چهل سال است آمریکا با حمایت از نیروهای شورشی، افغانستان را دچار بحرانهایی کرده که داعش نمونه جدیدی از این بحرانها در این کشور است.
دوباره آمریکا و دوباره کودتا
برخی کارشناسان معتقدند،کودتای ثور سر آغاز جنگی است که کماکان، ادامه دارد و منشاء تمام جنایت های اخیر در افغانستان به حساب می آید که باعث آوارگی مردم افغانستان پس از گذشت 40 سال است.
تروریسم از نوع طالبان
حقیقت این است، خوی تجاوز گری و جنایت کاری ایالات متحده باعث شده تا هیچ چیز حتی مردم کشور خودشان برایشان مهم نباشد. بر همین اساس 11 سپتامبر 2001 آنها سناریو جدیدی این بار در کشور خود به راه انداختند. حمله به برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک که با بهانه کردن آن قصد ورود به خاورمیانه را داشتند. طالبان و القاعده ای که در اصل فرزند آمریکا بودند و همواره مورد حمایت این کشور قرار داشتند از سوی جورج بوش، رئیس جمهور وقت ایالات متحده مورد اتهام قرار گرفتند.
داعش و هدف ناامنی در محیط کمربندی روسیه و چین
حقیقت این است که آمریکا، افغانستان را به پایگاه اصلی گروه های تروریستی تبدیل کرده که داعش جدیدترین مستاجر آن است. جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده است که خواهان نابودی تروریست ها در منطقه است و برای تحقق این هدف، تلاشهای بسیاری را همراه با محور مقاومت انجام داده؛ مبارزه علیه داعش در سوریه و عراق نمونهای از اقدامات جمهوری اسلامی ایران علیه تروریستها است. از سوی دیگر آمریکا نیز که خود را یکی از طرف های مبارزه با تروریستها میداند، هدفش از حضور در منطقه چیزی جز حمایت از داعش نبوده، نکته ای که بارها با شواهد بدست آمده به همگان ثابت شده است.
افغانستان؛ کرکوکی دیگر برای داعش
داعش - طالبان و رینگ مبارزه ای به نام افغانستان
داعش و القاعده و در راس آن طالبان شبیه هم هستند و با این وجود از بعضی جهات با هم تفاوت دارند
القاعده و طالبان رهبری کاریزماتیک داشت که مجهز به مهارتهای سخنوری بود. او قادر بود هواداران متعصب و عربهای جوان را تحت تاثیر قرار دهد. اما داعش، رهبری کاریزماتیک ندارد و همگان به یاد دارند که خلیفهاش در اولین سخنرانی تلویزیونی خود چگونه ناکام ماند.
تخصص القاعده حملات چشمگیر علیه اهداف غربی بود در حالی که داعش بر تصاویر وحشت انگیز متمرکز است تا به وسیله آن رعب و وحشت ایجاد کند و پیروزی های نظامی کسب کند.
هر دو این گروه ها پیرو ایدئولوژی وهابی هستند.
هر دو گروه به ظاهر از نهادهای مذهبی مستقر در الازهر و ریاض متنفر هستند.
تاریخ در افغانستان نشان داده که طالبان یک گروه افراطی همچون تروریستهای دیگر است که از زمان تشکیل، با توجه به حمایتهایی که از سمت غربیها و برخی کشورهای منطقه شده توانسته در این کشور خود نمایی کند. حال باید دید که ایا این گروه تروریستی با داعش در افغانستان هم پیمان می شود یا نه. اما داعش و طالبان به دلیل رقابت شدید برای تشکیل خلافت برای یکدیگر رقیب محسوب می شوند و این موضوع می تواند تبعات بدی برای افغانستان و همچنین منطقه داشته باشد.
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور در پیامی فرا رسیدن سالگرد استقلال کشور پادشاهی اردن را تبریک گفت.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در پیامی با تبریک فرا رسیدن سالگرد استقلال کشور پادشاهی اردن، تصریح کرد: در شرایط جاری، کشورهای اسلامی بیش از هر زمان نیاز به وحدت و همکاری دارند و امیدوارم با مساعی دو کشور، شاهد رشد و گسترش روابط فی ما بین در ابعاد دو و چند جانبه باشیم.
