راکت "نازعات" با برد 80 تا 100 کیلومتر و طول بیش از 6 متر به عنوان "دقیق‌ترین راکت ایرانی" شناخته می‌شود.
 به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از آن که رژیم بعث عراق دید که توان مقابله با نیروهای رزمی جمهوری اسلامی ایران را در جبهه‌ها ندارد، به کشتار مردم بی‌گناه شهرها روی آورد و در این راه شهرها را توسط بمب‌افکن‌های غربی خود بمباران کرد.
 
نیروهای مسلح ایران نیز که به تازگی پوست اندازی کرده بودند و عناصر وابسته به رژیم پهلوی را از قوای مسلح بیرون انداخته بودند برای مقابله با حملات موشکی عراق به دنبال راهکار گشتند و به فکر خرید سامانه‌های موشکی افتادند اما به خاطر تحریم‌های کشورهای غربی علیه ایران هیچ کشوری حاضر به فروش تسلیحات به ایران نبود تا این کشور لیبی با فروش سامانه " اسکاد" به ایران موافقت کرد و ایران توانست در آن زمان چند سامانه موشکی را خریداری کند.
 
اما این پایان ماجرا نبود چرا که حملات موشکی عراق به شهرها ادامه داشت و از طرفی ذخایر موشکی " اسکاد" ایران رو به اتمام بود و از این رو مقامات کشور به فکر پیدا کردن راه چاره‌ای افتادند که در همین زمان جوانانی مانند "شهید تهرانی‌مقدم" وارد عرصه شدند و ساخت سامانه‌های ایرانی را در دستور کار قرار دادند که همین امر موجب تولید راکت‌های ایرانی همچون "زلزال" و "نازعات" شد.

**  راکت "نازعات"؛ کابوس دشمنان
 
تمرکز فعالیت یگان موشکی ایران در آن زمان بیشتر بر روی تولید راکت‌های بردکوتاه برای هدف قرار دادن پایگاه‌های نیروهای متجاوز عراقی بود که نتیجه آن منجر به تولید راکت‌های مانند راکت "نازعات" شد؛ "نازعات" راکتی سطح به سطح و با بردکوتاه است که هنوز هم تولید و توسعه این سلاح ادامه دارد و تاکنون در این زمینه نیروهای جوان ایرانی توانستند چندین نمونه ارتقا یافته مانند "نازعات 6" و "نازعات 10" را تولید کرده و آنها را با موفقیت روی لانچر برده و شلیک کرده است.

جوانان انقلابی ایران در ابتدای راه تولید راکت "نازعات" توانستند اولین نمونه "نازعات 6 " را در اوایل دهه 70 شمسی طراحی و تولید کنند؛ این راکت با برد 80 تا 100 کیلومتر، طول بیش از 6 متر و وزن سرجنگی بیش از 100 کیلوگرم به عنوان "دقیق‌ترین راکت ایرانی" شناخته می‌شود.

 


یکی از نکاتی که در مورد این راکت جالب است این که راکتی که در "جنگ تحمیلی" مورد استفاده قرار گرفته بود آنقدر کارآمد بوده که تاکنون نیز تولید نمونه‌های توسعه یافته آن ادامه دارد به گونه‌ای که در حال حاضر، راكت "نازعات 6 اچ" که نمونه توسعه یافته "نازعات 6" است تولید شد و پس از آن نیز کار توسعه این راکت ادامه پیدا کرد که منجر به تولید راکت "نازعات 10" شد؛ راکتی که می‌توان آن را دومین عضو خانواده "نازعات" دانست.


 "نازعات 10" یک موشک سوخت جامد بوده که توسط "نزاجا" به کار گرفته شده است؛ این موشک با سوخت جامد و سرجنگی بیش از 200 کیلوگرم جز بهترین راکت‌های ایرانی به حساب می آید که با برد 100 تا 130 کیلومتر، طول بدنه بیش از 8 متر، قطری در حدود 457 میلی‌متر و خطای زیر 5 درصد می‌توان آن را مدل به­ روز شده و ارتقاء یافته "نازعات 6 اچ" به حساب آورد.


اما این پایان توسعه "نازعات" نبود و "نیروی‌رمینی " ارتش در رزمایش "بیت‌المقدس 27" علاوه بر این که توانست با روی لانچر فرستادن "نازعات 10 " آن را با موفقیت شلیک کند؛ از آخرین نمونه این راکت با نام "نازعات جدید" رونمایی کند که تا امروز این آخرین و پیشرفته‌ترین نمونه از خانواده راکت "نازعات" است.

"نیروی‌زمینی" ارتش جمهوری اسلامی پس از ساخت راکت‌هایی مانند "زالزال" و یا "نازعات" رو به ساخت لانچر برای حمل و پرتاب این راکت‌ها کرد که باعث شد اکنون این یگان جزو دارندگان انواع لانچرهای سه تایی و تكی برای شلیك این راکت‌ها قرار بگیرد.


 "نازعات"  به عنوان یک سلاح قدرتمند و کارآمد در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شناخته شده که بردی معادل 150 کیلومتر دارد و با استفاده از "لانچرهای متحرک" که قابلیت شلیک سریع و استقرار را دارند، پرتاب می‌شود که این قابلیت جابه‌جایی سریع علاوه بر آسیب شدیدی که به نیروهای دشمن وارد می‌کند باعث می‌شود تا دشمن نتواند این سامانه را شناسایی و مورد هدف قرار دهد.


برچسب‌ها: :پاتوق رضا- پرونده موشکی ، نازعات ، نزاجا-,

تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 | 22:2 | نویسنده : رضا |
نقشه تحولات میدانی ریف دمشق نشان از پیروزی‌های چشمگیر ارتش سوریه در میدان نبرد با تروریست‌های تکفیری دارد.

 حومه "دمشق" یکی از مناطقی است که در پنج سال گذشته صحنه درگیری‌های شدید ارتش سوریه و تروریست‌های تکفیری داعش بوده است.

این منطقه در دو ماه اخیر به یک وضعیت قابل قبولی رسیده که شاید در کل نبردهای سوریه این موضوع کم‌سابقه بوده است. شرایط ریف دمشق بین سال‌های 2013 تا 2016 تغییرات عمده‌ای داشته که بررسی نقشه تحولات در این زمینه گویای همه چیز است.


** وضعیت ریف دمشق در سال 2013

"ریف دمشق" در سال 2013 میلادی وضعیتی بحرانی و وحشتناک داشت تا حدی که تسلط گروه‌های تکفیری بر جنوب سوریه روز به روز افزایش می‌یافت.

اگر به نقشه حومه "دمشق" در سال 2013 نگاهی بیندازیم می‌بینیم که مناطق وسیعی از این منطقه در کنترل تروریست‌های تکفیری بوده است. در حقیقت مناطقی همچون شهر صنعتی "عدرا"، "تل کوردی"، "دوما"، "میدعا"، "حرستا"، "النشابیه"، "ایبرین"، "جوبر"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"، "ملیحه"، "حجرالاسود"، "اردوگاه پرموک"، "داریا"، "بخش های وسیعی از صحنایا"، "دیرماکر"، "قدسیه" و ... در کنترل تروریست‌های تکفیری بود.

بررسی تحولات میدانی
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2013؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری



خیز بلند تکفیری‌ها در سال 2013 برای اشغال "دمشق" و از بین بردن دولت سوریه بود که این موضوع با حضور محور مقاومت محقق نشد و حامیان قطری و سعودی تکفیری‌ها به اهداف خود نرسیدند.

شرایط بحرانی سال 2013 به مرور بهتر شد، تا جایی که در سال 2016 میلادی ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه ابتکار عمل را در بخش‌های قابل توجهی از حومه "دمشق" به دست گرفت.


** وضعیت ریف دمشق در سال 2016

در سال 2016 میلادی اما ارتش سوریه که به تدریج پیشروی‌های خوبی در حومه "دمشق" داشته و توانسته نقاط استراتژیک را آزاد کند.

