی این موشک است.
برچسبها: پاتوق رضا- موشک
یالات متحده آمریکا تمام تلاش خود را برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران و شکستن حریم برجام میکند، اما سیاستمداران جهان بر این باورند که آنها قادر به ترک این توافق نخواهند بود.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،؛ دونالد ترامپ که 7 ماه از حضورش در کاخ سفید میگذرد در کارزارهای انتخابی خود بارها در خصوص خروج از توافق نامههای چندجانبه بینالمللی سخن گفت که البته پس از تثبت جایگاهش در مسند ریاست جمهوری به برخی از این وعدههای عمل کرد و برخی از این سخنان همچون لفاظیهای او در قبال برجام و پاره کردن آن همچنان در قالب شعار انتخاباتی باقی ماند.
ترامپ در این مدت تمام تلاش خود را کرد تا با بهانههای گوناگون ایران را به نقض برجام متهم کند و کارش تا جایی پیش رفت که سخن از بازنگری مذاکرات بین المللی برنامه جامع اقدام مشترک سخن گفت. اما در نهایت چارهای جز سر فرود آوردن مقابل اجماع جهانی برای اجرای برجام نداشت. اما اینکه چرا سناتورهای آمریکایی و رئیس جمهور این کشور با تمام تلاشی که میکنند، نمیتوانند از توافق هستهای ایران و 5+1 خارج شوند، سخنی است که در این گزارش به آن پرداخته خواهد شد.
برجام محصول دیپلماسی چندجانبهگرایانه بود
برجام، توافقی جهانی و چند جانبه است که طرفین بر اساس مصالح ملی و بینالملل به آن پیوستهاند. شورای امنیت نیز با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ بر این توافق صحه گذاشته و ضمانتهای اجرایی آن را مستحکم کرده است لذا احتمال بازنگری یکجانبه از سوی آمریکا و یا هیچ کشور دیگری در آن وجود ندارد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز در پاسخ به سوال خبرنگار سیبیاس تاکید کرد که برجام یک توافقنامه چندجانبه است که مورد تائید شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت. این توافقنامه یک توافقنامه دوجانبه نیست که بتوان از آن خارج شد یا درباره آن مذاکره مجدد انجام داد.
فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی بارها این مسأله را متذکر شده که برجام توافقی دوجانبه نیست. بنابراین مورد حمایت اروپا است که حمایت سازمان ملل هم آن را تضمین می کند. برای تمام مدت این قرارداد که 10 سال است من به شخصه نقش تضمینی را ایفا می کنم که تمام طرف های قرارداد وظیفه خود را انجام دهند. این مطمئنا به نفع اروپا است.»
نکته دیگر اینکه آمریکا پیش از این میتوانست در تحریمهای ظالمانه خود علیه ایران به یک اجماع جهانی دست یابد. در حالی که اکنون کشورهایی که قبلا با سیاستهای آنان همراه بودند، دیگر تمایلی برای ادامه راه با آمریکا در دشمنی با ایران ندارند. همپیمانان سابق ایالات متحده مانند اتحادیه اروپا، روسیه، چین، ژاپن و.. امروز از شرکای اصلی ایران به شمار میروند و به برتری ایران به عنوان کشوری تعیین کننده اذعان دارند.
از منظر سیاسی با وجود رقابت ریاست جمهوری جدید در دو کشور طرف این قرارداد، حداقل دو طرف دیگر یعنی چین و روسیه در حفظ برجام متعهد هستند. با عدم قطعیت واشنگتن در حفظ این قرارداد، سه طرف دیگر یعنی فرانسه، آلمان و انگلستان نقشی اساسی در رهبری اصلی برجام را ایفا خواهند کرد.
چرا بریتانیا باید به برجام پایبند باشد؟
برای حفظ پایبندی تزلزل ناپذیر اروپا بر روی این قرارداد، این سه کشور اروپایی مسئولیتی منحصربه فرد خواهند داشت. در چنین وضعیتی، با توجه به اینکه تا دو تا سه سال آینده بریتانیا باید از اتحادیه اروپا خارج شود، شرایط برای بریتانیا بسیار پیچیده خواهد بود. پس تداوم برجام به وضوح به نفع بریتانیا است به خصوص که ایران یک مشتری بالقوه قابل توجه از نظر تجارت، بیمه و خدمات مالی برای آن ها است. آیا نخست وزیر بریتانیا با توجه به روابط ویژه این کشور با آمریکا می تواند به اندازه کافی برای ترامپ استدلال فراهم کند که او را از گرفتن یک ژست و حرکت غیرقابل برگشت بازدارد؟ یا اینکه آغاز خروج از اروپا باعث می شود بریتانیا در کنار آمریکایی قرار گیرد که دولت جدیدش حساسیت بسیار زیادی برای در خطر قرار دادن برجام دارد؟ در حال حاضر شرط بستن روی موقعیت نهایی بریتانیا بسیار سخت است.
شرایط پایبندی آلمان و فرانسه به برجام
برای آلمان، ایران یک شریک تجاری و سرمایه گذاری قابل توجه و همچنین یک متحد قابل اعتماد و قدیمی در خاورمیانه است. این امر باعث می شود که آن ها بدون شک پای برجام بایستند. اما فرانسه چه؟ بین بریتانیا و آلمان، فرانسه می تواند به نقشی محوری دست پیدا کند. همانطور که در سال 2003 و در زمان جنگ با عراق، فرانسه توانایی خود را در چندین مورد از مقاومت در برابر فشارهای ایالات متحده نشان داد، از سوی دیگر در طول مذاکرات برجام و حتی در زمان پایان آن، پاریس بود که اشاره می کرد توافق صورت گرفته را بهترین توافق ممکن نمی داند. با این حال از آن زمان، برجام اثرگذاری خود را در کاستن شبح جنگ در خاورمیانه نشان داده است.
اذعان مقامات آمریکایی به پایبندی ایران در برجام
رکس تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا در نامه خود اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران به تعهداتش به توافق هستهای دو سال پیش پایبند بوده است. جيمز ماتيس، وزير دفاع امريكا نيز در تازهترين اظهارنظر خود در اين باره اذعان كرد: ايران به مفاد توافق هستهای پايبند بوده و اين توافق همچنان پابرجاست. اين تمام آن چيزی است كه میتوانم درباره برجام بگويم.
انزوای امريكا با خروج از برجام
آدام شيف عضو ارشد كميته اطلاعات مجلس نمايندگان آمريكا به دونالد ترامپ هشدار داده كه خروج از برجام، سبب انزوای ايالات متحده در جهان خواهد شد. «آدام شيف» در توئيتر خود نوشت: «شكستن توافق هستهای ايران توسط دولت ترامپ، اشتباهی بزرگ خواهد بود.» اين عضو دموكرات كنگره افزود: خروج از برجام توسط دولت ترامپ سبب رها شدن دوباره برنامه هستهای ايران و انزوای امريكا خواهد شد.
«بن رودز» معاون مشاور امنيت ملی امريكا در دولت اوباما با بيان اينكه منظور ترامپ از نقض روح برجام را نمیداند، گفت: كاخ سفيد نمیتواند از بهانههایی چون «تروريسم» و «برنامه موشكی» براي به هم زدن برجام استفاده كند. وی كه با شبكه «انبیسی» صحبت میكرد، با بيان اينكه ايران به برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) پايبند بوده، در واکنش به اظهارات «دونالد ترامپ» كه گفته بود ايران به «روح توافق» پايبند نبوده، اظهارداشت: «نمیدانم رئيسجمهور ترامپ در مورد چه صحبت میكند.»
رفتار چندگانه ترامپ در خصوص برجام
ترام در مواجهه با برجام چاره ای جز رویارویی با واقعیت ندارد و به احتمال زیاد مجبور است بخش های زیادی از وعده های خود را فراموش کند. اظهارات ترامپ درباره ایران و برجام به شکلی آشکار متضاد است، او گاهی اوقات نشان می دهد که می خواهد برجام را پاره کند، زمانی دیگر در نظر دارد که شرایط را برای مذاکره مجدد فراهم کند و جایی دیگر ترجیح می دهد که تحریم های یکجانبه واشنگتن در قبال تهران وجود نداشته باشد تا کسب و کارهای آمریکایی بتوانند در بازار ایران به رقابت بپردازند. اما با توجه به خصومت فراگیر و تثبیت شده کنگره ایالات متحده نسبت به ایران، همراه با قاب های ذهنی رئیس جمهور و همراهانش در مورد این موضوع، زنجیره اتفاقات چشم انداز خروج آمریکا از برجام را محتمل کرده است.
چنین رویدادی به خودی خود به معنی پایان برجام نیست، اگر شش طرف دیگر یعنی چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا و البته ایران تصمیم به ایستادن پای این معامله بگیرند. این پیکربندی جدید، به شکلی آشکار آمریکا را به اوایل سال های 2000 خواهد برد، زمانی که ایران قادر به تجارت معمول با باقی جهان به غیر از ایالات متحده بود.
آخرین رمقهای آمریکا برای مقابله با ایران
امریکا میداند خروج یکجانبه از برجام هزینههای سنگینی را برای آنها به همراه خواهد داشت، این کشور به همراه عربستان و اسرائیل برای از بین بردن توافق هستهای به دنبال این هستند تا با افزایش فشار و اعمال تحریمهایی به بهانههای واهی مانند حمایت ایران از تروریسم، مسائل منطقهای، موشکی و... به نحوی دیگر کشورمان را تحت فشار قرار دهد.
و با همین رویکرد بار دیگر 18 فرد و نهاد را در لیست تحریمهای خود قرار داد. این 18 فرد و نهاد در خصوص ارتباط با برنامه موشکی ایران و دیگر فعالیتهای غیر هستهای این کشور در لیست تحریمهای واشنگتن علیه تهران قرار گرفتند. وزارت خزانهداری آمریکا طی بیانیهای، دلیل اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را «توسعه برنامه موشکی بالستیک» و «ایجاد تنش در منطقه» اعلام کرد.
در این بیانیه، دلیل تحریم ۱۸ فرد و نهاد جدید نیز حمایت فنی و لجستیکی از برنامه موشکی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان شده است. طبق بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، دارایی این افراد و نهادها در آمریکا توقیف شده و از ورود آنها به آمریکا و تعامل اشخاص و شرکتهای آمریکایی با آنها جلوگیری خواهد شد. همچنین افراد و شرکتهایی که با آنها داد و ستد کنند نیز در معرض تحریم قرار خواهند گرفت.
پاسخ مناسب ایران در صورت خروج امریکا از برجام
محمد جواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به رفتارهای یکطرفه آمریکایی با تاکید بر اینکه برجام حاصل اجماع جهانی است و خروج آمریکا به تنهایی نمی تواند آن را زیر سوال ببرد افزود: برجام یک توافق چند جانبه است و توافقهای چندجانبه را نمیتوان برای مذاکره مجدد بازگشایی کرد. وی گفت: در صورت تصمیم آمریکا به خروج یکجانبه از برجام ایران گزینههای زیادی روی میز دارد. نمی توان از طریق مواضع زیاده خواهانه به یک توافقنامه رسید، چه توافقنامه دوجانبه و چه توافقنامه چند جانبه، چرا که توافقنامه هسته ای، یک توافقنامه چندجانبه است.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: این توافقنامه شامل همه آن چیزهایی نیست که ما می خواستیم و نیز قطعا شامل همه چیزهایی نیست که آمریکا می خواست. این توافقنامه دربرگیرنده حداقل هایی بود که باعث شد همه بگویند«باشد» این چیزی نبود که ما می خواستیم، این چیزی بود که ما به آن دست یافتیم و این توافقنامه به نگرانی اصلی ما پاسخ می دهد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران برجام به گفته سیاستمداران بینالمللی از قویترین اسناد حقوقی بینالمللی در دهههای اخیر است که محصولش صلح و امنیت بدون وقوع جنگ بوده است. آمریکا هر چند در شکستن حریم برجام دست و پا میزند، اما قطعا در این مسیر راه به جایی نخواهد برد چرا که ایران بزرگ، جایگاه مقتدارانه خود را از آنچه آمریکاییها آن را قدرت میپندارند، بدست نیاورده است؛ بلکه به پشتوانه رهبریهای داهیانه مقام معظم رهبری و همراهی مردم بصیر و هوشیار خود کسب کرده است. لذا آمریکاییها باید بدانند در مسیر 40 ساله برای منزوی کردن ایران در جامعه جهانی، به آخر خط رسیدهاند و سناتورهای آمریکایی هرآنچه داشتند به میدان آوردند اما نتیجهاش آن شد که اثر سختیهای تحریم روز به روز بر ایران کمرنگ تر میشود.
برچسبها: پاتوق رضا - هسته ای - امریکا
ایسنا نوشت: مسئول روابط عمومی کل سپاه تصریح کرد: اگر آنطور که در حوزه موشکی و شلیک موشک به سوی مواضع داعش اطلاع رسانی کردیم، در عرصه سازندگی نیز عمل کنیم، ملت ایران با نقش پذیری و اقدامات سپاه در این حوزه بیش از پیش آشنا شده و آن را تحسین میکنند.
سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه در سومین همایش و کارگروه تخصصی روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) که در سالن همایش های گروه تخصصی سپاسد برگزار شد با اشاره به نقش وجایگاه روابط عمومی و اطلاع رسانی در فعالیت های سپاه گفت: در سال های اخیر، با پیشرفت علم و فناوری و گسترش رسانه ها از سویی و نیز طیف گسترده هجمه هایی که از سوی معاندین و دشمنان انقلاب اسلامی بر علیه نظام و نهادهای انقلابی همچون سپاه صورت می پذیرد، اهمیت و جایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی در سپاه بیش از پیش نمایان می شود.
وی با اشاره به اقتدار سپاه در عرصه های دفاعی، به ویژه در حوزه موشکی و جایگاه موضوع اطلاع رسانی در برجسته سازی این نمادهای عزت آفرین، تصریح کرد: به طور مثال در حمله موشکی سپاه به مراکز فرماندهی تروریستهای تکفیری که اخیرا صورت گرفت، با انجام اقدامات رسانه ای و اطلاع رسانی دقیق، آحاد ملت ایران عملکرد مقتدرانه سپاه را تحسین کردند.
سخنگوی سپاه با مقایسه سمت و سوی هجمه های دشمنان به سپاه در گذشته با مقطع کنونی، با بیان اینکه هجمه سیاسی برعلیه سپاه دیگر نخ نما شده است، تصریح کرد: در گذشته هجمهها علیه سپاه به طور عمده در حوزه سیاسی و نظامی بود، اما امروزبه دلیل توان بازدارنده و اقتدار دفاعی ما که دوست و دشمن به آن اذعان دارند، این هجمهها متوجه فعالیتهای عرصه سازندگی شده و با کلید واژهی " ورود سپاه به عرصه اقتصادی" دنبال میشود.
وی افزود: امروز شاهدیم که رسانه های معاند و متاسفانه برخی در داخل کشور، فعالیتهای سپاه در عرصه ی سازندگی را اقتصادی و با نگاه منفعت طلبانه معرفی می کنند، در حالی که حضور و نقش آفرینی سپاه در این عرصه تنها با هدف خدمت به مردم و سازندگی و آبادانی ایران اسلامی صورت گرفته وسپاه هیچ گونه نگاه کاسب کارانه ای را در این عرصه دنبال نمی کند.
مسئول روابط عمومی کل سپاه با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی فعالیتهای عرصه سازندگی همچون عرصه های دفاعی تصریح کرد: اگر آنطور که در حوزه موشکی و شلیک موشک به سوی مواضع داعش اطلاع رسانی کردیم، در عرصه سازندگی نیز عمل کنیم، ملت ایران با نقش پذیری و اقدامات و نیز دستاوردهای ارزنده ای که سپاه در حوزه سازندگی برای کشور به ارمغان آورده است بیش از پیش آشنا شده و اینگونه اقدامات که محصولی جز آسایش مردم را در پی ندارد را تحسین می کنند و بد خواهان دیگر نمی توانند از این طریق به سپاه هجمه وارد کنند.
سردار شریف در پایان با تاکید بر اینکه استقلال در حوزه نظامی و امنیتی با استقلال در حوزه اقتصادی تفاوتی ندارد، اضافه کرد: همانگونه که مجاهدت و ایثار رزمندگان در دوران دفاع مقدس را با نشر فرهنگ ایثار و شهادت اشاعه و گسترش یافت، در سایر عرصه های خدمت رسانی و مجاهدت همچون سازندگی که ثمرات بی بدیل و ارزشمندی را برای مردم و نظام اسلامی ما به همراه داشته می بایست اطلاع رسانی صورت پذیرد.
برچسبها: پاتوق رضا- موشک , سپاه پاسداران ,نظامی ,
هدف ترکیه، رقابت جدی با ایران است | حضور و نفوذ ترکیه در خلیج فارس لزوما تقابل با ایران نیست
بین الملل > خاورمیانه - یک کارشناس مسائل ترکیه معتقد است که وضعیت این کشور در منطقه با چالش جدی روبه رو است و می گوید: در نگاه کلی با توجه به ژئوپلتیک منطقه پیرامون ترکیه و مواجهه عینی این کشور با بحران هویتی قومی و شدت و ضعف تصمیم گیریهای خارجی میتوان گفت سیاست های دولت ترکیه در داخل و عرصه بیرونی با تنگناهای جدی مواجه است.
زهره نوروزپور: یک سال از کودتای ترکیه گذشت، در یک سال گذشته این کشور دستخوش اتفاقات سیاسی اساسی بوده است. از بگیر و ببند مقامات نظامی و روزنامه نگار تا خفقان آزادی بیان و تغییر قانون اساسی، در چند روز گذشته ترکیه شاهد تظاهرات گسترده علیه سیاست های اردوغان بوده است این تظاهرات که با نام عدالت شکل گرفته است، اعتراض به وضعیت دموکراسی و فضای بسته سیاسی این کشور است، از طرفی دیگر دولت حزب عدالت توسعه در قطر موضع بحث کارشنانسان و بازیگران منطقه ای شده است، کما اینکه این حضور نظامی در سوریه هم چشمگیر است، در خصوص این مسائل با سیامک کاکایی کارشناس مسائل ترکیه گفتگو کرده ایم که از نظر می گذرانید:
یک سال از کودتای 15 ژوئیه 2016 در ترکیه گذشت، از آن پس اوضاع داخلی ترکیه روی خوشی ندید، تقریبا 4 روز است که تظاهرات علیه اردوغان شدت گرفته به نام عدالت، احزاب برای هم خط و نشان می کشند، وضعیت داخلی ترکیه را چه طور ارزیابی می کنید.
در این یک سال ساخت سیاسی در ترکیه دستخوش تحولات جدی و عمیقی شده است. اول اینکه یک فرصت مهمی برای شخص رجب طیب اردوغان پیش امد؛ اصلاحات در قانون اساسی که پیرو آن همه پرسی قانون اساسی انجام شد. در واقع نظام سیاسی ترکیه از پارلمانی به ریاستی تغییرپیدا کرد، این در چارچوب یک نگرش خاص بود که از سال ها پیش اردوغان به دنبال این بود که این چنین سیستمی را به وجود بیاورد . دامنه صلاحیت و اختیارات رییس جمهور در نظام های ریاستی بیشتر از نظام پارلمانی است. این امکانات مهمی به شیوه قدرت و حکومت داری شخص اردوغان داده است و خیلی از منتقدان معتقدند که همه پرسی اصلاحات حالت لب به لب بود، یعنی میزان ارای مخالفان بیشتر به چشم میخورد تا مثبت، حدود 51 به 49 بود، که این درصد برای یک همه پرسی و تغییر قانون اساسی میزان خیلی پایینی بود. که از این منظر از سوی منتقدان مورد نقد بسیاری قرار گرفت. آن ها معتقدند که این وضعیت دامنه انحصار قدرت را در دستان شخص رئیسی جمهوری بیشتر می کند.
در یک سال اخیر پساکودتا شیوه مقابله با مخالفان در ترکیه از سوی دولت خیلی جدی شده است. شامل محدودیت در فضای رسانه ای، دستگیری و بازداشت های گسترده، تحت عناوین مقابله با تروریسم، مقابله با جناح و گروه گولن، همین طور مقابله و بازداشت گسترده روزنامه نگاران وجود داشته است و یک فضای سیاسی بسته ایجاد کرد. در روزهای گذشته انکارا و استانبول شاهد تظاهرات گسترده بود و یکی از درخواست های جدی طیف مقابل هم این بوده است که در یک سال گذشته شرایط سیاسی در ترکیه نزول پیدا کرده است. این وضعیت با انحصار های جدی ازسوی دولت در قدرت، سیاست و حکومت منجر شده است و در محیط درونی فضای بسته تری فراهم اورده است. این مسائل فضای رقابتی و تنفس سیاسی در ترکیه را محدود کرده است. یکی از انتقادهای اصلی اتحادیه اروپا به ترکیه و درخواست ها برای تعلیق مذاکرات ناشی از چنین تنگنای سیاسی بوده است.
به نظر شما این فضای داخلی ترکیه در سیاست خارجی اردوغان چه تاثیری داشته است؟ با طرح این سوال که حزب حاکم ترکیه بار دیگر نیروی نظامی به قطر اعزام کرد. اردوغان در قطر و بحران خلیج فارس به دنبال چیست؟
ترکیه در سیاست خارجی منطقه ای خود در خاورمیانه در حال یک نوع بازنگری است. به دلیل اینکه در سال های گذشته، زمانی که انقلاب های عربی و نا ارامی ها در برخی از کشورهای عربی شکل گرفت، منجر به نوعی پسرفت در تحرکات منطقه ای ترکیه شد . به خصوص دخالت ترکیه در سوریه بیشتر این کشور را در تنگنا قرار داد. به همین دلیل مقام های ترکیه به دنبال یک بازنگری در رفتار و دیپلماسی خودشان در خاورمیانه هستند. برای ترکیه بسیار مهم است که درحوزه خلیج فارس نفوذ بیشتری پیدا کند. شاید یکی از مهمترین حلقه اتصال ترکیه در منطقه از منظر اقتصادی حضور پیمان کاران ترکیه در کشورهای عربی خلیج فارس و استفاده از سرمایه های عربی در نشست ها و قراردادهایی که بین ترکیه با کشورهای حوزه خلیج فارس بسته شده، مد نظر بوده است. اما در حال حاضر بر اساس توافقی که پیش تر بین قطر و ترکیه انجام شده است، اردوغان یک نگاه نظامی هم چاشنی رفتار دیپلماسی خارجی خود در منطقه کرده است که این هم همزمان شده با تنش بین عربستان و قطر و اعزام نیرو ی نظامی که ترکیه به قطر داشته است و این مساله موجب ناخرسندی جدی عربستان در ارتباط با سیاست خارجی ترکیه در قبال قطر و عربستان در حوزه خلیج فارس شده است.
به نظر می رسد که ترکیه این هدف را هم دنبال می کند که یک رقیب منطقه ای جدی ایران باقی بماند ترکیه در منطقه خلیج فارس به دنبال نفوذ بیشتر و عملی تر در عرصه اقتصادی و نظامی است و این تحرک در این حوزه برای سیاست خارجی ترکیه تعریف جدیدی پیدا کرده است. هرچند دلخوری هایی که بین عربستان و ترکیه به وجود ّامده است شاید عمیق نباشد به همین دلیل مقام های ترکیه در نظر دارند رایزنی بیشتری را در حوزه خلیج فارس انجام دهند. به هر حال مکانیزم رفتار ایران و ترکیه و نوع منافعی که این دو کشور دنبال می کنند متفاوت است ولی به نظر نمی رسد که در حوزه خلیج فارس نگاهی به روش "تقابلی نظامی" ترکیه یا ترکیه با ایران و از این دست موضوعات باشد. ماندن ترکیه در ارتباط با مساله قطر خوشایند عربستان نخواهد بود. به هرحال یک تنش هایی در این حوزه وجود دارد که ترکیه هم تلاش می کند بتواند در وضعیت پیش امده منافعی که برای خودش تعریف کرده است را تعقیب کند. و به یک نقطه تعادل و میانجی در رفتار مخاصمه جویانه کشورهای عربی منطقه تبدیل شود تا توان تاثیر گذاری دیپلماسی خارجی خود را به نمایش گذارد اگر چه تا کنون چنین نبوده است.
در حوزه کردی چه طور؟ با توجه به بلندپروازی های اقلیم و تلاش برای برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان، ترکیه چه طور می تواند مساله کردها را حل کند؟ با کردهای سوریه در جنگ است و همین طور شمال عراق با پ.ک.ک، از طرفی هم بارزانی مدعی استقلال است. آیا اردوغان می تواند این فضا را نفع خود تغییر دهد؟ یا اینکه بارزانی را متقاعد کند؟ به طور کلی ارزیابی شما از این وضعیت سیاسی ترکیه چیست؟
ترکیه در ارتباط با مساله کردها در داخل و همسایگان خودش در سوریه و عراق با چالشهای جدی مواجه است. افزایش مطالبه کردی به خصوص در سوریه ترکیه را در تنگنای جدی قرار داده است. پیش تر ترکیه اعلام کرده است که این کشور با هرگونه تلاش برای اقلیم سازی کردی در سوریه مخالف است و حتی به عنوان خط قرمز نام برده است. در کلام و سخنان اردوغان همیشه این موضع دیده شده است. اعزام نیروی نظامی ترکیه به سوریه هم موید همین برداشت و سیاستی است که ترکیه اتخاذ کرده است.
ترکیه تحرکات کردها در سوریه را علیه منافع ملی خودش می داند و قابل پیشینی است که این روش تقابل جویی در این جبهه همچنان ادامه داشته باشد و این مساله به یکی از نقاط اختلاف ترکیه و امریکا تبدیل شده است. ترکیه نسبت به رفتاری که آمریکا با کردهای سوریه داشته به طور جدی انتقاد کرده است.
اما در در عراق شرایط متفاوت است. سالهای گذشته بیشترین روابط ترکیه با کردهای عراق بوده است تا دولت بغداد و این مورد انتقاد دولت بغداد قرار گرفته است. قراردادهایی که در زمینه فروش نفت و سرمایه گذاری هایی که در این بخش بین ترکیه و کردستان شکل گرفته، از جمله مواردی است که دولت بغداد مورد انتقاد قرار داده و این مساله را در جهت تضعیف حاکمیت ملی عراق تلقی کرده است.
