مدیر روابط عمومی وزارت دفاع گفت: انفجار شرق تهران مربوط به یک مخزن گاز طبیعی بود و ربطی به مراکز مربوط به وزارت دفاع ندارد.

انفجار شرق تهران مربوط به یک مخزن گاز طبیعی بودامیر سرتیپ داود عبدی مسئول روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ با اشاره به نور ایجاد شده در شرق تهران در بامداد ششم تیرماه گفت: نور ساطع شده در شرق تهران  به دلیل انفجار یک مخزن گاز طبیعی بوده است و هیچ ربطی به مراکز مربوط به وزارت دفاع ندارد.

وی ادامه داد: این انفجار توسط عوامل آتش نشانی و اطفاء حریق کنترل و مهار شد و به لطف خدا هیچ تلفاتی نیز به همراه نداشته است.

 مسئول روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: در محل مستقر شده ایم و در حال بررسی دقیق تر موضوع هستیم؛ جای هیچ گونه نگرانی نیست.

گفتنی است در دقایق اولیه نیمه‌شب جمعه ششم تیرماه بود که تعدادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از مشاهده نور نارنجی‌رنگ در مناطق شرقی تهران خبر دادند. در ویدیوهای ارسالی مخاطبان به باشگاه خبرنگاران جوان این نور به مدت چند ثانیه مشاهده می‌شد.

منیع خیر: میثاق تیوز


موضوعات مرتبط: اخبار
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : جمعه 6 تير 1399 | 15:47 | نویسنده : رضا |

جت جنگنده کوثر جنگنده ای کاملا بومی و ساخت داخل است.

‌به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح روز پنجشنبه بود که سه فروند دیگر از جت جنگنده کوثر که در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع ساخته شده به نیروی هوایی ارتش الحاق شد. جت جنگنده کوثر جنگنده ای کاملا بومی و ساخت داخل است که در نقش یک هواپیمای پشتیبانی نزدیک می تواند از نیروهای زمینی حمایت کند. اما برای اینکه بدانیم جنگنده کوثر چیست و چه کاربردی دارد نیاز داریم تا اطلاعاتی را درباره آن بدانیم.


بیشتر بخوانید


ساخت هواپیما در ایران به برکت انقلاب اسلامی

ایران پیش از انقلاب اسلامی تمام تجهیزات و تسلیحات نظامی خود مانند ادوات زرهی، دریایی، پدافندی و به ویژه هوایی خود را از کشور‌های خارجی به خصوص ایالات متحده تامین می‌کرد. در این میان هواپیما‌های جنگنده و ترابری نظامی نقش ویژه‌ای داشتند، چراکه ایران و شخص شاه از سوی آمریکایی‌ها ژاندارم خلیج فارس بودند؛ یعنی اگر اتفاقی رخ می‌داد که مورد پسند آمریکا نبود شاه باید وارد می‌شد تا آن را سرکوب و غائله را  ختم کند؛ درست مانند آنچه در ظفار عمان رخ داد.  

برای انجام این کار ایران باید به تجهیزات به روز و مدرن مجهز می‌شد تا این مهم را به خوبی انجام دهد. در این میان، جنگنده‌ها نقش مهمی داشتند.

جنگنده‌های فانتوم و تایگر، اسکلت هوایی ایران پیش از انقلاب

ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در اواخر دهه ۳۰ شمسی با خرید جنگنده‌های اف ۸۶ عصر جدیدی در نیروی هوایی را آغاز کرد، چرا که کشورمان از هواپیما‌های ملخی دوران قبل پا به دوران مدرن خود گذاشته بود. اما این هواپیما‌ها نیز آن طور که باید نیاز ایران را تامین نکرد و ایران در ابتدای دهه ۵۰ شمسی از ۴۰ فروند هواپیمای اف ۸۶ خود؛ ۳۰ فروند را به پاکستان فروخت.   

جت کوثر

این کار هنگامی رخ داد که ایران از ۷ سال قبل یعنی در سال ۴۳ به خرید جنگنده نسل سوم اف ۵ تایگر اقدام کرده بود و پس از آن نیز خرید جنگنده‌های فانتوم در دهه ۵۰ در دستور کار قرار گرفت.

جت کوثر

این جنگنده‌ها به قدری برای  ایران مهم بودند که نقش مهمی در افزایش قدرت هوایی کشورمان داشت؛ به نحوی که تا اواخر سال ۵۵ خرید این دو مدل جنگنده تداوم داشت.

تامکت پنجه‌های قدرتمند ایران در برابر دشمنان

دیگر جنگنده بسیار خاص و استراتژیک جنگنده اف ۱۴ تامکت بود. این جنگنده بسیار مهم و دارای قابلیت‌های استثنایی است، به طور مثال رادار آن هدف متجاوز را از فاصله ۳۰۰ کیلومتری شناسایی کرده و موشک فونیکس آن نیز می‌توانست هدف متجاوز را از فاصله ۱۵۰ کیلومتری نابود کند.

جت کوثر

این خرید با توجه به شرایط کوهستانی ایران و عدم پیشرفت کافی رادار‌های پدافندی آن زمان یک پرنده بسیار تاکتیکی و راهبردی برای ایران بود. پس ایران به سراغ خرید این جنگنده رفت و ۸۰ فروند را به صنایع گرومن آمریکا سفارش داد که یک فروند از آن‌ها برای آموزش خلبانان ایرانی در آمریکا باقی ماند. سال ۵۵ بود که چندین فروند از این هواپیما‌ها به همراه چند فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ ترابری وارد پایگاه هشتم شکاری اصفهان شدند.  

آن زمان بسیاری از کارشناسان نظامی ایران این جنگنده را حریف قدرتمند میگ ۲۵ شوروی می‌دانستند که به طور مداوم پرواز‌های شناسایی با اهداف خاصی را بر روی آسمان ایران می‌دانستند.

نیروی هوایی ارتش، یار همیشگی رزمندگان دفاع مقدس و حافظ امنیت ایران

انقلاب که پیروز شد، ایران ماند و تحریم و قطع تمامی روابطش با آمریکا و کشور‌های غربی و همچنین رژیم اشغالگر قدس. دو سال بیشتر از پیروزی انقلاب نگذشته بود که عراق و صدام به ایران حمله کردند. ارتش ماند و توطئه‌های ضد انقلاب و عناصر خود فروخته در ارتش که این نیروی نظامی کشورمان را تا آستانه انحلال پیش برده بود، اما امام خمینی (ره) شد ناجی ارتش و گفت که ارتش در خیابان‌ها رژه بروند. این شد نقطه اتکای ارتش به امام و ملت.

جت کوثر

جنگ که شد و عراق به ایران حمله کرد نیروی هوایی ارتش به گواه تمامی کارشناسان آماده‌ترین نیروی نظامی کشور بود که چند ساعت بعد با عملیات کمان ۹۹ مراکز راهبردی عراق را بمباران کرد. اما این جنگنده‌ها تنها می‌توانستند در تعداد ساعت‌های مشخصی پرواز کنند و بعد از اتمام این ساعت‌ها باید اورهال شوند. تا آن زمان اورهال هواپیماها فقط به دست متخصصان آمریکایی انجام می شد و قطعات هم باید از آمریکا تامین می شد.  ارتش به مرور زمان دچار کمبود قطعات فنی تسلیحات خود شد و این نقطه‌ای برای آغاز خودکفایی ایران در صنایع دفاعی بود.