"شهر صنعتی عدرا"، "شهرک میدعا"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"،  "ملیحه"، "کمپ جرمانا"، "برزه"، "دومر"، "صحنایا"، "فرودگاه نظامی دمشق" و ... از جمله مناطقی است که ارتش سوریه توانسته از تروریست‌ها پس بگیرد.

بررسی تحولات میدانی
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2016؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری


البته این پایان کار نبوده و ارتش سوریه از راهبرد جدیدی استفاده می‌کند که در آن صلح پایدار جایگزین درگیری و جنگ می‌شود که این راهبرد در "داریا" با موفقیت اجرایی شد. البته شرایطی مشابه داریا برای باقی شهرک های حومه دمشق که ارتش سوریه آ« ها را در محاصره دارد پیش بینی شده است. علا ابراهیم استاندار ریف دمشق در این زمینه می گوید: شهر "معضمیه" در حومه غربی دمشق نیز طی روزهای آتی امن خواهد شد. دولت مایل به بازگشت همه ساکنان "داریا" پس از پایان طرح بازسازی این شهر است.

وی افزود: مذاکراتی درباره تحویل شهر "معضمیه" در جریان است و این شهر در آینده نزدیک و روزهای آتی امن خواهد شد.

بنابراین گزارش وضعیت "ریف دمشق" نشان می‌دهد که ارتش سوریه حد فاصل سال‌های 2013 تا 2016 پیشرفت قابل توجهی داشته است و با کمی برنامه‌ریزی این منطقه می‌تواند به طور کامل در اختیار نیروهای سوری قرار بگیرد.


برچسب‌ها: پاتوق رضا - ارتش سوریه ، نیروهای سوری ، داریا ، صحنایا ، جوبر ، فرودگاه نظامی مرج السلطان ، تروریست های تکفیری ، دوما ، اردوگاه یرموک-,

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:29 | نویسنده : رضا |

  تحولات میدانی در سوریه، امروز شاهد تنش و رویارویی حامیان تروریسم در منطقه است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای گذشته، نبرد بین گروه تروریستی، موسوم به ارتش آزاد و یگان‎های مدافع خلق کرد در سوریه باعث رویارویی میان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) شده است.
 
در همین ارتباط، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان "معارضان، منطقه تحت سیطره کردها را تهدید می‎کنند" ادعا کرد که گروه تروریستی ارتش آزاد که از سوی ترکیه حمایت می‎شود و توانست جرابلس را از سیطرۀ تروریست‎های داعش خارج کند، از پشتیبانی سازمان جاسوسی سیا برخوردار است در حالی که پنتاگون، نیروهای دموکراتیک سوریه را حمایت می‎کند!
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
این گزارش می‎افزاید: سیا و پنتاگون مجموعه‎های مختلفی از گروههای مسلح (تروریست) را در جنگ سوریه حمایت می‎کنند و این وضعیت باعث بروز تنش‎هایی بین این دو شده است.
 
بر اساس ادعای نیویورک تایمز، گروه تروربستی ارتش آزاد که توسط سازمان سیا و آژانس‎های اطلاعاتی متحد با آن حمایت می‎شود، توانسته است به سمت غرب و به طرف شهرک‎های الباب و مارع پیشروی کند و انتظار می‎رود که بین آن و نیروهای دموکراتیک سوریه که توسط یگان‎های مدافع خلق کرد اداره می‎شود و از حمایت پنتاگون برخوردار است، درگیری‎هایی به وجود آید.
 
این نشریه همچنین می‎نویسد: آمریکا در چارچوب ایجاد توازن میان نیروهای متحد خود و نیروهایی که هم با آمریکا و هم با ترکیه متحدند، از یگان‎های مدافع خلق کرد خواسته که به مناطق واقع در شرق فرات عقب نشینی کنند و در مجموع موضع آمریکا در قبال ادامۀ درگیری‎ها بین طرفین متحد با خود پیچیده و مبهم است.
 
نیویورک تایمز در ادامه، به اظهارات پیتر کوک سخنگوی پنتاگون اشاره کرد که گفته بود؛ درگیری‎های جاری در جرابلس را از نزدیک پیگیری می کند و از گروه‎های درگیر خواسته بود که اقدامات لازم را برای حل بحران انجام دهند.
 
فیش حقوقی تروریستها در جیب مقامات آمریکایی
 
پیش از این، یک سناتور آمریکایی با اشاره به حمایت مالی آمریکا از گروه های تروریستی، اعلام کرد که این کشور حقوق تروریست‎های گروه نور الدین الزنکی را می‎پردازد. ریچارد بلاک در گفت‎وگو با شبکه "راشا تودی" روسیه گفت: «متأسفانه حقوق عناصر گروه نورالدین الزنکی که چندی پیش سر یک کودک فلسطینی را بریدند از سوی واشنگتن پرداخت می‎شود».
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
 بلاک، سناتور ایالت ویرجینیا، چندی پیش در یک سخنرانی گفته بود، آمریکا از تروریست‎های فعال در سوریه حمایت می‎کند. این حمایت که از سوی سیا و پنتاگون انجام می‎شود، شامل حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی است.
 
اما واقعیات بحران سوریه چیست؟
 
 شاید در ابتدای بحران سوريه معترضان در پی براندازی نظام اسد نبودند و صرفا خواستار اصلاحات و ایجاد یک فضای سیاسی مناسب‎تری در کشور دست به اعتراض زدند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
 اما در این میان دستهایی پشت پرده به بحران دامن زدند که اتفاقا هیچ اعتقادی به دموكراسی و آزادی نداشتند. دستهایی که كينه چند ده ساله از نظام سوريه را به دل داشتنند و عده‎ای دگم اندیش متاثر از رادیکالیسم اسلامگرا یا همان اسلام مطلبوب غربیها جذب گروهک‎های تروریستی برای جنگ با مردم سوریه شدند. برخی از آنها هم مهره‎های پنهان سفارتخانه‎ها بودند و برخی انديشه‎های تند مذهبی در سر داشتند و بعضی هم از اراذل و اوباش و جنايتكاران عدالت گريز بودند. بی‎شک نظام سلطه با یک برنامه‎ريزی و هدف‎گذاری دقیق نقشه به پایین کشیدن حکومت اسد را طراحی کردند.
 
مهندسی جنگ در سوریه قبل از آغاز انقلابهای منطقه
 
چند سال پیش از آغاز شدن بحران در منطقه بویژه تجاوز گروههای تروریستی به تمامیت ارضی سوریه، روزنامه لوموند چاپ فرانسه پيش بينی كرده بود، سوريه در 10 سال آينده جزو كشورهای توسعه يافته در ميان كشورهای پيرامونی خود قرار خواهد گرفت.
 
بی‎گمان برای همين بود كه بدخواهان شهروندان سوری تاب ثبات در سوريه را نداشتند. به ويژه اينكه بشار اسد، بسياری از آرزوهای مردمش را به تحقق نزدیک کرده بود. 
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
"ميشل ريمبو" سفير سابق فرانسه در كتاب خود با نام "توفان در خاورميانه بزرگ" از اطلاعات مهمي پرده برمی‎دارد از جمله اينكه، در ژانويه 2014 به نقل از سناتور "ماريو مورو" وزير دفاع سابق ايتاليا وی در سال 2009 به كردستان عراق رفته و از يك مجتمع ساختماني در حال ساخت بازديد كرده است.
 
سناتور از پيمانكار می‎پرسد كه هدف از بنای اين همه ساختمان چيست؟ و اين پاسخ را می‎شنود، اينها برای آوارگان جنگ سوريه است. نکته قابل تأمل اینکه: اين اتفاق مربوط به حداقل دو سال پيش از شروع جنگ در سوريه است و نشان می‎دهد كه نقشه اين جنگ قبل از آنچه كه تحولات کشورهای منطقه موسوم به انقلاب‎های بهارعربی آغاز شود، طراحی و اجرا شده است. 
 
