پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری leader.ir در قالب داده نمایی اقدام به بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب در طی سالهای گذشته پیرامون مفهوم اقتصاد مقاومتی پرداخته است. در داده نمای پیش رو تلاش شده است تا با بهره گیری از بیانات ایشان در خلال ۱۵ سال گذشته، ریشه های تاکید معظم له بر ضرورت تحقق اقتصاد مقاومتی تبیین شود.

 

متن داده نمای مروری تاریخی بر اقتصاد مقاومتی در بیان رهبر معظم انقلاب

مؤلفه ها، ارکان و الزامات اقتصاد مقاومتی از منظر رهبر معظم انقلاب

۱. اقتصاد مقاومتی

مقاوم سازی اقتصاد در سال ۸۰

اگر مسؤولان اقتصادی کشور توانستند با هوشیاری عمل، تدابیر لازم را پیش گیرند و مانع از نفوذ پنجه دشمن در اقتصاد کشور شوند و اقتصاد ملی را شکوفا کنند، ملت احساس اقتدار میکند.

جنگ اقتصادی در سال ۸۶

من برنامههای استکبار جهانی علیه ملت ایران را در سه جمله خلاصه میکنم: اول، جنگ روانی؛ دوم، جنگ اقتصادی؛ و سوم، مقابله با پیشرفت و اقتدار علمی.

اولین استفاده رهبر معظم انقلاب از لفظ اقتصاد مقاومتی در سال ۸۹

ما باید یک اقتصاد مقاومتیِ واقعی در کشور به وجود بیاوریم. دوستان درست گفتند که ما تحریمها را دور میزنیم؛ بنده هم یقین دارم. ملت ایران و مسئولین کشور تحریمها را دور میزنند، تحریمکنندگان را ناکام میکنند؛ مثل موارد دیگری که در سالهای گذشته در زمینههای سیاسی بود که یک اشتباهی کردند، یک حرکتی انجام دادند، بعد خودشان مجبور شدند برگردند، یکی یکی عذرخواهی کنند.

ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در سال ۹۲

پیشتازی اقتصاد دانش بنیان

محور قراردادن رشد بهره وری در اقتصاد

اعطای نشان اقتصاد مقاومتی

اصلاح نظام درآمدی دولت

افزایش تولید داخلی نهاده ها و کالاهای اساسی

اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی

صرفه جویی در هزینه های عمومی کشور

تشریح ادبیات اقتصاد مقاومتی در سال های ٩٠ و ٩١

مطالعه و تحقیق کنید، اگر این تحقیقها به درد آن دستگاه مسئول نخورد ، قطعاً به کار شما میآید

امروز پرهیز از اسراف و ملاحظهی تعادل در مصرف، بلاشک در مقابل دشمن یک حرکت جهادی است

کاهش وابستگی به نفت از الزامات اقتصاد مقاومتی است. این وابستگی، میراث شوم صد سالهی ماست

همین شرکتهای دانش‌‌‌بنیان یکی از بهترین مظاهر و یکی از مؤثرترین مؤلفه‌‌‌های اقتصاد مقاومتی است

اقتصاد مقاومتی به یک ملت امکان میدهد که حتّی در شرایط فشار هم رشد و شکوفائی داشته باشند

ما باید اقتصادی داشته باشیم که هم روند رو به رشد محفوظ بماند، هم آسیب‌‌پذیری‌‌اش کم باشد

گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در سال های ۹۳ و ۹۴

«اگر به ابتکار جوانها، تکیه کنیم از فخـر و منّت دشمنان خارجی، خودمان را رها خواهیم کرد

در برنامــهی ششم توسعه، روی اقتصاد و روی فرهنگ و روی علم باید تـکیه کنید

عـلاج مسئلـهی تحریم، همین اقتصاد مقاومــتی است، ما بایستی درست عمل کنیم

تـکیهی عمدهی اقتصاد مقاومتی، روی مردم و روی تولیـد داخلی است

بخشهایی خارج از دولت؛ میتوانند در اقتصاد مقاومتی نقش ایفا کنند، از جمله بسیـج

گشایش اقتصادی جز با جدّی گرفـتن و پیگیری همه‌‌جانبهی اقتصاد مقاومتی میسّر نخواهد شـد

 

۲. نامگـذاری سالها بر پایه شعار اقتصاد

نوآوری و شکوفایی

اصلاح الگوی مصرف

همت مضاعف، کار مضاعف

جهاد اقتصادی

تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی

حماسهی سیاسی و حماسهی اقتصادی

اقتصاد و فرهنگ

 با عزم ملی و مدیریت جهادی

دولت و ملت همدلی و همزبانی

اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل


برچسب‌ها: پاتوق رضا - مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی

تاريخ : سه شنبه 12 مرداد 1395 | 21:57 | نویسنده : رضا |

پیکر مطهر2 شهید بی نشان دوران دفاع مقدس صبح امروز همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در شهرک مسکونی زینبیه نیروی زمینی ارتش تشییع و در یادمان شهدای این شهرک آرام گرفتند.

 

پیکر مطهر2 شهید گمنام دوران دفاع مقدس صبح امروز همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در شهرک مسکونی زینبیه نیروی زمینی ارتش تشییع و در یادمان شهدای این شهرک آرام گرفتند.

به گزارش روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در این مراسم که صبح امروز در شهرک مسکونی زینبیه نیروی زمینی ارتش برگزارشد، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی آل هاشم، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و جمعی از کارکنان و فرماندهان یکان‌های ارتش مستقر در تهران و خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران نیز حضور داشتند.

گفتنی است در این مراسم پیکر پاک 2 شهید گمنام دفاع مقدس پس از تشییع و اقامه نماز توسط توسط حجت الاسلام والمسلمین آْل هاشم در یادمان شهدای شهرک مسکونی زینبیه نیروی زمینی ارتش آرام گرفتند.


برچسب‌ها: پاتوق رضا - ارتش جمهوري اسلامي ايران -

تاريخ : سه شنبه 12 مرداد 1395 | 21:54 | نویسنده : رضا |
ترکیه کشور کودتاهاست/حوادث اخیر ترکیه نشان داد ترکیه و عربستان ظرفیت مدیریت منطقه را ندارندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرلشکر "محسن رضایی" دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امشب 26 تیرماه در برنامه زنده نگاه یک با اشاره به کودتای جمعه شب ترکیه گفت: این کودتا از نظر جمهوری اسلامی ایران محکوم است و ما با این گونه اتفاقات صددرصد مخالفیم.  
 
رضایی با بیان اینکه ترکیه کشور کودتاهاست، ادامه داد: از سال 1960 تاکنون پنج کودتا در این کشور رخ داده است، کودتای دیشب ترکیه تنها شورش بخشی از ارتش این کشور بود و نه تمام آن. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به موضع گیری کشورهای جهان در مورد این اتفاق اظهار داشت: نکته جالب ماجرا آنجا بود که کشورهای جهان همه منتظر ماندند تا ببینند نتیجه کودتا چه می شود تا اظهارنظر کنند اما جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز از دولت قانونی اردوغان حمایت کرد. 
 
وی ادامه داد: اردوغان همچون انقلاب اسلامی سال 57 ایران عمل کرد و در پیام خود مردم را به حضور در مساجد و سپس خیابان ها فراخواند تا مردم از مساجد سازماندهی شوند این کار او کاملا جواب داد. حضور مردم باز هم ثابت کرد که هیچ نیرویی نمی تواند بر اراده عمومی غلبه کند. کودتای ترکیه ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران را بار دیگر به اثبات رساند که هر نظامی که به مردم تکیه کند هیچ گاه شکست نخواهد خورد. 
 
بررسی دلایل انجام کودتا در ترکیه
 
رضایی ضمن اشاره به دلایل و ریشه های کودتای ترکیه اظهار داشت: نخستین ریشه کودتا تضاد درونی حزب عدالت و توسعه است که مابین جریان لائیک و اسلام گرایی گیر افتاده است و اگر دولت اردوغان این مسئله را حل نکند باز هم شاهد چنین حوادثی خواهد بود. ارتش ترکیه لائیک است و دولت این کشور اسلام گراست که این موضوع تضاد کامل را نشان می دهد و می تواند خطرآفرین باشد. عامل دیگر اتفاقات دیشب ترکیه تغییرات زیاد در خط مشی دولت اردوغان از جمله جنگ های سوریه، عراق و دیاربکر بود. یکی از دلایل کودتا می تواند همین باشد که کشور ترکیه شدیدا درگیر جنگ های بی رمق است. دلیل دیگر کودتای ارتش ترکیه درگیری اردوغان با دولت عراق است سرانجام منجر به عقب نشینی ترکیه شد که تمامی این دلایل می توان دوستی اردوغان با اسرائیل را اضافه کرد می تواند شدیدا جو داخل ترکیه را خراب کند، از دیگر اقتدارگرایی اردوغان نیز می تواند از عوامل شورش باشد چرا که اردوغان از همان ابتدا سعی کرده است که از خود یک قهرمان بسازد. 
 
