توبه، همان پنجره ی امیدی است که نور رحمت الهی از آن می تابد و تنها راه نجات از این قهقرای فلاکت ناشی از گناه، است. عملی که به نوعی سیاهی ها را از فطرت انسان پاک می کند و اجازه حرکت در مسیر تکامل معنوی را دوباره به وی اهدا می کند.
دل نا آرام فرد گنهکار با توبه کمی آرام می گیرد، اما هر لحظه خود را در کمین بازگشت به سمت محرمات می بیند. اگر گناه مجدد انجام شود، تمام زحمات انسان گنهکار بر باد فنا خواهد رفت. خداوند در قرآن کریم از توبه ای با عنوان توبه نصوح سخن می گوید. در آیه 74 سوره مائده می خوانیم:
« تُوبُوا الى الله تَوبَة نَصُوحاً » به درگاه الهى توبه نصوح كنيد. در خصوص معنای واژه نصوح پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند:
«ان يَتُوب التائِب ثمّ لايَرجع فى ذَنبٍ كما لايَعود اللَبن الى الضَّرع» توبه كننده، هرگز به گناه باز نگردد، چنانكه شير به پستان باز نمىگردد.(بحار الانوار جلد 6 صفحه 22)
امام صادق(ع) نیز در تفسير واژه نصوح چنين فرمودند:
«هو الذَّنبُ الّذى لا يَعودُ فيه اَبداً» آن توبهاى است كه هرگز به آن گناه باز نگردد.
بنابراین وظیفه انسان گنهکار این است که توبه ای به درگاه الهی انجام دهد که بازگشتی به سمت گناه نداشته باشد، اما چرا به توبه بازنگشتنی «نصوح» می گویند. داستان از این قرار است که فردی با نام نصوح، دلاک حمام زنانه بوده است. وی مرد بود اما به دلیل شرایط ظاهری اش که مانند زنان بود، در حمام زنانه کار می کرد. این حرفه نصوح، هم منبع درآمد، هم وسیله ای برای شهوت رانی اش بود. نصوح بار ها از این اشتباه بزرگش توبه کرده بود، اما لذت گناه مانع از ماندگاری توبه اش می شد. دلاکی خوب نصوح موجب شد، وی از سوی دربار پادشاه زمانش، دعوت به دلاکی ملکه شود. در زمانی که ملکه در حمام بود، یکی از مروارید های گوشواره اش گم شد و مأموران دستور دادند، در حمام بسته شود و همه تفتیش شوند.
با این وجود مروارید پیدا نشد و مأموران دستور دادند همه برهنه شوند. این کار مأموران پادشاه دست نصوح را رو می کرد. وی که از شدت ترس به خود می لرزید، در دستانش را به سوی آسمان بلند کرده و توبه کرد. توبه ای که بازگشتی به سوی گناه نداشته باشد. در همان لحظه مأموران اعلام کردند که مروارید پیدا شد. پس از آن نصوح از آن شهر رفت و در منطقه ای به عبادت پرداخت. مالی هم که از آن شغلش داشت میان فقرا تقسیم کرد و سعی کرد با حمل سنگ، لقمه حرامی که در بدنش به گوشت تبدیل شده بود را از بین ببرد. این گونه بود که پس از مدت ها نصوح در همان نقطه ای که زندگی می کرد، با حفر چاه و آبادانی آن جا روستایی درست کرد و جایگاه والای اجتماعی نزد همگان پیدا کرد.
برچسبها: :پاتوق رضا- توبه -نصوح
سال ها بود که مک بوک های MacBook Pro اپل برای افرادی که به دنبال یک لپ تاپ زیبا با طراحی شیک و در عین حال قدرتمند بود، یک انتخاب خوب محسوب می شد و در این مک بوک ها توازن خوبی بین طراحی زیبا و شیک و همچنین قدرت بالا وجود دارد؛ اما در کنار MacBook Pro اپل، لپ تاپ های دیگری هم هستند که می توانند همین خصوصیات را داشته باشند و انتخاب خوبی باشند.
ما در ادامه قصد داریم دو لپ تاپ برتر سال ۲۰۱۶ یعنی Dell XPS 13 و Razer Blade Stealth را معرفی کنیم و آن ها را با مدل پایه MacBook Pro 2016 اپل که قیمت آن ۱۵۰۰ دلار است و فاقد نوار لمسی است، مقایسه کنیم. می توان گفت که این دو لپ تاپ توانایی رقابت با MacBook Pro 2016 را دارند. هر دو شرکت Dell و Razor لپ تاپ هایی عرضه کرده اند که سرعت زیاد، طراحی خوب و کیفیت ساخت بالا در آن ها با یکدیگر ترکیب شده اند. ما در ادامه سه لپ تاپ Razer Blade Stealth با قیمت ۱۲۵۰ دلار، Dell XPS با قیمت ۱۶۰۰ دلار و مدل ۱۳ اینچی لپ تاپ MacBookPro (بدون نوار لمسی) را با یکدیگر از جنبه های مختلفی (از قدرت آن ها گرفته تا عملکرد آن ها در کارهای روزانه مانند وبگردی) مقایسه می کنیم و در نهایت بهترین لپ تاپ را به شما معرفی می کنیم. ممکن است برخی از موارد بررسی شده برای شما خیلی ابتدایی و مضحک به نظر برسند؛ اما به هر حال در نهایت بهترین دستگاه را به شما معرفی می کنیم.
