مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت:قطعا انصارالله، ریاض و پایتخت کشورهای عربی را که یمن را بمباران میکنند، موشک باران خواهد کرد.
حسین شریعتمداری در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به حمله موشکی حوثیهای یمن به ابوظبی، امارات، گفت: از آنجایی که چند روز پیش معاون عبدالملک حوثی به سرمایهگذاران غربی هشدار داده بود که سرمایههای خود را از امارات خارج کنند و همچنین اعلام کرده بود که پایتخت این کشورها در تیررس موشکهای انصارالله است، از این جهت معلوم بود که انصارالله در حال تدارک حمله به پایتخت کشورهای عربی همپیمان سعودی است.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با تأکید بر اینکه جنایات این ائتلاف وحشیانهترین جنایات است، اظهار کرد: جنگندههای سعودی بعضی وقتها در طول یک روز نزدیک به 25 سورتی پرواز جنگی دارند و همه مناطق یمن را بمباران میکنند، به گونهای که دیگر کار از زیرساختها گذشته و خانهها و بیمارستانها را تخریب میکنند.
شریعتمداری که چندی پیش در روزنامه متبوع خود تیتری تحت عنوان «شلیک انصارالله به قلب ریاض، هدف بعدی دوبی» زده بود و با توقیف دو روزه کیهان مواجه شده بود، گفت: کودکان یمنی به وبا مبتلا شدهاند و گرسنگی در آنجا بیداد میکند، بنابراین یک موشک به ابوظبی اصلا کافی نیست و قطعا انصارالله هم به این نکته پی برده است.
وی تصریح کرد: قطعا ریاض و شهرهای بزرگ عربستان و پایتختهای کشورهای عربی که با عربستان، یمن را بمباران میکنند از سوی حوثیها موشکباران خواهد شد.
شریعتمداری با اشاره به افزایش برد موشکهای انصارالله گفت: همین که آنها توانستهاند این کار را کنند، قطعا مربوط به یک موشک نیست و حتما به صورت انبوه برد موشکهای خود را افزایش دادهاند.
مدیر مسئول کیهان با بیان اینکه هدف بعدی موشکهای یمن قطعا ریاض خواهد بود، گفت: به یقین معادلات جنگ یمن تغییرات زیادی به نفع یمن خواهد کرد.
وی در خصوص توقیف دوروزه روزنامه کیهان اظهار کرد: ما در آنجا نظر انصارالله یمن را که با صراحت چندین بار گفته بود، در تیتر خود آورده بودیم که به عنوان مثال عبدالملک حوثی رهبر انصارالله 24 شهریور در مصاحبه با تلویزیون انصارالله گفته بود که ما در حال افزایش برد موشکهای بالستیک هستیم تا بتوانیم پایتخت کشورهایی که در ائتلاف سعودی علیه یمن حضور دارند مورد هدف قرار دهیم.
شریعتمداری در پایان خاطرنشان کرد: از این رو بنده هنوز نتوانستم بفهمم که چرا کیهان را به خاطر آن تیتر به دو روز توقیف محکوم کردند.
برچسبها: پاتوق رضا
فرمانده معظم کل قوا فرمودند: امروز نیروهای مسلح به بهترین نیروی انسانی احتیاج دارند تا بتوانند آسیبناپذیری ملت را در مقابل دشمنیها حفظ کنند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا ظهر امروز (یکشنبه) در دیدار فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و برگزیدگان جشنواره مالکاشتر با اشاره به خصومتهای تمامنشدنی دشمنان با ملت و نظام اسلامی، مواجهه با این معارضهها را در گرو ایستادگی و تقویت روزافزون تواناییهای نیروهای مسلح خواندند و تأکید کردند: امروز نیروهای مسلح به بهترین نیروی انسانی از لحاظ فکری، عملی، عزم و اراده احتیاج دارند تا بتوانند آسیبناپذیری ملت را در مقابل دشمنیها حفظ کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با ابراز خرسندی از عمقبخشیدن به حرکت پیشرونده نیروهای مسلح در بخش نیروی انسانی با برگزاری جشنواره مالک اشتر، افزودند: لازمه پیشگامی در موفقیتها، استمرار حرکت رو به جلو و بدون توقف است، بنابراین باید در هر بخش که مسئولیت و وظیفهای برعهده دارید، بیوقفه و مستمر، کار و تلاش کنید.
