عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جلسه هیئت نظارت بر برجام بعدازظهر امروز تشکیل میشود و نتیجه آن اعلام میشود.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛علیاکبر ولایتی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از دیدار با سفیر سوریه در ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به تشکیل جلسه هیئت نظارت بر برجام اظهار کرد: این جلسه بعدازظهر امروز تشکیل میشود و نتیجه آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی افزود: به زودی آخرین آثار تکفیریها و تروریستها از سوریه پاک خواهد شد و حاکمیت این کشور به دست دولت قانونی آن خواهد افتاد.
ولایتی تصریح کرد: بیشک تمامیت ارضی سوریه مانند عراق مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت قرار خواهد گرفت و هر طرحی که در جهت تضعیف و تجزیه کشورهای منطقه طراحی شود مردم منطقه و جهان اسلام با آن مقابله خواهند کرد و موضع جمهوری اسلامی ایران در عراق کاملا مشخص است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به صحبتهای دولت آمریکا مبنی بر تحریم سپاه پاسداران و این مسئله که اگر برجام در طی چند روز آینده توسط آمریکا تایید نشود پاسخ ایران چه خواهد بود، بیان کرد: این حرف تازهای نیست و آمریکا باید بداند که سپاه پاسداران نماینده مردم ایران در جبهه مقاومت در برابر زیادیخواهیها و توسعه طلبیهای آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد ایستاد.
وی افزود: سپاه استوانه مقاومت در ایران و منطقه است و بدون شک اگر، تدابیر سپاه نبود امروز داعش بر عراق و سوریه حکمرانی میکرد. به همین دلیل است که آمریکا که از حامیان داعش و تروریسم است از سپاه ناراحت است.
ولایتی عنوان کرد: آمریکا کوچکتر از آن است که بخواهد اقدامی بر علیه سپاه پاسداران انجام دهد چرا که تمام مردم ایران یکپارچه و متحدند و از تمامیت ارضی نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت میکنند لذا هرگونه مخالفت با سپاه پاسداران به معنای مخالفت با مردم ایران است .
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: اختیار تعهدهای آمریکا به دست فردی غیرقابل پیشبینی است که منطقی در گفتار و رفتار وی حاکم نیست. جمهوری اسلامی ایران که توانمندی خود را در عرصههای مختلف در زمینه صلح و مقاومت نشان داده است اما همهی گزینهها را روی میز دارد و اگر آمریکا بخواهد اقدامی به عمل آورد باید بداند که با پاسخ قدرتمند ایران مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: وظیفه امضاکنندگان برجام است که آمریکا را وادار کنند تا دست از بیمنطقی، سرکشی و طغیان در برابر روابط بینالملل بردارد چرا که آمریکا در دهههای گذشته آبروی خود را از دست داده و این تهمانده آبروی آمریکا نیز با اقدامات دولت این کشور از بین خواهد رفت و دیگر جامعه جهانی به این کشور اعتماد نخواهد کرد و این فقدان اعتماد بزرگترین ضرری است که دولت آمریکا باید جلوی آن را بگیرد.
ولایتی افزود: تعداد زیادی از نیروهای تروریستی در ادلب جمع شدند، برای نظارت بر آنها تصمیم گرفته شده که سه کشور ایران، روسیه و ترکیه مراقب باشند تا آنها دست از پا خطا نکنند.
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور گفت: جنگ و تشدید اختلافات منطقهای به نفع هیچ کشوری نیست و همه دولتهای منطقه باید برای برقراری صلح تلاش کنند.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سهشنبه در دیدار «کارن کاراپتیان» نخست وزیر ارمنستان، روابط و همکاریهای دو کشور را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: توسعه مناسبات با ارمنستان به عنوان کشوری دوست و همسایه، همواره برای ایران حائز اهمیت بوده است.
رئیس جمهور با اشاره به آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارایه بیشتر خدمات فنی – مهندسی و تشویق بخش خصوصی از جمله در حوزه جاده، مسکن، سد و نیروگاه برق در ارمنستان، تصریح کرد: دولت ایران مصمم به توسعه همکاریها و روابط دوستانه با کشورهای همسایه از جمله ارمنستان است و هیچ محدودیتی در این مسیر قایل نیست.
