مراسم بزرگداشت سردار شهید سلیمانی، ابومهدی المهندس و دیگر شهیدان جنایت آمریکا در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم بزرگداشت سردار بزرگ و پر افتخار اسلام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، مجاهد بزرگ شهید ابومهدی المهندس و دیگر شهیدان جنایت تروریستی آمریکا با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این مراسم که رؤسای قوای سهگانه، مسئولان لشکری و کشوری، تعدادی از وزیران و مسئولان عراقی، جمعی از نمایندگان گروههای مقاومت و سفرای کشورهای خارجی حضور داشتند، آقای فالح الفیاض رئیس شورای امنیت ملی و حشدالشعبی عراق به نمایندگی از همه مسئولان و مردم این کشور، شهادت سردار بزرگ حاج قاسم سلیمانی را به رهبر انقلاب اسلامی و ملت ایران تسلیت گفت و افزود: برای ما بسیار سنگین است که خون پاک این عزیزان در عراق یعنی در سرزمین حضرت سیدالشهداء علیهالسلام به زمین ریخته شد. مردم عراق در غم از دست دادن این شهید دلاور یکپارچه ایستادند و اعلام کردند فرمانده از تو متشکریم.
آقای فیاض همچنین با گرامیداشت یاد شهید ابومهدی المهندس گفت: شهید ابومهدی همراه و همگام شهید سلیمانی در جنگ مقابل با تکفیر و تأمین امنیت برای مردم عراق بود و سرانجام نیز گوشت و خون آن دو شهید با یکدیگر آمیخته شد.
در این مراسم همچنین حجتالاسلام والمسلمین صدیقی در سخنانی با برشمردن امتیازات برجسته سردار شهید سپهبد سلیمانی، گفت: حاج قاسم عزیز در عین آنکه مجاهد، طراح، هوشمند، فرمانده و فاتح بود، با الگوگیری از حضرت صدیقه کبری سلاماللهعلیها، نسبت به ولایت کاملاً مطیع و فرمانبردار بود و شهادت او نیز مانند حیاتش، موجب عزت اسلام و انقلاب شد.
در این مراسم، قاریان قرآن کریم به تلاوت آیاتی از کلامالله مجید پرداختند و ذاکران اهلبیت علیهمالسلام در مصائب حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها نوحهسرایی کردند و اشعاری در فضلیت جهاد و مجاهدان راه خدا از جمله شهید سلیمانی قرائت کردند.
منبع خبر:میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
مردم تهران راهپیمایی حمایت از اقتدار و محکومیت آشوبهای اخیر را به سمت میدان انقلاب آغاز کردند.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۱۰ روز از آشوبها اغتشاشات و هرجومرجهای عناصر خودفروخته که از اعتراضات مسالمتآمیز مردم برای افزایش قیمت بنزین سوءاستفاده کردند، میگذرد.
مردم بصیر و زمانشناس تهران، تجمع حماسی مردمی در لبیک به مقتدای عظیمالشأن امّت اسلامی، مقام معظم رهبری «مدظله العالی» و حمایت از اقتدار و امنیت کشور در برابر شرارتهای آشوب گران و دسیسه آمریکایی – صهیونیستی و مزدوران استکبار را از دقایقی پیش در میدان انقلاب امروز آغاز کردند.
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مراسم سخنرانی میکند.
مسیرهای اجتماع عظیم مردم تهران علیه آشوبگران
مسیر شماره یک: از شمال (خیابان کارگر شمالی تقاطع بلوار کشاورز به سمت میدان انقلاب)
مسیر شماره دو: از جنوب (میدان حر، خیابان کارگر جنوبی به سمت میدان انقلاب)
مسیر شماره سه: از شرق (میدان فردوسی، خیابان انقلاب به سمت میدان انقلاب)
مسیر شماره چهار: از سمت غرب (چهارراه نواب تقاطع خیابان آزادی به سمت میدان انقلاب).
شرکت کنندگان در تجمع بزرگ مردمی حمایت از اقتدار و محکومیت ناامنیهای اخیر، با قرائت قطعنامهای مواضع خود را در ۶ بند اعلام کردند.
علی ربیعی سخنگوی دولت در اجتماع باشکوه مردم تهران در حمایت از اقتدار و امنیت کشور حضور پیدا کرد.
فرمانده کل سپاه گفت: امروز که مردم در تهران جمع شدند و اغتشاشات را سرکوب کردند، تیر محکمی بر قلب آمریکا زدند.
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در اجتماع مردم تهران در حمایت از اقتدار و امنیت کشور حاضر شد.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در اجتماع باشکوه مردم تهران در حمایت از اقتدار و امنیت کشور حضور پیدا کرد.
فرمانده کل ارتش گفت: مردم در برابر اغتشاشگرانی که از آمریکا خط می گیرند و امنیت را خدشه دار می کنند سکوت نمی کنند.
حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور در اجتماع باشکوه مردم تهران در حمایت از اقتدار و امنیت کشور حضور پیدا کرد و به جمع مردم حاضر در این اجتماع پیوست.
آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان لحظاتی پیش در اجتماع بزرگ و خودجوش مردم تهران در حمایت از امنیت، آرامش و اقتدار کشور حضور یافت.
تصاویری از حضور شخصیتهای سیاسی و افراد مشهور در راهپیمایی مردم تهران در حمایت از اقتدار ایران و محکومیت ناامنی و آشوبهای اخیر را مشاهده میکنید.
مردم ولایتمدار تهران در محکومیت اغتشاشگران و نا آرامیهای اخیر در راهپیمایی عظیمی شرکت کردند.
منیع: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
وزیر دفاع با حضور در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی از بیمارستان سیار ساخت وزارت دفاع در کربلا معلی بازدید کرد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه همه دستگاههای دولتی و نهادهای مردمی در خدمت گذاری به زائران اربعین حسینی از هیچ کوششی فروگذار نکردند و با توجه به حجم بیشتر زائرین اربعین در سال جاری خدمات گستردهتر و مطلوب تری برنامه ریزی و ارائه شد، با تشریح حمایتها و پشتیبانیهای متنوع و بی دریغ نیروهای مسلح اعم از ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران، وزارت دفاع و نیروی انتظامی از ستاد اربعین کشور اظهار کرد: کمیتههای تخصصی ستاد اربعین نیروهای مسلح در قالب کمیتههای امنیتی، فرهنگی، نیروی انسانی، فنی و مهندسی و ترابری و پشتیبانی خدمات شایان توجهی را به زائران حسینی (ع) ارائه دادند.
حاتمی در بازدید از بیمارستان سیار ساخت وزارت دفاع، استقرار این بیمارستان ۶۵ تختخوابی که توسط دولت و نیروهای مسلح عراق درکربلای معلی برپا شده است را یکی از اقدامات شایان توجه در ارائه خدمات درمانی اورژانسی، بستری و همچنین در زمینه عملهای جراحی مهم به زائران برشمرد.
او با بیان اینکه با استقرار موکب مردم یاری عاشورائیان وزارت دفاع در مرز مهران یک دستگاه تصفیه، تولید و بسته بندی آب در خدمت زائرین قرار گرفت افزود: این دستگاه با ظرفیت تولید ۴۰ هزار بطری آب در روز و نگهداری در سردخانه به صورت شبانه روزی خدمات لازم را به زائران ارائه میکرد.
حاتمی آماده باش مراکز چهارگانه مینزدایی وزارت دفاع به منظور پاکسازی میادین مین قابل دسترسی و نزدیک به جادههای تردد زوار، اعزام صدها اتوبوس و خودروی سواری، پشتیبانی فنی و مهندسی و همچنین ارائه خدمات فرهنگی را از دیگر اقدامات وزارت دفاع در ایام مراسم راهپیمایی اربعین برشمرد.
وزیر دفاع با تقدیر و تشکر از نیروهای مسلح که مجاهدانه و خالصانه در ارائه خدمات گسترده به زائران حضرت سید الشهداء (ع) ماهها بی وقفه قبول زحمت نموده اند خاطر نشان کرد: نیروهای مسلح دوش به دوش دولت خدمتگزار، نهادهای مردمی و سازمانهای دیگر همواره دربرنامهها و رویدادهای ملی ومناسبتی از هیچ کوششی فروگذار نکرده و هدف نهایی همه مسئولین و نهادها نشر و گسترش فرهنگ متعالی اسلام و قرآن و سیره اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و اعتلای نام و پرچم مقدس اسلام عزیز دراین پهنه خاکی است.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: نیروهای مسلح و واحدهای صنعتی وزارت دفاع در حال مذاکره برای خروج از تهران هستند.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح امروز (پنجشنبه) در حاشیه بازدید از سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ستاد کل نیروهای مسلح با اعزام تیمهایی به ارتش، سپاه و ناجا به ارزیابی آنها میپردازد که حضور امروز ما در سپاه تهران بزرگ نیز در همین راستا بود.
او با اشاره به اینکه در پادگان ولیعصر سپاه تهران بزرگ فرماندهان شهیدی، چون متوسلیان، همت و کاظمی حضور داشتند، افزود: سپاه امنیت کلان تهران را بر عهده دارد که توسط قرارگاه ثارالله تامین میشود؛ همچنین سپاه تهران بزرگ در قالب ۲۳ ناحیه و بیش از هشت هزار پایگاه مقاومت، بسیجان را سازماندهی کرده است که کارهای ارزشمند و اقدامات امنیتساز فراوانی را انجام دادهاند.
سرلشکر باقری ادامه داد: سپاه در تهران تمهیدات و اقدامات امنیتی را در مراسمهای مختلف مانند سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و راهپیمایی ۲۲ بهمن را هر سال در حمایت از ناجا انجام میدهد؛ البته غیر از این کارها، در کمک به محرومین و سیلزدگان زدگان و احداث اردوگاه برای ترک اعتیاد معتادان نیز انجام میدهد.
او تصریح کرد: در ارزیابی یکپارچهای که از همه نیروهای مسلح داشتیم، اقدامات نیروهای مسلح در ارتش، سپاه و ناجا برای دفاع و امنیت محدوده پایتخت باید انجام دهند، به خوبی در حال انجام است؛ در همین راستا نواقص و مشکلات نیز احصا و ابلاغ شد تا با رفع آنها شاهد امنیت مناسبتری در تهران باشیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر خروج پادگانهای نظامی از تهران هم عنوان کرد: خروج پادگانها از تهران، چون مصوبه قانونی است، ما هم نسبت به آن پایبند هستیم بر این اساس فقط بخشهای ستادی که اداری محسوب میشوند طبق قانون در شهر باقی میمانند.
او اضافه کرد: بنابراین در طی سالهای اخیر نیروهای مسلح و واحدهای صنعتی وزارت دفاع مانند باطریسازی از تهران خارج شدند و بخشهایی هم که باقی ماندهاند در حال مذاکره با شهرداری، استانداری و وزارت راه و شهرسازی هستند تا با توافقی که در خصوص جابه جایی زمین صورت میگیرد، این واحدهای باقیمانده نیز به خارج منتقل شوند و این هم در حال اجرا است.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس کمیته امنیت مجلس از ابلاغ طرح امنیتی خانه ملت به ردههای امنیتی خبر داد.
ولیالله نانواکناری رئیس کمیته امنیت مجلس در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ابلاغ طرح امنیتی مجلس از سوی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به ردههای امنیتی خانه ملت خبر داد.
وی ادامه داد: بعد از حادثه تروریستی تهران کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به این موضوع ورود و بعد از بررسی نقاط ضعف و قوت نتیجه را به رئیس مجلس شورای اسلامی گزارش کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان داشت: حال لاریجانی بر اساس این گزارش به ردههای امنیتی مجلس ماموریتی را واگذار کرده و آنها با قراردادن آن در طول کار خود قدرت امنیتی بیشتری پیدا خواهند کرد.
رئیس کمیته امنیت مجلس خاطر نشان کرد: اکنون شاهد انسجام بیشتر نیروهای امنیتی در مجلس هستیم.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا-
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا گفت: دولت به دلیل عدم ابلاغ برخی از آییننامههای مبارزه با قاچاق کالا، دستورالعملهای لازم این قانون را به درستی اجرا نکرده است.
"احمد انارکی محمدی" رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه در سال 92 قانون کاملی برای مبارزه با قاچاق کالا تصویب و ابلاغ شد، گفت: بعد از آن اصلاحیهای از سوی دولت فرستاده شد، موارد و ابزار لازم به آن افزوده شد.
کوتاهی دولت در امر نگارش آیینهای قانون مبارزه با قاچاق کالا
وی با بیان اینکه دولت باید برای این مصوبه، آیین نامههای لازم را مینوشت که بعضا در این امر کوتاهی کرد، تصریح کرد: به دلیل عدم ابلاغ برخی از این آییننامهها یا نوشته نشدن آنها قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به درستی اجرا نشد و با پیگیری مجلس طی دو سال گذشته برخی از دستورالعملها به دستگاههای مربوط ابلاغ شد که تا حدودی حجم قاچاق را کاهش داد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس افزود: روزی آمار قاچاق 25 میلیارد دلار بود و اکنون تا 12 میلیارد هم کاهش داشته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به انتقاد برخی به دولت درباره عدم اجرای قانون در مبادی ورودی، نصب برچسب و در جادهها برای مبارزه با قاچاق کالا گفت: در حقیقت این موارد به همان آیین نامهها و دستورالعملهایی بازمیگردد که به درستی ابلاغ یا نوشته نشد، در ماده 13 این قانون وزارت صنعت و معدن موظف شده برای کالاهای وارداتی کد شناسه تعریف کند تا خریدار بتواند قاچاق بودن یا نبودن آن را تشخیص دهد.
برگزاری جلسه هیئت تحقیق از سازمان مبارزه با قاچاق کالا طی هفته آینده
انارکیمحمدی بیان داشت: با توجه به درخواست نمایندگان طی سال گذشته برای تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا هیئتی در این زمینه تشکیل شد و امروز هم جلسهای در این مورد با نمایندگانی از دستگاههای مربوطه داشتیم.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: هفته آینده هم جلسهای با نمایندگان دستگاههای مربوطه خواهیم داشت تا پاسخ 9 سوال نمایندگان را که منجر به این تحقیقات شد را پاسخگو باشند، پیش از این سوالات با توجه حوزه تخصصی میان آنها تقسیم شده بود.
وی در ادامه تاکید کرد: هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا قرار است، طی اطلاعیهای اعلام کند تا افراد حقیقتی و حقوقی که در روند مبارزه با قاچاق اطلاعات و گزارشهایی دارند که میتواند به ما کمک کنند را به دبیرخانه این هیئت واقع در ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صورت محرمانه ارائه و ارسال کرده تا پیگیری و بررسی شود.
ایجاد سایتی برای دریافت اطلاعات عمومی از روند مبارزه با قاچاق
نماینده مردم رفسنجان و انار تصریح کرد: به زودی سایت و شماره تلفنهای مشخصی را برای ارتباط با دبیرخانه هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا اعلام خواهیم کرد تا کلیه بحثها در دستگاههای مختلف دنبال شود.
انارکیمحمدی با اشاره به انتقاد برخی نمایندگان نسبت به آمار اعلام شده از سوی دولت درباره کاهش بحث قاچاق کالا در کشور گفت: آمار اعلام شده با توجه به نحوه برآورد بوده است، میزان واردات، صادرات و مصرف در کشور از مبادی قانونی مشخص بوده لذا بر اساس آن میتوان میزان اجناس قاچاق در کشور را برآورد کرد.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین در واکنش به برخی آمارها در مورد میزان واردات قاچاق کالا از مبادی رسمی هم گفت: آمار 80 درصدی واردات قاچاق از مبادی قانونی را قبول ندارم اما به دلیل نبود تجهیزات لازم در بسیاری از مبادی ورودی قاچاق انجام میشود، از سوی دیگر تعرفهها را با وجود مجوزهای لازم باید تکلیفشان را مشخص و از این موضوع جدا کرد.
وی با تاکید براینکه حجم بالایی از قاچاق از تهران به دیگر نقاط پخش میشود، بیان داشت: ما به دنبال شناسایی و معرفی مبادی قاچاق هستیم تا این گلوگاهها بسته شود، البته دولت باید با ساماندهی بحث اشتغال و تولید موجب رونق فضای کسب و کار شود و از سوی دیگر فرهنگ سازی لازم انجام شود دیگر مردم به سوی کالای داخلی روی آورده و عملا فضایی برای اجناس قاچاق در بازار باقی نمیماند.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
نیروهای اطلاعات سپاه تهران صدها دستگاه بیسیم، تجهیزات شنود، جاسوسی و استراق سمع را در شمال تهران کشف کردند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از کانال تلگرامی خبرگزاری صداوسیما، یک منبع آگاه از کشف دشتگاههای جاسوسی در تهران خبر داد و اظهار داشت: این تجهیزات از یک باند شناسایی و کشف شد که به صورت سازمان یافته، اقدام به فروش این تجهیزات در داخل کشور میکردند.