ایشان، نامگذاری جشنواره بهنام جناب مالکاشتر از فرماندهان و یاران امیرالمومنین علی علیهالسلام را آموزنده توصیف کردند و گفتند: مالکاشتر در «بصیرت و شناخت صراط مستقیم»، «عزم راسخ»، «احساس مسئولیت و آمادگی برای مجاهدت»، «شجاعت و قدرت فرماندهی» و در عین حال در «معنویت، عبادت، تقوی و تواضع» برجسته و الگوست و فرماندهان نیروهای مسلح باید بیش از دیگران، این حالات و روحیات عالی را در خود تقویت کنند.
پیش از سخنان فرمانده کل قوا، سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تبریک پیروزیهای غرورآفرین و راهبردی جبهه مقاومت، گفت: در هشتمین جشنواره مرکزی مالک اشتر، ۵۲ نفر از فرماندهان و مسئولان ردههای موفق نیروهای مسلح معرفی و تقدیر شدند.
برچسبها: پاتوق رضا
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: هفته آینده شاهد الحاق ناو موشک انداز سپر در دریای خزر خواهیم بود که نماد اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دریا است.
به گزارش گروه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیردریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه تهران گفت: نمایش قدرت و اقتدار کشور در دریا یکی از اهداف ماست، طی سالهای گذشته ۵۰ ناوگروه رزمی را به آبهای بین المللی اعزام کردیم.
وی افزود: فرزندان شما در ماموریتهای طولانی مدت اقدام به برقراری امنیت در نقاطی میکنند که بیش از ۲ هزار کیلومتر از کشور دور است که این نشان از اقتدار ماست.
دریادار خانزادی تاکید کرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای خودکفایی یک برنامه مدون را آغاز کرده است، ساخت شناورهای سطحی برای تامین امنیت مناطق دریایی است. در ۳۰ آذر سال ۸۸ ما اولین ناوشکن را که مولود مبارک جمهوری اسلامی ایران است را ساختیم.
وی ادامه داد: دشمنان ا فکر میکردند با تحریمهای گسترده میتوانند حرکت پر شتاب ما را متوقف کنند، هفته آینده شاهد الحاق ناو موشک انداز سپر در دریای خزر خواهیم بود که نماد اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دریا است.
فرمانده نداجا تصریح کرد: نیروی دریایی همواره در دریا استوار ایستاده است و با تدبیر مقام معظم رهبری ما در آغاز یک راه هستیم و آن رسیدن به یک جایگاه مناسب در شان ملت ایران است.
برچسبها: پاتوق رضا
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: پیام هفته وحدت این است که با وحدت حول محور رسول اکرم (ص) بتوانیم به برترین درجات برسیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیت الله اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب در سخنان پیش خطبههای نماز جمعه تهران با بیان اینکه وجود رسول اکرم (ص) مهمترین نعمتی است که در بین مسلمانان قرار داده؛ عنوان داشت: وجود رسول اکرم (ص) موجب شد مسلمین متحد و با یکدیگر برادر شوند.
وی افزود: نعمت برادری، وحدت و یکپارچگی از بزرگترین نعمتهایی است که خداوند به بشریت اعطا کرده است.
آیت الله اراکی با بیان اهمیت وجود پیامبر به عنوان اتحاد جامعه اسلامی؛ تصریح کرد: محور قرار دادن رسول خدا و اهل بیت (ع) موجب اتحاد جامعه میشود و ملت اسلام با وحدت عزیز و مقتدر میشوند.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب تصریح کرد: اگر شکرگزار وحدت باشیم خداوند ما را عزیز میکند و ما در جوامع برتر خواهیم شد.