رییس جمهور با اشاره به روابط تاریخی، فرهنگی و تمدنی ایران و ارمنستان در منطقه و مواضع مشترک دو کشور در عرصههای مختلف بینالمللی، خاطر نشان کرد: امروز روابط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، تهران – ایروان در سطح مطلوبی قرار دارد، اما در زمینه مناسبات و همکاریهای تجاری و اقتصادی، تلاش بیشتر در راستای استفاده حداکثری از توانمندیها برای توسعه روابط به نفع دو ملت ضروری است.
روحانی با بیان اینکه ایران و ارمنستان در بخشهای مختلف از جمله انرژی، ترانزیت و صنایع میتوانند همکاریهای مطلوبی با یکدیگر داشته باشند، افزود: توسعه همکاریها و روابط دو جانبه و چند جانبه در تقویت مناسبات منطقه ای بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه پیوستن ایران به جمع کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا در شکل گیری روابط و همکاریهای جدید در منطقه نقش بسزایی دارد، اظهارداشت: باید از ظرفیت و توانمندیهای مناطق آزاد تجاری در مرزهای دو کشور در جهت توسعه همکاریها و تحرک در مناسبات تجاری و اقتصادی ایران و ارمنستان استفاده حداکثری داشته باشیم.
روحانی با تأکید بر ضرورت ایجاد صلح و ثبات پایدار در منطقه، خاطر نشان کرد: جنگ و تشدید اختلافات منطقه ای به نفع هیچ کشوری نیست و همه دولتهای منطقه باید برای برقراری صلح پایدار و آرامش، تلاش کنند.
رئیس جمهور ، اوضاع کشورهای منطقه از جمله سوریه، یمن و عراق را نگرانکننده دانست و گفت: حل و فصل مسایل و بحرانهای موجود در هر یک از کشورها موجب خوشحالی و به نفع کل منطقه خواهد بود که در این راستا ایران و ارمنستان میتوانند، همکاریهای خوبی را با یکدیگر داشته باشند.
موضعگیری متوازن ایران، ضامن صلح و ثبات در منطقه خواهد بود
«کارن کاراپتیان» نخست وزیر ارمنستان نیز در این دیدار با اشاره به ضرورت توسعه روابط و همکاریهای دو کشور در بخشهای مختلف، گفت: باید از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در ایران و ارمنستان برای توسعه حداکثری همکاریهای اقتصادی و تجاری فیمابین، استفاده کنیم.
نخست وزیر ارمنستان با اشاره به ظرفیتها و پتانسیل خوب مناطق آزاد مرزی ایران و ارمنستان برای توسعه روابط اقتصادی دو کشور، خواستار حضور بیشتر شرکتها و سرمایهگذاران ایرانی در مناطق آزاد ارمنستان شد.
وی همکاری های سه جانبه ایران و ارمنستان با گرجستان در حوزه ترانزیت و با ترکمنستان در بخش انرژی را مهم دانست و بر لزوم تلاش بیشتر کمیسیون های مشترک همکاری دوکشور برای ساماندهی این مناسبات تاکید کرد.
کاراپتیان مواضع جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملل را در راستای توسعه روابط دوستانه میان کشورها برشمرد و گفت: موضعگیری متوازن ایران در راستای مسایل منطقه ضامن صلح و ثبات بیشتر در منطقه خواهد بود.
برچسبها: پاتوق رضا
سخنگوی دولت گفت: سپاه هم مدافع از ملت و مهاجم به تروریستهاست، به وجود آن افتخار میکنیم و استمرار و قوت او را قوت ملت میدانیم.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز سهشنبه(18 مهر) در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دولت درباره تذکر نمایندگان مبنی بر کم بودن حقوق بازنشستگان چه کاری انجام می دهد، گفت: تردید نکنید به هر میزان توانایی مالی داشته باشیم به آنها خدمت خواهیم کرد و همچون سال گذشته رقم ویژه ای برای بازنشستگان در نظر گرفته ایم.