در ارتباط با بحث همه پرسی سیاست اعلامی ترکیه ان است که عراق یکپارچه باشد، ترکیه مخالف برگزاری همه پرسی و جدایی کردستان است. این مساله را در چشم انداز پیش رو در تقابل با نوع نگرش خودش در منطقه می بیند. به نظر میرسد که حداقل به شکل اعلامی و سیاسی درواقع این انتقاد ترکیه نسبت به منطقه کردستان عراق پابرجا باقی بماند.
آیا شرایط کلی منطقه به نفع اردوغان پیش رفته است؟
اردوغان در عرصه سیاسی و اجتماعی ترکیه با چالش های جدی مواجه است. اگر مخالفت ها و انتقاد ها از سوی جبهه سیاسی منتقد و کردها به همین منوال پیش رود این مساله می تواند آینده سیاسی اردوغان را با چالش جدی مواجه کند. اردوغان تلاش دارد که بتواند برای مدت طولانی بر کرسی و مسند ریاست جمهوری با اقتداری که تعریف شده برای ان، تکیه بزند. با توجه به این موضوع، افزایش چنین اعتراض های درونی، تاثیرات منفی بر محیط سیاسی ترکیه خواهد گذاشت و به ضرر اردوغان تمام خواهد شد.
ترکیه یک بازیگر مهم منطقه ای است. تلاش اردوغان بیشتر بر تحرکات سیاست خارجی است. به همین دلیل حضورترکیه در خلیج فارس پررنگ شده است و در آینده با عربستان رایزنی خواهد کرد. همین طور به سمت رایزنی های بیشتر در حوزه خلیج فارس و منطقه حرکت می کند. در عرصه منطقه ای رقابت جدی با ایران دارد و تلاش می کند در ارتباط با سوریه به عنوان بازیگر ایفای نقش کند اگرچه نتوانسته است نظام سیاسی سوریه را تغییر دهد و سیاست هایش در ایجاد ناارامی و تقابل نظامی با شکست رو به رو شده است و به نتیجه دلخواه نرسیده است. اکنون نیت اردوغان این است که در عرصه رایزنی ها یکی از حلقه های تاثیر گذار در سوریه باشد و در این ارتباط هم قابل پیشبینی است که ترکیه با حساسیت بیشتری تحولات سوریه را تعقیب و دنبال کند. با اینکه ترکیه رقیب منطقه ای ایران است اما فرصت های رابطه خوب با تهران را هم از دست نمی دهد.
در نگاه کلی با توجه به ژئوپلیتیک منطقه پیرامون ترکیه و مواجهه عینی این کشور با بحران هویتی قومی و شدت و ضعف تصمیم گیریهای خارجی میتوان گفت سیاست های دولت ترکیه در داخل و عرصه بیرونی با تنگناهای جدی مواجه است.
موضوعات مرتبط: اجتماعی
برچسبها: پاتوق رضا- ترکیه - رجب طیب اردوغان - خلیج فارس - ,
واحد مرکزی خبر نوشت: اتحادیه اروپا امروز به دلیل اولین آزمایش موشک بالستیک بین قاره ای کره شمالی، تحریم های شدیدتری علیه این کشور در نظر گرفت تا از توسعه بیشتر تسلیحات هسته ای کره شمالی جلوگیری کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در همین رابطه کشورهای عضو اتحادیه اروپا اصرار دارند کره شمالی نباید از این اتحادیه انتظار امتیاز گیری داشته باشد.
بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس گفت «برخی افراد فکر می کنند ما ابتدا باید با پیونگ یانگ تعامل کنیم. ما قطعا با این موضوع مخالف هستیم. آنها باید اقدام جدی در راستای خلع هسته ای شدن کشورشان شاهد باشند.»
همچنین در بیانیه امروز، وزرای امور خارجه کشورهای اتحادیه اروپا آزمایش اوایل ماه جاری کره شمالی را محکوم و آنرا «تهدید جدید برای امنیت و صلح بین المللی» نامیدند، مقامات اروپایی همچنین پایان چنین اقداماتی را خواستار شدند.
در این بیانیه آمده است علاوه بر تحریم های کنونی، اتحادیه اروپا با هماهنگی با متحدانش و تلاش های سازمان ملل، «پاسخ های مناسب دیگری را نیز در نظر خواهد گرفت.»
برچسبها: پاتوق رضا,کره شمالی ,
در ۲۶ تیرماه، پربازدیدترین خبر به پیگیری بازداشت برادر رئیس جمهور و سخنان وزیر اسبق اطلاعات اختصاص داشت.
در پربازدیدترین خبر سرویس سیاسی امروز، وزیر اطلاعات دولت هاشمی گفت: عقد اجباری دختران منافق با پاسدارها شایعه است. در این سرویس واکنش یک اصلاحطلب به بازداشت برادر رئیسجمهور هم پربازدید بود. در این سرویس سوال شهید بهشتی از شریعتی هم پربازدید بود: چرا در زندان رژیم علیه مارکسیسم نوشتید؟
در سرویس اقتصادی پربازدیدترین خبر به آخرین قیمت خودروهای صفرکیلومتر در بازار اختصاص دارد. برای مخاطبان این سرویس مهم بود بدانند سهامدارانی که پشت در شعبه های موسسه اعتباری ثامن جمع می شوند، چه می گویند؟ همچنین در نقل قول پربازدیدی نیلی گفت: اگر برای حال صنعت فکری نشود، وضع بدتر میشود.
در سرویس فرهنگ و هنر بحث بر سر سریالهای شبکه نمایش خانگی پربازدید بود: «شهرزاد» یا «عاشقانه»، کدامیک برندهاند؟ در این سرویس نامگذاری عجیب برای فرزند خواننده سرشناس هم بازدید زیادی داشت. همچنین نقل قولی از یک کارگردان شهیر ایرانی پربازدید بود. پوراحمد گفت: امروز خوشگلهایی را وارد بازیگری سینما کردهاند که سوپراستارهای بدلیاند!
در سرویس جامعه گزارشی درباره وقتی بود که میرزاخانی جایزه گرفت و صداوسیما خبرش را در حد خبر آبوهوا خواند! در این سرویس مشخص شد حسین فریدون با آمبولانس از دادسرا خارج شد. در این سرویس جزئیات جلسه هیات امنا دانشگاه آزاد که منجر به انتخاب فرهاد رهبر شد هم بازدید زیادی داشت.
سخنان یک تحلیلگر در سرویس بینالملل پربازدید بود. بیگدلی گفت: نامۀ ژنرالهای آمریکایی دربارۀ ایران پیام مهمی داشت. در این سرویس عنوان شد گاف دختر نخستوزیر دردسرساز شد! در خبر پربازدید دیگری عنوان شد ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا سخنرانی میکند.
در سرویس فناوری اطلاعات، عشاق شبکههای اجتماعی یاد گرفتند چطور با ۱۰ نکته کلیدی دراینستاگرام استاد شوند.
در سرویس طنز هم متلک ویژه یک روزنامه به رئیس جدید دانشگاه آزاد هم بازدید زیادی داشت.
برچسبها: :پاتوق رضا,فرهنگ,رسانه,
هرام امیر احمدیان کارشناس مسائل آسیای میانه و قفقاز در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین تنش شکل گرفته بین ایران و تاجیکستان را مورد ارزیابی قرار داده است.
محمد اکبری: در روزهای اخیر فضای متشنجی بین ایران و تاجیکستان در حال شکل گیری است. تاجیکستان مراکز فرهنگی، اموزشی و علمی ایران را در این کشور تعطیل کرده است و مسیر تقابل گونه ای را پیش گرفته است. دو کشور در رابطه با حزب نهضت اسلامی تاجیکستان و حضور دبیر کل آن در ایران تناقضاتی داشته اند که باعث شده است روابط دو کشور به تیرگی گرایش داشته باشد. این در حالی است که عربستان فعالیتهای زیادی را در این کشور شروع کرده و به نظر می رسد سلفی گری و وهابیت می تواند رشد بسیاری در این کشور داشته باشد و خطر رشد آن در بین مردم فارسی زبان متصور است. در این باره با بهرام امیراحمدیان کارشناس مسائل آسیای میانه و قفقاز گفت و گو کرده ایم که از نظر می گذرانید.
تاجیکستان اقدام به تعطیلی مراکز فرهنگی، آموزشی و علمی ایران در این کشور کرده است و روند تنش آمیزی را با ایران پیش می برد. به نظرتان چرا در روزهای اخیر تنش بین ایران و تاجیکستان افزایش پیدا کرده است و چه روندی برای آینده متصور است؟
تنشی که بین ایران و تاجیکستان پیش امده البته به سالهای قبل بر می گردد که به حمایت ایران از نهضت اسلامی تاجیکستان مربوط است. حمایت ایران از این حزب بزرگنمایی شد و اعتراضاتی شکل گرفت. ایران بر اساس آنچه در قانون اساسی آمده است از جنبشهای اسلامی و غیر اسلامی آزادی بخش حمایت می کند و از این رو کمک ایران به یک حزب اسلامی غیر طبیعی به نظر نمی رسد. اگر یک ساختار سیاسی منسجم و دموکراتیک در یک کشور وجود داشته باشد، حمایت ایران از یک حزب اسلامی برای شکل دادن موازنه ای بین دولت و مردم که یک انقلاب و جنگ داخلی را پشت سر گذاشته است طبیعی می نماید.
ایران یکی از اعضای اصلی هیات صلحی بود که جنگ داخلی تاجیکستان را به صلح و ثبات منتهی کرد و یک بخش مصالحه در تاجیکستان، حزب نهضت اسلامی تاجیکستان بوده است که در تقسیم قدرت سهم داشته است. ایران از چنین جنبشی حمایت می کرد که در جنگ داخلی فضای متعادلی بوجود بیاید.
نقش ایران بسیار مثبت بود، هر چند روسیه نقش ایران را بسیار کم جلوه می داد ولی ایران یک پای ثابت مذاکرات صلح در تاجیکستان بود. بنابراین نقش ایران در ایجاد صلح و پایان دادن به یک جنگ داخلی و برادر کشی بسیار مهم بوده است. ایران این موضوع را رصد می کرد که تقسیم قدرت چه روندی را در این کشور طی می کند. ولی دولت تاجیکستان آرام آرام قدرتی را که به اپوزسیون و جنبش اسلامی داده بود گرفت و آنها را خنثی کرد و این موضوع منجر به این شد که هر گونه فعالیت جنبش های اسلامی محدود شود. نه تنها فعالیت های جنبش بلکه هر گونه تحرک و فعالیت اسلامی، حضور جوانان در مساجد، نام گذاری های اسلامی نیز محدود شد و باعث اعتراضاتی گردید. ایران به عنوان ناظر و عضوی از گروه صلح طبیعی بود که به آن اعتراض داشته باشد، اما تاجیکستان آنرا مسئله داخلی خود قلمداد کرده و این تنش را باعث شده است.
اما در حال حاضر در تاجیکستان جنبشهای افراطی در حال رشد هستند. جنبشهای افراطی که نشات گرفته از داعش و تفکرات سلفی و وهابی هستند. البته دولت تاجیکستان برای سرکوب نیروهای معتدل هم از ابزاری استفاده کرده است که برای نیروهای افراطی استفاده می شود که شاید سناریویی در کار است که حرکت های تروریستی هم به حساب حزب اسلامی تاجیکستان گذاشته شود و به این روش آنرا سرکوب کنند. تمایل زیادی برای سرکوب این حزب وجود داشته است. چون حزب نهضت اسلامی در پارلمان هم توانسته بود کرسی هایی بدست آورد ولی در تقسیم قدرت آن را کنار گذاشتند که در نهایت منجر به از هم پاشیدگی حزب شد و آنرا غیر قانونی اعلام کردند.
ایران موضعی در خصوص این تحولات داشت؟
موضع ایران این بود که این حزب در تاجیکستان بین دولت و جنبش های افراطی وزنه تعادلی بود ولی با حذف آن و تروریست اعلام کردن آن و دستگیری اعضای اصلی و تبعید و زندانی کردن، سایرین، فضای متشنجی پیش گرفته می شود. دبیر کل حزب آقای کبیری بود. غیر قانونی اعلام کردن حزب و حضور ایشان در ایران همزمان شد و در واقع ایران از ایشان به عنوان رهبر یک حزب استقبال کرده بود. اما این موضوع منجر به اعتراض شدید رحمان در تاجیکستان شد و آقای رحمان به نظر می رسد که برای قبضه کامل قدرت، این موضوع را بهانه کرد و از طرفی روابطش با ایران را به این سمت برده است.
روابط ایران با این کشور در گذشته در چه سطحی قرار داشت؟
ایران دو سرمایه گذاری مهم در این کشور کرده است. یکی سد و نیروگاه برق آبی سنگ توده و دیگری در زمانی که هیچ کس در آنجا سرمایه گذاری نمی کرد، تونل 5 کیلومتری خجند به دست ایرانیان ساخته شده است. در ضمن در بخش های مختلفی در مسائل فرهنگی و سیاسی از این کشور حمایت کرده است. کمیته امداد در آنجا فعالیت داشته و برای خانوارهای زیادی ایجاد اشتغال کرده است. در بخش رایزنی فرهنگی فعالیتهای زیادی وجود داشته است. همه اینها موضوعاتی است که از طرف ایران برای تعامل و گسترش مناسبات شکل گرفته است و در حال حاضر تاکید بر تنش از طرف تاجیکستان، به نوعی نمک نشناسی از طرف آنها محسوب می شود.
ملت تاجیکستان و ایران مسئله ای با یکدیگر نداشته و به هم علاقمند هستند. در ایران از مشاهیر و بزرگان تاجیک در مناسبات های مختلف دعوت می شود و در سطح فرهنگستان زبان و ادب فارسی همکاری های زیادی شکل گرفته است و کمک های زیادی به تاجیکستان شده است که روند گسترش تنش می تواند به دو موضوع منجر شود. یکی اینکه در داخل تاجیکستان افراط گرایان رشد خواهند کرد و وزنه ای مانند حزب نهضت اسلامی وجود ندارد و دوم اینکه این روند با مخالفت مردم و نخبگان تاجیکی روبرو خواهد شد. مردم و روشنفکران و اندیشمندان که از فعالیتهای رایزنی ایرانی بهره برده اند، در ایران و مناسبات مختلف حضور داشته اند. از این رو این روند ناسپاسی است که باید در محافل روشنفکری و رسانه ها و هم در کنفرانس ها و مجامع بین المللی باید بخاطر مقابله تاجیکستان در مقابل فعالیتهای فرهنگی ایران تقبیح شود.
عربستان در حال حاضر فعالیت زیادی در تاجیکستان شروع کرده است و به نظر می رسد که در حال گرفتن جای ایران در تاجیکستان است. این چه مسائلی را در رابطه با تربیت سلفی ها و وهابی ها در بین فارس زبان ها بوجود بیاورد؟
باید توجه داشت ما در آنجا کاستی هایی داشتیم و از لحاظ فعالیت فرهنگی فقط بر بعد دینی و مذهبی بیشتر از مسائل تمدنی و فرهنگی توجه کردیم. ولی به هر حال آموزه های شیعی به مذاق حکومتی که همه سنی مذهب هستند خوش نیامده است، ولی کشور رقیب مانند عربستان به راحتی می توانند به آنها نزدیک شوند و با این موضوع که ایران تمایل دارد محور شیعی را گسترش دهد، آنها به عنوان سرزمین وحی، آموزهای وهابی را تبلیغ کنند. وهابی گری چیزی است که در گذشته در آنجا تهدید محسوب می شد ولی در حال حاضر می تواند در فضای مستعد آنجا رشد کند. به نظر می رسد که دعوت از عربستان و اینکه گفته می شود 35 مدرسه آموزش اسلامی در آنجا شکل گیرد، در حقیقت نوعی اسلام سیاسی عربستان در آنجا توسعه پیدا خواهد کرد. آقای رحمان در محافل دینی می تواند ادعا کند که ایرانی ها می خواستند آموزه های شیعی را به ما تحمیل کنند و اکنون تلاش می کنیم با یک کشور سنی مذهب و مرکز وحی در ارتباط باشیم. مراسم بزرگداشت امام اعظم که برای ابوحنیفه برگزار شد به نظر می رسد با کمک کشورهای سنی مذهب ثروتمند بود. از این رو ایران در این مقطع زمانی ابزارهای کمی در دست دارد، ولی مجامع بین المللی و محافل فرهنگی می تواند این مسئله را تقبیح کنند و در محافل روشنفکری تاجیکستان که به ایران گرایش دارند گفته شود. این موضوع می تواند به نارضایتی مخفی در این محافل منجر شود و بصورت مبارزه مدنی بخاطر کاهش سطح روابط دو کشور مطرح شود. باید گفت تاجیکستان در این میان متضرر خواهد شد چرا که سطح روابط ایران با آنها کم بوده و آنها سود بیشتری از این رابطه داشته اند. چرا که سرمایه گذاری هایی از طرف ایران در آنجا شکل گرفته است.
به نظرتان مسیرهای دیپلماتیک باز هست و می توان فضا را تلطیف کرد؟
به نظر می رسد که در این فضای متشنج نیاز نیست عکس العمل سریعی شکل گیرد و البته دستگاه دیپلماسی قدرت و توان این را دارد که تنشها را مدیریت کند و به هر روی در روزهای آینده می تواند تحرکاتی برای این روند شکل گیرد. نگرانی نباید وجود داشته باشد. روابط با این کشور حالتی نیست که تاجیکستان سهم بالایی در مناسبات و تجارت خارجی ایران داشته باشد و از این رو طرف تاجیکی باید به تکاپو بیفتد که موضوع را حل و فصل کند.
برچسبها: پاتوق رضا- تاجیکستان,دیپلماسی,
عملیات استشهادی اخیر در مسجد الاقصی را می توان نشانه تحول و تغییر در روند مقاومت و شروع مرحله نوین انتفاضه فلسطین دانست.
محمد اکبری: مبارزان فلسطینی روز جمعه در عملیاتی استشهادی در مسجدالاقصی چند نظامی صهیونیستی را به هلاکت رساندند. چند مبارز فلسطینی پس از درگیری و تبادل آتش شدید با نظامیان صهیونیست در بابالاسباط واقع در مجموعه مسجدالاقصی دو نظامی رژیم صهیونیستی را به هلاکت رساندند. در این عملیات استشهادی سه تن از مبارزان فلسطینی نیز به شهادت رسیدند. در پی این عملیات شهادتطلبانه مقامات رژیم صهیونیستی با افزایش تدابیر امنیتی در مسجدالاقصی اعلام کردند که اجازه نخواهند داد که نماز جمعه در مسجدالاقصی برگزار شود.
این نخستین بار پس از سال 2000 است که رژیم صهیونیستی برگزاری نماز جمعه در مسجدالاقصی را ممنوع میکند.
جنبش مقاومت اسلامی (حماس) با انتشار بیانیهای عملیات شهادتطلبانه این سه جوان فلسطینی را پاسخی طبیعی به تروریسم رژیم صهیونیستی و هتک حرمت مسجدالاقصی دانست و آن را تأکیدی بر استمرار انتفاضه و اعلام پشتیبانی ملت فلسطین از مقاومت قلمداد کرد.
در پی این درگیری و تبادل آتش، پلیس رژیم صهیونیستی علاوه بر بستن درهای مسجدالاقصی، که در طول 50 سال گذشته سابقه نداشته است، شیخ محمد احمد حسین، مفتی اعظم قدس، را نیز که به بسته شدن مسجدالاقصی انتقاد کرده بود بازداشت کردند.
مسلمانان فلسطینی در پی این اقدام رژیم صهیونیستی نماز را در بیرون از دیوارهای این شهر قدیمی اقامه کرده و به بسته شدن درهای مسجدالاقصی نیز اعتراض کردند.
واکنشها
وزارت امور خارجه ترکیه نیز شامگاه روز جمعه به این اقدام واکنش نشان داده و با انتشار بیانیهای ضمن انتقاد از این تصمیم خواستار باز شدن درهای مسجدالاقصی به روی نمازگزاران و ایجاد آرامش و امنیت در این مسجد شد.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، نیز در واکنش به این اقدام رژیم صهیونیستی، آن را محکوم کرده و خواستار لغو فوری این تصمیم از سوی رژیم صهیونیستی شد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز ضمن محکومیت بستن مسجد الاقصی به روی نمازگزاران، گفت: رژیم اشغالگر قدس در کنار همه جنایات، تجاوزگری ها و نقض حقوق اولیه فلسطینیان این بار در بدعتی خطرناک آزادی مذهبی و حقوق مسلمانان فلسطینی را نشانه رفته است که عواقب خطرناکی در پی خواهد داشت.
قاسمی ضمن تاکید بر لزوم بازشدن هر چه سریع تر مسجد الاقصی به روی مسلمانان از همه کشورهای آزاده جهان و مجامع بین المللی خواست این رژیم را تحت فشار قرار داده تا حداقلِ حقوق مردم سرزمین های تحت اشغال را رعایت نماید.
اهمیت عملیات استشهادی سه جوان فلسطینی در این برهه زمانی از ابعاد متفاوتی قابل بررسی است.
یکی از اهداف رژیم صهیونیستی در طول سالهای گذشته و مخصوصا بعد از بحران خاورمیانه پس از ظهور داعش، به حاشیه کشیدن موضوع فلسطین و منحرف کردن افکار عمومی از آن به سمت مسائلی دیگر بوده است. از این رو این رژیم در جهت این موضوع در راستای عادی سازی روابط خود با کشورهای عربی تلاش کرده است. این روند باعث می شد نه تنها آرمان فلسطینی مبنی بر اضمحلال رژیم صهیونیستی بلکه پروژه هایی مانند شکل گیری دو دولت دو ملت و وجود سرزمینی برای فلسطینی ها نیز به فراموشی سپرده شود و مبارزه در این راه از مسیر خود خارج شود.
از این رو این عملیات استشهادی و وادار کردن مقامات اسرائیلی به واکنشهای سریع و بازتاب این خبر از رسانه های مختلف و همچنین واکنش جامعه جهانی باعث می شود بار دیگر روند عادی سازی اسرائیلی ها در راستای تغییر پایتخت این رژیم از تلاویو به قدس به دست فراموشی سپرده شود و انتفاضه فلسطین جان دیگری پیدا می کند. این اتفاقات را می توان نشانه تحول و تغییر در روند مقاومت و شروع مرحله نوین انتفاضه فلسطین دانست.
گفته میشود این جوانان فلسطینی از اعراب ساکن مناطق ۱۹۴۸ بوده و کارتهای شناسایی آنها نشان میدهد از شهر «ام الفهم» هستند. عملیاتی از این دست توسط جوانانی از مناطق 1948 نشان می دهد علیرغم اختلافات گروههای فلسطینی، بین مردم فلسطینی رویکرد یکسانی وجود دارد و نمی توان مردم را از لحاظ نگاه به مبارزه به چندین طبقه تقسیم کرد. این می تواند چالشی جدی برای رژیم صهیونیستی در ابعاد امنیتی باشد، تشدید شرایط امنیتی برای فلسطینیان 48 می تواند موجب شتاب در پیوستن گسترده این جامعه به انتفاضه سوم و افزایش هزینه های امنیتی برای صهیونیست ها شود.
ضمن اینکه این عملیات نشان داد که سیستم امنیتی این رژیم نفوذپذیرتر از آنچیزی است که این رژیم تبلیغ میکند، به خصوص اینکه این عملیات در روز جمعه برگزار شده که شدیدترین تدابیر امنیتی علیه نمازگزاران فلسطینی اتخاذ میشود تا مانع از انجام هرگونه عملیاتی در این مناطق شود. در این باره گیلعاد اردان وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با بسیار خطرناک توصیف کردن عملیات استشهادی در مسجد الاقصی اعلام کرد: این عملیات «از خطوط قرمز» اسرائیل عبور کرد.
از سوی دیگر بجز اینکه این روند تحولاتی جدید در انتفاضه فلسطینی ها به شمار می رود، نکته ای که گروههای فلسطینی و مخصوصا تشکیلات خودگردان و محمود عباس باید در نظر داشته باشند این است که جهت شکل دادن مذاکرات برای مطالبات فلسطینی ها، اهرم هایی نیاز است که وزن این گروههای فلسطینی را بالا ببرد و در میز مذاکرات بتوان از آنها بهره برد. عملیاتهای این چنینی را می توان اهرام هایی بالقوه برای بالا بردن دست برتر در مذاکرات قلمداد کرد. از این رو گروههای فلسطینی ضمن تلاش در جهت اتحاد و هم افزایی درونی، باید از جنبش درونی مردم فلسطینی استقبال کنند و روند مبارزات و به ثمر نشستن مبارزات را سرعت بخشند.
مقامات رژیم صهیونیستی به علت قرار گرفتن در فشارهای امنیتی مجبور خواهند شد پروژه انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیت المقدس را فراموش کنند. عملیات شهادتطلبانه فلسطینیان همچنین نشان داد که به نوعی قدس «خط قرمز» ملت فلسطین است و گروههای مبارز فلسطینی اجازه تعدی به این مکان و تغییر بافت سیاسی و جمعیتی آن را نخواهند داد و رژیم صهیونیستی در می یابد هزینه پیش بردن چنین پروژه هایی بسیار بالا خواهد بود.
برچسبها: :پاتوق رضا- قدس,
کیهان نوشت:حضور امیر حسین مقصودلو (تتلو) در مراسم یک سالگی فارس پلاس، بهانه عقدهگشاییهای تحریفآمیز علیه نیروهای انقلابی از سوی افراطیون مدعی اصلاحات شد.
تتلو پیش از این هم به ملاقات آیتالله رئیسی رفته بود. گذشته آمیخته به خلاف و خطای تتلو و خالکوبی وی طبیعتاً موجب اعتراض و انتقاد بود. اما او مدتی قبل ضمن اعلام پشیمانی و ندامت گذشته خود، عنوان کرد که توبه کرده است. وی همچنین بر دفاع از وطن در مقابل دشمنیهای رژیمهای مرتجع و آمریکا تأکید دارد و نسبت به شهدا و مدافعان حرم ابراز تواضع و احترام کرده است.
اما رویکرد نیروهای انقلابی به وی یا برخی هنرمندان که مواضع مشابهی اتخاذ کردهاند، با آشفتگی و عقدهگشایی افراطیون مدعی اصلاحطلبی مواجه شده است.
