یکی از نکاتی که در مورد این راکت جالب است این که راکتی که در "جنگ تحمیلی" مورد استفاده قرار گرفته بود آنقدر کارآمد بوده که تاکنون نیز تولید نمونههای توسعه یافته آن ادامه دارد به گونهای که در حال حاضر، راكت "نازعات 6 اچ" که نمونه توسعه یافته "نازعات 6" است تولید شد و پس از آن نیز کار توسعه این راکت ادامه پیدا کرد که منجر به تولید راکت "نازعات 10" شد؛ راکتی که میتوان آن را دومین عضو خانواده "نازعات" دانست.
"نازعات 10" یک موشک سوخت جامد بوده که توسط "نزاجا" به کار گرفته شده است؛ این موشک با سوخت جامد و سرجنگی بیش از 200 کیلوگرم جز بهترین راکتهای ایرانی به حساب می آید که با برد 100 تا 130 کیلومتر، طول بدنه بیش از 8 متر، قطری در حدود 457 میلیمتر و خطای زیر 5 درصد میتوان آن را مدل به روز شده و ارتقاء یافته "نازعات 6 اچ" به حساب آورد.
اما این پایان توسعه "نازعات" نبود و "نیرویرمینی " ارتش در رزمایش "بیتالمقدس 27" علاوه بر این که توانست با روی لانچر فرستادن "نازعات 10 " آن را با موفقیت شلیک کند؛ از آخرین نمونه این راکت با نام "نازعات جدید" رونمایی کند که تا امروز این آخرین و پیشرفتهترین نمونه از خانواده راکت "نازعات" است.
"نیرویزمینی" ارتش جمهوری اسلامی پس از ساخت راکتهایی مانند "زالزال" و یا "نازعات" رو به ساخت لانچر برای حمل و پرتاب این راکتها کرد که باعث شد اکنون این یگان جزو دارندگان انواع لانچرهای سه تایی و تكی برای شلیك این راکتها قرار بگیرد.
"نازعات" به عنوان یک سلاح قدرتمند و کارآمد در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شناخته شده که بردی معادل 150 کیلومتر دارد و با استفاده از "لانچرهای متحرک" که قابلیت شلیک سریع و استقرار را دارند، پرتاب میشود که این قابلیت جابهجایی سریع علاوه بر آسیب شدیدی که به نیروهای دشمن وارد میکند باعث میشود تا دشمن نتواند این سامانه را شناسایی و مورد هدف قرار دهد.
برچسبها: :پاتوق رضا- پرونده موشکی ، نازعات ، نزاجا-,
حومه "دمشق" یکی از مناطقی است که در پنج سال گذشته صحنه درگیریهای شدید ارتش سوریه و تروریستهای تکفیری داعش بوده است.
این منطقه در دو ماه اخیر به یک وضعیت قابل قبولی رسیده که شاید در کل نبردهای سوریه این موضوع کمسابقه بوده است. شرایط ریف دمشق بین سالهای 2013 تا 2016 تغییرات عمدهای داشته که بررسی نقشه تحولات در این زمینه گویای همه چیز است.
** وضعیت ریف دمشق در سال 2013
"ریف دمشق" در سال 2013 میلادی وضعیتی بحرانی و وحشتناک داشت تا حدی که تسلط گروههای تکفیری بر جنوب سوریه روز به روز افزایش مییافت.
اگر به نقشه حومه "دمشق" در سال 2013 نگاهی بیندازیم میبینیم که مناطق وسیعی از این منطقه در کنترل تروریستهای تکفیری بوده است. در حقیقت مناطقی همچون شهر صنعتی "عدرا"، "تل کوردی"، "دوما"، "میدعا"، "حرستا"، "النشابیه"، "ایبرین"، "جوبر"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"، "ملیحه"، "حجرالاسود"، "اردوگاه پرموک"، "داریا"، "بخش های وسیعی از صحنایا"، "دیرماکر"، "قدسیه" و ... در کنترل تروریستهای تکفیری بود.