سپاه ارگانی رسمی، انقلابی و ارزشی است
سخنگوی دولت درباره لفاظیهای اخیر آمریکا و طرح قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی، عنوان کرد: مواضع دولت نسبت به سپاه روشن است، سپاه یک ارگانی رسمی، انقلابی و ارزشی است و یکی از مولفه های قدرت برای دفاع از ملت است.
وی تاکید کرد: مردم هیچگاه شجاعت و ایثار سپاه را در دفاع از کشور فراموش نمیکنند و جهان باید با چشم واقعبینانه دفاع سپاه در برابر تهاجم تروریست ها به ویژه داعش را تایید کند که میکند.
وی اظهار کرد: سپاه هم مدافع از ملت و هم مهاجم به تروریست هاست، اگر آمریکا این اقدام را انجام دهد خودش را در صف تروریست ها قرار می دهد.
نوبخت خاطرنشان کرد: همه باید به سپاه مباهات کنیم و جهان و بشریت هم باید از سپاه برای مبارزه با تروریسم قدردانی کند، هر کشوری که نسبت به سپاه این موضع را داشته باشد در مواضع با تروریست ها مشترک می شود، ما همواره به وجود سپاه افتخار می کنیم و استمرار و قوت آن را قوت مردم می دانیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش بودجه سپاه پاسداران، گفت: این افزایش بودجه مصوبه مجلس شورای اسلامی است و شورای نگهبان هم آن را تایید کرده است.
ادعای دست داشتن دولت در ماجرای بالا رفتن نرخ ازر تهمت است
نوبخت درباره بالا رفتن نرخ دلار و سکه و ادعای دست داشتن دولت در ماجرای جبران کسری بودجه، گفت: سیاست دولت این نیست که پول ملی تضعیف شود، با کاهش ارزش ریال در برابر دلار مخالف هستیم و سیاست مدیریت نرخ ارز شناور است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: نرخ دلار کاهش پیدا خواهد کرد، سال گذشته هم دلار بالا رفت و من به عنوان سخنگو گفتم که کاهش پیدا می کند و کرد.
وی تاکید کرد: سیاست دولت کاهش نرخ تورم است و این یک تهمت به دولت است که میگویند در این امر دست دارد، آقای رئیسجمهور در جلسات اقتصادی نسبت به افزایش قیمت دلار نسبت به ریال بسیار حساس است و تذکر می دهد.
نوبخت با بیان اینکه ما غالبا این حرفها را از کسانی میشنویم که در انعکاس تشنج حرفهای ترامپ و کشاندن آن به داخل محابایی ندارند، اظهار کرد: بر کسی پوشیده نیست که دولت آمریکا چگونه است؛ ممکن است پایان هفته ترامپ حرفهایی بزند این نباید باعث آشفتگی کشور ما شود، ما باثبات هستیم و در سختترین شرایط اقتصاد خود را کنترل میکنیم. باید همه در برابر یک آدم هرزگو متحد باشیم.
وی ادامه داد: این برجام هیچ کاری هم نکرده باشد به سال 92 نگاه کنید کدام کشور منزوی بود و امروز چه کسی منزوی است، امروز ایران به عنوان یک کشور پایبند به تعهدات بینالمللی قابل احترام است و آمریکا مورد احترام نیست. ما حقانیت خود را به جهان ثابت کردیم.
نوبخت تصریح کرد: هر زمانی که لازم باشد به قبل از برجام بازگردیم با قدرت برمی گردیم و دنیا هم این را می داند، دولت خواهان تقلیل ارزش پول ملی و افزایش قیمت دلار نیست.
مردم کُرد سرمایه ای بزرگ و محبوب ما هستند
وی درباره حضور رئیس جمهور در نشست سه جانیه ایران و ترکیه و عراق در خصوص اقلیم کردستان گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران یکپارچگی کشور همسایه ما عراق است، مردم کرد سرمایه ای بزرگ و محبوب ما هستند و یکی از با شرافت ترین اقوام ایرانی اند.