جت کوثر

همین دلایل باعث شد تا جوانان کشورمان در صنایع دفاع و سایر بخش‌های کشور در حوزه دفاعی نظامی دست به ابتکار بزرگی بزنند و با یادگیری تجربی مراحل تعمیرات و اورهال، این تجهیزات را همواره به روز و کارا نگه دارند. یکی از مهم‌ترین نقاطی که این روند در آن بسیار حیاتی بود و کمبود آن به خوبی احساس می‌شد، نیروی هوایی ارتش بود. نیروی هوایی ارتش به دلیل تجهیزات محور بودن، یک نیروی استراتژیک و راهبردی برای کشور محسوب می‌شود و به همین علت هم مانند دوران دفاع مقدس همواره باید آماده پرواز و به اصطلاح تخصصی آلرت باشند.

جت کوثر

امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش در گفت‌وگو با گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه رفع مشکلات ناشی از تحریم و نقش آن در ایجاد خودکفایی دفاعی گفت: هنگامی که ما در دوران دفاع مقدس در نیروی هوایی ارتش با مشکلات فنی هواپیما‌های جنگنده رو به رو شدیم، متخصصان ما که پیش‌تر دانش فنی مورد نیاز را کسب کرده بودند با استفاده از قدرت خودباوری و خودا تکایی و تسلط کامل به کار اورهال مشغول شدند، البته متخصصان ما پیش از انقلاب به علت حضور گسترده مستشاران آمریکایی در ارتش اجازه ورود به مسائل فنی را نداشتند.

جت کوثر

آمریکا و استکبار به خصوص صدام هیچ وقت فکرش را هم نمی کردند که ایران بتواند این جنگنده ها را اورهال کند و تا پایان جنگ عملیاتی نگه دارد. متخصصان دفاعی ما که برخی با تسلط به دانش روز دنیا و برخی هم به صورت تجربی دانش تعمیر و نگهداری را به دست آورده بودند در دوران دفاع مقدس همواره تجهیزات و تسلیحات را به روز و قابل استفاده نگه داشتند تا مبادا دشمن بعثی ذره‌ای از خاک ایران را به یغما ببرد.

جت کوثر

پایان دفاع مقدس، آغاز خودکفایی هوایی

جنگ که تمام شد، ایران به فکر طراحی و ساخت هواپیما افتاد. البته امیر سرلشکر شهید منصور ستاری ۲ سال قبل از پایان جنگ یعنی در سال ۶۵ واحدی تحت عنوان مجتمع اوج را ساخت تا بشود جهاد خودکفایی نیروی هوایی ارتش برای تعمیر قطعات حساس و حیاتی. اما همین مرکز شد محل طراحی و ساخت هواپیما‌های بومی در ایران.

جت کوثر

با پایان دوران دفاع مقدس نیرو‌های فنی و متخصصان شروع به مهندسی معکوس و ساخت نمونه‌های بومی تجهیزات اصلی و حیاتی کردند که پس از موفقیت در این زمینه به سراغ طراحی و ساخت نمونه‌های بومی همان تجهیزات، اما مطابق با دانش روز دنیا و تهدیدات پیرامونی کشورمان رفتند و این کار تا امروز نیز با قوت و جدیت ادامه دارد.

جت کوثر

نخستین هواپیماهای ساخت ایران

ایران شروع کرد به ساخت هواپیماهای ایرانی از هسا درنا و تَذَرو تا صاعقه و آذرخش. اما آنچه دو سال پیش ایران در آستانه خوکفایی کامل قرار داد، ساخت جت جنگنده کوثر بود.

جت کوثر

جنگنده کوثر پیشرفته‌ترین جنگنده ایرانی

جنگنده بومی کوثر ۳۰ مردادماه سال ۹۷ با حضور امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع، امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش، امیر سرتیپ نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش و امیر سرتیپ بنی‌طرفی رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع رونمایی شد.

جت کوثر

طراحی و ساخت این جنگنده برای ایران بسیار مهم بود؛ چراکه نشان می‌داد تحریم‌ها علیه ایران بی اثر بوده و کشورمان با قدرت در مسیر اعتلا و پیشرفت قرار دارد.

جت کوثر

مشخصات فنی

اویونیک

در ساخت یک هواپیما چندین بخش اهمیت دارد. نخست اویونیک و یا سامانه های ناوبری است؛ چراکه اویونیک در کنار سازه و موتور، یکی از سه جزء اصلی جنگنده و یا هواپیماها هستند.. در جنگنده بومی کوثر، این سامانه‌ها به طور کاملا بومی طراحی شده. در این جنگنده از سیستم هدایت و ناوبری مختص هواپیما‌های جنگی، TACAN و ترکیبی GPS/INS استفاده شده است. این سیستم که نسخه‌ پیشرفته‌تر سیستم‌های VOR و DME می‌باشد، فاصله هواپیما را از زمین و یا پایگاه دریایی با دقت بیشتر محاسبه می‌کند. سیستم‌های VOR و DME تکنولوژی‌های بر پایه ترانسپوندر رادیویی می‌باشند که از محاسبه تاخیر زمانی ایجاد شده در فرستادن امواج VHF و UHF فاصله را تخمین می‌زنند.

جت کوثر

موتور ملی اوج

جت جنگنده کوثر برای پرواز از موتور ملی اوج استفاده می‌کند. این موتور در حالت خشک می‌تواند تا ٣۵٠٠ پوند رانش ایجاد کند.

HUD (نمایشگر بالای سر)

نمایشگر‌های HUD پنجره‌ی شیشه‌ای روبروی دید خلبان است که اطلاعات حیاتی پرواز را به صورت مداوم به خلبان نشان می‌دهد. کاربرد اصلی این نمایشگر نشان دادن اطلاعات مهم به خلبان بدون تکان دادن سر می‌باشد. این امر به کیفیت کنترل هواپیما به وسیله خلبان کمک می‌کند و تصمیم گیری و واکنش خلبان به موقعیت‌های مختلف را بهبود می‌بخشد.

جت کوثر

اطلاعات نشان داده شده در این نمایشگر ارتفاع هواپیما، سرعت پرواز، اطلاعات ناوبری، اطلاعات تسلیحات و ... است. این اطلاعات به وسیله CRT، که در زیر شیشه HUD کار گذاشته شده است، از پایین به بالا روی شیشه HUD ساطع می‌شود. شیشه‌ HUD هیچ تراشه الکترونیکی در آن به کار برده نشده و صرفا یک شیشه عادی است. در مانیتور HUD اطلاعات بسیار زیادی در یک فضای کمی به صورت کاملا منظم چیده شده است.