به گفته این منبع آگاه بدنبال پیگیری این پرونده، ۴ نفر از عناصر اصلی این باند، شناسایی و دستگیر شدند و مشخص شد که تجهیزات کشف شده از استانهای مرزی و به صورت قاچاق وارد کشور شده بود.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: پس از اقدام اخیر سنای امریکا، هیئت ویژه نظارت بر برجام تشکیل جلسه داد و در ایندهای نزدیک این هیئت جلسهای دیگری خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه دیدار با کریستن ماسه دبیرکل وزارت اروپا و امور خارجه فرانسه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری نشست سالانه گروهک تروریستی منافقین در پاریس گفت: آنچه که مورد تایید جمهوری اسلامی ایران است توسعه روابط با فرانسه در حوزههای سیاسی، اقتصادی و بین المللی است. مواردی که در این جلسه دبیر کل وزارت اروپا و امور خارجه فرانسه برآن تاکید کرد و ما هم بر آن تاکید داریم.
وی افزود: اقدامات خصمانهای که در پاریس صورت گرفت، مورد مخالفت ماست و طبیعتا میزبانی از تروریستها و یا کسانی که سابقه تروریستی مثل منافقین دارند، به نفع صلح منطقهای و بین المللی نخواهد بود.
ولایتی با اشاره به حمایت کشورهای غربی از داعش تصریح کرد: حمایتی که از داعش توسط برخی از کشورهای غربی انجام شد، آثار سوء این حمایت از داعش دامن خود آنها را گرفت و بدون تردید ما در چارچوب موازین اصولی خودمان با کشورها رابطه داریم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه حجم روابط ایران و فرانسه افزایش بالایی داشته گفت: مبادلات ایران با فرانسه ۴۰۰ درصد افزایش یافته یعنی ۴ برابر شده و بخصوص اقدام اخیر بین وزارت نفت و شرکت توتال نقش بسیار مهمی را در توسعه روابط ایران و فرانسه ایفا میکند.
وی با اشاره به نزدیکی مواضع دو کشور در بسیاری از مسائل منطقهای نسبت به دیگر کشورهای غربی، اظهار داشت: در صحبتهایی که با آقای کریستن ماسه داشته ام تاکید کردم که ما از تمامیت ارضی سوریه، عراق، لبنان و یمن و کل کشورهای منطقه حمایت میکنیم؛ بنابراین با اینکه در داخل عراق بخشی خواهان جدایی و استقلال هستند، قطعا جمهوری اسلامی ایران با این تجزیه طلبیها مخالف است و حتما از تمامیت ارضی و حکومت مقتدر مرکزی حمایت میکند.
ولایتی با اشاره به مواضع فرانسه در قبال مسائل منطقهای اظهار داشت: دبیرکل وزارت اروپا و امور خارجه فرانسه هم تاکید بر این داشت که این کشور هم از تمامیت ارضی کشورهای منطقه حمایت میکند. این موارد نقاط مشترک ما با فرانسه است و این کشور اگر از سیاستهای خلق الساعه ترامپ تبعیت نکند قطعا به نفع مردم و آینده فرانسه است. استنباط ما این است که آنها به سمتی میروند که باز هم مستقلتر از آمریکاییها باشند و این نوع حرکات هم در فرانسه تکرار نشود.
ولایتی در پایان با اشاره به تشکیل جلسه هیئت ویژه نظارت بر برجام تصریح کرد: پس از اقدام اخیر سنای امریکا، هیئت ویژه نظارت بر برجام تشکیل جلسه داد و در ایندهای نزدیک این هیئت جلسهای دیگری خواهد داشت.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا-
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: انگلیس دوباره به دنبال ساماندهی کشورهای عرب منطقه است و احتمال بروز فتنه جدید توسط ائتلاف سعودی- صهیونیستی در منطقه وجود دارد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرلشکر رحیم صفوی، دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، به منظور سخنرانی در گفتوگوهای راهبردی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در جمع مدیران، اندیشمندان و سیاستگذاران این مجموعه حاضر و با ارئه سخنرانی خود با موضوع"تأثیر موقعیت ژئوپلیتیکی ایران بر آمایش سرزمین و برنامه ششم توسعه کشور" و در تشریح موقعیت ژئوپلیتیکی ایران گفت: جنوب غربی آسیا در حقیقت منطقه واسطی بین سه قاره آسیا-اروپا و آسیا-آفریقاست که ایران در این منطقه به طور مستقیم و غیرمستقیم از حوادث این سه قاره متأثر است و هر نوع رخدادی از قبیل: روابط یا تغییرات سیاسی-نظامی، اقتصادی و فرهنگی حاکم بر این قارهها و دولتهای آنها به نحوی بر ایران تأثیرگذار است و قدرت نفوذ فرهنگی و سیاسی ایران هم در تغییر و تحولات این منطقه تأثیرگذار است.
وی افزود: موقعیت جغرافیایی ایران غیر از عراق، افغانستان و حتی ترکیه است و موقعیت جغرافیایی و وزن برتر ژئوپلیتیکی ایران در جنوب غرب آسیا غیر قابل جایگزین میباشد.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به امکان محور قرار گرفتن جمهوری اسلامی در پیدایش تشکلهای منطقهای، گفت: ایران با داشتن یک موقعیت مرکزی نسبت به کشورهای پیرامونی (۱۵ کشور همسایه) میتواند در پیدایش تشکلهای منطقهای (اقتصادی، گردشگری و سیاسی) و فعال شدن در حوزههای ژئوپلیتیکی مجاور ایران نقش موثر و تعیین کننده داشته باشد و فرآیند سیاسی این حوزهها را تقویت کند.
سرلشکر صفوی با اشاره به حوزههای مختلف ژئوپلیتیکی مرتبط باایران، تصریح کرد:حوزههای ژئوپلیتیکی که کشور ایران با آن ارتباط دارد دارای تفاوتها و تشابهاتی با هم هستند در عین حال ایران نیز با تمام این حوزهها دارای تشابهات و تجانسها و همچنین منافع مشترک میباشد و میتواند به صورت بالقوه عامل اتصال برای تمامی این حوزهها باشد و همچنین در تشکیل این حوزهها نقش موثری را بر عهده گیرد.
وی از قرار گرفتن ایران در بیضی انرژی جهان و مسیر ترانزیت شرق به غرب و شمال به جنوب و همچنین تسلط بر تنگه هرمز و کانون ژئوپلیتیک اسلام ناب بعنوان بنیادهای ژئوپلیتیکی ایران نام برد و با اشاره به وسعت مرزهای دریایی کشور، اظهار داشت: ایران با دارا بودن نزدیک به ۲۷۰۰ کیلومتر مرز دریایی در جنوب و شمال میتواند از ظرفیت سواحل دریایی برای توسعه صادرات و همچنین واردات بهره گیری کند، اما متاسفانه استراتژی دریایی و بهره گیری از این مرزها را نداریم و استراتژی فعلی ما استراتژی برّی است و برنامه ریزان دولتی ما هنوز راهبرد دریایی را درک نکردهاند.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به قرارگرفتن جمهوری اسلامی ایران بعنوان کانون اسلام ناب، گفت: از نظر من نه فلسفه غرب و فرهنگ لیبرالیسم غربی و نه دیدگاههای اسلامی برخی از کشورهای عربی و حتی ترکیه الهام بخش برای مسلمانان و برای آینده بشریت نیست و این فرهنگ و اندیشه اسلام ناب محمدی (ص) است که میتواند برای بشریت و ملتهای آزادیخواه، نقش نجات و رهایی تا رسیدن به استقلال را داشته باشد.
این استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه در ادامه از هفت حوزه ژئوپلیتیکی آسیای میانه، فلات ایران، عمان و اقیانوس هند، خلیج فارس و دریای مازندران و حوزه ژئوپلیتیکی قفقاز- آناتولی و غرب ایران تا شمال آفریقا بعنوان حوزههای ژئوپلیتیکی مجاور ایران نام برد و با اشاره به فرصتها و چالشهای پیش روی در حوزه ژئوپلیتیکی آسیای میانه، خاطرنشان کرد: قرابت تمدنی و فرهنگی و طول مرزهای جغرافیایی و همچنین اتصال راه آهن ایران از طریق کشورهای آسیای میانه به چین و کریدور ترانزیت از آسیای میانه به دریای عمان از طریق دریای عمان و یا بندرعباس در کنار بررسی انتقال آب از مسیر تاجیکستان-افغانستان-ترکمنستان به شرق ایران با در نظرگرفتن تمامی جوانب و ملاحظات سیاسی، اقتصادی و امنیتی و صدور گاز ایران به تاجیکستان و اتصال راه آهن آسیای میانه از طریق ایران به عراق و سوریه به مدیترانه فرصتهای مناسبی در حوزه ژئوپلیتیکی آسیای میانه شامل کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان و قرقیزستان، پیش روی جمهوری اسلامی قرار داده است و مفهوم اتصال راه آهن آسیای میانه از طریق ایران به عراق و سوریه به مدیترانه به معنای ترانزیت مواد خام به اروپا و ترانزیت مواد ساخته شده به آسیای میانه و کسب در آمد سالیانه چندصد میلیون دلاری برای ایران است و در کنار این درآمد مفاهیم اقتصادی، سیاسی و امنیتی را در خودگنجانده است.
وی ادامه داد: به عنوان معلم جغرافیای سیاسی پیشنهاد میکنم هم اکنون که روابط مناسبی با روسیه داریم در حوزه ژئوپلیتیکی آسیای میانه حضور دائمی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای برای ما مناسب به نظر میرسد. به نظر بنده سازمان همکاریهای شانگهای در آینده در مقابل ناتو جایگزین پیمان ورشو خواهد شد.
سرلشکر صفوی در ادامه با اشاره به فرصتها و چالشهای فراروی جمهوری اسلامی ایران در حوزه ژئوپلیتیکی عمان و اقیانوس هند شامل کشورهای ایران، پاکستان، هند، عمان، و امارات متحده عربی، عنوان کرد: نبایستی فراموش کرد که از جنگ جهانی اول و دوم همواره انگلیسیها متحد استراتژیک آمریکاییها بودند. انگلیسیها در خلیج فارس کاملا با آمریکا هماهنگ هستند و مدتها است که انگلیس از این منطقه خارج شده بود، اما نزدیک به دو سال است به بحرین و خلیج فارس برگشتهاند و برگشت انگلیسیها به خلیج فارس دارای مفاهیم استراتژیک میباشد و در حقیقت انگلیسیها بدنبال ساماندهی کشورهای عربی به کمک آمریکا هستند.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در ادامه با تشریح مزیتهای انعقاد پیمان عدم تخاصم با کشورهای همسایه ایران و منطقه، پیشنهاد داد: بایستی در راستای تأمین امنیت ملی در مرزها میان جمهوری اسلامی ایران با برخی از کشورهای همسایه قرارداد عدم تخاصم منعقد شود.
وی ادامه داد: شکست ائتلاف آمریکا، عربستان سعودی، ترکیه، اردن، و قطر در مسائل عراق و سوریه برای آمریکاییها و سعودیها گران تمام شد و منجر به کاهش وزن سیاسی سعودیها شد، از سوی دیگر شکست سعودیها در جنگ یمن برای آل سعود تحقیر آمیز بود و در نتیجه عربستان سعودی در پی شکستهای خود و با حمایت آمریکا، انگلیس و صهیونیستها بدنبال تشکیل به اصطلاح ناتوی عربی میباشد.
سرلشکر صفوی با تشریح حوزه ژئوپلیتیکی غرب ایران تا شمال آفریقا شامل کشورهای عراق، سوریه، لبنان، فلسطین اشغالی، اردن، آفریقا، لیبی، تونس و مراکش، گفت: حوزه ژئوپلیتیکی غرب ایران تا شمال آفریقا برای جمهوری اسلامی ایران یک حوزه مهم و استراتژیک است و توسعه راه آهن و نفوذ سیاسی و انتقال گاز و نفت مسیر عراق و سوریه به مدیترانه در کنار افزایش صادرات به عراق تا ۲۰ میلیارد دلار از فرصتهای پیش روی ایران در این حوزه است.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستیابی عراق به پیروزی در باز پس گیری موصل، افزود: شکست داعش در حال به نتیجه رسیدن است و در حقیقت شکست داعش، شکست ائتلاف آمریکا، عربستان، ترکیه، اردن، قطر و صهیونیستها در منطقه است.
سرلشکر صفوی با اشاره به ادامه دار بودن نا امنیها در عراق، خاطر نشان کرد: پس از شکست داعش در عراق نا امنیها در این کشور احتمالا ادامه خواهد داشت و آمریکاییها عراق را رها نخواهند کرد وپس از شکستهای آمریکا، عربستان سعودی و صهیونیستها در عراق و سوریه، احتمال ایجاد فتنه جدیدی در منطقه خلیج فارس توسط همین ائتلاف وجود دارد.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسینظامی
برچسبها: پاتوق رضا
اولین اجلاس مشترک امنیتی ایران و روسیه امروز دوشنبه (12 تیرماه) در وزارت کشور برگزار شد.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین اجلاس مشترک امنیتی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه امروز دوشنبه (12 تیرماه) در وزارت کشور برگزار شد.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز با «سیدعمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (دوشنبه 12 تیر) با «سیدعمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق دیدار و گفتوگو کرد.
این دیدار در محل ساختمان مشروطه مجموعه بهارستان انجام شد.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
رییس مجلس شورای اسلامی باغ کتاب تهران را افتتاح کرد.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل مجموعه باغ کتاب تهران را افتتاح کرد و به همراه محمدباقر قالیباف شهردار تهران از مجموعه بازدید به عمل آورد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین از تندیس نورالدین پسر ایران رونمایی کرد.
موضوعات مرتبط: فرهنگیاخبار
برچسبها: پاتوق رضا
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی حادثه ساختمان پلاسکو پرداخت و در این گزارش به شاخصههای مدیریت بحران تاکید شده است.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مرکز پژوهش های مجلس امروز- دوشنبه- گزارشی با عنوان «بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» با تاکید بر مدیریت بحران منتشر کرد.
در این گزارش که در 5 بخش چکیده، مقدمه، قوانین، تکالیف و عوامل مرتبط با حادثه، جمع بندی و نتیجه گیری نهایی و منابع و مآخذ تهیه شده به بررسی حادثه ساختمان پلاسکو پرداخته است.
در مقدمه این گزارش در مورد نحوه ساخت و ساز ساختمان پلاسکو در سال 1337 اشاره شده است. همچنین در این مقدمه به تجهیزات این ساختمان و وضعیت آن در طول این سال ها پرداخته است.
در بخش قوانین، تکالیف وعوامل مرتبط با حادثه به بررسی قوانین مختلف وزارت کار، شهرداری در مورد وضعیت ساختمان ها پرداخته شده است.
در نتیجه گیری این گزارش در 28 بند آمده است:
1ـ درخصوص حادثه ساختمان پلاسکو، قوانین و عوامل متعددی دخیل هستند که نسبت سهم هریک از آنها به میزان تکلیف قانونی و نقش آفرینی دستگاه مورد نظر قابل بررسی است.
2ـ برآیند بررسی حادثه پلاسکو، ضرورت بازنگری در قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور، نقش هریک از دستگاه ها و سازمان مربوطه را بیان می کند.
3ـ یکی از اصول تدوین قواعد عمومی الزام آور بودن، مسئول بودن و پاسخگو بودن متناسب با مسئولیت (ضمانت های اجرایی لازم و متناسب) است که در قوانین موضوعه و مورد بررسی، تنها به الزام آور بودن و مسئولیت حداقل توجه شده است.
4ـ ساختمان پلاسکو، به عنوان یک کارگاه بزرگ که دارای حدود 570 واحد کسب وکار و با روابط کارفرما و کارگری بود، تابع قانون کار در ابعاد حقوقی، فنی، ایمنی و بهداشت بود و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اولویت رسیدگی بر مسائل فنی، ایمنی و بهداشتی آن مکان، قلمداد می شود.
5ـ قانون کار به نحوه تعطیلی و یا پلمب بخشی از محل کار و یا تمامی آن با در نظر گرفتن تکلیف نیروی کار بعد از تعطیلی و در زمان تعلیق کارگر پرداخته است.