ريمبو در اين كتاب به مطلبی خطرناك تر اشاره می‎كند، برنامه‎ريزی برای به اصطلاح انقلاب سوريه با كمك برنامه دموكراسی در سوريه انجام شده كه از حمايت‎های مالی يكی از سازمان‎های غيردولتی مرتبط با سازمان اطلاعات مركزی آمريكا (سيا) برخوردار است. برنامه‎ريزی برای تجاوز امپرياليستی آمريكا عليه سوريه سالها پیش از این به اتمام رسيده است. 
 
واقعیت موضوع آن است که وزارت دفاع آمریکا و سازمان امنیتی سیا تمایلی به راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه ندارند و بر راه حل نظامی بیشتر تاکید دارند. وی همچنین افزود برخلاف تاکید جان کری وزیر امورخارجه بر راه حل سیاسی بحران سوریه و تمایل باراک اوباما به پایان دادن بحران سوریه قبل از اتمام ریاست جمهوری‎اش، پنتاگون و سیا بر راه حل نظامی و طولانی کردن نبرد در سوریه تاکید  دارند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
نقش کلیدی اوباما در ویرانی کامل کشور لیبی، بحرانی کردن وضعیت اوکراین، روانه کردن تروریستها به خاورمیانه به خصوص سوریه، درگیرکردن اروپا با مسئله مهاجرت اوباما تکمیل می‎شود. وی در ظاهر امر تلاش می‎کند که دست کم به یکی از این بحرانها پایان دهد. اما ساختار قدرت در آمریکا به رویکرد نظامی علاقه بیشتری دارد.
 
امروز پس از سالها جنگ و خون و منازعات در منطقه بحران خیز خاورمیانه خاصه سوریه و عراق، نظام بین‎الملل شاهد یک جنگ فرسایشی و غیر ضرور است. جنگی که هر اندازه بر فقر و آوارگی طرفهای درگیر می‎افزود؛ به همان مقدار کارتل‎های اسلحه سازی و دلالان تسلیحات میکروبیولوژی و ممنوعه را منتفع ساخته است.
 
آمریکا در نقش کژدم منطقه
 
اما هر آنچه که از مصائب سرزمین سوریه گفتیم حق مطلب ادا نخواهد شد. عصر حاضر، روزگاری که واژه مهجور حقوق بشر بازیچه دست نظام سلطه و صهیونیزم بین‎الملل شده است، حکام مرتجع منطقه به پشتیبانی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی دست به یک اکران خونین زده‎اند که اتفاقا نهادهای حقوق بشری و در رأس آن سازمان ملل متحد به تماشا نشسته‎اند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
با همه تفاسیر، حکایت امروز دولتهایی که با هدایت سرویسهای جاسوسی خود آتش به دامن منطقه زده‎اند، روایتی است از یک کژدم که چه بسا افراد بی‎شماری را با زهر خود از پای در می‎آورد، لذا آنگاه که در کانون شعله‎های اخگر خود ساخته به دام می‎افتد، دم  زهر آلودش را بسوی پیکر نیمه جانش می‎گیرد و بر زندگی خویش پایان می‎بخشد.
 
لیکن تمثیل کژدم در مورد گروه‎های تروریستی معارض حکومت قانونی اسد و مردم سوریه و نیز سردمداران آنها، خالی از این مصداق نیست. آنطور که از آخرین تحولات میدانی سوریه خبر می‎رسد گروه‎های تروریستی فارغ از اینکه دارای چه بیرق و نشانی باشند یک به یک از سنگرها پا به فرار می‎گذارند و خود را بیش از پیش در  حلقه محور مقاومت محصور می‎بینند.
 
چه مضحک است؛ حال که سرکردگان این گروه‎ها مزدوران خود را و مغموم شکست خورده می‎یابند؛ از روی سرافکندگی و استیصال به جان یکدیگر افتاده‎اند. این همان آرمان شهری است که دولتهای غربی نسبت بدان به مردم جهان وعده می‎دهند؛ دموکراسی به زور اسلحه و سرنیزه، حقوق بشری نیم بند که مختص به مرزهای سیاسی خاورمیانه است. وعده واهی دموکراسی که تنها بر زبان امپریالیسم جهانی  جاری و ساریست.

برچسب‌ها: پاتوق رضا- سیاست خارجی ، سیا ، پنتاگون ، خاورمیانه-,

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:28 | نویسنده : رضا |
کره شمالی اعلام کرد این کشور، آزمایش "انفجار کلاهک هسته‌ای" انجام داده است که هدف آن، مقابله با آن چیزی است که پیونگ‌یانگ، "خصومت آمریکا" می‌خواند.
به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کره شمالی در ماه‌های اخیر، دست‌کم 10 بار موشک‌های بالستیک خود را روی لانچر فرستاده تا از رقبای نظامی خود عقب نیفتد. 
 
در 48 ساعت اخیر، این کشور شرق آسیایی، با انجام یک آزمایش اتمی در صدر اخبار جهان قرار گرفت و "بی‌بی‌سی"، "آسوشیتد پرس"، "یونهاپ" و ...، این اقدام کره شمالی را پوشش دادند. 
 
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد: علت زمین لرزه‌ای که اخیراً نزدیک یکی از مراکز هسته‌ای کره شمالی روی داد، پنجمین آزمایش هسته‌ای پیونگ‌یانگ بوده است.
 
واکنش غرب به پنجمین آزمایش هسته ای کره شمالی/
 
واکنش غرب به پنجمین آزمایش هسته ای کره شمالی/
 
این خبرگزاری به نقل از یک مقام نظامی عنوان داشت: ‌«ما بر این باوریم که کره شمالی یک آزمایش هسته‌ای انجام داده است؛ این انفجار حدود ده کیلو تن شدت داشت و قوی‌ترین انفجاری بود که تاکنون به وسیله این کشور انجام شد" 
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد که با هر آزمایش موشکی یا هسته‌ای کره شمالی، تحریم‌های جدید از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد یا آمریکا علیه این کشور وضع می‌شود. 
 
کره شمالی نیز اعلام کرد: این کشور، آزمایش "انفجار کلاهک هسته‌ای" انجام داده است که هدف آن، مقابله با آن چیزی است که پیونگ‌یانگ "خصومت آمریکا" می‌خواند. خبر آزمایش هسته‌ای کره شمالی واکنش‌های جهانی را نیز در پی داشت.
 
"باراک اوباما"، رئیس جمهور آمریکا، در پی آزمایش هسته‌ای کره شمالی تأکید کرد واشنگتن از همه راه‌ها برای حمایت از کره جنوبی در برابر همسایه شمالی آن استفاده خواهد کرد.
 
واکنش غرب به پنجمین آزمایش هسته ای کره شمالی/
 
"هیلاری کلینتون"، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز درباره آزمایش های هسته‌ای و موشکی کره شمالی می‌گوید: در صورت احراز پست ریاست جمهوری، با افزایش حلقه تحریم و فشار موضع شدیدتری در قبال کره شمالی اتخاذ خواهد کرد تا این کشور را به پای میز مذاکره بکشاند.
 
وی مدعی شد: تهدیدات روزافزون از سوی کره شمالی، نیازمند تجدیدنظر در راهبردها در قبال این کشور است. علاوه بر این، اقدامات فوری برای متقاعد کردن همسایه‌های این کشور به خصوص چین، امری ضروری است. آن‌ها باید بدانند کره شمالی، تنها مسأله‌ای مرتبط با آمریکا نیست. البته کلینتون به ناکارآمد بودن فشارها و تحریم‌های فعلی بر کره شمالی هیچ اشاره ای نکرد. 
 
باید افزود سیاست فعلی اعمال فشار بر کره شمالی، مانع این کشور در انجام آزمایش‌های هسته‌ای نشده است. البته روشن است که سیاست اعمال فشار و تحریم، رفتار کره شمالی را تغییر نخواهد داد. 
 
