احمد داود اوغلو، نخست وزیر ترکیه، در جنگ با داعش متحد پشت صحنه واشنگتن محسوب می‌شد. حالا پس از رفتن او چه اتفاقی خواهد افتاد؟ به گزارش فرارو به نقل از فارین پالسی، استعفای غافلگیرکننده نخست وزیر ترکیه ، خطر پایان یافتن روابط میان واشنگتن و آنکارا را در بردارد؛ دو متحد که در جنگ مشترک با داعش به یکدیگر نیاز دارند. 

 
داودغلو متحدی قابل اطمینان برای آمریکا بود و در دولت استبدادی تحت ریاست جمهوری رجب طیب اردوغان، صدای اعتدال به شمار می‌آمد. او سیاستمداری ماهر بود که در برخورد با کردهای منطقه، نیروهای زمینی آمریکا علیه داعش، در مقایسه با اردوغان بسیار شکیباتر عمل می‌کرد. ژنرال جان آلن درباره جنگ با داعش در گفتگو با فارین پالیسی گفت:ما روابط خوبی با نخست وزیر داشتیم. جانشین او ممکن است بسیار متفاوت باشد.
 
turkish
 
مقامات سابق و فعلی وزارت امور خارجه آمریکا نیز اظهار داشتند جای خالی روابط کاری نزدیک داوداوغلو با سیاستمداران آمریکا به وضوح حس خواهد شد. «مارک تونر»، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا استعفای ناگهانی داوداوغلو را یک موضوع سیاسی داخلی برای ترکیه توصیف کرد و از اظهارنظر بیشتر در این باره امتناع ورزید. آمریکا دو سال تلاش کرد تا توجه ترکیه را به گروه تروریستی داعش جلب کند. اما در دولت اردوغان، آنکارا بیشتر درگیر جنگ با پ.ک.ک بوده است- گروهی جدایی‌طلب که ترکیه و آمریکا آنها را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده‌اند.
 
آمریکا برای مبارزه و سرکوب داعش در مرز با سوریه بر ترکیه تکیه کرده است و خواستار دسترسی نظامی مداوم به پایگاه هوایی اینجرلیک شد که ترکیه کمتر از یک سال گذشته با آن موافقت کرد. در مقابل، ترکیه برای عقب‌رانی تروریست‌های داعش از مناطق جنوبی خود بر حملات هوایی آمریکا متکی است. اما همچنان دو کشور بر سر حمایت آمریکا از جنگجویان کرد در سوریه اختلاف زیادی دارند. 
 
پس از یک جنگ خونین و خشن چهار ماهه، یگان‎‌های مدافع خلق (YPG) در اوایل ۲۰۱۵ کنترل کوبانی شهری در مرز سوریه را از نیرو‌های داعش پس گرفتند. با آزادسازی کوبانی این گروه اعتبار تازه‌ای در غرب یافت و از آن پس توسط واشنگتن تاثیرگذارترین گروه مبارز زمینی در برابر گروه‌های شبه نظامی به شمار می‌رود. اما این گروه (YPG) با پ.ک.ک مرتبط است و بنابراین ترکیه مبارزان کرد را یک تهدید برای امنیت ملی خود در نظر می‌گیرد. عدم اطمینان اردوغان به این گروه پس از یک بمب گذاری در ماه مارس در آنکارا افزایش یافت که منجر به مرگ ۳۷ نفر شد. بازهای آزادی کردستان (TAK)، جناحی منشعب از حزب کرد، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
 
turkish
 
باراک بارفی، کارشناس مسائل کردها در موسسه نیوآمریکا می‌گوید:ترکیه هدف جلوگیری از کنترل منطقه تحت محاصره منبج توسط نیروهای کرد را دارد.بارفی گفت:آنکارا می‌خواهد مرز منطقه تحت محاصره منبج را به منطقه‌ای امن تبدیل کند- خارج از کنترل کردها و رفع زمینه برای براندازی دولت اردوغان،اما آمریکا منطقه منبج را وسیله‌ای برای آزادسازی رقه پایتخت خودخوانده داعش در سوریه می‌داند. 
 
زمانی که برت مک گرک، که اکنون ریاست مبارزه با داعش در وزارت امور خارجه را بر عهده دارد، با اعضای YPGدر کوبانی ملاقات کرد، عدم توافق بر سر مبارزان کرد جای خود را به یک کشمکش عمومی داد. پس از برملا شدن تصاویر این ملاقات، اردوغان آمریکا را به حمایت از دشمنان ترکیه متهم کرد.اردوغان گفت:چگونه می‌توانیم به شما اعتماد کنیم؟ آیا من متحد شما هستم یا تروریست‌های کوبانی؟
 
turkish
 
در زمان نخست وزیری داوداوغلو، آمریکا مخاطبی داشت که سیاستی میانه‌رو در برابر کرد‌ها داشت. گرچه او نخست وزیری ضعیف با قدرت و استقلال کم بود، اما برای مقامات آمریکا کانال مهمی محسوب می‌شود که از طریق او افکار و دغدغه‌هایشان را منتقل می‌کردند.
 
آندرو بوین کارشناس مسائل ترکیه و سوریه در واشنگتن گفت:استعفای داوداوغلو به معنای وجود افراد کمتری در دولت است که به دیدگاه‌های عمل‌گرایانه در برخورد با کرد‌ها اعتقاد داشته باشند. به گفته یک مقام آمریکایی با خروج نخست وزیر از دولت، ممکن است ترکیه حتی بیش از قبل در برابر همکاری آمریکا با نیروهای کرد در سوریه مقاومت نشان دهد. حتی ممکن است در پیشرفت‌هایی که در بستن مرز سوریه به دست آورده نیز پسرفت کند.
 
استعفای داووداوغلو تا حد زیادی با اختلاف‌هایش با اردوغان در سیاست‌های اقتصادی، افزایش اختیارات رییس جمهوری و بازداشت بدون محاکمه مخالفان مرتبط است. داووداوغلو تلاش کرد این اختلافات را مهم جلوه ندهد. او روز ۲۲ ماه مه، دفتر نخست وزیری را ترک خواهد کرد. داوداوغلو در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت، من هیچ خشم و غضبی ندارم و کسی را سرزنش نمی‌کنم. هیچ کس سخنی علیه رییس‌جمهوری از من نشنیده و نخواهد شنید.اما این دو سیاستمدار اختلاف‌های شدیدی بر سر مسائل گوناگون از جمله حل اختلافات کشور با اقلیت کرد داشتند – مسئله‌ای که داوداوغلو در آن بسیار ملایم‌تر بود. 
 
turkish
 
در گزارش‌های ماه گذشته رسانه‌های ترکیه، داووداوغلو به روزنامه‌ها گفت که دولت در حال بررسی آغاز مذاکرات با PKKاست اگر مبارزان این گروه خلع سلاح شوند. اندکی پس از انتشار این خبر، اردوغان علناً این نظریه را رد کرد و گفت شکست کامل PKKتنها راه حل پیش رو است.
 
