همزمان با آغاز ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» نوسانهای احتمالی قیمت نفت دو روی سکه از روابط نفتی «تهران-واشنگتن» را رقم میزند که یک روی آن، طرفداری دو طرف از قیمت بالای نفت است.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، «استقلال انرژی» مهمترین سیاست نفتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا است، سیاستی که این روزها روسیه به عنوان بزرگترین کشور تولیدکننده غیر نفتی اوپک و عربستان سعودی در کنار عراق و ایران هم از آن طرفداری میکنند.
با این حساب و کتاب ساده، باید نام «دونالد ترامپ» را در ردیف طرفداران نفت گران نوشت اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا باید از یک سو بودن سیاستهای نفتی «تهران-واشنگتن» برای بالا رفتن و بالا ماندن قیمت نفت به عنوان یک تهدید یاد کرد و یا فرصت؟
تولید نفت آمریکا در طول حدود سه سال گذشته تاکنون که قیمت نفت خام در بازار حتی سطوح کمتر از ۳۰ دلار به ازای هر بشکه را تجربه کرد نه تنها کاهش نیافته که حتی با افزایش هم همراه شده و حتی هزینههای تولید شیل اویلها و یا نفت خامهای نامتعارف آمریکا با کاهشی قابل توجه همراه شده است.
هم اکنون بخش عمده تولید شیل اویلهای آمریکا که از آن به عنوان یک بلا برای نفت تولیدی اوپکیها یاد میشود در پنج منطقه متمرکز بوده و از مناطق «باکن»، «ایگل فورد»، «نیو برارا»، «پرمین دلاور» و «پرمین میدلند» به عنوان پنج منطقه اصلی تولید شیل اویل آمریکا نام برد.
نکته قابل توجه آن است که آخرین برآوردهای موسسات معتبر بینالمللی نشان میدهد که هزینه تولید شیل اویل آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی به کمتر از ۴۰ دلار به ازای هر بشکه رسیده به طوریکه صرفا در منطقه باکن هزینه تولید شیل اویل حدود ۳۱ دلار به ازای هر بشکه کاهش یافته است.
در طول سه سال گذشته سقوط قیمت نفت نه تنها هزینههای تولید از شیل اویلها در آمریکا را بالا نبرده که با افزایش کارآیی و بهبود عملکرد در مراحل مختلف حفاری، تکمیل و تولید چاهها تولید افزایش یافته و به تناسب آن ضریب بازیافت برداشت نفت هم با افزایش همراه شده است.
رمزگشایی از روابط نفتی تهران-واشنگتن
کاهش هزینه تولید نفت در آمریکا یک زنگ خطر برای ایران و سایر کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک به شمار میرود و قطعا با توجه به سیاست استقلال انرژی ترامپ، آمریکاییها برای تحقق اهداف افزایش تولید نفت خود به قیمتهای بالای نفت نیاز دارند.
این افزایش قیمت نفت چنانچه با توافق کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در بازار و در دوران ریاست جمهوری ترامپ اتفاق بیافتد تقریبا منافع تمامی کشورهای تولیدکننده تامین می شود و در صورت سقوط قیمت نفت، قطعا آمریکاییها همچون دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» به دنبال ایجاد یک شوک روانی در بازار نفت با تحریم برخی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ نفت جهان همچون ایران و روسیه خواهند بود که در این صورت سناریوی آن روی سکه سیاستهای کثیف نفتی آمریکاییها آشکار خواهد شد.
همزمان با این تحولات، کنگره آمریکا در آستانه آغاز دوره ریاست جمهوری ترامپ، مجوزی برای شرکتهای نفتی آمریکایی برای عرضه هشت میلیون بشکه نفت تجاری ذخیره شده در سه نقطه آمریکا همچون تگزاس و لوئیزیانا صادر کرده است.
شرط تحقق رویای استقلال انرژی ترامپ
سیدمحمدعلی خطیبی درباره مجوز کنگره آمریکا به شرکتهای نفتی برای عرضه هشت میلیون بشکه نفت ذخیرهسازی شده در انبارهای نفت این کشور به بازار، گفت: این مصوبه کنگره آمریکا یک سیاست و تصمیم تجاری بوده تا سیاسی، زیرا آمریکا به دنبال تقویت و افزایش قیمت نفت خام در بازار است.