مقایسه از لحاظ قدرت و پورت های مختلف
زمانی که مشخص شد در لپ تاپ MacBook Pro از پردازنده سال گذشته اینتل استفاده شده است، کاربرانی که به قدرت لپ تاپ اهمیت می دادند، کمی ناامید شدند، از سویی دیگر پورت های مختلف در این مدل از MacBook Pro حذف شده اند و تنها سه پورت در آن به کار گرفته شده است که شامل دو پورت USB-C می شود و یک پورت هدفون می شود. پورت های USB-C می توانند هم به عنوان پورت USB-C و هم به عنوان پورت تاندربولت مورد استفاده قرار گیرند و از سویی دیگر این پورت ها هم می توانند برای شارژ سریع مورد استفاده قرار گیرند و هم می توان اطلاعات را با سرعت بسیار بالایی به وسیله آن ها انتقال داد؛ اما مشکلی که در این رابطه وجود دارد این است که برای اتصال نمایشگرها، کارت حافظه دوربین خود، وسایل جانبی و حتی گوشی های آیفون به این لپ تاپ، باید از مبدل استفاده کنید.
مبدلی که می تواند برای اتصال وسایل دارای پورت USB-A به مک بوک جدید مورد استفاده قرار گیرد، ۲۰ دلار است. البته لازم به ذکر است که هر دو لپ تاپ Razer Blade Stealth و Dell XPS 13 دارای این پورت هستند. برای اتصال کارت های حافظه SD به مک بوک جدید نیز می توانید از یک مبدل ۱۰ دلاری استفاده کنید (لپ تاپ Dell XPS 13 به پورت رم ریدر نیز مجهز است) و برای اتصال نمایشگرهای دارای پورت HDMI به MacBookPro 2016 نیز می توانید از یک مبدل ۱۰ دلاری استفاده کنید و این در حالی است که هر دو لپ تاپ Razer و Dell مجهز به پورت HDMI هستند.
شاید پرداخت پول اضافه برای خرید مبدل های مختلف برای بسیاری از کاربران چندان خوشایند نباشد. در ضمن در لپ تاپ Dell XPS 13 نمی توان از پورت USB-C برای شارژ آن استفاده کرد؛ زیرا پیدا کردن پورت شارژ USB-C برای این لپ تاپ کمی دشوار است؛ در صورتی که MacBookPro 2016 و Razer Blade Stealth از طریق همین پورت شارژ می شوند و به دلیل اینکه پورت USB-C می تواند باتری را سریعا شارژ کند، یکی از نقاط قوت این دو لپ تاپ محسوب می شود.
در مورد پردازنده هم باید گفت که هر سه لپ تاپ دارای پردازنده های رده بالایی هستند. البته دو لپ تاپ Dell XPS 13 و Razer Blade Stealth دارای پردازنده Kaby Lake core i7 7500 u اینتل هستند و در مقابل جدیدترین مک بوک اپل مجهز به پردازنده سال گذشته اینتل یعنی Sky Lake core i5 6360u است. البته در عمل تفاوتی بین این سه لپ تاپ دیده نمی شود و بسیاری از کارها را با سرعتی مشابه انجام می دهند و تا زمانی که چند کار واقعاً سنگین به صورت همزمان با آن ها انجام ندهید، متوجه تفاوت آن ها نخواهید شد.
هر سه لپ تاپ در رندر کردن فایل های GIF، ساخت ویدیوها و پردازش حجم وسیعی از صفحات گسترده در نرم افزار اکسل و سایر نرم افزارها، با سرعت مشابهی عمل می کنند. البته هر سه لپ تاپ با پردازش ۲۰ عکس خام به صورت همزمان در فوتوشاپ، مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند و عملکرد MacBook Pro 2016 در انجام این کار نسبت به دو لپ تاپ دیگر بهتر بود. همچنین این لپ تاپ در بنچمارک WebXPRT نیز نسبت به دو لپ تاپ دیگر نیز نتایج بهتری را به دست آورد. در این بنچمارک کارهایی که کاربران در مرورگرهای خود انجام می دهند، شبیه سازی می شود که شامل اسکرول کردن صفحاتی پر از عکس همانند فیس بوک، بارگزاری سایت های سنگین پر از تبلیغات و سایر موارد می شود.
اما در نرم افزار بنچمارک ترکیبی Geekbench که موارد مختلفی در آن مورد آزمایش قرار می گیرند، لپ تاپ Dell کاملا بر MacBook Pro برتری داشت و توانست آن را شکست دهد و زمانی که عملکرد هر دو لپ تاپ با اجرای بازی Civilization VI مورد بررسی قرار گرفت، لپ تاپ Dell، جدیدترین مک بوک اپل را کاملا قلع و قمع کرد. در ضمن وضوح صفحه نمایش۱۸۰۰*۳۲۰۰ لپ تاپ Dell XPS 13 از وضوح ۱۴۴۰*۲۵۶۰ صفحه نمایش دو لپ تاپ دیگر بالاتر است که تا حدودی باعث برتری آن شده است.
