به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روسیه و آمریکا مدت هاست که بر سر مسائل مختلف و به خصوص بحران اوکراین با یکدیگر اختلافات جدی دارند.
با شروع جنگ داخلی در اوکراین، معترضان در شرق این کشور به دنبال استقلال از "کیف" بودند و اتفاقاتی نیز در این راستا انجام شد که اعلام استقلال "شبه جزیره کریمه" در سال 2014 میلادی از جمله آن بود.
**اختلاف اساسی و اصلی "واشنگتن" و "مسکو" بر سر چیست؟
اختلاف اساسی و اصلی "واشنگتن" و "مسکو" بر سر موضوع کریمه بود که در آن ساکنان این منطقه به استقلال از اوکراین و الحاق به فدراسیون روسیه رای دادند که این همه پرسی خشم آمریکا را برانگیخت.
اقدام آمریکا خشم مقامات "مسکو" را برانگیخت و آن ها نیز به دنبال این اقدام توان نظامی خود را در مرزهای شرقی روسیه افزایش دادند. به عبارت بهتر به ازای هر اقدام آمریکا، روس ها تحرکات نظامی متناظر با آن اقدام را در دستور کار قرار دادند.
برای مثال با گسترش پایگاه های نظامی آمریکا به منطقه شرق اروپا، روس ها سامانه های پیشرفته دفاع موشکی از جمله "اس-300" ، "اس-400" و "پانتسیر" را در مناطق شرقی و مراکز مهم از جمله "کالینیگراد"، استالینگراد" ، "مسکو" و ... مستقر کردند.
نکته حائز اهمیت اینکه رزمایش های بزرگ ارتش روسیه در ماه های اخیر نشان می دهد که ارتش این کشور به شدت به دنبال تقویت توان دفاعی خود است. ارتش روسیه با روی لانچر فرستادن 400 موشک قاره پیما نشان داد که در صورت حمله ناتو آماده پاسخ همه جانبه است.
"والری گراسیموف" رئیس ستاد کل ارتش روسیه تاکید کرد هیچگاه بیش از 12 هزار و 500 نیرو در یک زمان مشخص در مانورها مشارکت نداشته اند که معنای آن، این است که مسکو هیچ پیمان بین المللی را نقض نکرده است.
اسوشیتد پرس گزارش داد: روسیه اخیرا در مانورهای نظامی گسترده در "کریمه"، موشک های کروز، راکت انداز، تانک و تازه ترین سامانه ضد هوایی خود را مستقر کرده است. روسیه در ماه آوریل سال 2014 شبه جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد و از آن زمان تاکنون هزاران نیرو و تسلیحات سنگین به آنجا فرستاده است.
این خبرگزاری ادامه داد: وزارت دفاع روسیه دهها خبرنگار را به یک میدان تیر دورافتاده در سواحل دریای سیاه دعوت کرد تا مانورهای پیچیده ای را که شامل چتربازان، تانک ها، موشک های کروز شلیک شده از زیردریایی و سامانه موشکی ضد هوایی اس-400 است، به نمایش بگذارد. این مانورها، که پیشتر این هفته در سراسر جنوب روسیه و کریمه آغاز شد و شامل در مجموع بیش از 120 هزار نیرو بوده، یکی از بزرگ ترین رزمایش هایی است که مسکو در سال های گذشته برگزار کرده است.
علاوه براین، روس ها سامانه های دفاع موشکی پیشرفته خود را در شبه جزیره "کریمه" نیز مستقر کردند تا از حملات احتمالی اوکراین جلوگیری کنند.
در حقیقت در رزمایش رزمایش راهبردی شش روزه روسیه، تحت عنوان "قفقاز 2016 (Kavkaz 2016)" توان ارتش در «برنامه ریزی، آمادگی و اجرای اقدامات نظامی» محک زده شده است.
**اهداف رزمایش قفقاز 2016 ارتش روسیه چیست؟
مقامات روسی پروسه برگزاری این رزمایش را موفقیت آمیز توصیف کردند و به نظر برگزاری رزمایش قفقاز 2016 با هدف هشدار به غرب برای دور شدن از مرزهای روسیه و همچنین آمادگی بیشتر در شبه جزیره کریمه برای مبارزه با تهاجم احتمالی "کیف" است.
یکی از اقدامات دیگری که ارتش روسیه در ماه های اخیر برای مقابله با اقدامات توسعه طلبانه آمریکا انجام داده آزمایش موشک های قاره پیما از جمله "سرمت" بوده است. موشک "سرمت" به گفته تحلیلگران نظامی می تواند با قدرت تخریب بالا اهداف بزرگ را از بین ببرد.
اسپوتنیک خبرگزاری رسمی روسی در توصیف این موشک جدید مدعی شد که سارمات " RS-28 " چنان قدرت تخریبی دارد که قادر است تمامی ایالت تگزاس (دومین ایالت پرجمعیت آمریکا بعد از کالیفرنیا و همچنین دومین ایالت بزرگ بعد از آلاسکا که در جنوب این کشور قرار دارد و مساحتش 696٫200 کیلومتر مربع است یا فرانسه را نابود و با خاک یکسان کند.
این موشک سرعتش از تمامی سامانههای دفاع موشکی موجود در جهان بیشتر است. با وجودی که اطلاعات فنی کمی از مشخصات موشک جدید گزارش شده، اما برخی منابع مطلع اعلام کردند که سارمات موشکی دو مرحلهای است که بردش 10 هزار کیلومتر بوده و بین 4 تا 10 تن مواد منفجره درآن بارگذاری میشود.
اسپوتنیک نوشت: کلاهکهای موشک سارمات دارای مجموعهای از تجهیزات پیشرفته ضد دفاع موشکی هستند (Terminal High Altitude Area Defense ) که میتواند به سپر دفاع موشکی «یو .اس. ای بی ام» رخنه کند. این سامانه دفاع موشکی آمریکا موشک ضد بالستیک موشکی است که به سوی موشک بالستیک و برای انهدام آنها در آسمان پرتاب میشود.
موشکهای ضدبالستیک یکی از انواع دفاع موشکی هستند که برای دفاع در مقابل اینگونه موشکها به ویژه انواع بسیار دوربرد معروف به موشک بالیستیک قارهپیما یا (ICBM) به کار گرفته میشوند.
دومینوی تقابل "مسکو-کیف" و "مسکو-واشنگتن" و اقدامات توسعه طلبانه آمریکا در شرق اروپا موجب شده تا تحرکات نظامی "کرملین" افزایش یابد و برگزاری یک رزمایش در مقیاس وسیع مقابله با طرح های آمریکا در "کریمه" و "مرزهای شرقی روسیه" است.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: پاتوق رضا- موشک یارس ، موشک سرمت ، موشک قاره پیمای روسی ، موشک های بالستیک روسیه ، ارتش روسیه ، کریمه ، کرملین-,