در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 سامانه مرصاد نیروی پدافند هوایی ارتش و سامانه طبس نیروی هوافضای سپاه اهداف متخاصم در منطقه رزمایش را هدف قرار دادند.
انجام عملیات آتش و حرکت سریع سامانههای پدافندی از نقاط محل استقرار به نقاط دیگر از جمله اقدامات انجام شده در این مرحله از رزمایش بود که با هدف عدم شناسایی محل استقرار سامانه های پدافندی با موفقیت انجام شد.
امیر فرجپور سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با بیان اینکه در این رزمایش طرحهای دفاع هوایی با سنجش واقعیتهای نبرد واقعی و شناخت دقیق از توانمندیهای دشمن طراحی شده و برای کلیه زوایای پیدا و پنهان در لایههای مختلف پدافندی تدابیر لازم اتخاذ شده، عنوان کرد: فرماندهان ما در پدافند هوایی با نکتهسنجی و بررسی نقاط ضعف و قوت طرحهای دفاعی و اقدام و عمل هوشمندانه توانسته اند آسمانی امن را در سایه اقتدار خود فراهم کنند.
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزارنظامی
برچسبها: پاتوق رضا-ارتش
فرمانده یگان پهپادی نزاجا گفت: تا انتهای سال ۹۹ پهپادهای رزمی جدید نیروی زمینی ارتش رونمایی خواهند شد.
امیر سرتیپ دوم شهرام حسن نژاد فرمانده یگان پهپادی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرگزاری میثاق نیوز درباره اهمیت تولید و استفاده از موتورهای پیستونی جدید و بومی در پهپادهای این یگان اظهار کرد: استفاده از موتورهای پیستونی در پهپادها برای افزایش سقف پرواز و رسیدن به برد مناسب از مدتی قبل در برنامه کاری ما قرار داشت و یگان پهپادی نزاجا از طریق ارتباط بین صنعت و شرکتهای دانش بنیان این کار را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که از موتورهای پیستونی در پرندههای پهن پیکر استفاده کنیم تا به طیف گستردهای از بردها برسیم. یکی از اهداف ما در این راستا رسیدن به بردهای بلند در پهپادهای نیروی زمینی ارتش برای رصد و پایش آن سوی مرزهای کشورمان است.
فرمانده یگان پهپادی نیروی زمینی ارتش در خصوص اینکه استفاده از موتورهای پیستونی جدید در پهپادهای نزاجا چه تاثیری در افزایش برد این پرندهها دارد، اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی ما به دنبال رسیدن به بردهای بالای ۲۰۰ کیلومتر هستیم، البته با رله پروازی این کار شدنی است، اما استفاده از این موتورها از این نظر اهمیت دارد که پهپاد بتواند بدون اینکه ایستگاه دیگری را در کنار خود داشته باشد به برد بالای ۲۰۰ کیلومتر برسد.
امیر حسن نژاد درباره اینکه آیا نیروی زمینی ارتش برای رونمایی از پهپادهای جدید خود تا پایان امسال برنامهای دارد یا خیر، گفت: ما در ابتدای امسال یعنی ۲۹ فروردین اعلام کرده بودیم که از حوزههای شناسایی عبور کردهایم و به دنبال این هستیم تا به پهپادهای انتحاری، رزمی، جنگالی و فاوا دست پیداکنیم. در همین راستا هم در صدد هستیم تا از پهپادهای رزمی جدید نیروی زمینی ارتش تا پایان سال رونمایی کنیم.
گفتنی است، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۶ مهرماه امسال از ۷ دستاورد جدید خود رونمایی کرد که یکی از این دستاوردها، موتورهای پیستونی بومی بود.
منبع خبر:میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزارنظامی
برچسبها: پاتوق رضا-ارتش
به مناسبت فرا رسیدن هفته نیروی انتظامی، امیر سرتیپ دوم خلبان رودباری با سردار سرتیپ دوم بختیاری رئیس دانشگاه علوم انتظامی امین ديدار و گفتگو کردند.
امیر سرتیپ دوم رودباری در این دیدار ضمن تبریک هفته نیروی انتظامی، امنيت را یکی از دو موهبت بزرگ الهي عنوان کرد و افزود: تامين امنيت و آرامش جامعه اسلامي از اهميت فوقالعادهاي برخورار است که نیروی انتظامی با صلابت همواره در کنار مردم سهم بسیار بالایی در تامین این امنیت و آرامش را در جامعه دارا می باشند.