نماینده سابق ایران در اوپک با اعلام اینکه آمریکا به طرح کاهش تولید نفت کشورهای عضو و غیر عضو اوپک نپیوسته است اما این به منزله تلاش و برنامه آمریکا برای پایین نگاه داشتن قیمت نفت در بازار نیست، تصریح کرد: آمریکا برای تحقق اهداف خود در حوزه نفت و انرژی به قیمتهای بالا نیاز دارد.
مدیر اسبق امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در طول سه سال گذشته آمریکا هزینه تولید نفت از ذخایر نامتعارف و یا به اصلاح شیل اویلها را به شدت کاهش داده است، اظهار داشت: پیشتر هزینه تولید یک بشکه نفت شیل در امریکا حدود ۶۰ تا ۸۰ دلار بود که هم اکنون این هزینه تولید به ۳۵ تا ۴۰ دلار در هر بشکه کاهش یافته است.
این تحلیلگر بازار نفت و انرژی با یادآوری اینکه قطعا سقوط قیمت طلای سیاه به زیان آمریکاییها خواهد بود و آمریکا طرفدار قیمتهای متوسط و رو به بالا در بازار نفت است، بیان کرد: با افزایش قیمت نفت به بیش از ۵۰ دلار، آمریکا میتواند نسبت به سرمایه گذاری و افزایش تولید از ذخایر شیل اویل خود ادامه دهد.
وی با یادآوری اینکه ثبات قیمت نفت در سطوح بالا میتواند کمکی برای توسعه صنعت نفت آمریکا و افزایش تولید شیل اویلها بکند، افزود: بر این اساس عرضه هشت میلیون بشکه نفت ذخیره شده در انبارهای نفتی آمریکا یک سیاست کاملا تجاری است.
«ترامپ» در صف طرفدار نفت گران ایستاد
خطیبی در پاسخ به این پرسش که سیاست «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری جدید آمریکا استقلال انرژی این کشور و افزایش تولید شیل اویلها با هدف کاهش وابستگی نفتی آمریکا است؟ توضیح داد: هم اکنون متوسط مصرف روزانه نفت خام در آمریکا معادل ۱۸ تا ۱۹ میلیون بشکه در روز است.
نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه متوسط تولید نفت خام آمریکا هم روزانه کمتر از ۱۰ میلیون بشکه در روز برآورد میشود، تاکید کرد: به عبارت دیگر هم اکنون آمریکا نصف تولید خود تقاضا برای مصرف نفت دارد و این کشور در کوتاه مدت هم نمی تواند این شکاف عرضه و تقاضا را پر کند.
مدیر اسبق امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه افزایش تولید نفت آمریکا صرفا با شعار افزایش نمییابد، افزود: شرکتهای آمریکایی برای تحقق اهداف افزایش تولید به سرمایه گذاریهای جدید نیاز دارند که این سرمایه گذاریها در گروی ثبات قیمت نفت خام در سطوح بالا است.
این تحلیلگر بازار نفت و انرژی با یادآوری اینکه عملا در سطوح پایین قیمت نفت، شرکتهای آمریکایی تمایلی برای افزایش تولید نفت به ویژه شیل اویل ندارند، گفت: بر اساس برنامه اداره اطلاعات انرژی آمریکا تولید نفت این کشور پیش بینی شده در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
وی با بیان اینکه آمریکا با افزایش تولید ۱۰۰ هزار بشکهای در کوتاه و میان مدت نمیتواند به استقلال انرژی دست یابد، یادآور شد: در مجموع سیاست جمهوری خواهان آمریکایی به صورت سنتی افزایش قیمت نفت بوده و هرگاه جمهوری خواهان بر سر کار بوده اند قیمتهای نفت در سطح بالا قرار داشته است.
خطیبی با اعلام اینکه افزایش قیمت نفت به بشکهای بیش از ۶۰ دلار میتواند برای شرکتهای نفتی آمریکا به منظور انجام سرمایه گذاریهای جدید جذاب و مطلوب باشد، تبیین کرد: قیمت پایین نفت به نفع آمریکاییها نیست.نماینده سابق ایران در اوپک در پایان با بیان اینکه افزایش فعالیتهای شرکتها در دوران ریاست جمهوری ترامپ میتواند به افزایش تقاضای انرژی در آمریکا کمک کند، خاطرنشان کرد: این افزایش تقاضا نه تنها در بازار نفت بلکه برای ذغال سنگ، گاز طبیعی و فرآوردههای نفتی اتفاق خواهد افتاد.