برنده این بخش: Dell XPS 13
مقایسه از لحاظ عمر باتری و عملکرد هر سه لپ تاپ در هنگام پخش فیلم
هر سه لپ تاپ دارای صفحه نمایشی با کیفیت خیره کننده است و می تواند فیلم ها و محتواهای گرافیکی مختلف را به خوبی نمایش دهند. البته باید به یاد داشته باشید که صفحه نمایش با کیفیت، مخصوصا صفحه نمایش لمسی مصرف باتری را نیز بالا می برد. دو لپ تاپ Razer Blade Stealth و Dell XPS 13 دارای صفحه نمایش لمسی هستند (البته یکی از مدل های لپ تاپ XPS 13 Dell فاقد صفحه نمایش لمسی است).
کاربران لپ تاپ Razer Blade Stealth که دارای صفحه نمایشی با کیفیت با وضوح ۱۴۴۰*۲۵۶۰ است، می توانند با یک بار شارژ آن، هفت ساعت از آن برای تماشای ویدیو استفاده کنند. البته صفحه نمایش مدل گران قیمت تر که دارای وضوح ۴K است، مصرف باتری بیشتری دارد.
یکی از مدل های لپ تاپ Dell XPS 13 که فاقد صفحه نمایش لمسی است و وضوح صفحه آن هم به جای ۱۸۰۰*۳۲۰۰، ۱۰۸۰*۱۹۲۰ (Full HD) است، نیز گزینه بسیار خوبی برای فیلم دیدن است و با یک بار شارژ و میزان روشنایی ۲۰۰ نیت، می توان ۹٫۵ ساعت به صورت مداوم با آن فیلم تماشا کرد و صورتی که به صورت متوسط برای امور روزمره استفاده شود، عمر باتری تا ۱۰ ساعت نیز افزایش پیدا می کند.
اما چنانچه می خواهید تمام روز را به تماشای فیلم بگذرانید و یا می خواهید در یک پرواز خارجی طولانی مدت، تمام وقت خود را با فیلم دیدن با لپ تاپ خود بگذرانید، جدیدترین مک بوک اپل می تواند گزینه بهتری باشد؛ زیرا در یک آزمایش میزان روشنایی این مک بوک روی ۲۰۰ نیت تنظیم شد (تقریبا سه چهارم حداکثر روشنایی) و با این میزان روشنایی توانست دو ساعت بیشتر از Dell XPS 13 فیلم پخش کند.
در کل هر سه لپ تاپ توسط سه آزمایش باتری مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند که شامل پخش فیلم یک بار با روشنایی ۲۰۰ نیت و بار دیگر با روشنایی کامل و همچنین استفاده متوسط از لپ تاپ برای استفاده های روزمره می شد و در نهایت لپ تاپ Dell در هر سه آزمایش بهترین عملکرد را از خود نشان داد. با وجود اینکه مشخص شد جدیدترین مک بوک اپل در شرایط بهینه، بهترین عمر باتری را دارد؛ اما لپ تاپ Dell XPS 13 در این بررسی ها نشان داد که پایدارترین عمر باتری را دارد؛ بنابراین در صورتی که دائما نور صفحه نمایش لپ تاپ خود را کاهش می دهید، MacBook Pro 2016 انتخاب خوبی برای شما است؛ اما در صورتی که در مورد تنظیم نور صفحه نمایش خود، همیشه به یک صورت عمل نمی کنید، خرید Dell XPS 13 را به شما توصیه می کنیم.
برنده این بخش: Dell XPS 13
بهترین لپ تاپ برای انجام کارهای روزانه
اول از همه باید بگوییم که جدیدترین مک بوک اپل از صفحه کلید و تاچ پد بسیار خوبی برخوردار است
اما موضوعی که می تواند در مورد صفحه کلید جدیدترین مک بوک اپل کمی آزار دهنده باشد، این است که هنگام کار کردن با آن سر و صدای زیادی ایجاد می شود. ممکن است این صدا برای خود کاربر زیاد آزاردهنده نباشد؛ اما شاید این سر و صدا اطرافیان او را آزار بدهد؛ اما مزایای این صفحه کلید این است که کلیدهای آن با کوچکترین فشاری عمل می کنند و کاربر با استفاده از آن ها می تواند با سرعت بالایی تایپ کند.
راحتی استفاده از صفحه کلید جدید اپل باعث می شود که این مک بوک در آزمایش تایپ کردن نسبت به دو لپ تاپ دیگر برتری کامل داشته باشد از سویی دیگر نیز فضای زیاد موجود برای حرکت کلیدهای صفحه کلید لپ تاپ Dellt موجب شده است که کاربر در هنگام استفاده از آن احساس رضایت بخشی داشته باشد. در مورد صفحه کلید لپ تاپ Razer Blade Stealth نیز قضیه کمی فرق می کند. صفحه کلید این لپ تاپ از نور پس زمینه برخوردار است که در محیط های کم نور می تواند بسیار مفید باشد؛ اما از سویی دیگر حساسیت بسیار زیاد آن می تواند کمی آزاردهنده باشد.
مک بوک جدید اپل برای ویراشگران متون هم می تواند انتخاب خوبی باشد؛ زیرا تاچ پد آن فوق العاده خوب است و سریعا به لمس کاربر واکنش نشان می دهد. در هنگام استفاده از تاچ پد این مک بوکt کلمات به طور تصادفی توسط نشانگر موس انتخاب و یا درگ نمی شوند. عملکرد تاچ پد دو لپ تاپ دیگر نیز تقریبا همانند عملکرد تاچ پد MacBooK Pro 2016 است؛ اما طراحی تاچ پد Razer Blade Stealth کمی شیک تر است و نوار لاستیکی در اطراف تاچ پد Dell که برای قرار دادن کف دست، در اطراف تاچ پد قرار داده شده است، می تواند حواس کاربر را پرت کند.