وی با اشاره به مراسم مشترک تحلیف نیرو های مسلح و خوشنودی فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه ای عزیز( مدظله العالی) این فرصت را برای هم افزایی و تبادل علم و دانش همچنین تکنولوژی بسیار خوب دانست و اظهار کرد: دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری نیروی هوایی ارتش در راستای تعاملات و ارتباطات وحدت آفرین، همافزایی همهجانبه نیروهای مسلح و تعاملات دانشگاهی دو طرفه آمادگی خود را برای هرگونه همکاری با دانشگاه های نیروی های مسلح بویژه دانشگاه انتظامی امین اعلام می کند.
موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسبها: پاتوق رضا-ارتش
در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 اهداف ارتفاع متوسط و ارتفاع بلند مهاجم با شلیک سامانههای بومی سوم خرداد نیروی هوافضای سپاه و 15 خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش سرنگون شدند.
امیر فرجپور سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با بیان اینکه در این رزمایش طرح دفاع پدافند هوایی کشور از یکی از مراکز حساس کشور به صورت واقعی در حال تمرین است، گفت: نیروهای شرکتکننده در این رزمایش، همگی کارکنانی هستند که در صحنه واقعی رزم نیز باید طرح دفاع هوایی از آن مرکز حساس را اجرا کنند که این موضوع کمک شایانی به ارتقاء تجربه عملیاتی آنها خواهد کرد.
سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با اشاره به نقش نیروی هوایی ارتش در این رزمایش، اظهار داشت: تهاجم هواپیماهای شکاری نیروی هوایی ارتش در قالب نیروی حملهور به منطقه رزمایش و انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی هواپایه توسط هواپیماهای شکاری رهگیر نهاجا از جمله طرحهایی است که در این رزمایش تمرین شده است.
وی آزمایش و ارزیابی نسل جدید تجهیزات بومی را بخش دیگری از اهداف این رزمایش برشمرد و عنوان کرد: در رزمایشهای سالیانه پدافند هوایی هیچگاه سامانه تکراری وجود نخواهد داشت بلکه این سامانهها به طور مرتب در حال ارتقاء و افزایش قابلیتهای عملیاتی هستند و آنچه در این رزمایش شاهد آن هستیم تنها بخشی از این توان بوده و بخش مهم دیگری از تجهیزات و توانمندیهای پدافند هوایی در فضای جنگ واقعی است که برای دشمنان غافلگیری رقم خواهد زد.
موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسبها: پاتوق رضا-ارتش
در اولین روز از رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99، عملیات مقابله با تهاجم الکترونیک بر روی سامانههای پدافندی با موفقیت تمرین شد.
در این مرحله از رزمایش، با ایجاد اخلال الکترونیکی بر روی رادارهای پدافند هوایی به وسیله پهپادهای اخلالگر، پایداری و قابلیت بقا و تداوم عملیات رادارها بعنوان یکی از اجزای اصلی پدافند هوایی در محیط آلوده به جنگ الکترونیک مورد ارزیابی قرار گرفت.
کشف و شناسایی اهداف و پایش منطقه رزمایش توسط سامانههای کشف و رادارهای پدافند هوایی کشور در محیط جنگ الکترونیک در این مرحله از رزمایش با موفقیت انجام شد.
همچنین عملیات اخلال الکترونیک بر روی پهپادهای مهاجم نیروی حملهور و به دست گرفتن کنترل این پهپادها به منظور جلوگیری از نفوذ به منطقه رزمایش از دیگر تمرینات صورت گرفت در این مرحله از رزمایش بود که با موفقیت انجام شد.
اجرای عملیات رهگیری هواپیماهای حملهور توسط پهپادهای رهگیر کرار و جلوگیری از تهاجم و نزدیک شدن آنها به منطقه رزمایش هم در این مرحله تمرین شد.
موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسبها: پاتوق رضا-ارتش
رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با اعلام رمز یا رسول الله(ص) با گسترش و استقرار سامانههای بومی موشکی، راداری، اطلاعات شناسایی، جنگ الکترونیک، سامانه های ارتباطی و شبکه دیده بانی بصری آغاز شد.