حوادث اخیر منطقه به خوبی نشان داد ترکیه و عربستان ظرفیت مدیریت منطقه را ندارند
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عوامل خارجی کودتا تصریح کرد: قطعا دست های خارجی در این کودتا نمایان هستند حوادث اخیر منطقه به خوبی نشان داد ترکیه و عربستان ظرفیت مدیریت منطقه را ندارند و جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که لایق ترین کشور برای مدیریت منطقه ای است درست چیزی که عربستان و ترکیه فاقد آن هستند. 
 
وی در مورد عملیات های انتحاری تروریست ها در کشورهای حامی تروریست اظهار داشت: آتش تروریست به حامیان خود برگشته است و دلیل آن این است که گروه های چریکی خود یک سازمان هدفمند ندارند بلکه کشورهای تشکیل دهنده و حامی آنها با علم به این موضوع که می دانند تروریست ها به سوی خودشان برمی گردند به دلیل اینکه اهدافشان را مهمتر می دانند از آنها استفاده نیابتی می کنند. 
 
کنترل تروریست ها از دست حامیانشان خارج شده است
 
رضایی ادامه داد: اتفاقی که در حال حاضر در کشورهای حامی تروریست در حال وقوع است نشان دهنده این است که کنترل تروریست ها از دست حامیانشان خارج شده است و زمانی که این کنترل از بین برود آنها به سوی پدر و مادر خود بازمی گردند. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد عملیات های انتحاری در فرانسه تصریح کرد: در چند ماه گذشته اتفاقات بزرگی مانند خروج انگلستان از اتحادیه اروپا رخ داد که همین امر باعث شد تا برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه در باتلاق ناامنی گیر کنند و از سوی دیگر نیز حامیان اصلی تروریست یعنی آمریکا با این که می تواند به کشور فرانسه در مورد وقوع این حملات هشدار دهد فرانسه را تنها گذاشتند که عامل اصلی آن همان مسئله عدم کنترل کافی بر روی تروریست است. 
 
وی افزود: در کنار عامل عدم کنترل باید توجه داشت که در گروه های تروریستی مانند داعش افراد مبتکر و خلاق وجود دارند که می توانند عملیات های هوشمندانه ای را طراحی کنند. 
 
اقدامات تروریستی از خاک عربستان نشات می گیرد
 
رضایی در مورد دلایل غربی ها برای کنار هم قرار دادن نام تروریست در کنار نام دین اسلام اظهار داشت: مشکل اصلی این است آنها می خواهند اصل مسئله را بپوشانند در اصل باید بگوییم که این تروریست، تروریسم عربی است که همه تحرکات آن از خاک عربستان نشات می گیرد من امیدوارم که هر چه زودتر به این مسئله که تروریسم عربی هیچ ربطی به تروریست اسلام ندارد پی ببرد. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد حمایت دولت عربستان از گروهک منافقین اظهار داشت: در سال های 59 و 60 گروهک منافقین برخی از افراد کمیته را ربودند و ما زمانی که آنها را پیدا کردیم با پیکر تیکه تکه شده آنها روبه رو شدیم این گروهک در آن زمان بیش از 17 هزار نفر از مردم بی گناه ایران را ترور کرد و همان موقع دولت عربستان از آنها حمایت می کرد. 
 
وی افزود: شخص الفیصل و دولت عربستان در حال حاضر از این گروه حمایت می کنند و در گردهمایی اخیر منافقین با خرج بیش از مبالغ زیادی افراد مختلف را به این مراسم دعوت می کنند که در اصل می توانیم بگوییم برگزار کنندگان این مراسم خود دولت عربستان بود. 
 
 رفتارهای الفیصل یک دیوانگی بزرگ است/ حمایت عربستان از حزب کومله
 
رضایی تصریح کرد: اکثر رفتارهای الفیصل یک دیوانگی بزرگ است ما در حال حاضر شاهد این مسئله هستیم که دولت عربستان برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران مراکزی را در شمال عراق و در نزدیکی مرز ما به وجود آورد که البته ما به دولت عراق اعلام کردیم که اگر در مورد این پایگاه ها کاری نکند جمهوری اسلامی ایران راسا عملیات نظامی این پایگاه ها را انجام می دهد ما همچنین در مورد حمایت عربستان از گروه هایی مانند حزب کومله اسنادی را در اختیار داریم. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: عربستان در چند سال اخیر دو موج را علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخت؛ موج اول در سوریه و عراق بود که خوشبختانه نتوانست کاری از پیش برد و به همین دلیل به سراغ موج دوم رفت و خواست با ایجاد پایگاه هایی در غرب و شرق کشور این مناطق را ناامن کند که خوشبختانه با هوشیاری برادران در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موج دوم با شکست روبه رو شد. 
 
وی در مورد احتمال تقابل ایران و عربستان بیان داشت: عربستان در زمان ضعیف شدن رقبای عربی خود می خواست از فرصت ها سواستفاده کند اما در آن زمان ایران یک رقیب جدی برای این کشور شد و به همین دلیل با دلایلی واقعی مانند دخالت ایران در امور کشورها قصد انحراف افکار بین المللی را داشت. مهمترین مسئله ای که در مورد تقابل ایران و عربستان مطرح است این است که آنها می گویند که ایران در امور برخی کشورها مانند عراق، سوریه و یمن دخالت می کند در حالی که فقط با اجازه دولت های آنها و برای دفاع از مرزهای بین المللی این کشور در آن جا حضور داریم در حالی که عربستان با عبور از مرزهای جغرافیایی کشورها به آنها تجاوز می کند. 
 
عربستان پا را از حد خود فراتر گذاشته و به دنبال درگیری با ایران است/ عربستان در ایجاد درگیری با ایران عجله دارد!
 
رضایی ادامه داد: آمریکا در مسئله تقابل ایران و عربستان به کشور اجازه داده تا از فرصت های خود استفاده کند اما این عربستان پا را از حد خود فراتر گذاشته و به دنبال درگیری با ایران است من به آنها می گویم که مردم کشورما دیر خشم گین می شوند اما اگر خشمگین شوند آل سعود نابود خواهد شد و در همین زمینه ما به تمامی طرفداران خود مانند حزب الله گفته ایم که در حال حاضر خویشتن دار باشند اما عربستان به گونه ای رفتار می کند که به دنبال درگیری با ایران است و در ایجاد درگیری عجله بسیار دارد. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: آمریکایی ها در اسنادی که منتشر کرده اند اعلام کردند که ما دو تهدید در پیش روی خود داریم که اولین تهدید ایران و دومین تهدید چین است، زمانی که آمریکا ایران را به عنوان تهدید به حساب می آورد از برخی خطاهای دوستان خود مانند عربستان می گذرد تا بتواند با آنها کنار بیاید و در مقابل ایران بایستد اما مهمترین مسئله این است که تمام مردم دنیا فهمیدند که چه اتفاقی افتاده است. 
 
رضایی با بیان این که آمریکایی ها پس از برجام نیز به دشمنی های خود با ما ادامه می دهند گفت: در رابطه با مسئله موشکی تحریم هایی وضع کرده اند که وضع این تحریم ها پس از توافق برجام بوده است در حالی که برجامی که مورد توافق ما بوده برجامی است که مقام معظم رهبری تصویب کرده و در نامه ایشان هم قید شده که هر نوع تحریم به هر بهانه ای نقض برجام است.
 
آمریکایی ها یکی پس از دیگری برجام را نقض می کنند/ کمیته نظارت بر برجام کارش را جدی بگیرد
 
وی با بیان این که آمریکایی ها برجام را لغو کرده اند اظهار داشت: بنده از کمیته نظارت بر برجام گله مند هستم، رهبر انقلاب به صراحت گفته اند که برجام نباید نقض شود و این در حالی است که آمریکایی ها یکی پس از دیگری برجام را نقض می کنند و کمیته نظارت می بایست تا این مدت حداقل 10 پرونده در کمیسیون مشترک برای رفع اختلافات در اجرای برجام پیش بینی شده بود درست می کردند.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: خطر دیگری که وجود دارد این است که اگر آمریکایی ها احساس کنند با آمدن جلو می توانند سخت گیری هایی که در رابطه با برجام داشتند  ادامه بدهند و همین مقدار تعهداتی هم که در برجام است را در عمل خنثی کنند رئیس جمهور بعدی نیز همین کار را با ما می کنند و آمریکایی ها هم اکنون ما را تست می کنند که اگر یکی دو بار برجام نقض شد ما اقدامی انجام می دهیم یا نه و اگر در رابطه با نقض برجام کاری نکردیم به نقض برجام در آینده ادامه می دهند تا حدی که تنها یک کاغذ بی خاصیت به نام برجام باقی خواهد ماند لذا انتظار دارم که کمیته نظارت بر برجام کارش را جدی بگیرد، پرونده درست کند و پرونده را به کمیسیون مشترک ارجاع دهد و اجازه ندهد که آمریکایی ها لحظه به لحظه برجام را نقض کنند.
 