برنده این بخش: MacBook Pro 2016
برنده نهایی
طبق مقایسات انجام شده در این مطلب، لپ تاپ Dell XPS 13 برنده نهایی این رقابت تنگاتنگ است.
هر کدام از این سه لپ تاپ می تواند حس خوب و رضایت بخشی را به کاربر بدهمد؛ مثلا ممکن است عده ای مجذوب لوگوی سبز جذاب Razer شود و لوگوی درخشان اپل نیز می تواند افرادی را که همیشه به دنبال وسایل جدیدی هستند و دوست دارند صاحب وسایل لوکس باشد، به خرید مک بوک جدید وسوسه کند.
اما با تمام این تفاسیر، Dell XPS 13 باز هم قهرمان این میدان رقابت است؛ زیرا این لپ تاپ دارای عملکردی پایدار و عمر باتری بسیار خوب است و از قدرت بسیار بالایی نیز برخوردار است. یکی از مزایای خوب این لپ تاپ این است که به پورت های مختلفی مجهز است و مجبور نیستید برای اتصال وسایل گوناگون به آن، از مبدل های مختلفی استفاده کنید. در ضمن لازم نیست برای شارژ این لپ تاپ، از کابل USB-C استفاده کنید. قیمت پایه این لپ تاپ از ۹۰۰ دلار شروع می شود و قیمت بالاترین مدل آن، ۱۰۰ دلار کمتر از Razer Blade Stealth و ۶۰۰ دلار کمتر از MacBook Pro است. در پایان می توان گفت بی تردید لپ تاپ Dell XPS 13 یکی از بهترین لپ تاپ های ویندوز در سال ۲۰۱۶ است.
برچسبها: پاتوق رضا- زورآزمایی-لپ تاپ -,
غرق شدن ناوشکن اسراییلی ایلات در بندرگاه در سال 1967 با موشک پی 15 شلیک شده از ناوچه های کوچک مصری این مسئله را برای غرب مشخص کرد که از این به بعد موشک های شلیک شده از قایق های موشک انداز کوچک می توانند یک خطر جدی برای شناورهای بزرگ باشند. در همان زمان برنامه جدید شوروی برای ساخت موشک زیردریایی پرتاب ضدکشتی پی 70 فاش شده بود که باعث نگرانی زیادی بود. از این رو در سال 1968 برنامه برای ساخت یک توپ خانه دریایی با توان مقابله با حملات موشکی شوروی آغاز شد. توپ گاتیلینگ ام 61 بهترین گزینه بود زیرا نواخت بالایی داشت اگرچه توپ 35 م.م اورلیکنی و 40 م.م بوفورز نیز مدنظر بود.
ساخت سامانه آتش به هیوز داده شد و در سال 1977 بعد از آزمایشات مختلف اجازه ورود به خدمت گرفت. طی آزمایشات این سلاح توانست با موفقیت حتی بمب هدایت اپتیکی والی را نابود کند. تا سال 1978 تست هایی برای اطمینان پذیر روی این سلاح انجام شد و در سال 1980 برای اولین بار بر روی ناو هواپیما بر کرال سی از کلاس میدوی نصب شد و به تدریج تبدیل به سامانه ثابت دفاع نزدیک تمامی کشتی های ارتش آمریکا شد و اولین مشتری خارجی این سامانه در سال 1981 نیروی دریایی عربستان بود که آن را روی ناوچه کلاس بدر نصب کرد.
سیستم پدافند نزدیک (MK- 15 Phalanx CWIS) یکی از آخرین سدهای کشتی های نظامی در برابر موشک های ضدکشتی هستند که با استفاده از یک توپ گاتیلینگ با نواخت تیر بسیار بالا و در نتیجه حجم بالای آتش در مدت زمانی کوتاه، ایجاد یک دیواره آتش در برابر مسیر حرکت موشک ساخته و آن را نابود می کند. البته این سیستم زمانی وارد میدان می شود که موشک مهاجم از تمامی لایه های دفاعی نرم و سخت عبور کرده و در فاصله کمی از شناور قرار گرفته باشد.
این سیستم به طور خودکار موشک را تشخیص داده و از شناور دفاع می کند. در حال حاضر بیشتر کشتی های آمریکایی و چند کشور دیگر همچون کانادا، انگلیس و ژاپن مجهز به Phalanx هستند. این سیستم در میان دیگر سیستم های مشابه توانسته است بیشترین مشتری را در جهان به خود جذب کند. Phalanx همچنین به عنوان توپ دوم یا حتی اصلی مورد استفاده قرار می گیرد و با استفاده از آن می توان موشک های کروز، هواپیما، هلیکوپتر، بهپاد، شناورهای دیگر، مین های دریایی و در فاصله نزدیک حتی ساحل را نیز با آن مورد هدف قرار داد.
در سال 1992 امتیاز این سیستم توسط کمپانی Hughes خریداری شد که پس از خریداری شدن کمپانی Hughes توسط کمپانی Raytheon، امتیاز ساخت این سیستم به کمپانی Raytheon رسید. اولین نمونه ساخته شده این سیستم در سال 1972 بر روی ناوشکن USS King (DDG- 41) با موفقیت آزمایش شد. در سال 1977 نیز این سیستم بر روی ناوشکن USS Bigelow (DD- 942) مرحله های پایانی آزمایش هایش را پشت سر گذاشت و از نظر تعمیر و نگهداری بسیار کارآمد و قابل اطمینان ارزیابی شد. تولید Phalanx از سال 1978 با سفارش خرید 23 دستگاه برای نیروی دریایی امریکا و 14 دستگاه برای فروش نظامی خارجی شروع شد.