سخنگوی دولت ادامه داد: ما مردم اقلیم کردستان را دوست داریم و از مسئولان آن انتظار داریم به گونه ای عمل کنند که مردم خوب آنجا در آسیب قرار نگیرند. دولت عراق از ما کمک خواست و معتقدیم باید به این کشور کمک کنیم و یک هماهنگی بین ایران ترکیه وجود دارد. هر زمانی که لازم باشد جلسات مشترکی ایجاد شود، دولت آمادگی دارد.
نوبخت با اشاره به سفر اردوغان به تهران گفت: سفر رئیسجمهور ترکیه به ایران در خصوص اقلیم کردستان بود. ما هیچگاه راضی نمیشویم که سیاستهای ما موجب آسیب مردم اقلیم کردستان شود
باید منتظر گزارش وزارت اطلاعات درباره دری اصفهانی باشیم
نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات وزارت امور خارجه درباره دری اصفهانی گفت: مباحث جاسوسی از وظایف وزارت اطلاعات است، همانگونه که گزارشهای و شهادت وزیر اطلاعات در مورد مباحث جاسوسی فرزندان یکی از روسای قوا قبول کردیم که واقعا هم باید قبول کنیم، پاسخ این سوال را هم واگذار کنیم که وزیر اطلاعات به عنوان گزارش نهاد اطلاعاتی به ما و جامعه بدهد.
اعتبار دولت برای اربعین
سخنگوی دولت در واکنش به گران شدن نرخ بلیط اتوبوسها در مراسم اربعین، گفت: اتوبوسرانها معتقدند که در مراسم اربعین تنها زائران را به مرزها منتقل میکنند و به صورت خالی باز میگردند و نمیتوانند ضرر کنند، دولت هم در این شرایط نمی تواند تحکم داشته باشد که شما ضرر کنید؛ ما برای اربعین اعتبار خاصی در نظر گرفتیم و در اختیار وزارت کشور است.
نوبخت درباره حساسیت رئیسجمهور به پدیده فساد گفت: خط قرمزی برای رئیس دولت در برخورد با فساد وجود ندارد و این را هم نشان داده است. دولت، مجلس و قوه قضائیه باید با فساد مبارزه کنند، باید اعتماد کنیم و این فرصت را به قوه قضائیه بدهیم که با استقلال به پرونده ها ورود و رسیدگی کند، انتظار دیگر این است که این قوه مستقل کنش ها و واکنش هایش به گونه ای باشد که شبهه سیاسی بودن به آن نزنند، آن وقت هم بحث اصلی مبارزه با فساد مخدوش می شود و هم آثار سویی بر جامعه می گذارد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: باید بین سران سه قوا اتحاد باشد. مردم هم همین را میخواهند. عده ای در آن سر دنیا آمریکا حرفهایی میزند و در داخل هم عدهای دیگر همانها را تکرار میکنند. اختلاف سران سه قوه نگرانی بین مردم را بیشتر میکند.
وی در ادامه درباره لایحه بازنشستگی پیش از موعد گفت: در این مورد اطلاعات لازم را ندارم.
درباره وزارت نیرو به جمعبندی رسیدیم
نوبخت درباره معرفی دو وزیر علوم و نیرو و تاخیر دولت در این مورد، بیان کرد: درباره وزارت نیرو جمعبندی لازم انجام شده است، اما وزارت علوم حساس است و باید به دست کسی سپرده شود که ارکان نظام درباره وی اتفاق نظر داشته باشند.
وی تاکید کرد: مسؤلان عالی رتبه نظام درباره وزیر این وزارتخانه حساس هستند و قصد داریم مانند گذشته نشود که چند نفر معرفی شوند و رأی نیاورند.
پرونده برادر جهانگیری ارتباطی به این دولت ندارد
سخنگوی دولت درباره بازداشت برادر معاون اول رئیسجمهور گفت: در این مورد شاهد روح بزرگ و خویشتنداری آقای جهانگیری بودیم که با صراحت به قوه قضائیه اعلام کرد که هر چه میخواهید دنبال کنید، این موضوع هیچ ارتباطی به دولت ندارد و موضوعاتی که دوستان دنبال میکنند مربوط به قبل از دولت یازدهم است.