رضایی خاطر نشان ساخت: ارجاع پرونده ها به کمیسیون مشترک حق ماست و اگر پرونده هایی مرتبط به نقض برجام از سوی آمریکا به کمیسیون مشترک ارجاع شود کشورهای دیگر که خواهان تجارت با ایران هستند نسبت به موضوع حساس می شوند.
 
وی اظهار داشت: آن ها تعهدات ما را از ما طلب کردند و ما نیز بیش از تعهدات خود عمل کردیم و حتی آب سنگین اراک را قبل از آن که آن ها جایگزینش را بیاورند پر از سیمان کردیم در حالی که آن ها قرار بود اول فناوری جایگزین را بیاورند و بعد ما سیمان کنیم اما برای این که حسن نیتمان را نشان دهیم قبل از این که این اتفاق بیفتد تجهیزات آب سنگین اراک را پر از سیمان کردیم بنابراین ما به همه تعهدات خود و حتی بیش از تعهداتمان به آن عمل کردیم.
 
 بخش اقتصادی برجام باید بیشتر تقویت می شد
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان این که بخش اقتصادی برجام باید بیشتر تقویت می شد گفت: بحثی که هم اکنون مطرح است مرتبط بودن تحریم های اولیه و ثانویه است که دوستان ما باید این دو موضوع را از یکدیگر جدا می کردند و باید فرمولی در پیوست دوم که مرتبط با پیوست تحریم ها است پیش بینی می شد و جملاتی در آن مطرح می شد که تحریم های اولیه را نیز قطع می کردیم.
 
رضایی با بیان این که تعهدات و پیمان برجام نقض می شود اظهار داشت: ما سه برجام داریم یک برجام مصوب شورای عالی امنیت ملی، دیگری برجام مصوب مجلس شورای اسلامی و دیگری برجام مصوب رهبر انقلاب است که برجام مصوب ایشان مصوبه شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی را نیز در برمی گیرد.
 
وی با بیان این که آمریکایی ها قصد دارند ما را به بهانه های مختلف تحریم کنند که باید در این رابطه فعالیت کنیم مجدداً تاکید کرد: در رابطه با نقض برجام کمیته نظارت بر اجرای برجام باید 5،6 پرونده جدی درست می کرد و آن را به کمیسیون مشترک ارجاع می داد و باید در این مورد از حق خود استفاده کنیم.
 
 برجام مورد تایید رهبر انقلاب است و اگر کسی آن را نقد کند رهبر را نقد کرده است
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که برجامی که مورد قبول نظام جمهوری اسلامی است برجام مورد تایید رهبر انقلاب است گفت: این برجام، برجامی است که مصوب مجلس است که مواردی نیز توسط رهبر انقلاب به آن اضافه شد و برخی آقایانی که به برجام اعتقاد دارند باید حواسشان باشد که برجامی نظام قبول کرده برجام مورد تایید رهبر انقلاب است و اگر کسی آن را نقد کند رهبر را نقد کرده است.
 
رضایی با بیان این که رهبری و جمهوری اسلامی ایران برجام را با شرایطی پذیرفته است گفت: اگر نیروهای حزب اللهی که می خواهند خیلی هم انقلابی باشند نباید وارد حریم رهبری شوند و مسئله ای که هم اکنون مطرح است مسئله نقض برجام است که در این جا ما باید حق خود را مطالبه کنیم.
 
ارجاع پرونده های نقض برجام به کمیسیون مشترک تبعات مثبتی در پی خواهد داشت
 
وی با بیان این که ارجاع پرونده های نقض برجام توسط آمریکا به کمیسیون مشترک تبعات مثبتی دربرخواهد داشت گفت: از نظر سیاسی ما هر چه بتوانیم پرونده ها علیه آمریکا را در کمیسیون مشترک افزایش دهیم در آینده قدرت چانه زنی بیشتری خواهیم داشت و سیاست حکم می کند که هر چه می توانیم پرونده های مستند را علیه عدم اجرای تعهدات آمریکا درست کنیم.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از اظهاراتش در رابطه با بحث اقتصاد مقاومتی نیز اظهار داشت: هر چند دولت بعد از تاخیر یک ساله اجرای اقتصاد مقاومتی را شروع کرد اما ما منکر تلاش های دولت در این رابطه نیستیم اما نسبت به انتظاراتی که در این رابطه وجود دارد هنوز عقب هستیم.
 
رضایی خاطر نشان ساخت: اولین انتظار ما در رابطه با اجرای اقتصاد مقاومتی این است که دولت باید ریل را عوض کند چرا که اگر دولت بخواهد روی ریل قبلی حرکت کند اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد و این مسئله به این معناست که دولت باید به جای این که خودش پروژه ها را اجرایی کند مردم را وارد اقتصاد کند و همان طور که امروز وارد سیاست شده اند و امروز پشتوانه سیاسی ما هستند باید پشتوانه اقتصادی ما نیز مردم باشند.
 
وی تصریح کرد: در این رابطه دولت باید از مردم حمایت و به ظرفیت سازی و قابلیت سازی به معنای رفع موانع از سر راه مردم بپردازد.
 
وضع بانک ها هم اکنون یک وضع باتلاقی است
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که وضع بانک ها هم اکنون یک وضع باتلاقی است گفت: دولت باید سیستم بانکی را راه بیندازد و فساد را جمع کند و امیدواریم که دولت تا پایان سال کارنامه درخشانی در رابطه با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
 
رضایی با بیان این که برجام نشان داد مشکلات ما تنها تحریم های اقتصادی نیست گفت: بخش زیادی از مشکلات اقتصادی مربوط به داخل است که در داخل دو معضل سوء مدیریت اقتصادی و کارشکنی ها را داریم و هم اکنون یک مقاومت منفی در کشورما پا به پای فشارهای آمریکا در برخی ادارات، واحدهای اقتصادی و بانک ها شروع شده که سبب شده اقتصاد راکد بماند و پول ها به جریان نیفتند.
 
بخش زیادی از مشکلات اقتصادی مربوط به سوء مدیریت اقتصادی و کارشکنی ها است
 
وی ادامه داد: این کارشکنی ها از ابتدای انقلاب بوده و لیبرال ها و تکنوکرات ها هیچ گاه اجازه ندادند انقلاب وارد اقتصاد شود در حالی که انقلاب در امنیت، دفاع و سیاست خارجی ما ورود کرده است اما در اقتصاد ما آن آزادی عمل را نمی بینیم.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از این برنامه در خصوص زمان اجرای قانون رسیدگی به دارایی و اموال مسئولان نظام نیز بیان داشت: مسئولیت اجرای این قانون بر عهده قوه قضاییه است که می بایست با کمک دولت و مجلس آیین نامه ها و مقررات آن را سریع تر آماده کنند چرا که اجرای این قانون نیازمند سازمان و تشکیلاتی است که باید زودتر فراهم شود.
 
توضیحاتی پیرامون  وضعیت سردار احمد متوسلیان
 
رضایی درباره آخرین اخبار از وضعیت سردار احمد متوسلیان نیز بیان داشت: وی از بنیان گذاران حزب الله لبنان است و در رابطه با پیگیری وضعیت سردار متوسلیان دولت، وزارت خارجه، حزب الله، سید حسن نصرالله و دوستان ما در سپاه حرکت های جدیدی را شروع کرده اند که امیدواریم هر چه سریع تر به نتیجه برسند.
 
ایران لیاقت مدیریت منطقه ای را دارد
 
وی در پایان خاطر نشان ساخت: حوادث منطقه نشان داد امنیت در جمهوری اسلامی سرمایه بزرگی است که باید حفظ شود و به خاطر مسائل جزئی و حاشیه ای نباید این سرمایه بزرگ را از دست بدهیم همچنین جمهوری اسلامی ایران در 37 سال گذشته نشان داد که لیاقت مدیریت منطقه ای را در دارد و این در حالی است که نه ترکیه، نه عربستان و نه مصر حاضر به اعمال مدیریت منطقه نیستند.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: تنها کشوری که در منطقه ما را با آن مقایسه می کردند کشور ترکیه بود که عنوان می کردند دموکراسی در ترکیه بیشتر است در حالی که ما ثبات سیاسی را در کنار دموکراسی داریم و باید از این افراد پرسید ثبات سیاسی ترکیه در قیاس با ثبات سیاسی کشور ما در چه حدی است.