وی گفت: اگر حل مشکلات اقتصادی و سیاسی را دنبال میکنیم باید جامعهای یکپارچه داشته باشیم و هفته وحدت هم فلسفه اش همین است، راز پیشرفت مسلمانان وحدت و اهتمام به رسول اکرم است.
آیت الله اراکی با اشاره به اینکه تفرقه نادرست و ناپسند است؛ اظهار داشت: پیام هفته وحدت این است که با وحدت حول محور رسول اکرم (ص) بتوانیم به برترین درجات برسیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب با اشاره به اهمیت رهبری در جامعه خاطرنشان کرد: امید است ما جامعهای یکپارچه داشته باشیم و وحدتمان مستحکمتر شود که همینگونه است.
برچسبها: پاتوق رضا
سرنوشت مشترک دیکتاتورهای منطقه که در برههای از زمان در چارچوب سیاستهای ابزاری غرب ایفای نقش کردند، سقوط آزاد است.
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمله به یمن، حمایت مستقیم از گروههای تروریستی در سوریه و عراق، لفاظیهای تند علیه کشورهای همسایه، دخالت مستقیم در امور داخلی یک کشور مستقل و اجبار نخست وزیر آن به استعفا، همه جزء شاهکارهای سیاست خارجی ولیعهد جوان ملک سلمان در منطقه است. جای تعجب در اینجاست که آمریکایی که خود را ملزم به اظهار نظر در مورد تمام اتفاقات ریز و درشت منطقه میداند با کمترین واکنشی و حتی در بعضی مواقع با حمایت مستقیم از این رفتارها مهر تأیید بر آنها زده است. بنابراین سوال ایجاد میشود که چرا آمریکا چنین سیاست منفعلانهای را در قبال سیاست خارجی تجدید نظر طلب عربستان در پیش گرفتهاست؟ در حالیکه اگر ایران و یا هر کشور دیگری چنین رفتار ثباتزدایی را از خود نشان میداد با واکنشی تند در سطح بینالمللی مواجه میشد.
صدام حسین ؛ دیکتاتور ابزاری
شاید بتوان پاسخ این سوال را از دل تاریخ بیرون کشید. زمانی که انقلاب اسلامی در ایران به وقوع پیوسته بود و آمریکا هراسان از تهدید منافعش دست به دامان رژیم بعث شد تا با استفاده ابزاری از آن به منافعش در منطقه تحقق ببخشد، در این میان صدام حسین نمونه ای از رهبران خاورمیانه بود که در جهت استفاده ابزاری مورد توجه سران ایالات متحده قرار گرفت؛ اما در نهایت به سرنوشت سقوط آزاد دچار شد و به بهانه سلاح کشتار جمعی مورد حمله قرار گرفت و در فاضلاب دستگیر و به دار مجازات آویخته شد. نکته حیرت آور در آنجا بود که دادگاه جنایت جنگی برای صدام و افسران ارتش او تشکیل شد و در اوج فجاهت، متحد دیروز در جایگاه متهم باید به دوست سابق خود پاسخ میداد.
زمانی که انقلاب اسلامی در ایران رخ داد آمریکا هم صدا با سایر رهبران عرب آن را تهدید تلقی کرد و بر امنیتی شدن فضای منطقه دامن زد تا جاییکه جنگی علیه ایران از طریق صدام به راه اندخت و سعی کرد موج قدرتمند انقلاب اسلامی را در درون مرزهای ایران متوقف کند. جنگی که هشت سال زیر ظالمانه ترین تحریمها علیه ایران به وقوع پیوست، به طوریکه توان نامتقارنی بین دو دولت شکل گرفت، آمریکا و متحدانش از هیچ تلاشی برای حمایت از رژیم بعث صدام حسین دریغ نکردند و او را با انواع سلاحهای به روز مجهز کردند تا ایران را به یک کشور شکست خورده تبدیل کنند؛ اما با مقاومت مردم ایران این نقشه آمریکایی عملی نشد.