برچسبها: پاتوق رضا- دونالد ترامپ ترامپ نفت خام نفت خبرگزاری دانشجو-,
فرمانده قرارگاه عملیاتی شمالغرب ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه ایران اسلامی بعنوان برترین قدرت نظامی منطقه و خاورمیانه شناخته می شود، گفت: امروز، ارتش در حفظ و اقتدار انقلاب و حراست از کیان اسلامی نقشی تعیین کننده دارد.
امیر سرتیپ دوم کیومرث شریفی در مراسم تودیع و معارفه فرمانده سابق و جدید پادگان 03 شهید برخورداری شهرستان عجب شیر از انقلاب اسلامی به عنوان یکی از قدرتمندترین وبی نظیرترین انقلاب ها در جهان نام برد و اضافه کرد: داشتن رهبری قوی و آگاه به امور زمان، حضور مردمی آگاه در صحنه و حضور ارتشی قوی و مردمی از ویژگی های اصلی و وجه تمایز انقلاب ایران نسبت به سایر انقلاب هاست.
وی با اشاره به اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران حرف اول را در منطقه می زند افزود: نیروهای مسلح ولایت مدار ایران اسلامی جان برکف و در صف اول دفاع از کشور هستند.
امیر سرتیپ دوم شریفی با بیان اینکه شهدای نیروهای مسلح در برابر استکبار و شیاطین، کشور را بیمه کرده افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران بعنوان یک ارتش نمونه، مورد عنایت فرمانده معظم کل قوا بوده و باید قدردان این محبت الهی باشیم.
وی با بیان اینکه در طول هشت سال دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران 2میلیون و 500 هزار سرباز در مراکز آموزشی و پادگان های کشور تربیت کرده، افزود: با بررسی ارتش کشورهای جهان مشخص می شود که مهم ترین شاخصه ارتش جمهوری اسلامی ایران تدین آن است و به فرموده فرمانده معظم کل قوا، امروز ارتش ایران یک ارتش متدین بوده که یکی از نشانه های آن تقدیم 48 هزار شهید به انقلاب و نظام است.
سرتیپ دوم شریفی گفت: امروز هم جوانان جان برکف ارتش جمهوری اسلامی ایران در صف مدافعان حرم قرار گرفته و در سایر عرصه ها نیز همواره آماده دفاع از انقلاب و آرمان های امام راحل و شهدا هستند.
وی همچنین بیان کرد: از دیگر شاخصه های ارتش جمهوری اسلامی ایران ولایتمداری است و امروز ارتش جان بر کف در رکاب رهبر معظم انقلاب آماده اجرای هرنوع مأموریت است
برچسبها: پاتوق رضا- فرمانده قرارگاه عملیاتی شمالغرب ارتش-حفظ و اقتدار انقلاب -,
احمد امیرآبادی عضو هیات رئیسه مجلس پیش از پایان جلسه علنی روز دوشنبه مجلس این بیانیه را که به امضای 241 نماینده رسیده است را قرائت کرد.
در این بیانیه آمده است:
قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران با کارکنان سلحشور، جوان، مومن و با تجربه خود که افتخار سنگربانی و دفاع از حریم آسمان میهن عزیز اسلامی را عهده دار می باشند، با هدف نمایش اقتدار پدافند هوایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، رزمایش مدافعان آسمان ولایت 7 را در حوزه های مختلف در سطح منطقه جنوب کشور به اجرا گذاشتند.
امروز ملت بزرگوار ایران اسلامی قدرشناس همت و تلاش فرزندان خویش در نیروهای مسلح بوده و توفیق فرزندان خود را در ارتش جمهوری اسلامی ایران در فراهم کردن امنیت مرزهای گسترده میهن عزیز را زمینه ساز پیشرفت جامعه، رفاه و عدالت، سرافرازی و عزت دنیا و آخرت می دانند.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تلاش های صادقانه و مجاهدت های خستگی ناپذیر این عزیزان قدردانی کرده و امیدواریم باتوکل به خداوند و عنایت خاصه از طرف حضرت ولیعصر (عج) و تحت فرماندهی معظم کل قوا همواره موفق و منصور باشند
برچسبها: پاتوق رضا- تقدیر - نماینده مجلس - رزمایش پدافند هوایی -,
رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی فقدان آیت الله هاشمی رفسنجانی را یک ضایعه بزرگ دانست.