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2013؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری
خیز بلند تکفیریها در سال 2013 برای اشغال "دمشق" و از بین بردن دولت سوریه بود که این موضوع با حضور محور مقاومت محقق نشد و حامیان قطری و سعودی تکفیریها به اهداف خود نرسیدند.
شرایط بحرانی سال 2013 به مرور بهتر شد، تا جایی که در سال 2016 میلادی ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه ابتکار عمل را در بخشهای قابل توجهی از حومه "دمشق" به دست گرفت.
** وضعیت ریف دمشق در سال 2016
در سال 2016 میلادی اما ارتش سوریه که به تدریج پیشرویهای خوبی در حومه "دمشق" داشته و توانسته نقاط استراتژیک را آزاد کند.
"شهر صنعتی عدرا"، "شهرک میدعا"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"، "ملیحه"، "کمپ جرمانا"، "برزه"، "دومر"، "صحنایا"، "فرودگاه نظامی دمشق" و ... از جمله مناطقی است که ارتش سوریه توانسته از تروریستها پس بگیرد.
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2016؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری
البته این پایان کار نبوده و ارتش سوریه از راهبرد جدیدی استفاده میکند که در آن صلح پایدار جایگزین درگیری و جنگ میشود که این راهبرد در "داریا" با موفقیت اجرایی شد. البته شرایطی مشابه داریا برای باقی شهرک های حومه دمشق که ارتش سوریه آ« ها را در محاصره دارد پیش بینی شده است. علا ابراهیم استاندار ریف دمشق در این زمینه می گوید: شهر "معضمیه" در حومه غربی دمشق نیز طی روزهای آتی امن خواهد شد. دولت مایل به بازگشت همه ساکنان "داریا" پس از پایان طرح بازسازی این شهر است.
وی افزود: مذاکراتی درباره تحویل شهر "معضمیه" در جریان است و این شهر در آینده نزدیک و روزهای آتی امن خواهد شد.
بنابراین گزارش وضعیت "ریف دمشق" نشان میدهد که ارتش سوریه حد فاصل سالهای 2013 تا 2016 پیشرفت قابل توجهی داشته است و با کمی برنامهریزی این منطقه میتواند به طور کامل در اختیار نیروهای سوری قرار بگیرد.
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش سوریه ، نیروهای سوری ، داریا ، صحنایا ، جوبر ، فرودگاه نظامی مرج السلطان ، تروریست های تکفیری ، دوما ، اردوگاه یرموک-,
تحولات میدانی در سوریه، امروز شاهد تنش و رویارویی حامیان تروریسم در منطقه است.
برچسبها: پاتوق رضا- سیاست خارجی ، سیا ، پنتاگون ، خاورمیانه-,
برچسبها: :پاتوق رضا-آزمایش اتمی کره شمالی ، ارتش کره شمالی ، موشک های بالستیک کره شمالی,
قلم زدن در باب منافقین، نگارش درباره جماعتی است که برای فرار از زبالهدان تاریخ بر شاخه خشکیدهای چنگ میزنند.
برچسبها: پاتوق رضا-منافقین خلق ، غرب ، عربستان ,
دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در برنامه نگاه یک به بررسی تحولات منطقه و رفتار غیر عقلانی عربستان سعودی پرداخت.
برچسبها: پاتوق رضا-امیرعبدالهیان ، ایران ، عربستان سعودی ، آمریکا ، مذاکرات ، سوریه ، بحران منطقه
مینهای دریایی ایران، به چالشی بزرگ برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا هستند.
**نابودی ناوهای آمریکایی توسط مینهای ایرانی
موضوعات مرتبط: جنگ افزارنظامی
برچسبها: پاتوق رضا
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی افق صنعت هسته ای کشور پرداخت.
برچسبها: پاتوق رضا-برجام ، مذاکرات ، انرژی اتمی ، ایران ، صالحی