ولی به یکباره اختاپوسی که آمریکا علیه ایران پرورش داده بود به منافع خود او در منطقه دست اندازی کرد و در راه شکل دادن به رویاهای خود در سطح منطقه گام برداشت. بنابراین صدام سرخوش از حمایتهای غرب بلند پروازیهایی را برای خود در منطقه ترسیم کرد و کویت را مورد حمله نظامی قرار داد. ولی این بار بازی و زمین بازی به شکل دیگری برایش رقم خورد. حالا دیگر آمریکا توان تحمل صدام در منطقه را نداشت و به دنبال محدود کردن تمایلات ژئوپلتیکی او بود، بنابراین ابتدا با یک حمله غیر فراگیر او را از پیشروی بیشتر در منطقه بازداشت و سپس با یک سناریوسازی تحت عنوان سلاحهای کشتار جمعی به طور کلی او را از صحنه سیاسی خاورمیانه محو کرد.
محمد بن سلمان؛ دیکتاتور بعدی؟
جمله معروفی که میگوید؛ "تاریخ همیشه تکرار میشود"، گویی این بار نیز به مصداقش نزدیک میشود. محمد بن سلمان ولیعهد جوان سعودی حالا یکی دیگر از ابزارهایی است که در منطقه به دنبال عملی کردن سیاستهای مداخله جویانه آمریکا در خاورمیانه است. چراغ سبز این کشور به عربستان برای به خاک و خون کشیدن مردم بیگناه یمن نمونه عالی همان حملهای است که علیه ایران انجام دادند، حمایت بیدریغ از گروههای تروریستی در سوریه و عراق و ساختن گروه تکفیری مانند داعش در منطقه برای ناآرامیهای گسترده و استفاده سیاسی از آنها صحه بر این مدعاست که عربستان کارت جدید بازی در تحولات خاورمیانه است. پس از عدم دستیابی به اهداف تعریف شده در سوریه و عراق زمین بازی به لبنان منتقل شد تا ناکامی های تحمیل شده بهبود پیدا کنند. سناریو جدید به بهانه واهی کاهش نفوذ ایران و حزب الله کلید خورده است.
حمایت تسلیحاتی در جنگ یمن و مداخله در سوریه و عراق، هم سویی با محمد بن سلمان برای کنار زدن رقبای داخلی خود و در مقابل خرید چندین میلیارد سلاح از آمریکا و ایجاد رابطه حسنه با رژیم منحوس صهیونیستی محورهای معامله آمریکا و آل سعود را تشکیل میدهد؛ اما هیولایی که در شرایط کنونی توسط آمریکا پرورش پیدا میکند در نهایت به چه سرانجامی خواهد رسید؟ در شرایط کنونی محمد بن سلمان در مسیری است که برای قدرتگیری و کنار زدن رقبای داخلی به حمایت آمریکا نیاز دارد و تا زمانیکه اوضاع برای او تثیبت نشده همچنان به آمریکا وابسته خواهد بود. افزون بر این ایالات متحده نیز به طور کامل استفاده ابزاری خود را از رهبر سردرگم سعودی خواهد داشت و به چشم یک طعمه اقتصادی مناسب به آن نگاه خواهد کرد.