کلینتون در ادامه اظهاراتش، از متحدان آمریکا در منطقه و به طور خاص از ژاپن و کره جنوبی خواست تا در قالب سامانه‌های دفاع موشکی، به واشنگتن کمک کنند.
 
کلینتون اظهار کرد: اقدامات کره شمالی، تهدیدی مداوم و بزرگ برای آمریکاست. وی افزود: کره شمالی با آزمایش هسته‌ای اخیر، یک قدم به آنچه می‌خواهد یعنی توسعه یک سامانه موشک هسته‌ای که قادر است آمریکا را مورد هدف قرار دهد، نزدیک‌تر شده است.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه از "سئول"، "پارک- گئون-های" رئیس‌جمهور کره جنوبی، در بیانیه‌ای اعلام کرد: کره شمالی با این آزمایش هسته‌ای، تحریم‌ و انزوای بیشتر را برای خود به همراه می‌آورد. وی ادعا کرد: "چنین اقدام تحریک‌آمیزی، راه را به سمت خودتخریبی این کشور تسریع و هموار می‌کند." 
 
"فرانسوا اولاند" رئیس جمهور فرانسه نیز به شدت آزمایش هسته‌ای کره شمالی را محکوم کرد. وزارت امور خارجه چین گفت: این کشور با آزمایش هسته‌ای کره شمالی به شدت مخالف است.
 
نکته جالب توجه این است که "کاخ سفید" در حالی تلاش می‌کند کره شمالی را از دستیابی به بمب اتم باز دارد که خود، هزاران کلاهک اتمی دارد و کشورهای شبه جزیره کره(به خصوص کره شمالی) را با اقدامات نظامی تهدید می‌کند. 
 
پایگاه‌های نظامی آمریکا در شبه جزیره کره، در صورت حمله آمریکا به کره شمالی، در تیررس موشک‌های بالستیک "پیونگ‌یانگ" هستند و همین موضوع باعث شده تا در روزهای اخیر، ارتش کره شمالی بر تحرکات نظامی خود بیفزاید.
 
رسانه‌های غربی مدعی هستند که کره شمالی، یکی از منزوی‌ترین کشورهای جهان است و تنها موضوع قابل ارائه این کشور، آزمایش‌های موشکی است که آن هم به دلیل تهدیدات آمریکا علنی می‌شود؛ هرچند تاکنون تحریم‌ها تاثیری بر عملکرد کره شمالی نداشته است. 

برچسب‌ها: :پاتوق رضا-آزمایش اتمی کره شمالی ، ارتش کره شمالی ، موشک های بالستیک کره شمالی,

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:27 | نویسنده : رضا |

قلم زدن در باب منافقین، نگارش درباره جماعتی است که برای فرار از زباله‎دان تاریخ بر شاخه خشکیده‎ای چنگ می‎زنند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه  سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرح حال اسفناک گروهک تروریستی منافقین، بتازگی گزارشی از منابع خبری منتشر شده دال بر اینکه؛ هم اکنون 600 نفر از عناصر گروهک تروریستی منافقین در کمپ آمریکایی کروپر در عراق حضور دارند که در روزهای آتی شاهد خواهیم بود پس از سناریوی کشته سازی آنها، دستاویز جدیدی برای هوسرانی و بازی‌های حقوق بشری این گروهک خواهند شد. 
 
اما  موضوع طولانی شدن حضور منافقین در عراق ابعاد پیچیده ای دارد، که یکی از مهمترین عوامل آن را می‎توان ارادۀ سرکردگان گروهک  برای عدم خروج و بازی تبلیغاتی با عناصر فریب خورده عنوان کرد.
 
نقش جدید
 
برخی از بازی‌های جریان نفاق به بهانه باقی ماندن مزدوران منافقین در عراق بدین شرح است:
 
- مرگ اعضا به دلیل عدم رسیدن دارو و غذا به کمپ اشرف  لیبرتی
 
- درگیری با نیروهای عراقی و کشته سازی برای ایجاد اراده باقی ماندن اعضا در گروهک منافقین
 
- کشتن عناصر به اصلاح مسئله دار و بازی حقوق بشری به واسطۀ آنها
 
- برگزاری نمایش در کشورهای اروپایی به بهانه ساکنان لیبرتی (کروپر) و اشرف
 
- انتقال امکانات و برخی مقرهای منافقین به جریان های تکفیری و معارض دولت عراق
 
- ایجاد انگیزه شدید برای اعضای فریب خورده جهت تسریع اعزام به اروپا
- ....
 
با این تفاسیر، گروهک تروریستی منافقین به دنبال باقی گذاشتن تعدادی از عناصر خود در عراق و قربانی کردن آنان و به راه انداختن بازی تبلیغاتی با عناصر کشته شده است.
 
نقش جدید
 
این مسئله پس از خروج شخص رجوی از این کمپ آمریکایی در عراق کلید خواهد خورد، و منافقین در تلاش‎اند، با تحریک گروه‎های درون عراق، زمینه‌های حمله به کمپ کروپر و مظلوم نمایی در این راستا را نمایان کنند.
 
از سال 90 و خروج منافقین از کمپ اشرف همواره تمامی درگیری‎های ایجاد شده حول منافقین، از سوی این گروهک تروریستی بوده و افرادی که در این بین از دست رفتند و کشته شدند، تنها به پروژه کشته‎سازی اضافه شدند.
 
گفتنی است تعدادی که در کمپ آمریکایی کروپر در عراق حضور دارند در روزهای آتی برای نیات شوم  کشته‎سازی از آنان استفاده کرده و دستاویزی برای بازی‎های حقوق بشری سازمان خواهند شد.
 
 
منافقین کور‎دل مصداق بارز، الغريق يتشبث بکل حشيش: غريق، به هر شاخه‎ای خشکيده‎ای چنگ می‎زند (تا خود را نجات دهد).
 
نقش جدید
 
قلم زدن در باب منافقین خلق، نگارش درباره جماعتی است که در راستای رسیدن به آرمان خود تلاش هایی کرده اند و شاید می کنند؛ غافل از آنکه راه خود را نادرست نمی‎پندارند و برای بقای ظاهری خود، بیهوده دست و پا می‎زنند که این تلاشی است برای فرار از زباله دان تاریخی که سالهاست به آن ملحق شده‎اند.
 
انقلاب اسلامی ایران، به دلیل ماهیت اسلامی و مردمی بودنش راه مقابله به بصورت مستقیم را برای دشمنان خود بسیار دشوار کرده است. لذادر طول سالهای گذشته غرب و مشخصا آمریکا ابزارهای گوناگونی را علیه جمهوری اسلامی بکار گرفته است.
 
 یکی از این راه‎ها ابزار نظامی بود. ابزار نظامی به شیوه‎های مختلفی نظیر جنگ تحمیلی و همچنین ترورهای گسترده مقامات و حتی افراد معمولی جامعه در کشور مطامع غرب توسط منافقین را تا اندازه‎ای منتفع کرد.
 
 اما در واکاوی گروه‎های تروریستی باید افزود: گروهک‎های متعددی در این میان دستورات اربابان آمریکایی خود را اجرا کرده‎اند. یکی از گروه‎هایی که بصورت وسیع دست به جنایات فراوانی در کشورمان زدند، گروهک منحرف منافقین بودند. اقداماتی که گروهک تروریستی منافقین علیه مردم ایران انجام دادند امکان پذیر نمی‎شد مگر با پشتیبانی برخی از کشورهای غربی.
 
نقش جدید
 
 در تشریح سبقه سیاه نوکران غربی می‎توان گفت: نیابد فراموش کرد که 35 سال پیش سرکرده منافقین به همراه بنی‎صدر رییس جمهور خائن به وطن، پس از فرار از ایران در یک فرودگاه نظامی فرانسه فرود آمده و از امکانات گسترده فرانسویها و دیگر کشورها بهره‎مند شده و مورد حمایت لجستیکی و حتی رسانه‎ای  قرار گرفتند.
 