گونه اولیه Phalanx به بلاک صفر معروف است که قابلیت دفاعی در برابر موشک های ضدکشتی امروزی ارتفاع پست، فروصوت و بدون مانور را فراهم می کرد و زمان واکنش آن از لحظه کشف تا درگیری با موشک زیر 2 ثانیه بود. در بلاک 1A سامانه مجهز به یک کامپیوتر پرقدرت تر و پیشرفته گشت که Phalanx را توانا به درگیر شدن با موشک های مانوردهنده کرد و سرعت واکنش نیز بیشتر شد. بلاک 1B براساس بلاک 1A ساخته شد، اما استفاده از لوله های جدید در توپ گاتیلینگ سبب افزایش عمر توپ و افزایش برد Phalanx گشت.
هر دو بلاک 1A و 1B زاویه پوشش بیشتر و جایگاه بزرگتر نگهداری گلوله که از 989 گلوله در مدل اولیه به 1550 گلوله افزایش یافت هستند و نواخت تیر هر دو به 4500 گلوله در دقیقه افزایش یافت. علاوه بر این، Phalanx می تواند در کنار یک سیستم پدافند نزدیک دیگر همچون RIM- 116 RAM قرار گرفته و قدرت کنترل آتش و کارایی سنسورهای کشتی را افزایش دهد.
در آپریل 2006 کمپانی Raytheon سفارش 16 بسته بروزرسانی بلاک 1B به ارزش 52 میلیون دلار را از سوی نیروی دریایی سلطنتی انگلیس دریافت کرد. امروزه بیش از 900 سیستم Phalanx ساخته شده که در بیش از 22 کشور جهان بکارگرفته می شوند. تکیه گاه اصلی Phalanx براساس سیستم خود پدافندی استوار است که از اواخر دهه 1970 بر روی تمامی کشتی های آمریکا نصب شده است. Phalanx به سادگی بر روی هر شناوری نصب می شود. هر دستگاه در جایگاه خود با مونتاژ سیستم کنترل آتش و یک زیرسیستم (Sub system) که همان توپ گاتیلینگ است نصب می شود. زیرسیستم کنترل آشت Phalanx تشکیل شده از رادار جستجو جهت پویش، ردیابی و کشف هدف های دشمن و رادار رهگیر جهت نشانه روی Phalanx به هنگام رهگیری یک هدف می باشد.
سیستم کنترل آتش ویژه Phalanx، هم هدف های وارد شونده را رهگیری می نماید و هم بادادن دستور و زمان آتش رگبار خوکار، گلوله هایش را به سمت هدف روانه می کند. Phalanx توانایی تصحیح و تنظیم نشانه روی هدف های متحرک همچون موشک های ضدکشتی هوا به سطح را تا برخورد گلوله به هدف دارد.
ام 61 تویپی است 6 لول 20 م م که نیروی حرکت نورار و لوله و سوزن را نیروی هیدرولیک و برق تامین می کند. دارای شش لول است و می توان تا 100 دور در ثانیه لوله ها را به چرخش درآورد و عمر توپ 10000 گلوله است. سیستم تغذیه خطی است و در صورت معیوب بودن گلوله فشنگ معیوب به صورت خودکار از درون جان لوله بیرون کشیده می شود. دو نسخه از این سلاح توسعه یافت نسخه ام 61 ای 1 که بر روی اکثر جنگنده های امریکا نصب شد و نسخه ای 2 که برای اف 22 ساخته شد و سبکتر بود.
Phalanx مجهز به توپ گاتیلینگ 6 لول 20 میلیمتری M61 Vulcan است که نواخت تیرش 4500 گلوله در دقیقه در گونه های جدیدتر می باشد. سرعت گلوله به هنگام شلیک 1100 متر بر ثانیه و برد موثر آن 3.600 متر است، ولی بردی که نابودی موشک مهاجم در آن 100 درصد می باشد کاملا محرمانه می باشد. گلوله مورد استفاده در Phalanx، گلوله های نفوذکننده در زره APDS است که دارای مرمی از جنس فلزهای سنگین همچون اورانیوم یا تنگستن است.
سنسورهای تمام فعال و رانار رهگیر، رادار جستجوگر باند Ku مدل MTI، رادار رهگیر باند Ku پالس داپلر از نوع پالس مونو دیجیتالی این سیستم از تکنولوژی حلقه بسته بهره می برند، به گونه ای که همه فرایندهای کاوش، کشف، ردیابی ارزیابی، رهگیری، درگیری، نابودی هدف، ارزیابی آسیب و فرمان آتش بس توسط آن امکان پذیر است. Phalanx همچنین دارای یک سنسورهای رادار مراقبتی از نوع سیستم فروسرخ جلونگر (FLIR) اتوماتیک با هدایت کننده رهگیری است.