وی هماهنگی، هدایت و کنترل عملیات پدافند هوایی نیروهای مسلح برای تقویت دفاع هوایی منسجم و موثر در برابر هرگونه تهدید هوایی در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی و تحت هدایت و طرحریزی عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی کشور را از اهداف اصلی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 عنوان کرد و گفت: در این رزمایش مشترک افسران ارتش و سپاه دوشادوش یکدیگر در مراکز فرماندهی عملیات مشترک منطقهای (SOC) صحنه واقعی نبرد و مقابله با تهدیدات هوایی را تحت هدایت و کنترل عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی کشور و نظارت مستقیم ارزیابان و ناظران قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء(ص) تمرین خواهند کرد.
سرتیپ دوم فرج پور با اشاره به انجام پروازهای اطلاعاتی و شناسایی توسط پرندههای باسرنشین و بدون سرنشین ارتش و سپاه در منطقه عمومی رزمایش، گفت: انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی توسط سامانه های کشف و درگیری زمین پایه بر علیه هواگردهای مهاجم و تمرین کلیه مراحل دفاع هوایی شامل کشف، شناسایی، رهگیری، درگیری و اصابت الکترونیکی (شلیک سرد) تحت هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور از دیگر اقدامات انجام شده در این مرحله از رزمایش بود.
سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 ادامه داد: استقرار سامانه های فرماندهی و کنترل تاکتیکی فکور و عاشورا، سامانههای راداری بومی مراقب، فتح-2، بشیر، سامانههای تاکتیکی اطلاعات و شناسایی، سامانههای الکترواپتیکی، سامانههای جنگ الکترونیک و شبکه دیده بانی بصری نیروی پدافند هوایی ارتش از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش از رزمایش است.
وی استفاده از نسل جدید تسلیحات و تجهیزات تماماً بومی در رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 و عبور از سامانههای قدیمیتر را یکی از ویژگیهای بارز آن برشمرد و تأکید کرد: در این رزمایش کلیه سامانههای کشف، شناسایی، رهگیری و درگیری که توسط یگانهای ارتش و سپاه به کار گرفته میشود، کاملا بومی و تولید شده به دست متخصصان و جوانان متعهد کشورمان در نیروهای مسلح و صنایع دفاعی است.
امیر فرجپور در عین حال تاکید کرد: سامانههای پدافندی و تجهیزات جدیدی نیز در این رزمایش مورد تست و ارزیابی عملیاتی قرار خواهند گرفت که به دلیل رعایت ملاحظات حفاظتی در آینده معرفی و قابلیتهایی که برای ایجاد بازدارندگی و افزایش قدرت دفاعی کشور به همراه خواهند داشت برای ملت شریف ایران تشریح خواهد شد.
سخنگوی رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور، به رعایت کلیه دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی از سوی رزمندگان حاضر در این رزمایش اشاره و عنوان کرد: تامین امنیت پایدار کشور و حفظ آمادگی در برابر تهدیدات تعطیلبردار نیست و به همین دلیل باید آمادگی لازم به منظور مقابله با تهدید در نیروهای مسلح به طور مداوم تقویت شود؛ در این رزمایش هم تدابیر لازم برای رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از سوی سامانههای بهداشت و درمان نیروهای مسلح اتخاذ شده است.
وی شعار این رزمایش را «آسمان امن در سایه اقتدار پدافند هوایی» عنوان کرد و گفت: جلوگیری از هرگونه تعدی، تعرض و یا تجاوز به مرزهای هوایی کشور و تأمین امنیت آسمان ایران اسلامی برای کلیه هواگردهایی که در فضای جمهوری اسلامی ایران پرواز میکنند یکی از اقدامات مهم پدافند هوایی کشور است که این مهم دائما و به طور 24 ساعته توسط قرارگاه پدافند هوایی کشور برای عبور پروازهای مسافری از کریدورهای امن و کمک به آنها در صورت وجود هرگونه مشکل در حال انجام است.