6ـ از آنجایی که این ساختمان در اثر قوه قهریه (آتش سوزی) آوار شد، در چنین وضعیتی امکان ادامه کسب وکار میسر نبوده و کارگر به حالت تعلیق درآمده و سازمان تأمین اجتماعی براساس حکم مقرر در ماده (2) قانون بیمه بیکاری، مکلف به پرداخت حقوق کارگران در مدت زمان تعلیق و تا زمان بازگشت به کار می باشد و ازسوی دیگر نیز مدت زمان تعلیق کارگر، جزء سنوات کار وی محسوب خواهد شد.
7ـ گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صرفاً ناظر بر بازرسی های ادواری و موردی انجام شده و توصیه ها وتذکرات مبنی بر ضرورت تغییر کاربری (47) واحدی است که نوع فعالیت آنها در سال 1394 مطابق با نوع کاربری محل کسب وکار نبوده است. این نظارت ها و توصیه ها نیز موجب شد تا (20) واحد از (47) واحد از ادامه فعالیت در بخش تولیدی خود، متوقف و به فعالیت فروش و پخش بپردازند.
8ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف بوده تا از بُعد مسائل حقوقی (یا همان رعایت قواعد قانون کار در روابط مابین کارفرما و کارگر) و مسائل فنی و ایمنی (یا همان ضرورت رعایت ضوابط و مقررات فنی و ایمنی) به اعمال قانون بپردازد و در صورت وجود نقص فنی و ایمنی، تنها و صرفاً به یکبار اخطار به کارفرما اکتفا کند و سپس براساس تکلیف قانونی، گزارش درخواست پلمب بخشی از ساختمان و یا تمامی ساختمان را از دادستان و یا رئیس دادگاه عمومی مطالبه نماید.
9ـ تذکرات مرتبط با تغییر کاربری خارج از اختیارات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد و در حیطه تکالیف قانونی شهرداری تهران است، از این دیدگاه وزارت مذکور در صدر تقصیر و مسئول خسارات تحمیلی میباشد.
10ـ براساس قانون شهرداری، شهرداری مکلف بوده تا موارد خطر را به مالکین (یا صاحبان) ساختمان پلاسکو با قید مهلت، اخطار و اعلام نماید و در صورت عدم اقدام ازسوی مالکین (یا صاحبان آن ساختمان)، باید به عنوان مدیریت شهری و مدیریت بحران شهر تهران تمهیدات و اقدامات قانونی ازجمله هماهنگی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و برقراری ایمن سازی در این ساختمان را به عمل می آورده است.
11ـ شهرداری و سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران تا قبل از حادثه پلاسکو، هفت (7) اخطار به هیات مدیره ساختمان پلاسکو داده اند و متعاقباً در سال جاری مانور عملیات امداد و نجات و اطفای حریق ساختمان پلاسکو را برگزار کردند. درصورتی که براساس جزء «14» ماده (55) قانون شهرداری، تنها یکبار اخطار و آنهم اخطار به مالک تکلیف شده است، ازاین روی، شش (6) اخطار خارج از تکلیف قانونی صورت گرفته است. این مسئله گویای عدم رعایت حکم قانونی توسط شهرداری و عدم تمکین و همکاری هیات مدیره و مالکیت ساختمان پلاسکو در قبال تکلیف قانونی آنان می باشد که از این دیدگاه مسئول خسارت وارده شناخته می شوند.
12ـ شهرداری نمی توانسته مستقیماً کارگاه و محل کار را تعطیل نماید، اما از بابت ایمن سازی در برابر آتشسوزی می توانسته بعد از تنها یکبار اعلام اخطار به مالک جهت رفع خطر، نسبت به ایمن سازی آن ساختمان با محاسبه هزینه صدی پانزده و اخذ آن از مالک اقدام می نموده، اما بایستی در نظر داشت که اگر ایمن سازی توسط شهرداری، موجبات تعطیلی بخشی از کارگاه (یا محل کار) و یا تمامی کارگاه (یا محل کار) را به همراه داشته باشد، این اقدام دربردارنده تعلیق نیروی کار خواهد بود که قانون شهرداری در ازای این تعلیق مسکوت می باشد و قانون کار بدان پرداخته است. از این منظر، قانون کار در اولویت عملکردی بوده و شهرداری می بایستی هماهنگی لازم را با وزارت مذکور در اعمال قانون و ایمن سازی آن مکان عمومی به عمل می آورده است.
13ـ براساس اساسنامه سازمان آتشنشانی و تکالیف محوله به آن سازمان، این سازمان مکلف به یکسری از اقدامات ازجمله تهیه برنامه های ایمن سازی، نظارتی و مشورتی بوده است و می بایستی با استفاده از امکانات و توانایی های درون و برون سازمانی اقداماتی را در جهت کمک به ایمن سازی سالیانه حداقل ده درصد (10%) از اماکن عمومی و از طریق مشارکت در تأمین تجهیزات اولیه ایمنی و آتشنشانی به عمل آورد و به منظور نظارت بر حسن اجرای بازرسی ایمنی و اطمینان از رعایت ضوابط و مقررات مربوط، نسبت به انجام نظارت فنی عالی اقدام می نمود. ازسوی دیگر شهرداری های مناطق (22) گانه نیز مکلف شدند براساس اعلام سازمان آتشنشانی، اقدامات لازم جهت الزام مالک به رفع نواقص و مشکلات ایمنی ابلاغی را ظرف مدت تعیین شده در ابلاغیه به عمل آورند.
14ـ سازمان آتشنشانی ضمن برگزاری مانور به جهت آموزش فعالان آن ساختمان، در شهریورماه 1395 و پس از بازدید از ساختمان مذکور، دستورالعمل ایمنی ساختمان پلاسکو را تدوین و به هیات امنای ساختمان ابلاغ می نماید.
15ـ به نظر می رسد آنچه مانع اقدام قهری شهرداری و آتشنشانی را فراهم آورده است، اولاً اولویت قانون کار با توجه به پیش بینی وضعیت تعلیق کارگر و انعکاس آن به شورای شهر تهران در سال 1393 و ثانیاً ضعف مالی شهرداری برای اقداماتی اینچنین و وضعیت درآمدی و ضعف مالی اغلب شهرداری های مناطق تهران در قبال منابع هنگفت مورد نیاز برای اقدام به ایمن سازی این ساختمان و ساختمان هایی است که اخطارهای مشابهی را دریافت کرده اند.
16ـ غفلت و کوتاهی عملکرد دولت های ادوار در تهیه و ارائه لایحه قانونی نظام مالی و درآمدی شهرداری که از سال 1363 تاکنون مورد غفلت و اهمالکاری دولت ها قرار گرفته است نیازمند یادآوری می باشد.
17ـ براساس اعلام سازمان آتشنشانی، آتشسوزی ساختمان مذکور در ساعت 7 و 58 دقیقه و 23 ثانیه روز پنجشنبه مورخ 30/10/1395 رخ داد که پس از حدود 4 دقیقه از زمان اطلاع رسانی، نیروهای آتشنشانی در محل حضور می یابند، از این منظر بایستی بررسی شود که چرا سازمان آتشنشانی که در دقایق اولیه در محل حادثه حضور یافته است، نتوانسته آتش را مهار و خاموش کند؟
18ـ آیا حضور نیروهای آتشنشانی به همراه تجهیزات لازم بوده؟ آیا مدیریت و نحوه عملیات موجب شده تا آتشسوزی ادامه پیدا کند و موجب ریزش و آوار ساختمان شود؟
19ـ چرا در ساعت 11 و 2 دقیقه که دستور تخلیه ساختمان صادر و ریزش ساختمان در ساعت 11 و34 دقیقه یعنی حدود 3 ساعت و 35 دقیقه بعد از وقوع آتشسوزی حادث می شود، مأموران آتشنشانی همچنان در طبقات آن باقی مانده بودند؟
20ـ آیا دستور و یا مأموریتی بر ماندگاری مأموران در ساختمان صادر شده بود؟ اگر جواب این سؤال مثبت است، چرا احتمال ریزش ساختمان و خطر جانی مأمورین نادیده گرفته شده است؟
21ـ براساس قانون مدنی، مالک مسئول کلیه خساراتی است که از نتیجه بی توجهی به خطر احتمالی به بار آمده است. ازسوی دیگر مطابق حکم قانون، افراد صنفی فعال در ساختمان پلاسکو، مجمع امور صنفی و اتاق اصناف شهرستان تهران، در ازای عدم رعایت و اجرای مقررات فنی، ایمنی و حفاظتی مسئول هستند، اما به نظر می رسد که با توجه به مسئولیت مالک براساس قانون مدنی و ضرورت انجام تعمیرات و کلیه مخارجی که برای امکان انتفاع از ساختمان پلاسکو لازم بوده و درنظر گرفتن خلأ قانونی درخصوص عدم پیش بینی جبران هزینه تعیین شده برای برقراری ایمنی و رفع خطر توسط افراد صنفی و یا عدم پیش بینی شرایط معطوف به عدم توان مالی اشخاص موضوعه، در ازای عدم مسئولیت پذیری مالک، زمینه عدم تحقق این تکلیف قانونی به وجود آمده است.
22ـ نکته با اهمیت آنکه باید توجه داشت که در مواردی نظیر ساختمان پلاسکو که رابطه استیجاری قدیمی و دارای حق کسب یا پیشه یا تجارت می باشد، نظر به اینکه مالک در هنگام تخلیه ساختمان مکلف به پرداخت مبلغ سنگینی تحت عنوان حق کسب یا پیشه یا تجارت می باشد و ازسوی دیگر به دلیل قدیمی بودن رابطه استیجاری و نازل بودن نرخ اجاره بها (ولو در صورت تعدیل شدن) که مبلغ اندکی است. زمینه ای پیش می آید که مالک در چنین مواردی انگیزه چندانی به پیگیری وضعیت ساختمان خود نداشته و عملاً ساختمان در کنترل و اختیار مستأجران خواهد بود. مستأجر نیز حق تصرف برای تعمیرات اساسی ملک را ندارد. نتیجه این روند، رو به تزاید بودن فرسودگی ساختمان ها و ابنیه تجاری مشمول قانون روابط موجر و مستأجر است. برای اصلاح این وضعیت باید مقررات قانون روابط موجر و مستأجر سال (1356) و موضوع حق کسب یا پیشه یا تجارت اصلاح شود.
23ـ با توجه به صراحت قانون، شورای اسلامی شهر تهران مکلف بوده تا با نظارت لازم، دقیق و کامل، تدابیری را برای رعایت ایمنی و جلوگیری از خطر آتش سوزی به عمل بیاورد. اگر نظارتی در این خصوص صورت گرفته و یا تدابیری در ازای نظارت مذکور صورت گرفته است نیازمند مستندات مربوط به گزارش مربوطه در زمان انجام نظارت و تدابیر متخذه می باشد، اما به نظر میرسد که تصویب مقررات کلی و عامالشمول به منظور برقراری تکلیف برای شهرداری و سازمان آتشنشانی در قبال ایمن سازی ساختمان های عمومی و پر رفت وآمد نمی تواند رافع مسئولیت نظارت شورای اسلامی شهر تهران باشد، زیرا تحقق مصوبه شورا نیز نیازمند اعمال جایگاه نظارتی بود و این شورا با توجه به مشروح مذاکرات جلسه شهردار تهران درخصوص تذکرات مربوط به خطرات احتمالی ساختمان پلاسکو درصورتی که گزارش نظارتی از بابت ساختمان پلاسکو نداشته باشد و براساس آن اقدام لازم را به عمل نیاورده باشد به سهم خود مسئول است و شورا باید پاسخگو باشد.
24ـ ضرورت داشت تا شورای عالی مدیریت بحران کشور به ریاست رئیس جمهوری و همچنین سازمان مدیریت بحران کشور به ریاست معاونت وزارت کشور، زمینه تحقق تکالیف مندرج در قانون مدیریت بحران را در سطوح ملی و استانی فراهم می آوردند و بسیاری از موارد را در سطوح مدیریت بحران های استانی فراهم می ساختند.
25ـ عدم تحقق تکالیف قانون مدیریت بحران را میتوان ناشی از ضعف مدیریت، عدم برنامه ریزی و ضرورت اولویت بندی در ازای نیاز به منابع اعتباری ای دانست که در مواجهه با کسری بودجه سنواتی و محدودیت ها، در قبال ابنیه پرخطر می بایستی اعمال می شد، به عبارت دیگر ضعف هماهنگی و ضعف مدیریت بحران در سطوح ملی و محلی مشهود می باشد که به سهم خود مسئول هستند.
26ـ برخورداری از تجهیزات کافی و لازم در مواجهه با حوادثی مانند پلاسکو و وقایعی ازاین دست و میزان توانمندی مدیریت آن حوادث (در غالب ساختار مدیریت بحران) و همچنین میزان سطح آموزش مدیران سازمانی ساختارهای تشکیلات مدیریت بحران، نیازمند بازنگری و اراده جدی می باشد. از این دیدگاه اغلب مدیریت های ساختاری در سازمان های عضو مدیریت بحران، فاقد شناخت و آموزش لازم در مواجهه با انواع بحران هستند.
27ـ با توجه به تکالیف مندرج در قانون نظام صنفی و قانون نحوه فعالیت و نظارت بر فروشگاه های بزرگ، چندمنظوره یا زنجیرهای و آئین نامه اجرایی آن، سازمان بازرگانی استان و اتاق اصناف تهران و مجمع امور صنفی در ازای تکلیف قانونی در انجام بازرسی و رعایت نکات ایمنی در ساختمان پلاسکو، مسئول هستند.
28ـ در نهایت پیشنهاد می شود تا قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور در مراحل تصویب مورد توجه قانونگذاران محترم قرار گیرد و سازمان مربوطه به عنوان یک سازمان واحد و مستقل به صورت فرادستگاهی اقتدار لازم را در مراحل قبل، حین و بعد از بحران احراز نموده و در موارد مشابه مسئولیت بین دستگاه های مختلف و متعدد توزیع نشده و به عبارتی مسئولیت حادثه لوث نگردد.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور گفت: جنگهای منطقهای باید خاموش شود، این جنگها نه تنها در دنیای سیاست بلکه در طبیعت منطقه نیز مشکل آفرینند.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در همایش بین المللی مقابله با گرد و غبار که صبح امروز دوشنبه (12 تیرماه) در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: موضوع محیط زیست یکی از مسئلههای مهم برای سلامت و توسعه جوامع همچنین جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه است.
وی افزود: برای مقابله با بحران گرد و غبار و رفع خطرات این تهدید نیازمند برنامهریزی سرمایهگذاری و همکاری منطقهای و بینالمللی هستیم.
روحانی ادامه داد: دولت یازدهم یکی از اولویتهای خود را در ایران اولویت محیط زیست قرار میدهد حتی دولت یازدهم به عنوان دولت محیط زیست نامگذاری شد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: اولین تصمیم در دولت یازدهم درباره مسائل زیست محیطی بود و اولین مصوبه هم در مورد همین موضوع انجام شد. اگر اقدامات دولت یازدهم نبود امروز در غرب کشورمان نه با طوفان گرد و غبار و شن بلکه با طوفان نمک مواجه بودیم و حدود 14 میلیون نفر از مردم ایران که در استانهای غربی زندگی میکنند امروز ناچار به مهاجرت میشدند.
تثبیت دریاچه ارومیه از افتخارات دولت یازدهم است
وی یادآور شد: تثبیت دریاچه ارومیه از افتخارات دولت یازدهم و الگوی مهم زیست محیطی برای منطقه و جهان است.
روحانی بیان داشت: به دلیل شرایط اب و هوایی با معضل دریاچه ارومیه مواجه شدیم و به دلیل کاهش ریزش آسمانی این بحران شکل گرفت، اما عدم مدیریت صحیح نسبت به منابع آب کشتهای بیرویه، افقی و توسعه این کشتها عدم در نظر گرفتن حق آبهها و تالابها از جمله عواملی بود که باعث خشکی دریاچه ارومیه در سال 95 میشد و زندگی و کشاورزی مردم را تهدید میکرد.
رئیس جمهور اضافه کرد: دولت یازدهم اقدامات دیگری در حوزه مسائل زیست محیطی انجام داد از جمله آن می توان به احیای هورالعظیم اشاره کرد که امروز بیش از 80 درصد این هور را آب فرا گرفته است همچنین اقدامات مختلفی برای دریاچه هامون و سایر دریاچهههای کشور انجام شده البته این بدان معنا نیست که اقدامات ملی ما برای محیط زیست کافی بوده بلکه بدان معنا است که ما توانستیم در حد توان خود اقدامات ارزشمندی انجام دهیم.