اما نکته مشترک در میان سرنوشت رهبران ابزاری خاورمیانه در این است که در برههای از زمان مورد حمایت بیدریغ آمریکا قرار میگیرند و ناگهان پس از اینکه رهبر قدرت گرفته متوجه میشود که میتواند اهداف بلند پروازنه تری را در منطقه و حتی در تعارض با آمریکا در پیش بگیرد با یک سقوط آزاد به پایین ترین نقطه میرسد. زمانی صدام به ایران حمله کرد و مورد حمایت غرب و آمریکا واقع شد ولی وقتی بلند پروازیهایش از حد و چارچوب آمریکا خارج شد مانند حمله به کویت، محکوم به رفتن شد. ولیعهد جوان سعودی بازی پیچیدهای را با آمریکا برای قدرت یابی در پیش گرفته است، بده بستانی که ترامپ با محمد بن سلمان بر سر آن شرط بندی کردهاند. در طی تجربه تاریخی نتیجه خوبی جز سقوط و اضمحلال نداشته است. باید دید پایان داستان جنگ قدرت خاندان سعودی که مستقیما با عرصه بینالمللی و بازی قدرت در صحنه جهانی گره خورده است به کجا خواهد رسید و اینکه آیا سلمان نقش صدام جدید را ایفا خواهد کرد یا خیر؟
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور در تماس تلفنی با وزیر کشور در جریان آخرین وضعیت زلزله استان کرمان قرار گرفت.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزرات کشور، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در تماس تلفنی با وزیر کشور در جریان آخرین وضعیت زلزله استان کرمان قرار گرفت و دستورات لازم را به منظور امدادرسانی و کمک به زلزله زدگان صادر کرد.
وزیر کشور ضمن ارائه توضیحات لازم به رئیس جمهور اطمینان داد که اوضاع در کنترل کامل مسئولان ذیربط برای امدادرسانی و آرامش بخشی مناسب به مردم است.
برچسبها: پاتوق رضا
معاون اول رییس جمهور که به منظور شرکت در شانزدهمین اجلاس شورای نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای به شهر سوچی روسیه سفر کرده بود، دقایقی پیش به کشورمان بازگشت.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معاون اول رییس جمهوری که به منظور شرکت در شانزدهمین اجلاس شورای نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای به شهر سوچی روسیه سفر کرده بود، دقایقی پیش به کشورمان بازگشت.
معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری در این سفر دو روزه علاوه بر شرکت و سخنرانی در این اجلاس، با نخست وزیر روسیه نیز دیدار و گفت و گو کرد.
دیدار با نخست وزیر بلاروس و معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و دبیر اجرایی اسکاپ و بازدید از تاسیسات ورزشی المپیک زمستانی شهر سوچی از دیگر برنامه های جهانگیری در این سفر بود.
برچسبها: پاتوق رضا
معاون اول رئیس جمهور گفت: ایران آماده به تقویت جایگاه سازمان همکاری شانگهای است.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور ظهر امروز جمعه 10 آذر در شانزدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای که در شهر سوچی روسیه برگزار شد، اظهار داشت: ما دست دوستی به سوی همه اعضای سازمان همکاری شانگهای دراز میکنیم و همکاریهای نهادی را در سطح منطقه و جهان به سود همه کشورها، ملتها و دولتهای علاقمند به صلح، رفاه و امنیت میدانیم.
معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه ویژه ژئوپولیتیکی و ظرفیتها و منابع گسترده طبیعی و انسانی و اجتماعی ایران که میراثدار بخش مهمی از تمدن جهانی و اسلامی است، تصریح کرد: ایران امروز مدافع سرزمین، صلح، ثبات، توسعه، تعامل و گفتوگوی میان فرهنگها، ملل و اقوام است.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است که در افق همزیستی و تلاش برای خلق جهانی عاری از خشونت و افراطیگری و در بستر حقوقی مناسب، به تقویت جایگاه سازمان همکاری شانگهای اقدام کند و برای گذار سازمان از تهدیدها و چالشهای جدید در هر دو بعد اقتصادی و سیاسی ـ فرهنگی مجدانه تلاش نماید.
متن کامل سخنان معاون اول رییس جمهور در شانزدهمین اجلاس شورای نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دیمتری مدودف، نخست وزیر محترم فدراسیون روسیه
رؤسای محترم هیأتهای بلندپایه
جناب آقای رشیدالیمف، دبیر کل محترم سازمان همکاری شانگهای
در ابتدا مایلم مراتب تشکر و قدردانی خود را از استقبال و مهمان نوازی گرم و صمیمانه دولت و مردم روسیه و برگزارکنندگان این نشست مهم در شهر سوچی اعلام کنم.