جت کوثر

کامپیوتر بالستیک

استفاده از کامپیوتر بالستیک در محاسبه موقعیت یابی هدف، نقش مهمی دارد و جنگنده کوثر می‌تواند تا با استفاده از سامانه کنترل آتش دقیق، هدف‌های مورد نظر را با دقت بیشتری تخریب کند. سیستم کامپیوتر بالستیک با استفاده از اطلاعات شرایط جوی و محیطی، و کیفیت سیستم تسلیحات هواپیما، اصلاحاتی در سیستم نشانه گیری جنگنده اعمال می‌کند و موقعیت هدف را با دقت بیشتری محاسبه می‌کند. از این سیستم در وسایل نظامی دیگری همچون تانک و بعضی از اسلحه‌های اسنایپر برای بهبود هدف زنی استفاده می‌شود.

جت کوثر

تسلیحات

جنگنده کوثر که در واقع نمونه مهندسی معکوس شده جنگنده اف ۵ تایگر بود در بُعد تسلیحات نیز از همان تسلیحات مشابه یعنی انواع موشک هوا به هوا، سلاح هوا به سطح و مسلسل ۲۰ میلی متری استفاده می کند. این جنگنده همچنین می‌تواند به عنوان یک بمب افکن نیز در صحنه های نبرد حاضر شده و با استفاده از بمب‌های هدایت لیزری و نوری امنیت نیروهای خودی را تامین کن

 
 

در این جنگنده از مسیریاب‌های لیزری و نوری، که جدید‌ترین تکنولوژی‌های موقعیت یابی در حال حاضر می‌باشند، برای پیدا کردن مسیر و انتقال این اطلاعات به کامپیوتر محاسبه گر موشک، استفاده شده     است.

جت کوثر

تجهیزات مسیریابی و رادار

متخصصان صنایع دفاعی کشورمان با دانش خود و با تکنولوژی روز دنیا، یک رادار با تکنولوژی نوین RWR را طراحی کرده و بر روی کوثر نصب کرده‌اند. نحوه عملکرد این رادار نیز به این صورت است که که امواج ساطع شده از سیستم‌های راداری دیگر را تشخیص می‌دهد. با تشخیص رادار، به خلبان خطر زیر نظر بودن را اعلام می‌کند (به نحوی مانند سیستم تشخیص سرعت پلیس). این اخطار می‌تواند به صورت دستی و یا اتوماتیک هواپیما را از این حالت بیرون آورد.

جت کوثر

البته تکنولوژی جدید دیگری نیز در این جنگنده وجود دارد و آن هم  رادار  IFF برای تشخیص دوست از دشمن است. این سیستم به پایگاه نظامی و کنترل پرواز اجازه تشخیص پرنده را به عنوان دوست می‌دهد تا به آن اجازه پرواز در آن منطقه را بدهند. بر خلاف اسم این وسیله، این رادار فقط قابلیت تشخیص دوست را دارد و در تشخیص دشمن نقشی ندارد.

جت کوثر

قابلیت پرتاب چف فلر

جت‌های جنگنده به دلیل اینکه باید در صحنه های نبرد حضور داشته باشند و مراکز حساس را نابود کنند باید علاوه بر دارابودن تسلیحات و بمب های ویرانگر، تجهیزات دفاع از خود را داشته باشند. چف فلرها یکی از این موارد هستند. مکانیزم عمل این فناوری بدین صورت است که از ترکیب پودر فلزات آلومینیوم و روی ماده ای حاصل می شود و در هنگام لزوم به صورت قطعات کوچک فیبری اطراف جنگنده ها را احاطه می کند تا با بازتاب امواج راداری از گزند آسیب در امان بماند.

جت کوثر

صندلی پرّان یا اجکت

صندلی پران یا اجکت یکی از تجهیزات مهم در تامین ایمنی خلبانان است، چرا که خلبان باید در صورت آسیب دیدن هواپیما سریعا از آن خارج شده تا زنده بماند. در این جنگنده صندلی پران سریر استفاده شده که تکنولوژی ساخت آن کاملا بومی شده است.

 


کلام آخر...

دستیابی به فناوری ساخت جت جنگنده توسط کشورمان یعنی اینکه دیگر تحریم های خارجی بر کشورمان تاثیر ندارد و در عرصه هوایی ایران توانایی ساخت جنگنده های مورد نیاز خود را دارد.


موضوعات مرتبط: جنگ افزارنظامی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : جمعه 6 تير 1399 | 15:43 | نویسنده : رضا |

ماهواره نور در تمام طول مسیر نفتکش‌های اعزامی به ونزوئلا را رصد می‌کرد.

‌به گزارش خبرنگار  حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، روز دوشنبه بود که سردار سرتیپ پاسدار جعفرآبادی معاون فضایی نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگویی اعلام کرد که نفتکش های ایرانی که به کمک مردم ونزوئلا رفته بودند، توسط ماهوار نور از فضا و بیرون از جَو رصد و اسکورت شدند.

اما داستان چه بود؟ آخرین روز‌های سال گذشته بود که خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه قرار است جمهوری اسلامی ایران در قبال دریافت مبلغی مشخص، پنج فروند نفتکش خود با نام های فورچون، فارست، فاکسان، پتونیا و کلاول را به ونزوئلا اعزام کند. این نفتکش‌ها حامل نفت تولیدی ایران بودند که قرار بود در قالب کمک‌های انسان دوستانه و در راستای تقویت روابط ایران و ونزوئلا نفت و بنزین را به ونزوئلا حمل کنند.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

دو نفتکش ایرانی در سواحل برزیل

در این میان، اما آمریکا که خود را همواره به عنوان برترین قدرت جهان می‌داند و پیش‌تر نیز هر دو کشور ونزوئلا و ایران را در چارچوب‌های مختلف تحریم کرده بود، بیکار ننشست و دست به طراحی توطئه ای جدید زد. با وجود این تحریم ها، ایران عزم خود را جزم کرد تا بار دیگر اقتدار خود در عرصه بین المللی را به همگان نشان دهد، پس مقامات عالی‌رتبه ایران تصمیم گرفتند تا با اعزام نفتکش حامل بنزین مورد نیاز کشور ونزوئلا، این کشور که در چند سال اخیر تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار گرفته را یاری کنند.  

قرار اینگونه شد که نفتکش‌های حامل نفت ایران پس از بارگیری محموله خود از بنادر داخلی، حرکتشان را به سوی این کشور همسایه در جنوب ایالات متحده در دریای کارائیب آغاز کنند. 

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

نخستین واکنش‌های بین المللی به اعزام نفتکش‌های ایران 

آخرین روز‌های اسفندماه سال گذشته که این پنج نفتکش ایرانی یک به یک حرکت خود را به سمت ونزوئلا آغاز کردند، آمریکا با داعیه رهبری جهان نخستین واکنش خود را به این موضوع نشان داد، اما کمی دیرتر از آنچه همه فکرش را می‌کردند.