برچسب‌ها: :پاتوق رضا- محسن رضایی ، برنامه نگاه یک ، مسائل منطقه ، بررسی-,

تاريخ : چهار شنبه 6 مرداد 1395 | 23:8 | نویسنده : رضا |

“بسم الله الرحمن الرحیم”

در آیات و روایات اسلامی و همچنین بر اساس سیره پیامبر بزرگوار اسلام و ائمه اطهار (سلام الله علیهم) بر نقش کسب و کار تأکید ویژه‌ای شده است. آداب و اخلاقیات متعددی برای آن بیان شده است. حقوق و احکام فراوانی درباره کسب و کار ذکر شده است.

اسلام عزیز، پاداش کسانى را که در راه تأمین معاش خود و خانواده‌شان تلاش می‌کنند، همسنگ پاداش مجاهدان و رزمندگان راه خدا [۱] و بلکه بالاتر از اجر آنان [۲] قرار داده است. پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم) در حدیثى می فرماید:

العبادهُ سبعونَ جزءاً افضَلُها طلبُ الحلال؛[۳]

عبادت و پرستش خداوند هفتاد جزء دارد که بالاترین و برترین جزء آن، طلب روزى حلال است.

امام باقر (علیه‌السلام) درباره کسب و کار می فرماید:

من طلب [الرزق فى] الدنیا استعفافاً عن الناسِ و تَوسیعاً على اهلِهِ و تَعَطُّفا على جاره لَقِىَ اللهَ عزوجل یومَ القیامهِ و وجهُهُ مثلُ القَمَرِ لیلهَ البدرِ؛[۴]

کسى که براى بی‌نیازى از مردم و رفاه خانواده و کمک به همسایگانش در طلب روزى حلال باشد، در روز قیامت خداوند را در حالى ملاقات می کند که چهره‌اش مانند ماه شب چهارده می درخشد.

سبک زندگی اسلامی در کسب و کار

نتیجه آن که اسلام هرگز کار کردن و تلاش براى تأمین معاش را جداى از عبادت و پرستش نمی داند. به هنگام بازگشت پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم) از جنگ تبوک به مدینه، سعد انصارى [۵] که نتوانسته بود همراه پیامبر به جنگ برود، به استقبال آن حضرت آمد. وقتى پیامبر، دستان خشک و خشن و ترکیده او را دید، از او پرسید: «صدمه‌اى به دستانت رسیده است؟» سعد در پاسخ گفت: «براى تأمین مخارج اهل و عیالم با طناب و بیل کار می کنم.» پیامبر بر دستان او بوسه زد و فرمود: «این دستى است که در آتش جهنم نمی سوزد.»[۶]

***************

منابع :

[۱]. امام صادق (علیه السلام): الکادُّ على عیالِهِ کالمجاهِدِ فى سبیلِ اللهِ؛ کسى که براى تأمین مخارج خانواده اش تلاش مى کند مانند کسى است که در راه خداوند جهاد مى نماید. (الکافى، ج۵، ص۸۸٫)

[۲]. امام رضا (علیه السلام): الذى یَطلُبُ مِن فضلِ اللهِ عزوجل ما یَکُفُّ به عیالَه اعظمُ اجراً من المجاهدِ فى سبیلِ اللهِ عزوجل; کسى که به منظور تأمین مایحتاج خانواده اش در پى کسب روزى الهى است، پاداشى برتر از پاداش مجاهد در راه خداوند دارد. (الکافی،‌ ج۵، ص۷۸٫)

[۳]. الکافی،‌ ج۵، ص۷۸٫

[۴]. همان، ص۷۸٫

[۵]. با توجه به اینکه در میان انصار پیامبر افراد متعددى «سعد» نام داشتند، در میان مورخان اختلاف است که این سعد انصارى، چه کسى بوده است، آیا سعد بن معاذ بوده است یا سعد بن عباده یا شخصى دیگر؟ البته این مسئله براى بحث ما مهم نیست؛ آنچه که مهم است برخورد پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم) با کارگر و اشخاصى است که براى کسب درآمد و تأمین مخارج زندگى کار می‌کنند.

[۶]. اسد الغابه فى معرفه الصحابه، ابن اثیر، ج۲، ص۲۶۹٫


موضوعات مرتبط: فرهنگی
برچسب‌ها: پاتوق رضا - سبک زندگی اسلامی - کسب و کار-,

تاريخ : چهار شنبه 30 تير 1395 | 22:54 | نویسنده : رضا |
عضو حقوقدان شورای نگهبان تأکید کرد: تمام گفته‌ها درباره احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ گمانه‌زنی و شایعه است.
تمام گفته‌ها درباره صلاحیت کاندیداهای انتخابات 96 شایعه و گمانه‌زنی استبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "عباسعلی کدخدایی" عضو حقوقدان شورای نگهبان امروز شنبه با حضور در برنامه متن و حاشیه در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه احساسی درباره حضور مجدد در شورای نگهبان دارد، اظهار کرد: حضور در بخش‌های مختلف نظام یک تکلیف است و اگر توفیق خدمت باشد احساس خوبی است.
 
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه شما در 3 سال گذشته از شورای نگهبان چندان دور نبوده‌اید و در پشت پرده کار می‌کرده‌اید، افزود: من همیشه جلوی پرده کار کردم و پس از آنکه نمایندگان مجلس در دور نهم صلاح دیدند که در شورای نگهبان حضور نداشته باشم در حوزه مشاوره خدمت کردم.
 
عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره اینکه چرا آیت‌الله جنتی وی را دوست دارد، گفت: این سوال را خبرنگاران نیز از من پرسیده‌اند، این توفیق است یک مرد الهی اینگونه به بنده علاقه دارد البته صراحت لهجه و شفاف سخن گفتن بنده نیز در این راه بی‌تأثیر نیست.
 
کدخدایی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه شما در جایی گفته بودید با آیت‌الله جنتی در برخی موارد اختلاف‌نظر دارید، تصریح کرد: به هر حال انسان‌ها با یکدیگر اختلاف‌نظر دارند ولو اینکه دو نفر کارشناس از یک جنس باشند، اختلاف نظر بنده با آیت‌الله جنتی علمی است و اینگونه نیست که بخواهیم راهمان را از هم جدا کنیم.
 
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه پیش‌بینی می‌شد شما از مجلس دهم رای نیاورید، بیان کرد: بنده صریحا با نمایندگان صحبت کردم و به آنها گفتم که تنها در انتخاب‌ها نظر کارشناسی خود را می‌گویم البته معتقدم اگر کسی برخلاف نظرات خود چیزی را اعلام کند خیانت در امانت است.
 
عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مجلس نهم به شما رای نداد گفت: البته این اشتباه است که بگوییم تفکرات مجلس نهم همسو با بنده بوده، معتقدم نظرات نمایندگان در دوره نهم درباره بنده حقوقی و درست بود.
 
کدخدایی درباره عضویت در مشاغل مختلف تصریح کرد: جزء چندشغله‌ها محسوب نمی‌شوم.
 
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر حقوق دریافت می‌کنید، گفت: عضو هیئت علمی دانشگاه هستم و حدود 5.5 تا 6 میلیون از دانشگاه حقوق می‌گیرم و از شورای نگهبان نیز اضافه‌کاری دریافت می‌کنم و از جای دیگر حقوق نمی‌گیرم.
 
عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره گمانه‌زنی برای تصدی سخنگوی شورای نگهبان افزود: این گمانه‌زنی است و سخنگویی از من وقتی نمی‌گیرد.
 
کدخدایی درباره اینکه در جایی گفته بود من به شورای نگهبان نمره 17 می‌دهم توضیح داد: چون اصرار بر نمره دادن به شورای نگهبان شد این نمره را دادم و بنده چون در دانشگاه به کسی 20 نمی‌دهم نمره‌ 17 را اعلام کردم.
 
وی ادامه داد: مثلا در بحث اطلاع‌رسانی شورای نگهبان در دوره‌های گذشته خوب عمل نکرده که باید این امر تقویت شود.
 
عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره اینکه مردم چه نمره‌ای به شورای نگهبان می‌دهند، تصریح کرد: به نظر بنده مردم هم همان نمره 17 را به شورای نگهبان می‌دهند.
 
کدخدایی با اشاره به نظام جامع انتخاباتی در کشور بیان کرد: نظام انتخاباتی جامعی نداریم و مربوط به دهه 60 است و باید تحول اساسی در این حوزه داشته باشیم.
 
وی با تاکید بر اینکه باید نظام انتخاباتی اصلاح شود، گفت: در جهت اصلاح نظام انتخاباتی رایزنی‌هایی با دولت و مجلس در زمان سخنگویی بنده انجام شد که اکنون در مجمع تشخیص مصلحت بر روی سیاست‌های آن در حال کار شدن است .
 
عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: امیدوارم سیاست‌هایی که در مجمع تشخیص بر روی آن کار می‌شود سریع‌تر تقدیم رهبر معظم انقلاب شود تا در انتخابات ریاست جمهوری از آن استفاده کنیم.
 
کدخدایی درباه عدم کارایی احزاب در انتخابات گفت: نظام حزبی منسجم می‌تواند بخش اعظمی از کار را در انتخابات انجام دهد، به طور مثال به جای اینکه با 12 هزار نفر مواجه باشیم می‌توانیم با 10 حزب سروکار داشته باشیم.
 
وی تصریح کرد: اگر احزاب بتوانند در انتخابات تعهد بدهند که افرادی که معرفی می‌کنند در چارچوب نظام حرکت می‌کنند، شرایط مناسب می‌شود که در این مسیر باید احزاب قوی‌تری شکل بگیرد.
 
عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره احراز صلاحیت‌ها در انتخابات گفت: ارائه مدرک کم نیست و کسی که ثبت‌نام می‌کند باید احراز کند که مدرک دارد  و عدم احراز برای زمانی است که ثابت نشود فرد ثبت‌نام کرده مدرک دارد.
 
کدخدایی در مورد بحث ولایت‌مداری در احراز صلاحیت‌ها نیز گفت: التزام یعنی فرد ثبت‌نام‌کننده به قانون اساسی تعرضی نداشته باشد و به طور مثال مدیری نباشد که در جایی ضد نظام سخنرانی داشته باشد و درباره او مراجع چهارگانه تایید صلاحیت‌ها گزارش منفی نداده باشد که در این صورت احراز صلاحیت می‌شود.
 
وی درباره مبنای صلاحیت‌های افراد گفت: به نسبت تمام افرادی که اظهار نظر شده و تایید صلاحیت نشده‌اند، آمده‌اند و استدلالات را شنیده‌اند و در شورای نگهبان مطالب برای آنان توضیح داده شده است.
 
عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: اصل 115 قانون اساسی شرایط کیفی را برای احراز صلاحیت‌ها نیز بیان کرده که اعضای شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها آنها را مدنظر قرار می‌دهند.
 
کدخدایی درباره اصلاح قانون انتخابات نیز بیان کرد: با صحبت‌هایی که با نمایندگان داشتم امیدوارم این قانون اصلاح شود تا در انتخابات آینده برخی مشکلات گذشته مرتفع شود.
 
وی درباره انتخابات مجلس خبرگان نیز یادآور شد: قانون انتخابات خبرگان را خود این مجلس تدوین کرده و بررسی صلاحیت کاندیداها برعهده فقها است که این کار می‌تواند از طریق تشخیص نزدیک و شخصی باشد یا از طریق برگزاری آزمون.
 
عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره اینکه گفته می‌شود شورای نگهبان با جناح خاصی مدارا می‌کند، گفت: عملکرد شورای نگهبان خلاف این را نشان می‌دهد، اگر انتخابات مجلس و ریاست جمهوری را بررسی کنید، مشخص می‌شود که شورای نگهبان نگاه سیاسی و جناحی ندارد اما قطعا باید شورای نگهبان در تمامی انتخابات بی‌طرف باشد و درباره برخی موضع‌گیری‌ها نیز به اعضای شورا تذکر داده شده است.
 
کدخدایی در پاسخ به سوالی درباره احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آتی در سال آینده گفت: تمام گفته‌ها گمانه‌زنی است.
 
وی با تاکید بر اینکه تمام گفته‌ها شایعه است، تصریح کرد: ملاک تایید صلاحیت‌ها رفتار کاندیداها تا زمان ثبت‌نام است و شورای نگهبان تا زمان انتخابات نه نظری دارد و نه نظر خود را اعلام می‌کند و نه می‌تواند اظهارنظری داشته باشد.
 

موضوعات مرتبط: اخبار
برچسب‌ها: پاتوق رضا- کدخدایی ، متن و حاشیه ، انتخابات 96 ، شورای نگهبان ، انتخابات ، قانون

تاريخ : چهار شنبه 30 تير 1395 | 22:53 | نویسنده : رضا |
وزیر اسبق امور خارجه امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی کودتای نافرجام ترکیه پرداخت.
بررسی علل کودتای نافرجام ترکیهبه گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کودتای نافرجام ترکیه امشب26 تیر در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور "منوچهر متکی" وزیر اسبق امور خارجه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. 

متکی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون کودتای شب گذشته ترکیه گفت: کودتای صورت گرفته در ترکیه زیر سر فتح الله گولن از مخالفان اردوغان بوده است.

وزیر اسبق امور خارجه با اشاره به اینکه ترکیه بیست سال پیش کودتای دیگری را تجربه کرده بود ادامه داد: در سال 1980 رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه کودتای تمام عیاری را به راه انداخت به طوری که آمریکا پشت سر آن کودتا بود.

وی با اشاره به اینکه رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه در آن دوران بی عقلی کرد گفت: در آن زمان نخست وزیر عاقل ترکیه گام های بلندی در جهت توسعه این کشور برداشت.

متکی با بیان اینکه ماهیت کودتای شب گذشته چند ساعته بود خاطر نشان کرد: بنده همه خبرها و تحلیل ها را پیرامون این موضوع تعقیب می کردم به طوری که در نهایت با پیروزی مردم و به دعوت اردوغان این ماجرا نهایی شد.

وزیر اسبق امور خارجه با اشاره به اینکه بخشی از این کودتا قدرت خواهی و بخش دیگری تفکر حاکم بر ارتش ترکیه است تصریح کرد: در سال 80 نوعی اسلام گرایی در حال شکل گیری بود که موجب شد کودتا در این کشور رخ دهد، لذا جامعه ترکیه اولین جامعه ای بود که تحت تاثیر پیام های انقلاب اسلامی قرار گرفت.

وی با اشاره به دوره 16 ساله در ترکیه در سال 1980 تا 1996 گفت: این دوره شانزده ساله دوره ایجاد آگاهی در ترکیه بود به گونه ای که نظارت بالایی از سوی هم پیمانان عضو ناتو صورت گرفت. 

متکی با اشاره به اینکه ترکیه در سال 1996 با کودتا نتوانست جایگاه خود را بازیابد افزود: محافل خارج از ترکیه از این موضوع مطلع بودند. 
 
متکی ادامه داد: ارتش و کودتاچیان در ارتش مجریان برنامه بودند ضمن این که محافلی در خارج از ترکیه مطلع از این حادثه بودند که در این رابطه می توان آمریکا را مثال زد ولی هنوز نمی شود گفت که  آمریکایی ها به عنوان حامی  پشت این کودتا بودند و یا این که می خواستند این کودتا به نتیجه برسند.
 
وی تصریح کرد: اگر آمریکایی ها می خواستند کودتایی تمام عیار در ترکیه کنند ظرفیت هایی داشتند تا به گونه ای عمل کنند که کودتا را به نتیجه برسند.
 
وزیر اسبق  وزارت امور خارجه ایران اظهار داشت: آمریکایی ها تا حوالی چهار صبح به وقت ما هیچ اظهارنظری در مورد نفی یا اثبات کودتا نداشتند اما پس از آن که نشانه های شکست کودتا آشکار شد آن زمان بود که مقامات آمریکایی اظهار نظر می کنند که مردم ترکیه به دموکراسی احترام بگذارند.
 
متکی همچنین بیان داشت: بازداشت 3 هزار نفر در رابطه با این کودتای نافرجام معنایش این است که قریب به 3 هزار نفر در مورد کودتا توجیح بودند و این فکر یک روزه و یک شبه نبوده بلکه ایده ای بوده که شکل گرفته ، سازماندهی شده و یا غیرسازماندهی بوده و بخش مهمی از ارتش در یک سطح قابل توجهی از آن خبر داشتند.
 
وی با طرح این سوال که مگر می شود که CIA و پنتاگون از وقوع این حادثه خبر نداشته باشند گفت: همه افسران اطلاعاتی آمریکا در قالب ناتو در ترکیه حضور دارند و افرادی که در این رابطه دستگیر شدند نیز فقط مرتبط با یک پایگاه نظامی نبودند بلکه این افراد از پایگاه های نظامی مختلف در آنکارا، استانبول، ازمیر و حتی شهرهای دیگر بودند.
 
وزیر اسبق  وزارت امور خارجه ایران با تاکید بر این که سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه یکی از فعال ترین و قوی ترین سازمان های اطلاعاتی منطقه است گفت: سازمان دیانت نخست وزیر و مردم ترکیه مجموع عواملی بودند که در یک ارتباط تنگاتنگ حرکتی به نام کودتا در ترکیه را دوره کردند و موفق هم شدند.
 