نشست شورای نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای در شرایطی برگزار می شود که جهان و نظام بینالملل با روندها، تحولات، فرصتها و تهدیدهای جدیدی روبهروست. از یکسو، تلاشهای مشترکی برای ایجاد ظرفیتهای مکمل منطقهای در حال انجام است و از دیگر سو، پیمانهای اقتصادی، تجاری، سیاسی و زیست محیطی منطقهای و بینالمللی با خروج یکجانبه از آنها توسط برخی کشورها در معرض تضعیف قرار گرفتهاند.
نظریة «تجاریسازی و فروش کالایی به نام امنیت» اکنون توسط برخی قدرتها و از طریق ایجاد و مدیریت بحرانهای منطقهای اجرایی و عملیاتی شده است. « تروریسم آزمایشگاهی تکفیری» از کنترل مولدان و حامیان آن خارج گردیده و تبدیل به تهدیدی فرا منطقهای و بینالمللی شده است. بحرانآفرینیها در مناطق ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک جهان به ناامنیها، تنشها و مسابقه تسلیحاتی جهانی دامن زده است.
پروژه ایجاد خاورمیانه جدید و تجزیه کشورهای مهم و بزرگ این منطقه که با طراحی جریان تکفیری داعش و تسلط ناگهانی و نامتعارف این جریان بر بخشهای وسیعی از کشورهای سوریه و عراق آغاز شده بود، اکنون با لطف خداوند و پایداری مردم منطقه و همکاری دولتهای منطقه بهخصوص ایران، روسیه، عراق و سوریه با شکست جدی مواجه شده است. آنچه بعد از این پیروزی بزرگ نیازمند هوشیاری بیشتر است، خطر سازماندهی مجدد این جریان و تغییر هدف ژئوپلتیکی آن از طریق انتقال خطر و بحران به مناطق دیگر، از جمله آسیای میانه و قفقاز است.
در چنین شرایطی مسئولیت و نقش نهادها و ائتلافهای منطقهای نظیر سازمان همکاری شانگهای برجستهتر از گذشته است. بر همین اساس، سازمان همکاری شانگهای باید متناسب با شرایط و تحولات و چالشهای جدید، از ظرفیتهای همه کشورهای عضو، ناظر و شریک گفتگو، با ارائه ابتکارهای جدید برای ارتقای سطح رفاه و امنیت مردم منطقه فرصتها و سازوکارهای تازهای به وجود آورد.
آنچه امروز بیش از پیش اهمیت یافته است، ضرورت توجه به زمینهها و اقدامات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای مقابله با تروریسم، خشونتگرایی و افراطیگری است. برای استقرار امنیت پایدار، در کنار اقدامات نظامی باید بهطور همزمان و توأمان در اندیشه مشترک توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی و توسعه فرهنگی منطقهای بود. از بین بردن فقر و نابرابری و رسیدن به توسعه پایدار و همهجانبه از ارکان اصلی مبارزه با تروریسم و افراط گرایی است. در این فرآیند، تقویت «رویکرد توسعه محور» در برنامهها و پروژههای سازمان و افزایش همگرایی و همکاریهای اقتصادی بین کشورهای عضو، ناظر و شریک گفتوگو، میتواند نقش تعیین کنندهای داشته باشد. شناسایی منابع مادی و معنوی و منشاء تفکرات افراطی و تکفیری و مقابله با آنها از ارکان و ضرورتهای دیگر در فرآیند مقابله و مبارزه با پدیده شوم تروریسم و تقویت صلح، ثبات و امنیت در منطقه و جهان است.