 گروهک منفور منافقین سپس در کشور عراق و در زمان رژیم بعث عراق ساماندهی شدند و در جنگ تحمیلی عیله کشورمان به ارتش صدام دیکتاتور مخلوع یاری رساندند. در همین اواخر هم پیرامون موضوعات هسته‎ای در راستای اقدامات ضد ایرانی با غرب همکاری کردند و امروز هم که از هم پیمانان رژیم جنایت کار آل سعود محسوب می‎شوند.
 
 مجموعه این تحولات نشان می‎دهد، گروهک‎های تروریستی همچون منافقین یک ابزار و آلت دستی برای غرب علیه کشورهای مستقل نظیر جمهوری اسلامی هستند چرا که دولتمردان غربی توان مقابله مستقیم با آن را ندارد.
 
بطور کلی منافقین را بایستی در چارچوب یک ابزار و آلت دست نگریست. در دورانهای مختلف، این ابزار کارایی متفاوتی داشته است. باید افزود غرب به تازگی رویکرد جدیدی نسبت شبکه نفاق پیدا کرده است.
 
 همانطور پیش‎بینی می‎شد، غرب پس از موضوع هسته‎ای بحث حقوق بشر را مورد دستاویز و بهانه‎جویی قرار خواهد داد. از زمان اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی، سرکرده منافقین از صحنه بیرونی منافقین حذف شد و پس از جایگزین شدن همسر وی مریم رجوی رویکرد منافقین به شعار حقوق بشری تغییر کرد.
 
نقش جدید
 
 در این میان طبیعتا برخی از بازیگران منطقه‎ای نظیر عربستان و آمریکا به دلیل امکانات محدودی که به واسطه قدرت جمهوری اسلامی در اختیار دارند، ناگزیر هستند برای رسیدن به اهداف خود بازهم به منافقین رجوع کنند.
 
در رابطه با بازگشت غربی‎ها بر استفاده مجدد از گروهک تروریستی منافقین باید گفت چه بسیار مضحک است گروهکی که تاریخچه سراسر روسیاهی و جنایت را با خود یدک می‎کشد، مورد اطمینان غرب قرار گرفته است و این رسوایان زمانه را با مباحثی مانند دموکراسی‎خواهی و حقوق بشر پیوند می‎زنند.
 
دولتمردان غربی به خوبی می‎دانند که منافقین در میان مردم ایران تا چه اندازه منفور و مذموم هستند. امروز برای ملت ایران جای سربلندی است که سردمداران غربی در مقابل ملت ما آنقدر تهی دست است که رو به مهره‎های تاریخ مصرف گذشته خود آورده‎اند و پشت گروه ورشکسته‎ای مثل منافقین جبهه می‎گیرند. شاید این شیوه غربیها بهترین راه برای آشکار کردن چهره دروغین دموکراسی غرب برای مردم و جوانان ما باشد.
نقش جدید

برچسب‌ها: پاتوق رضا-منافقین خلق ، غرب ، عربستان ,

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:25 | نویسنده : رضا |

 دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در برنامه نگاه یک به بررسی تحولات منطقه و رفتار غیر عقلانی عربستان سعودی پرداخت.

 
توضیحات جدید پیرامون تعرض به سفارت عربستان/ نقش نیروهای امنیتی سعودی در تهران/ سعودی‌ها در قد و قواره‌ای نیستند که بخواهند جنگی علیه ایران انجام دهندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "حسین امیرعبداللهيان" دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل امشب 20 شهریورماه در برنامه نگاه یک به بررسی تحولات منطقه و رفتار غیر عقلانی عربستان سعودی پرداخت.
 
پیشرفت های ایران در عرصه های مختلف برای خاندان آل سعود قابل درک نیست
 
وی با اشاره به اینکه، پیشرفت های ایران در عرصه های مختلف برای خاندان آل سعود قابل درک نیست گفت: سعودی ها حوزه رقابت بین دو کشور را به حوزه تخاصم سعودی عليه جمهوری اسلامی ایران سرایت دادند.
 
امیر عبداللهيان با اشاره به اینکه، عربستان به دنبال احيا مجدد موضوع ایران هراسی است ادامه داد: حاکمان فعلی عربستان سعودی رفتار نسنجیده ای را از خود بروز می دهند.
 
آمریکا در سیاست های خود ملاحظه نفت و دلار سعودی را می کند
 
دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل با اشاره به اینکه، عربستان در سیاست های خود هماهنگ با آمریکا است گفت: آمریکا همواره در سیاست های خود ملاحظه نفت و دلار سعودی را می کند لذا سعودی ها در آستانه توافق ایران و 1+5 از طرف آمریکا اجازه حمله به یمن را پیدا می کنند.
 
وی با اشاره به اینکه، آمریکا در موضوع حمله به یمن به سعودی ها چراغ سبز نشان دادند بیان کرد: آمریکا در موضوع حمله عربستان به یمن سعی کرد تا سعودی ها را متحد خود نشان دهد.
 
سعودی ها در قد و قواره این نیستند که بخواهند جنگی علیه ایران انجام دهند
 
امیر عبداللهيان با اشاره به اینکه، سعودی ها از اینکه با ایران به طور نظامی در گیر شوند دچار رعب و وحشت هستند افزود: سعودی ها در قد و قواره این نیستند که بخواهند جنگی علیه ایران انجام دهند.
 
وی با بیان اینکه، سعودی ها برای سوخت گیری هواپیماهای خود برای حمله به یمن و بخش اطلاعات وابسته به آمریکا هستند ادامه داد: رفتار جمهوری اسلامی ایران توأم با عقلانیت است این در حالیست که سعودی ها در سطوح مختلف در روند مذاکرات کارشکنی کردند لذا آنها حمایت های خود را از گروه های تروریستی افزایش دادند تا نشان دهند که قدرت برتر منطقه هستند که قطعا این موضوع صحت ندارد و توهمی بیش نیست.
 
وی افزود: سعودی ها نگران بالا آمدن جمهوری اسلامی ایران در منطقه هستند به همین جهت آنها نگران افزایش درآمد نفتی ایران بودند و نقشه های خود برای پایین آوردن قیمت نفت را اجرایی کردند.
 
 تعدی دو مامور سعودی به دو نوجوان ایرانی در دست پیگیری است
 
امیر عبداللهیان با بیان اینکه تعدی دو مامور سعودی به دو نوجوان ما در فرودگاه جده به حیثیت و اعتبار سعودی ها خدشه ای جدی وارد کرد، گفت: در آن مقطع مقامات سعودی تلاش کردند وعده هایی بدهند و سخن از دستگیری و برگزاری دادگاه در این رابطه بود که در سایه تحولات بعدی متاسفانه سعودی ها اقدام جدی را در رابطه با خاطیان انجام ندادند و این موضوع همچنان یکی از موضوعات در دست پیگیری در مجموعه معاونت کنسولی وزارت امور خارجه است.
 
علل شکل گیری حادثه منا
 
وی در ادامه به علل شکل گیری حادثه منا اشاره کرد و گفت: چرایی وقوع حادثه منا علامت سوال های متعددی دارد که از جمله آن می توان به اختلافات درون خاندان حاکم، رقابت احتمالی بین محمد بن نایف و محمد بن سلمان، سوء مدیریت کارگزاران حج و درگیر بودن مقامات سعودی به جنگ در یمن که سبب شده بود مدیریت حج متفاوت از سال های قبل برگزار شود اشاره کرد.
 
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل تاکید کرد: اگر سعودی ها می خواستند با عقلانیت و شفافیت با این حادثه برخورد کنند حتما با پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقت یاب که چندین بار نیز توسط مقام معظم رهبری مطرح شده بود موافقت می کردند تا چرایی حادثه مشخص شود.
 