متکی با بیان این که بنده معتقدم در ترکیه کسانی غیر از کودتاگران و در خارج از ترکیه نیز افرادی از این اتفاق مطلع بودند گفت: دو روز قبل از حادثه فرانسه  دفاتر خود را در ترکیه می بندد و دلایل آن را دلایل امنیتی ذکر می کند در حالی که اتفاق تروریستی که اخیراً در ترکیه حادث شده بود مربوط مدتی قبل از آن بوده است لذا  فاکتوری را باید مد نظر داشته باشیم و آن فاکتور اطلاع آمریکا از این اتفاق است.
 
مجید اخوان خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مستقر در آنکارا نیز در ارتباط تلفنی با برنامه اظهار داشت: هم اکنون 24 ساعت از کودتای نافرجام 25 تیرماه در ترکیه می گذرد که  در آینده  این اتفاق تحولات بسیار زیادی را رقم خواهد زد.
 
وی یادآور شد: پس از آن که اردوغان در یک ارتباط تلویزیونی از طرفداران و مردم می خواهد که به سطح خیابان ها بیایند و با این اقدام کودتاگران مبارزه کنند ساعت به ساعت به تعداد این افراد در خیابان ها اضافه می شد.
 
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص آخرین وضعیت خیابان های شهر آنکارا در ترکیه نیز اظهار داشت: هم اکنون خیابان ها خلوت است اما مکان هایی که احتمال داده می شود مورد سوء استفاده کودتاگران قرار گیرد مورد توجه نیروهای امنیتی و مردم است.
 
اخوان با بیان این که از امروز صبح مقامات فرودگاه استانبول اعلام کردند که فرودگاه به حالت قبل از حادثه برگشته و فعالیت خود را ادامه می دهد گفت: این اتفاق هنوز در مورد فرودگاه آنکارا نیفتاده است.
 
وی همچنین اظهار داشت: طبق آخرین آمار مقامات ایرانی هیچ شهروند ایرانی در این حادثه کشته یا زخمی نشده اند .
 
در بخش دیگری از این بحث متکی همچنین اظهار داشت: در مورد علت کودتا هنوز شواهدی وجود ندارد که جریان فتح الله گولن عامل این کودتا بوده البته ممکن است بهره بردار از نتایج احتمالی کودتا بوده باشد.
 
وزیر اسبق  وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد: اگر جریان گولن می خواست وارد میدان شود باید همه ظرفیت هایشان را در ترکیه به کار می گرفتند که اذعان فتح الله گولن و عدم حمایت از کودتا و محکوم کردن آن توسط این جریان در دو سه ساعت اول حادثه گویای این موضوع بوده که شواهدی مبنی بر دست داشتن گولن در این اتفاق وجود نداشته است.
 
متکی با بیان این که در ده سال گذشته جا به جایی هایی در ارتش ترکیه صورت گرفته بود گفت: یکی از دلایل عدم توفیق ارتش در کودتا این بود که همه رده های بالای ارتش با کودتا همراهی نداشتند و ارتش آن انسجام لازم را نداشت.
 
وی یکی دیگر از دلایل شکست کودتا را توانمندی اردوغان دانست و گفت: اردوغان توانسته مشکلات را مرتفع و پیوندهای منطقه ای با همسایگان خود داشته باشد.
 
وزیر اسبق  وزارت امور خارجه ایران خاطر نشان ساخت: پایان این کودتا یا حرکتی که به هر انگیزه ای شکل گرفته راه اردوغان را در آینده بسیار سخت تر خواهد کرد.
 
متکی در خصوص تبعات سیاسی این کودتا نیز اظهار داشت: در 5 سال اخیر ترکیه نشان داد که در جهات مختلف قابل پیش بینی نیست و این مسئله جایگاه ترکیه را تضعیف کرده است.
 
وی در پایان تاکید کرد: شکست این کودتا نشان می دهد که در جایی که مردم در صحنه حضور داشته باشند جایی برای کودتا و انقلاب های رنگین باقی نمی ماند

موضوعات مرتبط: اخبار
برچسب‌ها: پاتوق رضا - ترکیه ، آمریکا ، متکی-,

تاريخ : چهار شنبه 30 تير 1395 | 22:52 | نویسنده : رضا |
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، گزیده ای از بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در مورد قطعنامه ی 598 به مناسبت سالگرد پذیرش آن را بازنشر کرد.
قطعنامه 598 به روایت رهبر انقلاببه گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، بیانات رهبر انقلاب به شرح زیر است: 
 
*کاسه ی شهد و شیرینی به جای کاسه ی زهر...
 
هر کسی در این ایام، اظهارات مخالفان ما را در دنیا گوش کرده یا خوانده باشد، می فهمد که دشمنان نظام ما، چه طور از عزت امروز جمهوری اسلامی، از ته دل ناراحتند. پیروزی ملت ایران، به کام اینها تلخ آمد. خدای متعال، همه ی کارها را با حساب انجام می دهد. یک روز بنده ی صالح خدا، آن انسان بزرگ و مخلص که هیچ چیز را برای خودش نمی خواست و همه ی کارها را برای خدا می کرد و همه چیز را برای او می خواست، در قضیه ی قطعنامه گفت: کاسه ی زهر را نوشیدم. این تلخی را او تحمل کرد؛ ولی خدای متعال به آن بنده ی صالح عوض داد و هنوز دو سال و اندی نگذشته کاسه ی شهد و شیرینی پیروزی را به ملتش چشاند و کامشان را شیرین کرد. آن فداکاری، این ثمره را داشت. «اللهم ما بنا من نعمة فمنک لا اله الا انت». همه چیز متعلق به او و به اراده ی اوست.
سخنرانی در دیدار با گروه کثیری از آزادگان و اقشار مختلف مردم، در اولین روز از هفته ی وحدت 11/07/1369
 
* خصوصیت ملی مردم ایران
 
ما در جنگ فهمیدیم که ملت ما یک فرصت فوق العاده دارد؛ یک فرصت ملی و آن این است که مردم احساس مسؤولیت دارند. مردم ایران این گونه اند. شاید همه ی مردم دنیا این طور نباشند. بعد از قضیه ی قبول قطعنامه، که دشمن فرصت طلبی می کرد و می خواست از موقعیت سوء استفاده کند، ناگهان شما دیدید آن چنان جبهه ها پر شد که در طول جنگ، کمتر سابقه داشت، یا هیچ سابقه نداشت. بعد از قطعنامه، این گونه شد. قطعنامه را که قبول کردیم، عراق حمله کرد. مردم دیدند دشمن نارو می زند و فرصت طلبی می کند. ناگهان، همه احساس مسؤولیت کردند. نگفتند: «دیگر کار از کار گذشته است. می خواستند قبول نکنند! چرا امام قبول کرد؟!» می توانستند این گونه بگویند؛ اما نگفتند. این، یک خصوصیت ملی است و ما این را در جنگ می فهمیم؛ کمااین که در انقلاب می فهمیم و در دیگر قضایای بزرگ می فهمیم. هیچ صحنه ای مثل صحنه ی جنگ، برای گزارش خصوصیات یک ملت و همه ی چیزهایی که در گزاره ی تاریخی مورد نظر است، مناسب نیست.
بیانات در دیدار مسؤولان برگزارکننده «هفته ی دفاع مقدس» 29/06/1372
 
*پذیرش قطعنامه، به خاطر ترس نبود
 
قطعنامه را هم که امام قبول کرد، به خاطر این فشارها نبود. قبول قطعنامه از طرف امام، به خاطر فهرست مشکلاتی بود که مسؤولین آن روزِ امورِ اقتصادی کشورْ مقابلِ رویِ او گذاشتند و نشان دادند که کشور نمی کِشد و نمی تواند جنگ را با این همه هزینه، ادامه دهد. امام مجبور شد و قطعنامه را پذیرفت. پذیرش قطعنامه، به خاطر ترس نبود؛ به خاطر هجوم دشمن نبود؛ به خاطر تهدید امریکا نبود؛ به خاطر این نبود که امریکا ممکن است در امر جنگ دخالت کند. چون امریکا، قبل از آن هم در امر جنگ دخالت می کرد. وانگهی؛ اگر همه ی دنیا در امر جنگ دخالت می کردند، امام رضوان اللَّه علیه، کسی نبود که رو برگرداند. بر نمی گشت! آن، یک مسأله ی داخلی بود؛ مسأله ی دیگری بود.
در تمام عمر ده ساله ی حیات مبارک امام رضوان اللَّه تعالی علیه، پس از پیروزی انقلاب، یک لحظه اتّفاق نیفتاد که او به خاطر سنگینیِ بارِ تهدیدِ دشمن، در هر بُعدی از ابعاد، دچار تردید شود. این، یعنی همان برخورداری از روحیه ی حسینی.
جنگ، تلفات دارد. جان یک انسان، برای امام خیلی عزیز بود. امام بزرگوار، گاهی برای انسانی که رنج می بُرد، اشک می ریخت و یا در چشمانش اشک جمع می شد! ما بارها این حالت را در امام مشاهده کرده بودیم. انسانی رحیم و عطوف، دارای دلی سرشار از محبّت و انسانیت بود. اما همین دل سرشار از محبّت، در مقابل تهدید شهرها به بمباران هوایی، پایش نلرزید و نلغزید. از راهْ برنگشت و عقب نشینی نکرد. همه ی دشمنان انقلاب در طول این ده سال، فهمیدند و تجربه کردند که امام را نمی شود ترساند. این، نعمت بسیار بزرگی است که دشمن احساس کند عنصری چون امام، با ترس و تهدید از میدان خارج نمی شود. امام، با منش و شخصیت درخشان خود، کاری کرد که همه در دنیا، این نکته را فهمیدند. فهمیدند که این مرد را از میدان نمی شود خارج کرد؛ تهدید نمی شود کرد؛ با فشار و با تهدیدهای عملی هم نمی شود او را از راه خود منصرف کرد. لذا مجبور شدند خودشان را با انقلاب تطبیق دهند.
بیانات در اجتماع پرشکوه زائران مرقد امام خمینی(ره) 14/03/1375
 