عالیجنابان، حضار محترم؛
ایران با برخورداری از جایگاه ویژه ژئوپولیتیکی و ظرفیتها و منابع گسترده طبیعی و انسانی و اجتماعی که میراثدار بخش مهمی از تمدن جهانی و اسلامی است، امروز مدافع سرزمین، صلح، ثبات، توسعه، تعامل و گفتوگوی میان فرهنگها، ملل و اقوام است. جمهوری اسلامی ایران آماده است که در افق همزیستی و تلاش برای خلق جهانی عاری از خشونت و افراطیگری و در بستر حقوقی مناسب، به تقویت جایگاه سازمان همکاری شانگهای اقدام کند و برای گذار سازمان از تهدیدها و چالشهای جدید در هر دو بعد اقتصادی و سیاسی ـ فرهنگی مجدانه تلاش نماید.
در این چشمانداز، توجه به آثار مثبت همکاری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در کنترل بحران سوریه و در مبارزه واقعی با تروریسم و افراطگرایی در منطقه خاورمیانه، یکی از تجارب ارزنده سیاست منطقهای است که میتواند در اختیار سازمان همکاری شانگهای نیز قرار گیرد. در عرصه اقتصادی نیز همکاری ایران با دیگر نهادهای اقتصادی در منطقه، نظیر اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU)، مشارکت در اجرای موفق پروژههای بزرگ منطقهای مانند جاده ابریشم و عضویت موثر در بانک توسعه زیرساختهای آسیایی، بیانگر عزم واقعی ایران برای همکاری با کشورهای همسایه و منطقه در مسیر رشد و توسعه اقتصادی است.
موقعیت جغرافیایی ایران و قرار داشتن در چهار راه عبور برخی از کریدورهای مهم حمل و نقل بینالمللی نظیر: کریدور شمال ـ جنوب که هند و آبهای آزاد جنوب را از طریق خاک ایران به منطقه قفقاز روسیه و شمال اروپا متصل میکند، کریدور شرق ـ غرب که چین و آسیای مرکزی در شرق و شمال را به قفقاز، آسیای غربی و دریای مدیترانه پیوند میدهد، کریدور سراسری راهآهن آسیا که کشورهای جنوب شرق آسیا و شبه قاره هند را از طریق یک مسیر ریلی به ترکیه و اروپای شرقی وصل میکند و نیز کریدور خلیج فارس ـ دریای سیاه، ظرفیتهای ممتازی هستند که سازمان همکاری شانگهای میتواند از آنها برای اجرای برنامهها و پروژههای مهم اقتصادی و رشد و توسعه کشورهای منطقه استفاده کند.
علاوه بر این، حوزه انرژی هم که جمهوری اسلامی ایران در آن جایگاه و نقش ممتازی دارد، می تواند بستری مناسب برای مشارکت و همکاری های عملی به حساب آید.
عالیجنابان، حضار محترم؛
توافق هستهای ایران و کشورهای 1+5 و لغو تحریمهای ناعادلانه و فضای سیاسی و بینالمللی پسابرجام، بهرغم برخی کارشکنیها و بدعهدیهای دولت آمریکا، ظرفیتها، امکانات و فرصتهای جدیدی را برای مشارکت و همکاری شرکای منطقهای ایران، از جمله کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و قدرتهای اقتصادی نوظهور جهان فراهم کرده است. جمهوری اسلامی ایران آماده است تا با ارتقای سطح همکاریهای خود با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، نقش و سهم بیشتری در تحکیم صلح، ثبات، امنیت و توسعه منطقهای و جهانی ایفا کند.
ما دست دوستی به سوی همه اعضا دراز میکنیم و همکاریهای نهادی را در سطح منطقه و جهان به سود همه کشورها، ملتها و دولتهای علاقمند به صلح، رفاه و امنیت میدانیم. با اغتنام از فرصت، از برنامهریزیهای بسیار خوب کشور میزبان مجدداً تشکر میکنم و برای سازمان همکاری شانگهای در مسیر تحقق اهداف و راهبردهای مهم آرزوی موفقیت دارم. از خداوند بزرگ برای تمامی مردم منطقه آرامش و پیشرفت و سربلندی روز افزون مسئلت دارم. شاد و پیروز و سرافراز باشید.
برچسبها: پاتوق رضا