جریان حزباللهی منطق روشنی دارد: میزان حال فعلی افراد است. هرکس به جانب اخلاق و ارزشها و اسلام و ایران بازگشت، باید از او استقبال کرد. و هرکس از درون جبهه انقلاب، به بیرون از آن رفت و مقابل اصول و آرمانها ایستاد و هم پیاله با دشمنان شد- ولو سابقه خوب داشته باشد- به اعتبار امروزش باید بااو برخورد کرد.
برچسبها: :پاتوق رضا- روزنامه کیهان - اصولگرایان ,
صادق زیباکلام در روزنامه اعتماد نوشت:نحوه تعامل بین دولت آقای روحانی و اصلاحطلبان باید به گونهای باشد که بتوان به سمت یک موفقیت نسبی حرکت کرد.
خيلي اشتباه است كه بگوييم در حالي كه ما عامل پيروزي آقاي روحاني بوديم اما دولت آنطور كه بايد و شايد و در حد انتظارات در دولت به ما سهم نداد. اين جمله براي اين ارتباط بين اصلاحطلبان و دولت سم است و متاسفانه برخي چهرههاي اصلاحطلب آن را به كار بردهاند.
بايد توجه داشت كه مساله اصلي اصلاحطلبان يا دولت نيستند بلكه موضوع مهم انتخابات سال ١٤٠٠ است. هريك از اين دو جريان بر اين اساس بايد نهايت تعامل را با يكديگر داشته باشند.
ميتوان گفت كه دود عدم توفيق دولت آقاي روحاني در چشم اصلاحطلبان خواهد رفت. لذا همه آنچه در اين ميانه شكل ميگيرد بايد همكاري و يكدستي باشد. اگر اصلاحطلبان اصرار دارند كه فرد خاصي در دولت باشد از باب اين نبايد باشد كه چون اصلاحطلبان در رايآوري كمك كردهاند پس بايد سهمي را براي اصلاحات قايل شوند. به هيچوجه نبايد سهمخواهي مطرح باشد. اصلاحطلبان و جريان اعتدال بايد مثل فرزند خود به دولت آقاي روحاني نگاه كنند. تلاش كنند كه اين فرزند به بهترين نحو عمل كند.
با توجه به اينكه چه نقصهايي در كار دولت هست، بايد تلاش كرد تا نقايص رفع شود. اگر اصلاحطلبان اصرار ميكنند كه فردي در دولت باشد يا اهل سنت، كردها و زنان بايد در كابينه باشند به واسطه سهمخواهي آنان نيست بلكه به خاطر توجه به مطالبات مردم است. اين امر كمك ميكند تا وضعيت آقاي روحاني مستحكمتر شود.
برچسبها: پاتوق رضا- اصلاح طلبان - دولت دوازدهم - صادق زیباکلام -,
به گزارش خبرآنلاین، اظهارات رهبر معظم انقلاب را در ادامه میخوانید؛
*یکی از بزرگترین جرائم و گناهان رژیم محمّدرضا پهلوی، عبارت بود از اینکه کشور را از لحاظ فنّی، صنعتی و اقتصادی، وابسته نگهداشت و وابستهتر کرد.
*سرنوشت یک کشور را در نانش، در گندمش، در سیلوی گندمش، در وسیلهی آرد کردن گندمش، در مواد غذاییش و در همه چیزش، به خارج وابسته کرد!
*شما از این مواد غذایی و نان بگیرید، تا سایر چیزها، ایران به خارج از مرزها وابسته شد؛ به طوری که اگر یک وقت دشمنان اراده کنند، بتوانند این ملت را از همه چیز محروم کنند.
*کسی که اینطور کشوری درست کند و اداره نماید و به اینجا برساند، خیانتی مرتکب شده است که هیچ خیانت دیگری جز آنکه در همین سطح باشد، با آن قابل مقایسه نیست.
برچسبها: پاتوق رضا- ر محمد رضا پهلوی - آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب - ,
ایرنا نوشت: به فاصله یک روز پس از شکست طرح جایگزینی جمهوریخواهان آمریکا برای قوانین بهداشتی این کشور طرح لغو 'اوباماکر' که از سوی رهبر جمهوری خواهان سنای آمریکا به رای گیری گذاشته شده بود نیز با مخالفت سه سناتور جمهوری خواه شکست خورد.
روز گذشته با پیوستن 2 سناتور جمهوریخواه دیگربه جمع مخالفان لایحه بهداشتی مورد حمایت رییس جمهوری این کشور و رسیدن شمار جمهوری خواهان مخالف به 4 سناتور این طرح عملا با شکست روبرو شد.
ترامپ با شکست این طرح از جمهوری خواهان خواست تا ضمن بازنگری و دادن تغییرات لازم در لایحه مذکور پیشنهاد لغو قوانین بهداشتی رییس جمهوری پیشین موسوم به 'اوباماکر' را که او از ابتدای رقابت های انتخاباتی اش کمر به نابودی آن بسته است به رای بگذارند.
'میچ مک کانل' رهبر جمهوری خواه سنای آمریکا نیز صبح سه شنبه این طرح را با این توجیه که از ابتدا اطمینان داشته است طر ح جایگزینی 'اوباماکر' قادر به جلب 50 رای لازم در سنای این کشور نخواهد شد، به رای گذاشت که بلافاصله با مخالفت سه سناتور جمهوری خواه روبرو شد.
این سه سناتور که عبارتند از 'لیزا مورکوسکی' از ایالت آلاسکا، 'شلی مور کپیتو' از ویرجینیا غربی و 'سوزان کالینز' از ایات می ،با قاطعیت گفته اند که بخش های بسیاری از قانون فعلی یعنی اوباما کر را درست و موثر می دانند و حاضر به تغییر و یا از میان بردن آن ها نیستند و به همین دلیل با طرح لغو این قوانین مخالفند.
این مخالفت های پی در پی ازسوی حزب حامی رییس جمهوری آمریکا با رویکردها و قوانین مورد حمایت او در کمتر از شش ماه ، آشکارا نشانه ای از شکاف روبه گسترش میان این حزب با اواست که در صورت ادامه می تواند به عقیم ماندن بسیاری از طرح های ترامپ و انزوای او در تشکیلات سیاسی کشورش منتهی شود.
برچسبها: :پاتوق رضا- ایالات متحده آمریکا - ترامپ,
سیاسیون به حرف پایداریها گوش نمیدهند|هوای هم را دارند ولی ژست میگیرند مردمی هستیم
سخنگوی جبهه پایداری میگوید: اینکه گروهها بنشینند همگرایی را طوری طراحی کنند که هوای همدیگر را داشته باشند و بعد ژست بگیرند که "مردمی هستند و برای نظام کار می کنند"، به معنای برای مردم کار کردن نیست و فایدهای هم ندارد.
امید کرمانیها: همواره عرف فعالیت سیاسی آن است که گروه های پیروز در انتخابات بعد از مدتی به اختلاف سلیقه می خورند و گروه های مغلوب به همگرایی می رسند تا در رقابت بعدی شکست خود را جبران کنند اما گویا اصولگرایان قصد دارند خلاف این روال حرکت کنند، گرچه تعدادی از فعالان سیاسی این جناح جمنا را با هدف همگرایی تشکیل دادند و بعد از انتخابات ریاست جمهوری نیز به حفظ آن تأکید می کنند و معتقدند اکثریت نیروهای اصولگرا در این مجموعه حضور دارند اما واقعیت آن است که جمنا امروز اقلیتی بیش نیست، گروه های سنتی اصولگرا به طور مشخص جبهه پیروان خط امام و رهبری اثباتی و نفی موضع نگرفتند و جبهه پایداری نیز حاضر نشده به جمنا بپیوندد.
در واقع سنتی ها و نواصولگراها بعد از سالها بر سر یک موضوع به اشتراک نظر رسیدند و آن هم مخالفت با سازوکار جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی بود.
مجید متقی فر سخنگوی جبهه پایداری میگوید:اصل همگرایی خوب و مقدس است هیچ کس نمی تواند این را رد کند اما همگرایی با چه رویکردی؟ با چه استراتژی؟ خروجی اش چه باشد؟ جواب این سئوالات باید معلوم شود.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
***
در جریان اصولگرا بر سر تعریف مکانیزم کار تشکیلاتی اختلاف دیدگاه وجود دارد، برخی معتقدند اصلا نیازی به اینکه سازوکار همگرایی تعریف بشود نیست هر گروهی بیاید دیدگاه هایش را مطرح کند، وقتی نامزد اصلحی وارد صحنه شود آن زمان همه مانند انتخابات ریاست جمهوری سال 96 به اشتراک نظر و همگرایی می رسند، طرف مقابل هم تاکید بر تعریف یک سازوکار مشخص تشکیلاتی دارد، نظر شما چیست؟
اول باید دید معنا و مفهوم همگرایی در ادبیات سیاسی چیست؟ معتقدم همگرایی با هدف رعایت منافع نظام و مردم و پیگیری مطالبات مردم و رهبری معنا و مفهوم پیدا می کند اما اگر هدف رسیدن به مقام و قدرت باشد دیگر نمی توان نام آن را همگرایی گذاشت بلکه برای توصیفش باید واژه دیگری به کار برد. در مجموع باید دنبال همگرایی بود که به وحدت و اتحاد مردم لطمه نزند بلکه آن را تقویت کند. البته ما متولی هیچ گروه و دسته ای غیر از پایداری نیستیم که از جانب آنها سخن بگوییم که این مدل همگرایی خوب است یا نه، بالاخره هر کسی نظری دارد و نظرش را بیان می کند اما پایداری همگرایی را در این می داند که نتیجه اش تجلی قدرت و انسجام نظام باشد.
اگر این باشد همگرایی خوب است وگرنه نمی توان نامش را همگرایی گذاشت چون مصداق کلاه سرمردم گذاشتن است. پس گروه هایی که صحبت از همگرایی می کنند باید منافع مردم را در آن سازوکار ببینند، چون در این صورت است که همه به یک فهم، برداشت و منطق مشترک می رسند. اینکه گروه ها بنشینند همگرایی را طوری طراحی کنند که هوای همدیگر را داشته باشند و بعد ژست بگیرند که مردمی هستند و برای نظام کار می کنند، این به معنای برای مردم کار کردن نیست و فایده ای هم ندارد. گروه ها باید با لحاظ کردن منافع مردم به تشکیلات واحد همگرا برسند. اکنون مردم در پیچ و خم بیکاری، رکود، گرانی دارند بیچاره می شوند اما ما مشغولیم مکانیزمی را برای همگرایی درست کنیم تا در آینده رئیس جمهور از سلیقه سیاسی ما باشد. اینکه بازنده عرصه انتخابات شدیم و دغدغه داشته باشیم چه طور و کجا می توان باخت را جبران کرد تفکر غلطی است، معتقدم باید دنبال آن بود که مردم برنده باشند.
سازوکار همگرایی در جریان اصولگرایی از نظر شما باید چه طور تعریف شود آیا در قالب جمنا باید باشد یا پارلمان اصولگرایی یا...
اول باید استراتژی سازوکار همگرایی در بیاید. استراتژی هم باید رعایت منافع و مصالح مردم و برطرف کردن مشکلات مردم باشد و دولت قدرتمند، صالح و خدمتگزار و مجلس با بصیرت و متخصص می توانند این کار را انجام دهند.
یعنی اول استراتژی همگرایی تعریف شود بعد دنبال طراحی سازوکار رفت؟
بله، مهم است با چه نگاهی سازوکار همگرایی تعریف می شود. آن نگاه می تواند آنقدر خوب باشد که در دل ها جا باز کند یا می تواند آنقدر بد باشد که مردم متنفر باشند.
این طور که شما می گویید اصولگراها باید نقطه بگذارند و از سرخط شروع کنند؟
من از جانب اصولگراها حرف نمی زنم، نگاه خودم را می گویم، درباره اصولگراها باید از آقایانی که ادعا دارند سئوال کنید.
وقتی شما می گویید باید برای همگرایی اول استراتژی تعریف شود بعد گروه های مختلف با هم بنشینند منظورتان گروه های اصولگراست دیگر؟
بله، البته دامنه اتحاد وسیع تر هم می تواند باشد چون اقشار مختلفی را می تواند تحت پوشش دهد. به این ترتیب که وقتی استراتژی همگرایی اعلام شد هرکس علاقمند بود به سمتش می آید. نکته دیگر آنکه مردم باید به این همگرایی توجه کنند نه فلان آقا یا فلان نخبه. باید دید الان مردم دلشان چه می خواهد و چه مشکلی دارند. توجه به حل گرفتاری و مشکل مردم مهم است. از این همه قیل و قال باید راه علاجی درست شود نه آنکه کاری کنیم که مشکلات مردم بیشتر شود.
این طور که شما می گویید مرزهای دو جناح سیاسی به هم می ریزد؟
حضرت آقا به این نوع دسته بندی ها توجه ندارند. افرادی که درون نظام دارند فعالیت می کنند چون قدرت شان برخاسته از مردم است باید به فکر مردم باشند. حالا هر طور می خواهند مکانیزم طراحی کنند باید نتیجه اش به نفع مردم تمام شود و رسیدن به این هدف نیز مبری از اغواگری سیاسی و دادن وعده های دروغ باشد. مکانیزمی که این گروه از آن گروه و آن گروه از این گروه حمایت کند تا هر کدام پلکان ترقی را طی کرد هوای دیگری را داشته باشد شرعی، اسلامی، انقلابی و انسانی نیست.
آیا این استراتژی پایداری پس از انتخابات ریاست جمهوری 96 است؟
خیر، این استراتژی از اول در مرامنامه و اساسنامه پایداری بود و جدید نیست، منتها ما می گوییم کسی از سیاسیون گوش نمی کند وگرنه ارتباط ما با مردم بسیار خوب است و در بدنه وضع ما بد نیست.
بر اساس همین استراتژی بود که به جمنا نپیوستید؟
خیر، یک مسائل دیگری در جمنا بود که روشن است نپیوستن ما نیز دلایل متعددی دارد. پایداری با جمنا مشکل اساسی ندارد، آنها آدم های خوبی هستند و می خواهند خدمت کنند. منتها نگاه ها مختلف است. نظر پایداری این است که اگر سازوکاری با آنچه گفتم شکل بگیرد بهتر جواب می دهد. آقای روحانی وعده هایی داده باید محقق شود وگرنه اغواگری سیاسی کرده است، آن وقت مشکل به وجود می آید. آقای روحانی گفت مشکل بیکاری را حل می کند، پایداری نیز پیگیری خواهد کرد؛ اگر مشکل بیکاری حل نشد، نقد جدی انجام می دهد و اگر حل شد کمک می کند. چرا؟ چون برای مردم پیگیری رفع رکود اقتصادی، ایجاد رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار و اشتغال جوانان مهم است. ما در موضوع مطالبات مردم از دولت پیگیری می کنیم و دولت نیز موظف به حل این مشکلات است.
آیا پیگیری این هدف نیاز به سازوکار همگرایی دارد؟
اصل همگرایی خوب و مقدس است هیچ کس نمی تواند این را رد کند اما همگرایی با چه رویکردی؟ با چه استراتژی؟ خروجی اش چه باشد؟ جواب این سئوالات باید معلوم شود. کسی که مخالف همگرایی باشد مانند کسی است که مخالف وحدت است، معلوم می شود این فرد عقل ندارد چون خلاف وحدت که نباید بود. اما سئوال این است وحدت برای چه؟ موضوع وحدت چیست؟ به کجا می خواهیم با این وحدت برسیم؟ اینها باید برای مردم تبیین شود.
یعنی سازوکارهای همگرایی که تاکنون در جریان اصولگرا وجود داشته به این سئوالات جواب نداده است؟
من نمی دانم، چون در همه سازوکارها نبودم که بخواهم قضاوت کنم. ولی می دانم هر کسی در بین مردم هر آسیبی ببیند باید در رویکردهایش مطالعه و بازنگری کند و ببیند کجای کارش ایراد دارد وگرنه مردم متحد هستند و نیازی هم به وحدت ما ندارند. مردم رهبرشان را قبول دارند و به هر سمتی اشاره کند می روند؛ این را کسی نمی تواند نفی کند.
برچسبها: پاتوق رضا- جبهه مردمی نیروهای انقلاب(جمنا) - جبهه پایداری - ,
تقوی: مفسر ورزشم، هیچ وقت مشکمحمد تقوی پیشکسوت اسبق استقلال که سالها در انگلستان به عنوان مفسر ورزشی فعالیت میکرد به کادر فنی پدیده پیوست و در لیگ هفدهم حضور خواهد داشت.
زاوش محمدی: محمد تقوی، بازیکن سابق باشگاه استقلال و تیمملی که بعد از سالها به ایران برگشته است، این روزها خود را برای حضور روی نیمکت تیم پدیده در لیگ هفدهم آماده میکند. پیشکسوت با اخلاق و جنتلمن استقلال مهمان کافه خبر بود و در یک گفتوگوی صمیمی از شرایط خودش و اوضاع فوتبال ایران حرف زد. در ادامه بخشی از صحبتهای او را میخوانیم.
*برای همه جالب بود که چطور بعد از این همه سال به ایران برگشتید؟
من بعد از ۱۴ سال به دعوت باشگاه پدیده آمدم. البته قبلاً هم یک سفر کوتاه داشتم، اما امسال به عنوان مسئول فنی این باشگاه در خدمت هستم. در این دو ماه هم به اندازه کافی با شرایط فوتبال ایران آشنا شدهام.
*تغییرات فوتبال ایران در این مدت را چطور دیدید؟
واقعیت این است که نسبت به دو دهه پیش من تغییر آن چنانی ندیدهام و نمیگویم پیشرفتی نداشتیم؛ ولی سرعت پیشرفت خیلی کم و کند بوده است.
*دلیلتان برای بازگشت شخصی بود؟ خیلیها فکرش را هم نمیکردند روزی محمد تقوی به ایران برگردد.
راستش را بخواهید کلاسهای مربیگری چیزی نیست که در ۶ ماه یا ۶ هفته تمام شود. مهمترین چیز برای من هم این بود که در این مدت با فوتبال انگلیس کاملاً عجیبن شوم. در حقیقت کلاسهای مربیگری فقط سرفصلها را به من ارائه میدهد، اما باید وارد فاز عملی شد. من در این مدت تمرینات استون ویلا و وست برومویچ را تحت نظر داشتم. به کمپ تیمهایملی انگلیس سر میزدم و الان تصمیم گرفتم به ایران برگردم.
*بعضی شیطنتها به نظر میرسید مانعِ از کار شما در داخل مرزهای ایران شود.
نه. من مفسر ورزشی و عضو انجمن مربیان انگلیسی هستم. فقط کار ورزشی میکنم و در ادامه کلاسهایم حالا وارد فوتبال حرفهای شدهام. من هیچ مشکلی برای برگشت به ایران نداشتم و خواستم با این کارم دو نشان را بزنم. چرا که کار عملی من شروع شده و برای مدرک pro-license باید حتماً در یک تیم حرفهای مشغول به کار میشدم و بعد از تز خودم که درباره انتقال توپ به حمله است، دفاع میکردم.
*چرا پدیده؟ در این مدت حتماً پیشنهادات زیادی داشتهاید.
من ۴ سال پیش برای کادرفنی استقلال پیشنهاد دریافت کرده بودم که آن را رد کردم. دو سال پیش هم مجددا درخواستی آمد، اما دوست نداشتم بیایم. در دو سال اخیر با آقای مهاجری ارتباط نزدیکی داشتیم و ایشان خیلی تأکید کردند که یک بار من از نزدیک شاهد کار باشم و این شد که به عنوان مسئول فنی تیم پدیده حاضر میشوم.
*شرایط خاصی هم داشتید؟
شرایط من چندان مالی نبود. بیشتر دوست داشتم کار خودم را انتقال بدهم و خیلی برایم مهم بود که آزادی عمل داشته باشم. وقتی آنها شرایطم را پذیرفتند من هم مایل به همکاری شدم. آزادی عمل برای من از همه چیز مهمتر بود.
*سرمربیگری استقلال سمت وسوسه کنندهتری نبود؟
من بیشتر دوست دارم تأثیرگذار باشم. به نظرم میتوانید نفر اول نیمکت هم نباشید، اما تأثیر مثبت خود را بگذارید. من تجربه لازم داشتم و وارد کار اجرایی شدم. شاید اگر میخواستم سرمربی شوم تا ۲۰ سال دیگر هم این اتفاق نمیافتاد، اما آمدم تا اتمسفر را بیشتر درک کنم.
*درباره تیمملی و عملکرد کیروش چه نظری دارید؟
کیروش ما را به جامجهانی برده است و هیچ ایرادی از این نظر به او وارد نیست. او بسیار هم تأثیرگذار بوده است و به نظر من ایشان 100 درصد که هیچ، 120 درصد موفق بود. حرفی که خیلیها هم میزنند این است که تیمملی ما پیشرفت کرده است، اما باشگاههای ما نه! به نظر من بعد از کیروش هیچ چیز از او برای ما نمیماند؛ چرا که این نوع استراتژی با فرهنگ فوتبالی ما همسو نیست، چون که اصلاً فوتبال ما دفاعی نیست! ممکن است تیمی مثل پرتغال یا یونان به این شکل بازی کنند و نتیجه بگیرند، اما شما ببینید که همین تیمملی جوانان ما هم حتی نتوانست با این سیستم کار کند. من میگویم کیروش عالی است؛ پِرفِکت! به او از صد، نمره ۱۱۰ هم میدهم،اما چند درصد مربیان ما حاضرند با این روش کار کنند؟ صفر! ما صرفاً میخواهیم به جامجهانی برویم. خُب این خوب است، اما باید اهداف خود را هم مشخص کنیم. به دنبال این هستیم که کیروش ما را به جامجهانی ببرد. نشد لیپی، بازهم نشد گواردیولا، اما هدف نداریم. در انگلیس هم این اشتباه را کردند. کاپلو یا اریکسون را آوردند و نتیجه نگرفتند، اما حالا میخواهند با نسل جوان و ریشهای مشکل را حل کنند. من کیروش را خیلی قبول دارم و از او درس هم گرفتهام، اما مطمئناً هیچ وقت تیمهای من با این تفکرات به میدان نخواهند رفت.
*برویم سراغ استقلال؛ عملکرد منصوریان را چطور دیدید؟
به لحاظ حرفهای نمیتوانم راجع به تیم امسال استقلال حرفی بزنم چرا که در تیم پدیده پست دارم و این درست نیست، اما من استراتژی سال گذشته تیم را نفهمیدم. فارغ از جوانگرایی، استقلال محکوم به بازی تهاجمی است و در این تیم نمیتوان دفاعی کار کرد و اگر هم الویت این است باید طوری باشد که به دل هوادار بنشیند. به هرحال اولین مهم برای مربی این است که تکلیف خودش را بداند. استقلال ناکام نبود، اما به نظرم کلمه نایبقهرمانی یک سرپوش برای نتایج نامناسب است. قهرمان یک تیم است و بس. اگر بگوییم استقلال سهیمه گرفته حرف بهتری است. به نظرم درکل اگر استراتژی پارسال ادامه پیدا کند تیم موفق میشود. استقلال به نظر من اگر برنامه فصل گذشته اش را ادامه می داد بهتر بود. آنها تیم جوانی داشتند که نتایج خوبی هم گرفت اما عوض کردن شاکله اصلی تیم می تواند آنها را دچار مشکل کند. اما پرسپولیس نسبت به استقلال عملکرد بهتری در فصل نقل و انتقالات داشته و با جذب چهار بازیکن تنها نقاط ضعف خود را پوشش دادند.
لی برای بازگشت به ایران نداشتم
برچسبها: پاتوق رضا- باشگاه استقلال - باشگاه پرسپولیس -,
مهدی طارمی و گادوین منشا خط حمله آتشین پرسپولیس در لیگ هفدهم را تشکیل خواهند داد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در روزهایی که طارمی اصرار به جدایی از پرسپولیس داشت برانکو در اردوی اوکراین گادوین منشا را به عنوان پنالتیزن اول قرمزها معرفی کرد اما با بازگشت آقای گل لیگهای پانزدهم و شانزدهم دیگر حرفی درباره پنالتی به میان کشیده نشد. در هر صورت اما بعید است برانکو برای فصل پیش رو حتی یک بار دیگر هم به پنالتیهای طارمی اعتماد کند. آن هم در حالی که طارمی نشان داده به همان اندازه که پنالتی گرفتن را دوست دارد و اتفاقا استعدادش را هم در این زمینه بارها اثبات کرده، دلش میخواهد پنالتیها را خودش به گل تبدیل کند. هرچند بارها هم نشان داده اصلا به عنوان یک تمام کننده قهار پنالتی نمیتوان روی او حساب کرد. بر همین اساس امکان این که برانکو برای ضربات پنالتی فصل پیش رو همچنان به منشا اعتماد کند بسیار زیاد است. اما باید دید واکنش طارمی به این مسئله چه خواهد بود. او فصلهای گذشته سابقه درگیری برای زدن ضربه پنالتی را دارد. حالا این بار هم تیمیای که ضربه پنالتی را خواهد زد یکی از رقبای او برای آقای گلی هم خواهد بود. این اتفاق یک امتحان مهم برای برانکو است تا انسجام تیماش را و البته استحکام مدیریتی خودش را تثبیت کند.
برچسبها: پاتوق رضا- مهدی طارمی - باشگاه پرسپولیس - ,
تسنیم نوشت: معاونت اطلاعات سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان در اطلاعیهای از دستگیری ۱۱نفر از اعضا و طرفداران شبکه انحرافی «عرفان حلقه» در نجفآباد توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) خبر داد.
در این اطلاعیه آمده است؛
با تلاشهای شبانهروزی سربازان گمنام امام زمان (عج) استان اصفهان، شبکه منحرف عرفان حلقه شناسایی و با استعانت از خداوند سبحان و تلاشهای انجامگرفته با دستگیری مدرس و سر شبکه بهکلی متلاشی شد.
این اطلاعیه با اشاره به تلاشهای دشمنان و طرفداران واداده آنها در داخل کشور برای استحاله فرهنگی، بیان کرده است: حسب فرمایشات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه به مسائل فرهنگی و خطر جدی نفوذ عناصر منحرف در باورها و عقاید جامعه، سازمان اطلاعات سپاه مقابله با ترویجدهندگان و فعالان عرفانهای کاذب و نوظهور را در دستور کار خود قرار داده است.