وی گفت: مقرر بود بیش از 3 هزار میلیارد تومان اعتبار برای رسیدگی به مشکلات زیست محیطی در نظر گرفته شود از این روز تا پایان سال 95 دو هزار میلیارد تومان اعتبار در این حوزه هزینه شد تا این که ارومیه به تثبیت رسید.
روحانی خاطر نشان کرد: مردم میتوانند نسبت به آینده این دریاچه امیدوار باشند و اقدامات خود را در این حوزه تکمیل میکند.
رئیس جمهور متذکر شد: منشأ برخی طوفانها داخلی است و حدود 2 میلیون هکتار از بیابانهای ایران میتواند منشأ ریزگردها باشد، البته منشأ خارجی این پدیده قابل مقایسه با منشأ داخلی نیست چرا که پدیده ریزگردها 80 درصد منشأ خارجی و 20 درصد منشأ داخلی دارد.
وی تصریح کرد: کشورهایی از قبیل عراق، سوریه، اردن، کویت، عربستان، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان جزء کشورهایی هستند که در منطقه منشأ گرد و غبار به داخل کشورمان به شمار میآیند.
روحانی خاطر نشان کرد: گاهی در یک 24 ساعت 8 میلیون مترمکعب خاک با طوفان گرد و غبار جابهجا میشود و این به معنای آثاری است که میتواند در زندگی، سلامت، کشاورزی، باغات و به طور کلی در محیط زیست کشور تأثیرگذار باشد.
رئیس جمهور تأکید کرد: مسئله گرد و غبار در دهههای گذشته در کشور ما مسبوق به سابقه بوده اما این پدیده نسبت به گذشته چند برابر افزایش یافته است.
وی افزود: اگر شاهد این رخداد در دههای گذشته بودیم امروز 100 یا 130 روز در طول سال شاهد وقوع این پدیده هستیم، همچنین اگر دریاچه هامون با ظرفیت 15 میلیارد متر مکعب آب میتوانست بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان مطبوع مردم کند امروز با خشکی این دریاچه و تالابهای اطراف معضل بزرگی برای مردم بوجود آمده است.
روحانی گفت: موضوع گرد و غبار همانند سایر مسائل زیست محیطی از حد مسائل ملی فراتر رفته است و امروز غرب و شرق آسیا، شمال آفریقا و بسیاری از مناطق جهان از این موضوع رنج میبرند.
رئیس جمهور تصریح کرد: بیتردید گرد و غبار راه چاره دارد و برخی از این راه حل ها سلبی و ایجابی هستند. احداث سدها و بندها بدون مطالعه میتواند برای آینده منطقه خطرناک باشد و بسیاری از این فعالیتها باید متوقف شود.
وی تصریح کرد: نمیتوانیم در برابر آنچه محیط زیست ما را تخریب میکند بیتفاوت باشیم، احداث سدهای متعدد در افغانستان و بندها از کجکی، کمالخوان، سلما و دیگر سدها و بندها در شمال و جنوب این کشور در استان خراسان و سیستان و بلوچستان ما تأثیرگذار است.
روحانی تأکید کرد: اگر هامون به طور کامل خشک شود نه تنها از گردوغبار این منطقه، سیستان و بلوچستان در رنج است که حتی افغانستان هم در رنج خواهد بود و اگر جلوی طوفانهای شن گرفته نشود همه مردم منطقه ما و کشورهای منطقه دارای مشکل خواهند شد.
وی ادامه داد: گاهی مردم ناچار به مهاجرت خواهند شد، تمدنها در بخشی از سرزمینهای قدیمی منطقه ما رخت برخواهد بست. کشاورزی، شهرسازی و زندگی مردم متوقف خواهد شد و این یک مسئولیت انسانی، بینالمللی و منطقهای برای همه ما در برابر این تهدید است.
رئیس جمهور گفت: ما نمیتوانیم بدون همکاری با کشورهای همسایه، منطقه و جهان بر این معضل پیروز شویم.
منطقه قویتر باید مدنظر ما باشد
روحانی اظهار داشت: بحث بر سر اینکه کدام کشور منطقه ما قویتر باشد باید کنار گذاشته شود، قویترین کشور در منطقه نباید به عنوان هدف اول دنبال شود. منطقه قویتر باید مدنظر ما باشد نه اینکه در رقابتهای منطقهای یک کشور بخواهد در برابر کشورهای دیگر منطقه قد علم کرده و قدرت خود را به رخ بکشد و شکاف و تفرقه را بیشتر کند.
وی در ادامه تصریح کرد: ما یک خانواده مهم در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا هستیم، نمی توانیم از همدیگر فاصله بگیریم خانواده قوی میتواند در یک جمع خوب زندگی کند نه اینکه یک فرد در داخل خانواده قوی باشد و بقیه ضعیف باشند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید به فکر منطقه قوی و قویتر باشیم، بیان داشت: رقابتهای مخرب نابجا را کنار بگذاریم، جنگهای منطقهای را خاموش کنیم زیرا شعله این جنگها منجر به طوفان گرد و غبار شن هم خواهد شد نه تنها در دنیای سیاست که در طبیعت ما هم گرد و غبار و شن فراخواهد گرفت.
روحانی اذعان داشت: اگر داعش و بقیه گروههای تروریستی در عراق، سوریه و دیگر کشورهای منطقه به تخریب ساختمانها، مزارع، شهرها و کشتن انسانهای بیگناه میپردازند همان کشاورزی آباد منطقه تبدیل به بیابانی خواهد شد که فردا از گرد و غبارش مردم منطقههای عراق، سوریه، ایران و دیگران در رنج خواهند بود.
وی ادامه داد: اگر تروریسم به عنوان یک معضل برای همه منطقه ما است اگر تروریسم به عنوان میکروب مسری وجود دارد که همه منطقه را فرا میگیرد و هر آن کس و کشور و قدرت در منطقه که فکر کرده تروریسم به عنوان ابزاری برای پیشبرد سیاستهای وی در منطقه و جهان محسوب میشود، کاملا اشتباه کرده است.
رئیس جمهور تأکید کرد: تروریسم به عنوان یک معضل دامن همه را فراخواهد گرفت مگر آنکه همه دست به دست هم دهیم تا این معضل بزرگ را در منطقه از میان برداریم، هیچ سیاستی در منطقه و جهان موفق نخواهد بود مگر سیاست برد_برد.
دوران دیوارکشیها پایان یافته است
روحانی بیان داشت: اگر کسی فکر کند تنها میتواند منافع خود را به قیمت از بین بردن منافع دیگران تأمین کند حتما اشتباه کرده ولو آمریکا باشد، هر کشوری امروز در دنیا فکر کند میتواند به منافع دیگران صدمه بزند و خود را محفوظ نگه دارد در خطاست و اگر هر قدرت و ابرقدرتی کشوری را تهدید کند اول زندگی ملت خودش را تهدید کرده است.
وی تصریح کرد: امروز دوران دیوارکشیها پایان یافته است و اگر رهبران برخی کشورها تازه به دوران رسیده به فکر دیوار افتادهاند دیگر آن دوران سپری شده و باید دست به دست هم دهیم نه آنکه پا را قطع کنیم. ما باید کنار یکدیگر قرار بگیریم و نه از هم فاصله بگیریم باید با احترام به حقوق دیگران، حقوق ملت خود را حفظ کنیم نه آنکه گمان کنیم با تهدید دیگران میتوانیم حقوق خود را حفظ کنیم.
تنها راه برای زندگی مسالمت آمیز سیاست برد_برد در مساله محیط زیست است
رئیس جمهور گفت: اگر عربستان در چنین فکری است خطا میکند، اگر آمریکا در چنین فکری است اشتباه میکند از اسرائیل نام نمیبرم که تمام زندگی سیاسیاش خطا، غلط، تجاوز، اشغال و اشتباه بوده است و تنها راه برای زندگی مسالمت آمیز در منطقه حساس غرب آسیا و خاورمیانه و همه جهان سیاست برد_برد است.
روحانی ادامه داد: باید به یکدیگر کمک کنیم و در کنار هم قرار بگیریم، در بحث محیط زیست هم باید از سیاست برد_ برد استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: باید به دنبال طرحهایی باشیم که هم ترکیه، عراق و ایران سود ببرند نمیتوان در این منطقه به گونهای برخورد کرد که یک کشور از سرچشمههای آب منتفع شده و فکر کنند آیندهای مطمئن برای مردم کشورش خواهد داشت.
رئیس جمهور بیان داشت: ما امروز راهی نداریم جز اینکه یکدیگر را یاری کنیم، در جمهوری اسلامی ایران طی دهههای گذشته 7.5 میلیون هکتار از بیابانهای ما کنترل و تا حد زیادی مهار شده است اما در عین حال همچنان بیش از دو میلیون هکتار از بیابانهای ما برای آنکه منشأ گرد و غبار باشد همچنان برای کشورمان و بسیاری از سرزمینهایی که در منطقه و حاشیه ما قرار گرفتهاند، خطرناک است.
روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران اقدامات لازم در درون سرزمین خود را ضروری میداند و این راه را ادامه خواهد داد گفت: مهار بیابانها، جلوگیری از بیابانزاییها با کشت مهار، مالچپاشی و هر اقدام دیگری که امکانپذیر است را انجام خواهد داد اما در عین حال کشورهای همسایه و منطقه نیز باید در کنار هم قرار گیرند و به هم کمک کنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه اقدامات با کشور عراق و افغانستان آغاز شده است، افزود: مذاکراتی هم با ترکمنستان شروع شد، باید با همه این کشورها در سایه گفتوگو و مذاکره به طرحهای مشترکی برسیم که به نفع کل منطقه باشد و حس کنیم اعضای یک خانواده هستیم و برای همدیگر باید تلاش کنیم.
معضل زیست محیطی یک معضل فراملی و فرامنطقهای است
وی با اشاره به اینکه اگر مردم عراق هم در رنج قرار میگیرند ناچار به مهاجرت میشوند، گفت: شهرهایی که در نزدیک مرزهای ما قرار گرفته ویران خواهد شد و به تجارت و روابط مردم آسیب میرسد. آنها هم ناچار به مهاجرت خواهند شد، ضرر این مهاجرت شامل حال ما هم می شود.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: ما باید به فکر دیگران هم باشیم و بدانیم معضل زیست محیطی یک معضل فراملی و فرا منطقهای است، راهحل این است که روابط و تماس کشورها در این زمینه بیشتر شود و همکاریها گستردهتر شود.
رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد: سازمان ملل متحد بار سنگینی را در این زمینه بر دوش خود احساس کند و از همه توان خود برای جلوگیری از این معضل به کار بگیرد و ما بتوانیم با قطعنامههای متعدد و کمکهای مالی و فنی بر این معضل پیروز شویم.
موضوعات مرتبط: اخبارجنگ افزارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: نمایندگان از پاسخهای طیب نیا و سیف در نشست کمیسیون در خصوص مشکلات سپرده گذاران موسسات مالی و اعتباری مانند کاسپین قانع نشدند.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست با حضور رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد به مسائل و مشکلات موسسات مالی و اعتباری پرداخته شد و سوال نمایندگان از وزیر اقتصاد در این رابطه مطرح شد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: گزارشی که سیف در نشست امروز کمیسیون اقتصادی در قالب پاسخ به سوال نمایندگان درباره مشکلات موسسات مالی و اعتباری مانند کاسپین مطرح شد مورد قبول نمایندگان سوال کننده قرار نگرفت و این موضوع باعث شد که سوال از وزیر اقتصاد در صحن علنی درباره مشکلات موسسات مالی و اعتباری مطرح شود.
پورابراهیمی داورانی افزود: مجمع نمایندگان کرمانشاه نیز در خصوص مشکلات در نحوه واگذاری پالایشگاه کرمانشاه سوالات خود را مطرح کردند که نمایندگان استان کرمانشاه از پاسخ های وزیر قانع نشدند و احتمال زیاد این سوال در صحن علنی در مطرح خواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: در این نشست همچنین سوال نماینده خرمشهر در خصوص مسائل زیست محیطی در حوزه نیشکر خوزستان مطرح شد و مقرر شد کارگروهی طی دو هفته در این رابطه تشکیل و رسیدگیهای لازم را انجام دهد.
وی در ادامه افزود: موضوع روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وضعیت داراییهای ایران در خارج از کشور، مباحث کلان و منطقهای در حوزه اقتصاد و مشکلات در حوزه مالیات بر ارزش افزوده از محورهای دیگر سوالات نمایندگان مجلس در نشست امروز کمیسیون اقتصادی از طیب نیا بود که برخی از نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع و برخی نیز قانع نشدند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اقدامات وزارت اقتصاد در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت که البته در این رابطه هیأت تحقیق و تفحص مجلس اقدامات تکمیلی را در حوزه نحوه مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام خواهد داد.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
مدیرعامل شرکت توتال فرانسه دقایقی پیش با حضور در محل نهاد ریاست جهوری با رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پاتریک پویانه مدیرعامل شرکت توتال فرانسه عصر امروز دوشنبه با حضور در محل نهاد ریاست جهوری با حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
با ادامه روند موفقیتآمیز نیروهای ارتش سوریه در منطقه قنیطره، عناصر جبههالنصره متحمل خسارات سنگینی شدند.
به گزارش خبرنگار تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به روند موفقیتآمیز نیروهای ارتش سوریه در نبردهای میدانی منطقه قنیطره، تروریستهای جبههالنصره متحمل خسارات سنگینی در عرصه نفراتی و تجهیزاتی شدند.
اما رژیم غاصب صهیونیستی که حامی نخست گروههای تکفیری در سوریه محسوب میشود، اقدامات بسیاری را برای نجات تروریستها از شکست صورت داده است.
در ادامه صهیونیستها که خطر شدیدی را از سقوط تروریستها در سوریه احساس میکنند، اقدام به تجاوز نظامی به خاک این کشور و شلیک چندین موشک به منطقه قنیطره کردهاند.
*انفجارهای دمشق، نشانه شکست تروریستها در میادین نبرد
گروههای مسلح تروریستی اعلام کردند که همزمان با پیروزیهای بزرگ ارتش سوریه در میادین نبرد، 3 خودروی بمبگذاری شده را در محلههای امن شهر دمشق منفجر کردند.
بهنقل از خبرگزاری اعلام الحربی؛ گروههای ویژه با رصد و پیگیری خودرویهای بمبگذاری شده، مانع از ورود آنها به اهداف از پیش تعیین شده تروریستها شدند.
لذا تکفیریها دو خودرو را در منطقه «عقدة» در جاده فرودگاه منفجر کردند، اما خودروی سوم از منطقه خارج شده و توسط نیروهای سوری محاصره شد، در این شرایط یک عنصر تروریستی اقدام به منفجر کردن خود در میدان الغدیر منطقه «باب توما» کرد که این اقدام انتحاری، موجب شهادت و زخمی شدن شمار زیادی از شهروندان سوری و وارد آمدن خساراتی به داراییهای عمومی شهروندان شد.
*تلفات جبههالنصره در حمله ناکام به حومه قنیطره/ ادامه پشتیبانی صهیونیستها از تروریستهایی که فرومیپاشند!
ارتش سوریه تلاش تروریستهای جبههالنصره برای نفوذ به مواضع نظامیان سوری در جنوب شرقی منطقه «الحمیدیة» از حومه قنیطره را ناکام گذاشت.
در همین حال، عناصر تروریستی با مسلسلهای سنگین هدف قرار گرفتند که این اقدام موجب بههلاکت رسیدن و زخمی شدن تکفیریها و خروج اجباری آنها از این منطقه شد.
ارتش رژیم صهیونیستی برای چندمین بار با شلیک سه موشک از موقعیت خود در تپه "ابوالندی" در جولان اشغالی، مواضع نیروهای ارتش سوریه را در نزدیکی ناحیه نبع الفوار از حومه قنیطره هدف قرار داد که این حمله خساراتی بهدنبال داشت.
گفتنی است که این حملات در ادامه اقدامات رژیم صهیونیستی در پشتیبانی از تروریستهای جبههالنصره بهمنظور پوشش آنان پس از شکست در شهر البعث انجام میشود.
گروههای مسلح تروریستی با شلیک تعدادی موشک به بناهای مسکونی در شهرک خان ارنبة در حومه قنیطره، تعدادی از شهروندان عادی از جمله کودکان را هدف قرار دادند.