* خانواده های شهدا، از مهمترین ابزارهای الهی برای استمرار جهاد ملت ایران بودند
 
حتما خوانده اید که امیرالمؤمنین یا خود پیغمبر در مراحل اعزام نیرو به جبهه ها، چه کشیدند! قرآن می گوید: «یقولون ان بیوتنا عورة و ماهی بعورة ان یریدون الا فرارا»؛ به آنان می گویی عازم جبهه ی نبرد شوید، اما هر کدامشان بهانه ای می آورند. می گویند: «خانه مان خراب است. گرفتاری داریم. فصل تابستان است و هنگام چیدن خرما و برداشت محصول. کار و کسبمان کساد می شود.» نفس پیغمبر بود، اما نمی توانست آنان را به جبهه بکشاند! بعد از جریان قطعنامه که مجددا عراق حمله کرد و حضرت امام پیام دادند و بنده هم چیزی نوشتم، به منطقه رفتم. در آن فصل از سال دیدم سراسر کوه و دشت و بیابان، پوشیده از مردم است. آیا اینها کار نداشتند؟ کشاورزی نداشتند؟ بیوتشان «عوره» نبود؟ عجیب است! این چه حرکت و چه قدرتی بود؟ البته جز قدرت خدا هیچ چیز دیگر نبود و عاملش هم امثال شما بودید. می خواهم این را عرض کنم که پدران و مادران شهدا، از مهمترین ابزارهای الهی بودند برای این که جهاد استمرار پیدا کند؛ برای این که ملت شکست نخورد؛ برای این که انقلاب در قمار جهانی نبازد و در این مقابله ی جهانی نتوانند آن را از میدان خارج کنند. شما بزرگترین ابزار بودید. نفس امام در شما، در ملت و در جوانان اثر کرد.
بیانات در دیدار با خانواده های شهدای مشهد 25/01/1371
 
*دلیل رد قطعنامه اول
 
جنگ را چه کسی به وجود آورد؟ نمی شود گفت جنگ را فقط عراق به وجود آورد. همه ی قراین از اول کار نشان می داد که استکبار پشت سر عراق است؛ او را کمک نظامی کردند؛ از لحاظ تبلیغاتی به او کمک کردند و شورای امنیت را در خدمت متجاوز قرار دادند. با این که جنگ به این اهمیت در این نقطه ی حساس واقع شده بود، اما روزهایی گذشت که سازمان ملل در آن روزها، هیچ عکس العملی نشان نداد؛ این عادی نیست. در حمله ی عراق به کویت، بعد از چند ساعت شورای امنیت موضعگیری کرد؛ اما در حمله ی عراق به ایران، تا وقتی که تانکهای عراقی پیشروی می کردند، شورای امنیت ساکت و تماشاچی نشست؛ بعد از آن که هزاران کیلومتر را تصرف کرده بودند، شورای امنیت یک کلمه حرف زد، که آن هم تقبیح تجاوز نبود؛ عراق را ملامت نکرد که چرا تجاوز کرده و جنگ را شروع کرده است؛ به دو طرف گفت که حالا بیایید دست از جنگ بکشید و آتش بس کنید! یعنی درحقیقت، تثبیت عراق در اراضی اشغالی ما. البته ما قبول نکردیم و آن قطعنامه را رد کردیم.
خطبه های نماز جمعه ی تهران 05/07/1370
 
* تکلیف و مصلحت اسلام این است
 
می بینید آنچه که امام می کند در دلها جا باز می کند این مردمی که هشت سال گفته بودند جنگ جنگ، امام عزیزمان آن وقتی که مصلحت دانست قطعنامه را قبول کرد گفت نه آتش بس، ملاحظه نکرد که حالا من هفته ی قبل یا ده روز قبل یا یک ماه قبل، خود من چی گفتم نه تکلیف این است مصلحت اسلام این است، کی چه خواهد گفت برای امام مطرح نیست و چون برای خدا کار می کند خدا هم برای او همه ی مقدمات را فراهم می آورد، «من کان لله کان الله له» دلهای مردم مجذوب سخن امام می شود همان مردمی که تا دیروز شعار می دادند به جنگ جنگ آنچنان صداقت و صراحت و خلوص امام در دلهای آنها کارگر می شود که آنها بر می گردند راهپیمایی می کنند شعار می دهند که نخیر امروز باید آتش بس باشد؛ این نشانه ی خلوص است.
بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 11/01/1368
 
* قبول قطعنامه ی 598، توطئه ی دشمن را برگرداند
 
این قطعنامه که زیر فشار سهمگین رزمندگان اسلام بر پیکر دشمن صادر شد، سندی است که شعار دفاع مقدس ما در آن تأمین گردیده بود و اجرای کامل آن، دشمن را به شکست قطعی می رسانید و لذا هرگز جمهوری اسلامی آن را رد نکرد. آنچه برای ایران اسلامی مطرح و موجب عدم شتاب در قبول آن می شد، اصرار بر تنبیه متجاوز به قدر کافی در میدانهای نبرد و نیز بی اعتمادی در اجرای میثاقهای بین المللی توسط قدرتهای بزرگ بود.
از صدور قطعنامه تا قبول رسمی آن از سوی جمهوری اسلامی، دنیا شاهد سنگینترین ضربات نیروهای اسلام بر دشمن و فتوحات بزرگ رزمندگان ما بر دشمن در جبهه های جنگ از سویی و فشارهای همه جانبه از سوی حامیان رژیم عراق علیه ایران اسلامی از سوی دیگر بود. حصر اقتصادی، حمله به تأسیسات ما در خلیج فارس و تمرکز بی سابقه ی نیروهای نظامی امریکا و ناتو در اطراف مرزهای آبی و هوایی و حتّی تجاوز به آنها، بخشی از این فشارها بود؛ به طوری که تقریباً هیچ فشار ممکن باقی نماند، مگر آن که بر ملت ایران وارد شد و رژیم امریکا تقریباً به طور مستقیم وارد صحنه شد. تهدیدها، بمبارانهای وسیع شیمیایی و جنایت حمله به شهرها و هواپیمای مسافربری و کشتی غیرنظامی و اثبات این که استکبار در حمایت از عراق آمادگی برای دست یازیدن به هر جنایتی دارد، بخشی از حوادث این دوران است و جا دارد در موقع مقتضی، این حقایق هشداردهنده برای ملت ایران شکافته و بر ملا گردد.
قبول قطعنامه ی 598 از سوی جمهوری اسلامی و رهبر عظیم الشّأن فقید آن، توطئه ی وسیع دشمن را بار دیگر با هدایت الهی به خود او برگرداند و دشمن را که تحت شعار صلح طلبی، به هر جنایتی دست می زد، خلع شعار کرد. شاید مشیت الهی بر این بود که با قبول قطعنامه، حقانیت جمهوری اسلامی بیش از پیش در جهان آشکار شود و ملت ایران به هدفهای اساسی خود در سطح بین المللی نزدیکتر گردد.
با این ابتکار جمهوری اسلامی، دشمن در دو راهی شکست قرار گرفت: اگر اجرا شود، ایران اسلامی به خواسته های خود رسیده است و اگر اجرا نشود، داعیه ی همیشگی جمهوری اسلامی مبنی بر لزوم قطع ریشه ی تجاوز و رابطه ی میان تجاوزِ عراق و حاکمیت سلطه در جهان و این که رژیم عراق در ادعای صلح طلبی صداقت نداشته است، به اثبات می رسد و بی اعتمادی به قرارهای ساخته ی قدرتها که جمهوری اسلامی همواره مدعی آن بوده است، در میان ملتها رایج خواهد شد و آنها را بر تکیه ی فقط به نیروی خویش، تشویق خواهد کرد.
حکام سبکسر عراق که در طول جنگ عملاً نشان داده اند از تشخیص مصالح عاجزند، این بار نیز زیانبارترین راه را گزیدند؛ یعنی ابتدا با حمله به ایران و ندیده گرفتن شعارهای خود در قبول قطعنامه، بی اعتباری سخن و عمل خود را به دیرباورترین اشخاص هم ثابت کردند و البته وقتی با حضور بی نظیر رزمندگان در جبهه، مجبور به عقب نشینی در بخش عظیمی از مرزها شدند، یک بار دیگر آزموده را آزمودند. با تعلل در اجرای قطعنامه، باز هم اقدامی دیگر در جهت عکس منافع سیاسی و اقتصادی و نظامی و حیثیتی خود انجام دادند و جهالت و آزمندی خود را به اثبات رساندند.
نگهداشتن بخشی از اراضی ایران اسلامی که عمدتاً دزدانه و پس از آتش بس تصرف شده، به قیمت تعطیل قطعنامه یی که مدتها دم از اجرای آن می زده اند، جز نکبت و پشیمانی، چیزی برای آنها به ارمغان نخواهد آورد و این حیله ی شیطانی نیز به خود آنان بر خواهد گشت: «ولایحیق المکر السّیئی الّا باهله». آنان دیر یا زود، مجبور به تخلیه ی این اراضی خواهند شد و همه می دانند که ایران انقلابی، حضور متجاوز غاصب پلید را در مرزهای خود، زمان درازی تحمل نخواهد کرد و به طور حتم خسارتی که در این مرحله نصیب متجاوز و منطقه خواهد شد، مانند گذشته خسارتی سنگین خواهد بود. اگر یک سال پیش، صدام به اجرای قطعنامه تن داده بود، اینک اسرا برگشته، اروند لایروبی شده و صلح مستقر گردیده و پیشرفت بازسازیها چشمگیر بود. آنچه از تعلل رژیم عراق در عمل به قطعنامه، تا کنون بر دو کشور وارد شده، و آنچه از این پس وارد شود، مسؤولیتش بر دوش رژیم عراق و شخص صدام است.
پیام به مناسبت نهمین سالگرد جنگ تحمیلی 30/06/1368
 

موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسب‌ها: :پاتوق رضا - رهبر معظم انقلاب ، قطعنامه 598 ، روایت ، 8 سال جنگ تحمیلی ، دفاع مقدس-,

تاريخ : چهار شنبه 30 تير 1395 | 22:50 | نویسنده : رضا |
عنصر عظیم الجثه داعش ملقب به "بلدوزر" که رسانه ها مدعی حضور وی در سوریه شده بودند توسط ارتش این کشور اسیر شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تروریست های داعش در عراق و سوریه جنایات بسیاری مرتکب شده اند که این جنایت‌ها ناشی از پشتیبانی برخی از کشورهای مرتجع منطقه بود.

در بین تروریست های داعش افراد شاخصی هستند که جان مردم سوریه و عراق  را به وحشیانه ترین شکل ممکن می گیرند و قساوت های بسیاری را در شامات و عراقین مرتکب شده اند و از جمله آنها می توان به "جلاد داعش" اشاره کرد که در عراق و سوریه جنایت های بسیاری مرتکب شده و خون های بیگناه بسیاری را ریخته است.
 
**جلاد داعش  در کجا دستگیر شد؟
 
"روسیا الیوم" اعلام کرد که عنصر عظیم الجثه داعش ملقب به "بلدوزر" که روزنامه انگلیسی "دیلی میل" مدعی حضور وی در سوریه شده بود، از اعضای داعش در لیبی بوده و توسط ارتش این کشور اسیر شده است. در ویدئویی که از دستگیری این جلاد داعش منتشر شده او با بالا تنه برهنه به صورت خوابیده و در حالی که دست هایش از پشت بسته شده است، در عقب یک خودرو نظامی دیده می شود.
 
 
لیبی، سوریه، عراق یا ترکیه؟/ جلاد داعش چطور به تور مقاومت افتاد؟ + فیلم و تصاویر
 
این جلاد که از او با عنوان " بولدوزر" نیز یاد می شد سر ده ها اسیر در دست داعش را از بدنش جدا کرده است. او در فیلم های ویدئویی زیادی از اعدام یا قطع اعضای بدن اسرای در دست داعش دیده شده است.

جلاد داعش از مرداد 1394 و با انتشار تصاویر گردن زدن دو جوان عراقی به اتهام توهین به خدا در استان "الانبار" از سوی داعش مشهور شد. با انتشار این تصویر ، مشخص شد او پیشتر و در ژوئن 2014 نیز در حالی که یک تیرانداز با گلوله های ضد زره در دست گرفته بود در میان جمعی از شبه نظامیان داعشی دیده می شود.
 
 
 
 
لیبی، سوریه، عراق یا ترکیه؟/ جلاد داعش چطور به تور مقاومت افتاد؟ + فیلم و تصاویر
 
 
سال گذشته یک نوجوان 14 ساله سوری که از دست داعش گریخته بود فاش ساخت که چگونه یک جلاد سنگین وزن داعش دست و پای او را به دلیل مقاومت در پیوستن به این گروه تروریستی، قطع  کرده است.

"عمر" پسر 14 ساله سوری که یک ماه شدیدترین شکنجه‌ها را نزد داعش تحمل کرده بود، در باره وی گفت: بولدوزر برای قطع کردن دست و پای من، گروه زیادی از پسران نوجوان و کم سن را گرد خود جمع و آنها را مجبور کرد این صحنه وحشتناک را تماشا کنند. عمر درباره مراسم تنبیه خود گفت: بولدوزر ابتدا دست من را روی تخته چوبی قرار داد . با ساطور قصابی و در یک ضربه آن را قطع کرد. سپس نوبت به پایم رسید و آن را نیز در یک حرکت قطع کرد.  این جلاد چاق ، زاده شهر "لاذقیه" سوریه است و حوزه کاری او درمناطق شمالی استان "حلب" سوریه بوده است
 
 
لیبی، سوریه، عراق یا ترکیه؟/ جلاد داعش چطور به تور مقاومت افتاد؟ + فیلم و تصاویر
 
 
 
 
 
 
**علت لقب بولدوزر به جلاد داعش
 
 جلاد داعش یکی از اعضای این گروه تروریستی بوده که  با 130 کیلوگرم وزن به "بولدوزر داعش" شهرت یافته و تاکنون اجرای چندین مراسم اعدام را برعهده گرفته است.  او همیشه چهره خود را با پارچه می‌پوشاند و لباسی بلند بر تن دارد.

یکی از نخستین تصاویر "بولدوزر" در سال 2014 انتشار یافت. تصویر وی در حالی که یک مسلسل براونینگ یک و نیم متری و 52 کیلویی را به همراه گلوله های ضد زره حمل می کرد، منتشر شد. سلاحی که "بولدوزر" به همراه داشته است در زمره سلاح های ضد هوایی سبک گنجانده می شود و به صورت معمول در برج ها، مخازن و یا ساختارهای ثابت نصب می شود.
 
 
لیبی، سوریه، عراق یا ترکیه؟/ جلاد داعش چطور به تور مقاومت افتاد؟ + فیلم و تصاویر
 
 
 
این سلاخ داعشی با کارنامه وحشیانه گردن زدن 12 زندانی و قطع عضو تعداد زیادی از کودکان سوری، به عنوان یکی از خوفناک ترین سلاخان این گروه تروریستی شناخته می شود. وی معمولا با پوششی مشکی و ماسک بر روی صورتش و حمل شمشیری یک متری در حال گردن زدن قربانیانش دیده شده است.
 
اگرچه تروریست های تکفیری در کشورهای اسلامی مرتکب جنایات وحشیانه بسیاری با حمایت برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان، ترکیه، قطر، امارات مرتکب می شوند اما آنها در تیررس گروه های مردمی و مقامت اسلامی قرار داشته و جنایات آنها بی پاسخ نمی ماند.
 
 
لیبی، سوریه، عراق یا ترکیه؟/ جلاد داعش چطور به تور مقاومت افتاد؟ + فیلم و تصاویر
 

موضوعات مرتبط: اخبار
برچسب‌ها: پاتوق رضا - تروریست های داعش ، سوریه ، عراق ، مقاومت اسلامی-

تاريخ : چهار شنبه 30 تير 1395 | 22:44 | نویسنده : رضا |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب ایران تو شاپ
  • وب مجله اینترنتی آری
  • وب نیدیا
  • وب جعبه دانلود