۲۷ روز از اردیبهشت ماه 99 گذشته و نیروی دریایی آمریکا با انتشار توئیتی رسمی اعلام کرد که ۴ ناوچه جنگی خود به نام‌های یو اس اس دیترویت، یو اس اس لِسِن، یو اس اس پِرِبِل، یو اس اس فاراگُت را در یک آرایش جنگی برای تامین امنیت دریایی به محدوده فرماندهی جنوبی Southcom  اعزام کرده است.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

چند روز پس از این خبر یعنی در روز ۱۰ خردادماه، الیوت آبرامز نماینده ویژه واشنگتن در امور ونزوئلا در گفت‌وگو با رویترز به بنادر، شرکت‌های حمل‌و‌نقل و بیمه گذاران خارجی هشدار داد در صورت ارائه خدمات به نفتکش‌های ایرانی حامل مواد نفتی به ونزوئلا با تحریم رو به‌رو خواهند شد.

اما کار از کار گذشته بود و نفتکش‌های ایرانی هر روز به ونزوئلا نزدیک‌تر می‌شدند تا محموله‌های خود را به بنادر این کشور برسانند. اما خبری از آمریکا و ناوچه هایش نبود.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

نخستین نفتکش ایران با نام فورچون روز چهارم خردادماه وارد آب‌های ونزوئلا شد. یک روز بعد یعنی در پنجم خردادماه تصاویری منتشر شد  از اسکورت نفتکش‌های ایرانی توسط نیروی دریایی ارتش ونزوئلا، چرا که وزیر دفاع این کشور پیش‌تر اعلام کرده بود که نیروی دریایی این کشور نفتکش‌های ایرانی را به محض ورود به آب‌های این کشور اسکورت خواهد کرد. البته سایر نفتکش‌های ایرانی نیز یکی پس از دیگری در راه ونزوئلا هستند تا محموله خود را تخلیه کنند. ۱۲ خردادماه رویترز اعلام کرد که نفتکش ایرانی فورچون دو روز قبل ونزوئلا را به مقصد ایران ترک کرد. اما نفتکش فارست قرار است تا در ماه ژوئن به سمت این کشور حرکت کند.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

حرکت بدون اسکورت نظامی ناوگان ایران از خلیج فارس تا اقیانوس اطلس

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که اسکورت و حفاظت از کشتی‌های تجاری یکی از تخصص‌های آن است، همواره درآب های بین المللی حضوری مقتدرانه دارد. اما این بار ایران کشتی‌های خود را اسکورت نکرد و این کشتی‌ها ظاهرا تنهایی راهی مقصد خود شدند.

البته  برخی کارشناسان اعتقاد داشتند که ایران با وجود تهدیدات گوناگون چگونه این کشتی‌ها را بدون اسکورت به سوی ونزوئلا راهی کرده است.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

امیر سرتیپ محمدحسن نامی معاون سابق وزیر دفاع و رئیس اسبق سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص اهمیت حضور حرکت نفتکش‌های حامل نفت ایران به سمت ونزوئلا گفت : ورود نفتکش‌های ایرانی به قاره آمریکا توجه همگان را در دنیا جلب کرد. البته این خوشحالی در طرفداران محور مقاومت و انقلاب اسلامی نمود بیشتری داشت. رسانه‌های مطرح جهان هم در سطح گسترده‌ای به این موضوع و اقتدار ایران پرداختند.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

او ادامه داد: این قدرت نمایی و ابراز اقتدار و شجاعت بی نظیر جمهوری اسلامی ایران در چند ماه گذشته دو وجهه داشته است. نخست هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد بود که موجب شد تا آمریکا، نیرو‌های خود را از مرز‌های پیرامونی ایران و خلیج فارس در این پایگاه جمع کرد. این پاسخ به قدری مهم بود که هیچ کشوری جرات پاسخ به آمریکا را نداشت؛ چرا که طی ۷۰ سال گذشته هر گاه آمریکایی‌ها یک کشور را تهدید می‌کردند، به محض اینکه با یک ناو خود به سوی یکی از کشور‌های مخالف سیاست هایشان حرکت می‌کرد، آن کشور سقوط می‌کرد.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

رئیس اسبق سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح رفتن نفتکش‌های ایرانی به سوی ونزوئلا را تنها یک ماموریت ساده انتقال سوخت ندانست و اظهار کرد: اگرچه اعزام محموله سوخت برای ونزوئلا استراتژیک و راهبردی بود، اما اینکه ایران توانست تحریم‌های آمریکا را دور بزند بسیار با اهمیت و راهبردی بود.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

او ادامه داد که اقتدار امروز جمهوری اسلامی ایران در جهان دو عقبه دارد، نخست؛ تبیین استراتژی دست بلند دریایی ایران از سوی رهبر انقلاب به عنوان فرمانده کل قوا که برگرفته از استراتژی بحری است. دوم؛ رهبر انقلاب چند ماه قبل در دیدار با فرماندهان سپاه خواهان توسعه جغرافیای مقاومت شدند و بر حفظ جغرافیایی وسیع مقاومت تاکید کردند. مسئولان باید به این نگاه فرامرزی دقت ویژه‌ای داشته باشیم و نباید فقط به جغرافیای اطراف خود محدود شویم.  این سخنان یعنی که ما باید این قبیل کارها در راستای تقویت استراتژی های بین المللی خود انجام دهیم تا بتوانیم از فرصت های روابط اقتصادی به خوبی بهره ببریم.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

وقتی امنیت دریا از فضا کنترل می‌شود

مهم‌ترین نکته‌ای که درباره رصد و حفاظت از نفتکش‌های ایرانی دو روز قبل توسط یکی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح یعنی سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مطرح شد این بود که در حالی که همه فکر می‌کردند که نفتکش‌ها هیچ اسکورتی نداشتند و ما بر روی آن‌ها رصد نداشتیم. اما ماهواره نور سپاه پاسداران که ماه گذشته  توسط پرتابگر قاصد به فضا پرتاب شد مانند یک چشم بینا در تمام طول مسیر این نفتکش‌ها را رصد می‌کرد. این رصد در پهنه اقیانوس اطلس که طبیعتا دسترسی سخت‌تر می‌شود در دستور کار ماهواره نور بود که انجام شد.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

 پیش از این  ژنرال «جی ریموند»، رئیس عملیات فضایی آمریکا در توییتی ماهواره ایرانی نور را یک «وب‌کم لرزان در فضا» خواند که «بعید» است بتواند اطلاعات قابل‌استفاده‌ای را مخابره کند. 

ماهواره نور گامی مهم در راستای خودکفایی دفاعی

اواخر سال ۹۸ و در ایام دهه فجر بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از موتور بومی فضایی با نازل متحرک خود با نام سلمان رونمایی کرد. پیش تر البته تصاویری از سردار شهید حسن طهرانی مقدم فرمانده سابق هوافضای سپاه در کنار این موتور منتشر شده بود. اما در این ایام موتور سلمان به طور رسمی رونمایی و معرفی شد.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

به گفته کارشناسان نظامی طراحی و ساخت بومی این موتور فضایی یعنی گام مهم نیروی هوافضای سپاه برای استفاده از توان عملیاتی خود برای هدایت بهتر و کارامدتر پیشران‌های فضایی در خارج از جو.