لازم بهذکر است که درپی آتش ارتش سوریه در حومه قنیطره، ابوعبدالله النعیمی سکرده عمومی نظامی تروریستهای هیئه تحریر الشام بههلاکت رسید.
اما منابع معارض دولت سوریه نیز به پیشرویهای ارتش سوریه از سمت غربی به شهر البعث در حومه قنیطره اعتراف کردند. این پیشرویها پس از درگیری با تروریستهای جبههالنصره صورت گرفت.
*شهادت 4 شهروند سوری در حملات داعش به دیرالزور
درپی حملات موشکی تروریستهای داعش به محلههای القصور و الجورة در شهر دیرالزور، دو شهروند سوری بهشهادت رسیده و 4 تن دیگر زخمی شدند.
همچنین در اثر انفجار عامل انتحاری داعش در جاده "الجزره به ابوخشب" از حومه شمال غربی دیرالزور، 9 تن از نیروهای دموکراتیک سوریه کشته شدند.
اما چند فرد مسلح ناشناس با استفاده از بمبهای دستساز، تعدادی از سکونتگاههای عناصر داعش را در شهر "الموحسن" حومه جنوب شرقی دیرالزور منفجر کردند.
*داعش عناصر خود را بهجرم فرار از حسکه اعدام کرد
تروریستهای داعش 7 تن از عناصر مسلح خود را که در میان آنها اتباعی از کشور عراق نیز حضور داشتند، در شهرک «مرکدة» از حومه جنوبی حسکه اعدام کردند.
این اقدام داعش پس از آن صورت گرفت که عناصر یاد شده قصد داشتند بهسمت مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه فرار کنند.
*کارنامه ماهیانه جنایات آمریکا در رقه؛ کشتار 177 نفری شهروندان سوری
مرکز هماهنگی تروریستهای مسلح اعلام کرد که در حمله ائتلاف آمریکایی به شهر رقه طی ماه ژوئن گذشته، 177 تن از شهروندان کشته شده و چندین نفر دیگر هم زخمی شدند.
درگیری های شدیدی میان نیروهای دموکراتیک سوریه و تروریستهای داعش در محله القادسیه شهر رقه و روستای "کسرة علی محمد" از حومه جنوبی این شهر در جریان است.
این درگیریها در نتیجه تلاش دو طرف برای تسلط یافتن بر محله القادسیه و روستای مذکور صورت میگیرد.
*شکست داعش در شمال شرق منطقه خناصر/ آزادسازی 15 روستا در جنوب شرق حلب
مرکز هماهنگی تروریستهای مسلح اعتراف کرد که نیروهای ارتش سوریه پس از درگیریهای گسترده با تکفیریهای داعش در شمال شرق منطقه خناصر از حومه جنوب شرقی حلب، موفق شدند روستاهای "عطشانة، خريبة، جب العلي، حياة، خنيصر، زبد، دريهم، حقل دريهم، عقيل، سرداح، هواز، قليعة، الطونية، حميدية غربية، حميدية شرقية" را بهتسلط خود درآورند.
یکی از موفقیتهای قابل توجه نیروهای مقاومت در عرصه نبرد میدانی سوریه، پیشرویهای گسترده در حومه جنوبی استان حلب است.
لازم بهذکر است که نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان مقاومت طی روزهای اخیر موفق شدند ضمن بیرون راندن عناصر داعش از حومه جنوبی حلب، مساحتی در حدود 3000 کیلومتر مربع را از اشغال تروریستها پاکسازی کنند.
موضوعات مرتبط: اخبارجنگ افزارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: منافقان بارها با اظهاراتشان بر صفحات سیاه و قطورشان افزودهاند و اقداماتی نظیر نشست پاریس هیچ تأثیری در امنیت ملی ما ندارد.
"علاءالدین بروجردی" رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به نشست منافقان در پاریس و همراهی برخی مسئولان آمریکایی، اروپایی و عربی گفت: منافقان و آمریکاییها 38 سال مشغول دشمنی با جمهوری اسلامی ایران هستند، این نشست و اظهاراتشان موضوع جدیدی نیست.
نماینده مردم بروجرد با بیان اینکه ما 17 هزار شهید ترور داریم، تصریح کرد: اکثر ترورهای صورت گرفته بر روی مردم مظلوم کشورمان به دست سازمان منفور منافقان انجام شده است، آنها در دوران دفاع مقدس هم در تقابل با ملت ما به دریوزگی صدام پرداختند.
وی ادامه داد: منافقان با اخراج از عراق به مزدوری اروپاییها، آمریکاییها و برخی کشورهای عربی مانند عربستان سعودی روی آوردهاند.
بروجردی با اشاره به اظهارات بیان شده در نشست اخیر منافقان مبنی بر حمایت از مخالفان نظام جمهوری اسلامی و براندازی آن از درون نیز تاکید کرد: آنها بارها و بارها با اقدامات و اظهاراتشان بر صفحات سیاه و قطورشان افزودهاند و مطمئنا این اقدامات هیچ تأثیری در امنیت ملی کشورمان نخواهد داشت.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارحی مجلس با تاکید بر اقدام جمهوری اسلامی ایران در برابر این گونه اظهارات از سوی منافقان و برخی دولتمردان آمریکایی خاطرنشان کرد: ایران نسبت به نشست منافقان در پاریس معترض است و ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هم در سفر اخیر خود به فرانسه این موضوع را قویا به مسئولان آنها تذکر داده و امیدواریم که تأثیرگذار باشد.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا-
رهبر معظم انقلاب گفتند: قوه قضاییه باید پرچمدار حقوق عمومی در جامعه شود و در هر زمینه ای که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع، و با متخلفان و قانون شکنان مقابله کند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضاییه و رؤسای کل دادگستریهای سراسر کشور، با اشاره به صلاحیتها و جایگاه قانونی بسیار بالا و ویژه این قوه و تأثیرگذاری آن در مدیریت کلان کشور، نگاه تحولی در همه عرصه های قوه قضاییه را ضروری برشمردند و گفتند: قوه قضاییه باید پرچمدار حقوق عمومی در جامعه شود و در هر زمینه ای که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع، و با متخلفان و قانون شکنان مقابله کند.
حضرت آیت الله خامنهای، «نگاه تحولی و جهادی» در برنامه ریزی ها و اقدامات در قوه قضاییه را ضروری خواندند و با اشاره به جایگاه قانونی بالای این قوه و تأثیرگذاری آن بر دو قوه دیگر و در مسائل عمومی کشور گفتند: در قانون اساسی تصریح شده است که نظارت بر حُسن اجرای قوانین و نظارت بر حسن اجرای امور بر عهده قوه قضاییه است و دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی کل کشور به عنوان دو بازوی اصلی قوه، مسئولیت این دو وظیفه مهم را بر عهده دارند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر استفاده قوه قضاییه از ظرفیت های قانونی، خاطرنشان کردند: احیا و استیفای حقوق عامه و حمایت از آزادیهای مشروع مردم از وظایف مهم قوه قضاییه است و این قوه باید پرچمدار این موضوعات باشد و با مخالفان و معارضان حقوق عمومی در هر جایگاهی، مقابله کند.
ایشان موضوعاتی همچون مسئله انتخابات، ریزگردها و بورسیه ها را نمونه هایی از عرصههای لازم برای حمایت از حقوق مردم برشمردند و گفتند: البته در موضوع بورسیه ها، موضوع به درستی پیگیری نشد و آن کاری که باید انجام می شد، محقق نگردید.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور رئیس قوه قضاییه در مجامع فرا قوه ای همچون شورایعالی امنیت ملی و شورایعالی انقلاب فرهنگی و شورایعالی فضای مجازی را از دیگر ظرفیتهای قانونی این قوه برشمردند و تأکید کردند: آیت الله آملی لاریجانی بواسطه شخصیت و فضل علمی قطعاً می توانند در این مجامع تأثیرگذاری بالایی داشته باشند.
حضرت آیت الله خامنهای، پیگیری حقوقی مسائل و قضایای بین المللی را نیز بسیار مهم دانستند و تأکید کردند: قوه قضاییه باید در موضوعاتی همچون تحریم ها، مصادرههای امریکاییها، تروریسم و یا حمایت از شخصیت های مظلوم دنیا همچون شیخ زکزاکی و یا حمایت از مسلمانان میانمار و کشمیر، از جایگاه حقوقی وارد شود و نظر حمایتی و یا مخالفت خود را قاطعانه اعلام کند تا در دنیا منعکس شود.
ایشان، نقش آفرینی در موضوع «آسیب های اجتماعی» را از دیگر وظایف قوه قضاییه دانستند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه، لازمه پیشرفت کارها در دستگاه قضایی و ایجاد تلقی عمومی از قوه قضاییه بهعنوان مجموعهای «نجاتبخش، امیدبخش و آرامشبخش» را برخورد جدی با تخلفات دانستند و با قدردانی از اعزام بازرسان نامحسوس و ناشناس به شهرهای مختلف با هدف کشف و برخورد با تخلفات، افزودند: بازرسیها را هر چه میتوانید افزایش دهید و قوه قضاییه را از درون اصلاح کنید.
حضرت آیت الله خامنهای به برخورد و مجازات متخلفان و در عین حال، حفظ آبروی نزدیکان و اعضای خانواده آنها، تأکید و خاطرنشان کردند: البته در جایی که آبروی نظام در معرض خطر است، حفظ آبروی نظام اسلامی مقدم و مهمتر است، زیرا مردم مسائل را میبینند و متوجه میشوند و نباید اینگونه احساس شود که قوه قضاییه با متخلفانِ قضایی، برخورد نمیکند.
ایشان، «تشویق قضات عادل و درستکار» را مکمل «تنبیه و برخورد با متخلفان» خواندند و خطاب به مسئولان قضایی خاطرنشان کردند: قضات عادل، شجاع، قاطع، منصف و پر کاری را که بشدت خداترس هستند و عالمانه و بدون ملاحظه قضاوت میکنند، مشهور و به جامعه معرفی کنید.
«حقوق آمران بهمعروف و ناهیان از منکر» موضوع دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تأکید کردند و افزودند: برخی مکرراً میگویند بعضی اصول قانون اساسی معطل مانده است، اما گویا آنها، اصل هشتم قانون اساسی را که مربوط به امر بهمعروف و نهی از منکر است، جزء اصول قانون اساسی نمیدانند و به این امر واجب توجه نمیکنند.
ایشان با اشاره به حمایت بیانی و عملی خود از آمران بهمعروف، این کار را وظیفه قوه قضاییه خواندند.
حضرت آیت الله خامنهای همچنین بر مسئله «آموزش عمومی» و در پیش گرفتن روشهای جذاب در آموزش حقوق مردم به آنها، تأکید کردند.
ایشان در جمعبندی سخنانشان، مراقبت از نعمتهای الهی را ضروری خواندند و خاطرنشان کردند: «نعمت جوانان»، «نعمت جمهوری اسلامی»، «نعمت قوه قضاییه و تواناییهای آن» و «نعمت همراهی و محبت و اطاعت مردم نسبت به نظام و انقلاب اسلامی»، از جمله نعمتهای بزرگ پروردگار هستند و همه باید مراقبت کنند که این نعمتها تضییع نشود و از آنها استفاده حداکثری شود.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای این دیدار با تجلیل از شخصیت شهید آیت الله بهشتی بهعنوان معمار قوه قضاییه جمهوری اسلامی، افزودند: نام شهید بهشتی با قوه قضاییه پیوند خورده است زیرا وی با نیت خالص و با اندیشه راهبردنگر و با تفکر ایجاد بنای جدید دستگاه قضایی در جمهور اسلامی، وارد این قوه شد و با دانایی و نگاه تحولی، خدمات شایانی را در مدتی کوتاه انجام داد.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به حضور شخصیت های برجسته در رأس قوه قضاییه در طول سالهای پس از انقلاب، آیت الله آملی لاریجانی را شخصیتی برجسته و دارای شایستگی های بالای علمی، عملی، معنوی و فکری دانستند و ضمن قدردانی از زحمات ایشان و مسئولان دستگاه قضایی، خاطرنشان کردند: در سالهای اخیر کارهای مهم و با ارزشی در قوه قضاییه انجام شده است و این اقدامات باید با شیوه های مؤثر تبلیغی، به اطلاع افکار عمومی رسانده شود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رئیس قوه قضاییه گزارشی از خدمات و فعالیتهای این قوه بیان کرد.
آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به توصیههای رهبر انقلاب به مسئولان دستگاه قضائی در سال گذشته، گفت: «مبارزه با مفاسد و تخلفات در درون قوه قضاییه و نظارت جدی بر عملکرد قضات»، «تصویب و ابلاغ برنامه چهارم توسعه قضایی»، «ابلاغ دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش پنج درصدی تعداد آنها»، «تربیت نیروهای متخصص»، «تدوین لوایح قضاییِ مؤثر»، «انعکاس رسانه ای فعالیتهای قوه قضاییه»، «ارائه آموزشهای حقوقی و قضایی به مردم»، «تبیین دستاوردهای حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران» و «تلاش برای احیای حقوق بشر اسلامی» از جمله اقدامات و برنامههای این دستگاه در یک سال اخیر بوده است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ورود بیش از ۱۵ میلیون پرونده به دستگاه قضائی در سال گذشته خاطرنشان کرد: «تدوین دستورالعمل پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی»، «مبارزه با مفاسد اقتصادی و تأمین امنیت اقتصادی»، «توسعه منابع انسانی و افزایش تعداد قضات»، «توسعه فناوریهای نوین و اهتمام به پژوهش»، بخش دیگری از فعالیتهای قوه قضاییه بوده است.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
رییس جمهور با تأکید بر اینکه اقدام موشکی سپاه کاملاً درست، بجا و ضروری بود، گفت: اگر از یک مرکز، گروهکی افرادی را اعزام کند و با پررویی می خواهد به عظمت جمهوری اسلامی ایران صدمه وارد کند، مسلماً پاسخ قاطع دریافت خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن روحانی شامگاه سه شنبه در ضیافت افطار با علما و روحانیون گفت: بخشی از مسائل ما اعتقادی است و از دیدگاه دین مبین اسلام، همه بحثهای اعتقادی، برهان، دلیل، بینه و استدلال دارد. در این بخش اعتقادی، بحث رای مردم و آرای مردم اصلا مطرح نیست، آنجا عقل، استدلال، بینه و دلیل مطرح است و به همین دلیل هم این مباحث تقلیدی نیست.
روحانی ادامه داد: مباحث توحید، نبوت، امامت و عدل الهی، مسائلی نیست که بخواهیم درباره اینها بگوییم کسی درباره امامت امام بیاید رای بدهد. اصلا بحث رای مطرح نیست؛ بحث علمی، نظری، عقلی و استدلالی است. مساله علمی ارتباطی به رای مردم ندارد.
رییس جمهور اظهارداشت: رسول خدا بار نبوت و رسالت را در مکه بر عهده گرفت، اما نتوانست حکومت اسلامی را در مکه تشکیل دهد. در مکه عده محدودی اطراف پیامبر بودند که همین افراد محدود نیز به شدت تحت فشار بودند و حتی نماز خواندن آنها به سختی امکانپذیر بود و جمعی از آنان ناچار به هجرت هم می شوند. حالا در این وضعیت آیا پیامبر می تواند بیاید بگوید چون من پیامبرم، حکومت شبه جزیره باید در اختیار من باشد؟
روحانی تصریح کرد: بله پیامبر اشرف مخلوقات است و از همه نظر بالاترین است، اما در عین حال شرایط مکه شرایطی نیست که پیامبر بتواند در آنجا حکومت تشکیل دهد. این باعث نمی شود که ولایت او کم یا زیاد شود. ولایت الهی پیامبر در همه شرایط برقرار بود، اما برای تشکیل آن حکومت ظاهریه که می خواهد تولی امور در جامعه را بر عهده داشته باشد، باید صبر کند تا در مدینه شرایط مهیا شود.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: خود حضرت امیرالمومنین (ع) می فرماید که تشکیل حکومت حضور حاضر و وجود ناصر می خواهد. نه تنها حضور که نصرت و فداکاری هم می خواهد والا نمی شود حکومت اسلامی را تشکیل داد. امام خمینی (ره) که اواخر سال 57 توانست حکومت تشکیل دهد، مگر همان سال 42 و 43 به عنوان مرجع و ولی فقیه نبود و همان ولایت را نداشت؟ اما اعمال آن و اجرای یک حکومت و تشکیل حکومت تا مردم بیدار نشوند و نیایند و حضور نداشته باشند، ممکن نمی شود.