متن پیام تبریک رئیس جمهور به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجناب عبدالله الثانی ابن الحسین
پادشاه اردن هاشمی
السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
فرا رسیدن سالگرد استقلال کشور پادشاهی اردن را به جنابعالی و مردم شریف آن کشور صمیمانه تبریک میگویم.
در شرایط جاری، کشورهای اسلامی بیش از هر زمان نیاز به وحدت و همکاری دارند، امیدوارم با مساعی دو کشور، شاهد رشد و گسترش روابط فی ما بین در ابعاد دو و چند جانبه باشیم.
از خداوند متعال، سلامتی و موفقیت آن جناب و سعادت و بهروزی مردم اردن را مسألت دارم.
حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
برچسبها: پاتوق رضا
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: اینکه وزیر خارجه آمریکا علیه ایران حرف میزند و بحث موشکی را مطرح میکند، این موضوع اصلی نیست بلکه بحث اصلی اسلام است.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت الله محمد امامی کاشانی خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه های این هفته پایتخت، گفت: اگر کسی حب به خدا داشت، که همینطور کالا را گران نمیکند وقتی دلار گران شد که نباید اجناس داخلی را گران کرد.
وی افزود: در بخش دیگری از سخنان خود با بیان کشورهای مرتجع منطقه که با کفار هستند، دشمن هستند و نباید به آنها اعتماد و تکیه کرد تصریح کرد: دشمن میخواهد شما آدمهایی باشید که به استقلال و کشور خود توجه نداشته باشید و در امنیت و اقتصاد با مشکل رو به رو شوید.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: راه زندگی تکیه بر خود، داخل، ایمان، جوانان تحصیل کرده است، نه تکیه به دشمن.
آیت الله امامی کاشانی با این سوال که آیا درست است که حرف دشمنان را بپذیریم و به آنها اعتماد کنیم بیان کرد: دشمنان از دست شما عصبانی هستند، دیدید که چگونه آدم نا آدم آمریکا با عصبانیت برجام را پاره کرد، این غضب است و خدای متعال همینجا خطاب به دشمنانی همچون ترامپ و وزیر خارجه آمریکا میفرماید بمیرید با غیضی که دارید.
وی با بیان اینکه اگر به شما خیری رسد، دشمن ناراحت و اگر شری رسد آنها خوشحال میشوند ادامه داد: طبق تکلیفی که قرآن برگردن ما نهاده باید به داخل توجه کنیم و بدانیم که دشمنان هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: اگر بر ظریفیتهای مختلف همچون معادن، کشاورزی، سرمایه گذاری، جوانان بیاستیم دشمن هیچ کاری نمیتواند بکند، دشمن را باید بشناسیم و اعتماد نکنیم و از تجربه های گذشته درس بگیریم.
آیت الله امامی کاشانی اظهار کرد: باید در مسائل اقتصادی، معیشت و جوانان به کشور توجه کرد و راه حل آن را پیدا کرد.
وی با اشار به تاکید رهبر معظم انقلاب بر اصل 44 قانون اساسی ادامه داد: این اصل حمایت از بخش خصوصی است و دولت باید موانع را کنار بگذارد، دولت به معنی قوای مجریه، مقننه و قضائیه باید اهتمام این کار را داشته باشند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: امروز روزگار فکر است و باید به کشور نگاه شود، کشور ما در تمامی حوزه ها رشد کرده و به اوج رسیده و دشمن نمیخواهد آن را ببنید و قصد نابودی دارد.
آیت الله امامی کاشانی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: اینکه وزیر خارجه آمریکا بیخرد و بیعار آمریکا علیه ایران حرف میزند و بحث موشکی را مطرح میکند، این موضوع اصلی نیست بلکه بحث اصلی اسلام است و آنها از اسلام ناراحت هستند، چراکه اسلام آزادی و پیشرفت میدهد، آنها حکام عربستان و کشورهای عربی را دوست دارند.
وی تاکید کرد: حال اگر ایران تمام سلاح های خود را کنار بگذارد و فقط برای دفاع از سنگ همچون فلسطینیان استفاده کند، آیا آنها ول میکنند؟ ابدا.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: بحث اصلی اسلام فکر و دین است و اینکه برخی ها میخواهند بگویند هدف اصلی دشمنان موضوعاتی است که مطرح میکنند، اشتباه است.