این پیشران به واسطه نازل (خروجی) متحرک با بهره وری بالاتری امکان تغییر و اصلاح مسیر را در خارج از جو دارد. همچنین فناوری بدنه‌های مواد مرکب غیر فلزی و بسیار سبک ساخت سپاه که همزمان با پیشران سلمان رونمایی شد نیز ممکن است در ماهواره‌بر قاصد مورد استفاده قرار گرفته باشد. این فناوری به کاهش وزن قابل توجه ماهواره‌بر و در نتیجه افزایش وزن محموله قابل حمل توسط آن کمک می‌کند.

اسکورت از فضا؛ شاهکار جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران

روز چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه سال ۹۹ بود که ماهواره نور توسط موشک ماهواره بر قاصد سپاه پاسداران و از یک محل پرتاب در کویر مرکزی ایران پرتاب شد.

مداری که ماهواره نور در آن قرار گرفته است، ۴۲۵ کیلومتر اعلام شده که احتمالاً مدار دایره‌ای شکل است، یعنی در تمام مدت حرکت، ماهواره ارتفاع ثابتی نسبت به زمین خواهد داشت.

پیش از این ماهواره‌های امید، رصد، نوید و فجر در مدار بیضی شکل ۲۵۰ در ۳۷۵ کیلومتر قرار گرفته بودند. در این نوع مدار، ماهواره روی یک مسیر بیضی شکل به دور زمین گردش می‌کند، در نتیجه طی حرکت خود در کم‌ترین فاصله ۲۵۰ کیلومتر و بیشترین فاصله ۳۷۵ کیلومتری از زمین در حال جابجایی است.

همین عبور از ارتفاعات کم‌تر سبب کاهش عمر مداری ماهواره می‌شود به طوری که تمام چهار ماهواره فوق طول عمر ۳ ماه یا کم‌تر داشتند.

منیع خبر : میثاق نیوز

 


موضوعات مرتبط: جنگ افزارسیاسی
برچسب‌ها: رضا

تاريخ : چهار شنبه 4 تير 1399 | 10:15 | نویسنده : رضا |

خلبانان هوانیروز ارتش در دوران دفاع مقدس حماسه‌ای بزرگ را خلق کردند.

‌‌به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عرصه دفاع مقدس و رشادت‌های رزمندگان ایرانی در این دوران، همواره یکی از مباحث مهم و با اهمیت در تاریخ کشورمان است که شاید کم تر به این رشادت‌ها پرداخته شده باشد.

کدام خلبان از ۵ کیلومتری تانک عراقی را منهدم کرد؟

ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار نیرو‌های مردمی در قالب بسیج و سپاه پاسداران نقش تعیین کننده‌ای در این دوران داشته است. رشادت‌های ارتش قهرمان در نیرو‌های زمینی، هوایی و دریایی در دوران  دفاع مقدس در هر سه عرصه باعث شده تا انقلاب اسلامی از پیچ‌های مهم تاریخی در  این دوران به سلامت عبور کند. اگر بخواهیم به صورت کوتاه به این عملیات‌ها اشاره کنیم باید به عملیات‌هایی مانند مرصاد، مروارید، کمان ۹۹، ۱۴۰ فروندی و بسیاری دیگر اشاره کرد که نقش مهم در حفظ انقلاب اسلامی در مقابل رژیم بعثی عراق داشته است.  

کدام خلبانان ایرانی از فاصله ۵ کیلومتری تانک عراقی را منهدم کردند؟

هوانیروز، بال نیروی زمینی ارتش در دفاع مقدس

در این میان، نقش هوانیروز در نیروی زمینی بسیار ویژه و قابل توجه است. نقش هوانیروز در دوران دفاع مقدس به قدری تعیین کننده بود که به طور مثال در عملیاتی که منجر به حفظ و عدم اشغال سرپل ذهاب و پادگان ابوذر ارتش شد، شهید شیرودی به همراه دو فروند بالگرد دیگر با رشادت مثال زدنی و پرواز بی وقفه مانع از سقوط سرپل ذهاب به عنوان نقطه ای راهبردی در غرب کشور شدند.

کدام خلبان از ۵ کیلومتری تانک عراقی را منهدم کرد؟

سرهنگ خلبان حسین فرید علیپور یکی از خلبانان همراه با شهید شیرودی در این عملیات با اشاره به این عملیات می گوید که در این عملیات در حالی که ما دستور داشتیم تا عقب نشینی و پادگان را تخلیه کنیم، اما شهید شیرودی به عنوان سرپرست و مدیر تصمیم به مقاومت گرفت. در این مقاومت، ما با سه فروند هلیکوپتر کبرا به طور مداوم پرواز کردیم و حتی برای سوخت گیری موتورها را خاموش نمی کردیم و HOT REFUELING یا سوخت گیری با موتور روشن انجام می دادیم تا نیروهای عراقی را بی وقفه نابود کنیم.

کدام خلبان از ۵ کیلومتری تانک عراقی را منهدم کرد؟

در عملیات مرصاد نیز هوانیروز با رشادت های خود مانع از پیشروی منافقین شد؛ به نحوی که اگر بالگردهای هوانیروز نبودند، ستون نظامی منافقین که تا نزدیکی کرمانشاه پیشروی کرده بود و شاید تهران یا شهرهای اصلی کشورمان را اشغال می کردند.

ماجرای ابتکار جالب در هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران

دوران دفاع مقدس که ایران تحت تحریم‌های شدید مالی و تسلیحاتی بود با ابتکاری جالب این تحریم‌ها و محدودیت‌ها را پشت سر گذاشت. بالگرد‌های کبرا اصلی‌ترین توان رزمی هوانیروز در این دوران بودند و با سلاح‌های گران قیمت و مهم خود مثل موشک‌های تاو و توپ ۲۰ میلی متری بزرگ ترین تهدید ایران برای تانک‌ها و قوای زرهی عراقی به شمار می‌آمدند.

کدام خلبان از ۵ کیلومتری تانک عراقی را منهدم کرد؟

یکی از این ابتکارات نصب موشک ماوریک بر روی بالگرد کبرای هوانیروز بود، هنگامی که قوای زرهی عراق که از نظر تعداد بسیار بیشتر از نیروی زرهی ایران بود به مرزهای کشورمان نزدیک می شدند، توسط بالگردهای هوانیروز شناسایی و منهدم می شدند.

کدام خلبان از ۵ کیلومتری تانک عراقی را منهدم کرد؟

موشک ماوریک

ماجرای شکار تانک از فاصله ۵ کیلومتری

۱۲ اردیبهشت ماه سال ۶۱ بود که با شروع عملیات آزادسازی خرمشهر، در محور شمال این شهر نیرو‌های خودی در محاصره قرار گرفتند. این هنگام بود که دو خلبان کبرای هوانیروز به پرواز در آمدند و با شلیک دقیق یک موشک ماوریک و انهدام یک فروند تانک عراقی در فاصله ۵ کیلومتری، علاوه بر شکستن محاصره نیرو‌های خودی، راه نفوذ به خرمشهر و آزادسازی آن را هموار کردند.

کدام خلبان از ۵ کیلومتری تانک عراقی را منهدم کرد؟

این دو خلبان هوانیروز ارتش به نام‌های شهید خلبان نصیر رادفر و شهید خلبان نصرالله تفضلی خلبانان دلاور این کبرا بودند که دو ساعت بعد از این عملیات به شهادت رسیدند.