همانگونه که گفته شد، Phalanxهای جدیدتر شده دارای مدل های گوناگون می باشند:
Phalanx مدل بلاک 1
Phalanx مدل بلاک 1A
Phalanx مدل بلاک 1B
Phalanx بلاک 1B از یک تصویرگر حرارتی فروسرخ اتوماتیک جهت هدفیابی و رهگیری ویدیویی (AAVT) برخوردار است. سیستم تعادل Phalanx را در زاویه های مختلف رهگیری به صورت الکترو اپتیکی و سطحی امکان پذیر می سازد. Phalanx در مدل های اولیه 5700 کیلوگرم و در مدل های جدیدتر 6200 کیلوگرم وزن و 4.7 متر بلندی دارد.
با توجه به توانایی های قابل توجه Phalanx و RIM- 116 RAM، کمپانی Raytheon اقدام به تولید سیستم دفاعی موشکی به نام SeaRAM نموده که افزایش قدرت دفاعی کشتی را در اثر بهبود برد دفاعی و توان درگیری با گونه های متفاوت هدف ها فراهم می آورد. SeaRAM لایه دفاعی کشتی را گسترده کرده و سبب شده که کشتی بتواند با تهدید های گوناگون مدرن فراصوت و پیشرفته درگیر شود. در SeaRAM درواقع یک پرتابگر 11 لوله ای موشک جایگزین توپ 20 میلیمتری Phalanx شده است که توسط موشک های هدایت شونده سیستم RAM بلاک 1 مسلح شده اند.
ترکیب دقت، برد و قدرت مانور بالای RAM با کیفیت بالای کاوش و رهگیری Phalanx بلاک 1، SeaRAM را به سامانه ای کارا تبدیل کرده که سیستم کنترل آتش و بخش سنسورهای داخلی آن بر این کارایی می افزایند. با توجه به اینکه SeaRAM برپایه Phalanx بلاک 1B ساخته شده، سیستم فروسرخ جلونگر (FLIR) جدید، رادار کشف و رهگیری باند Ku و سامانه الکترونیکی ESM از جمله دیگر تجهیزات آن هستند.
براساس Phalanx بلاک 1B، مدل قابل استفاده در خشکی آن نیز با نام Centurion C-RAM برای نابودی خمپاره، موشک و راکت ساخته شده است و بر روی یک خودروی حامل قرار دارد. در زیر به این سامانه نیز می پردازیم:
مبحث مقابله با پرتابه های راکتی و توپخانه ای و خمپاره ای با ورود آمریکا به عراق و افغانستان و از طرف دیگر قدرت گرفتن نیروهای جهادی همچون حماس در مقابل اسراییل در غزه رنگ و بوی جدی به خود گرفت و نیروهای نظامی امریکا و همپیمانان امریکا در عراق و افغانستان به فکر چاره ای برای مقابله با پرتابه های کوتاه برد شدند که پایگاه های نیروهای متحد را در این دو کشور مورد تهدید قرار می داد.
این موضوع باعث طراحی و تولید سیستم های پدافندی با رویکرد و اولویت مقابله با پرتابه های کوتاه برد شد که به C-RAM گسترش یافتند. می تواند به سامانه آیرون دام در اسراییل و سیستم آلمانی مانتیس که در افغانستان توسط آلمانی ها مستقر شد نام برد و یا سیستم دارکوی ایتالیایی را اشاره کرد اما هدف از این مقاله اشاره به سامانه سنتوریون "Centurion” می باشد.
با ورود آمریکا به عراق نیاز به حفاظت از پایگاه ها و تاسیسات مهم آمریکا در مقابل راکت ها و خمپاره ها احساس شد که در سال 2004 با درخواست سریع ارتش آمریکا شرکت ریتون با استفاده از سامانه CIWS فالانکس مستقر در ناوها سامانه زمین پایه ای را گسترش داد و در همان سال مورد ارزیابی قرار داد و با نام سنتوریون در سال 2005 در عراق وارد خدمت شد.
اما هر سیستم از یک سامانه فالانکس دریایی مدل 1B به همراه سنسورهای متعددی سامانه سنتوریون رو پیچیده تر از برادر دریایی خود می کند تا چتر حفاظت مطمئن تری را فراهم کند. سامانه مستقر در منطقه سبر بغداد (این مکان وسیع محل بزرگترین پایگاه و سفارت آمریکا در عراق است) توانست با دفع 70 تا 80 درصدی راکت ها و خمپاره ها در اولین سال استقرار موفقیت بزرگی را کسب کند و تاکنون توانسته صدها پرتابه شلیک شده به سمت منطقه سبز بغداد را رهگیری کند و سامانه سنتورین در مقابل برادر دریایی خود در معرض طیف گسترده تری از تهدیدات قرار دارد.
از نظر فنی این سامانه تشکیل شده از توپ 20 میلیمتری M61A1 که پرتابه های خودتکران ام 246 و ام 940 را در برد انتخابی و با نرخ 3000 تا 4500 تیر در دقیقه شلیک می کند. یکی از تفاوت های مدل زمینی و دریایی استفاده از مرمی های متفاوت است که نمون دریایی پرتابه با هسته تنگستنی شلیک می کند ولی نمونه زمین پایه پرتابه های آتش زا و ترکش شونده سیستم از یک رادار کشف Ku استفاده می کند (این باند برای کشف اهداف در فواصل نزدیک مناسب و پرکاربرد است) که همراه با فناوری حلقه بسته کشف این امکان را به سیستم می دهد تا به صورت اتوماتیک اهداف را کشف و نابود کند.