محمدمهدی زاهدی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تسلیت درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به جامعه کرمانیان، گفت: ایشان سابقه مبارزاتی در پیروزی انقلاب اسلامی، سوابق انقلابی، مدیریت دفاع مقدس، حضور ایشان در ریاست جمهوری و ... دارند و همواره درهر مقامی که ایشان حضور داشتند، منشاء خیر و برکت برای نظام و کشور بوده است.
وی آیت الله هاشمی رفسنجانی را یکی از معتمدین امام راحل دانست و اظهار کرد: یکی از ویژگی های بارز ایشان این بود که بارها و حتی در این روزهای اخیر به صراحت وفاداری و بیعتشان با مقام معظم رهبری را اعلام فرمودند.
نماینده مردم کرمان و راور تاکید کرد: فقدان ایشان را یک ضایعه میدانیم و به مردم کرمان و هموطنان عزیزمان در سراسر کشور تسلیت عرض می کنیم.
برچسبها: پاتوق رضا- درگذشت هاشمی رفسنجانی -,
تهران – ایرنا – خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و از پیشگامان انقلاب اسلامی، بازتابی گسترده در رسانه های خارجی داشت و بلافاصله به خبر اول در رسانه های مجازِی، نوشتاری، دیداری و شنیداری تبدیل شد.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری های فرانسه، رویترز، آسوشیتدپرس، بی.بی.سی، نشریات ایندپندنت و نیویورک تایمز و دیگر رسانه های بین المللی و تصویری از جمله الجزیره بلافاصله خبر درگذشت آیت الله رفسنجانی را بازتاب دادند.
آسوشیتدپرس در این رابطه با اشاره به اینکه آیت الله رفسنجانی عصر یکشنبه به علت عارضه قلبی در بیمارستان بستری شده بود، نوشت : وی که از سال 1989 تا 1997 در مقام ریاست جمهوری فعالیت کرده، از جمله سیاستمداران پیشرو و با نفوذ ایرانی بوده است.
برچسبها: پاتوق رضا- هاشمی رفسنجانی ایران انقلاب -,
رکنا: رئیس پلیس بین الملل ناجا از دستگیری و استرداد یکی از عوامل اصلی پرونده فساد نفتی به کشور خبر داد و گفت : فرد مذکور در یکی از کشورهای آمریکای مرکزی ردیابی، دستگیر و به مقامات قضائی کشور تحویل داده شد.
سردار «مسعود رضوانی» از شناسایی و دستگیری یکی از عوامل اصلی پرونده بزرگ فساد نفتی خبر داد و گفت: پیرو اعلام و درخواست مقامات قضائی از پلیس Police بین الملل در خصوص ردیابی و استرداد یکی از عوامل اصلی پرونده بزرگ فساد نفتی، موضوع در دستورکار این پلیس قرار گرفت.
وی افزود: پیرو پیگیری ها و اقدامات صورت گرفته در ابتدا این فرد در شرق آسیا (مالزی) ردیابی، شناسایی و دستگیر اما متأسفانه با تبانی های صورت گرفته مجددا متواری شد.
رئیس پلیس بین الملل ادامه داد: در ادامه فرآیند ردیابی، فرد مذکور در یکی از کشورهای آمریکای مرکزی ردیابی و شناسایی و با همکاری پلیس این کشور دستگیر شد. براساس تعاملات پلیسی توانستیم متهم را به داخل کشور بازگردانده و تحویل مقامات قضائی بدهیم، سحرگاه روز گذشته این فرد که از عوامل اصلی پرونده فساد نفتی بود، به مقامات قضائی تحویل داده شد.
وی با بیان اینکه پلیس بین الملل مجرمان متواری را رها نخواهد کرد، بیان کرد: این پلیس مجرمان و متهمان فراری را با پیگیری های مجدانه به کشور باز می گرداند و تحویل مقامات قضائی می دهد.