روحانی گفت: این در حالی است که امام خمینی (ره) وقتی هم که با پیروزی انقلاب اسلامی این امکان را می یابد که حکومت تشکیل دهد، آنقدر مراعات و ملاحظه می کند که اسم حکومت چه باشد. همه مردم در راهپیمایی ها شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی را سر می دادند و جمهوری اسلامی را قبول داشتند، اما در عین حال امام گفت مردم آزادانه برای تعیین نوع حکومت و نظام، پای صندوق رای بیایند.
رییس جمهور اضافه کرد: اصل حکومت ما این است. امام بالاتر از اینکه چه کسی حاکم باشد، شکل حکومت و شرایطش را به رای مردم می گذارد و خیلی هم با عجله این کار را می کند. امام صبر نمی کند یکسال بعد این کار را انجام دهد و تازه همه امور را هم به رای مردم می گذارد.
وی اظهارداشت: امام(ره) در آخرین نامه ای که به جلسه بازنگری که در اردیبهشت سال 68 بود، راجع به رهبری می گوید من از اول معتقد بودم که برای رهبری شرط مرجعیت لازم نیست، اما دوستان اصرار کردند و این در قانون اساسی آمد.
روحانی خاطر نشان کرد: امام در نهایت در نکاتی که در این رابطه می گوید، این مطلب را عنوان می دارد که یک مجتهد عادل که اعضای خبرگانی که منتخب مردم هستند به او رأی بدهند و معنای آن این است که رأی مردم پشت سر آن ولی است، به عنوان ولی منتخب مردم از طریق خبرگان برگزیده خواهد شد چرا که اعضای خبرگان با آراء مستقیم مردم انتخاب می شوند.
رییس جمهور با بیان اینکه مجتهد عادل بر مردم ولایت دارد، اظهار داشت: ولی فقیهی که با رأی خبرگان حکومت را در دست می گیرد، پیش از این نیز بر مردم ولایت داشته، اما اگر بخواهد حکومت تشکیل بدهد و بر مردم فرمانروایی کند باید بسط ید داشته باشد، چرا که بدون بسط ید نمی توان در یک مملکتی با 80 میلیون جمعیت حکومت را تشکیل داد و بسط ید با دعوت و خواست مردم است و باید مردم را به صحنه آورد.
روحانی افزود: روحانیت از ابتدا این رسالت را بر دوش داشت که علاوه بر دعوت مردم آنها را اقناع کند ، در اصول دین با استدلال آنها را اقناع کرده و در فروع دین هم احکام خدا را برای مردم تبیین کند.
رییس جمهور با بیان اینکه مگر امیر المومنین(ع) تنها در 5 سال آخر عمر خود بر مردم امامت و ولایت داشت؟ ، گفت: اصل ولایت الهیه و امامت حضرت علی(ع) نصب الهی و نص نبوی است، اما در عین حال امیر المومنین(ع) به دلیل شرایط جامعه پس از پیامبر در جامعه حاکم نبود و نتوانست آنطور که پیامبر و خودش می خواهد تولی امور را در دست بگیرد و حکومت اسلامی را ایجاد کند و 25 سال طول کشید تا زمینه در جامعه آماده و مردم خواستند تا حکومت به دست امام بیفتد.
روحانی خاطر نشان کرد: امام حسن(ع) نیز ناچار شد، حکومتی را که به واسطه بیعت مردم تشکیل شده بود ،بخاطر شرایط جامعه ادامه ندهد و سایر ائمه هدی(ع) نیز با وجود آنکه ولایت و امامت داشتند نتوانستند آنطور که باید در جامعه حکومت تشکیل دهند.
رییس جمهور با بیان اینکه مسأله ولایت با تشکیل حکومت دو مقوله جدا از هم است که نباید با هم خلط شود، گفت: این رسالت روحانیت عزیز ماست تا برای آنکه نسل جوان و جامعه ما برای اینکه این واقعیت ها را به طور کامل درک و لمس کنند، بتوانند این حقایق را برای مردم تبیین کنند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه مسایل ملی، مسأله حزبی و جناحی نیست، بلکه به همه ملت تعلق دارد، افزود: منافع ملی، امنیت ملی، مصالح ملی، قانون اساسی و رهبری معظم انقلاب، حزبی نیستند، حتی خود دولت هم حزبی نیست؛ ممکن است دولت از طریق یک حزب بالا بیاید، اما وقتی که رأی مردم داده شد و دولت با رأی مردم حکومت را در بخش اجرا در دست گرفت، همه موظف به حمایت و کمک هستند، چرا که این دولت به همه تعلق دارد.
رییس جمهور با بیان اینکه در مسایل مربوط به امنیت ملی بحث جناح و حزب، وجود ندارد، خاطر نشان کرد: ما اگر تصمیمی می گیریم که به یک مکانی موشک بزنیم، این تصمیمات در حوزه امنیت ملی ما قرار دارد.
روحانی اظهار داشت: اقدامی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای آماده کردن موشک و پرتاب آن به نقاطی که سران داعش در دیرالزور بودند، انجام داد تصمیم فرد یا یک رکن نظامی نیست، بلکه اینگونه تصمیمات در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می شود و این در حالی است که شورای عالی امنیت ملی بعد از حادثه تروریستی تهران در حرم امام راحل و مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به تروریست ها اختیاراتی را به نیروهای مسلح داد که بیش از این اقدام اخیر بود.
رییس جمهور با تأکید بر اینکه این اقدام کاملاً درست، بجا و ضروری بود، گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به منطقه و مسایل جهانی تغییر نکرده است، اما اگر از یک مرکز، گروهکی افرادی را اعزام کند و با پررویی می خواهد در برابر برخی از معاندین ما در منطقه و خصم ما در سطح جهانی خودی از خود نشان دهد و به عظمت جمهوری اسلامی ایران صدمه وارد کند، مسلماً پاسخ قاطع دریافت خواهد کرد.
روحانی با اشاره به اینکه کاری که وزارت اطلاعات پس از آن حادثه در سطح کشور انجام داد و با اقدامات شجاعانه افرادی که در سایر نقاط کور تصمیمات دیگری داشتند را دستگیر کرد، افزود: البته پیش از این حادثه نیز وزارت اطلاعات و نیروهای مسلح کشور و سایر ارگان های امنیتی ما اقدامات بسیار خوبی علیه داعش داشتند، چرا که این اولین اقدام آنها علیه امنیت ایران نبوده و ده ها بار پیش از این هم طراحی کرده بودند که نتوانستند موفق شوند.
رییس جمهور با اشاره به اینکه تروریست ها در حمله به مجلس و حرم امام نیز نتوانستند به اهداف خود دست پیدا کنند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در برابر چنین اقداماتی که آنها در برابر کشور از خود نشان می دهند، حتماً پاسخ خواهد داد و باز هم اگر خدایی نکرده حادثه ای رخ دهد عاملان آن با جواب قاطع تر نظام جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهند شد.
روحانی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، آنهایی که تصور می کنند می توانند به جمهوری اسلامی ایران سیلی بزنند، باید بدانند که از جمهوری اسلامی ایران سیلی خواهند خورد چرا که این راه و مسیر ماست که تغییر نکرده و ما در برابر افرادی که می خواهند به مردم و کشور ما خیانت کنند ، پاسخ خواهیم داد.
رییس جمهور تأکید کرد: نظام جمهوری اسلامی با عزت و عظمت، به راه خود ادامه خواهد داد و وحدت، اتحاد و انسجام خود را حفظ خواهیم کرد.
در این مراسم و پیش از سخنان رییس جمهور حجج اسلام غرویان و قاضی زاده به ایراد سخن پرداختند.
موضوعات مرتبط: اخبارجنگ افزارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
مردم روزهدار ایران اسلامی در دومین روز گرم تابستان حضوری باشکوه و چشمگیر در راهپیمایی روز قدس داشتند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس ساعت 10:30 صبح با حضور پرشور مردم روزهدار در تهران و بیش از 900 شهر ایران اسلامی آغاز شد که گرما و تشنگی روزهداران هم مانع حضور چشمگیر و میلیونی آنان برای دفاع از مظلومان جهان اسلام نشد.
در میان سیل خروشان ملت انقلابی و همیشه در صحنه ایران، نسلهای مختلف دیده میشوند. از کودکانی که با ذوق فراوان پلاکاردهای دفاع از فلسطین در دست دارند تا پیرمردها و پیرزنهایی که کهولت سن و قد خمیده هم مانع حضورشان برای دفاع از قدس شریف نشده است.
در تهران مردم از مسیرهای 10 گانه به سوی میعادگاه نماز جمعه در دانشگاه تهران راهپیمایی کردند.
مردم در حالی که پرچم فلسطین را در دست دارند و شعارهای حمایت از قدس سر میدهند، پرچم آمریکای مزدور و رژیم غاصب صهیونیست را زیر پای خود لگدمال میکنند.
پخش آهنگهای حماسی از خوانندگان انقلابی هم صفا و نوای ویژهای به شکوه حضور میلیونی مردم در راهپیمایی روز قدس داده است.
انتهای پیام/
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
رهبر معظم انقلاب با پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۱۰۴۹ از محکومانِ محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات یکهزار و چهل و نُه نفر از محکومانِ محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند.
آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه به مناسبت فرا رسیدن عید فطر، طی نامهای به رهبر انقلاب اسلامی پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات این محکومان را که در کمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی قوه قضائیه واجد شرایط لازم تشخیص داده شدهاند، ارائه کرد که این پیشنهاد مورد موافقت حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفت.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
در پی مباحثی که به تازگی دربارهی دیدگاه مقام معظم رهبری در موضوع نقش آراء مردم در مشروعیت نظام سیاسی مطرح شده است، این نوشتار، بیانات و دیدگاههای معظمُله را در رابطه با مسأله ولایت و حکومت اسلامی و نقش مردم در آن به طور خلاصه بررسی کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، این متن برگرفته از خطبهها و بیانات ایشان است که در مناسبتهای مختلف ایراد شدهاند، لذا با اندکی تصرف و تلخیص در متن بیانات و در قالب پرسش و پاسخ تنظیم شده است تا دستیابی مخاطب به فهم دقیق و شفاف دیدگاههای معظمُله بهتر صورت پذیرد.
هدف از تشکیل حکومت در منطق اسلامی چیست؟
امیرالمؤمنین برای حکومت یک شأن واقعی قایل نیست، حکومت برای علی علیه السلام یک هدف نیست؛ برای او، حکومت ارزشی ندارد، باز هم حاضر نیست برای به دست آوردن یک مقام، یک جاه، از ارزشها بگذرد. اما وقتی احساس میکند که وظیفه است، احساس میکند زمینه آماده است و او میتواند این نقش عظیم و اساسی را بر عهده بگیرد، آن وقت قبول میکند.[۱] امیر المؤمنین علیه الصّلاة و السّلام بعد از قبول خلافت هم فرمود: «لو لا حضور الحاضر و قیام الحجة بوجود الناصر و ما اخذ الله علی العلماء ان لا یقارّوا علی کظّة ظالم و سغب مظلوم لألقیت حبلها علی غاربها»[۲]؛ اگر وظیفهی من با توجّه، قبول، بیعت و خواست مردم بر من مسجّل و منجّز نمیشد که در مقابل ظلم بایستم و با تبعیض مبارزه و از مظلوم دفاع کنم، بازهم قبول نمیکردم. یعنی امیر المؤمنین میگوید من قدرت را بهخاطر قدرت نمیخواهم. .... اگر قدرت برای مبارزه با ظالم در همهی ابعاد ظلم و ستم- داخلی، اجتماعی و اقتصادی که حادترینش است- میباشد، خوب است.[۳]
در مورد امیرالمؤمنین علیه السلام آیا ولایت ناشی از نصب الهی است یا منوط به رأی مردم است یا در مقام تحقق آن، رأی و بیعت مردم نقش آفرینی دارد؟ به عبارتی دیگر آیا پذیرش و رأی مردم در مشروعیت و حقانیت حاکم اسلامی دخالت دارد؟ آیا نقش رأی مردم برای امیرالمؤمنین علی علیه السلام صرفاً در تحقق زمامداری و حکومت و برای مقبولیت و کارآمدی وی است یا در اصل ولایت ایشان نیز مؤثر است؟
در اسلام به نظر مردم اعتبار داده شده؛ رأی مردم در انتخاب حاکم و در کاری که حاکم انجام میدهد، مورد پذیرش قرار گرفته. لذا شما میبینید که امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) با اینکه خود را از لحاظ واقع منصوب پیغمبر و صاحب حق واقعی برای زمامداری میداند، آن وقتی که کار به رأی مردم و انتخاب مردم میکشد، روی نظر مردم و رأی مردم تکیه میکند. یعنی آن را معتبر میشمارد و بیعت در نظام اسلامی یک شرط برای حقانیت زمامداریِ زمامدار است. اگر یک زمامداری بود که مردم با او بیعت نکردند، یعنی آن را قبول نکردند، آن زمامدار خانهنشین خواهد شد و مشروعیت ولایت و حکومت به بیعت مردم وابسته است یا بگوئیم فعلیت زمامداری و حکومت به بیعت مردم وابسته است.[۴]
آیا از منظر اسلام، بیعت و رأی مردم برای حقانیت زمامداری (حکومت) زمامدار کافی است؟
در اسلام هیچ ولایت و حاکمیتی بر انسانها مقبول نیست، مگر اینکه خدای متعال مشخّص کند. ما هرجا که در مسائل فراوان فقهی که به ولایت حاکم، ولایت قاضی یا به ولایت مؤمن- که انواع و اقسام ولایات وجود دارد- ارتباط پیدا میکند، شک کنیم که آیا دلیل شرعی بر تجویز این ولایت قائم هست یا نه، میگوییم نه؛ چرا؟ چون اصل، عدم ولایت است. این منطق اسلام است. آن وقتی این ولایت مورد قبول است که شارع آن را تنفیذ کرده باشد و تنفیذ شارع به این است که آن کسی که ولایت را به او میدهیم- در هر مرتبهای از ولایت- باید اهلیّت و صلاحیت یعنی عدالت و تقوا داشته باشد و مردم هم او را بخواهند. این منطق مردمسالاری دینی است که بسیار مستحکم و عمیق است.[۵]
در اسلام مردم یک رکن مشروعیتند، نه همهی پایهی مشروعیت. نظام سیاسی در اسلام علاوه بر رأی و خواست مردم، بر پایهی اساسیِ دیگری هم که تقوا و عدالت نامیده میشود، استوار است. اگر کسی که برای حکومت انتخاب میشود، از تقوا و عدالت برخوردار نبود، همهی مردم هم که بر او اتّفاق کنند، از نظر اسلام این حکومت، حکومت نامشروعی است.[۶] بنابراین، پایهی مشروعیت حکومت فقط رأی مردم نیست؛ پایهی اصلی تقوا و عدالت است؛ منتها تقوا و عدالت هم بدون رأی و مقبولیت مردم کارایی ندارد. لذا رأی مردم هم لازم است.[۷]مشروعیت دادن به رأی مردم و بیعت مردم؛ این یک اصل اسلامی است.[۸]
آیا دخالت نظر و رأی مردم در مشروعیت حکومت اختصاص به زمان غیبت دارد و یا در زمان حضور امام معصوم نیز مطرح است؟ در این دیدگاه نقش مردم در فعلیت و اعمال ولایت چگونه مطرح میگردد؟
امیرالمؤمنین در نهجالبلاغه منشأ حکومت را زور و اقتدار نمیداند و خود او هم در عمل این را ثابت میکند. از نظر علی علیهالسلام منشاء اصلی حکومت یک سلسله ارزشهای معنوی است؛ ... او حکومت را و ولایت امر مردم را ناشی از یک ارزش معنوی میداند، اما فقط این ارزش معنوی هم کافی نیست برای اینکه انسان فعلاً و عملاً حاکم و والی باشد، بلکه مردم هم در اینجا سهمی دارند و آن بیعت است .... . بیعت منجز کنندهی حق خلافت است؛ آن ارزشها آن وقتی میتواند فعلاً و عملاً کسی را به مقام ولایت امر برساند که مردم هم او را بپذیرند و قبول کنند، که این مسأله در باب نقش مردم در حکومت باز مورد توجه قرار میگیرد.[۹]
منشأ اصلی مشروعیت نظام جمهوری اسلامی از دیدگاه اسلام چیست؟
مشروعیت این نظام به تفکّر اسلامی و به استواری بر پایهی اسلام است؛ مشروعیت مجلس و رهبری هم بر همین اساس است.[۱۰] در نظام جمهوری اسلامی، اساس حرکت بر پایبندی به مبانی است. آن چیزی که به عنوان مبدأ مشروعیت این نظام محسوب میشود، یعنی ولایت الهی که منتقل میشود به فقیه، مشروط است به پایبندی بر احکام الهی. آن کسی که در رتبهی رهبری نشسته است، اگر نسبت به آرمانهای اسلامی، نسبت به قوانین اسلامی از لحاظ نظری یا عملی، بیقید شود، از مشروعیت میافتد و دیگر اطاعت او بر کسی واجب نیست، بلکه جایز نیست. این، در خود قانون اساسی، یعنی در خود سند اصلی انقلاب، ثبت شده است.[۱۱] مشروعیت من و شما وابسته به مبارزه با فساد، تبعیض و نیز عدالتخواهی است. این، پایهی مشروعیت ماست. در نظام جمهوری اسلامی مبنای نظام و مشروعیت نظام متکی به حق و عدل است. [۱۲] مشروعیت ...همهی ارکان و اجزای نظام اسلامی به رعایت احکام الهی است.[۱۳]مشروعیت همهی ما بسته به انجام وظیفه و کارآیی در انجام وظیفه است. بنده روی این اصرار و تکیه دارم که بر روی کارآییها و کارآمدی مسئولان طبق همان ضوابطی که قوانین ما متخذ از شرع و قانون اساسی است، بایست تکیه شود. هرجا کارآمدی نباشد، مشروعیت از بین خواهد رفت. اینکه ما در قانون اساسی برای رهبر، رئیسجمهور، نمایندهی مجلس و برای وزیر شرایطی قائل شدهایم و با این شرایط گفتهایم این وظیفه را میتواند انجام بدهد، این شرایط، ملاک مشروعیتِ بر عهده گرفتن این وظایف و اختیارات و قدرتی است که قانون و ملت به ما عطا میکند؛ یعنی این حکم ولایت، با همهی شعب و شاخههایی که از آن متشعب است، رفته روی این عناوین، نه روی اشخاص. تا وقتیکه این عناوین، محفوظ و موجودند، این مشروعیت وجود دارد. وقتی این عناوین زایل شدند، چه از شخص رهبری و چه از بقیهی مسئولان در بخشهای مختلف، آن مشروعیت هم زایل خواهد شد.[۱۴]
آیا خواست و رأی مردم در مشروعیت نظام اسلامی میتواند نادیده گرفته شود؟
هیچکس در نظام اسلامی نباید مردم، رأی مردم و خواست مردم را انکار کند. حالا بعضی، رأی مردم را پایهی مشروعیت میدانند؛ لااقل پایهی اعمال مشروعیت است. بدون آراءِ مردم، بدون حضور مردم و بدون تحقّق خواست مردم، خیمهی نظام اسلامی، سرِپا نمیشود و نمیماند. [۱۵]
تفکر دینی برای دستیابی به اهداف حکومت اسلامی و مشروعیت اعمال ولایت (حاکمیت) تکیه بر چه امری دارد؟
در تفکّر دینی، اساس حاکمیت دین و نفوذ دین و قدرت دین، تکیهی به مردم است. تا مردم نخواهند، تا ایمان نداشته باشند، تا اعتقاد نداشته باشند، دین حاکم نمیشود. ... در قانون اساسی،... همهی مراکز قدرت هم، مستقیم یا غیر مستقیم با آراءِ مردم ارتباط دارند و مردم تعیینکننده و تصمیمگیرنده هستند و اگر مردم حکومتی را نخواهند، این حکومت در واقع پایهی مشروعیت خودش را از دست داده است.[۱۶]
[۱] خطبههای نماز جمعه تهران، (۲۲/۰۳/۱۳۶۶)
[۲] (۳). نهج البلاغة (صبحی صالح)، خطبه ۳، ص: ۵۰.