امتناع فعلی اردوغان از تعامل با گروه‌های کرد از تلاش‌های قبلی او برای ساخت پیشنهاد صلح نشات می‌گیرد. اما کارشناسان اعتقاد دارند عدم موفقیت او در برقراری صلح پایدار دلیل سخنان آینده او بوده است. 
 
بارفی می‌گوید: افکار اردوغان درباره مسائل کردها کمتر ریشه در عقاید درونی او دارد و بیشتر ناشی از خجالت او از ناتوانی در سرکوب خشونت است.حزب عدالت و توسعه حاکم ( AKP) در جلسه‌ای پیشرو جایگزین اوغلو را انتخاب خواهند کرد. انتظار می‌رود اردوغان جایگزینی انتخاب کند که با تغییر قانون ترکیه مخالفت شدیدی نداشته باشد- سیاستی که موقعیت ریاست جمهوری را در قبال مجلس تقویت می‌کند.
 
این مساله سبب نگرانی منتقدان قدیمی اردوغان شده است، زیرا آن‌ها می‌ترسند نخست وزیر بعدی فردی باشد که در برابر تمایلات کنونی رییس جمهوری به محدود کردن آزادی بیان و سرکوبی مخالفان سکوت کند. به گفته آیکان اردمیر، نماینده سابق مجلس ترکیه و عضو ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی، اردوغان یک فرد وفادار را جایگزین داوداوغلو خواهد کرد.
 
وی در ادامه گفت: انتظار داریم که کنترل کامل امور داخلی و بین‌المللی ترکیه را به دست بگیرد، ازجمله مذاکرات در جریان با آمریکا و اروپا درباره سوریه، فرآیند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا و نزدیکی به رژیم صهیونیستی.به دلیل انحصار قدرت اردوغان، با استعفای داوداوغلو تغییرات عمده‌ای در روابط ترکیه و آمریکا به وجود نخواهد آمد.
 
آرون استین، عضو شورای آتلانتیک، نیز گفت:اردوغان همیشه تصمیم‌گیرنده اصلی در امور مهم ترکیه همانند مسئله سوریه بوده است.جانشینان احتمالی بکیر بوزداگ رییس دادگستری، نومان کورتولماس، معاون نخست وزیر، بینالی یلدریم، وزیر حمل‌ونقل و برات آلبایراک داماد اردوغان و وزیر نیرو هستند.
 
اختلافاتی که استعفای داود اوغلو را رقم زد
 
turkish
 
استعفای «احمد داود اوغلو» بر تمامی گمانه زنی‌ها مبنی بر وجود اختلاف بین وی و رئیس جمهوری «رجب طیب اردوغان» در ۲۰ماه نخست وزیری اش صحه گذاشت. احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه و رئیس حزب حاکم عدالت و توسعه با اعلام کناره گیری خود از ریاست حزب و به تبع آن از پست نخست وزیری بر تمامی گمانه زنی‌ها مبنی بر وجود اختلاف بین وی و رئیس جمهوری در ۲۰ماه نخست وزیری خود صحه گذاشت.بسیاری بر این باورند که اردوغان در ادامه تلاش‌های خود برای تقویت قدرت خود در ترکیه با فشارهای خود بر داود اوغلو وی را مجبور به کناره گیری از قدرت کرد.
 
جنگ قدرت در بالاترین سطح سیاسی ترکیه در حالی در جریان است که سرمایه‌داران و فعالان اقتصادی و شرکای اروپایی و آمریکایی این کشور بسیار نگرانند و کشور با بحران پناهجویان، درگیری نظامی با کردها، فشار آمریکا بر ترکیه برای مبارزه جدی با داعش و فشار سرکوب بی‌سابقه علیه دست‌اندرکاران مطبوعات و منتقدان دست و پنجه نرم می‌کند.
 
turkish
 
آنچه که سرنوشت داود اوغلو را رقم زد فراز و نشیب روابط وی با اردوغان رئیس جمهوری بود. بسیاری از رسانه‌ها و تحلیلگران ترکیه اختلافات دو رهبر سیاسی این کشور را در طول ۲۰ماه نخست وزیری داود اوغلو را به شرح زیر می دانند:
 
- اختلاف نظر بر سر محاکمه برخی وزرا در دادگاه عالی، به طوری که بعد از رسوایی ۱۷دسامبر ۲۰۱۳داود اوغلو از برخی از وزرا مانند ظفر چاگلایان، معمر گولر و اگمن بیراکدار خواست تا خود را به دادگاه معرفی کنند امری که با مخالفت رئیس جمهوری مواجه شد
 
- اختلاف بر سر رئیس سازمان اطلاعات ملی، «هاکان فیدان» رئیس این سازمان با موافقت نخست وزیر از سمت خود استعفا داده و وارد رقابت‌های انتخابات پارلمانی در سال ۲۰۱۵شد اما با مخالفت اردوغان وی مجبور به بازگشت به سازمان اطلاعات ملی شد
 
- اختلاف اردوغان و داود اوغلو بر سر لیست کاندیداهای حزب حاکم در رقابت‌های انتخابات پارلمانی
 
- استفاده از «بینالی ایلدریم» از افراد نزدیک به اردوغان به عنوان اهرم فشار علیه داود اوغلو در درون حزب حاکم عدالت و توسعه
 
- تمایل اردوغان به تشکیل دولت ائتلافی با احزاب مخالف و...
 
turkish
 
در پایان ذکر این مطلب لازم است که داود اوغلو از همان ابتدا با شناخت کامل از روحیه تمامیت خواهی اردوغان تصمیم به همراهی با وی گرفت و در نهایت بعد از ۲۰ماه کشمکش با اردوغان تحمیل وی بر خودش را پذیرفت، این در حالی است که نباید برخورد حذفی اردوغان و اوغلو با «عبدالله گل» را از یاد برد، آن زمان که این دو نفر در یک طراحی دقیق «گل» را از چرخه قدرت در ترکیه حذف کردند، اتفاقی که این بار در مورد داود اوغلو تکرار شد.

موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: پاتوق نارنجی - سیاست خارجی ، آمریکا ، ترکیه ، اردوغان-,

تاريخ : شنبه 5 تير 1395 | 21:19 | نویسنده : رضا |
روحیه مبارزه و جهاد در راه خدا ریشه در بینش اعتقادی و تربیت خانوادگی و شرایط سیاسی - اجتماعی طول دوران زندگی حضرت امام خمینی(س) داشته است.
  روحیه مبارزه و جهاد در راه خدا ریشه در بینش اعتقادی و تربیت خانوادگی و شرایط سیاسی - اجتماعی طول دوران زندگی حضرت امام خمینی(س) داشته است.
 
مبارزات ایشان از نوجوانی آغاز، و سیر تکاملی آن به موازات تکامل ابعاد روحی و علمی ایشان از یکسو و اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی ایران و سایر جوامع اسلامی از سوی دیگر در اشکال مختلف ادامه یافته است.
 
 از مبارزات انقلابی امام خمینی(ره) تا دستگیری و تبعید امام در سال 1342
 
**مرجعیت امام خمینی (ره) 
 
پس از سقوط رضاخان، شرایط برای تحقق مرجعیت عظمی فراهم گردید. آیت الله العظمی بروجردی شخصیت علمی برجسته ای بود که می توانست با رهبری خود سبب حفظ کیان حوزه باشد. 
 
 این پیشنهاد از سوی شاگردان آیت الله حائری و از جمله امام خمینی به سرعت تعقیب شد و در امام خمینی(ره) در این راستا مجدانه تلاش کرد و در زمان هجرت آیت الله بروجردی به قم، ایشان برای تحکیم موقعیت زعامت و مرجعیت آیت الله بروجردی کوشش فراوان به کار برد و به گفته شاگردان امام برای همین منظور نیز در جلسات درس اصول مرحوم آیت الله بروجردی شرکت می کرد. 
 
پس از رحلت آیت‌الله بروجردی در شهریور ماه 1340 ه.ش علیرغم اینکه امام خمینی (ره) شرایط مرجعیت را داشتند، هیچ گونه تلاشی در این مورد نکردند، ولی ابعاد روحی و علمی آن حضرت از یک سو و اعتقاد به جهاد در راه خدا که موجب فعالیت های سیاسی ایشان بود از سوی دیگر، سبب مرجعیت عظمای امام گردید.  
 
 
از مبارزات انقلابی امام خمینی(ره) تا دستگیری و تبعید امام در سال 1342
 
**مخالفت با لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی 
 
لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی یکی از لوایحی است که به موجب آن شـرط «مسلمان بـودن، سوگند بـه قرآن کریـم و مرد بودن انتخاب کنندگان و کاندیداها» تغییر می یافت.  
 
این لایحه در 14 مهر 1341 ه.ش  بـه تصویب کابینـه اسدالله علم رسیـد. در این لایحه حذف و تغییر دو شرط نخسـت به منظور قانونی کردن حضور عناصر بهایی در مصادر امـور کشور طراحی شـده بود.  
 
نقش حضرت امام در روشن ساختن اهداف واقعی رژیم شاه و گوش‌زد کردن رسالت خطیر علما و حوزه های علمیه در این شرایط بسیار مؤثر و کارساز بود. 
 
تلگراف‌ها و نامه های سرگشاده اعتراض آمیز علما به شاه و اسداللّه علم  موجی از حمایت را در اقشار مختلف مردم برانگیخت. 
 
رژیم شاه ابتدا دست به تهدید و تبلیغات علیه روحانیت زد، با وجود این، دامنه قیام‌ها به خصوص در شهرهای تهران و قم رو به فزونی نهاد. 
 
سرانجام رژیم شاه تن به شکست داد و رسماً در 7 آذر 1341 هیأت دولت، مصوبه قبلی را لغو کرد و خبر آن را به علما و مراجع تهران و قم اطلاع داد. 
 
 امام خمینی در نشست با علمای قم مجدداً بر مواضع خویش پای فشرد و لغو مصوبه در پشت درهای بسته را کافی ندانست و اعلام کرد تا زمانی که لغو آن در رسانه ها پخش نشود، قیام ادامه خواهد داشت. 
 
 فردای آن روز خبر لغو لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی روزنامه های دولتی منعکس شد و مردم نخستین پیروزی بزرگ خویش را پس از نهضت ملی شدن صنعت نفت جشن گرفتند. 
 
 
**مخالفت با رفراندوم لوایح شش گانه 
 
رژیم شاه پس از چند شکست پی در پی، طرح امریکایی انقلاب سفید را در دی ماه 1341 در معرض افکار عمومی قرار داد. 
 
 امام خمینی با توجه به اهدافی که شاه و امریکا در پشت این طرح به ظاهر اصلاحی داشتند، و عمق خطرات ناشی از آن، قدم به صحنه ی مبارزه گذارد و با مطلع کردن علما و مراجع قم، و آگاهی دادن به مردم، یورش همه جانبه ای را برای شکستن تهاجم جدید رژیم آغاز کرد. 
 
بر اثر اصرار و مقاومت امام خمینی قرار شد مراجع و علما مخالفت با رفراندوم را صریحاً اعلام و شرکت در آن را تحریم کنند.
  
با صدور بانیه محکم امام خمینی در دوم بهمن 1341 متعاقب آن بازار تهران تعطیل شد و مأمورین پلیس به تجمع مردم حمله بردند و در آستانه رفراندوم تحمیلی، ابعاد مخالفت مردم فزونی گرفت. شاه ناگزیر برای کاهش دامنۀ مخالفت ها در چهارم بهمن عازم قم گردید. 
 
امام خمینی از قبل با پیشنهاد استقبال مقامات روحانی از شاه به شدت مخالفت نمود، و حتی خروج از منازل و مدارس را در روز ورود شاه به قم تحریم کرد. 
 
 امام خمینی با سخنرانی ها و بیانیه های خویش همچنان به افشاگری دست می زد. از آن جمله اعلامیه ای بسیار تند و در عین حال مستدل تنظیم نمود که به اعلامیه 9" امضایی" معروف و منتشر گردید و در آن ضمن برشماری اقدامات خلاف قانون اساسی شاه و دولت دست نشانده وی، سقوط کشاورزی و استقلال کشور و ترویج فساد و فحشا به عنوان نتایج قطعی اصلاحات شاهانه پیش بینی شده بود.  
 