براساس گزارش سایت پلیس، رئیس پلیس بین الملل ناجا همچنین به یکی دیگر از عملیات های این پلیس طی هفته گذشته اشاره کرد و گفت: هفته گذشته نیز یک مجرم میلیاردی از کشور آذربایجان به کشور استرداد شد
برچسبها: پاتوق رضا- حوادث رئیس پلیس دستگیری ردیابی مقامات قضائی پرونده فساد نفتی -,
به گزارش سرویس بینالملل جام نیـوز به نقل از پرس تی وی، تظاهراتکنندگان علیه نتانیاهو شعارهایی چون «نتانیاهو را به زندان بیندازید» سر دادند.
نخستوزیر اسرائیل در حال حاضر به خاطر چند اتهام فساد تحت بازجویی است.
در یکی از این پروندهها نتانیاهو متهم به دریافت هدایایی غیرقانونی از بازرگانان ثروتمند است. پلیس هماکنون در حال بررسی پروندۀ موسوم به «پروندۀ ۱۰۰۰» است که بر اساس آن نتانیاهو از دو بازرگان ثروتمند به نامهای آرنون میلشان و جیمز پکر هدایایی غیرقانونی دریافت کرده است.
هفته گذشته نیز یک فایل صوتی از نخستوزیر رژیم صهیونیستی منتشر شد که در آن وی به صاحب یک روزنامۀ اسرائیلی پیشنهاد میکند در ازای دریافت رشوه، چهرهای مثبتتر از او جلوه دهد.
شبکۀ ۲ تلویزیون اسرائیل یکشنبه (۱۹ دی) یک فایل صوتی را منتشر کرد که گفته میشود در آن نتانیاهو به آرنون موزس، صاحب روزنامۀ یدیعوت آحارونوت، یک معاملۀ تجاری پرسود را پیشنهاد میکند.
بر اساس این گزارش، نتانیاهو به موزس میگوید درصورتیکه این روزنامه چهرۀ مثبتتری از وی به تصویر بکشد، تیراژ روزنامۀ رقیب یعنی اسرائیل هیوم را محدود میکند. کاهش تیراژ روزنامۀ هیوم بهطور مستقیم به سود موزس خواهد بود چراکه این روزنامه، رقیب اصلی یدیعوت آحارونوت در تبلیغات به شمار میرود.
نتانیاهو همچنین در پروندهای دیگر به دریافت هدیه، اعانه و کمکهای اهدایی غیرقانونی، بالغ بر حدود ۱۰۰ هزار دلار، متهم شده است.
وی همچنین به اتهام پذیرش کمک یکمیلیون یورویی آرناود میمران، متخلف مالی فرانسوی، در زمان انتخابات سال ۲۰۰۹ میلادی، با پروندۀ دیگر قضایی مواجه شده است.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی به علت خرید بیش از یک میلیارد دلاری ۳ زیردریایی از آلمان نیز با امکان بازجویی مواجه شده است. رسانههای اسرائیل این اقدام نتانیاهو را «بهشدت مغایر با منافع» این رژیم دانستهاند.
یوسف شاپیرا، بازرس کل رژیم صهیونیستی در ماه می (خرداد) گزارشی درباره سفرهای خارجی نتانیاهو منتشر کرد که برخی از آنها همراه با همسر و فرزندانش از ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ میلادی، زمانی که وی وزیر دارایی رژیم اسرائیل بود، صورت گرفته است.
به گزارش منابع خبری، اتهامات دیگری نیز به همسر نتانیاهو وارد شده است ازجمله اینکه وی بارها از اموال عمومی برای پرداخت برخی هزینههای شخصی استفاده کرده است
برچسبها: پاتوق رضا - تظاهرات -علیه -نخستوزیر اسرائیل -تلاویو-,
همزمان با آغاز ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» نوسانهای احتمالی قیمت نفت دو روی سکه از روابط نفتی «تهران-واشنگتن» را رقم میزند که یک روی آن، طرفداری دو طرف از قیمت بالای نفت است.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، «استقلال انرژی» مهمترین سیاست نفتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا است، سیاستی که این روزها روسیه به عنوان بزرگترین کشور تولیدکننده غیر نفتی اوپک و عربستان سعودی در کنار عراق و ایران هم از آن طرفداری میکنند.