در ادامه این اطلاعیه شیوههای گوناگون و پیچیده این عرفان برای جذب جوانان و افراد جامعه در راستای به انحراف کشیدن عقیدتی آنها مطرح و تاکید شده است که پاسداری از فرهنگ غنی ایران اسلامی جزء دستور کار ذاتی سپاه قرار دارد و به همین سبب هرگونه ایجاد انحطاط در این زمینه مورد رصد و اشراف سربازان گمنام امام زمان (عج) قرار میگیرد.
گفتنی است ترویجدهندگان فرقه انحرافی و منحط عرفان حلقه با ادعاهای فرادرمانی، عرفان و اتصال به شبکه مثبت، عدهای را به سمت خود جذب و با ایجاد تشکیک در اعتقادات مذهبی آنها به درآمد هنگفتی از این راه دست پیدا کردهاند.
برچسبها: :پاتوق رضا- سپاه پاسداران - استان اصفهان - ,
رییس جمهور در صفحه اینستاگرام خود به مناسبت ۲۷ تیرماه سالگرد پذیرش قطعنامه 598، تصویری از مقر سازمان ملل متحد در ژنو، منتشر کرد.
به گزارش خبرآنلاین، متن یادداشت حسن روحانی به شرح زیر است؛
تیم مذاکره کننده ایرانی در دومین دور مذاکرات قطعنامه 598، مقر سازمان ملل متحد در ژنو، شهریور ۱۳۶۷.
ردیف جلو از سمت چپ: عباس ملکی (دبیر هیأت)، حسن روحانی (رئیس وقت کمیسیون دفاع مجلس و عضو شورایعالی دفاع)، سیروس ناصری (نماینده وقت ایران در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو)، علیاکبر ولایتی (وزیر وقت امور خارجه و رئیس هیأت)، محمدجواد ظریف (دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه)، مرحوم حسن حبیبی (وزیر وقت دادگستری)، سید محمدحسین لواسانی (معاون وقت بینالملل وزارت امور خارجه)، علی شمس اردکانی (دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه و نماینده سابق ایران در سازمان ملل متحد).
ردیف دوم: امیر علیاصغر جمالی (جانشین وقت فرماندهی نیروی زمینی ارتش)، میر انوری (رییس وقت اداره مرزی وزارت امور خارجه)، دکتر جمشید ممتاز (حقوقدان، استاد دانشگاه تهران و مشاور حقوقی هیأت)، مرتضی سرمدی (معاون وقت ارتباطات وزارت امور خارجه).
برچسبها: :پاتوق رضا- حسن روحانی - دفاع مقدس (جنگ تحمیلی) -,
آمریکا و اتحادیه اروپا تا قبل از مذاکرات هستهای و به دست آمدن توافق برجام یک اتحاد نظر استراتژیک در مورد ایران داشتند و با وجود برخی اختلاف نظرها در مورد شیوه برخورد، در کلیات با هم مشکلی نداشتند.
بعد از انجام مذاکرات کارشناسی و سطح بالای سیاسی کشورمان با کشورهای غربی و حصول برجام اما این اتحاد به طور کلی از هم پاشید و موضع چندجانبهگرایی اروپا در برابر آمریکا تقویت شد و شکاف عمیقی بین اروپا و آمریکا در مورد ایران به وجود آمد که این مسئله یکی از دستاوردهای مهم برجام است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دیاکو حسینی، کارشناس ارشد روابط بینالملل و عضو مرکز برنامهریزی استراتژیک ریاست جمهوری در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی دولت با بیان این مطلب گفت: منطق درست ایران در این مذاکرات و به دست آمدن یک توافق متوازن بعد از گفت و گوهای طولانی باعث تقویت موضع کشورمان از یک سو و موضع کشورهای اروپایی در مقابل موضع خصمانه و متمایل به استفاده از زور آمریکا شده و همین مسئله تعلق خاطر اتحادیه اروپا به توافق برجام را افزایش داده و این فرصتی مناسب برای کشورمان فراهم کرده است.
این کارشناس ارشد روابط بینالملل با بیان اینکه فلج کردن سازمان تحریمهای سفت و سخت و همه جانبه بینالمللی اقتصادی علیه کشورمان و رفع تحریمها از جمله اثرات مهم برجام است، افزود: اما یکی از مهمترین اثرات بلندمدت این توافق بینالمللی برای کشورمان، تضعیف هر چه بیشتر منطق ایران هراسی که با پشتیبانی برخی کشورهای منطقه هم همراه بود، در جهان است. بعد از توافق نگاه دنیا و از جمله اتحادیه اروپا به ایران و منطقاش و هدفش از استفاده از انرژی هستهای و ... عوض شده و همگان فهمیدند که آمریکا و برخی متحدان منطقهای او به دروغ اهدافی دیگر را از این گونه تبلیغات علیه کشورمان دنبال میکنند.
حسینی با بیان اینکه توافق برجام به شکلی شرافتمندانه نشان داد که تبلیغات ایران هراسانه علیه کشورمان تبلیغاتی واهی است، افزود: حصول این توافق به این معنی نیست که ایران و کشورهای طرف به همدیگر به طور کامل اعتماد دارند. به هر حال ساز و کارهای حقوقی و سیاسی برای مراقبت کردن از اجرای این توافق هم در متن و هم در پایبندی به روح آن وجود دارد و طرفین هم از این ساز و کارها استفاده میکنند. ایران به خوبی تا به حال استفاده کرده و از این پس هم با سختگیری بیشتری از این ساز و کارهای سیاسی و حقوقی استفاده خواهد کرد.
افزایش بی اعتمادی به آمریکا در دنیا
این کارشناس ارشد روابط بینالملل با بیان اینکه تحقیقات علمی اخیر نشان میدهد که میزان اعتماد به حسننیت آمریکا در دنیا و در میان کشورهای متحد آن رو به کاهش شدید است، گفت: براساس یکی از تحقیقات در حال حاضر میزان بی اعتمادی به آمریکا و مواضع این کشور در میان متحدان آن بالای ۶۰ درصد است و ناظران ایرانی باید به این مسئله دقت داشته باشند.وی افزود: با توجه به اثبات حقانیت مواضع کشورمان در مسائل مختلف، این وضعیت فرصتی مناسبی است که اعتماد بین ایران و کشورهای اروپایی افزایش یابد. انعقاد قراردادهای تجاری یکی پس از دیگری از جمله قرارداد توتال برای توسعه پارس جنوبی بدون توجه به لفاظیهای آمریکا هم نشان دهنده علاقه طرفهای اروپایی و آسیایی برای گسترش همکاری با ایران بدون در نظر گرفتن نظر آمریکا است و ما هم باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنیم.
برچسبها: پاتوق رضا,توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) ,
مهر نوشت: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «آتش به اختیار» یعنی اگر رهبری از ما مطالبه انجام تکلیف میکند، نگوییم این را خود ایشان انجام میدهد.
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ریشههای قرآنی تعبیر «آتش به اختیار» را در جمع طلاب و دانشجویان، مورد واکاوی قرار داده است.
جلیلی در جمع تعدادی از دانشجویان وطلاب، گفته است: «آتش به اختیار» یعنی اگر رهبری از ما مطالبهی انجام تکلیف میکند، نگوییم این را خود ایشان انجام میدهد و اگر کسانی نمیخواهند برای انجام مسئولیت و تکالیف قانونی هزینه بدهند، بیعملی خود را توجیه نکنند وبه آن القاب و لعاب موجه ندهند.
بخش هایی از اظهارات او را بخوانید؛
*بر اساس قرآن، راه و صراط مستقیم در اسلام بندگی خداوند است: « وَ أَنِ اعْبُدُونی هذا صِراطٌ مُسْتَقیمٌ». در اینجا سؤالی که پیش میآید و آن اینکه با این نگاه و رویکرد، «آتش به اختیار» چه معنایی دارد؟ انسان که در هر شرایطی باید ببیند فرمان الهی چیست و آن را مبنای عملش قرار دهد، چگونه می تواند «آتش به اختیار» باشد؟ این یک سؤال مهم است که علیرغم همه مباحثی که درباره «حکم» و «طاعت» وجود دارد، نسبت آنها با مفهوم «آتش به اختیار» چیست؟ در این جلسه میخواهیم پیرامون این موضوع مباحثه کنیم.
*تعبیر قرآن این است که کسی که نمیخواهد وظیفهاش را انجام بدهد و دنبال بهانه است اگر با شما همراهی هم بکند، وسط راه شما را رها میکنند، در کارتان اخلال ایجاد میکنند. رفیق نیمه راه هستند « لَوْ خَرَجُوا فِیکُمْ مَا زَادُوکُمْ إِلا خَبَالا وَلأَوْضَعُوا خِلالَکُمْ»
*آن موقع یک عدهای از شما هم دچار تردید میشوند «وَ فیکُمْ سَمَّاعُونَ لَهُمْ». یکباره عده ای میگویند راست میگوید! حالا واقعاً آقا این کار را از ما خواست؟ باید انجام بدهیم؟ نباید انجام بدهیم؟ میگویند حالا آن طور هم که میگویند نیست! ظاهراً این قدر هم وظیفه نداریم! «تردید» ایجاد میشود.
*اینجاست که «آتش به اختیار» معنا پیدا می کند. «آتش به اختیار» یعنی دچار تردید نشوید. در آن چارچوب قانونی و وظیفهای که دارید کارتان را بکنید. لازم نیست دائم بگویید آقا این کار را بکنم؟ مثلاً کتاب هم بخوانم؟ آقا فرمودند کار فرهنگی خودجوش و تمیز کنید. این دیگر اجازه نمیخواهد. انجام بدهید.
*تعبیر قرآن این است که در این مواقع، ظاهر و پوشش میشود «اجازه گرفتن» اما باطن آن فتنه ایجاد کردن است. ولو با یک ظاهر موجه و مقدس!
*قرآن می فرماید اینها همان کسانی هستند که اگر هم دشمن به سراغ شما میآمد: «ما تلبثوا الا یسیرا». شاید یک ذره مقاومت هم میکردند ولی بعد رها میکردند.
*در صورتیکه در یک جامعه دینی اگر یک مسؤولیتی تعریف شده شانه خالی نکنید. به مسؤولیتتان پشت نکنید. وظیفه تان را بشناسید و انجام دهید: «و کان عهد اللَّه مسئولاً» آن عهدی که با خدا بستید، بعدا از شما سؤال میشود. میگویند خوب انجام دادی یا ندادی؟ اینطور نیست که بگویید ما اجازه گرفتیم که ما را معاف بدارید!
*بهانهها برای فرار از تکلیف همیشه زیاد است. تعبیر قرآن این است که می گویند الان هوا گرم است! اینها مسایل فقط زمان پیغمبر نبوده، انسان همیشه میتواند در معرض این آزمایش باشد. ما هم در این معرض هستیم.
*تعبیر قرآن این است: «وَ کَرِهُوا أَنْ یُجاهِدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فی سَبیلِ اللَّه». سختشان است که بخواهند در راه خدا یک مجاهدهای را انجام بدهند. حالا یا با مالش، یا با جانش، یا با یک هزینهای که باید بدهد. بعد بهانه میآورد که الآن هوا گرم است! الان شرایط خوب نیست. حالا بگذار مسائل یک کم آرام بشود! یا برخی دیگر تا می بینند همه چیز تمام شد، میگویند حالا ما آماده هستیم! به وقتش کجا بودی؟
*کسانی هم هستند که نه تنها وظایف روشن و صریحشان را انجام نمی دهند بلکه میخواهند جلوی بقیه را هم بگیرند.
مثلاً امام در زمان جنگ گفتند بروید و جبههها را پر کنید. عده ای میگفتند درست است که امام این را گفتند ولی امام به خود ما که نگفتند! شاید ما الآن باید یک وظیفه دیگر انجام بدهیم.
*امام که نمیتواند به تک تک بگوید به شما هم گفتم! امروز هم همین رفتارها را در بعضی مشاهده میکنید که میگویند اگر آقا به خود من بفرمایند که این کار را بکن حتما انجام می دهم ولی به خود من نگفتند!
*تعبیر قرآن است که برخی از اینها این طوری هستند و با پررویی قسم میخورند: «و اقسموا بالله جهد ایمانهم» بزرگترین قسمهایی که بتوانند بخورند، میخورند و میگویند اگر توی پیامبر به ما بگویی این کار را بکن. چشم! انجام میدهیم. اما قرآن جواب آنها را چه میدهد؟ می فرماید: « قُلْ لَا تُقْسِمُوا». نمیخواهد قسم بخورید، نمیخواهد منت بگذارید. «طَاعَةٌ مَعْرُوفَه». یک وظیفه مشخص، صریح و بدیهی دارید، آن را انجام دهید! آتش به اختیار این است. آن وظیفه صریح و بدیهی و مشخصی که وضع شده را انجام دهید.
*برخی دیگر هم می گویند انجام فلان کار «تشکیلات» لازم دارد. اول باید یک تشکیلات درست بشود تا ما بتوانیم وظیفه مان را انجام بدهیم. اینها حرفهای امروز نیست. همیشه در طول تاریخ بوده است می گویند میخواهیم بجنگیم ولی یک دولت لازم است. یک تشکیلات لازم است که بیاید و به ما کمک بکند. اگر نباشد، نمیشود این وظیفه را انجام داد! یا مثلا امروز می گویند کار گفتمانی خوب است اما باید یک تشکیلات باشد. اگر نباشد، نمیشود! لذا چهار سال معطل است و بعد می گوید تشکیلات درست نشد و ما هم نتوانستیم کاری کنیم! قرار بود کار را انجام دهیم ولی نشد!
*این تعبیر قرآن است که وقتی هم شرایط فراهم می شود واز آن ها انجام وظیفه خواسته می شود«فلما کتب علیهم القتال».اکثرآن ها کنار میکشند. معلوم میشود این یک بهانه بوده است.
*یا تا قبل از تشکیل جمهوری اسلامی عده ای میگفتند تا شاه هست نمی شود کاری کرد! بعد که جمهوری اسلامی تشکیل شد همانها گفتند اصلاً برای چی جمهوری اسلامی تشکیل شد؟ « أَنیَ یَکُونُ لَهُ الْمُلْکُ عَلَیْنَا». اصلاً چه کسی این اجازه را داد که بر ما حاکم بشود؟
*این تعبیر «ایراد بنی اسراییلی» که امروز در بین ما مشهور است یک حقیقت قرآنی است. یکی از آن بهانهها این است که حالا واقعاً آقا این حرف را گفتهاند؟ نظر آقا واقعاً همین است؟ در حالی که آقا صریح حرفشان را زده و بعد هم تکرار کرده اند، باز عده ای می گویند نه! شوخی نکن! آقا واقعا گفته اند؟
*اگر فرمایشات چند سال اخیر مقام معظم رهبری را نیز ببینید، این مساله در آن قابل مشاهده است. به صراحت بیان میکنند که این کار بشود اما عده ای می گویند حالا این جا منظور ایشان دقیقا چه بود؟ شروع به تشکیک می کنند. «آتش به اختیار» یعنی ایراد بنی اسرائیلی نگرفتن و وظیفه را به موقع انجام دادن. وقتی گفته میشود این کار را انجام بدهید، به شکل تمیز انجام بدهید. قانونی انجام بدهید.
*بعضی وقتها هم حتی رهبری را متهم میکنند که به ایشان اطلاعات درست ندادهاند! این تعبیر برای امروز نیست! زمان پیامبر هم اینطور بوده. مثلا وقتی پیامبر سخنی میگفتند، عده ای بهانه می آوردند و العیاذ بالله میگفتند ایشان هر چه میشنود، همانها را میگوید: « ومنهم الذین یؤذون النبی و یقولون هو اذن». امروز هم برخی در کمال جسارت می گویند به رهبری اطلاعات درست ندادهاند! مقام معظم رهبری خودشان به صراحت میگویند من این مساله را بررسی کردم و این طوری است، اما عده ای میگویند اطلاعات نادرست به ایشان داده اند!
*یکی دیگر از مواردی که مانع آتش به اختیار میشود، «دل مردم را خالی کردن» است! تعبیر عربی این مفهوم «مرجفون» است: «و المرجفون فی المدینه». مردم را می ترسانند و حتی تهدید میکنند.
*امروز میبینید که اگر ببینند فردی در این عرصه یک وظیفهای را انجام میدهد و با تهدید هم کنار نمی رود، شروع به مسخره کردن میکنند. به مدد فناوریهای جدید ارتباطی ،قویتر از گذشته هم این کار را می کنند. شاید شیوهها جدید و مدرن شده باشد ولی اصل کار، قدیمی است.
*و این فرجام چنین مؤمنینی است: «لِیَجْزِیَ اللّهُ الصّادِقِینَ بِصِدْقِهِمْ». اینجاست که معلوم میشود در این عرصه چه کسانی صداقت داشتند؟
اگر بخواهیم این بحث را جمع بندی کنیم باید عرض کنیم که: «آتش به اختیار» یعنی از انجام بدیهیترین وظایف خودمان سر باز نزنیم،
یعنی دنبال بهانهجویی برای فرار از آن وظایفمان نباشیم، یعنی برای فرار از آن مسؤولیتهایی که داریم بهانههای بنی اسرائیلی در نیاوریم. یعنی آن تکالیف بدیهی که مخاطب آن همه هستند را انجام دهیم و نگوییم باید مشخصاً به شخص من بگویند تا من این کار را انجام بدهم! یعنی وظایف قانونی و اجتماعی ما معطل نماند.یعنی مسؤولیتمان را بشناسیم و در زمان و وقت خودش انجام بدهیم.یعنی وقتی که کار تمام شد و همه چیز انجام شد نیاییم بگوییم حالا ما باید چه کار بکنیم؟یعنی اگر رهبری یک مطالبهای دارد، آن را انجام بدهیم.یعنی در برابر تهدیدها، تردیدها، سرزنشها و مسخره کردنها جا نزنیم.
*یعنی اگر به ما میگویند این کار را انجام بدهیدنگوییم اگر رهبری میخواستند خودشان انجام میدادند! یا خود ایشان انجام بدهد!
*یعنی اگر به هر دلیلی بیعمل هستیم این را دیگر توجیه نکنیم. بگوییم ما کوتاهی کردیم، ما ضعف داشتیم، نه این که بگوییم میخواستیم احتیاط کنیم که خطا نکنیم! و یک توجیه برای آن بتراشیم.
*یعنی استهزای دیگران مانع عمل صحیح مان نشود. واز سوی دیگر کاری نکنیم که به تعبیر مقام معظم رهبری «پوچاندیشان طلبکار» بتوانند بهانه پیدا بکنند. بلکه باید بتوانیم وظیفه خود را به گونهای خوب انجام بدهیم که علیرغم استهزا و مخالفت آنها، حرف ما اثرگذار باشد.
ان شاءالله که همه ما بتوانیم به آن چیزی که عهد بستهایم، چه در حمل امانت الهی و چه آنچه در انقلاب اسلامی با آن عهد بستیم، یک عهد صادقانه و مؤمنانه و از سر صدق باشد و همه ی ما در این مسیر از صادقین باشیم.
برچسبها: پاتوق رضا- سعید جلیلی - آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب -
یکر ۱۸ شهید گمنام دفاع مقدس از طریق فرودگاه اهواز به این شهر وارد شد که همزمان با سالگرد شهادت امام جعفر صادق(ع) مراسم باشکوه تشییع و خاکسپاری این شهیدان گمنام در شهرهای مختلف استان خوزستان برگزار میشود.
برچسبها: پاتوق رضا- شهیدان دفاع مقدس و انقلاب اسلامی -
به گزارش جام جم انلاین به نقل از فرادید، چرا گاهی اوقات خیلی از ما احساس میکنیم در طول روز برای انجام کارهایمان وقت کم میآوریم؟ چرا مدام احساس مشغول بودن میکنیم اما در نهایت به خروجی و دستاورد قابل توجهی نمیرسیم؟ آیا این طرز فکر صحیح است که فکر میکنیم هیچوقت برای انجام همه کارهایمان وقت کافی نخواهیم داشت؟
حقیقت این است که افراد موفق بسیار زیادی هستند که نه تنها به همه کارهایشان میرسند و وقت کم نمیآورند بلکه زمان مناسبی را هم به تفریح و سرگرمی اختصاص میدهند. اما کلید رسیدن به چنین سبک زندگی رعایت نظم و انضباط است.
البته اشتباه نکنید. ما اصراری نداریم که همه افراد باید از اصول مشابه و یکسانی برای منظم شدن استفاده کنند. در واقع از نظر تیپشناسی نوین، منظم بودن یک تعریف واحد ندارد. بلکه ما معتقدیم هر کس ممکن است روشِ منحصر به فرد خودش را برای افزایش عملکرد و استفاده صحیح از وقت داشته باشد.
اما به هر حال به این هم اعتقاد داریم که برخی اصول مشترک وجود دارند که ممکن است برای بسیاری از افراد مفید و مناسب باشد.
با مطالعه این راهکارها، لزوما قرار نیست سبک زندگی خودتان را با آنها منطبق کنید تا نتیجه بگیرید. شکی نیست که ممکن است شما راهکارهای متفاوت و منحصر به خودتان را داشته باشید.
اما در ادامه سعی میکنیم تعدادی از راهکارهای افزایش بهرهوری را با هم مرور کنیم. سعی کنید راهکارها را بخوانید و آنهایی که احساس میکنید برای شما مناسب است را در زندگی روزمرهتان به کار بگیرید. دقت کنید هیچ لزومی ندارد که حتماً مقید به همین راهکارها شوید، ممکن است روش شما متفاوت باشد.
مجله اینترنتی موفقیت آمریکا (Success) در مصاحبهای که با دوازده نفر از اعضای انجمن کارآفرینان جوان انجام داده است، از آنها پرسیده است که برای مدیریت وقتشان چه کار میکنند؟ پاسخها را در دوازده راهکار زیر بخوانید:
۱. جایی که لازم است، «نه» بگویید
خیلی اوقات پیش میآید که اطرافیان ما، درخواستهای مختلفی از ما دارند. اگر حجم این درخواستها آنقدر زیاد است که از کارهای ضروری خودتان عقب میافتید، خیلی ساده به درخواست آنها نه بگویید.
مشکل جایی شروع میشود که سعی میکنیم به هیچ درخواستی دست رد نزنیم تا کسی از ما ناراحت نشود. در این صورت به سادگی ممکن است از اولویتهای خودمان عقب بیفتیم.
در چنین شرایطی اگر قرار باشد مدام به کارهای بقیه رسیدگی کنید، زمان انجام کارها و مسئولیتهای خودتان مرتب به تعویق میافتد و کار خودتان سختتر میشود.
پس اگر دعوت یا درخواستی از شما شد که با اولویتهای شما سازگار نبود خیلی راحت و مؤدبانه آن درخواست یا دعوت را رد کنید یا این که صبر کنید و موضوع را بیشتر بررسی کنید. لزوما لازم نیست همه درخواستها را خیلی سریع رد یا قبول کنید.
گاهی زمان بخرید و اولویتهایتان را بررسی کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
۲. اولویتبندی کارهایتان را جدی بگیرید
این مسئله آنقدر به عناوین مختلف در کتابها و سمینارهای موفقیت تکرار شده که انگار اثربخشی خودش را از دست داده!
اما واقعاً باید این موضوع را جدی بگیرید. اصلا هم سخت نیست، کافی است چند دقیقه از وقتتان را به این اختصاص دهید و فکر کنید که اولویتهای شما در زندگی چیست؟ چه چیزهایی واقعاً برای شما مهم است؟ چه چیزهایی را دوست دارید پنج سال بعد یا ده سال بعد در زندگیتان داشته باشید؟
همه اولویتهای ممکن در زندگی خودتان را لیست کنید، برای نمونه ما چنین لیستی را آماده کردیم:
وقت گذاشتن با خانواده، تفریح و گردش، مطالعه کتاب و رشد فردی، کسب درآمد، ورزش و تندرستی و ...
حتماً موارد بسیار بیشتری هم به این لیست میتوانید اضافه کنید. از طرفی این لیست خیلی کلی بود. میتوانید موارد شفافتری متناسب با زندگی شخصی خودتان اضافه کنید. اما نکته مهم این است که این لیست را درست کنید و همه موارد از پر اهمیتترین تا کم اهمیتترین را برای «خودتان» مشخص کنید.
داشتن لیست اولویتها چه کمکی به ما میکند؟ یکی از مزایای آن این است که ما را از دام کمالگرایی رها میکند. وقتی لیست خودم را تهیه میکنم دیگر از انجام نشدن کارهایی که اولویت کمتری دارند سرخورده نمیشوم و راحتتر میتوانم به کارهای کماهمیت لیست نه بگویم.
۳. فعالیتهایتان را مثل یک کارآگاه زیر نظر بگیرید!
وقتی آمار چیزی را داشته باشید، راحتتر میتوانید مدیریتش کنید. این موضوع در مورد مسائل قابل اندازهگیری مثل پول و وقت بسیار کاربردی و صحیح است.
اگر میخواهید زمانتان را مدیریت کنید، اول باید ببینید آن را خرج چه مواردی میکنید؟ بزرگترین دلیلی که باعث میشود از وقتمان استفاده بهینه نکنیم، این است که اصلا نمیدانیم آن را کجاها داریم تلف میکنیم!
خیلی وقتها فکر میکنیم کلی کار انجام دادهایم، اما حقیقت این است که اگر یک ذرهبین دستمان بگیریم و مقدار زمانی که صرف هر کار میکنیم را کنترل کنیم، میبینیم که درصد قابل توجهی از این زمان دارد جاهایی تلف میشود که نباید بشود.
وقتی زمانی که صرف میکنید را زیر ذرهبین میگیرید، دقیقتر میتوانید مدیریتش کنید. فعالیتهای بی مورد که وقت زیادی هم از شما میگیرد را شناسایی کنید و یا حذفشان کنید یا به مرور از زمانی که به آنها اختصاص میدهید کم کنید.
۴. از شب قبل، برای فردا برنامهریزی کنید
وقتی بدون برنامهریزیِ قبلی یک روز را شروع میکنید، درست مثل یک کشتی که بدون مقصدی مشخص در آب حرکت میکند، بیهدف و بی مسیر خواهید بود.
در این صورت اجازه دادهاید که وزشِ باد برای مقصدِ شما تصمیم بگیرد و تضمین میکنم که زمان زیادی را از دست خواهید داد. این با اصول بهرهوری و افزایش عملکرد در تضاد است.