حرفهای آمریکا در قبال برجام نباید موضع جهان تلقی شود
سخنگوی دولت درباره ادعای غربیها پیرامون مذاکره بر سر قدرت موشکی، گفت: به هیچ وجه قدرت موشکی ما قابل مذاکره نیست؛ ما برای افزایش قدرت دفاعی هر جایی که لازم بدانیم تخصیص اعتبار بیشتری میدهیم؛ آن کسی که برای خروج از برجام تلاش میکند آمریکا و هم فکرانش هستند و ما نباید این طرز فکر را تقویت کنیم.
وی ادامه داد: یک کشور مخالف برجام است و این موضع نباید موضع جهان تلقی شود. آمریکا، با این کارهایش مردم کشورش و جهان را به زحمت میاندازد، این کشور گاف زیاد میدهد، اما ما میتوانیم عقلانی رفتار کنیم.
اصلاح نظام بانکی و اقدامات دولت در این راستا
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره اصلاح نظام بانکی، خاطر نشان کرد: برای اصلاح نظام بانکی مجموعهای از فعالیتها در دست اقدام بوده و بحث نرخ سود بانکی و تقلیل معوقات بانکها انجام خواهد شد.
نوبخت در پاسخ به سوالی درباره اینکه اگر برجام تایید شود آیا در مورد سایر موارد اختلاف ایران آماده مذاکره است، گفت: تصمیم گیری در این مورد بر عهده مسئولان عالی نظام است و تصمیشان پخته، با تعقل و فکر خواهد بود.
برچسبها: پاتوق رضا
آیتالله مهدویکنی میگوید: بعد از اینکه انتخابات تمام شد و آراء اعلام شد و جناب آقای خامنهای به ریاست جمهوری انتخاب شدند، هیئت دولت را تشکیل دادیم.
به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ انتخابات سوم ریاست جمهوری در حالی برگزار شد که پس از شهادت شهیدان رجایی و باهنر، کابینه موقت به مسئولیت آیتالله مهدویکنی تشکیل شده بود و در شرایط حساس و بحرانی امور اجرایی کشور را بر عهده داشت. آیتالله مهدویکنی که خود از نامزدهای سومین دوره ریاستجمهوری بود در کتاب خاطراتش که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است درباره انتخاب آیتالله خامنهای در 10 مهر ماه 1360 توسط مردم میگوید: «در جریان ریاستجمهوری آیتالله خامنهای، آنچه به یادم مانده است، این است که پس از شهادت آقای باهنر و آقای رجایی، بحث ریاست جمهوری جداً مطرح بود. روزی ما در راهروی مجلس، جلسهای داشتیم. جلسه غیر رسمی بود، در آن جلسه: من، مقام معظم رهبری، جناب آقای هاشمی و جناب آقای موسوی اردبیلی بودیم. ظاهراً حاج احمد آقا هم بودند. دوستان در آن جلسه به آقای خامنهای پیشنهاد دادند که شما نامزد ریاست جمهوری بشوید. ایشان گفتند من به چند جهت نمیپذیرم؛ یکی اینکه من بیمار هستم. من تازه از بیمارستان آمدهام (به خاطر همان جریان انفجار) و آمادگی ندارم. مسئله دوم اینکه خوب نیست دو تا روحانی ریاست قوه مجریه را داشته باشند. آقای مهدویکنی که نخستوزیر هستند، من هم رئیسجمهور بشوم؛ دو تا آخوند خوب نیست. مردم میگویند همه چیز را خودشان قبضه کردهاند.
جهت سوم اینکه اگر قبول بکنم دلم میخواهد کسی نخستوزیر باشد که بتوانم با او چون و چرا داشته باشم، مهدوی برادر بزرگ ماست. ما نمیتوانیم از او پاسخ بخواهیم. این تعبیر ایشان در آن وقت بود. من اطلاع ندارم در آن موقع جامعه مدرسین چه میگفتند. شاید جامعه مدرسین به خاطر همان سابقه موضعگیری سلبی امام در قبال کاندیداتوری روحانیون در انتخابات اول ریاست جمهوری، آنها نیز در اینجا پیشقدم نبودند. جناب آقای خامنهای هم این طور میفرمودند.