با این حساب و کتاب ساده، باید نام «دونالد ترامپ» را در ردیف طرفداران نفت گران نوشت اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا باید از یک سو بودن سیاستهای نفتی «تهران-واشنگتن» برای بالا رفتن و بالا ماندن قیمت نفت به عنوان یک تهدید یاد کرد و یا فرصت؟
تولید نفت آمریکا در طول حدود سه سال گذشته تاکنون که قیمت نفت خام در بازار حتی سطوح کمتر از ۳۰ دلار به ازای هر بشکه را تجربه کرد نه تنها کاهش نیافته که حتی با افزایش هم همراه شده و حتی هزینههای تولید شیل اویلها و یا نفت خامهای نامتعارف آمریکا با کاهشی قابل توجه همراه شده است.
هم اکنون بخش عمده تولید شیل اویلهای آمریکا که از آن به عنوان یک بلا برای نفت تولیدی اوپکیها یاد میشود در پنج منطقه متمرکز بوده و از مناطق «باکن»، «ایگل فورد»، «نیو برارا»، «پرمین دلاور» و «پرمین میدلند» به عنوان پنج منطقه اصلی تولید شیل اویل آمریکا نام برد.
نکته قابل توجه آن است که آخرین برآوردهای موسسات معتبر بینالمللی نشان میدهد که هزینه تولید شیل اویل آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی به کمتر از ۴۰ دلار به ازای هر بشکه رسیده به طوریکه صرفا در منطقه باکن هزینه تولید شیل اویل حدود ۳۱ دلار به ازای هر بشکه کاهش یافته است.
در طول سه سال گذشته سقوط قیمت نفت نه تنها هزینههای تولید از شیل اویلها در آمریکا را بالا نبرده که با افزایش کارآیی و بهبود عملکرد در مراحل مختلف حفاری، تکمیل و تولید چاهها تولید افزایش یافته و به تناسب آن ضریب بازیافت برداشت نفت هم با افزایش همراه شده است.
رمزگشایی از روابط نفتی تهران-واشنگتن
کاهش هزینه تولید نفت در آمریکا یک زنگ خطر برای ایران و سایر کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک به شمار میرود و قطعا با توجه به سیاست استقلال انرژی ترامپ، آمریکاییها برای تحقق اهداف افزایش تولید نفت خود به قیمتهای بالای نفت نیاز دارند.
این افزایش قیمت نفت چنانچه با توافق کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در بازار و در دوران ریاست جمهوری ترامپ اتفاق بیافتد تقریبا منافع تمامی کشورهای تولیدکننده تامین می شود و در صورت سقوط قیمت نفت، قطعا آمریکاییها همچون دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» به دنبال ایجاد یک شوک روانی در بازار نفت با تحریم برخی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ نفت جهان همچون ایران و روسیه خواهند بود که در این صورت سناریوی آن روی سکه سیاستهای کثیف نفتی آمریکاییها آشکار خواهد شد.
همزمان با این تحولات، کنگره آمریکا در آستانه آغاز دوره ریاست جمهوری ترامپ، مجوزی برای شرکتهای نفتی آمریکایی برای عرضه هشت میلیون بشکه نفت تجاری ذخیره شده در سه نقطه آمریکا همچون تگزاس و لوئیزیانا صادر کرده است.
شرط تحقق رویای استقلال انرژی ترامپ
سیدمحمدعلی خطیبی درباره مجوز کنگره آمریکا به شرکتهای نفتی برای عرضه هشت میلیون بشکه نفت ذخیرهسازی شده در انبارهای نفت این کشور به بازار، گفت: این مصوبه کنگره آمریکا یک سیاست و تصمیم تجاری بوده تا سیاسی، زیرا آمریکا به دنبال تقویت و افزایش قیمت نفت خام در بازار است.
نماینده سابق ایران در اوپک با اعلام اینکه آمریکا به طرح کاهش تولید نفت کشورهای عضو و غیر عضو اوپک نپیوسته است اما این به منزله تلاش و برنامه آمریکا برای پایین نگاه داشتن قیمت نفت در بازار نیست، تصریح کرد: آمریکا برای تحقق اهداف خود در حوزه نفت و انرژی به قیمتهای بالا نیاز دارد.