مطمئنا هر روز به محض این که از خواب بیدار میشوید گوشی شما پر است از پیامهای نخوانده تلگرام و پستهای جدید اینستاگرام و ایمیلهای چک نشده از شب قبل و در صورتی که بخواهید همه اینها را یکجا چک کنید، معلوم نیست این چرخه شما را تا کجای روز درگیر خواهد کرد.
اما اگر از شب قبل برای فردایتان زمانبندی کرده باشید حتماً مدیریت بهتری روی این موضوع خواهید داشت و اجازه نخواهید داد هر صدای نوتیفیکیشنی شما را از اولویتهای آن روزتان دور کند.
۵. همه کار را خودتان انجام ندهید
در هر جایگاه و سمتی که باشید میتوانید انجام بخشی از کارها را به دیگران واگذار کنید. در مجموع سعی کنید کارهایی که جنبه عمومیتر دارند را به همکاری و مشارکت دیگران انجام دهید. مثلا در خانواده یا محل کار حتماً میتوانید بخشی از کارها را به دیگران واگذار کنید و بخواهید در انجام دادن کارها به شما کمک کنند تا وقت آزادتان بیشتر شود.
البته طبیعتا این مدل کارها باید جنبه عمومی داشته باشد تا تقسیم کار در مورد آن معنا پیدا کند. در غیر این صورت چندان خوشایند نیست که انجام کارهای شخصی خودتان را به دیگران واگذار کنید!
نگاهی به لیست کارهایی که باید انجام بشوند بیندازید و ببینید کدام مسئولیت را میتوان به دیگران واگذار کرد.
۶. استفاده از شبکههای اجتماعی را بسیار محدود کنید
ورود به شبکههای اجتماعی مثل وارد شدن به یک هزارتو (maze) است. شاید وارد شدن به آن دست خودتان باشد اما خارج شدن از آن دست شما نیست!
گذشته از این شوخی، کم نیست زمانهایی که به چک کردن تلگرام و اینستاگرام و ... اختصاص میدهیم و گذر زمان از دستمان در میرود.
هر چقدر زمان کمتری را به چک کردن شبکههای اجتماعی و پیام رسانها اختصاص دهید زمان بیشتری برای انجام کارهای مفیدتر خواهید داشت.
من یک جمله دارم که وقتی به آن فکر میکنم خیلی انگیزه میگیرم و از طرفی به من کمک میکند زمان کمتری را در شبکههای اجتماعی تلف کنم. آن جمله این است: «وقتی همه دارند در تلگرام وقت تلف میکنند، تو یک کار مفید انجام بده!»
البته میتوانید در روز، زمان یا زمانهای مشخص و محدودی را برای چک کردن شبکههای اجتماعیتان اختصاص دهید. اما کلید همین است: استفاده از شبکههای اجتماعی را «محدود» کنید.
در واقع راندمان شما نسبت معکوسی دارد با مقدار زمانی که در شبکههای اجتماعی میگذرانید.
۷. زمان مشخصی را برای انجام کارها در نظر بگیرید
داشتن یک زمان روتین و یک بازه زمانی تکرارشونده در طول روز برای انجام کارهای مشخص، ایدهٔ خیلی خوبی است.
مثلا مدتی بود که من بعد از ناهار و استراحت و از ساعت ۳ به بعد (تا حدود عصر) را فقط به کتاب خواندن اختصاص داده بودم. این کار باعث شده بود تمرکزم از حالت عادی بیشتر شود و انگار ذهنم شرطی شده بود که در آن بازه زمانی، من باید کتاب بخوانم.
فرقی ندارد چه زمانی را به چه کاری اختصاص میدهید. این بستگی به خودتان دارد. اما اگر در طول روز کارهای ثابت و مشخصی را انجام میدهید، سعی کنید این کارها به صورت روتین در ساعات مشخصی از شبانهروز انجام شوند.
۸. ببینید چقدر کشش دارید
موقع انجام کارهای مختلف، مهارت و پایداری خودتان را ارزیابی کنید. معمولا یک حد بهینه و طلایی برای عملکرد هر کس وجود دارد. سعی کنید آن حد بهینه را برای خودتان پیدا کنید.
مثلا من فهمیدهام که در هر ساعت میتوانم حدود ۲۰ صفحه کتاب بخوانم. من نقطه بهینه و طلایی خودم را پیدا کردهام. اگر در یک ساعت تعداد صفحات کمتری بخوانم یعنی وقتم را تلف کردهام، اگر تعداد صفحات بیشتری را بخوانم یعنی بدون دقت کافی و خیلی سریع مطالعه کردهام.
این برای من یک معیار شده است. برای هر کاری، نقطه بهینه و طلایی خودتان را پیدا کنید مهم این است که در همان بازهٔ طلایی باقی بمانید. بهرهوری شما زمانی اتفاق میافتد که در محدوده نقطه طلایی خودتان باشید.
۹. اضافهها را دور بریزید!
هر چیز اضافه یعنی اتلاف وقت. اگر لیست کانالهای تلگرامتان زیاد شده است، از آنها لفت دهید و بیرون بیایید. اگر ایمیلهای اسپم اینباکس شما را اشغال کرده است، آنها را لغو اشتراک (unsubscribe) کنید، اگر کمد لباستان پر است، آن را خالی کنید، میز کار، اتاق و ... هم همینطور.
اضافهها را دور بریزید تا متمرکزتر شوید. خلوت بودن فضای بهتری برای تمرکز کردن ایجاد میکند و وقتی روی کارتان متمرکز باشید، عملکردتان به طرز فوقالعادهای بهتر خواهد شد.
۱۰. صبحها زودتر از خواب بیدار شوید و چند دقیقه تمرکز کنید
صبحها قبل از این که مشغول انجام کارهای روزمره شوید، اندکی تامل کنید و در یک جای آرام و در وضعیت بدنی مناسب قرار بگیرید و فقط تمرکز کنید. افکارتان را آرام کنید و رفته رفته خودتان را از نظر ذهنی برای انجام مسئولیتها و کارهایی که قرار است انجام دهید آماده کنید.
همین کار ساده اگر به صورت آیین یا روتین در بیاید در بلند مدت اثرات باورنکردنی روی ذهن و عملکرد شما خواهد داشت.
۱۱. نکته آخر
نمیشود در مورد افزایش عملکرد و راهکارهای آن حرف زد ولی در مورد کیفیت خواب و ساعت خواب چیزی نگفت.
ما در این مقاله قصد ورود به این موضوع را نداریم اما نکتهای که میخواهیم روی آن تاکید کنیم این است که شاید خیلی مهم نباشد که شبها کِی میخوابید و روزها چه ساعتی بیدار میشود.
حتی شاید این هم در شروع کار آنقدر مهم نباشد که چند ساعت در روز میخوابید، بلکه مسئلهای که بسیار مهمتر است این است که در ساعتهایی که بیدارید چقدر موثر و با کیفیت کار میکنید؟
برچسبها: پاتوق رضا- - وقتمان -استفاده -بهتر-,
دختر جوان که برای یافتن کار از طریق گروه تلگرامی فریب خورده و به تهران آمده بود، گمان نمیکرد در دامی شیطانی گرفتار شود.
به گزارش گروه حوادث خبرگزاری برنا، روز یکشنبه مردی با حضور در شعبه هفتم بازپرسی دادسرای جنایی تهران از ناپدید شدن دخترش خبر داد.
شاکی به قاضی مرشدلو گفت: دخترم قرار بود برای کار در شرکتی به تهران بیاید. زمانی که با اوحرف زدم اعلام کرد که شرکت مورد نظر را یافته و میرود با کارفرما حرف بزند تا شاید بتواند بهعنوان نیروی خدماتی در آنجا کار کند. اگر با وی به توافق نرسد به خانه بازمیگردد. ساعاتی بعد با وی تماس گرفتیم اما پاسخگو نبود و تلفن همراهش خاموش بود. برای یافتن او به تهران آمدیم و به هر جایی که گمان میکردیم رفته باشد، سر زدیم اما موفق به یافتن او نشدیم. به همین خاطر شکایت کردیم تا شاید پلیس ردی از او پیدا کند.
در تحقیقات ماموران به سرنخهایی دست یافتند مبنی بر این که دختر جوان در یک گروه تلگرامی جویای کار عضو بوده که از همین طریق برای یافتن کار به تهران آمده و بعد ناپدید شده است.
جستوجوها ادامه داشت تا اینکه ماموران مطلع شدند او آخرینبار از طریق تلگرام با مردی در ارتباط بوده است.
با کشف این سرنخ این مرد تحت تعقیب پلیس قرار گرفت و بازداشت شد. او با انتقال به پلیس آگاهی بازجویی شد و به افسر تحقیق گفت: من در گروه تلگرامی جویندگان کار با این دختر جوان آشنا شدم. از او خواستم به شرکتمان در تهران بیاید که آمد. زمانی که با او حرف زدیم، متوجه شدیم او در شهرستان زندگی میکند و شرایط لازم را ندارد که در تهران و در شرکتمان بهعنوان نظافتچی کار کند. بعد از آن او را از طریق همان گروه به فرد دیگری معرفی کردم و دیگر خبری از او ندارم.
در این مرحله از تحقیقات زمانی که ماموران متوجه شدند نقشی در ناپدید شدن این دختر جوان ندارد، او را آزاد کردند و در ادامه تحقیقات پلیسی به اطلاعاتی دست یافتند که نشان میداد دختر جوان به یک خانه روستایی منتقل شده است. ماموران با هماهنگی قضایی به آنجا اعزام شده و این خانه روستایی را زیر نظر گرفتند و مردی را در آنجا بازداشت کردند. ماموران در بازرسی از این خانه، دختر گمشده را یافتند و او را نجات دادند.
دختر جوان و متهم بازداشت شده به پلیس آگاهی منتقل شدند و مورد تحقیقات قرار گرفتند.
دختر جوان به افسر تحقیق گفت: مدتی در یک گروه تلگرامی که جویندگان کار در آن عضو شده بودند، عضو شدم تا این که با مردی آشنا شده که بهدنبال یک نیروی خدماتی بود. نشانی او را گرفتم و به تهران آمدم که شرایط کاریام در آنجا درست نشد و بعد به دفتر کار مرد دیگری رفتم. او مرا اغفال کرد و به بهانه اینکه میخواهد مرا بهعنوان نیروی خدماتی استخدام کند، به خانه روستایی در اطرف تهران برد و دو روز در آنجا زندانی کرد. نمیدانستم او چه نیتی در سر دارد حضور بموقع پلیس باعث نجاتم شد.
در ادامه متهم بازداشت شده مورد تحقیقات قرار گرفت و مدعی شد چون زن جوان جا و مکانی نداشته او را به آن خانه روستایی برده تا بتواند مقدمات استخدام وی را در شرکت فراهم کند اما زمانی که آمده تا او را به محل کارش منتقل کند، بازداشت شده است. تحقیقات درباره ادعای متهم ادامه دارد.
برچسبها: :پاتوق رضا- پلیس آگاهی- تهران -جوان- دختر -,
در زمینه گوشیهای هوشمند نوآوریهای زیادی را مشاهده کردهایم ولی یکی از مهمترین تجهیزات برای این دستگاهها، شارژر بوده که همه ما به آنها نیاز داریم. اگرچه در سالهای اخیر شارژرها پیشرفتهای مناسبی را تجربه کردهاند که برای مثال میتوان به قابلیت شارژ سریع اشاره کرد که برخی از دستگاهها از آن پشتیبانی میکنند ولی شکل ظاهری این وسایل تغییر چندانی نداشتهاند.
امروز شرکت Kado شارژری را معرفی نموده که از نظر ظاهری با نمونههای موجود در بازار متفاوت بوده و لقب باریکترین شارژر دنیا را با خود به یدک میکشد. این محصول تنها 5 میلیمتر ضخامت دارد و کابل در اطراف آن پیچیده شده است.
شارژر Kado دارای خروجیهای 5 ولت و 2.1 آمپر بوده که نتیجه آن قدرت 10.5 واتی است که آن را برای دستگاههای پشتیبانیکننده از شارژ سریع، مناسب میسازد.
کاربران قادر به پیشخرید این دستگاه با رابط کاربری لاتینینگ یا microUSB و یا USB Type-C هستند. باریکترین شارژر دنیا در رنگهای مشکی، سفید و رزگلد قابل خریداری خواهد بود. قیمت این محصول 39 دلار بوده و از ماه دسامبر 2017 عرضه خواهد شد.
برچسبها: :پاتوق رضا- Kado - شارژر-,
حجت الاسلام والمسلمین عباس محمد حسنی در ششمین همایش اندیشه قلم ارتش جمهوری اسلامی ضمن تبریک به برگزیدگان این همایش گفت: نوشتن و ماندگار کردن فکرها و اندیشه ها توفیق بزرگی است.
حجت الاسلام والمسلمین عباس محمد حسنی در ششمین همایش اندیشه قلم ارتش جمهوری اسلامی ضمن تبریک به برگزیدگان این همایش گفت: نوشتن و ماندگار کردن فکرها و اندیشه ها توفیق بزرگی است.
به گزارش روابط عمومی ارتش، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی آجا در ششمین همایش اندیشه و قلم ارتش که با حضورجمعی از امیران، فرماندهان و برگزیدگان این همایش در سالن کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، گفت: به همه کسانی که موفق شده اند با قلم انس بگیرند تبریک می گویم.
وی افزود: این انس گرفتن با قلم و نگارش اندیشه ها حقیقتا توفیق الهی است که نصیب هرکسی نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین محمد حسنی در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت نوشتن و نگارش ادامه داد: اگر ملتی برای خود ننویسد، غریبهها به میدان آمده و آن گونه که خودشان می خواهند می نویسند نه آنگونه که باید و مورد نیاز است.
وی همچنین ضمن بر شمردن اهمیت وجود اهل قلم بیان کرد: به عقیده بنده واجب کفایی است که ما همانند اهل سلاح، اهل قلم نیز داشته باشیم.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به حفظ و حراست از مرزهای فیزیکی کشور توسط نیروهای مسلح اظهار داشت: همانند این موضوع که نیروهای مسلح ما از مرزهای فیزیکی کشور دفاع و حراست میکنند، اهل قلم نیز باید از مرزهای فرهنگی دفاع کنند.
وی ادامه داد: اگر اصحاب قلم از مرزهای فکری یک ملت پاسدارای نکنند، حریم افکار مردم مورد دست اندازی قرار میگیرد.
حجت الاسلام والسلمین محمد حسنی در انتهای سخنان خود با اشاره به لزوم توجه به جنگ نرم دشمن علیه ملت ایران خاطر نشان کرد: اکنون که در حال مقابله با جنگ نرم دشمن هستیم، دفاع در مقابل این جنگ نیاز به قلم دارد و در این عرصه اسلحه و قلم مکمل هم هستند.
شایان ذکر است ششمین همایش اندیشه و قلم ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز در مرکز همایش های کوثر سازمان عقیدتی سیاسی آجا با حضور فرماندهان عالی رتبه و کارکنان و روحانیون اهل قلم ارتش با تقدیر از نفرات برتر به کار خود پایان داد
برچسبها: :پاتوق رضا- رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش-اسلحه - قلم- مکمل -,
در آستانه برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات قرانی کارکنان پایور و وظیفه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مسئولان دارالقرآن ارتش از خبرگزاری قرآنی ایکنا بازدید کرده و با مدیرعامل این خبرگزاری دیدار کردند.
در آستانه برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات قرانی کارکنان پایور و وظیفه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مسئولان دارالقرآن ارتش از خبرگزاری قرآنی ایکنا بازدید کرده و با مدیرعامل این خبرگزاری دیدار کردند.
در این دیدار، نشست صمیمی با حضور مسئولان قرآنی ارتش جمهوری اسلامی ایران و حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا برگزار شد که در ابتدای این نشست سرهنگ مهدی میدانی مدیر قرآن عترت و نماز ارتش به تشریح برنامههای قرآنی ارتش پرداخت و با بیان اینکه ارتش، دارای پتانسیل و ظرفیت بالایی در زمینه فعالیتهای قرآنی است که شاید تاکنون ناشناخته باشد، اظهار کرد: تاکنون تعاملات خوبی با خبرگزاری ایکنا داشتهایم که ممکن است کمی پراکنده بوده باشد ولی امیدواریم با ایجاد تعامل گستردهتر با مجموعه سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا، همکاری بیشتری با هم داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: مجموعه قرآنی ارتش، فعالیت خود را از ابتدای انقلاب اسلامی شروع کرده و بحمدالله هماکنون به یک وضعیت خوبی در زمینه امور قرآنی دست پیدا کردهایم و در حال حاضر در حدود بیست هزار فعال تخصصی قرآنی در مجموعه ارتش جمهوری اسلامی در حال فعالیت هستند.
میدانی در ادامه با بیان اینکه در حوزه عترت و نماز نیز فعالیتهای بسیار گستردهای تاکنون در ارتش انجام شده است، تصریح کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران برنامهها و فعالیتهای مختلفی در زمینههای مختلف قرآن، عترت و نماز از جمله برگزاری محافل قرآنی و کرسیهای تلاوت قرآن کریم و ... دارد که از این پس نیز در تعامل با سازمانهایی نظیر سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا به صورت منسجمتر و گستردهتر ادامه خواهد داشت.
سرهنگ میدانی با بیان اینکه هماکنون بیش از 4300 نفر حافظ قرآن از یک جزء تا حفظ کل قرآن در مجموعه ارتش، مشغول به فعالیت هستند، اظهار کرد: تعداد یکصد نفر از این قرآنیان حافظ کل قرآن هستند. همچنین، در راستای اجرای برنامه تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآنی مدنظر مقام معظم رهبری نیز تعداد ۶۵ هزار نفر سهمیه برای ارتش در نظر گرفته شده است که امیدواریم در یک برنامه راهبرد ۱۰ ساله باید به این هدف دست پیدا کنیم.
وی در ادامه ضمن تأکید مجدد بر تعامل هرچه بیشتر و بهتر با خبرگزاری ایکنا و مجموعه سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور بیان کرد: تاکنون ارتباطات خوبی با این سازمان داشتهایم و آماده هستیم تا بویژه از طریق خبرگزاری ایکنا تمامی اخبار مربوط به فعالیتهای قرآنی ارتش را در سطح داخلی و بینالمللی پوشش دهیم.
مدیر قرآن، عترت و نماز ارتش در ادامه با اشاره به برگزاری هزاران محفل قرآنی باشکوه، برنامهریزی شده و هدفمند از سوی دارالقرآن ارتش، افزود: در زمینه آموزشهای قرآنی بویژه روخوانی و روانخوانی قرآن ظرفیت بسیار خوبی در ارتش وجود دارد که باید از آن به نحو احسن استفاده کرد.
میدانی با اشاره به مرحله نهایی سی و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که از ۱۸ تا ۲۱ تیرماه جاری با حضور ۲۴۰ نفر از قاریان و حافظان قرآن نیروهای مسلح به میزبانی ارتش برگزار میشود، تصریح کرد: برای اجرای هرچه بهتر این مسابقات قرآنی یک پروسه هفت تا هشت ماهه با ایجاد کمیتههای تخصصی مختلف و نیز برنامههای مختلفی همچون بهرهگیری از داوران بینالمللی و ... اجرا شده است که آماده همکاری با ایکنا جهت پوشش کامل و گسترده اخبار این مسابقات هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه امر تبلیغات در فعالیتهای مختلف مسئلهای بسیار مهم و ضروری است، اظهار کرد: البته تبلیغاتی مهم و ضروری و اثرگذار است که بُرد محتوایی داشته باشد که در این زمینه نیز آماده تعامل همه جانبه با سازمانها و نهادهای مختلف به ویژه ایکنا و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور هستیم.
میدانی در پایان سخنان خود بر ایجاد تعامل هرچه بیشتر و بهتر با سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا تأکید کرد و جهت هرگونه همکاری در زمینههای مختلف قرآنی که به ایجاد این تعامل سازنده و مستمر کمک کند، اعلام آمادگی نمود.
همچنین در این نشست دکتر حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا ضمن عرض خیرمقدم به مسئولان قرآنی ارتش، ضمن ارائه پیشینهای از ایجاد جهاد دانشگاهی و نیز تشکیل سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا که از زیرمجموعههای جهاد دانشگاهی هستند، اظهار کرد: تاکنون همکاری خوبی با مجموعه ارتش بویژه در زمینه پوشش اخبار قرآنی ارتش داشتهایم که پس از این نیز بهتر از گذشته در این زمینه همکاری خواهیم داشت و نسبت به پوشش هرچه بهتر این اخبار اقدام خواهیم کرد.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا در ادامه با اشاره به زمینههای موجود جهت همکاری هرچه بهتر میان این دو نهاد و سازمان قرآنی تصریح کرد: یکی از زمینههایی که میتوان در آن همکاری و تعامل خوبی داشت، بحث سوژههای قرآنی است که عزیزان در دارالقرآن ارتش میتوانند با برنامهریزی دقیق چه در تهران و چه در شهرستانهای مختلف به ما ارائه دهند و ما نیز از طریق خبرگزاری و بخشهای مختلف سازمان آنها را پیگیری کرده و پوشش دهیم.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور ادامه داد: یکی از زمینههای دیگری که میتوانیم در آن تعامل و همکاری داشته باشیم این است که مسئولان دارالقرآن ارتش افراد علاقهمند به حوزه خبری را در مجموعه خود شناسایی کرده و به ما معرفی کنند که ما نیز در تعامل با ایشان نسبت به برگزاری دورههای فشرده آموزش خبرنگاری قرآنی اقدام کنیم تا افراد بتوانند بعنوان خبرنگار افتخاری در ایکنا فعالیت داشته باشند و اخبار نیز به نام خود ایشان در خبرگزاری پوشش داده شود.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا در ادامه با بیان اینکه در بخشهای زبان و بینالملل نیز میتوانیم تعامل خوبی با یکدیگر داشته باشیم، افزود: در بخش بینالملل ما در خیلی از کشورها دارای رابط خبری هستیم که میتوانیم در زمینه پوشش اخبار قرآنی ارتش در کشورهای دیگر از ایشان استفاده کنیم.
وی در ادامه به موضوع دانشجومعلم قرآن نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز مسئولان دارالقرآن ارتش میتواند دانشجویانی را که علاقهمند به شرکت در این دوره و طرح و دارای حداقل توانایی در زمینه روخوانی و روانخوانی قرآن هستند به ما معرفی کنند تا نسبت به برگزاری دورههای فشرده دانشجو معلم قرآن برای ایشان با استفاده از استادان مجرب قرآنی اقدام کنیم که در صورت گذراندن این دوره قرآنی به هر کدام از شرکتکنندگانی که موفق به اتمام دوره شوند و از پس آزمون پایانی آن برآیند، مدرک دانشجو معلم قرآن اعطا خواهد شد.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور با اشاره به اینکه به دنبال پیگیری طرحی در زمینه استقرار سربازان قرآنی در مساجد (پس از پایان دوره آموزشی) هستیم و روند پیگیری این طرح نیز همچنان ادامه دارد، گفت: مرکز آموزش تخصصی سازمان نیز مجری دورههای آموزشی است که منجر به ایجاد یک شغل مرتبط با قرآن میشود که در این زمینه نیز میتوانیم همکاری لازم را داشته باشیم.
صابرفرزام در ادامه با بیان اینکه مرکز رشد سازمان نیز به حمایت از ایدههای کارآفرینانه و تولید محصولات قرآنی میپردازد، گفت: در این زمینه نیز میتوانیم تعامل خوبی با مسئولان قرآنی ارتش داشته باشیم تا اشخاصی را که احیاناً دارای ایدههای قرآنی هستند به ما معرفی کنند تا در تمامی مراحل از ارائه ایده گرفته تا زمان تولید و وارد بازار شدن محصولات قرآنی از ایشان حمایت لازم انجام شود.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا با اشاره به اجرای طرح «طلوع برکت» از سوی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور نیز تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح قرآنی نیز که در واقع دورههای ویژه کارآفرینی در زمینههای مذهبی و قرآنی است، آماده هستیم تا با برگزاری کارگاهها و استفاده از مربیان قرآنی مجرب با ارتش همکاری لازم را داشته باشیم.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در پایان ضمن تأکید بر همکاری و تعامل گسترده با مسئولان قرآنی ارتش، اظهار کرد: همچنین، آماده هستیم تا جهت پوشش خبری و تصویری برنامههای مختلف قرآنی و مذهبی ارتش در اقصی نقاط کشور همکاری لازم را با ارتش جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم
برچسبها: پاتوق رضا- تعامل-همکاری گسترده-مسئولان قرآنی -ارتش - خبرگزاری ایکنا -,
تمرین دریایی "امنیت پایدار و اقتدار دریایی 96" با انجام رژه باشکوه دریایی در دریای خزر پایان یافت.
نیروی دریایی راهبردی ارتش تمرین دریایی پنج روزه خود با عنوان «امنیت پایدار و اقتدار دریایی 96» در بزرگترین دریاچه جهان را امروز با رژه یکان های شناور دریایی و یکان های پروازی در برابر مقامات عالی رتبه کشوری و لشکری به اتمام رساند.
به گزارش روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، این تمرین دریایی در اجرای برخی تاکتیک ها و استفاده از دستاوردها و تجهیزات نیروی دریایی راهبردی ارتش در دریای خزر بی سابقه بوده و حضور ناوشکن تمام ایرانی «دماوند» که برای اولین بار از زمان الحاقش به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش در یک تمرین با این سطح از گستردگی و اهمیت شرکت کرد از نکات مهم رزمایش اقتدار و امنیت پایدار 96 بود.
ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «دماوند» دومین ناوشکن ساخت ایران است که بعد از ناوشکن «جماران» در جنوب کشور، در آب های دریای خزر به بهره برداری رسید و موجب ارتقای توان رزم و آمادگی نیروی دریایی راهبردی ارتش در بزرگترین دریاچه جهان شد.
این ناوشکن پس از چند مأموریت دریایی و حضور در کشورهای حاشیه دریای خزر؛ برای اولین بار در «تمرین امنیت پایدار و اقتدار دریایی 96» حضور پیدا کرد و توانست بعنوان ناو سر فرماندهی در کنار ناوهای موشک انداز کلاس پیکان، ناوچه های توپ دار کلاس قائم به همراه شناورهای تندرو هجومی همه مأموریت های محوله را به خوبی اجرا نماید.