بنده در پاسخ ایشان گفتم که الان بهتر از شما کسی نیست و این اشکالهای شما وارد نیست؛ اما اشکال اول که آخوند و ملا نباید کار اجرایی بکند، زیرا حکومت، حکومت آخوندی می شود، این اشکال وارد نیست، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم حکومت آخوندی شده، ما دیگر نمیتوانیم بگوییم نیست. قوه قضائیه روحانی است، ریاست مجلس روحانی است، بسیاری از مسئولیتهای دیگر روحانی است، از همه بالاتر رهبر هم روحانی است، چه اشکال دارد که رئیسجمهوری نیز روحانی باشد. در این اوضاع آنچه مهم است مدیریت صحیح، خدمت به مردم و انقلاب و رفع مشکلات مردم است. اما در مورد اشکال دیگر که کسالت بود، گفتم که انشاءالله حالتان خوب میشود، البته زیاد روی آن تکیه نکردیم. تکیه اصلی ما روی مسئله روحانی بودن بود.
اما اینکه آیا مهدوی باشد یا نباشد، من دو تا پاسخ دادم؛ اولا من اگر هم برادر بزرگ باشم نشان دادهام که روح ناسازگاری ندارم. این طور نیست که تکروی داشته باشم هر چه خودم میپسندم انجام بدهم. من اهل دعوا و استبداد نیستم. مسئله دیگر هم این بود که گفتم اگر شما از بودن من خیلی ناراحت هستید من استعفا میدهم، که شما ناراحت نباشید و هیچ دغدغهای نداشته باشید. گفتند نه، نمیشود شما استعفا بدهید! آقای موسوی اردبیلی گفتند یعنی چه؟ تو میخواهی استعفا بدهی که چه بشود؟ گفتم بالاخره دنبال کار دیگری میرویم. کار که در دنیا کم نیست. لزومی ندارد بنده نخستوزیر باشم. ایشان اصرار میکردند که نه ! نمیشود. گفتم نه! میشود. حالا میبینید که میشود. بالاخره به اینجا که رسید تقریباً همه قبول کردند و نتیجهاش این شد که پس از انتخابات بنده استعفا بدهم. قرار شد که بنده و جناب آقای دکتر شیبانی و آقای عسگراولادی به منظور احتیاط نیز نامزد ریاستجمهوری شویم.
در آن ایام که ما به حسب ظاهر نامزد ریاستجمهوری شدیم از برادران نهضت آزادی؛ آقای مهندس بازرگان و آقای صباغیان به دفتر نخستوزیری آمدند و گفتند اگر شما جداً نامزد هستید ما آمادهایم برای شما تبلیغ کنیم. من گفتم اولا نامزدی من صوری است و جدی نیست و ثانیاً اگر جدی هم بود من علاقهای به تبلیغ و تأیید شما نداشتم. بالاخره یک روز قبل از انتخابات چون به حسب ظاهر من نیز نامزد شده بودم مثل سایر کاندیداها مصاحبه کردم، منتها من به جای اینکه برنامه خود را بیان کنم، کلیات وظایف ریاستجمهوری و اهمیت نقش رئیسجمهوری را بیان کردم.
گرچه آن موقع برای رئيسجمهور در قانون اساسی نقش زیادی قائل نبودند و نخستوزیر در امور اجرایی مسئولیت بیشتری داشت؛ ولی من با تشریح اصولی از قانون اساسی نقش رئیسجمهور را خیلی بالا بردم. خود آیتالله خامنهای فرمودند تو خیلی خوب صحبت کردی. در پایان هم گفتم اما با تمام این حرفها بنده فکر میکنم بهترین کسی که این نقش را میتواند ایفا بکند آیتالله خامنهای هستند. بنابراین بنده الان اعلام انصراف میکنم و از ملت میخواهم به ایشان رأی بدهند.