امیر عبداللهیان درباره اقدام عده ای در تعرض به سفارت عربستان نیز بیان داشت: تجاوز سعودی ها به مردم مظلوم یمن، بحث تعدی دو مامور سعودی به دو تن از نوجوانان ما در فرودگاه جده و نهایتا اعدام آیت الله شیخ نمر سبب شد سفارت عربستان مورد تحرکاتی از سوی عده ای قرار گیرد.
 
وی تصریح کرد: سعودی ها می دانستند که اعدام آیت الله شیخ نمر افکار عمومی جهان تشیع را خدشه دار خواهد کرد و نسبت به آن واکنش نشان می دهند لذا برای آن که پیکان حملات را در موضوع فاجعه منا از خود دور کنند بحران سازی دیگری کردند تا توجهات را از این سمت خارج کنند ضمن آن که آن ها نسبت به توافق هسته ای ایران با ۱+۵ احساس خطر می کردند و در صدد بودند تا بازی را در ابعاد مختلف بر هم بزنند.
 
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل یادآور شد: زمانی که رسانه های سعودی اعلام کردند که آیت الله شیخ نمر اعدام شده است ، قبل از آن که هیچ گونه تجمعی مقابل سفارت عربستان انجام شود به تعدادی از سفارت خانه های خاص در تهران یادداشت دادند که تمام خودروهای دیپلمات های خود را در تهران و مشهد به فروش گذاشته اند لذا این تحرک را نسبت به سفارت خود را یا پیش بینی می کردند و یا برنامه ای داشتند.
 
امیر عبداللهیان تاکید کرد: در جریان این حادثه هیچ یک از دیپلمات های سعودی آسیب ندیدند و هیچ تعرضی هم به آن ها نشد اما خسارتی به ساختمان سفارت صورت گرفت که نباید وارد می شد و رفتار نادرستی بود که با عوامل آن برخورد و احکام آن ها نیز به زودب اعلام خواهد شد.
 
نقش عربستان در تحرکات صورت گرفته مقابل سفارت این کشور در تهران دور از ذهن نیست
 
وی با بیان اینکه اعدام آیت الله شیخ نمر حساب شده بود گفت: اینکه عناصری از خود سعودی ها در ترغیب مردم در حرکتی که مقابل سفارت عربستان صورت گرفت به دور از ذهن نیست چراکه در آن مقطع عربستان 140 دیپلمات در تهران و مشهد داشت که تعدادی از آن ها نیروهای امنیتی بودند تا در مقاطعی چنین بازی هایی را صورت دهند.
 
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل تاکید کرد: طراحی عربستان در این موضوع را نمی توان نادیده گرفت ولی آن حرکات احساسی و هدایت های غیر ملموس خارجی بهانه ای داد تا سعودی ها در فاجعه منا ورق را برگردانند.
 
امیر عبداللهیان در پایان نیز درباره توافق روسیه و آمریکا مبنی بر آتش بس در سوریه اظهار داشت: دولت سوریه از طرح آتش بس به عنوان یک ایده مثبت استقبال می کند اما اینکه به لحاظ محتوایی این آتش بس ها چه زمانی مورد توافق آمریکا قرار می گیرد یا سازمان ملل آن را فعال می کند اغلب زمان هایی است که تروریست ها در محاصره قرار می گیرند نه زمانی که مردم سوریه به این طرح نیازمندند لذا امیدواریم این آتش بس خاطره خانطومان را تکرار نکند و پایدار باشد.

برچسب‌ها: پاتوق رضا-امیرعبدالهیان ، ایران ، عربستان سعودی ، آمریکا ، مذاکرات ، سوریه ، بحران منطقه

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:24 | نویسنده : رضا |

مین‌‌های دریایی ایران، به چالشی بزرگ برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مین دریایی وسیله‌ای انفجاری است که در دریا و رودخانه‌ها کار گذاشته می‌شود و می‌تواند کشتی‌ها و زیردریایی‌ها را نابود کند. مین‌های دریایی، روی آب به کار برده می‌شوند و زمانی که کشتی دشمن با آن‌ها برخورد می‌کند، منفجر می‌شود. مین‌های دریایی می‌توانند برای حمله به دشمنان مورد استفاده قرار گیرند، به طوری‌که این توانایی اختلال حرکت کشتی‌های دشمن را دارند و در عین حال می‌توانند موجب محصور شدن آن‌ها در میان مین‌ها شوند. مین‌های دریایی همچنین کاربرد دفاعی نیز دارند؛ چنانکه می‌توان از آن‌ها برای محافظت از مرز آبی خودی استفاده کرد.

**نابودی ناو‌های آمریکایی توسط مین‌های ایرانی
 
"مین‌های دریایی" قابلیت‌های فراوانی در جنگ‌های دریایی و مقابله با ناوگان دریایی دشمن دارند. ایران به عنوان یکی از نیرومندترین قدرت‌های نظامی دنیا، هزاران مین‌ دریایی پیشرفته و هوشمند در اختیار دارد که وزن هر کدام به ۳۰۰ کیلو می‌رسد. به گفته منابع غربی، این مین‌ها به چالشی برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی برای ایران در بستر دریا هستند.
 
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک(CSIS)" گزارش داده است: مین‌های ایرانی، تهدیدی جدی برای ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز هستند و در صورت انفجار، هر کدام می‌تواند یک سوراخ بزرگ در بدنه ناو هواپیمابر آمریکایی ایجاد کند و باعث غرق آن شود و به این ترتیب، ناوهای هواپیمابر آمریکا در برابر مین‌های دریایی ایران مصونیت ندارد.
 
**هزینه میلیاردی آمریکا برای مقابله با مین‌های نیروی دریایی ارتش
 
نیروی دریایی آمریکا در سال ۲۰۱۲، تعدادی از پهپادهای دریایی با نام "روباره دریا"(Sea Fox) به منطقه "خلیج فارس" فرستاد تا مین‌های دریایی این منطقه را ردیابی کند. آمریکا این پهپادهای آمریکایی را  از آلمان وبه قیمت هر فروند ۱۰۰ هزار دلار خریداری کرد اما همه کارشناسان به این موضوع اشاره دارند که  آمریکایی‌ها در خلیج فارس، توانایی مقابله با مین‌های دریایی ایران را ندارند. 
 
وقتی که از فرمانده عملیاتی نیروهای دریایی آمریکا درباره آسودگی خاطر وی از توانایی پاک‌سازی مین‌های دریایی سوال شد، او با ناراحتی به این سوال جواب منفی داد و گفت: آمریکا میلیون‌ها دلار برای مبارزه با مین‌های دریایی در مناطق مختلف خلیج فارس هزینه کرده است. آمریکا از مدت‌ها قبل در حال کار بر روی پروژه‌های ضد مین دریایی بوده و هیچ زمانی هم نتوانسته کار خاصی انجام دهد.
 
وی تصریح کرده است: کشتی‌های مین‌جمع‌کُن که اکنون در اختیار آمریکا قرار دارد، آسیب‌پذیر بوده و نگهداری آن‌ها بسیار سخت است. آمریکا در زمان کنونی، توانایی مقابله با این مین‌ها را ندارد. ایران می‌تواند آب‌ها را پر از صد یا هزاران مین تقلبی کند که تشخیص این مین‌ها از انواع واقعی‌ بسیار مشکل است. این مین‌های تقلبی، سرعت نیروهای آمریکایی را بسیار کاهش می‌دهند.
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
**طعم مین‌های ایرانی در دهان آمریکایی‌ها 
 
یک موسسه تحلیلی در آمریکا به نام enegma که به طور ویژه، امور نظامی خلیج فارس و خاور نزدیک و وضعیت نظامی این خلیج را ارزیابی می کند، در گزارشی ویژه، به مین‌گذاری منطقه تنگه هرمز توسط نیروی دریایی ایران به طور مفصل پرداخت و اذعان کرد مین‌های دریایی ایران، کارایی بسیار بالایی داشته، مقرون به‌صرفه هستند و می‌توانند خسارات جبران‌ناپذیری به دشمن وارد کنند.
 