در این تمرین انواع سامانه های تولید داخل از جمله سامانه های الکترونیک و اپتیکی که برای بکارگیری انواع تسلیحات، روی شناورها نصب و همچنین سامانه های جنگ الکترونیک موجود در یکان های شناور مورد آزمایش قرار گرفتند و در بخش دیگر تمرین از پهپادهای دریا پایه به منظور آزمایش و ارزیابی سلاح های یگان های شناور بعنوان هدف استفاده شد.
در تمرین دریایی «امنیت پایدار و اقتدار دریایی 96»، تکاوران دریایی کلاه سبز نیروی دریایی راهبردی ارتش با اجرای عملیات چریک و ضد چریک و عملیات نفوذ به ساحل، قابلیت ها و توانمندی های بالای خود را با موفقیت در عرصه عمل به نمایش گذاشتند.
اجرای عملیات جنگ های نوین، تیراندازی توسط تکاوران دریایی نیروی دریایی راهبردی ارتش و یکان های پروازی علیه اهداف شناور، هلی برن و راپل در دریا و ساحل، تجسس، امداد و نجات دریایی و پرواز هواپیماهای بال ثابت F27 این نیرو بر فراز آسمان محدوده تمرین از دیگر اقدامات انجام شده در تمرین «امنیت پایدار و اقتدار دریایی 96» بود که با موفقیت کامل به اتمام رسید.
در مراسم رژه روز پایانی تمرین دریایی امنیت پایدار و اقتدار دریایی 96 که با حضور دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش و سایر مقامات عالی رتبه کشوری و لشکری در پهنه آب های دریای خزر برگزار شد، ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «دماوند» بعنوان ناو سر فرماندهی، دهها شناور از کلاس ناوهای موشک انداز پیکان، ناوچه های توپدار قائم، شناورهای هجومی تندرو و همچنین انواع یکان های پروازی نیروی دریایی راهبردی ارتش حضور داشته و توانستند با آرایش منظم، اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به نمایش بگذارند.
گفتنی است تمرین دریایی «امنیت پایدار و اقتدار دریایی 96» با بهره گیری از ظرفیت تمامی یکان های ناوگان شمال نداجا شامل؛ منطقه چهارم دریایی امام رضا(ع)، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)، مرکز آموزش تخصص های دریایی باقرالعلوم(ع)، مرکز آموزش تکاوران دریایی قمر بنی هاشم(ع) و پایگاه های دریایی امیرآباد و آستارا، روز یکشنبه 11 تیرماه 1396 پس از برپایی محفل انس با قرآن کریم از عرشه ناوشکن «دماوند» با رمز یا امام جعفر صادق(ع) با پیام صلح و دوستی در سایه اقتدار و توانمندی در دریای خزر و با اهداف به نمایش گذاشتن توانمندی های نیروی دریایی راهبردی ارتش برای تأمین امنیت مستمر و پایدار در بزرگترین دریاچه جهان، اعلام آمادگی برای همکاری مشترک با سایر کشورهای حاشیه خزر برای استمرار امنیت در این پهنه آبی، آزمایش سامانه های جدید تولید داخل و انتقال تجارب لازم از کارکنان قدیمی و با تجربه به کارکنان جوان در محدوده ای به وسعت 80 هزار کیلومتر مربع از دریای خزر و به مدت پنج روز انجام شد
برچسبها: پاتوق رضا- تمرین دریایی- امنیت پایدار - اقتدار دریایی 96-نمایش -اقتدار دریایی ایران
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه ضمن بیان اینکه کشورش اطلاعاتی درباره پیشنهاد آمریکا برای ایجاد مناطق پرواز ممنوع در سوریه ندارد، خواستار توضیحات بیشتر واشنگتن در این مورد شد.
«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای بامداد پنجشنبه گفت که کشورش آماده همکاری با روسیه برای ایجاد مناطق پرواز ممنوع در سوریه است.
تیلرسون تصریح کرده است: «ایالات متحده آماده است امکان ایجاد مکانیسمهایی مشترک با روسیه برای ضمانت ثبات - شامل ایجاد مناطق پرواز ممنوع، ناطران میدانی آتشبس و هماهنگی در رساندن کمکهای انسانی - را بررسی کند.»
«لاوروف» گفت که از واشنگتن خواسته است درباره این پیشنهادش توضیح بدهد.
وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش بر ضرورت تدوین قانون اساسی جدید سوریه تحت نظارت سازمان ملل متحد تأکید کرد.
برچسبها: پاتوق رضا- : سنای امریکا- سازمان امنیت امریکا -حمله-,
وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه گفت که اقدام کره شمالی در آزمایش یک فروند موشک قارهپیما، دو کشور را به جنگ نزدیکتر نمیکند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «جیمز متیس»، وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه گفت که توان موشکی کره شمالی، «به تنهایی» دو کشور را به جنگ نزدیکتر نمیکند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اقدام روز سهشنبه کره شمالی برای آزمایش یک فروند موشک قارهپیما گفت: «فکر نمیکنم این توانمندی به تنهایی ما را به جنگ نزدیکتر بکند.»
«متیس» در ادامه تصریح کرد که بحران کره شمالی بایستی با توسل به دیپلماسی و استفاده از تحریم حل و فصل شود.
وزیر دفاع آمریکا گفت: «ما آمادهایم گزینههای لازم در صورت لزوم را (به کاخ سفید) ارائه کنیم اما راه حلها بایستی کاملاً بر اساس دیپلماسی و تحریمهای اقتصادی هدایت شوند.»
رئیس پنتاگون در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه «خویشتنداری ما از وقوع جنگ جلوگیری کرده» گفت: «دیپلماسی، شکست نخورده است.»
او همچنین ادعا کرد که علیرغم خویشتنداری آمریکا و تعهد این کشور برای توسل به دیپلماسی، هر گونه تلاش از طرف کره شمالی برای آغاز جنگ، «تبعات وخیم» به همراه خواهد داشت.
جیمز متیس همچنین گفت که هر آزمایش موشکی کره شمالی، دادهها و اطلاعات اضافی در اختیار این کشور قرار میدهد و «این مایه نگرانی جدی است».
برچسبها: پاتوق رضا- : بمب هیدروژنی- کره شمالی -زرادخانه هسته ای -,
رئیس کمیته امنیت مجلس از ابلاغ طرح امنیتی خانه ملت به ردههای امنیتی خبر داد.
ولیالله نانواکناری رئیس کمیته امنیت مجلس در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ابلاغ طرح امنیتی مجلس از سوی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به ردههای امنیتی خانه ملت خبر داد.
وی ادامه داد: بعد از حادثه تروریستی تهران کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به این موضوع ورود و بعد از بررسی نقاط ضعف و قوت نتیجه را به رئیس مجلس شورای اسلامی گزارش کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان داشت: حال لاریجانی بر اساس این گزارش به ردههای امنیتی مجلس ماموریتی را واگذار کرده و آنها با قراردادن آن در طول کار خود قدرت امنیتی بیشتری پیدا خواهند کرد.
رئیس کمیته امنیت مجلس خاطر نشان کرد: اکنون شاهد انسجام بیشتر نیروهای امنیتی در مجلس هستیم.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا-
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا گفت: دولت به دلیل عدم ابلاغ برخی از آییننامههای مبارزه با قاچاق کالا، دستورالعملهای لازم این قانون را به درستی اجرا نکرده است.
"احمد انارکی محمدی" رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه در سال 92 قانون کاملی برای مبارزه با قاچاق کالا تصویب و ابلاغ شد، گفت: بعد از آن اصلاحیهای از سوی دولت فرستاده شد، موارد و ابزار لازم به آن افزوده شد.
کوتاهی دولت در امر نگارش آیینهای قانون مبارزه با قاچاق کالا
وی با بیان اینکه دولت باید برای این مصوبه، آیین نامههای لازم را مینوشت که بعضا در این امر کوتاهی کرد، تصریح کرد: به دلیل عدم ابلاغ برخی از این آییننامهها یا نوشته نشدن آنها قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به درستی اجرا نشد و با پیگیری مجلس طی دو سال گذشته برخی از دستورالعملها به دستگاههای مربوط ابلاغ شد که تا حدودی حجم قاچاق را کاهش داد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس افزود: روزی آمار قاچاق 25 میلیارد دلار بود و اکنون تا 12 میلیارد هم کاهش داشته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به انتقاد برخی به دولت درباره عدم اجرای قانون در مبادی ورودی، نصب برچسب و در جادهها برای مبارزه با قاچاق کالا گفت: در حقیقت این موارد به همان آیین نامهها و دستورالعملهایی بازمیگردد که به درستی ابلاغ یا نوشته نشد، در ماده 13 این قانون وزارت صنعت و معدن موظف شده برای کالاهای وارداتی کد شناسه تعریف کند تا خریدار بتواند قاچاق بودن یا نبودن آن را تشخیص دهد.
برگزاری جلسه هیئت تحقیق از سازمان مبارزه با قاچاق کالا طی هفته آینده
انارکیمحمدی بیان داشت: با توجه به درخواست نمایندگان طی سال گذشته برای تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا هیئتی در این زمینه تشکیل شد و امروز هم جلسهای در این مورد با نمایندگانی از دستگاههای مربوطه داشتیم.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: هفته آینده هم جلسهای با نمایندگان دستگاههای مربوطه خواهیم داشت تا پاسخ 9 سوال نمایندگان را که منجر به این تحقیقات شد را پاسخگو باشند، پیش از این سوالات با توجه حوزه تخصصی میان آنها تقسیم شده بود.
وی در ادامه تاکید کرد: هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا قرار است، طی اطلاعیهای اعلام کند تا افراد حقیقتی و حقوقی که در روند مبارزه با قاچاق اطلاعات و گزارشهایی دارند که میتواند به ما کمک کنند را به دبیرخانه این هیئت واقع در ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صورت محرمانه ارائه و ارسال کرده تا پیگیری و بررسی شود.
ایجاد سایتی برای دریافت اطلاعات عمومی از روند مبارزه با قاچاق
نماینده مردم رفسنجان و انار تصریح کرد: به زودی سایت و شماره تلفنهای مشخصی را برای ارتباط با دبیرخانه هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا اعلام خواهیم کرد تا کلیه بحثها در دستگاههای مختلف دنبال شود.
انارکیمحمدی با اشاره به انتقاد برخی نمایندگان نسبت به آمار اعلام شده از سوی دولت درباره کاهش بحث قاچاق کالا در کشور گفت: آمار اعلام شده با توجه به نحوه برآورد بوده است، میزان واردات، صادرات و مصرف در کشور از مبادی قانونی مشخص بوده لذا بر اساس آن میتوان میزان اجناس قاچاق در کشور را برآورد کرد.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین در واکنش به برخی آمارها در مورد میزان واردات قاچاق کالا از مبادی رسمی هم گفت: آمار 80 درصدی واردات قاچاق از مبادی قانونی را قبول ندارم اما به دلیل نبود تجهیزات لازم در بسیاری از مبادی ورودی قاچاق انجام میشود، از سوی دیگر تعرفهها را با وجود مجوزهای لازم باید تکلیفشان را مشخص و از این موضوع جدا کرد.
وی با تاکید براینکه حجم بالایی از قاچاق از تهران به دیگر نقاط پخش میشود، بیان داشت: ما به دنبال شناسایی و معرفی مبادی قاچاق هستیم تا این گلوگاهها بسته شود، البته دولت باید با ساماندهی بحث اشتغال و تولید موجب رونق فضای کسب و کار شود و از سوی دیگر فرهنگ سازی لازم انجام شود دیگر مردم به سوی کالای داخلی روی آورده و عملا فضایی برای اجناس قاچاق در بازار باقی نمیماند.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
نیروهای اطلاعات سپاه تهران صدها دستگاه بیسیم، تجهیزات شنود، جاسوسی و استراق سمع را در شمال تهران کشف کردند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از کانال تلگرامی خبرگزاری صداوسیما، یک منبع آگاه از کشف دشتگاههای جاسوسی در تهران خبر داد و اظهار داشت: این تجهیزات از یک باند شناسایی و کشف شد که به صورت سازمان یافته، اقدام به فروش این تجهیزات در داخل کشور میکردند.
به گفته این منبع آگاه بدنبال پیگیری این پرونده، ۴ نفر از عناصر اصلی این باند، شناسایی و دستگیر شدند و مشخص شد که تجهیزات کشف شده از استانهای مرزی و به صورت قاچاق وارد کشور شده بود.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: پس از اقدام اخیر سنای امریکا، هیئت ویژه نظارت بر برجام تشکیل جلسه داد و در ایندهای نزدیک این هیئت جلسهای دیگری خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه دیدار با کریستن ماسه دبیرکل وزارت اروپا و امور خارجه فرانسه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری نشست سالانه گروهک تروریستی منافقین در پاریس گفت: آنچه که مورد تایید جمهوری اسلامی ایران است توسعه روابط با فرانسه در حوزههای سیاسی، اقتصادی و بین المللی است. مواردی که در این جلسه دبیر کل وزارت اروپا و امور خارجه فرانسه برآن تاکید کرد و ما هم بر آن تاکید داریم.
وی افزود: اقدامات خصمانهای که در پاریس صورت گرفت، مورد مخالفت ماست و طبیعتا میزبانی از تروریستها و یا کسانی که سابقه تروریستی مثل منافقین دارند، به نفع صلح منطقهای و بین المللی نخواهد بود.
ولایتی با اشاره به حمایت کشورهای غربی از داعش تصریح کرد: حمایتی که از داعش توسط برخی از کشورهای غربی انجام شد، آثار سوء این حمایت از داعش دامن خود آنها را گرفت و بدون تردید ما در چارچوب موازین اصولی خودمان با کشورها رابطه داریم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه حجم روابط ایران و فرانسه افزایش بالایی داشته گفت: مبادلات ایران با فرانسه ۴۰۰ درصد افزایش یافته یعنی ۴ برابر شده و بخصوص اقدام اخیر بین وزارت نفت و شرکت توتال نقش بسیار مهمی را در توسعه روابط ایران و فرانسه ایفا میکند.
وی با اشاره به نزدیکی مواضع دو کشور در بسیاری از مسائل منطقهای نسبت به دیگر کشورهای غربی، اظهار داشت: در صحبتهایی که با آقای کریستن ماسه داشته ام تاکید کردم که ما از تمامیت ارضی سوریه، عراق، لبنان و یمن و کل کشورهای منطقه حمایت میکنیم؛ بنابراین با اینکه در داخل عراق بخشی خواهان جدایی و استقلال هستند، قطعا جمهوری اسلامی ایران با این تجزیه طلبیها مخالف است و حتما از تمامیت ارضی و حکومت مقتدر مرکزی حمایت میکند.
ولایتی با اشاره به مواضع فرانسه در قبال مسائل منطقهای اظهار داشت: دبیرکل وزارت اروپا و امور خارجه فرانسه هم تاکید بر این داشت که این کشور هم از تمامیت ارضی کشورهای منطقه حمایت میکند. این موارد نقاط مشترک ما با فرانسه است و این کشور اگر از سیاستهای خلق الساعه ترامپ تبعیت نکند قطعا به نفع مردم و آینده فرانسه است. استنباط ما این است که آنها به سمتی میروند که باز هم مستقلتر از آمریکاییها باشند و این نوع حرکات هم در فرانسه تکرار نشود.
ولایتی در پایان با اشاره به تشکیل جلسه هیئت ویژه نظارت بر برجام تصریح کرد: پس از اقدام اخیر سنای امریکا، هیئت ویژه نظارت بر برجام تشکیل جلسه داد و در ایندهای نزدیک این هیئت جلسهای دیگری خواهد داشت.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا-
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: انگلیس دوباره به دنبال ساماندهی کشورهای عرب منطقه است و احتمال بروز فتنه جدید توسط ائتلاف سعودی- صهیونیستی در منطقه وجود دارد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرلشکر رحیم صفوی، دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، به منظور سخنرانی در گفتوگوهای راهبردی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در جمع مدیران، اندیشمندان و سیاستگذاران این مجموعه حاضر و با ارئه سخنرانی خود با موضوع"تأثیر موقعیت ژئوپلیتیکی ایران بر آمایش سرزمین و برنامه ششم توسعه کشور" و در تشریح موقعیت ژئوپلیتیکی ایران گفت: جنوب غربی آسیا در حقیقت منطقه واسطی بین سه قاره آسیا-اروپا و آسیا-آفریقاست که ایران در این منطقه به طور مستقیم و غیرمستقیم از حوادث این سه قاره متأثر است و هر نوع رخدادی از قبیل: روابط یا تغییرات سیاسی-نظامی، اقتصادی و فرهنگی حاکم بر این قارهها و دولتهای آنها به نحوی بر ایران تأثیرگذار است و قدرت نفوذ فرهنگی و سیاسی ایران هم در تغییر و تحولات این منطقه تأثیرگذار است.
وی افزود: موقعیت جغرافیایی ایران غیر از عراق، افغانستان و حتی ترکیه است و موقعیت جغرافیایی و وزن برتر ژئوپلیتیکی ایران در جنوب غرب آسیا غیر قابل جایگزین میباشد.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به امکان محور قرار گرفتن جمهوری اسلامی در پیدایش تشکلهای منطقهای، گفت: ایران با داشتن یک موقعیت مرکزی نسبت به کشورهای پیرامونی (۱۵ کشور همسایه) میتواند در پیدایش تشکلهای منطقهای (اقتصادی، گردشگری و سیاسی) و فعال شدن در حوزههای ژئوپلیتیکی مجاور ایران نقش موثر و تعیین کننده داشته باشد و فرآیند سیاسی این حوزهها را تقویت کند.
سرلشکر صفوی با اشاره به حوزههای مختلف ژئوپلیتیکی مرتبط باایران، تصریح کرد:حوزههای ژئوپلیتیکی که کشور ایران با آن ارتباط دارد دارای تفاوتها و تشابهاتی با هم هستند در عین حال ایران نیز با تمام این حوزهها دارای تشابهات و تجانسها و همچنین منافع مشترک میباشد و میتواند به صورت بالقوه عامل اتصال برای تمامی این حوزهها باشد و همچنین در تشکیل این حوزهها نقش موثری را بر عهده گیرد.
وی از قرار گرفتن ایران در بیضی انرژی جهان و مسیر ترانزیت شرق به غرب و شمال به جنوب و همچنین تسلط بر تنگه هرمز و کانون ژئوپلیتیک اسلام ناب بعنوان بنیادهای ژئوپلیتیکی ایران نام برد و با اشاره به وسعت مرزهای دریایی کشور، اظهار داشت: ایران با دارا بودن نزدیک به ۲۷۰۰ کیلومتر مرز دریایی در جنوب و شمال میتواند از ظرفیت سواحل دریایی برای توسعه صادرات و همچنین واردات بهره گیری کند، اما متاسفانه استراتژی دریایی و بهره گیری از این مرزها را نداریم و استراتژی فعلی ما استراتژی برّی است و برنامه ریزان دولتی ما هنوز راهبرد دریایی را درک نکردهاند.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به قرارگرفتن جمهوری اسلامی ایران بعنوان کانون اسلام ناب، گفت: از نظر من نه فلسفه غرب و فرهنگ لیبرالیسم غربی و نه دیدگاههای اسلامی برخی از کشورهای عربی و حتی ترکیه الهام بخش برای مسلمانان و برای آینده بشریت نیست و این فرهنگ و اندیشه اسلام ناب محمدی (ص) است که میتواند برای بشریت و ملتهای آزادیخواه، نقش نجات و رهایی تا رسیدن به استقلال را داشته باشد.
این استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه در ادامه از هفت حوزه ژئوپلیتیکی آسیای میانه، فلات ایران، عمان و اقیانوس هند، خلیج فارس و دریای مازندران و حوزه ژئوپلیتیکی قفقاز- آناتولی و غرب ایران تا شمال آفریقا بعنوان حوزههای ژئوپلیتیکی مجاور ایران نام برد و با اشاره به فرصتها و چالشهای پیش روی در حوزه ژئوپلیتیکی آسیای میانه، خاطرنشان کرد: قرابت تمدنی و فرهنگی و طول مرزهای جغرافیایی و همچنین اتصال راه آهن ایران از طریق کشورهای آسیای میانه به چین و کریدور ترانزیت از آسیای میانه به دریای عمان از طریق دریای عمان و یا بندرعباس در کنار بررسی انتقال آب از مسیر تاجیکستان-افغانستان-ترکمنستان به شرق ایران با در نظرگرفتن تمامی جوانب و ملاحظات سیاسی، اقتصادی و امنیتی و صدور گاز ایران به تاجیکستان و اتصال راه آهن آسیای میانه از طریق ایران به عراق و سوریه به مدیترانه فرصتهای مناسبی در حوزه ژئوپلیتیکی آسیای میانه شامل کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان و قرقیزستان، پیش روی جمهوری اسلامی قرار داده است و مفهوم اتصال راه آهن آسیای میانه از طریق ایران به عراق و سوریه به مدیترانه به معنای ترانزیت مواد خام به اروپا و ترانزیت مواد ساخته شده به آسیای میانه و کسب در آمد سالیانه چندصد میلیون دلاری برای ایران است و در کنار این درآمد مفاهیم اقتصادی، سیاسی و امنیتی را در خودگنجانده است.
وی ادامه داد: به عنوان معلم جغرافیای سیاسی پیشنهاد میکنم هم اکنون که روابط مناسبی با روسیه داریم در حوزه ژئوپلیتیکی آسیای میانه حضور دائمی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای برای ما مناسب به نظر میرسد. به نظر بنده سازمان همکاریهای شانگهای در آینده در مقابل ناتو جایگزین پیمان ورشو خواهد شد.
سرلشکر صفوی در ادامه با اشاره به فرصتها و چالشهای فراروی جمهوری اسلامی ایران در حوزه ژئوپلیتیکی عمان و اقیانوس هند شامل کشورهای ایران، پاکستان، هند، عمان، و امارات متحده عربی، عنوان کرد: نبایستی فراموش کرد که از جنگ جهانی اول و دوم همواره انگلیسیها متحد استراتژیک آمریکاییها بودند. انگلیسیها در خلیج فارس کاملا با آمریکا هماهنگ هستند و مدتها است که انگلیس از این منطقه خارج شده بود، اما نزدیک به دو سال است به بحرین و خلیج فارس برگشتهاند و برگشت انگلیسیها به خلیج فارس دارای مفاهیم استراتژیک میباشد و در حقیقت انگلیسیها بدنبال ساماندهی کشورهای عربی به کمک آمریکا هستند.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در ادامه با تشریح مزیتهای انعقاد پیمان عدم تخاصم با کشورهای همسایه ایران و منطقه، پیشنهاد داد: بایستی در راستای تأمین امنیت ملی در مرزها میان جمهوری اسلامی ایران با برخی از کشورهای همسایه قرارداد عدم تخاصم منعقد شود.
وی ادامه داد: شکست ائتلاف آمریکا، عربستان سعودی، ترکیه، اردن، و قطر در مسائل عراق و سوریه برای آمریکاییها و سعودیها گران تمام شد و منجر به کاهش وزن سیاسی سعودیها شد، از سوی دیگر شکست سعودیها در جنگ یمن برای آل سعود تحقیر آمیز بود و در نتیجه عربستان سعودی در پی شکستهای خود و با حمایت آمریکا، انگلیس و صهیونیستها بدنبال تشکیل به اصطلاح ناتوی عربی میباشد.
سرلشکر صفوی با تشریح حوزه ژئوپلیتیکی غرب ایران تا شمال آفریقا شامل کشورهای عراق، سوریه، لبنان، فلسطین اشغالی، اردن، آفریقا، لیبی، تونس و مراکش، گفت: حوزه ژئوپلیتیکی غرب ایران تا شمال آفریقا برای جمهوری اسلامی ایران یک حوزه مهم و استراتژیک است و توسعه راه آهن و نفوذ سیاسی و انتقال گاز و نفت مسیر عراق و سوریه به مدیترانه در کنار افزایش صادرات به عراق تا ۲۰ میلیارد دلار از فرصتهای پیش روی ایران در این حوزه است.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستیابی عراق به پیروزی در باز پس گیری موصل، افزود: شکست داعش در حال به نتیجه رسیدن است و در حقیقت شکست داعش، شکست ائتلاف آمریکا، عربستان، ترکیه، اردن، قطر و صهیونیستها در منطقه است.
سرلشکر صفوی با اشاره به ادامه دار بودن نا امنیها در عراق، خاطر نشان کرد: پس از شکست داعش در عراق نا امنیها در این کشور احتمالا ادامه خواهد داشت و آمریکاییها عراق را رها نخواهند کرد وپس از شکستهای آمریکا، عربستان سعودی و صهیونیستها در عراق و سوریه، احتمال ایجاد فتنه جدیدی در منطقه خلیج فارس توسط همین ائتلاف وجود دارد.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسینظامی
برچسبها: پاتوق رضا
وزیر امور خارجه کشورمان و رئیس مجلس اعلای عراق در خصوص آخرین وضعیت سیاسی و میدانی عراق و روابط دوجانبه گفتوگو کردند.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عمار حکیم رئیس مجلس اعلای عراق بعد از ظهر امروز (دوشنبه 12 تیرماه) با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار در خصوص آخرین وضعیت سیاسی و میدانی عراق بویژه نبرد با تروریست های داعش و نیز روابط دو جانبه ایران و عراق گفتگو و تبادل نظر به عمل آمد.
موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
اولین اجلاس مشترک امنیتی ایران و روسیه امروز دوشنبه (12 تیرماه) در وزارت کشور برگزار شد.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین اجلاس مشترک امنیتی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه امروز دوشنبه (12 تیرماه) در وزارت کشور برگزار شد.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز با «سیدعمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (دوشنبه 12 تیر) با «سیدعمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق دیدار و گفتوگو کرد.
این دیدار در محل ساختمان مشروطه مجموعه بهارستان انجام شد.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
رییس مجلس شورای اسلامی باغ کتاب تهران را افتتاح کرد.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل مجموعه باغ کتاب تهران را افتتاح کرد و به همراه محمدباقر قالیباف شهردار تهران از مجموعه بازدید به عمل آورد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین از تندیس نورالدین پسر ایران رونمایی کرد.
موضوعات مرتبط: فرهنگیاخبار
برچسبها: پاتوق رضا
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی حادثه ساختمان پلاسکو پرداخت و در این گزارش به شاخصههای مدیریت بحران تاکید شده است.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مرکز پژوهش های مجلس امروز- دوشنبه- گزارشی با عنوان «بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» با تاکید بر مدیریت بحران منتشر کرد.