این سامانه را می توان با طیف وسیعی از سنسورهای موجود همچون اپتیک و لیزر هماهنگ کرد تا چتر حفاظت مطمئن تری فراهم شود. سامانه از جلونگر فروسرخ استفاده شده در مدل بلاک 1B بهره می برد این سیستم به تنهایی و بدون کمک رادار نیز توان کشف و درگیری و انهدام را نیز دارد. رادار باند Ku وظیفه شناسایی تهدیدات و سپس پیگیری هدف تا زمان ورود به محدوده خطر و درگیری را برعهده دارد.
سیستم برای دقت بیشتر هر دو روش هدف یابی راداری و گرمایی را به طور همزمان استفاده می کند. طیف سامانه های اکتساب راداری هدف شامل رادار کوتاه برد کشف آتش AN/TPQ- 36 که توسط نورث روپ تولید شده به همراه رادار کوچک دسته بندی پرتابه های خمپاره ای بر روی یک پایه در بالا و در زیر رادو گنبدی شکل قرار گرفته اند سیستم و نرم افزار کنترل آتش سامانه توسط شرکت نورث روپ فراهم شده که نرم افزار با مشخصه FAAD C2 شناخته می شود که هماهنگی بین سنسورها و سلاح اصلی را به وجود می آورد.
نمونه زمینی سامانه فالانکس براساس سیستم چرخ دار توسعه یافته تا هم امکان متحرک بودن فراهم شود و هم ثابت بودن که بر این اساس هم بر روی تریلر قرار می گیرد که به وسیله یک کشنده حمل می شود و هم توان قرارگیری در پشت کامیون های نظامی خانواده اشکوش را دارد. در سال 2008 طی همکاری بین ریتون و اشکوش نمونه ای سوار بر کامیون Hemt A3 با موتور هیبرید الکتریکی تولید شد. سیستم علاوه بر توان درگیری با اهداف هوایی می تواند در درگیری های با یگان های زمینی دشمن نیز به کار گرفته شود.
برچسبها: پاتوق رضا- فالانکس-چشم - ضدموشکی- ناوها
به نوشته «تایمز آو ایندنیا» سوخو35 نوع پیشرفته تر جنگنده سوخو30 است که در خدمت نیروی هند قرار دارد.
ارسال چهار جنگنده سوخو 35 به چین در تاریخ 25 دسامبر 2016 صورت گرفت. اقدامی که برخی می گویند نشان از روابط نزدیک بین چین و روسیه دارد.
البته گفته میشود که روسها از بیم از بین رفتن این قرارداد و با توجه به ساخت جنگنده جی 20 چین آنها را به این کشور ارسال کردهاند.
این نشریه نوشت: چین در حال تقویت توان نیروی هوایی خود با جنگندههای جدیی چون دو نوع جنگنده رادار گریز «جی15» که قادر به پرواز از عرشه ناو هواپیمابر «لیائو نینگ» است، میباشد .
سوخو سو35 جنگنده تککابینه و تکسرنشین، دو موتوره، چند منظوره با قابلیت مانور بالا است. سوخو-35 در ناتو تحت عنوان« فلانکر-ای» نامیده میشود. این جنگنده برگرفته و توسعه یافته جنگنده سوخو27 بوده و در ابتدا تحت عنوان سوخو27ام شناخته میشد.
سوخو35 توسط شرکت سازنده به عنوان نسل ++4 طبقهبندی شده است.
برچسبها: پاتوق رضا-روسیه - جنگنده -سوخو 35- چین -
فرمانده قرارگاه عملیاتی شمالغرب ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه ایران اسلامی بعنوان برترین قدرت نظامی منطقه و خاورمیانه شناخته می شود، گفت: امروز، ارتش در حفظ و اقتدار انقلاب و حراست از کیان اسلامی نقشی تعیین کننده دارد.
امیر سرتیپ دوم کیومرث شریفی در مراسم تودیع و معارفه فرمانده سابق و جدید پادگان 03 شهید برخورداری شهرستان عجب شیر از انقلاب اسلامی به عنوان یکی از قدرتمندترین وبی نظیرترین انقلاب ها در جهان نام برد و اضافه کرد: داشتن رهبری قوی و آگاه به امور زمان، حضور مردمی آگاه در صحنه و حضور ارتشی قوی و مردمی از ویژگی های اصلی و وجه تمایز انقلاب ایران نسبت به سایر انقلاب هاست.
وی با اشاره به اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران حرف اول را در منطقه می زند افزود: نیروهای مسلح ولایت مدار ایران اسلامی جان برکف و در صف اول دفاع از کشور هستند.
امیر سرتیپ دوم شریفی با بیان اینکه شهدای نیروهای مسلح در برابر استکبار و شیاطین، کشور را بیمه کرده افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران بعنوان یک ارتش نمونه، مورد عنایت فرمانده معظم کل قوا بوده و باید قدردان این محبت الهی باشیم.
وی با بیان اینکه در طول هشت سال دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران 2میلیون و 500 هزار سرباز در مراکز آموزشی و پادگان های کشور تربیت کرده، افزود: با بررسی ارتش کشورهای جهان مشخص می شود که مهم ترین شاخصه ارتش جمهوری اسلامی ایران تدین آن است و به فرموده فرمانده معظم کل قوا، امروز ارتش ایران یک ارتش متدین بوده که یکی از نشانه های آن تقدیم 48 هزار شهید به انقلاب و نظام است.