[۳] بیانات سال۱۳۸۲ (۲۶/ ۰۹/ ۱۳۸۲) بیانات در دیدار استادان و دانشجویان قزوین
[۴] خطبههای نماز جمعه تهران، (۲۲/۰۳/۱۳۶۶)
[۵] بیانات سال ۱۳۸۲ (۲۶/ ۰۹/ ۱۳۸۲) بیانات در دیدار استادان و دانشجویان قزوین
[۶] بیانات سال ۱۳۸۲ (۲۶/ ۰۹/ ۱۳۸۲) بیانات در دیدار استادان و دانشجویان قزوین
[۷] بیانات سال ۱۳۸۲ (۲۶/ ۰۹/ ۱۳۸۲) بیانات در دیدار استادان و دانشجویان قزوین
[۸] بیانات در خطبههای نماز جمعه (۲۲/۰۳/۱۳۶۶)
[۹] بیانات در اولین کنگره بین المللی نهج البلاغه، ۲۹/۰۲/۱۳۶۰
[۱۰] بیانات سال۱۳۸۲ (۰۷/ ۰۳/ ۱۳۸۲) بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی
[۱۱] بیانات سال ۱۳۸۵ (۱۴/ ۰۳/ ۱۳۸۵) بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم هفدهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)
[۱۲] بیانات در دیدار رئیس و مسئولان قوهی قضائیه ـ با حضور خانوادههای شهدای هفتم تیر؛ (۰۷/۰۴/۱۳۸۹)
[۱۳] مکتوبات سال ۱۳۷۱ (۰۷/ ۰۳/ ۱۳۷۱) پیام به مناسبت افتتاح چهارمین دورهی مجلس شورای اسلامی
[۱۴] بیانات سال ۱۳۸۳ (۳۱/ ۰۶/ ۱۳۸۳) بیانات در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری
[۱۵] بیانات سال ۱۳۷۸ (۱۴/ ۰۳/ ۱۳۷۸) خطبههای نماز جمعهی تهران
[۱۶] بیانات سال ۱۳۷۷ (۰۴/ ۱۲/ ۱۳۷۷) بیانات در جلسهی پرسش و پاسخ با مدیران مسئول و سردبیران نشریات دانشجویی
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس گفت: اصابت موشکهای سپاه به مواضع داعش در دیرالزور سوریه، اقتدار ایران را در جهان نشان داد.
سید احسن علوی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درباره اصابت موشکهای سپاه به مواضع داعش در دیرالزور سوریه، اظهار کرد: اقدام سپاه در مورد هدف قرار دادن مواضع داعش، به مثابه مقابله به مثل ایران و پاسخی کوبنده به حادثه ترویستی تهران بود.
وی با اشاره به اینکه عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا همیشه در فکر تشنج و ناپایداری در خاورمیانه و همچنین مرزهای ایران هستند، افزود: حادثه تروریستی تهران و شهادت بالغ بر 18 نفر، تجاوز به تمامیت ارضی ایران بود که پاسخ سپاه، اقتدار ایران را در جهان نشان داد.
نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ایران اینگونه اقدامات نظامی و تولید تسلیحات دفاعی را برای دفاع از خود داشته و همواره در منطقه موجب امنیت پایدار بوده است.
وی ادامه داد: ایران کشوری مقتدر است و از کشور خود با تمام قدرت دفاع میکند.
علوی تاکید کرد: دشمن باید بداند که هرگونه اقدامی علیه ایران، پاسخی خواهد داشت و ایران انتقام خون مردم کشور خود را میگیرد.
وی در ادامه انجام این عملیات را از دو استان کردنشین غرب کشور، نشان دهنده وحدت و همبستگی کُردها با نظام دانست و گفت: کُردها خودشان همیشه قربانی تروریستها بودهاند و همواره تمام قد در برابر داعش در کشورهای عراق و سوریه ایستاده و مبارزه کردهاند.
نماینده سنندج ادامه داد: استان کردستان هم همواره برائت خود را از این گروهها اعلام کرده و انزجار خود را نسبت به تروریستهایی که باعث انشقاق میان ملت ایران میشوند نشان داده است.
وی خاطرنشان کرد: البته این عملیات در خاک و جغرافیای ایران علیه داعش صورت گرفت و کردستان و کرمانشاه هم جز لاینفک ایران اسلامی هستند.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا موشک
پالایشگاه ستاره خلیج فارس که نشان از توانمندی کشور در تولید سازههای عظیم صنعتی است؛ آشکار کننده نقش قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا سپاه پاسداران در طراحی پروژههای صنعتی است.
این دستاورد مهم که نشان از توانمندی کشور در تولید سازه های عظیم صنعتی است؛ آشکار کننده نقش قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طراحی و ساخت ستاره خلیج فارس است.
حضور و نقش آفرینی قرارگاه خاتم الانبیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شرایط مساعدی را برای افزایش تولیدات صنعتی و پتروشیمی فراهم آورده است. سردار سرتیپ عباد الله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه می گوید: اواخر اسفند پارسال تولید بنزین در این پالایشگاه آغاز شد و تا سه هفته آینده واحد تولید بنزین با اکتان بالای 90 درصد آن هم به بهره برداری می رسد.
سردار عبداللهی افزود : با بهره برداری از این پالایشگاه ایران هم در تولید بنزین خودکفا می شود و هم در زمره کشورهای صادر کننده بنزین قرار می گیرد (بیشتر بخوانید).
سردار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه در این زمینه می گوید: با بهره برداری از پروژه بزرگ" پالایشگاه ستاره خلیج فارس" نه تنها کشور از واردات بنزین بی نیاز خواهد شد، بلکه این امکان را به ما میدهد که به بازار صادرات بنزین ورود کنیم.
وی با بیان اینکه سپاه همواره توانمندیهای خود را در حوزه سازندگی به دولتها عرضه کرده است، گفت: سپاه توانمندی دولتها و خدمات آنها به مردم را به عنوان دستاوردهای نظام تلقی کرده و صادقانه تلاش میکند تا اقدامات اساسی برای برون رفت کشور از تحریمهای اقتصادی صورت بگیرد و تاثیرات قابل ملاحظهای در رفع بیکاری و رفاه و معیشت مردم عزیزمان داشته باشد (بیشتر بخوانید).
در مجموع هم افزایی بیشتر دولت و سپاه می تواند موجبات گسترش تولیدات صنعتی را فراهم آورد که تاکنون این موضوع به طور کامل محقق نشده است.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
چهار هیأت از جانب رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در منازل شماری از جانبازان در تهران، از رشادت، صبر و استقامت ایثارگران تجلیل کردند.
حجج اسلام آقایان شهیدی محلاتی، تقوی، قمی و حاجعلیاکبری به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب، با حضور در منازل تعدادی از جانبازان ضمن گفتگو با آنان و کسب اطلاع از شرایط زندگی، درمان، کار و مشکلاتشان، از ایثارگری و فداکاری جانبازان سرافراز دفاع مقدس قدردانی کردند.
موضوعات مرتبط: اجتماعیاخبار
برچسبها: پاتوق رضا
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در کانال تلگرامی خود نوشت: اگر دولت هزینهای میکند باید مشخص شود که چه چیزی نصیبش می شود.
وی در ادامه افزود: پیشنهاد کردم که در برخی کشورها مانند اکوادور، نیکاراگوئه و بولیوی سفارتخانه بزنیم. از طرف دیگر چون همیشه میگفتم هزینههای جاری باید کاهش یابد برخی همکارانم تعجب کردند و گفتند که میدانستیم اگر شما هم مسئول شوید مجبور میشوید هزینهها را افزایش دهید.
جلیلی تاکید کرد: عرض کردم که اصلا هزینهها کمتر هم خواهد شد! تعجب کردند! گفتم سفارتخانههای ما در برخی کشورها دو برابر نیاز واقعی کارمند دارند، از کارمندان این سفارتخانه ها کم کنیم تا جاهایی که نیاز است استفاده شود. یعنی اگر دولت هزینهای میکند باید مشخص شود که چه چیزی نصیبش می شود.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا -
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در کانال تلگرامی خود نوشت: اگر دولت هزینهای میکند باید مشخص شود که چه چیزی نصیبش می شود.
وی در ادامه افزود: پیشنهاد کردم که در برخی کشورها مانند اکوادور، نیکاراگوئه و بولیوی سفارتخانه بزنیم. از طرف دیگر چون همیشه میگفتم هزینههای جاری باید کاهش یابد برخی همکارانم تعجب کردند و گفتند که میدانستیم اگر شما هم مسئول شوید مجبور میشوید هزینهها را افزایش دهید.
جلیلی تاکید کرد: عرض کردم که اصلا هزینهها کمتر هم خواهد شد! تعجب کردند! گفتم سفارتخانههای ما در برخی کشورها دو برابر نیاز واقعی کارمند دارند، از کارمندان این سفارتخانه ها کم کنیم تا جاهایی که نیاز است استفاده شود. یعنی اگر دولت هزینهای میکند باید مشخص شود که چه چیزی نصیبش می شود.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا -
ستاد هدفمندسازی یارانه ها با صدور اطلاعیهای افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجوی تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی را اعلام کرد.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا- کدخدایی ، متن و حاشیه ، انتخابات 96 ، شورای نگهبان ، انتخابات ، قانون
متکی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون کودتای شب گذشته ترکیه گفت: کودتای صورت گرفته در ترکیه زیر سر فتح الله گولن از مخالفان اردوغان بوده است.
وزیر اسبق امور خارجه با اشاره به اینکه ترکیه بیست سال پیش کودتای دیگری را تجربه کرده بود ادامه داد: در سال 1980 رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه کودتای تمام عیاری را به راه انداخت به طوری که آمریکا پشت سر آن کودتا بود.
وی با اشاره به اینکه رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه در آن دوران بی عقلی کرد گفت: در آن زمان نخست وزیر عاقل ترکیه گام های بلندی در جهت توسعه این کشور برداشت.
متکی با بیان اینکه ماهیت کودتای شب گذشته چند ساعته بود خاطر نشان کرد: بنده همه خبرها و تحلیل ها را پیرامون این موضوع تعقیب می کردم به طوری که در نهایت با پیروزی مردم و به دعوت اردوغان این ماجرا نهایی شد.
وزیر اسبق امور خارجه با اشاره به اینکه بخشی از این کودتا قدرت خواهی و بخش دیگری تفکر حاکم بر ارتش ترکیه است تصریح کرد: در سال 80 نوعی اسلام گرایی در حال شکل گیری بود که موجب شد کودتا در این کشور رخ دهد، لذا جامعه ترکیه اولین جامعه ای بود که تحت تاثیر پیام های انقلاب اسلامی قرار گرفت.
وی با اشاره به دوره 16 ساله در ترکیه در سال 1980 تا 1996 گفت: این دوره شانزده ساله دوره ایجاد آگاهی در ترکیه بود به گونه ای که نظارت بالایی از سوی هم پیمانان عضو ناتو صورت گرفت.
متکی با اشاره به اینکه ترکیه در سال 1996 با کودتا نتوانست جایگاه خود را بازیابد افزود: محافل خارج از ترکیه از این موضوع مطلع بودند.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا - ترکیه ، آمریکا ، متکی-,
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: :پاتوق رضا - رهبر معظم انقلاب ، قطعنامه 598 ، روایت ، 8 سال جنگ تحمیلی ، دفاع مقدس-,
در بین تروریست های داعش افراد شاخصی هستند که جان مردم سوریه و عراق را به وحشیانه ترین شکل ممکن می گیرند و قساوت های بسیاری را در شامات و عراقین مرتکب شده اند و از جمله آنها می توان به "جلاد داعش" اشاره کرد که در عراق و سوریه جنایت های بسیاری مرتکب شده و خون های بیگناه بسیاری را ریخته است.
جلاد داعش از مرداد 1394 و با انتشار تصاویر گردن زدن دو جوان عراقی به اتهام توهین به خدا در استان "الانبار" از سوی داعش مشهور شد. با انتشار این تصویر ، مشخص شد او پیشتر و در ژوئن 2014 نیز در حالی که یک تیرانداز با گلوله های ضد زره در دست گرفته بود در میان جمعی از شبه نظامیان داعشی دیده می شود.