در این گزارش که در 5 بخش چکیده، مقدمه، قوانین، تکالیف و عوامل مرتبط با حادثه، جمع بندی و نتیجه گیری نهایی و منابع و مآخذ تهیه شده به بررسی حادثه ساختمان پلاسکو پرداخته است.
در مقدمه این گزارش در مورد نحوه ساخت و ساز ساختمان پلاسکو در سال 1337 اشاره شده است. همچنین در این مقدمه به تجهیزات این ساختمان و وضعیت آن در طول این سال ها پرداخته است.
در بخش قوانین، تکالیف وعوامل مرتبط با حادثه به بررسی قوانین مختلف وزارت کار، شهرداری در مورد وضعیت ساختمان ها پرداخته شده است.
در نتیجه گیری این گزارش در 28 بند آمده است:
1ـ درخصوص حادثه ساختمان پلاسکو، قوانین و عوامل متعددی دخیل هستند که نسبت سهم هریک از آنها به میزان تکلیف قانونی و نقش آفرینی دستگاه مورد نظر قابل بررسی است.
2ـ برآیند بررسی حادثه پلاسکو، ضرورت بازنگری در قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور، نقش هریک از دستگاه ها و سازمان مربوطه را بیان می کند.
3ـ یکی از اصول تدوین قواعد عمومی الزام آور بودن، مسئول بودن و پاسخگو بودن متناسب با مسئولیت (ضمانت های اجرایی لازم و متناسب) است که در قوانین موضوعه و مورد بررسی، تنها به الزام آور بودن و مسئولیت حداقل توجه شده است.
4ـ ساختمان پلاسکو، به عنوان یک کارگاه بزرگ که دارای حدود 570 واحد کسب وکار و با روابط کارفرما و کارگری بود، تابع قانون کار در ابعاد حقوقی، فنی، ایمنی و بهداشت بود و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اولویت رسیدگی بر مسائل فنی، ایمنی و بهداشتی آن مکان، قلمداد می شود.
5ـ قانون کار به نحوه تعطیلی و یا پلمب بخشی از محل کار و یا تمامی آن با در نظر گرفتن تکلیف نیروی کار بعد از تعطیلی و در زمان تعلیق کارگر پرداخته است.
6ـ از آنجایی که این ساختمان در اثر قوه قهریه (آتش سوزی) آوار شد، در چنین وضعیتی امکان ادامه کسب وکار میسر نبوده و کارگر به حالت تعلیق درآمده و سازمان تأمین اجتماعی براساس حکم مقرر در ماده (2) قانون بیمه بیکاری، مکلف به پرداخت حقوق کارگران در مدت زمان تعلیق و تا زمان بازگشت به کار می باشد و ازسوی دیگر نیز مدت زمان تعلیق کارگر، جزء سنوات کار وی محسوب خواهد شد.
7ـ گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صرفاً ناظر بر بازرسی های ادواری و موردی انجام شده و توصیه ها وتذکرات مبنی بر ضرورت تغییر کاربری (47) واحدی است که نوع فعالیت آنها در سال 1394 مطابق با نوع کاربری محل کسب وکار نبوده است. این نظارت ها و توصیه ها نیز موجب شد تا (20) واحد از (47) واحد از ادامه فعالیت در بخش تولیدی خود، متوقف و به فعالیت فروش و پخش بپردازند.
8ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف بوده تا از بُعد مسائل حقوقی (یا همان رعایت قواعد قانون کار در روابط مابین کارفرما و کارگر) و مسائل فنی و ایمنی (یا همان ضرورت رعایت ضوابط و مقررات فنی و ایمنی) به اعمال قانون بپردازد و در صورت وجود نقص فنی و ایمنی، تنها و صرفاً به یکبار اخطار به کارفرما اکتفا کند و سپس براساس تکلیف قانونی، گزارش درخواست پلمب بخشی از ساختمان و یا تمامی ساختمان را از دادستان و یا رئیس دادگاه عمومی مطالبه نماید.
9ـ تذکرات مرتبط با تغییر کاربری خارج از اختیارات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد و در حیطه تکالیف قانونی شهرداری تهران است، از این دیدگاه وزارت مذکور در صدر تقصیر و مسئول خسارات تحمیلی میباشد.
10ـ براساس قانون شهرداری، شهرداری مکلف بوده تا موارد خطر را به مالکین (یا صاحبان) ساختمان پلاسکو با قید مهلت، اخطار و اعلام نماید و در صورت عدم اقدام ازسوی مالکین (یا صاحبان آن ساختمان)، باید به عنوان مدیریت شهری و مدیریت بحران شهر تهران تمهیدات و اقدامات قانونی ازجمله هماهنگی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و برقراری ایمن سازی در این ساختمان را به عمل می آورده است.
11ـ شهرداری و سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران تا قبل از حادثه پلاسکو، هفت (7) اخطار به هیات مدیره ساختمان پلاسکو داده اند و متعاقباً در سال جاری مانور عملیات امداد و نجات و اطفای حریق ساختمان پلاسکو را برگزار کردند. درصورتی که براساس جزء «14» ماده (55) قانون شهرداری، تنها یکبار اخطار و آنهم اخطار به مالک تکلیف شده است، ازاین روی، شش (6) اخطار خارج از تکلیف قانونی صورت گرفته است. این مسئله گویای عدم رعایت حکم قانونی توسط شهرداری و عدم تمکین و همکاری هیات مدیره و مالکیت ساختمان پلاسکو در قبال تکلیف قانونی آنان می باشد که از این دیدگاه مسئول خسارت وارده شناخته می شوند.
12ـ شهرداری نمی توانسته مستقیماً کارگاه و محل کار را تعطیل نماید، اما از بابت ایمن سازی در برابر آتشسوزی می توانسته بعد از تنها یکبار اعلام اخطار به مالک جهت رفع خطر، نسبت به ایمن سازی آن ساختمان با محاسبه هزینه صدی پانزده و اخذ آن از مالک اقدام می نموده، اما بایستی در نظر داشت که اگر ایمن سازی توسط شهرداری، موجبات تعطیلی بخشی از کارگاه (یا محل کار) و یا تمامی کارگاه (یا محل کار) را به همراه داشته باشد، این اقدام دربردارنده تعلیق نیروی کار خواهد بود که قانون شهرداری در ازای این تعلیق مسکوت می باشد و قانون کار بدان پرداخته است. از این منظر، قانون کار در اولویت عملکردی بوده و شهرداری می بایستی هماهنگی لازم را با وزارت مذکور در اعمال قانون و ایمن سازی آن مکان عمومی به عمل می آورده است.
13ـ براساس اساسنامه سازمان آتشنشانی و تکالیف محوله به آن سازمان، این سازمان مکلف به یکسری از اقدامات ازجمله تهیه برنامه های ایمن سازی، نظارتی و مشورتی بوده است و می بایستی با استفاده از امکانات و توانایی های درون و برون سازمانی اقداماتی را در جهت کمک به ایمن سازی سالیانه حداقل ده درصد (10%) از اماکن عمومی و از طریق مشارکت در تأمین تجهیزات اولیه ایمنی و آتشنشانی به عمل آورد و به منظور نظارت بر حسن اجرای بازرسی ایمنی و اطمینان از رعایت ضوابط و مقررات مربوط، نسبت به انجام نظارت فنی عالی اقدام می نمود. ازسوی دیگر شهرداری های مناطق (22) گانه نیز مکلف شدند براساس اعلام سازمان آتشنشانی، اقدامات لازم جهت الزام مالک به رفع نواقص و مشکلات ایمنی ابلاغی را ظرف مدت تعیین شده در ابلاغیه به عمل آورند.
14ـ سازمان آتشنشانی ضمن برگزاری مانور به جهت آموزش فعالان آن ساختمان، در شهریورماه 1395 و پس از بازدید از ساختمان مذکور، دستورالعمل ایمنی ساختمان پلاسکو را تدوین و به هیات امنای ساختمان ابلاغ می نماید.
15ـ به نظر می رسد آنچه مانع اقدام قهری شهرداری و آتشنشانی را فراهم آورده است، اولاً اولویت قانون کار با توجه به پیش بینی وضعیت تعلیق کارگر و انعکاس آن به شورای شهر تهران در سال 1393 و ثانیاً ضعف مالی شهرداری برای اقداماتی اینچنین و وضعیت درآمدی و ضعف مالی اغلب شهرداری های مناطق تهران در قبال منابع هنگفت مورد نیاز برای اقدام به ایمن سازی این ساختمان و ساختمان هایی است که اخطارهای مشابهی را دریافت کرده اند.
16ـ غفلت و کوتاهی عملکرد دولت های ادوار در تهیه و ارائه لایحه قانونی نظام مالی و درآمدی شهرداری که از سال 1363 تاکنون مورد غفلت و اهمالکاری دولت ها قرار گرفته است نیازمند یادآوری می باشد.
17ـ براساس اعلام سازمان آتشنشانی، آتشسوزی ساختمان مذکور در ساعت 7 و 58 دقیقه و 23 ثانیه روز پنجشنبه مورخ 30/10/1395 رخ داد که پس از حدود 4 دقیقه از زمان اطلاع رسانی، نیروهای آتشنشانی در محل حضور می یابند، از این منظر بایستی بررسی شود که چرا سازمان آتشنشانی که در دقایق اولیه در محل حادثه حضور یافته است، نتوانسته آتش را مهار و خاموش کند؟
18ـ آیا حضور نیروهای آتشنشانی به همراه تجهیزات لازم بوده؟ آیا مدیریت و نحوه عملیات موجب شده تا آتشسوزی ادامه پیدا کند و موجب ریزش و آوار ساختمان شود؟
19ـ چرا در ساعت 11 و 2 دقیقه که دستور تخلیه ساختمان صادر و ریزش ساختمان در ساعت 11 و34 دقیقه یعنی حدود 3 ساعت و 35 دقیقه بعد از وقوع آتشسوزی حادث می شود، مأموران آتشنشانی همچنان در طبقات آن باقی مانده بودند؟
20ـ آیا دستور و یا مأموریتی بر ماندگاری مأموران در ساختمان صادر شده بود؟ اگر جواب این سؤال مثبت است، چرا احتمال ریزش ساختمان و خطر جانی مأمورین نادیده گرفته شده است؟
21ـ براساس قانون مدنی، مالک مسئول کلیه خساراتی است که از نتیجه بی توجهی به خطر احتمالی به بار آمده است. ازسوی دیگر مطابق حکم قانون، افراد صنفی فعال در ساختمان پلاسکو، مجمع امور صنفی و اتاق اصناف شهرستان تهران، در ازای عدم رعایت و اجرای مقررات فنی، ایمنی و حفاظتی مسئول هستند، اما به نظر می رسد که با توجه به مسئولیت مالک براساس قانون مدنی و ضرورت انجام تعمیرات و کلیه مخارجی که برای امکان انتفاع از ساختمان پلاسکو لازم بوده و درنظر گرفتن خلأ قانونی درخصوص عدم پیش بینی جبران هزینه تعیین شده برای برقراری ایمنی و رفع خطر توسط افراد صنفی و یا عدم پیش بینی شرایط معطوف به عدم توان مالی اشخاص موضوعه، در ازای عدم مسئولیت پذیری مالک، زمینه عدم تحقق این تکلیف قانونی به وجود آمده است.
22ـ نکته با اهمیت آنکه باید توجه داشت که در مواردی نظیر ساختمان پلاسکو که رابطه استیجاری قدیمی و دارای حق کسب یا پیشه یا تجارت می باشد، نظر به اینکه مالک در هنگام تخلیه ساختمان مکلف به پرداخت مبلغ سنگینی تحت عنوان حق کسب یا پیشه یا تجارت می باشد و ازسوی دیگر به دلیل قدیمی بودن رابطه استیجاری و نازل بودن نرخ اجاره بها (ولو در صورت تعدیل شدن) که مبلغ اندکی است. زمینه ای پیش می آید که مالک در چنین مواردی انگیزه چندانی به پیگیری وضعیت ساختمان خود نداشته و عملاً ساختمان در کنترل و اختیار مستأجران خواهد بود. مستأجر نیز حق تصرف برای تعمیرات اساسی ملک را ندارد. نتیجه این روند، رو به تزاید بودن فرسودگی ساختمان ها و ابنیه تجاری مشمول قانون روابط موجر و مستأجر است. برای اصلاح این وضعیت باید مقررات قانون روابط موجر و مستأجر سال (1356) و موضوع حق کسب یا پیشه یا تجارت اصلاح شود.
23ـ با توجه به صراحت قانون، شورای اسلامی شهر تهران مکلف بوده تا با نظارت لازم، دقیق و کامل، تدابیری را برای رعایت ایمنی و جلوگیری از خطر آتش سوزی به عمل بیاورد. اگر نظارتی در این خصوص صورت گرفته و یا تدابیری در ازای نظارت مذکور صورت گرفته است نیازمند مستندات مربوط به گزارش مربوطه در زمان انجام نظارت و تدابیر متخذه می باشد، اما به نظر میرسد که تصویب مقررات کلی و عامالشمول به منظور برقراری تکلیف برای شهرداری و سازمان آتشنشانی در قبال ایمن سازی ساختمان های عمومی و پر رفت وآمد نمی تواند رافع مسئولیت نظارت شورای اسلامی شهر تهران باشد، زیرا تحقق مصوبه شورا نیز نیازمند اعمال جایگاه نظارتی بود و این شورا با توجه به مشروح مذاکرات جلسه شهردار تهران درخصوص تذکرات مربوط به خطرات احتمالی ساختمان پلاسکو درصورتی که گزارش نظارتی از بابت ساختمان پلاسکو نداشته باشد و براساس آن اقدام لازم را به عمل نیاورده باشد به سهم خود مسئول است و شورا باید پاسخگو باشد.
24ـ ضرورت داشت تا شورای عالی مدیریت بحران کشور به ریاست رئیس جمهوری و همچنین سازمان مدیریت بحران کشور به ریاست معاونت وزارت کشور، زمینه تحقق تکالیف مندرج در قانون مدیریت بحران را در سطوح ملی و استانی فراهم می آوردند و بسیاری از موارد را در سطوح مدیریت بحران های استانی فراهم می ساختند.
25ـ عدم تحقق تکالیف قانون مدیریت بحران را میتوان ناشی از ضعف مدیریت، عدم برنامه ریزی و ضرورت اولویت بندی در ازای نیاز به منابع اعتباری ای دانست که در مواجهه با کسری بودجه سنواتی و محدودیت ها، در قبال ابنیه پرخطر می بایستی اعمال می شد، به عبارت دیگر ضعف هماهنگی و ضعف مدیریت بحران در سطوح ملی و محلی مشهود می باشد که به سهم خود مسئول هستند.
26ـ برخورداری از تجهیزات کافی و لازم در مواجهه با حوادثی مانند پلاسکو و وقایعی ازاین دست و میزان توانمندی مدیریت آن حوادث (در غالب ساختار مدیریت بحران) و همچنین میزان سطح آموزش مدیران سازمانی ساختارهای تشکیلات مدیریت بحران، نیازمند بازنگری و اراده جدی می باشد. از این دیدگاه اغلب مدیریت های ساختاری در سازمان های عضو مدیریت بحران، فاقد شناخت و آموزش لازم در مواجهه با انواع بحران هستند.
27ـ با توجه به تکالیف مندرج در قانون نظام صنفی و قانون نحوه فعالیت و نظارت بر فروشگاه های بزرگ، چندمنظوره یا زنجیرهای و آئین نامه اجرایی آن، سازمان بازرگانی استان و اتاق اصناف تهران و مجمع امور صنفی در ازای تکلیف قانونی در انجام بازرسی و رعایت نکات ایمنی در ساختمان پلاسکو، مسئول هستند.
28ـ در نهایت پیشنهاد می شود تا قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور در مراحل تصویب مورد توجه قانونگذاران محترم قرار گیرد و سازمان مربوطه به عنوان یک سازمان واحد و مستقل به صورت فرادستگاهی اقتدار لازم را در مراحل قبل، حین و بعد از بحران احراز نموده و در موارد مشابه مسئولیت بین دستگاه های مختلف و متعدد توزیع نشده و به عبارتی مسئولیت حادثه لوث نگردد.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
رییس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: باید براساس نیازها، اولویتها و راهبردهای تقنینی زنان و خانواده تعیین شوند.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از خانه ملت، نشست فراکسیون زنان مجلس با رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با حضور کاظم جلالی رییس مرکز پژوهشهای مجلس، پروانه سلحشوری رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات،اسلامشهر و پردیس در مجلس، سکینه الماسی نماینده مردم دیر، کنگان،جم و عسلویه در مجلس، سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس، فریده اولادقباد نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات،اسلامشهر و پردیس در مجلس، طیبه سیاوشی شاهعنایتی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات،اسلامشهر و پردیس در مجلس و پروانه مافی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس و جمعی از فعالان حوزه زنان و خانواده و کارشناسان مرکز پژوهشها برگزار شد.
کاظم جلالی در این نشست با اشاره به توجه نیازهای تقنینی بانوان در جامعه، گفت: در ابتدای کار فعالیت مجلس دهم به دنبال این بودیم که با تشکیل مجموعهای به عنوان اتاق فکر کارهای موثری در حوزه بانوان و خانواده به اجرا برسانیم.
وی افزود: امروز باید با نگاه کارشناسی و دقیق به بخش زنان و خانواده مشکلات این بخش شناسایی شود تا براساس آن قوانین کارآمدتر و مطلوبتری برای رفع مسائل این بخش تدوین و به تصویب برسد.
نماینده مردم تهران،ری،شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس دهم بسیار پرشتاب کار خود را شروع کرد، تصریح کرد: برنامه ششم توسعه که در مجلس نهم به خانه ملت ارائه شد در نخستین ماههای مجلس دهم مورد بررسی قرار داد و از سوی دیگر بودجه سال 96 نیز در سال ابتدایی مجلس تصویب شد که در کل باعث شد تا مجلس دهم در سال نخست کار خود پرشتاب کار کند.
وی با بیان اینکه باید مسئله شناسی در حوزه زنان صورت بگیرد که چه مشکلاتی داریم، توضیح داد: باید با اولویت بندی در طول 3 سال باقی مانده فعالیت مجلس دهم گامهای مهمی در حوزه زنان و خانواده برداریم.
جلالی با بیان اینکه ابتکار عمل در خصوص تهیه پیش نویس قوانین به دولت واگذار شده است خاطرنشان کرد: چندین سال است که این موضوع را عنوان میکنم اما دولتها در این خصوص قانوننویسی اقدامات لازم را انجام نمیدهند.
وی ادامه داد: دوستانی که در دولت در حوزه زنان فعال هستند باید اولویت کمک در بخش زنان را به پالایش و بازنگری قوانین اختصاص دهند و تمام قوانین موجود در این بخش را با همکاری مرکز و فراکسیون زنان مورد بازنگری قرار دهند.
جلالی توضیح داد: این جمع میتواند به عنوان اتاق فکر مرکز پژوهشهای مجلس درخصوص زنان و خانواده باشد و کمیتههای مختلفی در این بخش تشکیل شود و مجمع عمومی در خصوص زنان و خانواده ایجاد شود تنقیح قوانین زنان و خانواده در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: اگر تنقیح قوانین را در دستور کار قرار دهیم پس از آن بحث نظارت به میان میآید که در این زمینه نیز مجلس میتواند به حوزه زنان و خانواده کمک نماید.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس بتاکید بر بررسی نیازهای قانونی زنان و خانواده، گفت: باید براساس نیازها،اولویتها و راهبردهای تقنینی زنان و خانواده تعیین شوند.
جلالی در پایان افزود: مرکز پژوهشهای مجلس آمادگی دارد تا برای رفع مشکلات قانونی حوزه زنان و خانواده با فراکسیون زنان و خانواده، معاونت زنان ریاست جمهوری و سایر بخشهای فعال در این حوزه تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کند.
در پایان این جلس مقرر شد تا کمیتههای تخصصی در حوزه امور زنان و خانواده تشکیل شود و جلسات کارشناسی در این کارگروهها برگزارشود و نتایج آن در اتاقی فکری که در حوزه زنان و خانواده در مجلس تشکیل شده است،بررسی گردد تا براساس آن قوانین این حوزه احصا شود و مورد بازنگری قرار گیرند و خلاهای قانونی نیز مرتفع شوند.
موضوعات مرتبط: فرهنگی
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور گفت: جنگهای منطقهای باید خاموش شود، این جنگها نه تنها در دنیای سیاست بلکه در طبیعت منطقه نیز مشکل آفرینند.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در همایش بین المللی مقابله با گرد و غبار که صبح امروز دوشنبه (12 تیرماه) در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: موضوع محیط زیست یکی از مسئلههای مهم برای سلامت و توسعه جوامع همچنین جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه است.
وی افزود: برای مقابله با بحران گرد و غبار و رفع خطرات این تهدید نیازمند برنامهریزی سرمایهگذاری و همکاری منطقهای و بینالمللی هستیم.
روحانی ادامه داد: دولت یازدهم یکی از اولویتهای خود را در ایران اولویت محیط زیست قرار میدهد حتی دولت یازدهم به عنوان دولت محیط زیست نامگذاری شد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: اولین تصمیم در دولت یازدهم درباره مسائل زیست محیطی بود و اولین مصوبه هم در مورد همین موضوع انجام شد. اگر اقدامات دولت یازدهم نبود امروز در غرب کشورمان نه با طوفان گرد و غبار و شن بلکه با طوفان نمک مواجه بودیم و حدود 14 میلیون نفر از مردم ایران که در استانهای غربی زندگی میکنند امروز ناچار به مهاجرت میشدند.
تثبیت دریاچه ارومیه از افتخارات دولت یازدهم است
وی یادآور شد: تثبیت دریاچه ارومیه از افتخارات دولت یازدهم و الگوی مهم زیست محیطی برای منطقه و جهان است.
روحانی بیان داشت: به دلیل شرایط اب و هوایی با معضل دریاچه ارومیه مواجه شدیم و به دلیل کاهش ریزش آسمانی این بحران شکل گرفت، اما عدم مدیریت صحیح نسبت به منابع آب کشتهای بیرویه، افقی و توسعه این کشتها عدم در نظر گرفتن حق آبهها و تالابها از جمله عواملی بود که باعث خشکی دریاچه ارومیه در سال 95 میشد و زندگی و کشاورزی مردم را تهدید میکرد.
رئیس جمهور اضافه کرد: دولت یازدهم اقدامات دیگری در حوزه مسائل زیست محیطی انجام داد از جمله آن می توان به احیای هورالعظیم اشاره کرد که امروز بیش از 80 درصد این هور را آب فرا گرفته است همچنین اقدامات مختلفی برای دریاچه هامون و سایر دریاچهههای کشور انجام شده البته این بدان معنا نیست که اقدامات ملی ما برای محیط زیست کافی بوده بلکه بدان معنا است که ما توانستیم در حد توان خود اقدامات ارزشمندی انجام دهیم.
وی گفت: مقرر بود بیش از 3 هزار میلیارد تومان اعتبار برای رسیدگی به مشکلات زیست محیطی در نظر گرفته شود از این روز تا پایان سال 95 دو هزار میلیارد تومان اعتبار در این حوزه هزینه شد تا این که ارومیه به تثبیت رسید.
روحانی خاطر نشان کرد: مردم میتوانند نسبت به آینده این دریاچه امیدوار باشند و اقدامات خود را در این حوزه تکمیل میکند.
رئیس جمهور متذکر شد: منشأ برخی طوفانها داخلی است و حدود 2 میلیون هکتار از بیابانهای ایران میتواند منشأ ریزگردها باشد، البته منشأ خارجی این پدیده قابل مقایسه با منشأ داخلی نیست چرا که پدیده ریزگردها 80 درصد منشأ خارجی و 20 درصد منشأ داخلی دارد.
وی تصریح کرد: کشورهایی از قبیل عراق، سوریه، اردن، کویت، عربستان، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان جزء کشورهایی هستند که در منطقه منشأ گرد و غبار به داخل کشورمان به شمار میآیند.
روحانی خاطر نشان کرد: گاهی در یک 24 ساعت 8 میلیون مترمکعب خاک با طوفان گرد و غبار جابهجا میشود و این به معنای آثاری است که میتواند در زندگی، سلامت، کشاورزی، باغات و به طور کلی در محیط زیست کشور تأثیرگذار باشد.
رئیس جمهور تأکید کرد: مسئله گرد و غبار در دهههای گذشته در کشور ما مسبوق به سابقه بوده اما این پدیده نسبت به گذشته چند برابر افزایش یافته است.
وی افزود: اگر شاهد این رخداد در دههای گذشته بودیم امروز 100 یا 130 روز در طول سال شاهد وقوع این پدیده هستیم، همچنین اگر دریاچه هامون با ظرفیت 15 میلیارد متر مکعب آب میتوانست بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان مطبوع مردم کند امروز با خشکی این دریاچه و تالابهای اطراف معضل بزرگی برای مردم بوجود آمده است.
روحانی گفت: موضوع گرد و غبار همانند سایر مسائل زیست محیطی از حد مسائل ملی فراتر رفته است و امروز غرب و شرق آسیا، شمال آفریقا و بسیاری از مناطق جهان از این موضوع رنج میبرند.
رئیس جمهور تصریح کرد: بیتردید گرد و غبار راه چاره دارد و برخی از این راه حل ها سلبی و ایجابی هستند. احداث سدها و بندها بدون مطالعه میتواند برای آینده منطقه خطرناک باشد و بسیاری از این فعالیتها باید متوقف شود.
وی تصریح کرد: نمیتوانیم در برابر آنچه محیط زیست ما را تخریب میکند بیتفاوت باشیم، احداث سدهای متعدد در افغانستان و بندها از کجکی، کمالخوان، سلما و دیگر سدها و بندها در شمال و جنوب این کشور در استان خراسان و سیستان و بلوچستان ما تأثیرگذار است.
روحانی تأکید کرد: اگر هامون به طور کامل خشک شود نه تنها از گردوغبار این منطقه، سیستان و بلوچستان در رنج است که حتی افغانستان هم در رنج خواهد بود و اگر جلوی طوفانهای شن گرفته نشود همه مردم منطقه ما و کشورهای منطقه دارای مشکل خواهند شد.