با پیشنهاد امام خمینی عید باستانی نوروز سال 1342 در اعتراض به اقدامات رژیم تحریم شد. در اعلامیه حضرت امام از انقلاب سفید شاه به انقلاب سیاه تعبیر و همسویی شاه با اهداف امریکا و اسرائیل افشا شده بود. 
 
 
 از مبارزات انقلابی امام خمینی(ره) تا دستگیری و تبعید امام در سال 1342
 
 
**واقعه مدرسه فیضیه 
 
شاه در مورد آمادگی جامعه ایران برای انجام اصلاحات امریکا به مقامات واشنگتن اطمینان داده بود و نام اصلاحات را انقلاب سفید نهاده بود. مخالفت علما برای وی بسیار گران می آمد و  تبلیغات وسیعی علیه روحانیت و امام خمینی آغاز شد. 
 
شاه تصمیم به سرکوبی قیام داشت روز دوم فروردین 1342 که مصادف با شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) بود مأمورین مسلح رژیم با لباس مبدل اجتماع طلاب علوم دینی در مدرسه فیضیه را بر هم زدند و متعاقب آن نیروهای پلیس با سلاح گرم، وحشیانه به مدرسه فیضیه یورش بردند و به کشتار و جرح طلاب پرداختند. 
 
 همزمان مدرسه دینی طالبیه تبریز نیز مورد هجوم مأمورین دولتی قرار گرفت. در پی این حوادث، منزل امام خمینی در قم هر روز شاهد حضور گروه های زیادی از نیروهای انقلابی و مردم خشمگینی بود که برای ابراز همدردی و حمایت علما و دیدن آثار جنایت رژیم به قم می آمدند. 
 
حضرت امام در روز 13 فروردین 1342 اعلامیه معروف خود راتحت عنوان «شاه دوستی یعنی غارتگری» منتشر ساخت. در این اعلامیه که یکی از تندترین بیانیه های سیاسی امام خمینی است، رژیم شاه به محاکمه کشیده شده و در پایان آن تأکید شده بود که در این شرایط تقیه حرام است و اظهار حقایق واجب؛ 
 
 
**دستگیری و تبعید امام در سال 1342 
 
سال 1342 با تحریم مراسم عید نوروز آغاز و با خون مظلومین فیضیه خونرنگ شد. شاه بر انجام اصلاحات مورد نظر امریکا اصرارمی ورزید و امام خمینی بر آگاه کردن مردم و قیام آنان در برابر دخالت های امریکا و خیانت های شاه پافشاری داشت. 
 
امام خمینی در پیامی (به تاریخ 12/2/1342) به مناسبت چهلم فاجعه فیضیه بر همراهی علما و ملت ایران در رویارویی سران ممالک اسلامی و دول عربی با اسرائیل غاصب تأکید ورزید و پیمان‌های شاه واسرائیل را محکوم کرد و در سخنرانی خود در اجتماع مردم، شاه را "مردک" عنوان کرد و با شجاعت از شخص شاه به عنوان عامل اصلی جنایات و هم پیمان با اسرائیل یاد کرد و مردم را به قیام فرا خواند و شدیداً ازسکوت علمای قم و نجف و دیگر بلاد اسلامی در مقابل جنایات تازۀ رژیم انتقاد کرد. 
 
ماه محرّم 1342 که مصادف با خرداد بود فرا رسید. امام خمینی این فرصت را برای دعوت مردم به قیام علیه رژیم مستبد شاه غنیمت شمرد. 
 
روز عاشورا جمعیت صدهزار نفری در تهران با داشتن عکس هایی از امام به تظاهرات پرداختند و در مقابل کاخ مرمر محل استقرار شاه- برای اوّلین بار در پایتخت شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند. روزهای بعد نیز در دانشگاه و بازار و مقابل سفارت انگلیس تظاهرات گسترده ای در حمایت از قیام امام برپا بود.
 
امام خمینی عصر عاشورای سال 1383 هجری قمری (13 خرداد 1342 شمسی) در مدرسه فیضیه نطق تاریخی خویش را که آغازی بر قیام 15 خرداد بود ایراد کرد. 
 
سخنان امام خمینی همچون پتکی بر روح شاه که جنون قدرت و تکبر فرعونی او زبانزد خاص و عام بود فرود آمد. 
 
 شاه فرمان خاموش کردن صدای قیام را صادر کرد. نخست جمع زیادی از یاران امام خمینی در شامگاه 14 خرداد دستگیر و ساعت سه نیمه شب (سحرگاه پانزده خرداد 42) صدها کماندوی اعزامی از مرکز، منزل حضرت امام را محاصره کردند و ایشان را در حالی که مشغول نماز شب بود دستگیر و سراسیمه به تهران برده و در بازداشتگاه باشگاه افسران زندانی کردند و غروب آن روز به زندان قصر منتقل نمودند. 
 
 امام خمینی پس از نوزده روز حبس در زندان قصر به زندانی در پادگان نظامی عشرت آباد منتقل شد. 
ایشان در حبس از پاسخ گفتن به سؤالات بازجویان، با شهامت و اعلام اینکه هیأت حاکمه ایران و قوه قضاییه آن را غیر قانونی و فاقد صلاحیت می داند، اجتناب ورزید.
  
حضرت امام در سلول انفرادی پادگان عشرت آباد نیز فرصت را از دست نداد و به مطالعه کتب تاریخ معاصر و از آن جمله تاریخ مشروطیت ایران و کتابی از آثار جواهر لعل نهرو پرداخت.
 
 پس از دستگیری امام خمینی اعتراضات گسترده ای از سوی روحانیت و اقشار مختلف مردم از سراسر کشور آغاز و خواستار آزادی رهبر خویش شدند. 
 
امام خمینی(ره) به عنوان‌ نظریه‌پرداز نهضت‌ اسلامی‌ و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ‌توانست نقش رهبری را به بهترین شکل ممکن در تاریخ ایران و حتی جهان روشن سازد که پیروزی انقلاب اسلامی ‌نتیجه نقش مؤثر رهبری در هدایت خیزش مردمی ‌و عبور از حوادث سخت و گوناگون در طول دوران شکل‌گیری، پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی‌بوده است.

موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: :پاتوق رضا - امام خمینی ، انقلاب اسلامی ، مارزات سیاسی

تاريخ : جمعه 21 خرداد 1395 | 8:50 | نویسنده : رضا |
معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه با تأکید بر راه‌حل سیاسی برای حل بحران سوریه، این کشور را پیروز میدان و پرچمدار مبارزه واقعی در برابر تروریسم و افراط‌گرایی، برشمرد.

 هیأتی از شخصیت‌ها، نمایندگان احزاب و گروه‌های سیاسی و دینی لبنان که در مراسم ارتحال امام خمینی(ره) شرکت کرده بودند، عصر امروز (یکشنبه) با حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه دیدار کردند.
 
در این دیدار تنی چند از شرکت کنندگان ضمن تمجید از نقش محوری امام خمینی (ره) و جمهوری اسلامی ایران در جهان معاصر، دیدگاه‌های خویش را در خصوص تحولات منطقه، بحران سوریه، آینده رژیم صهیونیستی، چشم‌انداز روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه بیان کردند.
 
مهمانان با تجلیل از نقش راهبردی و خردمندانه مقام معظم رهبری، جمهوری اسلامی ایران را قوی‌ترین کشور منطقه از حیث درک صحیح تحولات و تجلی ثبات، امنیت و توسعه قلمداد کردند.
 
حسین امیرعبداللهیان در این دیدار ضمن تشریح آخرین تحولات منطقه و از جمله سوریه اظهار داشت: در حالی که برخی طرف‌ها با تحریک، تجهیز و حمایت همه جانبه از گروه‌های تروریستی به بی تعهدی بیشتر و نقض آشکار آتش‌بس و فروپاشی حاکمیت سوریه با انواع اقدامات نامشروع از قبیل شورش و تشدید ناامنی‌ها در چند ماهه اخیر، فقط به رشد رویکردهای انتقام جویانه می‌اندیشند و هیچگونه رویکرد سازنده‌ای برای برون رفت از بحران ارائه نمی‌کنند، امروز شاهدیم به همت اراده مردم و ارتش سوریه و حمایت محور مقاومت، سوریه توانست بیش از پنج سال در برابر امواج گوناگونی از نیرنگ گروه‌های تروریستی ملهم از نقشه‌های رژیم صهیونیستی ایستادگی همه جانبه کند و پیروز میدان و پرچمدار مبارزه واقعی در برابر تروریسم و افراط گرایی، مقبول جهانیان ارزیابی شود.
 
معاون وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص بحران سوریه و چشم‌انداز تحولات آینده سوریه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که سرنوشت سوریه باید توسط مردم و اراده آن کشور تعیین شود و بحران سوریه راه‌حل نظامی ندارد و صرفا راه‌حل سیاسی مبتنی بر تبلور اراده مردم آن حرف آخر را خواهد زد. 
 
وی همچنین پیرامون بحران یمن گفت: اینک سازمان ملل ناگزیر بر کشف گوشه‌های از لایه‌های جنایت‌های ضدکودکان مظلوم یمنی شده و بخشی از حقایق ناشی از آثار ده‌ها حملات کور هوایی نظامیان سعودی را در تهاجم و کشتار ده‌ها کودک و زنان بیگناه و همچنین ویران ساختن زیرساخت‌های آن کشور آشکار ساخت و نهایتا نتایج و خطایی نابخشودنی و استراتژیک عربستان را روشن کرد.
 
وی در پایان تاکید کرد: جهان اسلام باید مسئله فلسطین را همچنان اولویت اول خود قرار دهد.
 
امیرعبدالهیان امنیت کشورهای منطقه را مقوله‌ای به هم پیوسته دانست  و گفت: کانون اصلی ناامنی در منطقه غرب آسیا، رژیم صهیونیستی است.
 
معاون وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص راه‌حل مشکلات منطقه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران، گفت‌وگوهای منطقه‌ای مبتنی بر عدول از تعصب و رجوع به عقلانیت را تنها راه‌حل سیاسی برون رفت از گره‌های بحران‌های کنونی با هدف نیل به چشم‌انداز مشترک و همکاری‌های همه جانبه و نقطه اصلی و اولویت همگان در منطقه می‌داند.

موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: پاتوق رضا - امیرعبدالهیان ، دیدار ، لبنان ، مبارزه با تروریسم ، اسرائیل ، سوریه-,

تاريخ : پنج شنبه 20 خرداد 1395 | 18:25 | نویسنده : رضا |
فرمانده اسبق سپاه پاسداران گفت: چهار دیپلمات ایرانی در بند رژیم صهیونیستی هستند.
چهار دیپلمات ایرانی در بند رژیم صهیونیستی هستند سرلشکر محسن رضایی فرمانده اسبق سپاه پاسداران در جمع خبرنگاران در پاسخ به ما با اشاره به چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان اظهار داشت: چهار دیپلمات ایرانی ربوده شده در بند رژیم صهیونیستی بوده و زنده هستند.
 
فرمانده اسبق سپاه پاسداران ادامه داد: در تمام دولت‌هایی که تا کنون به روی کار آمده‌اند تلاش‌های زیادی ازطریق وزرای خارجه، حزب‌الله لبنان و دوستان دیگر اقداماتی در جهت آزادسازی دیپلمات‌های ایرانی انجام شده ولی هیچگاه اسرائیل زیر بار دربند بودن دیپلمات‌های ایرانی نرفته است.
 
سرلشکر رضایی در پایان خاطرنشان کرد: دولتمردان و فرماندهان ایرانی به شدت پیگیر آزادسازی دیپلمات‌های ایرانی در بند رژیم صهیونیستی بوده و امیدواریم به زودی خبرهای خوبی به ملت شریف ایران بدهیم.

موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: پاتوق رضا- رضایی ، دیپلمات ، ایرانی-,

تاريخ : پنج شنبه 20 خرداد 1395 | 18:21 | نویسنده : رضا |
یک منبع آگاه گفت: اخیرا یک محموله در جنوب سوریه کشف و ضبط شده که متعلق به تروریست‌های تکفیری است.

 درباره آخرین تحولات میدانی جنوب سوریه عنوان داشت: اخیرا یک محموله در جنوب سوریه کشف و ضبط شده که متعلق به تروریست‌های تکفیری است.

محموله‌های

محموله‌های

محموله‌های


وی ادامه داد: محموله‌های "مواد منفجره" و  "آر پی جی"  تروریست‌های تکفیری در حومه شرقی "سویدا" کشف و ضبط شد.


موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسب‌ها: برچسب:پاتوق رضا- عملیات آزادسازی فلوجه ، فلوجه ، مواد منفجره ، آر پی جی ، تروریست های تکفیری ، حومه سویدا-

تاريخ : دو شنبه 10 خرداد 1395 | 18:6 | نویسنده : رضا |
اسامی منتخبین مرحله دوم انتخابات مجلس دهم به تفکیک استان‌ها اعلام شد.

نتایج رسمی از شمارش اولیه آراء دور دوم انتخابات مجلس دهم + جدول تفکیکی و گرایش ها

 دور دوم انتخابات مجلس، دهم ارديبهشت در 55حوزه برای گزينش 68 نماينده بين 138 نفر از راه‌يافتگان به دور دوم برگزار شد.این رقابت میان 41 داوطلب اصلاح‌طلب، 57 نماینده اصولگرا،4 نامزداعتدال‌گرا، 36 نامزدمستقل انجام شد.

* در حوزه انتخابيه مريوان و سروآباد، منصور مرادي با كسب 28 هزار و 138 راي از مجموع آراي 51045 صحيح ماخوذه به مجلس راه يافت.

 

* در حوزه انتخابيه سنقر، سيد جواد حسيني كيا با كسب 14 هزار و 785 راي از مجموع 27 هزار و 491 آراي صحيح مآخوذه به مجلس راه يافت.
 
* در حوزه انتخابيهپارس آباد و بيله سوار، شكور پورحسين شقلان با كسب 52 هزار و 731 راي از مجموع 101 هزار و 306 آراي صحيح مآخوذه راهي مجلس شد.
 
* در حوزه انتخابيه بروجن، خديجه ربيعي فردانبه با كسب 22 هزار و 275 راي از مجموع 41 هزار و 253 آراي صحيح مآخوذه به مجلس راه يافت..

موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا- انتخابات مرحله دوم ، اسامی منتخبین مرحله دوم ، منتخبین مجلس دهم ,

تاريخ : شنبه 11 ارديبهشت 1395 | 21:42 | نویسنده : رضا |
صبح روز چهارشنبه هفته گذشته(هشتم اردیبهشت ماه 1395 ) هزاران نفر از کارگران با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
صبح روز چهارشنبه هفته گذشته (هشتم اردیبهشت ماه 1394 ) هزاران نفر از کارگران با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.

آمریکا از همه تروریست‌ها بدتر است

معظم له در این دیدار با اشاره به بدعهدی های آمریکا پس از برجام فرمودند: آمریکا اخلال و خدعه می‌کند و بعد گلایه می‌کنند که چرا ما بدبینیم!، روی کاغذ می‌نویسند بانک‌ها با ایران معامله کنند اما در عمل جوری «ایران‌هراسی» می‌کنند.

*البته دشمن، همچنان دشمنی و ایجاد مانع می کند و در رأس این دشمنی نیز امریکا و صهیونیسم قرار دارند.
 
*امریکایی ها گاهی اوقات از دور گلایه می کنند که چرا نسبت به ما بدبین هستید؟ خوب مسائلی را که موجب بدبینی هستند، می بینیم و نمی توانیم چشمان خود را بر روی آنها ببندیم.

*اکنون موضوع اختلال در معاملات بانکی را مسئولان نیز می گویند اما چرا بانکهای بزرگ دنیا حاضر به همکاری با ایران نیستند؟علت آنکه بانک های بزرگ دنیا حاضر به همکاری با ایران نیستند، «ایران هراسی» است که امریکایی‌ها ایجاد کرده و ادامه می دهند.

*بارها گفته ام که نمی توان به امریکایی‌ها اعتماد کرد و اکنون علت این مسئله در حال روشن شدن است.

* امریکایی‌ها می گویند ایران یک کشور حامی تروریسم است و ممکن است به علت حمایت از تروریسم، مورد تحریم قرار گیرد.
این مطالب چه پیامی را به بانکها و طرف های خارجی منتقل می کند؟ پیام این مطالب این است که برای معامله با ایران اقدام نکنید و در نتیجه، عملاً بانک ها و سرمایه‌داران خارجی از تعامل با ایران به هراس می افتند.

* امریکایی‌ها از همه تروریست ها بدتر هستند و بر اساس اطلاعات موجود، همچنان به ترویست های نام و نشان‌دار کمک می کنند.

*آنها ادعا می کنند که دلیل همکاری نکردن کشورهای خارجی، اوضاع داخلی ایران است در حالیکه اکنون امن تر از ایران در منطقه وجود ندارد و شرایط داخلی ایران، از خود امریکا که روزانه چندین نفر کشته می شوند و حتی از کشورهای اروپایی امن‌تر است و اوضاع داخلی ایران به کوری چشم دشمنان، بسیار خوب است.

*امریکا دشمن است؛ چه به روی او بیاوریم، چه به روی او نیاوریم؛ و چه بر زبان بیاوریم و چه بر زبان نیاوریم، این دشمنی ها تمام نخواهد شد.
 
*خود امریکایی‌ها به علت مصرف زیاد و سنگین بودن این خودروها، رغبتی به خرید آنها ندارند؛ حالا در این شرایط ما بیاییم و از فلان کارخانه رو به ورشکستگی امریکا، خودرو وارد کنیم؟ این جای تعجب فراوان دارد.
 
 

موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا دیدار ، سخنان ، رهبر معظم انقلاب

تاريخ : شنبه 11 ارديبهشت 1395 | 21:41 | نویسنده : رضا |
مقامات آمریکایی و چینی در زمینه امنیت سایبری در حاشیه سفر رئیس جمهور چین به آمریکا در کاخ سفید با یکدیگر دیدار می‌کنند.

به گزارش مشرق، مقامات ارشد آمریکایی و چینی در زمینه امنیت سایبری در حاشیه سفر «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به آمریکا برای حضور در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در کاخ سفید با یکدیگر دیدار می‌کنند.

براساس گزارش رویترز، این دیدار در شرایطی برگزار می‌شود که بحث امنیت سایبری یکی از موضوعات اختلاف برانگیز در روابط پکن و واشنگتن است چرا که آمریکا چینی‌ها را متهم اصلی به حملات سایبری می‌داند.

قرار است در دیدار سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا و مینگ جی‌هان‌ژو دبیر دفتر سیاسی حزب کمونیست چین با یکدیگر دیدار و موضوع امنیت سایبری را به بحث بگذارند.