آیت الله امامی کاشانی با اشاره به اینکه امید به آینده کشور و ظرفیت ها با صبر استقامت و وحدت کلمه محقق میشود، خاطر نشان کرد: باید تمام اختلافها را کنار بگذاریم و برای خدا کار کنیم، حُب به ملت و نظام بر اساس اصل ولایت فقیه است.
برچسبها: پاتوق رضا - نماز جمعه
حجت الاسلام والمسلمین احمد جلیلی صفت، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با حضور در جمع فرماندهان، روحانیون و کارکنان فرماندهی دژبان کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ماه مبارک رمضان، ماه تقرب به درگاه الهی و تمرین غلبه بر هوای نفس است.
به گزارش روابط عمومی ستاد ارتش ج.ا.ا: در این مراسم که در راستای تبیین اثربخشی طرح های فرهنگی مصباح سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد؛ حجت الاسلام جلیلی صفت با تاکید بر اهمیت ویژه ماه میهمانی خدا و درک لحظات معنوی این ماه مبارک گفت: شیطان در این ماه در غل و زنجیر است و انسان فرصت دارد که از برکات این ماه مبارک استفاده و بهره لازم را ببرد و می تواند با ترک هواهای نفسانی و خوی حیوانی خود به مقام بندگی و تقرب به خداوند برسد.
وی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت تقوای الهی و توصیه همگان به این امر گفت: تنها شاخصه برتری هر انسان نسبت به سایرین تقوای الهی است که ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی خواهد بود تا با انجام شب زنده داری ها، خلوت ها و عبادات خالصانه، بتوانیم اندوخته های خود را افزایش دهیم.
برچسبها: پاتوق رضا
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
ورزش > فوتبال ملی - دیشب سرمربی استقلال تنها مربی حاضر در ورزشگاه آزادی بود.
برچسبها: پاتوق رضا - شفر
وبلاگ > موسوی، سید رسول - افکارعمومی اروپاییان آزمایشگاه معتبری است که میتواند میزان پایبندی دولتمردان اروپایی را در تصمیمات اعلامی خود نشان دهد. میتوان با اطمینان بالایی اظهار داشت که چنانچه تصمیمات دولتهای اروپایی انعکاسدهنده افکارعمومی جوامع اروپایی باشد و افکارعمومی از آن تصمیمات حمایت کنند میتوان به اجرایی شدن آنها امیدوار بود و در صورتی که سیاست و یا تصمیمی توسط دولتهای اروپایی اعلام شود که مورد پشتیبانی افکارعمومی نباشد آن تصمیم و سیاست بیسرانجام دانست. در این نوشتار نظرات یک فعال اجتماعی اروپایی که میتواند نمونهای برای شناخت افکار عمومی اروپاییان در خصوص برجام باشد آورده میشود.
پس از خروج یک جانبه امریکا از برجام دنیا شاهد پدیده جدیدی در عرصه روابط بین الملل است که قبلا کمتر دیده شده است و آن جدایی رویکرد اروپا از امریکا در موضوع برجام است. البته نمی توان گفت که این جدایی پدیده منحصر به فردی است و نمونه قبلی ندارد. جدایی فرانسه و آلمان از امریکا در حمله نظامی به عراق در سال 1381را می توان یکی از نمونه ها دانست. هرچند که در آن واقعه اروپا به دو بخش اروپای قدیم و اروپای جدید تقسیم شد و انگلیس در کنار اروپای جدید از تهاجم نظامی امریکا به عراق پشتیبانی کرد.
در موضوع برجام ما شاهد یک پارچگی اروپا و حضور انگلیس در کنار اروپایی ها هستیم و شاهدیم که تمام اتحادیه اروپایی علیرغم تفاوتهای گفتمانی در کل ضمن نقد رفتار ترامپ در خارج ساختن امریکا از برجام بر ضرورت حفظ آن تاکید کرده، به نوعی در صدد هستند تا راهکارهای حفظ برجام را در تعامل با ایران علی رغم مخالفت امریکا پیدا کنند.