مدیر اسبق امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در طول سه سال گذشته آمریکا هزینه تولید نفت از ذخایر نامتعارف و یا به اصلاح شیل اویلها را به شدت کاهش داده است، اظهار داشت: پیشتر هزینه تولید یک بشکه نفت شیل در امریکا حدود ۶۰ تا ۸۰ دلار بود که هم اکنون این هزینه تولید به ۳۵ تا ۴۰ دلار در هر بشکه کاهش یافته است.
این تحلیلگر بازار نفت و انرژی با یادآوری اینکه قطعا سقوط قیمت طلای سیاه به زیان آمریکاییها خواهد بود و آمریکا طرفدار قیمتهای متوسط و رو به بالا در بازار نفت است، بیان کرد: با افزایش قیمت نفت به بیش از ۵۰ دلار، آمریکا میتواند نسبت به سرمایه گذاری و افزایش تولید از ذخایر شیل اویل خود ادامه دهد.
وی با یادآوری اینکه ثبات قیمت نفت در سطوح بالا میتواند کمکی برای توسعه صنعت نفت آمریکا و افزایش تولید شیل اویلها بکند، افزود: بر این اساس عرضه هشت میلیون بشکه نفت ذخیره شده در انبارهای نفتی آمریکا یک سیاست کاملا تجاری است.
«ترامپ» در صف طرفدار نفت گران ایستاد
خطیبی در پاسخ به این پرسش که سیاست «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری جدید آمریکا استقلال انرژی این کشور و افزایش تولید شیل اویلها با هدف کاهش وابستگی نفتی آمریکا است؟ توضیح داد: هم اکنون متوسط مصرف روزانه نفت خام در آمریکا معادل ۱۸ تا ۱۹ میلیون بشکه در روز است.
نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه متوسط تولید نفت خام آمریکا هم روزانه کمتر از ۱۰ میلیون بشکه در روز برآورد میشود، تاکید کرد: به عبارت دیگر هم اکنون آمریکا نصف تولید خود تقاضا برای مصرف نفت دارد و این کشور در کوتاه مدت هم نمی تواند این شکاف عرضه و تقاضا را پر کند.
مدیر اسبق امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه افزایش تولید نفت آمریکا صرفا با شعار افزایش نمییابد، افزود: شرکتهای آمریکایی برای تحقق اهداف افزایش تولید به سرمایه گذاریهای جدید نیاز دارند که این سرمایه گذاریها در گروی ثبات قیمت نفت خام در سطوح بالا است.
این تحلیلگر بازار نفت و انرژی با یادآوری اینکه عملا در سطوح پایین قیمت نفت، شرکتهای آمریکایی تمایلی برای افزایش تولید نفت به ویژه شیل اویل ندارند، گفت: بر اساس برنامه اداره اطلاعات انرژی آمریکا تولید نفت این کشور پیش بینی شده در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
وی با بیان اینکه آمریکا با افزایش تولید ۱۰۰ هزار بشکهای در کوتاه و میان مدت نمیتواند به استقلال انرژی دست یابد، یادآور شد: در مجموع سیاست جمهوری خواهان آمریکایی به صورت سنتی افزایش قیمت نفت بوده و هرگاه جمهوری خواهان بر سر کار بوده اند قیمتهای نفت در سطح بالا قرار داشته است.
خطیبی با اعلام اینکه افزایش قیمت نفت به بشکهای بیش از ۶۰ دلار میتواند برای شرکتهای نفتی آمریکا به منظور انجام سرمایه گذاریهای جدید جذاب و مطلوب باشد، تبیین کرد: قیمت پایین نفت به نفع آمریکاییها نیست.
نماینده سابق ایران در اوپک در پایان با بیان اینکه افزایش فعالیتهای شرکتها در دوران ریاست جمهوری ترامپ میتواند به افزایش تقاضای انرژی در آمریکا کمک کند، خاطرنشان کرد: این افزایش تقاضا نه تنها در بازار نفت بلکه برای ذغال سنگ، گاز طبیعی و فرآوردههای نفتی اتفاق خواهد افتاد.
برچسبها: :پاتوق رضا- دونالد ترامپ ترامپ نفت خام نفت خبرگزاری دانشجو-,