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
** سال ۶۷ چه اتفاقی برای ناو ساموئل آمریکایی افتاد؟
 
در ۱۴ آوریل ۱۹۸۸، در جریان یکی از عملیات‌های اسکورت ، ناو "USS Samuel B roberts" در حال اسکورت کشتی کویتی از مسیری در مرکز خلیج فارس بود که ناگهان متوجه می‌شود وارد یک منطقه‌ی مین‌گذاری شده است. ناو به‌سرعت تغییر مسیر می‌دهد تا از منطقه خارج شود ولی دیگر دیر شده بود. یک مین در زیر ناو منفجر می‌شود و یک حفره ۲۵ فوتی(۸ متری) در بدنه‌ی ناو ایجاد می‌کند و در پی از حادثه، موتورخانه ناو از آب پر شده و دو توربین گازی ناو نیز از کار می‌افتند؛ در نتیجه اصابت این مین، ۱۰ نفر صدمه دیده و حدود صد میلیون دلار خسارت به ناو وارد شد.
 
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
** مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی
 
به خاطر عمق کم تنگه هرمز، مین‌های ایرانی به راحتی در این منطقه قرار می‌گیرند. برخی منابع تخمین زده‌اند که ایران حدود  ۵ هزار مین دریایی دارد و این کشور می‌تواند مین‌هایی با مواد غیر مغناطیسی نیز تولید کند که شناسایی آن‌ها با سنسورهای پیشرفته نیز بسیار مشکل است.
 
همچنین باید به قدرت ایران در ساخت زیردریایی‌های پیشرفته‌ای از قبیل غدیر و کلاس نهنگ اشاره کرد که بسیار هوشمندانه ساخته شده‌اند. این زیردریایی‌ها می‌توانند در هر بار ورود به آب، حدود ۱۶ مین دریایی را در بستر خلیج فارس نصب کنند. گفته می‌شود که زیردریایی "نهنگ"، بزرگ‌تر و سنگین‌تر از کلاس غدیر بوده و می‌تواند مین‌های بزرگتر و بیشتری را حمل کند.
 
نیروهای ایران حتی از پلت‌فرم‌های غیر معمولی مانند ناوچه‌های تبدیلی کوچک(یکی از سریع‌ترین ناوچه‌های دنیا) و حتی کشتی‌های تجاری برای اسقرار مین‌ها استفاده می‌کند. طبق اذعان برخی منابع، ایران بیش از ۳ هزار نوع از این ناوچه‌ها در اختیار دارد. ایران با مین‌های دریایی که در اختیار دارد، بدون اینکه تلفات و خساراتی به نیروهای خودی وارد کند، به راحتی می‌تواند صدامت جبران‌ناپذیری به آمریکا وارد کند.
 
حقیقت این است که آمریکا در منطقه خاورمیانه با مشکلی با نام مین‌های دریایی ایران مواجه است. فرستادن نیروی دریایی آمریکا به آب‌های خارجی و مانورهای جنگی در منطقه خلیج فارس، برای این است که نیروهای آمریکایی، تمرینی برای مواجهه با مین‌های کار گذاشته شده در خلیج فارس داشته باشند و این موضوع، به یک چالش بسیار بزرگ برای آن‌ها تبدیل شده است. 
 
**مین‌های دریایی ایران؛ خاری در چشم نیروی دریایی آمریکا
 
واقعیت این است که مین‌های ایرانی، خار چشم بزرگی در منطقه خلیج فارس و سد راه نیروی دریایی آمریکا هستند. به لحاظ استانداردهای جهانی، نیروی دریایی ایران، قدرت بسیار بالایی دارند که می‌توانند خسارات فراوانی به کسانی که توهم حمله به مرزهای آبی کشورمان دارند را وارد کند. زیردریایی‌های ایران به سختی قابل ردیابی هستند. در صورت وقوع تنش در تنگه هرمز، مین‌های دریایی ایران می‌توانند مشکلات بسیاری برای دشمنان ایجاد کنند. 
 
ایران همچنین مین‌های پیشرفته "MDM06" لنگردار و مین‌های دریابستر "EM-52 "را در اختیار دارد که دارای راکتی هستند که از بستر دریا به سمت کف آب پرتاب می‌شوند.
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
 
**خودکفایی ایران در تولید مین‌های دریایی
 
ایران از دهه ۹۰ میلادی، تکنولوژی تولید بومی مین‌های دریایی بزرگ و اژدرها را به دست آورده است. ایران، مین‌های مختلفی نظیر "صدف" یک و دو، "Mc52″، MDM-UDM"" و انواع دیگر را در اختیار دارد. مرکز استراتژیک بین المللی در گزارشی، به مقایسه تسلیحاتی میان کشورهای خلیج‌فارس و ایران پرداخته است که آمار و یافته‌های این گزارش، نشان از قدرت بلامنازع نیروهای نظامی ایران در منطقه دارد. بر اساس این گزارش، ایران می‌تواند از هر نوع شناوری از ناو گرفته تا کشتی‌های تجاری، برای استقرار مین‌ها استفاده کند. ایران در زمان جنگ هشت ساله خود با عراق نیز حدود ۱۵۰۰ مین دریایی در اختیار داشت که این تعداد، اکنون افزایش یافته است.
 
مین‌های نداجا کابوس شناور‌های آمریکایی+ تصاویر
                                                                                                                                                                                                                           ؛ قدرتمند و بی‌رحمMDM-6 مین
 
" MDM-6″" یک مین پیچیده است که در واکنش به مغناطیس، فشار و صدایی که در شعاع ۵۰ متری خود احساس کند، منفجر می‌شود. این میان، از نوع لنگری است که کلاهک انفجاری اژدر مانند خود را در زمان حضور کشتی شلیک می‌کند. این کلاهک دارای ۱۱۰۰ کیلوگرم مواد منفجره قوی است و قدرتمندترین مین ایرانی به شمار می‌رود و بر اساس برخی گزارش‌ها، می‌تواند سطح زیرین ناو هواپیمابر آمریکا را نابود کند. مین‌ MDM-6 می‌تواند چند هدف را هم‌زمان تعقیب کند و به خاطر اینکه می‌توانددر کف دریا قرار بگیرد، شناسایی و جمع‌آوری آن‌ نیز بسیار مشکل است.
مشخصات این مین به قرار زیر است؛
 
نوع: دریابستر
کلاهک: ۱۱۰۰ کیلوگرم
عمق عملیاتی: ۱۲ تا ۱۲۰ متر
حساسیت: فشار، صدا، مغناطیسی
 
آخر کلام؛
 
"مین‌های دریایی" قابلیت فراوانی در جنگ‌های دریایی و مقابله با ناوگان دریایی دشمن دارند. ایران به عنوان یکی از نیرومندترین قدرت‌های دریایی نظامی منطقه، هزاران مین‌ دریایی پیشرفته و هوشمند در اختیار دارد که به چالشی برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا برای ایران هستند. نیروهای نظامی ایران، هزاران مین‌ دریایی هوشمند در اختیار دارند که وزن هر کدام به 300 کیلو می رسد. مین‌های ایرانی، تهدیدی جدی برای ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز هستند؛ به‌طوری که در صورت انفجار، هر کدام از این مین‌ها می‌توانند یک سوراخ بزرگ در بدنه ناو هواپیمابر آمریکایی ایجاد کنند که باعث غرق آن شود.

موضوعات مرتبط: جنگ افزارنظامی
برچسب‌ها: پاتوق رضا

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:22 | نویسنده : رضا |

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی افق صنعت هسته ای کشور پرداخت.

تأمین ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در بلندمدتبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "علی اکبر صالحی" رییس سازمان انرژی اتمی ایران امشب 20 شهریور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی افق صنعت هسته ای کشور پرداخت.
 