جدای از امکان ، ظرفیت و توانایی اروپا در ایستادگی در موضع حمایتی خود از برجام، چرایی اتخاذ چنین رویکردی توسط اروپا سوال مهمی است که یافتن پاسخی درست به آن می تواند به بحث ظرفیتها و توانایی های اروپا در حفظ برجام نیز کمک کند. البته در این خصوص گروهی این جدایی رویکرد را نوعی تقسیم کار بین اروپا و امریکا دانسته و معتقدند که اروپا و امریکا در موضوع برجام نقشهای پلیس خوب و پلیس بد را بازی می کنند و هر دو هدف واحدی را ولی به شیوه ای متفاوت که مقابله با قدرت ملی ایران است دنبال می کنند. این گروه ضمن یکسان پنداری رفتار نهایی امریکا و اروپا توصیه می نمایند تا جمهوری اسلامی ایران تصمیم آینده خود را اکنون بگیرد و اجازه ندهد این تقسیم نقش ها مانعی برای ابتکارات ایران باشد.
واقع بینی حکم می کند اولا به نظریه تقسیم نقش ها بین اروپا و امریکا بي توجه نباشيم و ثانيا با توجه به ظرفيتها و توانايي هاي واقعي اروپا در رويكرد متفاوتش به برجام ، به جهت بهره گیری از فرصتهای نهفته در فضاي موجود و فاصله نقشها در صدد براییم تا به چرایی ایستادگی اروپا در کنار برجام پاسخی مستدل و منطقی پیدا کنیم زیرا که این پاسخ می تواند ما را از تصمیمات شتابزده که آثار پیش بینی نشده ای خواهد داشت صیانت کند.
افکار عمومی اروپائیان آزمایشگاه معتبری است که می تواند میزان پایبندی دولتمردان اروپایی را در تصمیمات اعلامی خود نشان دهد. می توان با اطمینان بالایی اظهار داشت که چنانچه تصمیمات دولتهای اروپایی انعکاس دهنده افکار عمومی جوامع اروپایی باشد و افکار عمومی از آن تصمیمات حمایت کنند می توان به اجرایی شدن آنها امیدوار بود و در صورتی که سیاست و یا تصمیمی توسط دولتهای اروپایی اعلام شود که مورد پشتیبانی افکار عمومی نباشد آن تصمیم و سیاست را بی سرانجام دانست.
در این خصوص پیشنهاد می نماید دستگاه دیپلماسی ایران در کنار تحرک دیپلماتیک خود در مذاکره با اتحادیه اروپایی ، توجه ویژه ای به بخش دیپلماسی عمومی نموده به هر میزان ممکن از افکار عمومی اروپاییان در موضوع برجام و ایستادگی اروپاییان اطلاع حاصل نموده ، همزمان به راههای مختلف برای تاثیرگذاری مثبت در افکار عمومی اروپایی تلاش نماید. در همین ارتباط لازم می دانم یک مورد خاص را که در تعطیلات آخر این هفته شخصا تجربه کرده ام و فکر می کنم انعکاس دهنده اطلاعات خوبی در باره افکار عمومی اروپاییان در موضوع برجام است در اینجا برای شما خواننده محترم بنویسم.
یکی از فعالان اجتماعی فنلاندی را که شناخت عمومی از وی دارم و میدانم که دانشآموخته رشته مدیریت فوریتها و حوادث غیرمترقبه از دانشگاه تلآویو است و به مناطق مختلف فلسطین اشغالی سفر کرده و با فلسطینیها و یهودیهای متعددی دوستی دارد، در پست فیسبوکیاش ضمن آوردن لینک خبری از روزنامه گاردین در خصوص تهدید شرکتهای اروپایی توسط امریکا بهخاطر کار در ایران نوشته بود: "من واقعا امیدوارم که اروپا در مقابل مواضع متغیر امریکا قویا ایستادگی کند و روابط خود را با ایران ادامه دهد." برای او نوشتم: "واقعا؟" پاسخ داد: "چی واقعا؟" نوشتم: "این که شما از ایستادگی اروپا در کنار ایران حمایت کنی!" او پاسخ جالبی برایم فرستاد که این پاسخ میتواند نمونهای برای شناخت افکار عمومی اروپاییان در موضوع برجام باشد. دلایل وی در خصوص ضرورت ایستادگی اروپا در کنار ایران به این شرح است:
۱- من معتقدم که مشکلات موجود بین ایران و امریکا/ اسرائیل بیشتر بر احساساتی استوار است که از دهها سال پیش آغاز شده و من هیچ دلیلی نمی بینم که اروپا/ فنلاند بخواهند به این روند ملحق شوند و ضروری است تا رفتار متفاوتی با ایران داشته باشیم.
