خلبانان نیروی هوایی ارتش نقش مهمی در مقابله با ضد انقلاب داشتند.

‌به گزارش  خبرگزاری میثاق نیوز: نیروی هوایی ارتش یکی از نیرو‌هایی بود که همافران آن با پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نخستین گروه بیعت کننده با امام خمینی (ره) به نزد بنیانگذار انقلاب اسلامی رفتند و به صف انقلابیون پیوستند. نیروی هوایی ارتش از پیروزی انقلاب اسلامی تا آغاز دفاع مقدس نیز نقش پر رنگی در دفاع از کشورمان به خصوص در مقابله با ضد انقلاب در کردستان و مناطق عملیاتی غرب داشته است. نیروی هوایی ارتش در هنگام تهاجم عراق به ایران اسلامی در ۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۹ نیز به عنوان یک نیروی واکنش سریع وارد عمل شد و امیر سرلشکر خلبان شهید فکوری فرمانده وقت این نیرو با طراحی عملیات ۱۴۰ فروندی نخستین پاسخ به تجاوز ارتش بعثی را به صدام داد.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟ 

اگر بخواهیم نقش نیروی هوایی ارتش را در دوران دفاع مقدس بیان کنیم باید بگوییم که اگر خلبانان نیروی هوایی و پشتیبانی‌های آن نبود شاید بسیاری از عملیات‌های دریایی و زمینی مانند عملیات مروارید و والفجر ۸ نیز به پیروزی نمی‌رسید. این نیرو از پایان دفاع مقدس تا کنون هم در عرصه های خودکفایی، ساخت و تولید تجهیزات جدید و به روز هم از نیروهای پیشگام در نیروهای مسلح به شمار می رود.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

امیر سرلشکر خلبان شهید محمد نوژه

امیر سرلشکر خلبان شهید محمد نوژه یکی از خلبانان نیروی هوایی ارتش است که هشتم فروردین ماه سال ۱۳۲۴ در تهران و در خانواده‌ای متدین و مذهبی چشم به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در تهران آغاز کرده و به پایان رساند. او پس از اخذ دیپلم ریاضی وارد دانشکده افسری شد. شهید محمد نوژه پس از به اتمام رساندن دوره دانشکده افسری در ایران برای انجام تحصیلات تکمیلی و فراگیری آموزش‌های مربوط به سامانه‌های کنترل سلاح از طرف نیروی هوایی ارتش به آمریکا اعزام شد.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

او که به شدت به خلبانی علاقه داشت، پس از اینکه از آمریکا به کشورمان بازگشت برای طی دوره مقدماتی پرواز وارد دانشکده خلبانی شد و آموزش‌های تکمیلی را نیز در پایگاه هوایی «لاردو» ایالت تگزاس آمریکا طی کرد. امیر سرلشکر خلبان شهید محمد نوژه در سال ۱۳۵۱ و پس از پایان آموزش‌های تکمیلی موفق شد تا به عنوان خلبان هواپیمای اف ۴ فانتوم وارد رسته پروازی شود. روز‌های پایانی شهریورماه سال ۱۳۵۷ بود که به عنوان افسر خلبان شکاری به پایگاه سوم شکاری همدان اعزام شد تا ماموریت‌های خود را انجام دهد.

مسئولیت های امیر سرلشکر خلبان شهید محمد نوژه

او در دوران خدمتش در عناوین شغلی متعددی خدمت کرد که عبارتند از افسر سامانه‌های کنترل اسلحه گردان ۱۰۱ شکاری، رئیس شعبه عملیات مشترک، معاونت عملیات پایگاه ششم شکاری و فرمانده گردان یکم و گردان ۳۱ شکاری و معاونت دایره عملیات و افسر ستاد عملیاتی پایگاه سوم شکاری همدان در نیروی هوایی ارتش.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

پیروزی انقلاب اسلامی و غائله ضد انقلاب در کردستان

با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، نیرو‌های مخالف انقلاب و نظام وارد کارزار مبارزه با انقلاب اسلامی شدند و حوادثی مانند غائله‌های ضد انقلاب در کردستان، گنبد کاووس، حزب خلق مسلمان در آذربایجان و نیرو‌های حزب خلق عرب در خوزستان را ایجاد کردند. نیرو‌هایی برای مبارزه با ضد انقلاب وارد میدان شدند که ارتش و نیرو‌های سه گانه نیز از این جمله هستند. شهید مصطفی چمران که در زمان بروز غائله کردستان در وزارت دفاع به عنوان وزیر مشغول بود، به همراه سرلشکر فلاحی به آن مناطق رفت تا با کمک نیرو‌های مسلح و ارتش، ضد انقلاب را تار و مار کند.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

از آنجا که نیروی هوایی ارتش یکی از نیرو‌های موثر ارتش به شمار می‌رود، فرماندهان حاضر در این عملیات تصمیم می‌گیرند که نیروی هوایی  را به این مناطق اعزام کنند. دو خلبان برای ماموریت پاکسازی ضد انقلاب به کردستان می‌روند تا مقر تروریست‌ها را پاکسازی و بمباران کنند.  در این عملیات ها حتی شهید نوژه دیوار صوتی را هم شکست تا مهاجمان و تروریست های ضد انقلاب را بیش از پیش مغلوب رزمندگان اسلام کند.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

سرگرد خلبان شهید محمد نوژه به صورت داوطلبانه و با وجود جانبازی به همراه ستوان یکم خلبان بشیر موسوی برای ماموریت پشتیبانی از بالگرد‌های نیروی زمینی ارتش و ستون اعزامی کرمانشاه به پاوه در تاریخ ۲۵ مردادماه سال ۱۳۵۸ به این منطقه اعزام می‌شوند.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

هنگامی که این دو در حال بازگشت از ماموریت بودند در حین انجام گشت‌های هوایی، هواپیمای آن‌ها مورد اصابت آتش‌بار عناصر ضد انقلاب قرار گرفت و از کنترل خارج شد و در حالی که دست راست شهید نوژه بر اثر اصابت گلوله به درون کابین قطع شده بود، هیچ کدام از خلبانان فرصت استفاده از صندلی‌پران (صندلی ایجکت) را نیافتند و هواپیما به کوه اصابت و در منطقه قشلاق بین پاوه و روانسر سقوط کرد و در حالی که شهید نوژه روزه بود با خون خویش افطار کرد.

اولین شهید نیروی هوایی ارتش چه کسی بود؟

در پی این واقعه و به پاس اولین شهید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، پایگاه سوم شکاری همدان که قبل از انقلاب به پایگاه شاهرخی و بعد از پیروزی انقلاب به پایگاه حر معروف بود به پایگاه شهید سرلشکر خلبان محمد نوژه تغییر نام یافت.