همچنین هئیت امنیتی عالی رتبه چینی‌ها با نماینده وزرات خزانه‌داری، رئیس اف.بی.آی و نماینده دستگاه قضایی آمریکا نیز دیدار می‌کند.

مقامات دولت آمریکا چین را به دلیل ناتوانی بر کنترل بر هکرها به ویژه از طرف شرکت‌های خصوصی در این کشور مرود انتقاد قرار می‌دهند.

در اخرین مورد از حملات سایبری از چین به آمریکا، هکرها اطلاعات 20 میلیون کارمند فدرال را ربودند.


موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب:پاتوق رضا سایبری-,

تاريخ : یک شنبه 5 ارديبهشت 1395 | 21:27 | نویسنده : رضا |

به نظر می رسد بعد از گذشت چهار سال، جنگ در سوریه به مرحله حساس و تعیین کننده نزدیک شده است. علاوه بر بحران آورگان و سرازیر شدن میلیون ها سوری به کشورهای اروپایی، اخیراً روسیه نیز دست به تحرکات تازه ای در سوریه زده و نیروها و تجهیزاتی در غرب سوریه مستقر کرده است.

طبق اخبار رسانه های مختلف افسران عالی رتبه، جنگنده های پیشرفته میگ ۳۱ ، هواپیماهای جاسوسی، نفربرهای بی ام بی می و ... وارد سوریه شده و در مناطق پیرامونی لاذقیه استقرار یافته اند. همچنین نیروهای روسی به طور کامل کنترل فرودگاه لاذقیه را بر عهده گرفته و خبرگزاری رویترز عنوان کرده که پنج کشتی یگان دریایی روسیه مجهز به موشک برای برگزاری رزمایش هایی در آب های منطقه ای سوریه لنگر گرفته اند. همچنین بر اساس این اخبار مسکو تلاش می کند تا سامانه موشکی پیشرفته ضد جنگنده اس ای ۲۲ را به سوریه ارسال کند. علاوه بر این مسکو برنامه هایی برای ارسال تجهیزات دیگر نیز در دستور کار دارد و خبرهایی هم مبنی بر برنامه ریزی برای انجام مانورهای دریایی در شرق دریای مدیترانه منتشر شده است.

این در حالی است که مقامات آمریکا و اروپایی( فرانسه، انگلیس و آلمان) سخنان هشدار دهنده ای را نسبت به این اقدامات روس ها عنوان کرده اند.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد بشار اسد افزایش حمایت روسیه را بدان علت خواستار شده که در حال از دست دادن کنترل این کشور است. اوباما که در پایگاه نظامی فورت مید در شرق آمریکا و در سالگرد ۱۱ سپتامبر سخن می گفت تاکید کرد به رغم افزایش حضور نظامی روسیه در سوریه، واشنگتن مسیر عملیات خود علیه داعش را در در عراق و سوریه تغییر نخواهد داد.

درباره چرایی ارسال نیرو و تجهیزات روسیه به سوریه در این مقطع زمانی حدس و گمانه های متفاوتی منتشر شده است.

برخی بر این عقیده اند که ولادیمیر پوتین زمانی تصمیم به افزایش فعالیت های نظامی در سوریه گرفته که ارتش سوریه رو به تضعیف است و داعش به نزدیکی های دمشق رسیده است. بنابراین روسیه برای مبارزه با تروریست ها و حفظ منافع خود، راساً وارد جنگ شد تا مانع از تکرار سناریوی لیبی شود. گفته های سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در راستای تائید این دیدگاه است.

لاوروف چند روز پیش در مسکو اعلام کرد روسیه در حال فرستادن تجهیزات نظامی به سوریه به منظور کمک به دولت اسد برای مبارزه با داعش است و کارشناسانی به منظور کمک به آموزش ارتش سوریه برای استفاده از این تجهیزات فرستاده شده است. اوباما نیز در سخنرانی خود همان طور که اشاره شد عنوان کرده بود این اقدامات در راستای افزایش حمایت از بشار اسد است.

در تکمیل این دیدگاه همچنین عنوان می شود که پوتین در پی جلوگیری از فروپاشی ارتش و برتری نیروهای دولت سوریه در مقابل تروریست ها است و در مرحله بعد پیگیر راه حل سیاسی و تشکیل حکومت انتقالی بر مبنای توان و ساختارهای حکومت بشار اسد است.

برخی دیگر هدف محدوتری برای ارسال نیرو و تجهیزات عنوان کرده اند. بر این اساس روس ها تمایلی به درگیری جدی با تروریست ها ندارند و صرفاً نمی‌خواهند تنها پایگاه خود در دریای مدیترانه، یعنی طرطوس را از دست بدهند. علاوه بر این مسکو می کوشد جای پای خود را در سوریه تثبیت کند تا قدرت بیشتری برای تحمیل راه حل سیاسی مدنظر خود در هر گونه محاسبات آینده داشته باشند.

اما هدف سومی نیز اشپیگل آنلاین به آن اشاره کرده که روسیه در حال اجرایی کردن طرحی کلی برای آینده سوریه و تقسیم آن به مناطق نفوذ میان جبهه‌ها و گروه‌های درگیر است. بر این اساس، روسیه می‌خواهد منطقه لاذقیه و بندر طرطوس را به‌عنوان پلی برای ارتباط با جهان خارج در کنترل اسد نگه دارد و بخش بزرگی از بیابان‌های مرکزی سوریه نیز سهم مخالفان اسد خواهد بود.

این اهداف در حالی عنوان می شود که علاوه بر آمریکا، انگلیس و فرانسه نیز در پی ایفای نقشی فعال در بحران سوریه هستند. در این راستا لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه روز جمعه عنوان کرد که اگر چه پاریس پروازهای شناسایی بر فراز سوریه انجام داده اما تصمیم به حمله نظامی به داعش از اختیارات رئیس جمهور است. این در حالی است که خود اولاند چند روز قبل عنوان کرده بود هیچ اقدامی در سوریه از جمله علیه گروه داعش نباید به تحکیم موقعیت بشار اسد و حفظ او در قدرت منجر شود. مجلس انگلیس نیز به نوبه خود، در ماه اکتبر، پیشنهاد دیوید کامرون، نخست وزیر این کشور، در رابطه با آغاز عملیات نظامی در خاک سوریه را بررسی خواهد کرد. در روزهای اخیر، دیوید کامرون به طور مستقیم حل و فصل بحران مهاجران در اروپا را با ضرورت انجام حملات هوایی علیه سوریه مرتبط دانسته بود که بشار اسد و داعش در آنجا موجب بی ثباتی اوضاع می شوند.