۲- من فکر نمی کنم بجز لفاظی های شدید تهدیدی واقعی از طرف ایران برای امریکا و اسراییل وجود داشته باشد.
۳- حتی اگر ایران سلاح هسته ای داشته باشد ایران تهدیدی بزرگتر از روسیه و پاکستان علیه غرب نیست.
۴- استفاده از سلاح هسته ای یک فاجعه برای تمام جهان از جمله ایران است. باور کردنی نیست ایران بخواهد خود را نابود کند.
۵- هیچ دلیلی نمی بینم که چرا باید برجام لغو شود؟ برای اولین بار یک معامله بزرگ درباره موضوع هسته ای انجام شده و حالا بخواهیم آن را به راحتی کنار بگذاریم؟ این تصویر بسیار نامطلوبی از کشورهایی که عهد می بندند و بعد آن را نادیده می گیرند ارائه می کند. موضوعات بنیادی نباید با تغییر احزاب حاکم تغییر یابند و باید در برنامه های بلند مدت کشورها قرار گیرند.
۶- ایران یک اقتصاد رو به رشد و پر از فرصتهاست. هیچ دلیلی وجود ندارد که اروپا بخاطر درخواست امریکا فرصتهای اقتصادی ایران را از دست بدهد. نباید انتظار داشت که اروپا بخاطر بهره گیری از فرصتهای اقتصادی ایران مجبور شود فقط بازی مطلوب امریکایی را داشته باشد.
۷- از دیدگاه امنیتی من فکر نمی کنم که ایران تهدیدی برای اروپا باشد. من رادیکالیسم سنی را تهدیدی جدی بخاطر عملیاتهای تروریستی آنها برای اروپا می بینم. من هیچ ایرانی را که علیه اروپایی ها افکار افراطی داشته باشد نمی شناسم .از نظر من عربستان و پاکستان می توانند ایده های خطرناک ضد غربی را گسترش دهند. ایران با داعش که تهدید امنیتی جدی برای اروپا از طرف خاورمیانه است مبارزه می کند.
۸- حتی اگر ایران از بعضی گروههای خاورمیانه ( حزب الله ) حمایت کند، من این حمایت را مساله ای محلی ( لبنانی ) می دانم نه چیزی که فنلاند باید نگرانش باشد. این که گروههای در جایی دیگرتهدیدی محلی برای مداخلات نظامی امریکا باشند مساله ما نیست.
۹- اصلا نمی توانم قبول کنم که رفتار اروپا موجب گسترش روابط ایران با روسیه شود.روابط خوب ایران با اروپا به سود فنلاند و گسترش نامتعادل روابط ایران با روسیه تهدیدی ژئوپلیتیکی برای فنلاند است.
۱۰- با وجود آن که امریکا از دیدگاه امنیتی متحد اروپا و فنلاند است ولی ما باید نشان دهیم که منافع و مزیتهای خود را می شناسیم و تصمیمات نامعقول را نمی پذیریم.
۱۱- با آن که قصد ورود به مسایل داخلی ایران را ندارم ولی من دوستان ایرانی زیادی دارم. آنها خواستار آزادیهای بیشتر در کشورشان هستند. من فکر می کنم راه حل معقول و طبیعی برای این مشکل ، رشد اقتصادی و باز بودن ایران است. در حال حاضر بسیار قابل درک است که به جهت درگیریهای منطقه و عدم اطمینان ، ایران نیازمند یک حکومت قوی است تا از افزایش خطرات داخلی و تهدیدات امنیت ملی جلوگیری نماید. اما اگر وضعیت پایدارتر شود ، مسایل امنیت ملی کمتر شده، آزادیهای بیشتر و کنترلها کمتر می شود.
برچسبها: پاتوق رضا - برجام