فردای آن روز (روز رأی گیری و انتخابات)، آقای هاشمی زنگ زدند و گفتند: چرا نشستهای؟ یک عده دارند به نام تو رأی میدهند. چون متوجه نشدهاند که تو انصراف دادهای. گفتم حالا چطور میشود، یک چند نفری هم به نام ما رأی بدهند، ما هم بگوییم چند نفر به ما رای دادهاند. گفت نه! خوب نیست. رأیها متفرق میشود. ایشان گفتند اگر مصلحت بدانید الان یک مصاحبه بکنید، بالاخره نصف روز باقی مانده. گفتم اشکال ندارد. یک مصاحبه رادیو، تلویزیونی کردم و در آنجا مردم را بیشتر تشویق کردم و گفتم مردم! ممکن است شما ناراحتیهایی داشته باشید، بعضیها به خاطر پارهای از حوادث برایشان ناراحتی پیش آمده باشد، ولی شما که با انقلاب قهر نکردهاید، با امام که قهر نکردهاید. ممکن است بنده بدیهایی کرده باشم، آنها را به پای من بگذارید، ولی بیاید در انتخابات شرکت کنید و به خصوص رأی بدهید. هر چه رأی، بیشتر باشد بهتر است، به آقای خامنهای رأی بدهید. بعضیها به من گفتند این حرفهای بعدازظهر تو، در روحیه آنها که نمیخواستند رای بدهند اثرات خوبی داشت و در انتخابات شرکت کردند. این مصاحبه در ساعت ۲ بعدازظهر پخش شد.
بعد از اینکه انتخابات تمام شد و آراء اعلام شد و جناب آقای خامنهای به ریاست جمهوری انتخاب شدند، هیئت دولت را تشکیل دادیم. من به خاطر اینکه نظر همه اعضا را جلب کرده باشم، گفتم حال دیگر انتخابات انجام شده و رئیسجمهوری هم معلوم شده. من بنا دارم استعفا بدهم. شماها هم قهراً موافقید و در دولت بعدی هم شاید باشید، شاید هم نباشید آن دیگر به من ربطی ندارد، آنها هم از این امر استقبال کردند. بنده همان جا استعفانامه خودم را نوشتم و برای جناب آقای خامنهای فرستادم. با اینکه هنوز حکم آیتالله خامنهای از طرف امام به طور رسمی تنفیذ نشده بود. به هر حال ما بلافاصله استعفا کردیم و به رادیو و تلویزیون دادیم تا آن را قرائت کنند. مضمون استعفانامه این بود که با توجه به مسئولیت بزرگی که رئیسجمهور دارند و بایستی در انتخاب وزرا و اداره مملکت دستشان باز باشد، بنابراین نخستوزیر و هیئت دولت استعفای خود را رسماً اعلام میدارد تا شما برای انتخاب وزرا دستتان باز باشد و دولتی را که میتوانید با آن کار کنید، انتخاب کنید و تا تنفیذ حکم ریاستجمهوری از سوی امام و تعیین دولت جدید با رأی اعتماد مجلس، وظایف محوله را انجام خواهیم داد.»
برچسبها: پاتوق رضا
نیروهای عراقی رشته کوههای "مکحول"، حد فاصل سه استان "صلاح الدین"، "کرکوک" و "دیالی" را از لوث گروه تروریستی داعش آزاد کردند.
به گزارش حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیروهای عراقی در ادامه پیشرویهای خود در عملیات آزادسازی "الحویجه"، رشته کوههای "مکحول"، حد فاصل سه استان "صلاح الدین"، "کرکوک" و "دیالی" را از لوث گروه تروریستی داعش آزاد کردند.
برچسبها: پاتوق رضا
امیر سرتیپ دوم ساعدی به فرماندهی منطقه پدافند هوایی تهران منصوب شد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر سرتیپ دوم ساعدی به فرماندهی منطقه پدافند هوایی تهران منصوب شد.
امیر ساعدی پیش از این فرمانده منطقه پدافند هوایی غرب کشور بود.
همچنین سرهنگ محمد رضا صادقی زاد به سمت فرماندهی منطقه پدافند هوایی غرب کشور منصوب شد.
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به مواضع مشترک ایران و ترکیه درباره همه پرسی کردستان عراق، گفت: نیروهای مسلح دو کشور از این پس همکاری های بیشتری در رزمایشهای مشترک خواهند داشت.
به گزارشحوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پس از دیدار با ژنرال حلوصی آکار رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: امیدورام این سفر موجبات نزدیکی نیروهای مسلح دو کشور و تقویت همکاری ها شود.
وی افزود: در خصوص تهدیدات مشترک دو کشور از جمله موضوع همهپرسی کردستان عراق که دو کشور مواضع مشترکی مبتنی بر حفظ تمامیت ارضی عراق دارند، مذاکرات انجام شد.
باقری ادامه داد: در خصوص توفیقات ارتش سوریه و هم پیمانان در پیروزی علیه داعش تبادل نظر شد تا شاهد رهایی این کشور از پدیده تروربسم باشیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در خصوص مبارزه با تروریسم و امنیت مرزهای مشترک و همکاری نیروهای مسلح دو کشور و کشورهای مسلمان برای کمک به مسلمانان مظلوم میانمار نیز مذاکراتی انجام شد.
سردار باقری بیان داشت: نیروهای مسلح دو کشور از این پس همکاریهای بیشتری در زمینه های آموزشی و رزمایش های مشترک خواهند داشت که با سفر آینده آقای اردوغان این همکاری ها بیشتر خواهد شد.
ژنرال خلوصی آکار نیز در این نشست با تشکر از دعوت سردار باقری جهت سفر به ایران، گفت: ترکیه و ایران سابقه دوستی و برادری دیرینه و تاریخی دارند.
وی افزود: در چارچوب مشترکات به طور متقابل برای موضوعات منطقه ای همکاری خواهیم کرد و علاوه بر همکاری های سیاسی و اقتصادی تلاش داریم همکاری های نظامی را نیز گسترش دهیم.
آکار خاطرنشان کرد: برای مبارزه با تروریسم و امنیت مرزها به طور ویژه همکاری خواهیم کرد.
برچسبها: پاتوق رضا
استاندار ایلام گفت: حدودا 100 هزار نفر برای سفر به کربلا و شرکت در مراسم تاسوعا و عاشورا حسینی از مرز مهران وارد عراق شدند.
محمدرضا مروارید استاندار ایلام در گفتوگو با خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بازگشت زائران تاسوعا و عاشورا از کربلای معلی، اظهار کرد: از عصر روز گذشته و صبح امروز، بازگشت زائرانی که در ایام تاسوعا و عاشورا به کربلا سفر کرده بودند، آغاز شده است.
وی افزود: حدودا 100 هزار نفر برای سفر به کربلا و شرکت در مراسم تاسوعا و عاشورا از مرز مهران وارد عراق شدند.
مروارید گفت: بازگشت این زائران یک یا دو روز طول میکشد و با وجودی که اکنون پایانه مرزی مهران شلوغ است، خوشبختانه مشکل خاصی وجود ندارد.
استاندار ایلام با بیان اینکه اکنون تعداد گیتهای داخلی پایانه مرزی مهران فعال است، ادامه داد: برای جمعیت فعلی زائران از همان تعداد گیتهای موجود استفاده میکنیم، اما در صورت لزوم برای تردد بهتر زائران از گیتهای بیشتری استفاده خواهیم کرد.
وی یادآور شد: همه زائرانی که به منظور شرکت در مراسم تاسوعا و عاشورا به کربلا سفر کردند، روادید داشتند البته چندین نفر قصد داشتند بدون ویزا از کشور خارج شوند که با مخالفت مواجه و مجبور به بازگشت شدند.
مروارید تصریح کرد: اکنون روند بازگشت زائران طبیعی است و اکثر زائران با تهیه ویزا به صورت کاروانی به عراق سفر کردند.
استاندار ایلام اضافه کرد: هنگام ورود زائران به کشور گذرنامهها و وسایل آنها برای حفظ مسائل امنیتی بررسی میشود.
برچسبها: پاتوق رضا