سرتیپ دوم شریفی گفت: امروز هم جوانان جان برکف ارتش جمهوری اسلامی ایران در صف مدافعان حرم قرار گرفته و در سایر عرصه ها نیز همواره آماده دفاع از انقلاب و آرمان های امام راحل و شهدا هستند.
وی همچنین بیان کرد: از دیگر شاخصه های ارتش جمهوری اسلامی ایران ولایتمداری است و امروز ارتش جان بر کف در رکاب رهبر معظم انقلاب آماده اجرای هرنوع مأموریت است.
برچسبها: پاتوق رضا- فرمانده قرارگاه عملیاتی شمالغرب ارتش-حفظ و اقتدار انقلاب -,
241 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای بیانیه ای، از برگزاری رزمایش «مدافعان آسمان ولایت 7» ارتش جمهوری اسلامی ایران که اخیراً در منطقه جنوب کشور انجام شد، تقدیر کردند.
احمد امیرآبادی عضو هیات رئیسه مجلس پیش از پایان جلسه علنی روز دوشنبه مجلس این بیانیه را که به امضای 241 نماینده رسیده است را قرائت کرد.
در این بیانیه آمده است:
قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران با کارکنان سلحشور، جوان، مومن و با تجربه خود که افتخار سنگربانی و دفاع از حریم آسمان میهن عزیز اسلامی را عهده دار می باشند، با هدف نمایش اقتدار پدافند هوایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، رزمایش مدافعان آسمان ولایت 7 را در حوزه های مختلف در سطح منطقه جنوب کشور به اجرا گذاشتند.
امروز ملت بزرگوار ایران اسلامی قدرشناس همت و تلاش فرزندان خویش در نیروهای مسلح بوده و توفیق فرزندان خود را در ارتش جمهوری اسلامی ایران در فراهم کردن امنیت مرزهای گسترده میهن عزیز را زمینه ساز پیشرفت جامعه، رفاه و عدالت، سرافرازی و عزت دنیا و آخرت می دانند.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تلاش های صادقانه و مجاهدت های خستگی ناپذیر این عزیزان قدردانی کرده و امیدواریم باتوکل به خداوند و عنایت خاصه از طرف حضرت ولیعصر (عج) و تحت فرماندهی معظم کل قوا همواره موفق و منصور باشند.
برچسبها: پاتوق رضا- تقدیر - نماینده مجلس - رزمایش پدافند هوایی -, ساعت 23:48 توسط افشین | ثبت نظر
رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی فقدان آیت الله هاشمی رفسنجانی را یک ضایعه بزرگ دانست.
محمدمهدی زاهدی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تسلیت درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به جامعه کرمانیان، گفت: ایشان سابقه مبارزاتی در پیروزی انقلاب اسلامی، سوابق انقلابی، مدیریت دفاع مقدس، حضور ایشان در ریاست جمهوری و ... دارند و همواره درهر مقامی که ایشان حضور داشتند، منشاء خیر و برکت برای نظام و کشور بوده است.
وی آیت الله هاشمی رفسنجانی را یکی از معتمدین امام راحل دانست و اظهار کرد: یکی از ویژگی های بارز ایشان این بود که بارها و حتی در این روزهای اخیر به صراحت وفاداری و بیعتشان با مقام معظم رهبری را اعلام فرمودند.
نماینده مردم کرمان و راور تاکید کرد: فقدان ایشان را یک ضایعه میدانیم و به مردم کرمان و هموطنان عزیزمان در سراسر کشور تسلیت عرض می کنیم.
برچسبها: :پاتوق رضا- درگذشت هاشمی رفسنجانی -,
مجله اکونومیست در سرمقاله امروز خود به بررسی اوضاعی که اوباما در روزهای آخر ریاستجمهوریاش برای خود به وجود آورده، پرداخت.
این روزنامه در ادامه نوشت: پوتین ثابت کرد که فردی جسور و زیرک است و نمیتوان از حساب و کتابش سر درآورد. او پیروزی در جنگ رسانهای را به خوبی بلد است.
اکونومیست نوشت: اوباما با اخراج 35 دیپلمات روسی و اعمال تحریمهای اضافی علیه روسیه تصمیم گرفت ضربه نهایی خود را بزند. کاخ سفید آرزو داشت که پوتین نیز مقابله به مثل کند و تعداد مشابهی از دیپلماتهای آمریکایی را از کشورش اخراج کند اما پوتین به گونهای برخورد کرد که از اوباما شخصیتی شکست خورده و مایه تمسخر دیگران ساخت تا تمامی جهان به سخیف بودن اقدامات اوباما اذعان کند.
این روزنامه نوشت: ترس آمریکاییها از روسیه موجب افتخار هواداران پوتین است و باعث میشود کشورشان را یک ابرقدرت بدانند اما صلابت و سختی موضع پوتین در واقع از ترس آمریکا در مقابل مسکو به عنوان دشمنی قدرتمند نشأت میگیرد.
این روزنامه در پایان نوشت: لگدی که پوتین به اوباما در پایان دوره ریاستجمهوریاش زد اشاره واضحی بود اما زیر سؤال بردن پیروزی ترامپ و برگزاری همهپرسی برای بازنگری در نتایج انتخابات آمریکا شاید برای مسکو آسانتر از این باشد که آمریکاییها نهایتا به پیروزی ترامپ اذعان کنند.
برچسبها: پاتوق رضا- مجله اکونومیست ، انگلیس ، ولادیمیر پوتین ، باراک اوباما ,