امیر فرج پور انتقال تجربه از نسل قدیم به نسل جدید کارکنان و رزمندگان پدافند هوایی کشور را از دیگر اهداف رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 99 برشمرد و خاطرنشان کرد: در این رزمایش که مطابق با تقویم سالیانه رزمایشهای نیروهای مسلح ابلاغی از قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء(ص) برگزار میشود، کلیه نفرات حاضر در رزمایش، کارکنانی هستند که در صحنه عمل و رزم واقعی در مناطق پدافندی کشور مشغول به حراست و پاسداری از فضای جمهوری اسلامی ایران هستند.
موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسبها: پاتوق رضا-ارتش
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیاء(ص) در آستانه رزمایش مشترک مدافعان آسمان ولایت 99 گفت: مجموعه قدرت مورد نیاز کشور به فرمایش فرماندهی معظم کل قوا بر سه پایه شامل «قدرت دفاعی»، «ثبات و استحکام اقتصادی» و «توانایی و قوام فرهنگی» استوار است.
وی اذعان داشت: چنانکه تاکنون در صحنه رزمایشهای پدافند هوایی مشاهده کردهایم، فرماندهان و رزمندگان پدافند هوایی، تمامی اقدامات تهدیدآمیز دشمن را همانند صحنه جنگ واقعی سرکوب خواهند کرد.
سرلشکر رشید ادامه داد: فرماندهان ارتش و سپاه با تلاش و مجاهدت دائمی و همافزایی از طریق ترکیب قدرت ارتش و سپاه و با همه توان در مقابل تهدیدات، آرایش دفاعی و تهاجمی دارند تا هر تهدیدی را سرکوب کنند.
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیاء(ص) خاطر نشان ساخت: نگاه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به آینده با وجود چالشها و دشواریها، با اعتماد و اتکال به خداوند متعال و پشتوانه عظیم ملت شریف ایران، سرشار از امید است، ما وقتی به ۴۲ سال فراز و نشیبهای گذشته نگاه میکنیم، به این نتیجه میرسیم، آنچه پیش رو قرار دارد، به مراتب آسانتر از دشواریهایی است که ملت سرافراز ایران و نیروهای مسلح با توکّل بر خداوند و تلاش و مجاهدت، پشت سر نهاده است.
وی در پایان تأکید کرد: نیروهای مسلح در این رویارویی سرنوشتساز اولاً با سختکوشی سرسختانه از تمامی دستاوردهای انقلاب و تمامیت ارضی و استقلال کشور، در برابر تهدیدات دفاع خواهند کرد و ثانیاً برای تحکیم ثبات سیاسی-امنیتی و توسعه قدرت دفاعی کشور تلاش خواهند کرد و با توکل به خداوند متعال مانع از تکرار تحقیر تاریخی ملت ایران و نیروهای مسلح، همانند آنچه در دوران منحوس پهلوی در برابر قدرتهای سلطهگر رخ داد، خواهند شد.
موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسبها: پاتوق رضا-ارتش
صادرات تسلیحات بومی یکی از فرصت های کشورمان برای کسب درآمدهای ارزی است.
به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز، ۲۷ مهرماه ۹۹ یا ۱۸ اکتبر روزی است که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ تحریمهای تسلیحاتی ایران که از سال ۱۳۸۹ علیه کشورمان کلید خورده بود و با برجام تمدید شد، به پایان رسید. این یعنی ایران از ۲۷ مهرماه قادر است تا هر گونه تسلیحات و تجهیزات نظامی را صادر و یا وارد کند. بامداد دیروز ۲۷ مهرماه ۹۹ نیز وزارت خارجه کشورمان مواضع خود درباره پایان تحریمهای تسلیحاتی و ممنوعیت سفر تعدادی از شهروندان و مسئولان نظامی کشور را در بیانیهای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است که از امروز، جمهوری اسلامی ایران میتواند هر گونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفاً براساس نیازهای دفاعی خود تهیه کند و همچنین میتواند بر مبنای سیاستهای خود تسلیحات دفاعی صادر کند.
این بند از بیانیه ایران به این معناست که ایران دیگر محدودیتهای سابق را ندارد و با آزادی عمل میتواند به همه نیازهای خود در حوزه تسلیحاتی دست پیداکند و یا تجهیزات مورد نیاز سایر کشورها را صادر کند.
ایران یک قدرت تجهیزاتی و تسلیحاتی در جهان امروز
ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از کشورهای بزرگ در حوزه خرید تسلیحات و تجهیزات از آمریکا و سایر کشورها بود. اما با پیروزی انقلاب اسلامی غرب دیگر به ایران سلاح و تجهیزات نمیفروخت و ایران از نظر خدمات مستشاری و فنی از سوی غرب تامین نمیشد. چندی از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که رژیم بعثی به ایران حمله کرد و ایران با کمبود تجهیزات و تسلیحات مواجه شد.
مسئولان دفاعی که نمیتوانستند جبهههای جنگ را از تجهیزات خالی بگذارند، شروع به ساخت تجهیزات و تسلیحات موردنیاز خود در صنایع دفاعی کشورمان کردند. ایران با خودکفایی در سالهای جنگ تحمیلی نه تنها نیازهای خود در دوران دفاع مقدس را تامین کرد، بلکه صنایع ساخت تجهیزات و تسلیحات بومی خود را نیز پایه ریزی کرد. همین فعالیتها باعث شد تا پیشرفتهترین تجهیزات مانند انواع تانک، جنگنده، سلاحهای انفرادی، تسلیحات ضد زره، موشکهای مختلف و سایر تجهیزات و تسلیحات در صنایع بومی کشورمان طراحی و ساخته شود.
نیروهای مسلح ایران در حوزه دریایی هم تجهیزاتی مانند زیردریاییهای فاتح و غدیر و ناوشکنهای سهند و جماران را به سبد تجهیزات و محصولات دفاعی خود اضافه کردهاند. ما در حوزه پدافندی نیز همین شرایط را داریم به نحوی که توانستهایم رادارهای ملی در بردهای مختلف و سامانههای بومی مانند باور ۳۷۳ و ۱۵ خرداد را برای دفاع از کشورمان در اختیار داشته باشیم. حوزه موشکی ایران نیز بسیار قدرتمند است به نحوی که ایران اکنون جزو قدرتهای موشکی جهان به شمار میرود و موشکهایی با بردهای ۲ هزار کیلومتر را به راحتی ساخته و استفاده میکند.
لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران چه مزایایی برای ایران دارد؟
آمریکا در سالهای اخیر به ویژه پس از خروج از برجام سعی کرد تا تحریمهایی که ایران توانسته بود با توافق برجام از بخشی از آنها رهایی پیدا کند را با فشار دوباره علیه کشورمان اعمال کند؛ اما ایران توانست با استفاده از دیپلماسی فعال و ادله حقوق بین الملل در برابر این فشارها مقاومت کند و آمریکا را کم کم به زانو در بیاورد. البته ناکامی آمریکا در این موضوع بسیار واضح و مشهود است؛ چراکه چند وقت قبل که طرح بازگرداندن قطعنامه ۲۲۳۱ علیه ایران جدی شده بود، اعضای شورای امنیت با آن مخالفت کردند و این طرح ناکام ماند.
لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران که روز ۲۷ مهرماه محقق شد بیش از اینکه راه ایران را برای خرید تجهیزات و تسلیحات باز کند، این امکان را به ایران میدهد تا با استفاده از این شرایط دستاوردهایی که در سالهای تحریم به دست آورده را به کشورهای دوست و هم پیمان خود صادر کند.
ایران در سالهای اخیر در حوزههای دریایی، زمینی، پدافندی و هوایی به دستاوردهای خوبی دست پیداکرده است. زیردریاییهای غدیر و فاتح، خودروهای تاکتیکی طوفان و رعد، جنگندههای کوثر و یاسین، رادارهای قدیر و آرش، سامانههای پدافندی باور ۳۷۳ و سوم خرداد و انواع موشکهای بالستیک کوتاه برد، میان برد و بلندبرد تنها گوشهای از دستاوردهای ایران در حوزه دفاعی است.
آیا تسلیحات ایرانی به بازارهای جهانی راه پیدا میکنند؟
حال که تحریم های تسلیحاتی علیه ایران در تمام حوزه ها برداشته شده ایران باید نیم نگاهی هم به صادرات محصولات خود داشته باشد. چراکه ایران می تواند بخشی از تجهیزات مورد نیاز کشورهای منطقه ای و سایر کشورهای دوست خود را از طریق صادرات تامین کند.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: ارتش
برچسبها: پاتوق رضا-ارتش