"عمر" پسر 14 ساله سوری که یک ماه شدیدترین شکنجهها را نزد داعش تحمل کرده بود، در باره وی گفت: بولدوزر برای قطع کردن دست و پای من، گروه زیادی از پسران نوجوان و کم سن را گرد خود جمع و آنها را مجبور کرد این صحنه وحشتناک را تماشا کنند. عمر درباره مراسم تنبیه خود گفت: بولدوزر ابتدا دست من را روی تخته چوبی قرار داد . با ساطور قصابی و در یک ضربه آن را قطع کرد. سپس نوبت به پایم رسید و آن را نیز در یک حرکت قطع کرد. این جلاد چاق ، زاده شهر "لاذقیه" سوریه است و حوزه کاری او درمناطق شمالی استان "حلب" سوریه بوده است
یکی از نخستین تصاویر "بولدوزر" در سال 2014 انتشار یافت. تصویر وی در حالی که یک مسلسل براونینگ یک و نیم متری و 52 کیلویی را به همراه گلوله های ضد زره حمل می کرد، منتشر شد. سلاحی که "بولدوزر" به همراه داشته است در زمره سلاح های ضد هوایی سبک گنجانده می شود و به صورت معمول در برج ها، مخازن و یا ساختارهای ثابت نصب می شود.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا - تروریست های داعش ، سوریه ، عراق ، مقاومت اسلامی-
به نقل از آی ۲۴، رسانههای اسرائیلی گزارش دادند «آکین اوزتورک» مغز متفکر کودتای نافرجام ترکیه، چند سال بعنوان وابسته نظامی در رژیم صهیونیستی خدمت کرده است.
بر این اساس، اوزتورک که فرماندهی نیروی هوایی ترکیه را نیز برعهده داشته، در سالهای 1996 تا 1998 بعنوان وابسته نظامی ترکیه در رژیم صهیونیستی خدمت کرده است.
وی همچنین از سال 1998 به مدت دو سال در سفارت ترکیه در تلآویو خدمت کرده است.
اوزتورک در فاصله سالهای 2003 تا 2015 فرمانده نیروی هوایی ترکیه بود اما سال گذشته از سمت خود استعفا داد.
وی بامداد شنبه از سوی نیروهای امنیتی ترکیه بازداشت شد.
دفتر دادستانی ترکیه اعلام کرد اوزتورک به همراه سرتیپ «متین ایدیل» (شریک جرم) به جرم خیانت به ملت و دولت محاکمه و مجازات خواهند شد.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا - آکین اوزتورک ، مغز متفکر ، کودتای ترکیه ، نافرجام ، وابسته نظامی ، رژیم صهیونیستی-,
به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، ضاحی خلفان که از نزدیکان محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی است و به تنهایی به جای تمامی سردمداران "کمحرف" امارات درباره هر چیز اظهارنظر می کند، پس از کودتای ناکام ترکیه، در توییتر نوشت: "آنچه در ترکیه رخ داد، به نظر ساختگی و از پیش طراحی شده است تا برای اردوغان فرصتی به منظور آشتی با همتای سوریاش فراهم شود و به بهانه ایجاد امنیت در ترکیه و رفع خصومت با همسایگان، از اسد صلح و آشتی "التماس" کند.
به عقیده خلفان، "اردوغان از زمانی که نیت خود برای آشتی با ایران و اسد را آشکار کرد و از پوتین عذر خواست و به دشمنی با مصر ادامه داد، اعتبار خود را از دست داده است".
وی افزود: اردوغان چه پیروز شود و چه ببازد، برای اعراب در حد شخصیتی است که فقط به منافع خودش فکر می کند، حتی اگر این کار به بهای تهدید امنیت ملی کشورهای عربی تمام شود. عرب ها نباید به اردوغانِ دمدمی مزاج امید ببندند، چرا که او فقط به منافع حزب خود می اندیشد، نه منافع اعراب.
خلفان ضمن مخالفت با هر دو طرف درگیر در ترکیه نوشت: به هر دو طرف "نه" می گوییم. اکنون "حریم سلطان" دیوانه شده و کارش به جنون کشیده است. در زمان حکومت امپراتوری ترک ها، اعراب تحقیر می شدند و عزت و اقتدار و کرامت ما فقط در سایه حکومت حاکمان عرب ممکن خواهد بود.
وی در پایان افزود: اردوغان کیست؟ بوقلمونصفتی که یک روز همراه تو و روز دیگر بر ضد توست! حالا هم برای آشتی به دنبال اسد می دود.. اگر دولت ما با اسرائیل صلح می کرد، حریم سلطان دنیا را روی سرش می گذاشت، اما این کار برای اردوغان بی اشکال است و زنان حریم سلطان کلمه ای بر زبان نمی آورند.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا - ضاحی خلفان ، رئیس پلیس دوبی ، معاون ، کودتای ترکیه -,
این روزها علاوه بر اینکه مدیریت شهری، شهروندان و شبکههای فرسوده کمر به اسراف آب بستهاند، جعبههایی را روی منازل میبینیم که به اندازهی شهروندان آب مصرف میکنند تا دمی خنکی ببخشند.
«محمد» یکی از ساکنان منطقه چالیمار در گفتوگو با ایسنا گفت: امسال به دلیل گرمای هوا مجبوریم مدام از کولرهای آبی استفاده کنیم که علاوه بر مصرف آب با رشد فیشهای آب و برق نیز مواجه شدهایم.
وی با اشاره به اینکه عدم تنظیم و جاسازی برخی از کولرها در کانالهای تعبیه شده باعث میشود که شبانه از ناودان برخی از منازل آب زیادی خارج میشود، خاطرنشان کرد: متاسفانه خیلی از خانوادهها تا زمانی که کولرشان از کار نیفتد آن را سرویس نمیکنند، چرا که برخی از آنها به دلیل عدم جاسازی مناسب با ریزش آب از مخزن مواجه میشوند.
این شهروند ایلامی به افت شبانه فشار آب در این نقطه از شهر اشاره و عنوان کرد: متاسفانه در شب این منطقه از شهر با کاهش فشار آب مواجه می شود که مجبوریم برای سرد نگه داشتن باد کولر با دبه، آب کولر را تامین کنیم.
«فیضالله» - یکی از ساکنان منطقه رزمندگان ایلام نیز گفت: گرمای زودرس هوا باعث شده امسال زودتر به استقبال استفاده از کولرهای آبی برویم به طوری که تقریبا دو ماه است که شبانهروز از کولر استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه مصرف آب کولرهای نیز به نوبه خود قابل توجه است، تصریح کرد: در برخی از ساعات شبانه روز با افت فشار آب مواجه میشویم که آب به پشت بام نمیرسد و به همین دلیل مجبور شدم با تهیه یک پمپ، آب کولر را تامین کنم.
شهروند دیگری گفت: بر مصرف آب زیاد بوسیله کولرها آگاهی داریم اما چکار کنیم که این روزها ریزگردها اجازه باز کردن پنجرهها را به ما نمیدهد.
«نعمت میرزا» - تعمیرکار سیار کولرهای آبی که به صورت پیک موتوری با مراجعه به درب منازل کولرهای آبی را تعمیر می کند، اظهار کرد: متاسفانه اکثر خانوادهها نسبت به سرویس کولرهای آبی خود بیتفاوت هستند.
وی با اشاره به اینکه عدم سرویس کولرها در افزایش مصرف آب مورد نیاز آنها تاثیر دارد، یادآور شد: جاسازی نامناسب کولرها در دریچه بادکش موجب میشود تا حجم قابل توجهی از آب داخل مخزن کولر سرریز کرده و آب این نعمت الهی هدر برود.
این سرویس کار کولرهای آبی ادامه داد: بعضا مشاهده میشود که برخیها اصلا پوشالهای کولر خود را تعویض نمیکنند که همین امر باعث شده باد تولیدی کولر گرم باشد و شهروندان مجبور باشند گاه و بیگاه کولر خود را روشن نگه دارند.
«حمید لطفیزاد» - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد ایلام گفت: کولرهای آبی اگر بخواهند دمای 40 درجه را به 20 درجه برساند به اندازه یک شخص آب مصرف میکنند.
وی ادامه داد: ضروری است وزارت نیرو به سمت تولید برق برود تا کولرهای گازی را جایگزین کولرهای آبی کنیم چون میتوانیم برق را تولید کنیم ولی تولید آب غیرممکن است.
لطفیزاد تصریح کرد: با شروع فصل گرما عموما با کاهش فشار در شبکههای توزیع آب شهری مواجه هستیم و با بررسیهای به عمل آمده و اندازهگیریهای انجام شده بر روی میزان مصرف آب در کولرهای آبی در فصل تابستان با اعدادی برای مصرف مواجه میشویم که جای نگرانی دارد.
وی با بیان اینکه اندازهگیریها حکایت از مصرف حدود 200 تا 300 لیتری آب در شبانه روز در کولر بسته به ظرفیت و درجه حرارت روز و شب دارد، تصریح کرد: در شهری مانند ایلام که حدود 65 هزار مشترک دارد اگر فرض را بر این بگذاریم که بیش از 90 درصد مردم کولر آبی داشته باشند و از هر دو مشترک یکی دارای دو کولر آبی باشد هر چند در ادارات و شاید هر مشترک بیش از 10 کولر آبی داشته باشد، 1.5 برابر مشترکین کولر آبی خواهیم داشت که به عددی در حدود 90 هزار کولر آبی میرسیم و مصرف آب هر کولر در شبانه روز برابر مصرف آب یک نفر است.
لطفیزاد گفت: با توجه به اینکه متولی آب و برق در کشور وزارت نیرو است لذا باید با پرداخت یارانه خرید کولرهای گازی، بخش زیادی از کمبود منابع آب شرب در کشور را جبران کرد.
«محمدتقی رشیدی» مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری استان ایلام نیز به خبرنگار ایسنا گفت: میزان مصرف آب در فصل گرما در ایلام نسبت به سایر فصول 15 درصد رشد دارد.
وی با بیان اینکه یکی از موارد مصرف دو برابری آب در فصل گرما کولرهای آبی هستند، عنوان کرد: هر کولر آبی در شبانهروز بیش از 300 لیتر آب مصرف میکنند که این امر موجب افزایش مصرف آب در ایلام شده به نحوی که جمعیت شهر را دو برابر کردهایم.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا -
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: :پاتوق رضا- دولت ، دیوان دادگستری ، شکایت ایران
یک منبع آگاه در نیروهای وطنی سوریه در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تحولات میدانی جنوب سوریه عنوان داشت: تعدادی از افراد مسلح که قصد نفوذ به یکی از نقاط تجمع ارتش سوریه را داشتند کشته شدند.
وی ادامه داد: بمبهای دست ساز ارتش سوریه موجب شد تا تروریستهای مسلح در منطقه "حمیدیه" که در "حومه قنیطره" است کشته شوند.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا- حمیدیه ، حومه قنیطره ، قنیطره ، ارتش سوریه ، جنوب سوریه
وی در پایان خاطرنشان کرد: موارد ذکر شده چار چوب اندیشه دفاعی مقام معظم رهبری در بحث دفاع از انقلاب بوده و همه اینها بر اساس مدیریت ایشان شکل گرفته است.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا - نیروهای مسلح ، انقلاب اسلامی ، اندیشه دفاعی
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا- رهبر انقلاب ، نمایندگان مجلس دهم ، دیدار رهبر انقلاب با نمایندگان-,
موضوعات مرتبط: گوناگوناخبار
برچسبها: پاتوق رضا
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: توق رضا - آشنا ، رهبری ، آمار-,
شهیدکاظمی خود را به بنیصدر رساند و با صدای بلند و با شجاعت تمام به او گفت: «تو دشمن امام خمینی هستی، اگر یک مو از سر امام کم شود، تو را تکهتکه میکنیم.»
موضوعات مرتبط: اخبارنظامی
برچسبها: پاتوق رضا - شهدا
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: :پاتوق رضا- لاریجانی ، دیدار ، وزیر خارجه ، اوکراین ، آمریکا ، ایران-,
دومین جلسه علنی مجلس دهم آغاز شد/انتخاب هیئت رییسه موقت در دستور کار
دومین جلسه علنی مجلس دهم با دستور کار انتخاب هیئت رییسه موقت آغاز شد.
"لاریجانی" و "عارف" کاندیداهای ریاست موقت مجلس دهم شدند
علی لاریجانی و محمدرضا عارف به عنوان کاندیداهای ریاست موقت دهمین دوره مجلس شورای اسلامی معرفی شدند.
کاندیداهای نواب موقت مجلس دهم معرفی شدند
عضو هیئت رئیسه سنی مجلس دهم اسامی نمایندگان کانیداهای نواب ریاست موقت مجلس دهم را معرفی کرد.
"علی لاریجانی" رئیس موقت مجلس دهم شد
علی لاریجانی با 173 رای به عنوان رئیس موقت مجلس شورای اسلامی در دوره دهم انتخاب شد.
منتخبان مردم "مسعود پزشکیان" و "محمد دهقان" را به ترتیب برای نواب هیأت رئیسه موقت مجلس دهم انتخاب کردند.
نمایندگان در انتخابات امروز 3 ناظر موقت مجلس دهم را انتخاب کردند.
هیئت رئیسه موقت مجلس دهم اداره این مجلس را تا زمان انتخاب هیئت رئیسه دائم به دست گرفت.
مراسم تحلیف هیات رئیسه موقت دهمین دوره مجلس شورای اسلامی انجام شد.
رئیس سنی مجلس دهم گفت: سعی کردهام هیچگاه در دعوا و درگیریهای جناحها وارد نشوم.
رئیس موقت مجلس دهم گفت: فردا جلسه علنی نداریم تا شعب اعتبارنامهها را بررسی نهایی کنند.
پایان دومین جلسه علنی مجلس دهم/ جلسه بعدی، سهشنبه
رئیس موقت مجلس دهم دقایقی پیش زنگ پایان دومین نشست علنی نهاد قانونگذاری را به صدا در آورد.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: :پاتوقرضا- مجلس شورای اسلامی ، رئیس مجلس ، هیئت رئیسه ، آیین نامه ، تذکر ، هاشم زائی ، مجلس دهم-,
درباره آخرین تحولات میدانی جنوب سوریه عنوان داشت: اخیرا یک محموله در جنوب سوریه کشف و ضبط شده که متعلق به تروریستهای تکفیری است.
وی ادامه داد: محمولههای "مواد منفجره" و "آر پی جی" تروریستهای تکفیری در حومه شرقی "سویدا" کشف و ضبط شد.
موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسبها: برچسب:پاتوق رضا- عملیات آزادسازی فلوجه ، فلوجه ، مواد منفجره ، آر پی جی ، تروریست های تکفیری ، حومه سویدا-
توماس قبل از انجام این کار شروع به مطالعه در مورد عادات و جنبه های فیزیکی و روانی زندگی بزها کرد و برای این کار حتی اندام های مصنوعی از بدن بز را برای خود ساخت. بدین ترتیب 3 روز از زندگی خود را در کوه های آلپ سویس به سبک زندگی بز ها زندگی کرد. توماس میگوید هدفش از این کار دور بودن از گذشته و نگرانی های زندگی شهری است.
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا - بز
این دختران که 17 سال دارد، اهمیتی به این احتمال وحشتناک نمی دهد و می گوید: حتی اگر آنها مرا بکشند من خواهم گفت که یک ایزدی هستم.
مرجع: ایسنا
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا- داعش
موضوعات مرتبط: ارتش اخبار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- ارتش ، عطاالله صالحی ، بازدید ,
قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران یک مولفه جدی در توسعه امنیتی ملی کشورمان است که در دو دهه اخیر تلاش های جدی در جهت ارتقا این مولفه انجام شده است.
اما یکی از دشمنان منطقه ای جمهوری اسلامی ایران رژیم سعودی بوده که در 6 ماه اخیر اقدامات مخربی را ضد جمهوری اسلامی و محور مقاومت انجام داده که یکی از آن ها قطع رابطه با ایران و مقابله با حزب الله لبنان است.
**قدرت نظامی عربستان
اما بر اساس امار گلوبال عربستان سعودی با داشتن جمعیتی بالغ بر 27 میلیون نفر، 235 هزار نفر نیروی خط مقدم، 25 هزار نفر نیروی ذخیره، 1210 دستگاه تانک،432 عراده توپ ، بیش از 6 هزار فروند ادوات زرهی ، 322 سامانه موشکی ، 245 فروند جنگنده، 221 هواپیمای ترابری، 204 فروند هلیکوپتر و 22 فروند هلیکوپتر تهاجمی، 40 ناوجنگی ، ناوچه و مین های جنگی و بودجه نظامی 56 میلیارد و 725 میلیون دلار در رتبه 24 جهان قرار دارد.
البته لازم به توضیح است که بودجه نظامی پادشاهی عربستان چند برابر جمهوری اسلامی ایران بوده و در سال های اخیر تمام توان خود را صرف خرید از کشورهای غربی و به ویژه آمریکا و انگلیس کرده است.
موضوعات مرتبط: ارتش اخبارجنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - قدرت نظامی ایران ، قدرت نظامی عربستان ، ادوات زرهی ، ناوجنگی ، مین های جنگی ، ایران و عربستان- ,