سرهنگ خلبان شهید نصرالله تفضلی از تیزپروزان هوانیروز ارتش بود که پس از این عملیات مورد اصابت گلوله قرار گرفت و بالگرد وی حین سقوط، شعله‌ور شد. در چنین شرایطی، وقتی هلی کوپتر دچار حریق می‌شود کاری از دست کسی بر نمی‌آید، با این حال، آن روز آقای فرجی خودش را داخل آتش کرده بود و توانست پیکر سوخته‌ی تفضلی را که بیش از ۶۰ درصد صدمه دیده بود، از میان آتش بیرون بکشد و به بیمارستان برساند.

کدام خلبان از ۵ کیلومتری تانک عراقی را منهدم کرد؟


بیشتر بخوانیدبرجسته‌ترین نظامی ارتشی ۱۰۰ سال اخیر ایران کیست؟ + تصاویر


اما متاسفانه به دلیل شدت برخورد بالگرد به زمین، رادفر در همان لحظه اول به شهادت رسیده بود و البته با توجه به حجم شعله‌های آتش و احتمال بروز انفجار، نتوانسته بودند پیکرش را به همان موقع بیرون بکشند و ساعاتی بعد با فروکش کردن آتش دشمن و خاموش شدن شعله‌های بالگرد، توانستند پیکر سوخته اش را به پشت خط تخلیه کنند.

متیع خیز: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: جنگ افزار

تاريخ : چهار شنبه 4 تير 1399 | 10:13 | نویسنده : رضا |

معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: اجرای قوانین، مقررات و اشراف حقوقی بر مسائل، ضامن موفقیت یک سازمان در انجام ماموریت‌هایش است.

به گزارش  حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با گرامیداشت هفته قوه قضائیه امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش در همایش روز رسته حقوق در ارتش که صبح امروز در تالار میثاق ستاد ارتش برگزار شد، اظهار کرد: اجرای قوانین و مقررات و اشراف حقوقی بر مسائل از توانمندی‌های یک فرمانده محسوب شده و سبب می‌شود تا یک سازمان در مسیر رشد و تعالی حرکت کرده و به بیراهه نرود.

وی افزود: در واقع اجرای قوانین، مقررات و اشراف حقوقی بر مسائل، ضامن موفقیت سازمان در انجام ماموریت‌ها بوده و موجب سالم ماندن سازمان، کارکنان و مسئولان می‌شود.

معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه یکی از آفت‌های سازمان‌ها را عدم آگاهی و تسلط بر مسائل حقوقی مطرح کرد و افزود: اگر قوانین و مقررات به دلیل عدم اطلاع و اشراف حقوقی اجرا نشود آن سازمان در آینده با آسیب‌های جدی مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه مهمترین سرمایه یک سازمان، نیروی انسانی باتجربه است، افزود: نیرویی که سال‌ها تلاش کرده تا به سازمان خود خدمت کند، امکان دارد به علت عدم بهره گیری از مشاوره حقوقی و ناآگاهی نسبت به مسائل قانونی در وهله نخست به خود و در مرحله دوم به سازمان سازمان خود آسیب برساند.

سیاری تاکید کرد: بدون تردید اجرای قوانین و مقررات نیاز به علم، دانش و آگاهی دارد و در واقع امروز فعالیت حقوقی یک امر کاملاً تخصصی محسوب می‌شود، لذا باید بستر‌های لازم جهت بهره گیری مستمر از کارشناسان حقوقی وجود داشته باشد تا در راستای ارتقای توان نیرو و سازمان به بهترین نحو از توانمندی‌های آنان استفاده شود.

معاون هماهنگ کننده ارتش خاطرنشان کرد: ما باید در حوزه امور حقوقی به نحوی عمل کنیم که نیاز واقعی سازمان و رده‌های تابعه برطرف شده و کارشناسان این حوزه باید به میزان اهمیت کار خود در تصمیم گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های سازمان توجه داشته باشند و بدانند که عملکرد صحیح‌شان تا چه اندازه می‌تواند در هدایت مجموعه به سمت رشد و تعالی موثر واقع شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه بسیاری از مسائل حقوقی در سطح نیرو‌ها قابل حل و فصل شدن است، تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه ما باید به گونه‌ای باشد که کمتر نیازمند استفاده از مراجع قضایی و محاکم باشیم و در این زمینه اداره قوانین و امور مجلس ارتش اقدامات شایسته و اثربخشی انجام داده که قابل تقدیر است.

در ادامه این همایش سرهنگ مسلم یعقوبی، رئیس اداره قوانین، امور حقوقی و مجلس ارتش ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و عملکرد یکساله این اداره و واحد‌های حقوقی نیرو‌های تابعه ارتش، گفت: در راستای تعمیق فرهنگ مشاوره حقوقی و نیز ترویج فرهنگ قانونگرایی در بین کارکنان و خانواده‌های آنان بیش از ده‌ها دفتر مشاوره حقوقی و قضایی در کوی‌های سازمانی ارتش در سراسر کشور تأسیس و در حال فعالیت هستند که بخشی از توانمندی کارشناسان حقوقی ما در امور مشارکت اجتماعی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی است.

وی تمرکزی شدن امور دیوان عدالت اداری در سطح ارتش را نقطه عطفی در اتمام پرونده‌های مفتوح خواند و خاطر نشان کرد: روز آمدی قوانین و مقررات، قضا زدایی، جرم زدایی در قوانین کیفری، تنقیح قوانین، اجتناب از تورم قانونگذاری، رفع تشتت قوانین و همکاری با قوه قانونگذاری کشور در رفع معضلات قانونگذاری در حوزه‌های مرتبط با نیرو‌های مسلح را از جمله اهداف و برنامه‌های اداره قوانین و امور مجلس ارتش برشمرد.

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا

تاريخ : یک شنبه 1 تير 1399 | 18:23 | نویسنده : رضا |

شهید عبدالرسول زرین در هشت سال دفاع مقدس به ارتش تک نفره معروف شده بود.

‌به گزارش خبرنگار  حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جنگ  تحمیلی عراق بر ایران در شرایطی رقم خورد که مردم کشورمان هنوز از پیروزی بر رژیم طاغوت خوشحال بودند و به نظر می رسید آمادگی یک بحران دیگر را ندارند؛ اما هر چه که بود این جنگ جهانی بر کشورمان تحمیل شد و شرق و غرب هم به حمایت از رژیم بعث پرداختند و پول، نیروی انسانی و تسلیحات به عراق سرازیر شد. 

ارتش تک‌نفره؛ تک‌تیراندازی که دو هزار بعثی را به هلاکت رساند + تصاویر

در مقابل جمهوری اسلامی ایران که قرار بود خودش غافلگیر شود،‌ با سازماندهی هر چه سریع تر نیروهایش دشمنان را غافلگیر کرد و زمین بازی به نفع کشورمان تغییر کرد. اما این غافلگیری جز با تلاش مردم و رزمندگان دلیر سپاه و بسیج و ارتش میسر نبود، ‌نیروهایی که انقلاب را نگه داشتند و هر روز هم این نهال نوپا را آبیاری کردند. شهدایی که از پیر و جوان و زن و مرد تقدیم شد تا ایران بماند،‌ یکی از آن شهدا عبدالرسول زرین است که در جبهه ها به ارتش تک نفره معروف شده بود.