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : شنبه 29 شهريور 1399 | 17:31 | نویسنده : رضا |

موشک‌های هوا به هوای ایرانی حاصل خوداتکایی و بومی سازی دانش در صنعت دفاعی کشورمان است.

به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز، قدرت موشکی ایران از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون یکی از دستاورد‌های بزرگ کشورمان در عرصه قدرت دفاعی کشور است. نقطه آغاز این قدرت و دستاورد‌ها را می‌توان شروع جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه کشورمان در آن زمان توسط سایر کشور‌ها دانست.

قدرت موشکی کشورمان امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و با استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه در صنایع دفاعی و شرکت‌های دانش بنیان طراحی و ساخته می‌شود، این قدرت امروز به حدی رسیده است که صنایع دفاعی کشورمان در فاصله‌های زمانی کوتاهی موشک و یا دستاورد جدیدی را در این حوزه رونمایی و معرفی می‌کند. موشک‌های هوا به هوا از انواع موشک‌های منهدم کننده تهدیدات هوایی هستند که کشورمان امروز در حوزه طراحی و ساخت آن خودکفا شده است.

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

موشک‌های هوابه‌هوا موشک‌های هدایت‌شونده‌ای هستند که هواپیما‌های جنگنده برای نابود کردن اهدافی همچون هواپیما، بالگرد یا موشک‌های دیگر از آن‌ها استفاده می‌کنند. این نوع موشک‌ها به دو طبقه کلی تقسیم می‌شوند؛ موشک‌های با برد کمتر از ۳۰ کیلومتر که به «کوتاه‌برد» یا در محدودهٔ میدان دید معروف هستند و از سیستم آشیانه یابی فروسرخ (هدایت گرمایی) برای یافتن هدف استفاده می‌کنند. نوع دیگر موشک‌های میان‌برد و دوربرد هستند که به موشک‌های فراتر از محدودهٔ میدان دید معروف هستند و اغلب از هدایت راداری برای یافتن هدف استفاده می‌کنند؛ یکی از این موشک‌ها که دقیقا محصول شرایط تحریم بوده، موشک هوا به هوای فکور است.

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

موشک فکور ۹۰

موشک فکور یکی از انواع موشک‌های هوا به هوای راداری میان‌برد جمهوری اسلامی ایران است که بر اساس آخرین فناوری‌های روز دنیا طراحی و ساخته شده و توسط هواپیما‌های جنگنده شلیک می‌شود. این موشک مختص جنگنده‌های اف ۱۴ طراحی و ساخته شده است. ایده ساخت آن هم به اِعمال تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان در زمینه تسلیحاتی باز می‌گردد.

موشک فونیکس به عنوان اصلی‌ترین سلاح جنگنده اف ۱۴ تامکت یک موشک بسیار گران قیمت و هولناک محسوب می‌شود. این موشک در دوران رژیم پهلوی که ایران پس از آمریکا بزرگ‌ترین ناوگان جنگنده اف ۱۴ را داشت به همراه این هواپیما‌ها وارد ایران شد تا نیاز دفاعی هوایی ایران را تامین کند،  اما با آغاز جنگ تحمیلی و تحریم‌های آمریکا ذخایر این موشک‌ها به مرور به پایان رسید و ایران به ناچار از سلاح‌های دیگری همچون موشک سجیل و موشک‌های ماوریک استفاده می‌کرد. در همان زمان بود که ایده ساخت این سلاح به ذهن فرماندهان رسید، اما اجرایی شدن آن تا حدود دهه ۸۰ به طول انجامید.  

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

موشک فکور ۹۰ را باید نمونه ایرانی موشک فونیکس دانست که به طور دقیق و با کیفیت نمونه اصلی، اما با توجه به تهدیدات روز طراحی و ساخته شده است. طبق شنیده ها، روند طراحی و ساخت موشک فکور از سال ۸۸ آغاز شده است.

۲۳ شهریورماه سال ۸۹ بود که امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده معاون هماهنگ کننده وقت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، خبر از طراحی و ساخت موشکی مشابه، اما بهینه شده نسبت به فونیکس آمریکایی را اعلام کرد. وی در این باره گفت که به هر حال هر چیزی را که بخواهیم بسازیم باید الگویی داشته باشیم، در اینجا هم ممکن است که از روی موشک فونیکس الگو برداری کرده باشیم البته این الگوبرداری از علم فیزیک و الکترونیک به کار گرفته شده،  اما با این وجود پروژه ما کاملا بومی است.

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

سردار فرحی رئیس اسبق سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع کشورمان شامگاه ۲۲ بهمن‌ماه سال ۹۱ خبر آزمایش موفق موشک فکور ۹۰ را اعلام کرد و گفت: در حوزه هوا به هوا نیز کار‌های خوبی انجام شده است و هفته گذشته موشک فکور ۹۰ که هواپایه است و از روی اف‌۱۴ شلیک می‌شود، تست شد.

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

امیر سرتیپ خلبان مسعود روزخوش فرمانده اسبق پایگاه هشتم شکاری اصفهان که به عنوان پایگاه مادر جنگنده اف ۱۴ شناخته می‌شود در خصوص نصب موشک فکور ۹۰ روی این هواپیما گفت: با توجه به تسلیحاتی که روی اف ۱۴ استفاده می‌شد و اینکه از کشور سازنده به ما نمی‌رسید به این فکر افتادیم که نوع موشکی که مشخصه اصلی اف ۱۴ است را بازسازی کنیم، لذا در بعد شلیک هواپیما به موفقیت صد در صد رسیده‌ایم.

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

موشک فکور ۹۰ چه زمانی رونمایی شد؟

نخستین بار در  رژه ۲۹ فروردین ماه سال ۱۳۹۰ بود که موشکی شبیه به موشک فونیکس آمریکایی از مقابل جایگاه رژه رفت و توجه حاضران را به خود جلب کرد. پس از آن در نمایشگاه دستاورد‌های نیرو‌های مسلح در اول تیرماه همان سال که مورد بازدید مقام معظم رهبری قرار گرفت، فونیکس در کنار اف ۱۴ و برخی تسلیحات هواپایه که یا جدید بوده و یا کاربری آن‌ها به تازگی اعلام شده بود حضور یافت. با توجه به ماهیت نوآورانه و بومی بودن دستاورد‌های ارائه شده در نمایشگاه مذکور احتمالات مطرح شده در مورد بومی بودن فونیکس مذکور را بسیار تقویت کرد.

منبع حبر: میثاق نیوز

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

اولین نمایش رسمی موشک فکور ۹۰ که به ناظران اجازه مقایسه ظاهری آن با فونیکس آمریکایی را می‌داد در رژه ۲۹ فروردین ۱۳۹۲ انجام شد. در این سال موشکی شبیه فونیکس، اما بدون علائمی روی بدنه در رژه حاضر شد که در تابلوی معرفی آن نام فکور ۹۰ درج شده بود و در کنار یک موشک نصر هواپایه به نمایش در آمده بود. اما خط تولید آن در اول مردادماه سال ۹۷ و با حضور امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح افتتاح شد.  

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

امیر حاتمی در این باره گفت که موشک هوا به هوای فکور بر اساس نیاز عملیاتی و با همکاری نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تولید شده است و موجب ارتقای توان رزم نیروی هوایی می‌شود. فکور یک موشک هوا به هوای راداری میان برد است که بر اساس آخرین فناوری‌های روز دنیا طراحی و ساخته شده است و قابلیت شلیک از هواپیما‌های جنگی را داراست.

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

مشخصات فنی موشک فکور ۹۰

موشک فکور با طول ۴ متر، سرعت ۵ ماخ و برد عملیاتی در محدوده ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتری قادر است تا در ارتفاع ۱۰۰ هزار پا از سطح دریا شلیک شده و اهداف خود را رهگیری و منهدم کند. موشک فکور از نظر طراحی کلی شباهت‌های بسیاری به نمونه آمریکایی خود دارد، اما نباید از تفاوت‌های آن نیز غافل شد. این تفاوت‌ها به وضوح در بخش‌های گوناگون همچون رادوم (بخش دماغه)، محل اتصال بال‌ها و بخش خروجی پیشران موشک ایجاد شده است. البته سیستم خنک کننده این موشک نیز بسیار پیشرفته‌تر از نوع آمریکایی آن است.

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

ابعاد هندسی  آن نیز در نوع خود خاص است؛ چراکه زاویه قرارگیری بالک‌های این موشک از لبه حمله تا لبه فرار در ناحیه ریشه و همچنین ضخامت همه قسمت‌های این بالک‌ها نیز یکسان است. موشک فکور در حوزه جنگال نیز از سامانه‌های پاد جنگال بهره می‌برد و می‌تواند تا این تشعشعات را دفع کرده و با مانورپذیری بالا اهداف را ساقط کند.

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

فکور قابلیت نصب در بخش زیرین جنگنده و همچنین پایلون‌های زیر بال (مقر حمل سلاح) را داراست. با این که این موشک اساسا برای هواپیمای راهبردی اف  ۱۴  طراحی و ساخته شده، ولی طبق شنیده‌ها قرار است بر روی سایر جنگنده‌های نیروی هوایی نیز قابلیت نصب داشته و احتمالا نسخه‌های متفاوتی از فکور ۹۰ نیز رونمایی خواهد شد.

محل نصب عملگر‌های حرکت دهنده بالک‌های کنترلی دیگر نکته مهم در بررسی موشک فکور ۹۰ است. محل قرارگیری این بالک‌های کنترلی در این موشک نسبت به فونیکس جلوتر قرار دارد که نشان از تفاوت‌هایی در محل قرارگیری گلوگاه پیشران سوخت جامد در این دو موشک دارد.

فکور، موشکی که خواب دشمنان را آشفته می‌کند

نمونه احتمالی از یک موشک فکور ۹۰

تفاوت آشکار دیگر، وجود یک داکت در کنار بدنه فکور ۹۰ است که از ناحیه نزدیک به نوک تا انتهای بدنه کشیده شده است. این داکت در برخی موشک‌ها برای قرارگیری سیم‌ها و کابل‌های ارتباطی بین سامانه هدایت و کنترل با عملگر‌های نصب شده برای حرکت دادن بالک‌ها است، اما در شرایطی استفاده می‌شود که طراح تصمیم گرفته این کابل و سیم‌ها را از داخل بدنه عبور ندهد. عبور دادن آن‌ها از داخل بدنه سبب کاهش فضای مؤثر برای جای‌دهی پیشران سوخت جامد موشک می‌شود. البته نصب داکت در بیرون بدنه نیز باعث افزایش نیروی مقاوم هوا روی موشک شده و در نهایت باید بین این تأثیر منفی و تأثیر مثبت افزایش پیشران سوخت جامد، بر اساس مقایسه‌های کمی، انتخاب صورت گیرد.

این موشک قابل تعمیم به سایر هواپیما‌های شکاری جمهوری اسلامی است و بر اساس نیاز‌های عملیاتی نیرو‌های مسلح، با همکاری وزارت دفاع و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تولید شد. راه‌اندازی خط تولید این موشک که ناشی از رویکرد تحقیق، نوآوری، توسعه و تولید بر مبنای نیاز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته ضمن توانمندسازی نیرو‌های مسلح، گام موثری برای افزایش قدرت دفاعی و بازدارندگی کشورمان موثر محسوب می‌شود.


موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : دو شنبه 17 شهريور 1399 | 21:42 | نویسنده : رضا |

توانمندی و ساخت موشک‌های کروز یکی از دانش‌های استراتژیک و راهبردی در نبرد‌های گوناگون است.

به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاورد‌های بزرگ کشورمان در عرصه فناوری‌های نظامی و قدرت دفاعی کشور است. نقطه آغاز این پیشرفت را می‌توان شروع  جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه در آن زمان توسط سایر کشور‌ها دانست.

توان موشکی ایران قدرتی است

که از مهندسی معکوس آغاز شد و امروزه به عنوان یک دانش بومی و داخلی مطرح است. حضور شرکت‌های دانش بنیان و کمک به صنایع نظامی و موشکی ایران اسلامی در سال‌های اخیر باعث شده تا در دوره‌های کوتاه پیشرفت‌های مهم و موثر در حوزه طراحی و ساخت موشک‌ها ایجاد شود.

طیف گسترده موشک‌های تولید شده در صنایع دفاعی کشورمان بسیار متنوع است به حدی که ما امروز از کوتاه‌بردترین موشک تا بلندبردترین آن‌ها را با قدرت‌های متنوع در اختیار داریم.

یکی از انواع این موشک‌ها، موشکهای کروز هستند که چندین سال است وارد صنایع نظامی جهان شدند و بسیاری از کشور‌ها انواع مختلفی از موشک‌های کروز را در اختیار دارند. استفاده از این موشک‌ها چندین مزیت دارد، ارزان قیمت بودن، توانایی پرواز و حرکت طولانی مدت‌تر و سرعت موشک‌های کروز از مهم‌ترین این ویژگی هاست.

مسئولان دفاعی کشورمان هم چند سال است که طراحی، ساخت و استفاده از موشک‌های کروز را در دستور کار خود قرار داده اند. یکی از این موشک‌ها، موشک کروز دریایی نصر است.

موشکی که نصر و پیروزی را برای جبهه مقاومت فراهم می‌کند

موشک کروز نصر

موشک کروز نصر از موشک‌های ساخت سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که اولین بار در رزمایش وحدت ۸۷ رونمایی و به سوی اهداف موردنظر شلیک شد. این موشک در انواع دریاپایه و هواپایه طراحی و ساخته شده است.

سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی وزیر اسبق دفاع ۱۷ اسفند سال ۸۸ در مراسم رونمایی از نخستین نمونه از موشک کروز نصر درباره این موشک گفت که موشک نصر یکی از نوع موشک‌های کروز است که می‌تواند شناورهای۳هزار تنی را منهدم کند، این موشک در کلاس موشک‌های کوتاه برد است که در حال حاضر قابلیت شلیک از ساحل و انواع شناور‌ها را دارد و در آینده نزدیک امکان شلیک از بالگرد و زیردریایی نیز به قابلیت‌های تاکتیکی آن اضافه می‌شود.

موشکی که نصر و پیروزی را برای جبهه مقاومت فراهم می‌کند

با تولید انبوه این موشک و تحویل آن به نیروی دریایی سپاه و ارتش، توان دفاع دریایی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.

پس از اینکه نخستین نمونه موشک کروز نصر با کاربری دریایی به نیرو‌های مسلح کشورمان تحویل داده شد، ۲۰ بهمن ماه سال ۹۴ نیز نوع هواپایه این موشک با حضور سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان وزیر سابق دفاع و امیر سرتیپ شاه‌صفی فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به این نیرو تحویل داده شد.  

موشکی که نصر و پیروزی را برای جبهه مقاومت فراهم می‌کند

سردار دهقان در مراسم تحویل دهی این موشک‌ طی سخنانی پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران به ویژه در عرصه‌های دفاعی را از برکات انقلاب شکوهمند اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: دانشمندان و متخصصان توانمند سازمان هوافضای وزارت دفاع با روحیه جهادی و انقلابی، نیازمندی‌های راهبردی نیرو‌های مسلح را در حوزه‌های مختلف تامین می‌کنند.

وزیر سابق دفاع در تشریح موشک نصر هواپایه گفت که این موشک از قابلیت‌های بالایی برای انهدام اهداف مورد نظر برخوردار است.  موشک کروز نصر هواپایه توان عملیاتی و قدرت تاکتیکی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را بالا می‌برد. سیستم سلاح نصر هواپایه قابلیت نصب و بهره‌برداری بر روی انواع جنگنده‌ها را دارد.

موشکی که نصر و پیروزی را برای جبهه مقاومت فراهم می‌کند

مشخصات فنی موشک کروز نصر

وزن این موشک در حدود ۳۵۰ کیلوگرم، طول آن در حدود ۳/۵ متر و قطر آن نیز در حدود ۰/۲۸ است. این موشک با یک کلاهک ۱۵۰ کیلوگرمی می‌تواند با بُرد ۲۵ کیلومتری و سرعتی در حدود یک ماخ انفجار‌های مرگباری را در بدنه انواع کشتی‌های متجاوز به ایران اسلامی ایجاد کند.  

موشکی که نصر و پیروزی را برای جبهه مقاومت فراهم می‌کند

این موشک چندین ویژگی منحصر به فرد دارد که یکی از آن‌ها توانایی انهدام اهداف و نفوذ در بدنه شناور‌هایی با زره نیمه سنگین است. دیگر ویژگی مهم موشک کروز نصر دارابودن قابلیت هدایت تلویزیونی و راداری است که کاربر این موشک را قادر می‌سازد تا موشک را تا لحظه برخورد به هدف رهگیری و از اصابت آن به هدف موردنظر اطمینان حاصل کند.

موشکی که نصر و پیروزی را برای جبهه مقاومت فراهم می‌کند

ویژگی مهم بعدی موشک کروز نصر دارابودن قابلیت استفاده در لایه‌های دفاع ساحلی است که نیرو‌های مسلح کشورمان می‌توانند از آن به توان مکمل پدافند ساحلی در کنار سامانه‌های توپخانه‌ای استفاده کنند. البته مهم‌ترین ویژگی این موشک قدرت انهدام بالای آن برای شناور‌های سنگین وزن همچون شناور‌های سه هزار تنی دشمنان و نیرو‌های فرامنطقه‌ای حاضر در خلیج فارس است.

موشک کروز نصر را می‌توان از انواع پرتاب‌گرهای ساحلی و شناور‌های موشک انداز نیز شلیک کرد.

موشک‌های کروز نصر هواپایه و دریاپایه

همانطور که در ابتدای این گزارش مطرح شد این موشک در دو نوع دریاپایه و هواپایه طراحی ساخته شده است. نوع هواپایه این موشک می‌تواند بر روی انواع هواپیماها، جت‌های جنگنده و بالگردها نصب شود.

موشکی که نصر و پیروزی را برای جبهه مقاومت فراهم می‌کند

موشک کروز نصر در رسانه‌های خارجی

پایگاه خبری شبکه تلویزیونی الجزیره در گزارش خود با عنوان رونمایی از موشک کروز جدید ایران خبر داده بود و ویژگی‌های این موشک را تحلیل و بررسی کرده است.

پایگاه خبری ایران پراجکت در روز‌های نخستین رونمایی از موشک کروز نصر در گزارشی به مراسم رونمایی این موشک با حضور سردار دهقان وزیر سابق دفاع پرداخت که در متن این گزارش با اشاره به سخنان وی درباره موشک نصر نوشت که این موشک قابلیت نصب بر روی انواع جت جنگنده را دارد. در ادامه این گزارش، یکی از ویژگی‌های این موشک ساخته شده توسط متخصصان داخلی کشورمان قدرت تخریب و دقت بسیار بالا ذکر شده است.

منیع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : دو شنبه 17 شهريور 1399 | 21:38 | نویسنده : رضا |

رژیم بعثی عراق در طول هشت سال دفاع مقدس بار‌ها مناطق مسکونی را بمباران و نابود کرد.

به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز، هنگامی که صدام در سال ۵۹ به ایران حمله کرد علاوه بر مناطق مرزی، شهر‌ها و مناطق مسکونی در سایر نقاط کشورمان را هم مورد حمله قرار داد. این حملات برخی از بهترین و آبادترین شهر‌های آن روز ایران اسلامی را به شهر‌هایی جنگ زده و تخریب شده تبدیل کرد.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

نفت شهر

تنها شهر نفتی استان کرمانشاه در روز نخست جنگ به تصرف دشمن درآمد و تا پایان جنگ اشغال شده باقی ماند. وقتی جنگ تمام شد دیگر چیزی به اسم نفت شهر وجود نداشت، این شهر کاملا نابود شده بود و هنوز هم دیگر وجود ندارد.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

موسیان

این شهر فقط ۶ کیلومتر با مرز عراق فاصله داشت، اما ۱۷ روز در برابر ارتش عراق مقاومت کرد و بعد از اشغال ارتش بعثی در این شهر کوچک و روستاهای اطرافش را با بلدوزر و مواد منفجره تخریب کرد. وقتی در سال ۶۱ این منطقه پس گرفته شد ایرانی‌ها دوباره شهر را ساختند، اما سرنوشت دیگری در انتظار این شهر بود، نتیجه هم شد ویرانی دوباره این شهر در یورش تیر ماه ۶۷ دشمن.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

دزفول

طی هشت سال جنگ دزفول بیش از ۳۰۰۰ دفعه بمب باران شد ۱۷۲ بار با موشک‌های اسکاد بی و بیش از ۲۵۰۰ بار با توپ و حدود ۳۰۰ بار توسط هواپیماها، شاید همین هم باعث شد که مردم ایران دزفول را به عنوان نماد مقاومت بشناسند.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

قصر شیرین

دو ماه پیش از آغاز رسمی جنگ دشمن اولی حملات را با قصرشیرین انجام داد و از آن روز شهر و اطراف آن را به صورت مستمر بمباران کرد بالاخره در روز سوم مهر، این شهر طی دو سال اشغال به طور کلی نابود شد به طوری که جز چند دیوار را دو مسجد چیزی از آن باقی نماند.

حالا قصرشیرین دوباره ساخته شده، اما هیچ شباهتی به آن شهر قدیمی ندارد.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

گیلانغرب

اولین شکست رسمی صدام در برابر ایران در شهر گیلانغرب اتفاق افتاد مردم در برابر ارتش دشمن ایستادند و نیرو‌های متجاوز را تا ۱۰ کیلومتری شهر به عقب راندند. این شکست آنقدر برای عراق گران تمام شد که رژیم بعث ۱۵۰ بار این شهر را بمباران کرد و حاصل آن هم شد ویرانی گسترده شهر و تمام روستا‌های اطراف شهر.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

سوسنگرد

سوسنگرد در طول سال نخست جنگ ۳ بار محاصره شد و یک بار به هم اشغال دشمن بعثی درآمد و هر بار هم با فداکاری و رشادت رزمندگان ایرانی آزاد شد، زخم‌های جنگ هنوز هم چهره سوسنگرد دیده می‌شود.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

مهران

مهران نخستین شهری بود که به تصرف نیرو‌های بعثی درآمد. درست دو روز پیش از آغاز رسمی جنگ. مهران ۳ سال در اشغال دشمن بعثی عراق باقی ماند تا عاقبت در عملیات‌های والفجر ۳ و والفجر ۵ آزاد شد. اما بعد دوباره به دست دشمن افتاد تا باز در عملیات کربلای یک آزاد شد، اما این پایان کار نبود مهران دوباره اشغال شد. نتیجه همه این نبرد‌ها چیزی نبود جز ویرانی کامل شهر.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

خرمشهر

علی رغم مقاومت افسانه‌ای نیرو‌های ارتش و مردم، خرمشهر بعد از ۳۴ روز سقوط کرد. در روز‌هایی که نبرد کوچه به کوچه و خانه به خانه ادامه داشت، دشمن برای تصرف مهم‌ترین هدف جنگ هر کاری کرد. ارتش بعثی عراق برای بازپس گرفتن این شهر از عواملی همچون آتش سنگین توپخانه،  لشکر زرهی و تخریب زیرساخت‌ها استفاده کرد. بعد‌ها وقتی ایرانی‌ها خرمشهر را پس گرفته‌اند از آن شهر زیبا چیزی باقی نمانده بود.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

دهلران

این شهر طی سال‌های دفاع مقدس عملیات‌های والفجر یک، والفجر ۶، نصر ۳، والفجر مقدماتی، عاشورای ۳ و محرم را به خود دید یعنی طی ۸ سال ۴ عملیات بزرگ و ده‌ها درگیری بزرگ و کوچک را تجربه کرد. درگیری‌هایی که به تخریب گسترده شهر منجر شد. سال‌ها بعد از جنگ، مردم دهلران هنوز با کابوس‌های هولناک روبه رو بودند میدان‌های مین در اطراف شهر قرار داشت و بمب‌های شیمیایی دشمن همه زمین‌ها را آلوده کرده بود.

کدام شهر‌های ایران در طول جنگ بیشترین آسیب را متحمل شدند؟

آبادان

پیش از جنگ آبادان یکی از زیباترین شهر‌های منطقه بود و یکی از بزرگترین پالایشگاه دنیا را داشت و پر از شور و زندگی بود. رژیم بعث تمام توان خود را برای تسخیر مدرن‌ترین شهر نفتی خاورمیانه گذاشت، اما مقاومت مردم آبادان و نیرو‌های نظامی باعث شد تا شهر ۳۴۹ روز در محاصره کامل بماند و سقوط نکند، در پایان این نبرد سخت، آبادان دیگر آبادان گذشته نبود.

منیع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : یک شنبه 9 شهريور 1399 | 11:16 | نویسنده : رضا |

کارشناس مسائل بین الملل گفت: هنگامی که کشور‌ها رزمایش نظامی مشترک برگزار می‌کنند نشان دهنده این است که از لحاظ نظامی به مرحله همکاری‌های راهبردی نزدیک شده‌اند.

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرگزاری میثاق تیوز، درباره سفر وزیر دفاع کشورمان به روسیه گفت: سفر وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران به روسیه سومین سفری است که در این قالب صورت می‌گیرد، روابط امنیتی و نظامی بین دو کشور ایران و روسیه مدت‌هاست که شروع شده است.

وی افزود: همکاری‌های تهران و مسکو در سه یا چهار سال گذشته در حوزه امنیتی و نظامی بر سر مبارزه با تروریسم در سوریه بسیار راهگشا بود و این همکاری‌ها اکنون به مرحله‌ای رسیده که در سایر حوزه‌ها هم می‌تواند به عنوان یک الگو مطرح شود.

عابدینی تصریح کرد: سفر وزیر دفاع به روسیه برای شرکت در نمایشگاه فنی و نظامی انجام شد و ۱۲۰ مقام دفاعی و نظامی کشور‌های مختلف برای بازدید از آن حضور پیدا کرده بودند، اما در جریان بازدید از این نمایشگاه، امیر حاتمی با وزیر دفاع و سایر مقامات روسی هم دیدار کرد.

این کارشناس مسائل بین الملل همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را دارای سابقه طولانی دانست و اظهار کرد: همکاری‌های بین دو کشور ایران و روسیه مدت‌هاست که در حوزه‌های مختلف آغاز شده و در حال گسترش است، علاوه بر موضوع نظامی و امنیتی هم شاهد گسترش روابط در موضوعات اقتصادی، دیپلماتیک و در مسائل منطقه‌ای و بین المللی هستیم.

وی افزود: دو کشور ایران و روسیه در زمره رقبای ایالات متحده آمریکا تلقی می‌شوند، تحریم‌های ظالمانه واشنگتن ضد این کشور سبب نزدیک شدن این کشور به هم شده است، البته نباید فراموش کرد که ضلع سومی هم وجود دارد و آن هم کشور چین است. چنانچه این کشور‌ها بتوانند به تدریج در حوزه‌های مختلف به یک هماهنگی برسند، شاهد هم افزایی در حوزه‌های مختلف خواهیم بود.

حتی می‌توانیم در حوزه‌های اقتصادی همچون سازمان همکاری شانگهای، با هم ارتباط داشته باشیم تا از مبادلات تجاری خود دلار را حذف کرده و به سمت تبادل اقتصادی آن هم به روش ارز‌های ملی حرکت کنیم، این موضوع هم می‌تواند در بین سه کشور و کشور‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تاثیر تعیین کننده‌ای داشته باشد و سلطه دلار بر اقتصاد بین‌المللی را کاهش دهد.

عابدینی تصریح کرد: حتی وزیر بازرگانی روسیه هم در تازه‌ترین نامه‌ای که به کشورهای عضو بریکس نوشت خواهان حذف دلار از مبادلات تجاری بین آن‌ها شده است و در صورت تحقق این امر، به نظر می‌رسد در تجارت بین‌الملل هم یک اتفاق خوب رخ دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در بُعد نظامی هم جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه اخیرا رزمایش مشترک نظامی را هم برگزار کردند. هنگامی که کشور‌ها رزمایش نظامی مشترک برگزار می‌کنند نشان دهنده این است که از لحاظ نظامی به مرحله همکاری‌های راهبردی نزدیک شده‌اند.

منیع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: نظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : یک شنبه 9 شهريور 1399 | 11:11 | نویسنده : رضا |

مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی (ع) با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری میثاق نیوز، مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی (ع) با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین عالی در سخنانی، «صبر فردی» و «صبر اجتماعی» را دو دستور مهم قرآن کریم به اهل ایمان خواند و گفت: صبر فردی عبارت از عمل به احکام شرعی است، اما صبر اجتماعی یعنی همکاری مؤمنان با هم در مقابل مشکلاتی که در داخل و یا از خارج برای جامعه اسلامی به‌وجود می‌آید و نسخه قرآنی برای سربلند بیرون آمدن از این سختی‌ها، رسیدگی به محرومان و امید دادن به یکدیگر با بیان دستاورد‌ها و پیشرفت‌هاست.

همچنین در این مراسم، حجت‌الاسلام واضحی به ذکر مصیبت و مقتل‌خوانی پرداخت.

منیع خبر: میثاق تیوز


موضوعات مرتبط: فرهنگی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : یک شنبه 9 شهريور 1399 | 11:8 | نویسنده : رضا |

موشک کروز سومار به گفته کارشناسان غربی یکی از پیشرفته‌ترین موشک‌های جهان است.

به گزارش  خبرنگار میثاق نیوز قدرت موشکی ایران امروزه یکی از مولفه‌های موثر کشورمان در حوزه اقتدار دفاعی و منطقه‌ای است، اما در این میان برخی از کشور‌های استکباری مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ گاه موافق قدرتمندشدن کشورمان در حوزه دفاعی و حضور ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای موفق در غرب آسیا نیستند.

برخی از این کشور‌ها به دنبال این هستند که حوزه موشکی و تجهیزات دفاعی را هم به پای میز مذاکره ببرند تا قدرت ایران در این حوزه‌ها را هم سلب و یا تضعیف کنند. این قدرت منطقه ای و در برخی موارد بین المللی چندین مولفه دارد که یکی از این مولفه ها قدرت موشکی است.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

قدرت موشکی در کشورمان امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و با استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه در صنایع دفاعی و شرکت های دانش بنیان طراحی و ساخته می‌شود، این قدرت امروز به حدی رسیده است که صنایع دفاعی کشورمان در فاصله های زمانی کوتاه موشک و یا دستاورد جدیدی را در این حوزه رونمایی و معرفی می‌کنند.

چرا از موشک‌های کروز استفاده می‌کنیم؟

موشک‌های کروز چند سالی است که وارد دکترین دفاعی و امنیتی کشور‌های جهان شده است و یکی از موشک‌های موثر در جهان همین موشک‌های کروز هستند. موشک‌های کروز به قدری مهم هستند که امروزه بسیاری از کشور‌های جهان بیشتر توان خود را بر روی طراحی، ساخت و استفاده از موشک‌های کروز متمرکز کرده اند. این کار چندین دلیل دارد که مهم‌ترین آن را می‌توان به‌دلیل هزینه کمتری دانست که در فرآیند تولیدشان نسبت به تولید موشک‌های بالستیک دارند و از سوی دیگر، مؤلفه‌هایی که در هنگام حرکت موشک به‌سوی هدف دارند.

موشک کروز نوعی موشک و نوعی هواگرد بی‌سرنشین هدایت شونده بوده که مسیر آن تا رسیدن به هدف قابل تغییر و هدایت است. در اغلب سامانه‌های کروز از نوعی موتور جت استفاده می‌شود، در حالی که موشک‌های دیگر از موتور راکتی استفاده می‌کنند. این موشک‌ها معمولاً تمام مسیر خود را به دلیل شناسایی نشدن توسط رادار‌ها در ارتفاع بسیار پائین و با سرعت تقریباً ثابت با سرعت مافوق صوت یا نزدیک به صوت حرکت می‌کنند.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

با توجه به لختی اولیه در هدایت موشک کروز، این امکان وجود دارد که موشک صد‌ها متر از مسیر منحرف شود. زیرا اگرچه با هدایت از این نوع لختی امکان انحراف برای موشکی که ده‌ها دقیقه پرواز می‌کند کم است، ولی برای موشکی که ساعت‌ها باید ادامه طریق دهد مناسب نیست، برای رفع عیب باید نوعی تصحیح در مسیر انجام شود تا در عمل مکمل هدایت اصلی آن باشد.

یکی از مهم‌ترین نکات درباره موشک کروز پرواز طولانی مدت این موشک است. به همین دلیل ممکن است توسط سامانه‌های منحرف کننده پدافندی دشمن، با وضعیت حرکت لختی موشک در طول مسیر امکان انحراف از چند متر تا چند صد متر وجود داشته باشد، البته با وجود سامانه‌هایی نظیر سامانه انطباق متقابل پشت سر هم جغرافیایی، سامانه سی دی اس و سامانه جی پی اس احتمال این مورد بسیار کاهش می‌باید.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

موشک‌های کروز چه ویژگی‌هایی دارند؟

موشک‌های کروز دارای چهار ویژگی اصلی هستند؛ اولین ویژگی موشک‌های کروز استفاده از نیروی آیرودینامیکی در طبقات پایین جَو یعنی در بازه ۳۰ کیلومتر یا ۱۰۰۰۰ پا  است. دومین ویژگی این موشک‌ها توانایی تغییر مسیر و ارتفاع حرکت خود در طول مسیر حرکت و سومین ویژگی نیز برد بیش از۵۰ کیلومتری آنهاست. قابلیت هدایت مداوم در طول مسیر به سوی هدف نهایی از مهم ترین ویژگی های موشک های کروز است.

موشک کروز موشکی راهبردی است و قابلیت پنهان شدن از دید رادار‌های دشمن را دارد، همچنین این موشک دارای موتور توربوفن با تابش حرارتی کم و سطح پرواز پایین است. موشک‌های کروز را می‌توان از نظر اندازه، سرعت (فراصوتی یا فروصوتی) و نحوه پرتاب تقسیم‌بندی کرد. موشک‌های کروز بسته به شیوهٔ پرتاب به سه دسته هواپایه، دریاپایه و زمین پایه تقسیم می‌شوند.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

موشک کروز سومار 

موشک کروز سومار از انواع موشک‌های بومی ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح است که دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳ با حضور سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان وزیر سابق دفاع و سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی و معرفی شد.

سردار دهقان در مراسم رونمایی از این موشک، طراحی و ساخت این سلاح که از فناوری‌های پیچیده و نوین در حوزه‌های ناوبری، پیش رانش و سازه برخوردار است را گامی بلند در ارتقاء توان دفاعی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

سردار حاجی زاده هم در این مراسم پیام رونمایی از این موشک کروز را بی اثر بودن تحریم ها در روند برنامه‌های دفاعی ایران دانست و گفت که انبوه محصولاتی که برای به کارگیری در راستای اهداف دفاعی کشور دریافت کردیم در سایه تحریم‌هایی به ثمررسیده است که دشمنان آن را تحریم‌های سخت و گزنده توصیف می‌کردند.این نشان دهنده این موضوع است که تحریم‌ها هیچ تاثیری ندارد.

مشخصات فنی موشک کروز 

طول این موشک در حدود ۶ متر و جرم آن هزار و ۲۱۰ کیلوگرم است، چنین ویژگی‌هایی این موشک را بسیار کاربردی و شلیک آن را آسان‌تر می‌کند؛ در بیان ویژگی‌ها و شاخص‌های کاربردی سومار باید تصریح کرد که اندازه نسبتا کوچک و قابلیت حرکت در ارتفاع پایین، شناسایی آن‌ها را برای دشمن بسیار دشوار می‌کند در ضمن این موشک دارای قابلیت رادارگریزی است.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

برد این موشک همواره در رسانه‌ها مورد بحث بوده و ارقام متفاوتی دراین باره ارائه شده است، اما اغلب رسانه‌ها برد این موشک را در حدود ۲۰۰۰ کیلومتر اعلام کرده‌اند. سومار پیشرفته‌ترین موشک کروز ساخت ایران است که توسط محققان داخلی طراحی و ساخته شده است.پرتاب‌گر‌های موشک سومار به دلیل اندازه کوچک و تحرک بالای خود، قابلیت انجام عملیات در تمام نقاط کشور را فراهم می‌کنند. این گونه پرتاب‌گر‌ها امنیت این سامانه را افزایش می‌دهند و همچنین این موشک در این نوع از پرتاب‌گر‌ها می تواند به سرعت شلیک شود.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

موشک سومار در رسانه‌های خارجی

شبکه خبری راشاتودی با اشاره به قابلیت‌های سومار  نوشت: موشک سومار «موجب واکنش هراسان رژیم صهیونیستی شد؛ جمهوری اسلامی ایران که به دنبال تقویت توان بخش دفاعی خود بوده، در سال‌های اخیر، به صورت مداوم تسلیحات پیشرفته جدیدی را آزمایش کرده است.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در ادعایی این موشک را با کروز مدل «خا-۵۵» روسیه مقایسه کرده و نوشته در صورتی که سومار مانند نمونه روسی عمل کند، برد موشک‌های ایران به جنوب اروپا می‌رسد.

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: جنگ افزارنظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : دو شنبه 27 مرداد 1399 | 21:54 | نویسنده : رضا |

موشک کروز سومار به گفته کارشناسان غربی یکی از پیشرفته‌ترین موشک‌های جهان است.

به گزارش  خبرنگار میثاق نیوز قدرت موشکی ایران امروزه یکی از مولفه‌های موثر کشورمان در حوزه اقتدار دفاعی و منطقه‌ای است، اما در این میان برخی از کشور‌های استکباری مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ گاه موافق قدرتمندشدن کشورمان در حوزه دفاعی و حضور ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای موفق در غرب آسیا نیستند.

برخی از این کشور‌ها به دنبال این هستند که حوزه موشکی و تجهیزات دفاعی را هم به پای میز مذاکره ببرند تا قدرت ایران در این حوزه‌ها را هم سلب و یا تضعیف کنند. این قدرت منطقه ای و در برخی موارد بین المللی چندین مولفه دارد که یکی از این مولفه ها قدرت موشکی است.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

قدرت موشکی در کشورمان امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و با استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه در صنایع دفاعی و شرکت های دانش بنیان طراحی و ساخته می‌شود، این قدرت امروز به حدی رسیده است که صنایع دفاعی کشورمان در فاصله های زمانی کوتاه موشک و یا دستاورد جدیدی را در این حوزه رونمایی و معرفی می‌کنند.

چرا از موشک‌های کروز استفاده می‌کنیم؟

موشک‌های کروز چند سالی است که وارد دکترین دفاعی و امنیتی کشور‌های جهان شده است و یکی از موشک‌های موثر در جهان همین موشک‌های کروز هستند. موشک‌های کروز به قدری مهم هستند که امروزه بسیاری از کشور‌های جهان بیشتر توان خود را بر روی طراحی، ساخت و استفاده از موشک‌های کروز متمرکز کرده اند. این کار چندین دلیل دارد که مهم‌ترین آن را می‌توان به‌دلیل هزینه کمتری دانست که در فرآیند تولیدشان نسبت به تولید موشک‌های بالستیک دارند و از سوی دیگر، مؤلفه‌هایی که در هنگام حرکت موشک به‌سوی هدف دارند.

موشک کروز نوعی موشک و نوعی هواگرد بی‌سرنشین هدایت شونده بوده که مسیر آن تا رسیدن به هدف قابل تغییر و هدایت است. در اغلب سامانه‌های کروز از نوعی موتور جت استفاده می‌شود، در حالی که موشک‌های دیگر از موتور راکتی استفاده می‌کنند. این موشک‌ها معمولاً تمام مسیر خود را به دلیل شناسایی نشدن توسط رادار‌ها در ارتفاع بسیار پائین و با سرعت تقریباً ثابت با سرعت مافوق صوت یا نزدیک به صوت حرکت می‌کنند.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

با توجه به لختی اولیه در هدایت موشک کروز، این امکان وجود دارد که موشک صد‌ها متر از مسیر منحرف شود. زیرا اگرچه با هدایت از این نوع لختی امکان انحراف برای موشکی که ده‌ها دقیقه پرواز می‌کند کم است، ولی برای موشکی که ساعت‌ها باید ادامه طریق دهد مناسب نیست، برای رفع عیب باید نوعی تصحیح در مسیر انجام شود تا در عمل مکمل هدایت اصلی آن باشد.

یکی از مهم‌ترین نکات درباره موشک کروز پرواز طولانی مدت این موشک است. به همین دلیل ممکن است توسط سامانه‌های منحرف کننده پدافندی دشمن، با وضعیت حرکت لختی موشک در طول مسیر امکان انحراف از چند متر تا چند صد متر وجود داشته باشد، البته با وجود سامانه‌هایی نظیر سامانه انطباق متقابل پشت سر هم جغرافیایی، سامانه سی دی اس و سامانه جی پی اس احتمال این مورد بسیار کاهش می‌باید.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

موشک‌های کروز چه ویژگی‌هایی دارند؟

موشک‌های کروز دارای چهار ویژگی اصلی هستند؛ اولین ویژگی موشک‌های کروز استفاده از نیروی آیرودینامیکی در طبقات پایین جَو یعنی در بازه ۳۰ کیلومتر یا ۱۰۰۰۰ پا  است. دومین ویژگی این موشک‌ها توانایی تغییر مسیر و ارتفاع حرکت خود در طول مسیر حرکت و سومین ویژگی نیز برد بیش از۵۰ کیلومتری آنهاست. قابلیت هدایت مداوم در طول مسیر به سوی هدف نهایی از مهم ترین ویژگی های موشک های کروز است.

موشک کروز موشکی راهبردی است و قابلیت پنهان شدن از دید رادار‌های دشمن را دارد، همچنین این موشک دارای موتور توربوفن با تابش حرارتی کم و سطح پرواز پایین است. موشک‌های کروز را می‌توان از نظر اندازه، سرعت (فراصوتی یا فروصوتی) و نحوه پرتاب تقسیم‌بندی کرد. موشک‌های کروز بسته به شیوهٔ پرتاب به سه دسته هواپایه، دریاپایه و زمین پایه تقسیم می‌شوند.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

موشک کروز سومار 

موشک کروز سومار از انواع موشک‌های بومی ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح است که دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳ با حضور سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان وزیر سابق دفاع و سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی و معرفی شد.

سردار دهقان در مراسم رونمایی از این موشک، طراحی و ساخت این سلاح که از فناوری‌های پیچیده و نوین در حوزه‌های ناوبری، پیش رانش و سازه برخوردار است را گامی بلند در ارتقاء توان دفاعی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

سردار حاجی زاده هم در این مراسم پیام رونمایی از این موشک کروز را بی اثر بودن تحریم ها در روند برنامه‌های دفاعی ایران دانست و گفت که انبوه محصولاتی که برای به کارگیری در راستای اهداف دفاعی کشور دریافت کردیم در سایه تحریم‌هایی به ثمررسیده است که دشمنان آن را تحریم‌های سخت و گزنده توصیف می‌کردند.این نشان دهنده این موضوع است که تحریم‌ها هیچ تاثیری ندارد.

مشخصات فنی موشک کروز 

طول این موشک در حدود ۶ متر و جرم آن هزار و ۲۱۰ کیلوگرم است، چنین ویژگی‌هایی این موشک را بسیار کاربردی و شلیک آن را آسان‌تر می‌کند؛ در بیان ویژگی‌ها و شاخص‌های کاربردی سومار باید تصریح کرد که اندازه نسبتا کوچک و قابلیت حرکت در ارتفاع پایین، شناسایی آن‌ها را برای دشمن بسیار دشوار می‌کند در ضمن این موشک دارای قابلیت رادارگریزی است.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

برد این موشک همواره در رسانه‌ها مورد بحث بوده و ارقام متفاوتی دراین باره ارائه شده است، اما اغلب رسانه‌ها برد این موشک را در حدود ۲۰۰۰ کیلومتر اعلام کرده‌اند. سومار پیشرفته‌ترین موشک کروز ساخت ایران است که توسط محققان داخلی طراحی و ساخته شده است.پرتاب‌گر‌های موشک سومار به دلیل اندازه کوچک و تحرک بالای خود، قابلیت انجام عملیات در تمام نقاط کشور را فراهم می‌کنند. این گونه پرتاب‌گر‌ها امنیت این سامانه را افزایش می‌دهند و همچنین این موشک در این نوع از پرتاب‌گر‌ها می تواند به سرعت شلیک شود.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

موشک سومار در رسانه‌های خارجی

شبکه خبری راشاتودی با اشاره به قابلیت‌های سومار  نوشت: موشک سومار «موجب واکنش هراسان رژیم صهیونیستی شد؛ جمهوری اسلامی ایران که به دنبال تقویت توان بخش دفاعی خود بوده، در سال‌های اخیر، به صورت مداوم تسلیحات پیشرفته جدیدی را آزمایش کرده است.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در ادعایی این موشک را با کروز مدل «خا-۵۵» روسیه مقایسه کرده و نوشته در صورتی که سومار مانند نمونه روسی عمل کند، برد موشک‌های ایران به جنوب اروپا می‌رسد.

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: جنگ افزارنظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : دو شنبه 27 مرداد 1399 | 21:54 | نویسنده : رضا |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب ایران تو شاپ
  • وب مجله اینترنتی آری
  • وب نیدیا
  • وب جعبه دانلود