صالحی در ابتدا با اشاره به اینکه، مطالعات توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران در افق 20 ساله قبل از انقلاب صورت گرفته بود گفت: طی برنامه بلند مدت توصیه شده بود تا 20 هزار مگاوات در سبد برق کشور قرار بگیرد اما بعد از انقلاب به دلیل شرایط انقلاب و جنگ تحمیلی پروژه ها متوقف شد.
 
وی با بیان اینکه، در جنگ تحمیلی متوجه شوديم که باید در بسیاری از زمینه ها خود اتکا باشیم ادامه داد: طی مطالعات به عمل آمده قرار شد تا 8 نیروگاه در افق 10- 15 ساله ساخته شود.
 
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه، قرار بود تا سهم تولید برق هسته ای 8- 10 درصد باشد گفت: برای انجام محاسبات دقیق بسیاری از پارامتر ها را در نظر گرفتیم همچنان ظرفیت20 هزار مگاوات را برای افق صنعت هسته ای کشور در نظر داریم.
 
وی با بیان اینکه، سوخت فسیلی برای نیروگاههايمان تقریبا مجانی است افزود: همچنان ظرفیت20 هزار مگاوات را برای افق صنعت هسته ای کشور در نظر داریم.
 
با چینی ها برای ساخت نیروگاه های هسته ای در حال مذاکره نهايی هستیم
 
وی با اشاره به اینکه، با روسیه هم در حال مذاکره هستیم گفت:  با چینی ها برای ساخت نیروگاه های هسته ای در حال مذاکرات نهایی هستیم اما به نتیجه نهایی نرسیده ايم و لذا کشورهای دیگر هم نیز در این رابطه اعلام آمادگی کرده اند.
 
بخش ساختمانی نیروگاه های جدید توسط متخصصان ایران ساخته خواهد شد
 
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه، اگر روس ها سریع تر پروژه خود را تحویل دهند شرایط تشویق در نظر گرفته ایم گفت: بخش ساختمانی نیروگاه های جدید توسط متخصصان ایرانی ساخته خواهد شد به طوری که 30 درصد حجم قرارداد مربوط به این بخش می شود.
 
صالحی با بیان اینکه، بخش قابل توجهی از تجهیزات خارج از جزیره هسته ای را می توانیم بسازیم اظهار داشت: در استراتژی جدیدمان به دنبال نیروگاه های کوچک هم نیز هستیم.
 
صالحی درباره چگونگی تامین سوخت نیروگاه های در دست احداث نیز بیان داشت: تامین سوخت اختیاری است به این معنی که اگر ما اراده کنیم که سوخت نیروگاه های جدید را از روسیه بگیریم، این اختیار را داریم و روسیه نیز اعلام آمادگی کرده است.
 
وی ادامه داد: در این راستا قراردادی با روس ها برای تامین سوخت مورد نیاز خواهیم بست که قرارداد منعطفی است و بعد از یک افق ۱۵ ساله که می توانیم حداقل ۱۹۰ هزار سو داشته باشیم می توانیم سوخت مطمئن سالانه یک نیروگاه هزار مگاواتی را تامین کنیم.
 
دومین جلسه کارگروه ویژه سوخت طبق برجام هفته آینده در نیویورک تشکیل می شود
 
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه موضوع اورانیوم ذخیره 300 کیلو گرمی مانعی برای تامین سوخت نیروگاه ها نخواهد بود اعلام کرد: سوخت نیروگاه ها از ذخیره اورانیوم معاف خواهد بود و در دومین جلسه کارگروه ویژه سوخت که هفته آینده در نیویورک تشکیل می شود این معافیت مشخص خواهد شد.
 
وی همچنین اضافه کرد: در خصوص راکتور آب سنگین اراک نیز قرار شده که اولین سوخت را چین برای ما تامین کند ولی سوخت های بعدی در ایران ساخته خواهد شد و سوخت راکتور تهران را نیز خودمان تامین می کنیم.
 
بیش از هشت جلسه میان کارشناسان ایران، آمریکا و چین برای بومی سازی راکتور اراک تشکیل شده است
 
صالحی در خصوص قراردادی که برای بومی سازی راکتور اراک می بایست تنظیم می شد، گفت: تاکنون بیش از هشت جلسه بین متخصصان ایرانی ، چینی و آمریکایی در خصوص مدل سازی راکتور اراک تشکیل شده و آخرین مراحل تنظیم قرارداد انجام شده که قرار است در آینده ای نزدیک در چین امضا شود.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطر نشان ساخت این یک قرارداد تجاری است که تمام ملاحظات لازم را برای مدل سازی اراک در بر می گیرد ضمن اینکه قبل از انعقاد این قراداد ما یک شرکت بزرگ را از اقدام چند شرکت در سازمان انرژی اتمی تشکیل دادیم که قریب به پانصد الی نهصد مهندس شبانه روزی بر روی طراحی راکتور کار می کنند.
 
طراحی مفهومی بازسازی راکتور آب سنگین اراک را انجام داده ایم
 
وی با بیان اینکه ایران صاحب این پروژه است اضافه کرد: براین اساس طراحی مفهومی را انجام دادیم و در اختیار مهندسین چینی و آمریکایی گذاشتیم و تبادل اطلاعات خوبی انجام شده و کار رو به پیشرفت است.
 
صالحی خاطرنشان ساخت: تعهدنامه ای که قرار بود برای بازسازی راکتور اراک صورت گیرد بیش از 95 درصد مفاد آن مشخص شده و طبق وعده ای که به ما داده شده، قرار است طی هفته های آینده این قرارداد در پکن امضا شود.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین درباره این سوال که آیا با مشکل مشتری در خصوص آب سنگین مواجه هستیم نیز اظهار داشت: این مشکل ما نیست و در برجام اینگونه آمده که ذخایر آب سنگین بیش از صد و سی تن را در معرض فروش قرار دهیم و بر این اساس اگر خریدار وجود داشته باشد آن را می فروشیم و در غیر اینصورت آن را انبار می کنیم.
 
وی یادآور شد: وقتی به زمان عملیاتی شدن برجام نزدیک می شدیم، موضوع فروش آب سنگین را با آمریکایی‌ها مطرح کردیم که در آن زمان 70 تن مازاد ذخایر آب سنگین خود را به عمان بردیم که 32 تن آن را به آمریکا فروختیم و پول آن را هم دریافت کردیم و روسیه نیز برای خرید مابقی این ذخایر ابراز تمایل کرده است و در حال حاضر نیز الزامی برای نگهداری آب سنگین در عمان نداریم.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین درباره تامین الیاف کربنی که در ساخت روتورها به کار می رود نیز بیان کرد: درباره ارسال کربنی تفاهمی انجام شده اما هنوز نهایی نشده است و نباید در کمیسیون کالاهای دو منظوره که در برجام پیش بینی شده مورد بررسی قرار گیرد.
 
صالحی ادامه داد: الیاف کربنی در داخل تولید نمی شود اما امیدواریم که صنعتگران ما به سمت تامین این کالا در داخل کشور بروند.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در خصوص قرار دادن نام باران در قانون ویزای آمریکا هم گفت: این یک بد عهدی از سوی آمریکا بود که بعد از اعتراض ایران، آمریکا بازرگانان را از این قانون معاف کرد اما گردشگران و دانشمندان هنوز مشکل دارند.
 
در پایان صالحی درباره استقرار سامانه S300 در اطراف تاسیسات فردو نیز اظهار داشت: فردو نماد صنعت هسته ای ایران است ضمن آنکه دارای استحکامات کافی است اما از باب رساندن این پیام به بیرون که حفاظت از فردو برای یک امر حیاتی است مسلم است که نیروهای نظامی ما تمام توان خود را برای حفاظت از آن به کار خواهند بست.

برچسب‌ها: پاتوق رضا-برجام ، مذاکرات ، انرژی اتمی ، ایران ، صالحی

تاريخ : یک شنبه 21 شهريور 1395 | 12:20 | نویسنده : رضا |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب ایران تو شاپ
  • وب مجله اینترنتی آری
  • وب نیدیا
  • وب جعبه دانلود