ارتش تک‌نفره؛ تک‌تیراندازی که دو هزار بعثی را به هلاکت رساند + تصاویر

عبدالرسول زرین در سال ۱۳۲۰ در اطراف شهرستان گچساران متولد شد. در ۴ سالگی پدر و در ۶ سالگی مادرش را از دست داد و تحت سرپرستی دایی‌اش قرار گرفت. در نوجوانی توانست اقوام پدری خود رادر اصفهان پیدا کند و برای کار و زندگی، در کنار آنان مستقر شود. عبدالرسول سرانجام با کار کردن توانست مغازه لباس‌فروشی در حوالی «مسجد باباعلی‌عسگر» اصفهان تهیه کرده و خانواده تشکیل دهد.

شهید زرین در ۲۰ سالگی در اصفهان تشکیل خانواده داد و صاحب ۷ فرزند شد. به دلیل تاکید و علاقه‌ای که به نماز اول وقت و جماعت داشت، منزل و مغازه‌ای را در حوالی مسجد باباعلی عسگر اصفهان تهیه کرد. شغلش در آن مقطع لباس فروشی بود.

ارتش تک‌نفره؛ تک‌تیراندازی که دو هزار بعثی را به هلاکت رساند + تصاویر

پسر شهید عبدالرسول زرین در مورد پدرش می گوید که خیلی خوشحال بود که مغازه‌اش نزدیک مسجد است و می‌تواند به‌موقع نمازش را بخواند. مرتب هم در نوار‌ها سفارش کرده که دست از اسلام و علمای اسلام بر ندارید.

شهید عبدالرسول زرین در تظاهرات ضد رژیم پهلوی پیشتاز بود و حتی توسط ساواک تحت تعقیب قرار می‌گیرد. در جریان مبارزات انقلابی با آیت الله خادمی رابطه برقرار می‌کند. او جزو نخستین فردی بود که در محله شیخ صدوق اصفهان بر روی پشت بام رفته و الله اکبر گفت. مردم که اولین بار با این اتفاق روبرو شده بودند، تعجب کردند، ولی با جرات پیدا کردن، آن‌ها هم در مقاطع بعدی این کار را تکرار کردند.

ارتش تک‌نفره؛ تک‌تیراندازی که دو هزار بعثی را به هلاکت رساند + تصاویر

با شروع غائله کردستان، شهید زرین که افتخار عضویت در سپاه اصفهان را داشت به غرب کشور اعزام شد. پس از آن به جبهه‌های جنوب رفت و در کنار سردار شهید حاج حسین خرازی و سردار رحیم صفوی به نبرد علیه باطل پرداخت. در جنگ‌های چریکی و دیگر عملیات‌ها به عنوان تک تیرانداز نقش مهم خود را به خوبی ایفا کرد و ضربات مهلکی را به دشمن وارد کرد.

ارتش تک‌نفره؛ تک‌تیراندازی که دو هزار بعثی را به هلاکت رساند + تصاویر

با شروع جنگ تحمیلی تا اسفند ماه ۶۲ به طور مداوم در اکثر عملیات‌های جنوب و غرب حضور فعال داشت، مسئولیت‌های مختلفی از جمله فرماندهی گردان و محور لشکر امام حسین (ع) را برعهده داشت و در کنار آن گروه‌های مختلفی را آموزش داده و به عنوان تک تیرانداز بین گردان‌ها فرستاده است.

ارتش تک‌نفره؛ تک‌تیراندازی که دو هزار بعثی را به هلاکت رساند + تصاویر

سردار سرلشکر پاسدار شهید حاج حسین خرازی درباره مبارزات شهید زرین گفته است: «قبل از شروع جنگ تحمیلی در کردستان و در گروه ضربت خیلی خوب خود را نشان داد. دیوان دره و آوردگاه گاران شاهد دلاوری‌های اوست». شهید زرین بسیار ساده و صمیمی بود تواضع و فروتنی عجیبی تمام وجودش را فرا گرفته بود حتی ذره‌ای تکبر از او دیده نشد. با نگاه به قامت خاکی و ظاهر بسیار ساده‌اش هیچکس نمی‌توانست باور کند که این همان تک تیرانداز بزرگ است.

 

نشانه گیری‌های دقیق شهید زرین بیشترین آسیب‌ها را به دشمن زده است. او بار‌ها آتشبار دشمن را در ارتفاعات صعب العبور فقط با یک بار فشار دادن ماشه تفنگ خاموش کرده است. در طول جنگ هم تلفات بسیار سنگین مادی به دشمن وارد کرده و بیش از دوهزار دشمن بعثی را به هلاکت رسانده و چندین تک تیرانداز ماهر و چندین فرمانده عراقی را از میان برداشته است.

ارتش تک‌نفره؛ تک‌تیراندازی که دو هزار بعثی را به هلاکت رساند + تصاویر

هر شلیک موفقی که داشت در دفترچه خود ثبت می‌کرد. به همین دلیل عراقی‌ها او را صیاد خمینی (ره) نامیدند و بی آنکه نامش را بدانند از وجودش وحشت کنند. سردار سیداحمد موسوی فرمانده اطلاعات عملیات و گردان غواصان یونس لشکر امام حسین (ع) در دوران مقدس در خاطره‌ای از شهید زرین می‌گوید: «چند ماه قبل از شهادتش و قبل از عملیات والفجر ۴ از او پرسیدم، تعداد شلیک‌های موفق شما تا کنون چقدر بوده است و تا حالا چند نفر از دشمنان ما را به هلاکت رسانده‌ای؟ اول نمی‌خواست بگوید، ولی وقتی اصرار کردم (حدود ۶ تا ۷ ماه قبل از عروجش) ایشان گفت "تا الان بالای ۲ هزار نفر در ذهنم هست و در دفترچه‌ام ثبت کرده‌ام"، که این تعداد قطعاً در چند ماه بعد و در عملیات‌های بعدی و بین عملیات‌ها در سنگر‌های کمین و تا لحظه شهادت ایشان بیشتر هم شده بود.»

سایت دفاعی پاکستان درباره  عبدالرسول زرین می‌نویسد: عبدالرسول زرین متولد ۱۹۴۱ تا ۱۹۸۳ جز بهترین نظامیان ایرانی در جنگ ایران و عراق بوده که با ۷۰۰ شلیک موفق منجر به نتیجه موفق ترین اسنایپر (تک تیرانداز ایرانی) است؛‌اما دفترچه شهید زرین می گوید که این آمار حداقل سه برابر است.

ارتش تک‌نفره؛ تک‌تیراندازی که دو هزار بعثی را به هلاکت رساند + تصاویر

در اوایل جنگ سه تپه را به تنهایی تصرف کرد و شهید خرازی لقب گردان تک نفره زرین را  به ایشان داده بود؛‌ زیرا در جنگ معمولا هر تپه ای را یک گردان تصرف می‌کرد.