وی ادامه داد: گاهی مردم ناچار به مهاجرت خواهند شد، تمدنها در بخشی از سرزمینهای قدیمی منطقه ما رخت برخواهد بست. کشاورزی، شهرسازی و زندگی مردم متوقف خواهد شد و این یک مسئولیت انسانی، بینالمللی و منطقهای برای همه ما در برابر این تهدید است.
رئیس جمهور گفت: ما نمیتوانیم بدون همکاری با کشورهای همسایه، منطقه و جهان بر این معضل پیروز شویم.
منطقه قویتر باید مدنظر ما باشد
روحانی اظهار داشت: بحث بر سر اینکه کدام کشور منطقه ما قویتر باشد باید کنار گذاشته شود، قویترین کشور در منطقه نباید به عنوان هدف اول دنبال شود. منطقه قویتر باید مدنظر ما باشد نه اینکه در رقابتهای منطقهای یک کشور بخواهد در برابر کشورهای دیگر منطقه قد علم کرده و قدرت خود را به رخ بکشد و شکاف و تفرقه را بیشتر کند.
وی در ادامه تصریح کرد: ما یک خانواده مهم در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا هستیم، نمی توانیم از همدیگر فاصله بگیریم خانواده قوی میتواند در یک جمع خوب زندگی کند نه اینکه یک فرد در داخل خانواده قوی باشد و بقیه ضعیف باشند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید به فکر منطقه قوی و قویتر باشیم، بیان داشت: رقابتهای مخرب نابجا را کنار بگذاریم، جنگهای منطقهای را خاموش کنیم زیرا شعله این جنگها منجر به طوفان گرد و غبار شن هم خواهد شد نه تنها در دنیای سیاست که در طبیعت ما هم گرد و غبار و شن فراخواهد گرفت.
روحانی اذعان داشت: اگر داعش و بقیه گروههای تروریستی در عراق، سوریه و دیگر کشورهای منطقه به تخریب ساختمانها، مزارع، شهرها و کشتن انسانهای بیگناه میپردازند همان کشاورزی آباد منطقه تبدیل به بیابانی خواهد شد که فردا از گرد و غبارش مردم منطقههای عراق، سوریه، ایران و دیگران در رنج خواهند بود.
وی ادامه داد: اگر تروریسم به عنوان یک معضل برای همه منطقه ما است اگر تروریسم به عنوان میکروب مسری وجود دارد که همه منطقه را فرا میگیرد و هر آن کس و کشور و قدرت در منطقه که فکر کرده تروریسم به عنوان ابزاری برای پیشبرد سیاستهای وی در منطقه و جهان محسوب میشود، کاملا اشتباه کرده است.
رئیس جمهور تأکید کرد: تروریسم به عنوان یک معضل دامن همه را فراخواهد گرفت مگر آنکه همه دست به دست هم دهیم تا این معضل بزرگ را در منطقه از میان برداریم، هیچ سیاستی در منطقه و جهان موفق نخواهد بود مگر سیاست برد_برد.
دوران دیوارکشیها پایان یافته است
روحانی بیان داشت: اگر کسی فکر کند تنها میتواند منافع خود را به قیمت از بین بردن منافع دیگران تأمین کند حتما اشتباه کرده ولو آمریکا باشد، هر کشوری امروز در دنیا فکر کند میتواند به منافع دیگران صدمه بزند و خود را محفوظ نگه دارد در خطاست و اگر هر قدرت و ابرقدرتی کشوری را تهدید کند اول زندگی ملت خودش را تهدید کرده است.
وی تصریح کرد: امروز دوران دیوارکشیها پایان یافته است و اگر رهبران برخی کشورها تازه به دوران رسیده به فکر دیوار افتادهاند دیگر آن دوران سپری شده و باید دست به دست هم دهیم نه آنکه پا را قطع کنیم. ما باید کنار یکدیگر قرار بگیریم و نه از هم فاصله بگیریم باید با احترام به حقوق دیگران، حقوق ملت خود را حفظ کنیم نه آنکه گمان کنیم با تهدید دیگران میتوانیم حقوق خود را حفظ کنیم.
تنها راه برای زندگی مسالمت آمیز سیاست برد_برد در مساله محیط زیست است
رئیس جمهور گفت: اگر عربستان در چنین فکری است خطا میکند، اگر آمریکا در چنین فکری است اشتباه میکند از اسرائیل نام نمیبرم که تمام زندگی سیاسیاش خطا، غلط، تجاوز، اشغال و اشتباه بوده است و تنها راه برای زندگی مسالمت آمیز در منطقه حساس غرب آسیا و خاورمیانه و همه جهان سیاست برد_برد است.
روحانی ادامه داد: باید به یکدیگر کمک کنیم و در کنار هم قرار بگیریم، در بحث محیط زیست هم باید از سیاست برد_ برد استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: باید به دنبال طرحهایی باشیم که هم ترکیه، عراق و ایران سود ببرند نمیتوان در این منطقه به گونهای برخورد کرد که یک کشور از سرچشمههای آب منتفع شده و فکر کنند آیندهای مطمئن برای مردم کشورش خواهد داشت.
رئیس جمهور بیان داشت: ما امروز راهی نداریم جز اینکه یکدیگر را یاری کنیم، در جمهوری اسلامی ایران طی دهههای گذشته 7.5 میلیون هکتار از بیابانهای ما کنترل و تا حد زیادی مهار شده است اما در عین حال همچنان بیش از دو میلیون هکتار از بیابانهای ما برای آنکه منشأ گرد و غبار باشد همچنان برای کشورمان و بسیاری از سرزمینهایی که در منطقه و حاشیه ما قرار گرفتهاند، خطرناک است.
روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران اقدامات لازم در درون سرزمین خود را ضروری میداند و این راه را ادامه خواهد داد گفت: مهار بیابانها، جلوگیری از بیابانزاییها با کشت مهار، مالچپاشی و هر اقدام دیگری که امکانپذیر است را انجام خواهد داد اما در عین حال کشورهای همسایه و منطقه نیز باید در کنار هم قرار گیرند و به هم کمک کنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه اقدامات با کشور عراق و افغانستان آغاز شده است، افزود: مذاکراتی هم با ترکمنستان شروع شد، باید با همه این کشورها در سایه گفتوگو و مذاکره به طرحهای مشترکی برسیم که به نفع کل منطقه باشد و حس کنیم اعضای یک خانواده هستیم و برای همدیگر باید تلاش کنیم.
معضل زیست محیطی یک معضل فراملی و فرامنطقهای است
وی با اشاره به اینکه اگر مردم عراق هم در رنج قرار میگیرند ناچار به مهاجرت میشوند، گفت: شهرهایی که در نزدیک مرزهای ما قرار گرفته ویران خواهد شد و به تجارت و روابط مردم آسیب میرسد. آنها هم ناچار به مهاجرت خواهند شد، ضرر این مهاجرت شامل حال ما هم می شود.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: ما باید به فکر دیگران هم باشیم و بدانیم معضل زیست محیطی یک معضل فراملی و فرا منطقهای است، راهحل این است که روابط و تماس کشورها در این زمینه بیشتر شود و همکاریها گستردهتر شود.
رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد: سازمان ملل متحد بار سنگینی را در این زمینه بر دوش خود احساس کند و از همه توان خود برای جلوگیری از این معضل به کار بگیرد و ما بتوانیم با قطعنامههای متعدد و کمکهای مالی و فنی بر این معضل پیروز شویم.
موضوعات مرتبط: اخبارجنگ افزارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: نمایندگان از پاسخهای طیب نیا و سیف در نشست کمیسیون در خصوص مشکلات سپرده گذاران موسسات مالی و اعتباری مانند کاسپین قانع نشدند.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست با حضور رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد به مسائل و مشکلات موسسات مالی و اعتباری پرداخته شد و سوال نمایندگان از وزیر اقتصاد در این رابطه مطرح شد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: گزارشی که سیف در نشست امروز کمیسیون اقتصادی در قالب پاسخ به سوال نمایندگان درباره مشکلات موسسات مالی و اعتباری مانند کاسپین مطرح شد مورد قبول نمایندگان سوال کننده قرار نگرفت و این موضوع باعث شد که سوال از وزیر اقتصاد در صحن علنی درباره مشکلات موسسات مالی و اعتباری مطرح شود.
پورابراهیمی داورانی افزود: مجمع نمایندگان کرمانشاه نیز در خصوص مشکلات در نحوه واگذاری پالایشگاه کرمانشاه سوالات خود را مطرح کردند که نمایندگان استان کرمانشاه از پاسخ های وزیر قانع نشدند و احتمال زیاد این سوال در صحن علنی در مطرح خواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: در این نشست همچنین سوال نماینده خرمشهر در خصوص مسائل زیست محیطی در حوزه نیشکر خوزستان مطرح شد و مقرر شد کارگروهی طی دو هفته در این رابطه تشکیل و رسیدگیهای لازم را انجام دهد.
وی در ادامه افزود: موضوع روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وضعیت داراییهای ایران در خارج از کشور، مباحث کلان و منطقهای در حوزه اقتصاد و مشکلات در حوزه مالیات بر ارزش افزوده از محورهای دیگر سوالات نمایندگان مجلس در نشست امروز کمیسیون اقتصادی از طیب نیا بود که برخی از نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع و برخی نیز قانع نشدند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اقدامات وزارت اقتصاد در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت که البته در این رابطه هیأت تحقیق و تفحص مجلس اقدامات تکمیلی را در حوزه نحوه مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام خواهد داد.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
مدیرعامل شرکت توتال فرانسه دقایقی پیش با حضور در محل نهاد ریاست جهوری با رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پاتریک پویانه مدیرعامل شرکت توتال فرانسه عصر امروز دوشنبه با حضور در محل نهاد ریاست جهوری با حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
با ادامه روند موفقیتآمیز نیروهای ارتش سوریه در منطقه قنیطره، عناصر جبههالنصره متحمل خسارات سنگینی شدند.
به گزارش خبرنگار تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به روند موفقیتآمیز نیروهای ارتش سوریه در نبردهای میدانی منطقه قنیطره، تروریستهای جبههالنصره متحمل خسارات سنگینی در عرصه نفراتی و تجهیزاتی شدند.
اما رژیم غاصب صهیونیستی که حامی نخست گروههای تکفیری در سوریه محسوب میشود، اقدامات بسیاری را برای نجات تروریستها از شکست صورت داده است.
در ادامه صهیونیستها که خطر شدیدی را از سقوط تروریستها در سوریه احساس میکنند، اقدام به تجاوز نظامی به خاک این کشور و شلیک چندین موشک به منطقه قنیطره کردهاند.
*انفجارهای دمشق، نشانه شکست تروریستها در میادین نبرد
گروههای مسلح تروریستی اعلام کردند که همزمان با پیروزیهای بزرگ ارتش سوریه در میادین نبرد، 3 خودروی بمبگذاری شده را در محلههای امن شهر دمشق منفجر کردند.
بهنقل از خبرگزاری اعلام الحربی؛ گروههای ویژه با رصد و پیگیری خودرویهای بمبگذاری شده، مانع از ورود آنها به اهداف از پیش تعیین شده تروریستها شدند.
لذا تکفیریها دو خودرو را در منطقه «عقدة» در جاده فرودگاه منفجر کردند، اما خودروی سوم از منطقه خارج شده و توسط نیروهای سوری محاصره شد، در این شرایط یک عنصر تروریستی اقدام به منفجر کردن خود در میدان الغدیر منطقه «باب توما» کرد که این اقدام انتحاری، موجب شهادت و زخمی شدن شمار زیادی از شهروندان سوری و وارد آمدن خساراتی به داراییهای عمومی شهروندان شد.
*تلفات جبههالنصره در حمله ناکام به حومه قنیطره/ ادامه پشتیبانی صهیونیستها از تروریستهایی که فرومیپاشند!
ارتش سوریه تلاش تروریستهای جبههالنصره برای نفوذ به مواضع نظامیان سوری در جنوب شرقی منطقه «الحمیدیة» از حومه قنیطره را ناکام گذاشت.
در همین حال، عناصر تروریستی با مسلسلهای سنگین هدف قرار گرفتند که این اقدام موجب بههلاکت رسیدن و زخمی شدن تکفیریها و خروج اجباری آنها از این منطقه شد.
ارتش رژیم صهیونیستی برای چندمین بار با شلیک سه موشک از موقعیت خود در تپه "ابوالندی" در جولان اشغالی، مواضع نیروهای ارتش سوریه را در نزدیکی ناحیه نبع الفوار از حومه قنیطره هدف قرار داد که این حمله خساراتی بهدنبال داشت.
گفتنی است که این حملات در ادامه اقدامات رژیم صهیونیستی در پشتیبانی از تروریستهای جبههالنصره بهمنظور پوشش آنان پس از شکست در شهر البعث انجام میشود.
گروههای مسلح تروریستی با شلیک تعدادی موشک به بناهای مسکونی در شهرک خان ارنبة در حومه قنیطره، تعدادی از شهروندان عادی از جمله کودکان را هدف قرار دادند.
لازم بهذکر است که درپی آتش ارتش سوریه در حومه قنیطره، ابوعبدالله النعیمی سکرده عمومی نظامی تروریستهای هیئه تحریر الشام بههلاکت رسید.
اما منابع معارض دولت سوریه نیز به پیشرویهای ارتش سوریه از سمت غربی به شهر البعث در حومه قنیطره اعتراف کردند. این پیشرویها پس از درگیری با تروریستهای جبههالنصره صورت گرفت.
*شهادت 4 شهروند سوری در حملات داعش به دیرالزور
درپی حملات موشکی تروریستهای داعش به محلههای القصور و الجورة در شهر دیرالزور، دو شهروند سوری بهشهادت رسیده و 4 تن دیگر زخمی شدند.
همچنین در اثر انفجار عامل انتحاری داعش در جاده "الجزره به ابوخشب" از حومه شمال غربی دیرالزور، 9 تن از نیروهای دموکراتیک سوریه کشته شدند.
اما چند فرد مسلح ناشناس با استفاده از بمبهای دستساز، تعدادی از سکونتگاههای عناصر داعش را در شهر "الموحسن" حومه جنوب شرقی دیرالزور منفجر کردند.
*داعش عناصر خود را بهجرم فرار از حسکه اعدام کرد
تروریستهای داعش 7 تن از عناصر مسلح خود را که در میان آنها اتباعی از کشور عراق نیز حضور داشتند، در شهرک «مرکدة» از حومه جنوبی حسکه اعدام کردند.
این اقدام داعش پس از آن صورت گرفت که عناصر یاد شده قصد داشتند بهسمت مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه فرار کنند.
*کارنامه ماهیانه جنایات آمریکا در رقه؛ کشتار 177 نفری شهروندان سوری
مرکز هماهنگی تروریستهای مسلح اعلام کرد که در حمله ائتلاف آمریکایی به شهر رقه طی ماه ژوئن گذشته، 177 تن از شهروندان کشته شده و چندین نفر دیگر هم زخمی شدند.
درگیری های شدیدی میان نیروهای دموکراتیک سوریه و تروریستهای داعش در محله القادسیه شهر رقه و روستای "کسرة علی محمد" از حومه جنوبی این شهر در جریان است.
این درگیریها در نتیجه تلاش دو طرف برای تسلط یافتن بر محله القادسیه و روستای مذکور صورت میگیرد.
*شکست داعش در شمال شرق منطقه خناصر/ آزادسازی 15 روستا در جنوب شرق حلب
مرکز هماهنگی تروریستهای مسلح اعتراف کرد که نیروهای ارتش سوریه پس از درگیریهای گسترده با تکفیریهای داعش در شمال شرق منطقه خناصر از حومه جنوب شرقی حلب، موفق شدند روستاهای "عطشانة، خريبة، جب العلي، حياة، خنيصر، زبد، دريهم، حقل دريهم، عقيل، سرداح، هواز، قليعة، الطونية، حميدية غربية، حميدية شرقية" را بهتسلط خود درآورند.
یکی از موفقیتهای قابل توجه نیروهای مقاومت در عرصه نبرد میدانی سوریه، پیشرویهای گسترده در حومه جنوبی استان حلب است.
لازم بهذکر است که نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان مقاومت طی روزهای اخیر موفق شدند ضمن بیرون راندن عناصر داعش از حومه جنوبی حلب، مساحتی در حدود 3000 کیلومتر مربع را از اشغال تروریستها پاکسازی کنند.
موضوعات مرتبط: اخبارجنگ افزارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: منافقان بارها با اظهاراتشان بر صفحات سیاه و قطورشان افزودهاند و اقداماتی نظیر نشست پاریس هیچ تأثیری در امنیت ملی ما ندارد.
"علاءالدین بروجردی" رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به نشست منافقان در پاریس و همراهی برخی مسئولان آمریکایی، اروپایی و عربی گفت: منافقان و آمریکاییها 38 سال مشغول دشمنی با جمهوری اسلامی ایران هستند، این نشست و اظهاراتشان موضوع جدیدی نیست.
نماینده مردم بروجرد با بیان اینکه ما 17 هزار شهید ترور داریم، تصریح کرد: اکثر ترورهای صورت گرفته بر روی مردم مظلوم کشورمان به دست سازمان منفور منافقان انجام شده است، آنها در دوران دفاع مقدس هم در تقابل با ملت ما به دریوزگی صدام پرداختند.
وی ادامه داد: منافقان با اخراج از عراق به مزدوری اروپاییها، آمریکاییها و برخی کشورهای عربی مانند عربستان سعودی روی آوردهاند.
بروجردی با اشاره به اظهارات بیان شده در نشست اخیر منافقان مبنی بر حمایت از مخالفان نظام جمهوری اسلامی و براندازی آن از درون نیز تاکید کرد: آنها بارها و بارها با اقدامات و اظهاراتشان بر صفحات سیاه و قطورشان افزودهاند و مطمئنا این اقدامات هیچ تأثیری در امنیت ملی کشورمان نخواهد داشت.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارحی مجلس با تاکید بر اقدام جمهوری اسلامی ایران در برابر این گونه اظهارات از سوی منافقان و برخی دولتمردان آمریکایی خاطرنشان کرد: ایران نسبت به نشست منافقان در پاریس معترض است و ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هم در سفر اخیر خود به فرانسه این موضوع را قویا به مسئولان آنها تذکر داده و امیدواریم که تأثیرگذار باشد.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا-
رهبر معظم انقلاب گفتند: قوه قضاییه باید پرچمدار حقوق عمومی در جامعه شود و در هر زمینه ای که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع، و با متخلفان و قانون شکنان مقابله کند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضاییه و رؤسای کل دادگستریهای سراسر کشور، با اشاره به صلاحیتها و جایگاه قانونی بسیار بالا و ویژه این قوه و تأثیرگذاری آن در مدیریت کلان کشور، نگاه تحولی در همه عرصه های قوه قضاییه را ضروری برشمردند و گفتند: قوه قضاییه باید پرچمدار حقوق عمومی در جامعه شود و در هر زمینه ای که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع، و با متخلفان و قانون شکنان مقابله کند.
حضرت آیت الله خامنهای، «نگاه تحولی و جهادی» در برنامه ریزی ها و اقدامات در قوه قضاییه را ضروری خواندند و با اشاره به جایگاه قانونی بالای این قوه و تأثیرگذاری آن بر دو قوه دیگر و در مسائل عمومی کشور گفتند: در قانون اساسی تصریح شده است که نظارت بر حُسن اجرای قوانین و نظارت بر حسن اجرای امور بر عهده قوه قضاییه است و دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی کل کشور به عنوان دو بازوی اصلی قوه، مسئولیت این دو وظیفه مهم را بر عهده دارند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر استفاده قوه قضاییه از ظرفیت های قانونی، خاطرنشان کردند: احیا و استیفای حقوق عامه و حمایت از آزادیهای مشروع مردم از وظایف مهم قوه قضاییه است و این قوه باید پرچمدار این موضوعات باشد و با مخالفان و معارضان حقوق عمومی در هر جایگاهی، مقابله کند.
ایشان موضوعاتی همچون مسئله انتخابات، ریزگردها و بورسیه ها را نمونه هایی از عرصههای لازم برای حمایت از حقوق مردم برشمردند و گفتند: البته در موضوع بورسیه ها، موضوع به درستی پیگیری نشد و آن کاری که باید انجام می شد، محقق نگردید.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور رئیس قوه قضاییه در مجامع فرا قوه ای همچون شورایعالی امنیت ملی و شورایعالی انقلاب فرهنگی و شورایعالی فضای مجازی را از دیگر ظرفیتهای قانونی این قوه برشمردند و تأکید کردند: آیت الله آملی لاریجانی بواسطه شخصیت و فضل علمی قطعاً می توانند در این مجامع تأثیرگذاری بالایی داشته باشند.
حضرت آیت الله خامنهای، پیگیری حقوقی مسائل و قضایای بین المللی را نیز بسیار مهم دانستند و تأکید کردند: قوه قضاییه باید در موضوعاتی همچون تحریم ها، مصادرههای امریکاییها، تروریسم و یا حمایت از شخصیت های مظلوم دنیا همچون شیخ زکزاکی و یا حمایت از مسلمانان میانمار و کشمیر، از جایگاه حقوقی وارد شود و نظر حمایتی و یا مخالفت خود را قاطعانه اعلام کند تا در دنیا منعکس شود.
ایشان، نقش آفرینی در موضوع «آسیب های اجتماعی» را از دیگر وظایف قوه قضاییه دانستند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه، لازمه پیشرفت کارها در دستگاه قضایی و ایجاد تلقی عمومی از قوه قضاییه بهعنوان مجموعهای «نجاتبخش، امیدبخش و آرامشبخش» را برخورد جدی با تخلفات دانستند و با قدردانی از اعزام بازرسان نامحسوس و ناشناس به شهرهای مختلف با هدف کشف و برخورد با تخلفات، افزودند: بازرسیها را هر چه میتوانید افزایش دهید و قوه قضاییه را از درون اصلاح کنید.
حضرت آیت الله خامنهای به برخورد و مجازات متخلفان و در عین حال، حفظ آبروی نزدیکان و اعضای خانواده آنها، تأکید و خاطرنشان کردند: البته در جایی که آبروی نظام در معرض خطر است، حفظ آبروی نظام اسلامی مقدم و مهمتر است، زیرا مردم مسائل را میبینند و متوجه میشوند و نباید اینگونه احساس شود که قوه قضاییه با متخلفانِ قضایی، برخورد نمیکند.
ایشان، «تشویق قضات عادل و درستکار» را مکمل «تنبیه و برخورد با متخلفان» خواندند و خطاب به مسئولان قضایی خاطرنشان کردند: قضات عادل، شجاع، قاطع، منصف و پر کاری را که بشدت خداترس هستند و عالمانه و بدون ملاحظه قضاوت میکنند، مشهور و به جامعه معرفی کنید.
«حقوق آمران بهمعروف و ناهیان از منکر» موضوع دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تأکید کردند و افزودند: برخی مکرراً میگویند بعضی اصول قانون اساسی معطل مانده است، اما گویا آنها، اصل هشتم قانون اساسی را که مربوط به امر بهمعروف و نهی از منکر است، جزء اصول قانون اساسی نمیدانند و به این امر واجب توجه نمیکنند.
ایشان با اشاره به حمایت بیانی و عملی خود از آمران بهمعروف، این کار را وظیفه قوه قضاییه خواندند.
حضرت آیت الله خامنهای همچنین بر مسئله «آموزش عمومی» و در پیش گرفتن روشهای جذاب در آموزش حقوق مردم به آنها، تأکید کردند.
ایشان در جمعبندی سخنانشان، مراقبت از نعمتهای الهی را ضروری خواندند و خاطرنشان کردند: «نعمت جوانان»، «نعمت جمهوری اسلامی»، «نعمت قوه قضاییه و تواناییهای آن» و «نعمت همراهی و محبت و اطاعت مردم نسبت به نظام و انقلاب اسلامی»، از جمله نعمتهای بزرگ پروردگار هستند و همه باید مراقبت کنند که این نعمتها تضییع نشود و از آنها استفاده حداکثری شود.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای این دیدار با تجلیل از شخصیت شهید آیت الله بهشتی بهعنوان معمار قوه قضاییه جمهوری اسلامی، افزودند: نام شهید بهشتی با قوه قضاییه پیوند خورده است زیرا وی با نیت خالص و با اندیشه راهبردنگر و با تفکر ایجاد بنای جدید دستگاه قضایی در جمهور اسلامی، وارد این قوه شد و با دانایی و نگاه تحولی، خدمات شایانی را در مدتی کوتاه انجام داد.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به حضور شخصیت های برجسته در رأس قوه قضاییه در طول سالهای پس از انقلاب، آیت الله آملی لاریجانی را شخصیتی برجسته و دارای شایستگی های بالای علمی، عملی، معنوی و فکری دانستند و ضمن قدردانی از زحمات ایشان و مسئولان دستگاه قضایی، خاطرنشان کردند: در سالهای اخیر کارهای مهم و با ارزشی در قوه قضاییه انجام شده است و این اقدامات باید با شیوه های مؤثر تبلیغی، به اطلاع افکار عمومی رسانده شود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رئیس قوه قضاییه گزارشی از خدمات و فعالیتهای این قوه بیان کرد.
آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به توصیههای رهبر انقلاب به مسئولان دستگاه قضائی در سال گذشته، گفت: «مبارزه با مفاسد و تخلفات در درون قوه قضاییه و نظارت جدی بر عملکرد قضات»، «تصویب و ابلاغ برنامه چهارم توسعه قضایی»، «ابلاغ دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش پنج درصدی تعداد آنها»، «تربیت نیروهای متخصص»، «تدوین لوایح قضاییِ مؤثر»، «انعکاس رسانه ای فعالیتهای قوه قضاییه»، «ارائه آموزشهای حقوقی و قضایی به مردم»، «تبیین دستاوردهای حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران» و «تلاش برای احیای حقوق بشر اسلامی» از جمله اقدامات و برنامههای این دستگاه در یک سال اخیر بوده است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ورود بیش از ۱۵ میلیون پرونده به دستگاه قضائی در سال گذشته خاطرنشان کرد: «تدوین دستورالعمل پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی»، «مبارزه با مفاسد اقتصادی و تأمین امنیت اقتصادی»، «توسعه منابع انسانی و افزایش تعداد قضات»، «توسعه فناوریهای نوین و اهتمام به پژوهش»، بخش دیگری از فعالیتهای قوه قضاییه بوده است.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا