|
|
|
برچسبها: پاتوق رضا- حجتالاسلام والمسلمین محمد حسنی- امیر سرتیپ پوردستان-مبارزه در خلیج عدن 2 -رونمایی-,
پخش زنده صحن علنی خانه ملت امروز با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی به صورت رسمی افتتاح شد.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز با حضور علی لاریجانی، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، سامانه پخش زنده جلسات صحن علنی مجلس شورای اسلامی در بستر اینترنت به صورت رسمی افتتاح شد.
در این مراسم علی لاریجانی به افزایش سطح تعاملات رسانهها در بستر اینترنت اشاره کرد و گفت: امیدواریم خبرگزاری خانه ملت در آینده نزدیک با توجه به پتانسیلهای بالای مجلس شورای اسلامی در تولید اخبار در حوزه تصویری بیش از پیش در این بخش فعالیت داشته باشد.
این سامانه با امضای تفاهم نامه مشترک خبرگزاری خانه ملت با شرکت باران تلکام به مرحله اجرا رسیده است.
در این تفاهمنامه که به امضای مهدی کیایی مدیرعامل خبرگزاری خانه ملت و حسین تهرانی مدیرعامل شرکت آیو رسید، مقرر شد تمامی جلسات علنی مجلس شورای اسلامی به صورت زنده و تصویری در بستر اینترنت و از طریق سایت خبرگزاری خانه ملت پخش شود.
برچسبها: پاتوق رضا- مجلس
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه قصد ایجاد پایگاه نظامی در سوریه را ندارد.
سردار محمدعلی آسودی مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره این موضوع که آمریکایی ها قصد معکوس کردن مفهوم تروریست به سمت نیروهای مقاومت را دارند، اظهار داشت: این یک ادعای غیر عقلانی است و جهان نمیپذیرد چرا که کشورهای جبهه مقاومت از سوریه گرفته تا لبنان و یمن در حال دفاع از سرزمین و مردم خود هستند.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با بیان اینکه این کشورها قصد تجاوز به کشور دیگری را ندارند، گفت: عمده فعالیت کشورهایی چون سوریه، عراق، یمن، لبنان و فلسطین دفاع از سرزمین و مقابله با گروههای تروریستی است و همه دنیا هم میدانند که جبهه مقاومت در حال مقابله با متجاوزان است بنابراین این موضوع تروریستی خواندن جبهه مقاومت پذیرفتنی نیست.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر هم دلیل چنین ادعاهایی این است که حامیان تروریستها فکر میکردند که آنها توان تصرف عراق و سوریه و سپس ایران را دارند اما دیدیم که اتفاق به گونهای دیگر رقم خورد و این تروریستها بودند که شکست خورده و تمام مناطق تحت سیطره خود را از دست دادند؛ به طبع این شکست موجب ادعای چنین موضوعی شده است.
سردار آسودی با بیان اینکه آمریکا و متحدان منطقهایاش میلیاردها دلار برای گروههای تروریستی صرف میکنند و رسما پذیرفتند که این گروهها را ایجاد کردهاند؛ افزود: علت اصلی چنین صحبتهایی همین شکستهای گروههای تروریستی در عراق و سوریه است که بعد از گذشت 6 سال هنوز چیزی به دست نیاوردهاند. به نظر من این گونه ادعاها خریداری ندارد و هیچکس آن را نمیپذیرد.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دلیل نگرانی رژیم صهیونیستی از صلح سوریه چیست؟، گفت: در مذاکرات صلح زمانی گروههای تروریستی دست برتر را دارند و وارد میشوند که در آن زمان آمریکاییها و اسرائیلیها نگران نیستند اما در حال حاضر برگ برنده در دست جبهه مقاومت به دلیل پیروزی در میادین نبرد است بنابراین گروههای تروریستی ناچار به مذاکره هستند چون دست آنها خالی است.
وی درباره توان آمریکا برای اعمال نفوذ در این ماجرا، اظهار داشت: آنچه که از برایندها به دست میآید این است که آمریکاییها توان نفوذ ندارند، چرا که گروههای تروریستی با دست خالی پای میز مذاکره آمدهاند و نمیتوانند ادعایی کنند اما در طرف مقابل که سوریه و جبهه مقاومت حضور دارند به هیچ وجه سلطه آمریکا را قبول نمیکنند و آنها نمیتوانند هیچ اعمال نفوذی داشته باشند.
سردار آسودی ادامه داد: نگرانی رژیم اشغالگر قدس به این دلیل است که با تشکیل چنین گروههایی امنیت و آرامش خود را تأمین میکند تا جبهه مقاومت به سمت موضوع اصلی یعنی آزادسازی فلسطین نرود اما امروز که میبیند مشکل در میادین نبرد حل شده، میداند که اگر در میز مذاکره موضوع عراق و سوریه حل شود تمام تمرکز جبهه مقاومت به سمت فلسطین میرود، بنابراین این نگرانیها طبیعی است.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، تصریح کرد: امروز که همه مناطق تحت سیطره تروریستها آزاد شده و خود را تسلیم میکنند دیگر جنگ نیابتی باقی نمانده به همین دلیل رژیم صهیونیستی احساس خطر میکند که باز توجه جبهه مقاومت به سمت سرزمینهای اشغالی بازگردد.
سردار آسودی در پایان درباره ادعای جدید مقامات صهیونیستی مبنی بر ایجاد پایگاههای دریایی و هوایی توسط ایران در سوریه، گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه چنین قصدی نداشته و هر حضوری که از ایران در سوریه و عراق وجود دارد فقط مستشاری بوده و این بحث که قصد احداث پایگاه در این کشورها وجود دارد کذب محض است.
برچسبها: پاتوق رضا - پایگاه
دبیر شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان در زمان انتخابات با وجود برخی اصرارها برای تایید صلاحیت افراد هیچگاه تحت تاثیر شخصی قرار نگرفت.
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سياسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در مراسم گرامیداشت سالروز تاسیس شورای نگهبان قانون اساسی که عصر امروز (28 تیر) در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام جعفرصادق(ع) و امام باقر العلوم(ع) ناشران فرهنگ و اخلاق اسلامی اظهارداشت: این امامان عزیز با وجود تهدیدها و فشارها توانستند شاگردهایی را تربیت کنند و امروز احادیث آنها در کتابی مانند بحارالانوار که شامل بحثهای معنوی، حقوقی عبادی سیاسی و ... برای ما چراغ راه شده است.
وی با اشاره به تأسیس شورای نگهبان در سال 59، اظهار داشت: این شورا طی 37 سال همان وظایف قانونی خود را بر اساس قانون اساسی عملی کرده است.
آیت الله جنتی تصریح کرد: این نهاد توانست با آبرومندی مواضع خود را در حمایت از شرع و قانون حفظ کرده و تحت تاثیر هیچ جریانی قرار نگیرد.
شورای نگهبان در رعایت قانون هیچگاه مصلحت اندیشی نکرده است
دبیر شورای نگهبان بیان داشت: در بعد مسائل قانونی و مصوبات مجلس شورای اسلامی مشکلی نداشته و یا کم داشتهایم، مسائلی بوده که خلاف شرع و قانون تشخیص داده شده است، اما برخی اصرار به تصویب آن داشتند که شورای نگهبان هیچگاه مصلحت اندیشی نکرده و تنها بر اساس شرع و قانون حرکت کرده است.
وی با بیان اینکه بعد از مراجعات مکرر به امام راحل برای تصویب برخی مصوبات بر اساس مصلحت و نه قانون، مجمع تشخیص مصلت نظام تاسیس شد افزود: از آن پس قوانین رد شده در شورای نگهبان که قرار بود بر اساس مصلحت مصوب شود به این مجمع ارسال و تصویب میشد.
آیت الله جنتی با تاکید بر اینکه در زمان نظارت بر انتخابات نیز شورای نگهبان با مشکلاتی روبرو بود گفت: کم و بیش انتظاراتی از این شورا برای تایید صلاحیتها وجود داشت و هر کسی توقع تایید مراد خود را داشت تا جایی که برخی مقامات بالا نیز اصرار میکردند البته نمیگویم آنها سوء نیتی داشتند. اما شورای نگهبان تحت تاثیر هیچ کسی قرار نگرفت. اگر چه ناراحتیها، عقدهها و کدورتهایی پیدا شد که ما تحمل کرده و مواضع خود را با قدرت حفظ کردیم.
از داوطلبانی در سوابقشان مشکلاتی بود خواستیم انصراف بدهند
وی تاکید کرد: برخی داوطلبان در سوابقشان مشکلاتی وجود داشت که در ظاهر و میان مردم مشکلی نداشتند و ما باید آبرو داری میکردیم؛ لذا برای حفظ آبروی آنها خواستیم تا انصراف بدهند که گاهی افراد قبول میکردند و گاهی هم نه.
آیت الله جنتی با بیان اینکه گاهی مسائلی در انتخابات و غیر انتخابات مطرح میشود اظهار داشت: بر اساس اصل 57 قانون اساسی و ضواط شرعی، حکومت در جهان اسلام برای پیامبر اکرم (ص) بوده و بعد از آن بر عهده ائمه بوده و در زمان غیبت هم با ولی امر مسلمین است که نایب امام شناخه میشود و دیگران باید زیر نظر ایشان کار کنند.
برخی در قوه مجریه نمیتوانستند اصل اطاعت از ولی امر را بپذیرند
دبیر شورای نگهبان ادامه داد: بر این اساس سه قوه زیر نظر ولی امر هستند؛ اما برخی در قوه مجریه گاهی در گذشته نمیتوانستند این اصل را بپذیرند و بیان میکردند که باید ما حکومت کنیم و اگر کسی نظری داشت که نپسندیدیم آن را اجرا نمیکنیم. البته این نظر و طبع در کسانی که صاحب قدرت میشوند در همه دنیا وجود دارد و در این قسمت است که بسیاری مشکلات پیش میآید و متاسفانه این موضوع هنوز برای بسیاری جا نیفتاده است.
آیت الله جنتی تاکید کرد: در بحث ولایت فقیه همه باید از لحاظ شرعی تسلیم ایشان بوده و نظر وی را قبول کنند. حتی اگر آن را خلاف مصلحت بدانند مانند زمان ائمه (ع).
دبیر شورای نگهبان گفت: برخی در گذشته میگفتند دو حکومت نمی تواند در یک کشور باشد یعنی خودشان را حاکم دانسته و نمیخواستند حکومت دیگری باشد اگر چه این نظر را به صورت صریح بیان نمیکردند.
برخی میخواستند ولایت نظر آنان را بپذیرد
وی اذعان داشت: آنها میخواستند ولایت فقیه نظر آنها را بپذیرد؛ ولی امر حاکم است و رئیس جمهوری در مسائل اجرایی اختیاری دارد مطمئنا با تنفیذ مقام معظم رهبری بوده و باید تابع ایشان باشد پس ما تنها یک حکومت داریم. البته هنوز در این زمینه کم و بیش مشکلاتی وجود دارد و وجود خواهد داشت. لذا از شما مهمانان میخواهم یک حالت بصیرت افزایی داشته باشد.
دبیر شورای نگهبان با اشاره به مشکلات میان کشورمان با آمریکا گفت: اکنون باید چه کنیم، آیا مانند زمان امام راحل آنها را دشمن خود دانسته و روی پای خود بایستیم؟ تحریمها را تحمل کرده و عظمت خود را حفظ کنیم؟ اما برخی بدون سوءنیت میگویند که مصلحت کشور این نیست و باید برای حل مشکلات اقتصادی از آمریکا کمک گرفت زیر به تنهایی نمیتوان مشکلات را حل و با فقر مبارزه کرد.
وی با تاکید بر اینکه اکنون بین این دو نظر چه تصمیمی باید گرفت، افزود: مقام معظم رهبری منحصرا اقتصاد مقاومتی را رفع مشکل اعلام کردهاند و اگر ما با آنها کنار بیایم آمریکاییها صدها توقع دارند در حالی که زیر بناها و موقعیت ما را هم قبول ندارند.
استقلال و نجات کشور وجود ولایت فقیه است
آیت الله جنتی اظهار داشت: امکان اینکه ما بتوانیم با آنها کنار بیاییم وجود ندارد و برای این کار باید از مبانی انقلابی خود دست برداریم البته برخی میخواهند با عناوین گوناگون چنین مواضعی را قبول نکنند.
وی گفت: اگر انقلاب اسلامی بخواهد سر پا بماند باید بر روی مواضع خود بایستیم زیرا مشکلات مانند تحریم و اقتصادی قابل حل است، مردم ما نیز تا کنون امتحان خود را به خوبی پس دادهاند.
آیت الله جنتی تصریح کرد: در گذشته برخی میخواستند حاکم مطلق باشند و در عمل ولایت فقیه قبول نداشتند اما استقلال و نجات کشور در وجود ولایت فقیه است.
دبیر شورای نگهبان خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری تا کنون نشان دادهاند که هوشیارانه دشمنیها و راه مبارزه با آن را شناختهاند و بر دهان دشمن زدهاند و باید این مواضع حفظ شود.
اضافه میشود در اين مراسم آيتالله محمد يزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، محسن رضایی دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، ناصر سراج رئيس سازمان بازرسی كل كشور، حسن قشقاوی معاون پارلمانی وزير خارجه، حسينعلی اميری معاون پارلمانی رئيس جمهور، مصطفی كواكبيان، غلامرضا تاجگردون، مجتبی ذوالنور، غلامرضا كاتب از نمايندگان مجلس و ... حضور داشتند.
برچسبها: پاتوق رضا- شورای نگهبان
ارتش کره شمالی با اقدامات فنی که روی موشک تائپودونگ انجام داده توانسته این موشک را جهت شلیک به نقاط دور دست آماده کند.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه هستهای و موشکی کره شمالی یکی از موضوعات اصلی مورد تقابل و تنش بین امریکا و کره شمالی است.
امریکا دست کم از 30 سال پیش با برنامه موشکی کره شمالی مخالفت کرده و در این زمینه اقدامات زیادی در راستای محدودسازی پیونگ یانگ انجام داده است.کره شمالی در مقابل اعلام کرده است که ایجاد محدودیت برای پیونگ یانگ در عرصههای هستهای و موشکی اهمیتی ندارد و تنها دشمنی امپریالیسم امریکایی را اثبات میکند.
اما ارتش کره شمالی در راستای ایجاد بازدارندگی از هرگونه حمله نظامی مبادرت به ساخت انواع موشکهای بالستیک کرده است.
یکی از موشکهایی که ارتش کره شمالی در اختیار دارد؛ موشک بالستیک راهبردی تائپودونگ است که نقش تأثیرگذار و چشمگیری را در قدرت بازدارندگی کره شمالی ایفا میکند.
موشکهای تائپودونگ در صورتی که چرخه آزمایش موفقیتآمیز خود را به طور کامل طی کند میتواند سواحل غرب امریکا را خاکستر کند و از بین ببرد.
طراحی و ساخت موشک بالستیک تائپودونگ به گواه کارشناسان از دهه 80 میلادی آغاز شده و یک دهه پرفشار برای موفقیت آن صرف شده است.گزارش منابع رسانهای حاکی از آن است که دو کشور صاحب ایده در حوزه نظامی برای ساخت موشک تائپودونگ به دانشمندان کره شمالی کمک کردهاند.
وبگاه میلیتاری ووکیسی در این زمینه میگوید: ارتش کره شمالی برای طراحی و ساخت موشک بالستیک قاره پیمای تائپودونگ از چین و روسیه کمک گرفته است.
این وبگاه با اشاره به گزارشهای دولت ایالات متحده امریکا درباره برنامه موشکی کره شمالی عنوان داشت: دونالد رامفسفلد خبر آزمایش موشک بالستیک تائپودونگ _2 را در سال 2006 میلادی داده بود.
درباره برد موشکهای بالستیک تائپودونگ گزارشهای متفاوتی وجود دارد. برخی کارشناسان نظامی معتقدند که برد این موشکها بین 4 هزار و 210 تا 6 هزار و 210 مایل است و برخی رسانهها نیز برد این موشکهای بالستیک را بین 5 هزار و 500 تا 10 هزار کیلومتر عنوان میکنند.
وبگاه میلیتاری ووکیسی درباره خصوصیات و برد موشکهای بالستیک تائپودونگ میگوید: این موشک بالستیک از نوع زمین به زمین قاره پیماست که میتواند اهداف دور دست را مورد اصابت قرار دهد و میتواند اهدافی در ژاپن، گوام (یکی از پایگاههای نظامی مهم امریکا در منطقه شرق آسیا در گوام است)، ژاپن، آلاسکا ، هند و استرالیا را مورد اصابت قرار دهد.
این وبگاه میافزاید: سرجنگی موشک تائپودونگ _ 2 بین 700 تا 1000 کیلوگرم است و طراحی لانچر آن کانونشیال (بومی یا سنتی) است.
وبگاه میلیتاری ووکیسی درباره تعداد آزمایشهای این موشک بالستیک مدعی شد: موشک بالستیک تائپودونگ-2 حدفاصل سالهای 2006 تا 2012 سه بار شلیک شده که هر سه شلیک با شکست مواجه شده است.
منابع رسانه ای غربی مدعی هستند که کره شمالی در ساخت موتور موشک بالستیک تائپودونگ با شکست مواجه شده و همین موضوع دلیل شکست های پرتاب این موشک شده است.
اما در ماههای اخیر بارها کره شمالی با انجام آزمایش موشکی نشان داده که اینگونه ادعاها دست کم در 3 ماه اخیر درست نبوده است.
نکته قابل توجه دیگری که درباره موشکهای بالستیک کلاس تائپودونگ وجود دارد این است که موشکهای مذکور قابلیت حمل سرجنگی هستهای و متعارف را دارند و کره شمالی به دنبال سوار کردن سرجنگی هستهای بر روی این موشک است.
برچسبها: پاتوق رضا- موشک
یالات متحده آمریکا تمام تلاش خود را برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران و شکستن حریم برجام میکند، اما سیاستمداران جهان بر این باورند که آنها قادر به ترک این توافق نخواهند بود.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،؛ دونالد ترامپ که 7 ماه از حضورش در کاخ سفید میگذرد در کارزارهای انتخابی خود بارها در خصوص خروج از توافق نامههای چندجانبه بینالمللی سخن گفت که البته پس از تثبت جایگاهش در مسند ریاست جمهوری به برخی از این وعدههای عمل کرد و برخی از این سخنان همچون لفاظیهای او در قبال برجام و پاره کردن آن همچنان در قالب شعار انتخاباتی باقی ماند.
ترامپ در این مدت تمام تلاش خود را کرد تا با بهانههای گوناگون ایران را به نقض برجام متهم کند و کارش تا جایی پیش رفت که سخن از بازنگری مذاکرات بین المللی برنامه جامع اقدام مشترک سخن گفت. اما در نهایت چارهای جز سر فرود آوردن مقابل اجماع جهانی برای اجرای برجام نداشت. اما اینکه چرا سناتورهای آمریکایی و رئیس جمهور این کشور با تمام تلاشی که میکنند، نمیتوانند از توافق هستهای ایران و 5+1 خارج شوند، سخنی است که در این گزارش به آن پرداخته خواهد شد.
برجام محصول دیپلماسی چندجانبهگرایانه بود
برجام، توافقی جهانی و چند جانبه است که طرفین بر اساس مصالح ملی و بینالملل به آن پیوستهاند. شورای امنیت نیز با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ بر این توافق صحه گذاشته و ضمانتهای اجرایی آن را مستحکم کرده است لذا احتمال بازنگری یکجانبه از سوی آمریکا و یا هیچ کشور دیگری در آن وجود ندارد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز در پاسخ به سوال خبرنگار سیبیاس تاکید کرد که برجام یک توافقنامه چندجانبه است که مورد تائید شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت. این توافقنامه یک توافقنامه دوجانبه نیست که بتوان از آن خارج شد یا درباره آن مذاکره مجدد انجام داد.
فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی بارها این مسأله را متذکر شده که برجام توافقی دوجانبه نیست. بنابراین مورد حمایت اروپا است که حمایت سازمان ملل هم آن را تضمین می کند. برای تمام مدت این قرارداد که 10 سال است من به شخصه نقش تضمینی را ایفا می کنم که تمام طرف های قرارداد وظیفه خود را انجام دهند. این مطمئنا به نفع اروپا است.»
نکته دیگر اینکه آمریکا پیش از این میتوانست در تحریمهای ظالمانه خود علیه ایران به یک اجماع جهانی دست یابد. در حالی که اکنون کشورهایی که قبلا با سیاستهای آنان همراه بودند، دیگر تمایلی برای ادامه راه با آمریکا در دشمنی با ایران ندارند. همپیمانان سابق ایالات متحده مانند اتحادیه اروپا، روسیه، چین، ژاپن و.. امروز از شرکای اصلی ایران به شمار میروند و به برتری ایران به عنوان کشوری تعیین کننده اذعان دارند.
از منظر سیاسی با وجود رقابت ریاست جمهوری جدید در دو کشور طرف این قرارداد، حداقل دو طرف دیگر یعنی چین و روسیه در حفظ برجام متعهد هستند. با عدم قطعیت واشنگتن در حفظ این قرارداد، سه طرف دیگر یعنی فرانسه، آلمان و انگلستان نقشی اساسی در رهبری اصلی برجام را ایفا خواهند کرد.
چرا بریتانیا باید به برجام پایبند باشد؟
برای حفظ پایبندی تزلزل ناپذیر اروپا بر روی این قرارداد، این سه کشور اروپایی مسئولیتی منحصربه فرد خواهند داشت. در چنین وضعیتی، با توجه به اینکه تا دو تا سه سال آینده بریتانیا باید از اتحادیه اروپا خارج شود، شرایط برای بریتانیا بسیار پیچیده خواهد بود. پس تداوم برجام به وضوح به نفع بریتانیا است به خصوص که ایران یک مشتری بالقوه قابل توجه از نظر تجارت، بیمه و خدمات مالی برای آن ها است. آیا نخست وزیر بریتانیا با توجه به روابط ویژه این کشور با آمریکا می تواند به اندازه کافی برای ترامپ استدلال فراهم کند که او را از گرفتن یک ژست و حرکت غیرقابل برگشت بازدارد؟ یا اینکه آغاز خروج از اروپا باعث می شود بریتانیا در کنار آمریکایی قرار گیرد که دولت جدیدش حساسیت بسیار زیادی برای در خطر قرار دادن برجام دارد؟ در حال حاضر شرط بستن روی موقعیت نهایی بریتانیا بسیار سخت است.
شرایط پایبندی آلمان و فرانسه به برجام
برای آلمان، ایران یک شریک تجاری و سرمایه گذاری قابل توجه و همچنین یک متحد قابل اعتماد و قدیمی در خاورمیانه است. این امر باعث می شود که آن ها بدون شک پای برجام بایستند. اما فرانسه چه؟ بین بریتانیا و آلمان، فرانسه می تواند به نقشی محوری دست پیدا کند. همانطور که در سال 2003 و در زمان جنگ با عراق، فرانسه توانایی خود را در چندین مورد از مقاومت در برابر فشارهای ایالات متحده نشان داد، از سوی دیگر در طول مذاکرات برجام و حتی در زمان پایان آن، پاریس بود که اشاره می کرد توافق صورت گرفته را بهترین توافق ممکن نمی داند. با این حال از آن زمان، برجام اثرگذاری خود را در کاستن شبح جنگ در خاورمیانه نشان داده است.
اذعان مقامات آمریکایی به پایبندی ایران در برجام
رکس تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا در نامه خود اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران به تعهداتش به توافق هستهای دو سال پیش پایبند بوده است. جيمز ماتيس، وزير دفاع امريكا نيز در تازهترين اظهارنظر خود در اين باره اذعان كرد: ايران به مفاد توافق هستهای پايبند بوده و اين توافق همچنان پابرجاست. اين تمام آن چيزی است كه میتوانم درباره برجام بگويم.
انزوای امريكا با خروج از برجام
آدام شيف عضو ارشد كميته اطلاعات مجلس نمايندگان آمريكا به دونالد ترامپ هشدار داده كه خروج از برجام، سبب انزوای ايالات متحده در جهان خواهد شد. «آدام شيف» در توئيتر خود نوشت: «شكستن توافق هستهای ايران توسط دولت ترامپ، اشتباهی بزرگ خواهد بود.» اين عضو دموكرات كنگره افزود: خروج از برجام توسط دولت ترامپ سبب رها شدن دوباره برنامه هستهای ايران و انزوای امريكا خواهد شد.
«بن رودز» معاون مشاور امنيت ملی امريكا در دولت اوباما با بيان اينكه منظور ترامپ از نقض روح برجام را نمیداند، گفت: كاخ سفيد نمیتواند از بهانههایی چون «تروريسم» و «برنامه موشكی» براي به هم زدن برجام استفاده كند. وی كه با شبكه «انبیسی» صحبت میكرد، با بيان اينكه ايران به برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) پايبند بوده، در واکنش به اظهارات «دونالد ترامپ» كه گفته بود ايران به «روح توافق» پايبند نبوده، اظهارداشت: «نمیدانم رئيسجمهور ترامپ در مورد چه صحبت میكند.»
رفتار چندگانه ترامپ در خصوص برجام
ترام در مواجهه با برجام چاره ای جز رویارویی با واقعیت ندارد و به احتمال زیاد مجبور است بخش های زیادی از وعده های خود را فراموش کند. اظهارات ترامپ درباره ایران و برجام به شکلی آشکار متضاد است، او گاهی اوقات نشان می دهد که می خواهد برجام را پاره کند، زمانی دیگر در نظر دارد که شرایط را برای مذاکره مجدد فراهم کند و جایی دیگر ترجیح می دهد که تحریم های یکجانبه واشنگتن در قبال تهران وجود نداشته باشد تا کسب و کارهای آمریکایی بتوانند در بازار ایران به رقابت بپردازند. اما با توجه به خصومت فراگیر و تثبیت شده کنگره ایالات متحده نسبت به ایران، همراه با قاب های ذهنی رئیس جمهور و همراهانش در مورد این موضوع، زنجیره اتفاقات چشم انداز خروج آمریکا از برجام را محتمل کرده است.
چنین رویدادی به خودی خود به معنی پایان برجام نیست، اگر شش طرف دیگر یعنی چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا و البته ایران تصمیم به ایستادن پای این معامله بگیرند. این پیکربندی جدید، به شکلی آشکار آمریکا را به اوایل سال های 2000 خواهد برد، زمانی که ایران قادر به تجارت معمول با باقی جهان به غیر از ایالات متحده بود.
آخرین رمقهای آمریکا برای مقابله با ایران
امریکا میداند خروج یکجانبه از برجام هزینههای سنگینی را برای آنها به همراه خواهد داشت، این کشور به همراه عربستان و اسرائیل برای از بین بردن توافق هستهای به دنبال این هستند تا با افزایش فشار و اعمال تحریمهایی به بهانههای واهی مانند حمایت ایران از تروریسم، مسائل منطقهای، موشکی و... به نحوی دیگر کشورمان را تحت فشار قرار دهد.
و با همین رویکرد بار دیگر 18 فرد و نهاد را در لیست تحریمهای خود قرار داد. این 18 فرد و نهاد در خصوص ارتباط با برنامه موشکی ایران و دیگر فعالیتهای غیر هستهای این کشور در لیست تحریمهای واشنگتن علیه تهران قرار گرفتند. وزارت خزانهداری آمریکا طی بیانیهای، دلیل اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را «توسعه برنامه موشکی بالستیک» و «ایجاد تنش در منطقه» اعلام کرد.
در این بیانیه، دلیل تحریم ۱۸ فرد و نهاد جدید نیز حمایت فنی و لجستیکی از برنامه موشکی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان شده است. طبق بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، دارایی این افراد و نهادها در آمریکا توقیف شده و از ورود آنها به آمریکا و تعامل اشخاص و شرکتهای آمریکایی با آنها جلوگیری خواهد شد. همچنین افراد و شرکتهایی که با آنها داد و ستد کنند نیز در معرض تحریم قرار خواهند گرفت.
پاسخ مناسب ایران در صورت خروج امریکا از برجام
محمد جواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به رفتارهای یکطرفه آمریکایی با تاکید بر اینکه برجام حاصل اجماع جهانی است و خروج آمریکا به تنهایی نمی تواند آن را زیر سوال ببرد افزود: برجام یک توافق چند جانبه است و توافقهای چندجانبه را نمیتوان برای مذاکره مجدد بازگشایی کرد. وی گفت: در صورت تصمیم آمریکا به خروج یکجانبه از برجام ایران گزینههای زیادی روی میز دارد. نمی توان از طریق مواضع زیاده خواهانه به یک توافقنامه رسید، چه توافقنامه دوجانبه و چه توافقنامه چند جانبه، چرا که توافقنامه هسته ای، یک توافقنامه چندجانبه است.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: این توافقنامه شامل همه آن چیزهایی نیست که ما می خواستیم و نیز قطعا شامل همه چیزهایی نیست که آمریکا می خواست. این توافقنامه دربرگیرنده حداقل هایی بود که باعث شد همه بگویند«باشد» این چیزی نبود که ما می خواستیم، این چیزی بود که ما به آن دست یافتیم و این توافقنامه به نگرانی اصلی ما پاسخ می دهد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران برجام به گفته سیاستمداران بینالمللی از قویترین اسناد حقوقی بینالمللی در دهههای اخیر است که محصولش صلح و امنیت بدون وقوع جنگ بوده است. آمریکا هر چند در شکستن حریم برجام دست و پا میزند، اما قطعا در این مسیر راه به جایی نخواهد برد چرا که ایران بزرگ، جایگاه مقتدارانه خود را از آنچه آمریکاییها آن را قدرت میپندارند، بدست نیاورده است؛ بلکه به پشتوانه رهبریهای داهیانه مقام معظم رهبری و همراهی مردم بصیر و هوشیار خود کسب کرده است. لذا آمریکاییها باید بدانند در مسیر 40 ساله برای منزوی کردن ایران در جامعه جهانی، به آخر خط رسیدهاند و سناتورهای آمریکایی هرآنچه داشتند به میدان آوردند اما نتیجهاش آن شد که اثر سختیهای تحریم روز به روز بر ایران کمرنگ تر میشود.
برچسبها: پاتوق رضا - هسته ای - امریکا
ایسنا نوشت: مسئول روابط عمومی کل سپاه تصریح کرد: اگر آنطور که در حوزه موشکی و شلیک موشک به سوی مواضع داعش اطلاع رسانی کردیم، در عرصه سازندگی نیز عمل کنیم، ملت ایران با نقش پذیری و اقدامات سپاه در این حوزه بیش از پیش آشنا شده و آن را تحسین میکنند.
سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه در سومین همایش و کارگروه تخصصی روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) که در سالن همایش های گروه تخصصی سپاسد برگزار شد با اشاره به نقش وجایگاه روابط عمومی و اطلاع رسانی در فعالیت های سپاه گفت: در سال های اخیر، با پیشرفت علم و فناوری و گسترش رسانه ها از سویی و نیز طیف گسترده هجمه هایی که از سوی معاندین و دشمنان انقلاب اسلامی بر علیه نظام و نهادهای انقلابی همچون سپاه صورت می پذیرد، اهمیت و جایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی در سپاه بیش از پیش نمایان می شود.
وی با اشاره به اقتدار سپاه در عرصه های دفاعی، به ویژه در حوزه موشکی و جایگاه موضوع اطلاع رسانی در برجسته سازی این نمادهای عزت آفرین، تصریح کرد: به طور مثال در حمله موشکی سپاه به مراکز فرماندهی تروریستهای تکفیری که اخیرا صورت گرفت، با انجام اقدامات رسانه ای و اطلاع رسانی دقیق، آحاد ملت ایران عملکرد مقتدرانه سپاه را تحسین کردند.
سخنگوی سپاه با مقایسه سمت و سوی هجمه های دشمنان به سپاه در گذشته با مقطع کنونی، با بیان اینکه هجمه سیاسی برعلیه سپاه دیگر نخ نما شده است، تصریح کرد: در گذشته هجمهها علیه سپاه به طور عمده در حوزه سیاسی و نظامی بود، اما امروزبه دلیل توان بازدارنده و اقتدار دفاعی ما که دوست و دشمن به آن اذعان دارند، این هجمهها متوجه فعالیتهای عرصه سازندگی شده و با کلید واژهی " ورود سپاه به عرصه اقتصادی" دنبال میشود.
وی افزود: امروز شاهدیم که رسانه های معاند و متاسفانه برخی در داخل کشور، فعالیتهای سپاه در عرصه ی سازندگی را اقتصادی و با نگاه منفعت طلبانه معرفی می کنند، در حالی که حضور و نقش آفرینی سپاه در این عرصه تنها با هدف خدمت به مردم و سازندگی و آبادانی ایران اسلامی صورت گرفته وسپاه هیچ گونه نگاه کاسب کارانه ای را در این عرصه دنبال نمی کند.
مسئول روابط عمومی کل سپاه با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی فعالیتهای عرصه سازندگی همچون عرصه های دفاعی تصریح کرد: اگر آنطور که در حوزه موشکی و شلیک موشک به سوی مواضع داعش اطلاع رسانی کردیم، در عرصه سازندگی نیز عمل کنیم، ملت ایران با نقش پذیری و اقدامات و نیز دستاوردهای ارزنده ای که سپاه در حوزه سازندگی برای کشور به ارمغان آورده است بیش از پیش آشنا شده و اینگونه اقدامات که محصولی جز آسایش مردم را در پی ندارد را تحسین می کنند و بد خواهان دیگر نمی توانند از این طریق به سپاه هجمه وارد کنند.
سردار شریف در پایان با تاکید بر اینکه استقلال در حوزه نظامی و امنیتی با استقلال در حوزه اقتصادی تفاوتی ندارد، اضافه کرد: همانگونه که مجاهدت و ایثار رزمندگان در دوران دفاع مقدس را با نشر فرهنگ ایثار و شهادت اشاعه و گسترش یافت، در سایر عرصه های خدمت رسانی و مجاهدت همچون سازندگی که ثمرات بی بدیل و ارزشمندی را برای مردم و نظام اسلامی ما به همراه داشته می بایست اطلاع رسانی صورت پذیرد.
برچسبها: پاتوق رضا- موشک , سپاه پاسداران ,نظامی ,
هدف ترکیه، رقابت جدی با ایران است | حضور و نفوذ ترکیه در خلیج فارس لزوما تقابل با ایران نیست
بین الملل > خاورمیانه - یک کارشناس مسائل ترکیه معتقد است که وضعیت این کشور در منطقه با چالش جدی روبه رو است و می گوید: در نگاه کلی با توجه به ژئوپلتیک منطقه پیرامون ترکیه و مواجهه عینی این کشور با بحران هویتی قومی و شدت و ضعف تصمیم گیریهای خارجی میتوان گفت سیاست های دولت ترکیه در داخل و عرصه بیرونی با تنگناهای جدی مواجه است.
زهره نوروزپور: یک سال از کودتای ترکیه گذشت، در یک سال گذشته این کشور دستخوش اتفاقات سیاسی اساسی بوده است. از بگیر و ببند مقامات نظامی و روزنامه نگار تا خفقان آزادی بیان و تغییر قانون اساسی، در چند روز گذشته ترکیه شاهد تظاهرات گسترده علیه سیاست های اردوغان بوده است این تظاهرات که با نام عدالت شکل گرفته است، اعتراض به وضعیت دموکراسی و فضای بسته سیاسی این کشور است، از طرفی دیگر دولت حزب عدالت توسعه در قطر موضع بحث کارشنانسان و بازیگران منطقه ای شده است، کما اینکه این حضور نظامی در سوریه هم چشمگیر است، در خصوص این مسائل با سیامک کاکایی کارشناس مسائل ترکیه گفتگو کرده ایم که از نظر می گذرانید:
یک سال از کودتای 15 ژوئیه 2016 در ترکیه گذشت، از آن پس اوضاع داخلی ترکیه روی خوشی ندید، تقریبا 4 روز است که تظاهرات علیه اردوغان شدت گرفته به نام عدالت، احزاب برای هم خط و نشان می کشند، وضعیت داخلی ترکیه را چه طور ارزیابی می کنید.
در این یک سال ساخت سیاسی در ترکیه دستخوش تحولات جدی و عمیقی شده است. اول اینکه یک فرصت مهمی برای شخص رجب طیب اردوغان پیش امد؛ اصلاحات در قانون اساسی که پیرو آن همه پرسی قانون اساسی انجام شد. در واقع نظام سیاسی ترکیه از پارلمانی به ریاستی تغییرپیدا کرد، این در چارچوب یک نگرش خاص بود که از سال ها پیش اردوغان به دنبال این بود که این چنین سیستمی را به وجود بیاورد . دامنه صلاحیت و اختیارات رییس جمهور در نظام های ریاستی بیشتر از نظام پارلمانی است. این امکانات مهمی به شیوه قدرت و حکومت داری شخص اردوغان داده است و خیلی از منتقدان معتقدند که همه پرسی اصلاحات حالت لب به لب بود، یعنی میزان ارای مخالفان بیشتر به چشم میخورد تا مثبت، حدود 51 به 49 بود، که این درصد برای یک همه پرسی و تغییر قانون اساسی میزان خیلی پایینی بود. که از این منظر از سوی منتقدان مورد نقد بسیاری قرار گرفت. آن ها معتقدند که این وضعیت دامنه انحصار قدرت را در دستان شخص رئیسی جمهوری بیشتر می کند.
در یک سال اخیر پساکودتا شیوه مقابله با مخالفان در ترکیه از سوی دولت خیلی جدی شده است. شامل محدودیت در فضای رسانه ای، دستگیری و بازداشت های گسترده، تحت عناوین مقابله با تروریسم، مقابله با جناح و گروه گولن، همین طور مقابله و بازداشت گسترده روزنامه نگاران وجود داشته است و یک فضای سیاسی بسته ایجاد کرد. در روزهای گذشته انکارا و استانبول شاهد تظاهرات گسترده بود و یکی از درخواست های جدی طیف مقابل هم این بوده است که در یک سال گذشته شرایط سیاسی در ترکیه نزول پیدا کرده است. این وضعیت با انحصار های جدی ازسوی دولت در قدرت، سیاست و حکومت منجر شده است و در محیط درونی فضای بسته تری فراهم اورده است. این مسائل فضای رقابتی و تنفس سیاسی در ترکیه را محدود کرده است. یکی از انتقادهای اصلی اتحادیه اروپا به ترکیه و درخواست ها برای تعلیق مذاکرات ناشی از چنین تنگنای سیاسی بوده است.
به نظر شما این فضای داخلی ترکیه در سیاست خارجی اردوغان چه تاثیری داشته است؟ با طرح این سوال که حزب حاکم ترکیه بار دیگر نیروی نظامی به قطر اعزام کرد. اردوغان در قطر و بحران خلیج فارس به دنبال چیست؟
ترکیه در سیاست خارجی منطقه ای خود در خاورمیانه در حال یک نوع بازنگری است. به دلیل اینکه در سال های گذشته، زمانی که انقلاب های عربی و نا ارامی ها در برخی از کشورهای عربی شکل گرفت، منجر به نوعی پسرفت در تحرکات منطقه ای ترکیه شد . به خصوص دخالت ترکیه در سوریه بیشتر این کشور را در تنگنا قرار داد. به همین دلیل مقام های ترکیه به دنبال یک بازنگری در رفتار و دیپلماسی خودشان در خاورمیانه هستند. برای ترکیه بسیار مهم است که درحوزه خلیج فارس نفوذ بیشتری پیدا کند. شاید یکی از مهمترین حلقه اتصال ترکیه در منطقه از منظر اقتصادی حضور پیمان کاران ترکیه در کشورهای عربی خلیج فارس و استفاده از سرمایه های عربی در نشست ها و قراردادهایی که بین ترکیه با کشورهای حوزه خلیج فارس بسته شده، مد نظر بوده است. اما در حال حاضر بر اساس توافقی که پیش تر بین قطر و ترکیه انجام شده است، اردوغان یک نگاه نظامی هم چاشنی رفتار دیپلماسی خارجی خود در منطقه کرده است که این هم همزمان شده با تنش بین عربستان و قطر و اعزام نیرو ی نظامی که ترکیه به قطر داشته است و این مساله موجب ناخرسندی جدی عربستان در ارتباط با سیاست خارجی ترکیه در قبال قطر و عربستان در حوزه خلیج فارس شده است.
به نظر می رسد که ترکیه این هدف را هم دنبال می کند که یک رقیب منطقه ای جدی ایران باقی بماند ترکیه در منطقه خلیج فارس به دنبال نفوذ بیشتر و عملی تر در عرصه اقتصادی و نظامی است و این تحرک در این حوزه برای سیاست خارجی ترکیه تعریف جدیدی پیدا کرده است. هرچند دلخوری هایی که بین عربستان و ترکیه به وجود ّامده است شاید عمیق نباشد به همین دلیل مقام های ترکیه در نظر دارند رایزنی بیشتری را در حوزه خلیج فارس انجام دهند. به هر حال مکانیزم رفتار ایران و ترکیه و نوع منافعی که این دو کشور دنبال می کنند متفاوت است ولی به نظر نمی رسد که در حوزه خلیج فارس نگاهی به روش "تقابلی نظامی" ترکیه یا ترکیه با ایران و از این دست موضوعات باشد. ماندن ترکیه در ارتباط با مساله قطر خوشایند عربستان نخواهد بود. به هرحال یک تنش هایی در این حوزه وجود دارد که ترکیه هم تلاش می کند بتواند در وضعیت پیش امده منافعی که برای خودش تعریف کرده است را تعقیب کند. و به یک نقطه تعادل و میانجی در رفتار مخاصمه جویانه کشورهای عربی منطقه تبدیل شود تا توان تاثیر گذاری دیپلماسی خارجی خود را به نمایش گذارد اگر چه تا کنون چنین نبوده است.
در حوزه کردی چه طور؟ با توجه به بلندپروازی های اقلیم و تلاش برای برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان، ترکیه چه طور می تواند مساله کردها را حل کند؟ با کردهای سوریه در جنگ است و همین طور شمال عراق با پ.ک.ک، از طرفی هم بارزانی مدعی استقلال است. آیا اردوغان می تواند این فضا را نفع خود تغییر دهد؟ یا اینکه بارزانی را متقاعد کند؟ به طور کلی ارزیابی شما از این وضعیت سیاسی ترکیه چیست؟
ترکیه در ارتباط با مساله کردها در داخل و همسایگان خودش در سوریه و عراق با چالشهای جدی مواجه است. افزایش مطالبه کردی به خصوص در سوریه ترکیه را در تنگنای جدی قرار داده است. پیش تر ترکیه اعلام کرده است که این کشور با هرگونه تلاش برای اقلیم سازی کردی در سوریه مخالف است و حتی به عنوان خط قرمز نام برده است. در کلام و سخنان اردوغان همیشه این موضع دیده شده است. اعزام نیروی نظامی ترکیه به سوریه هم موید همین برداشت و سیاستی است که ترکیه اتخاذ کرده است.
ترکیه تحرکات کردها در سوریه را علیه منافع ملی خودش می داند و قابل پیشینی است که این روش تقابل جویی در این جبهه همچنان ادامه داشته باشد و این مساله به یکی از نقاط اختلاف ترکیه و امریکا تبدیل شده است. ترکیه نسبت به رفتاری که آمریکا با کردهای سوریه داشته به طور جدی انتقاد کرده است.
اما در در عراق شرایط متفاوت است. سالهای گذشته بیشترین روابط ترکیه با کردهای عراق بوده است تا دولت بغداد و این مورد انتقاد دولت بغداد قرار گرفته است. قراردادهایی که در زمینه فروش نفت و سرمایه گذاری هایی که در این بخش بین ترکیه و کردستان شکل گرفته، از جمله مواردی است که دولت بغداد مورد انتقاد قرار داده و این مساله را در جهت تضعیف حاکمیت ملی عراق تلقی کرده است.
در ارتباط با بحث همه پرسی سیاست اعلامی ترکیه ان است که عراق یکپارچه باشد، ترکیه مخالف برگزاری همه پرسی و جدایی کردستان است. این مساله را در چشم انداز پیش رو در تقابل با نوع نگرش خودش در منطقه می بیند. به نظر میرسد که حداقل به شکل اعلامی و سیاسی درواقع این انتقاد ترکیه نسبت به منطقه کردستان عراق پابرجا باقی بماند.
آیا شرایط کلی منطقه به نفع اردوغان پیش رفته است؟
اردوغان در عرصه سیاسی و اجتماعی ترکیه با چالش های جدی مواجه است. اگر مخالفت ها و انتقاد ها از سوی جبهه سیاسی منتقد و کردها به همین منوال پیش رود این مساله می تواند آینده سیاسی اردوغان را با چالش جدی مواجه کند. اردوغان تلاش دارد که بتواند برای مدت طولانی بر کرسی و مسند ریاست جمهوری با اقتداری که تعریف شده برای ان، تکیه بزند. با توجه به این موضوع، افزایش چنین اعتراض های درونی، تاثیرات منفی بر محیط سیاسی ترکیه خواهد گذاشت و به ضرر اردوغان تمام خواهد شد.
ترکیه یک بازیگر مهم منطقه ای است. تلاش اردوغان بیشتر بر تحرکات سیاست خارجی است. به همین دلیل حضورترکیه در خلیج فارس پررنگ شده است و در آینده با عربستان رایزنی خواهد کرد. همین طور به سمت رایزنی های بیشتر در حوزه خلیج فارس و منطقه حرکت می کند. در عرصه منطقه ای رقابت جدی با ایران دارد و تلاش می کند در ارتباط با سوریه به عنوان بازیگر ایفای نقش کند اگرچه نتوانسته است نظام سیاسی سوریه را تغییر دهد و سیاست هایش در ایجاد ناارامی و تقابل نظامی با شکست رو به رو شده است و به نتیجه دلخواه نرسیده است. اکنون نیت اردوغان این است که در عرصه رایزنی ها یکی از حلقه های تاثیر گذار در سوریه باشد و در این ارتباط هم قابل پیشبینی است که ترکیه با حساسیت بیشتری تحولات سوریه را تعقیب و دنبال کند. با اینکه ترکیه رقیب منطقه ای ایران است اما فرصت های رابطه خوب با تهران را هم از دست نمی دهد.
در نگاه کلی با توجه به ژئوپلیتیک منطقه پیرامون ترکیه و مواجهه عینی این کشور با بحران هویتی قومی و شدت و ضعف تصمیم گیریهای خارجی میتوان گفت سیاست های دولت ترکیه در داخل و عرصه بیرونی با تنگناهای جدی مواجه است.
موضوعات مرتبط: اجتماعی
برچسبها: پاتوق رضا- ترکیه - رجب طیب اردوغان - خلیج فارس - ,