اصغر زرین پسر شهید زرین در مورد نحوه شهادت پدرش گفته است که شهادت پدرم را شهید خرازی این‌گونه روایت کرد: «در عملیات خیبر هم همانند دیگر عملیات ها زرین با شهامت دشمن را هدف قرار می‌داد. این کار او دشمن را  نگران و دچار دستپاچگی کرده بود. بعد از عملیات مرحله دوم خیبر خبر دادند که زرین همانطور که اسلحه‌اش به سمت دشمن نشانه می‌رفت به شهادت رسید.

سردار مرتضی قربانی فرمانده لشکر ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس در وصف شهید زرین می‌گوید: «شهید زرین ابتدا وضو می‌ساخت و بعد اسلحه را برمی‌داشت و با ذکر "ما رَمیتُ" تیر را به سمت دشمنان نشانه می‌رفت. او به معنای واقعی کلمه یک چریک مخلص امام زمان (عج) بود.»

ارتش تک‌نفره؛ تک‌تیراندازی که دو هزار بعثی را به هلاکت رساند + تصاویر

«ای مردم، من حقیر که مدت‌های زیادی در جبهه‌ها بوده‌ام، به عشق امام حسین (ع) آمده‌ام و حسین (ع) است که به من این شور و شعف را داده که اگر به شهادت برسم سعادت و اگر پیروز شوم باز هم سعادت است.»

ای مسئولان و ای کسانی که مسئولیت کارهای اجرایی در دست شماست، بدانید این کارها مسئولیت و تعهد است در قبال اسلام و خدای نکرده اگر هوای نفس بر شما غلبه کند به زمین می‌خورید، مثل بنی‌صدر و مثالهم و اگر با توکل بر خدا همه کارهای‌تان اعم از نفس کشیدن و خشم و غضب و دوستی‌تان و جنگ و جهاد و حرف زدن و اعمال‌تان برای او باشد، در دنیا و آخرت سربلند خواهید بود. که اگر مسئولان از روی هوای نفس خود کار کنند، به خون شهدا و مصدومین و مجروحین خیانت نموده‌اند و نه دنیا را دارند و نه آخرت.»

این بخشی از وصیت‌نامه شهید عبدالرسول زرین است که هیچ دشمن بعثی از تیررس اسلحه او در امان نبود.

منبع خبر: میثاق نیوز

یادش گرامی...


موضوعات مرتبط: نظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا

تاريخ : یک شنبه 1 تير 1399 | 18:21 | نویسنده : رضا |

معاون هماهنگ کننده ارتش با حضور در دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) از قرارگاه جهاد علمی نیروی پدافند هوایی بازدید کرد.

‌به گزارش حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز یکشنبه با حضور در دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص)، از دستاورد‌های علمی، تحقیقاتی و پژوهشی در نمایشگاه قرارگاه جهاد علمی نیروی پدافند هوایی ارتش بازدید کرد.

دریادار سیاری در حاشیه این بازدید گفت: در قرارگاه جهاد علمی نیروی پدافند هوایی برنامه‌ها، تحت ۱۷ محور دسته بندی شده‌اند تا حرکت علمی در یک مسیر مشخص انجام شود و متناسب با برنامه‌ها اقدامات لازم صورت گیرد.

وی افزود: دانشگاه‌های ما مأموریت محور هستند و ما باید در مسیر برنامه‌ریزی قرار بگیریم تا به نتیجه مد نظر دست پیدا کنیم، من فکر می‌کنم که حتی با توجه به نیاز روز، این محور‌ها می‌تواند بیشتر هم باشد. برنامه‌ها و اقدامات در دانشگاه‌های افسری باید به روز باشد و بر اساس نیاز‌های روز برنامه ریزی شود.

معاون هماهنگ کننده ارتش به کیفیت آموزش در دانشگاه‌های ارتش اشاره کرد وافزود: تداوم و ارزیابی اساتید در دانشگاه مهم است و باید به صورت مداوم انجام شود، در جذب و گزینش دانشجو نیز باید تلاش کنیم که بهترین‌ها از نظر تعهد و سلامت جذب شوند.

در ابتدای این بازدید امیر سرتیپ دوم علیان نژاد معاون آموزش نیروی پدافند هوایی گزارشی از اقدامات انجام شده یک ساله قرارگاه جهاد علمی نیروی پدافند هوایی در راستای محور‌های هفده گانه مصوب، ارائه کرد.

امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، امیر دریادار سیدمحمود موسوی معاون عملیات ارتش و امیر سرتیپ دوم علیرضا شیخ معاون تربیت و آموزش ارتش در این بازدید امیر دریادار سیاری را همراهی کردند.

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا

تاريخ : دو شنبه 19 خرداد 1399 | 9:55 | نویسنده : رضا |

فرمانده هوانیروز ارتش گفت: کارکنان هوانیروز در اوج آمادگی رزمی قرار دارند، در هر شرایطی که نیاز باشد با تمام قدرت وارد عمل می‌شوند.

هوانیروز ارتش در اوج آمادگی استبه گزارش  حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ دوم «یوسف قربانی» با بیان اینکه کارکنان هوانیروز ارتش در اوج آمادگی رزمی قرار دارند گفت: امروز هوانیروز برای مردم ایران اسلامی ثابت شده است، چنانچه در هر نقطه‌ای از کشور مشکلی رخ دهد قطعاً هوانیروز در کم‌ترین زمان ممکن برای امداد و نجات حضور پیدا خواهد کرد.

امیر سرتیپ دوم «یوسف قربانی» فرمانده هوانیروز ارتش تاکید کرد: هوانیروز در حوزه‌های مهندسی، فنی، حتی تربیت خلبانان جوان و متعهد و تولید قطعات بالگردی به نقطه‌ای از اتکا و خودکفایی رسیده است.

امیر سرتیپ دوم قربانی گفت: کارکنان هوانیروز در اوج آمادگی رزمی قرار دارند، در هر شرایطی که نیاز باشد با تمام قدرت وارد عمل می‌شوند.

او با اشاره به الحاق ۴ فروند بالگرد‌های اورهال شده افزود: با پشتیبانی صنعت " پنها" تعداد ۱۰ فروند بالگرد‌های زمین گیر شده اورهال شد که تعداد ۴ فروند این بالگرد‌ها به ناوگان بالگردی هوانیروز ارتش ملحق شدند.

فرمانده هوانیروز ادامه داد: این بالگرد‌ها سال‌ها به جهت نداشتن قطعات زمین گیر بودند که با همت مهندسین توانمند صنعت پن‌ها و هوانیروز، اورهال و بازسازی شدند و به چرخه بالگردی ارتش ملحق خواهند شد.

منبع خبر: میثاق نیوز


موضوعات مرتبط: ارتش
برچسب‌ها: پاتوق رضا

تاريخ : دو شنبه 19 خرداد 1399 | 9:54 | نویسنده : رضا |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب ایران تو شاپ
  • وب مجله اینترنتی آری
  • وب نیدیا
  • وب جعبه دانلود