اما به نظر می رسد در همین نقطه است که اختلافات حل نشدنی به نظر می رسد؛ چرا که روس ها خواستار حفظ بشار اسد هستند اما کشورهای غربی خواهان تغییر نظام سیاسی در سوریه و برکناری او هستند.

گفتنی است تحرکات بازیگران بین المللی برای حل بحران سوریه در حالی تشدید شده که برخی بازیگران منطقه ای نظیر عربستان و ترکیه درگیر جنگ با یمن و پ.ک.ک شده اند و به نظر می رسد از قدرت اثرگذاری آنها در وقایع کاسته شده است.


موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب:پاتوق رضا - سوریه-,

تاريخ : یک شنبه 5 ارديبهشت 1395 | 21:22 | نویسنده : رضا |
دبیرکل مجمع جهانی تقریب گفت: تشیع انگلیسی از اسلام آمریکایی بسیار خطرناک تر است زیرا از ابزار‌های نرم‌تری بهره می‌گیرد.

تشیع انگلیسی از اسلام آمریکایی خطرناک تر استبه نقل از روابط  عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله محسن اراکی دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی در همایش ملی "بازخوانی ماهیت تشیع انگلیسی" با بیان اینکه مسئله تشیع انگلیسی و اسلام آمریکایی چالش بزرگ دوره جدید مبارزات فکری و جریان جامعه اسلامی است، اظهار داشت: جریان اسلام آمریکایی که در بیانات امام راحل به آن اشاره شده و هم جریان تشیع انگلیسی که اهداف جهان استکبار را دنبال می‌کند هر دو بسیار خطرناکند.

وی تأکید کرد: تشیع انگلیسی از اسلام آمریکایی بسیار خطرناک تر است زیرا از ابزار‌های نرم‌تری بهره می‌گیرد. هرجا انحرافی که به وجود می‌آید و اگر آن انحراف از ابزار‌های نرم‌تری استفاده کند خطر آن به مراتب بیشتر است.

آیت الله اراکی با بیان اینکه جریان اسلام آمریکایی با پوشش اسلام، اهداف آمریکا را دنبال می‌کند، اظهار داشت: منبع اصلی این جریان عربستان سعودی است و وهابیت مادر فکری این جریان است.

وی  تأکید کرد: امروز شاهد خطری هستیم که اسلام آمریکایی آن‌را در جهان به وجود آورده و مهمترین ابزاری که اسلام آمریکایی برای ایجاد بحران در جهان اسلام از آن بهره می‌گیرد ابزار تفرقه است و این ابزار توسط جریان‌هایی که اسلام آمریکایی آن‌را به وجود آورده نظیر القاعده، طالبان، النصره و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه آنچه امروز از جریان اسلام آمریکایی خطرش بیشتر است، تشیع انگلیسی است، گفت:  آنچه در برابر اسلام آمریکایی می‌ایستاد و مقاومت می‌کرد جریان اسلام اصیلی بود که رهبری آن بر عهده علمای جهان تشیع بود لذا برنامه دیگری بعد از پایان جنگ صدام علیه جمهوری اسلامی ایران و بویژه بعد از نابودی رژیم صدام اجرا شد تا جلوی این حرکت اسلام اصیل را بگیرند که در نتیجه تشیع انگلیسی به وجود آمد و یکی از هدف‌های آن نفوذ در دو جامعه ایران و عراق بود زیرا اگر این دو جامعه قوی و نیرومند به هم می‌پیوستند سرنوشت جهان اسلام تغییر می‌کرد و جهان اسلام متحد‌تر و قدرتمندتر می‌شد و آنها برای مقابله با چنین اتفاقی نسبت به تقویت تشیع انگلیسی سرمایه‌گذاری عظیمی انجام دادند.

آیت الله اراکی در ادامه به شاخصه‌های جریان تشیع انگلیسی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین استراتژی تشیع انگلیسی این است که ضمن تهی کردن محتوای تشیع آن‌را را در امور سطحی نگه دارد.

وی با بیان اینکه ماهیت جریان علوی ماهیت ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی است، اظهار داشت: و این ماهیت در ادبیات امام راحل پدیدار شد و به نوعی امام راحل احیا‌گر جریان استکبار ستیزی در دنیای معاصر بودند لذا این جریان انگلیسی تلاش کرد که این ماهیت اصلی را از جریان تشیع بگیرد.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: رسانه‌ها جریان تشیع انگلیسی و رؤسای این جریان تاکنون یک کلمه علیه آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی سردمداران استکبار در دنیای امروز حرف نزده‌اند این نشان می‌دهد که این جریان به دنبال چیست.

آیت الله اراکی گفت: امروز تشیع انگلیسی یکی از مهمترین اهدافش این است که تلاش می‌کند تا وجود استکبار مشروعیت پیدا کند و نبرد با استکبار غیر مشروع باشد، وجود رژم صهیونیستی مشروع و جنگ با این رژیم غیر مشروع باشد در حالیکه هویت شیعه ظلم‌ستیزی و استکبار‌ستیزی است اگر استکبار‌ستیزی را از شیعه بگیرند دیگر چیزی از آن نمی‌ماند.

وی افزود: آمریکا و همپیمانانش از سردمداران ظلم در جهان هستند و عربستان سعودی نیز یکی از هم پیمانان آمریکا در جهان است و هر اتفاقی که در منطقه رخ می‌دهد یک پایه آن عربستان سعودی است اما می‌بینیم که جریان تشیع انگلیسی در صحبت‌های خود حتی یک موضع‌گیری ساده علیه عربستان نداشته است.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب افزود: شاخصه دوم این جریان افراط در مسائل فرعی و تحت الشعاع قرار دادن مسائل اصلی توسط مسائل فرعی است.

آیت الله اراکی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) می فرمایند: «قیام من برای احیای سیره جدم رسول الله(ص) است»، افزود: هویت قیام سید الشهدا برای احیای اسلام حقیقی بود بنابراین می بینیم که جریان تشیع انگلیسی سعی می‌کند تا اهداف قیام سید الشهدا را با یک سری از رفتارهای فرعی تحت الشعاع قرار دهد و شعائر حسینی را در یک سری رفتار‌های خلاصه کند که اصلا هیچ ارتباطی به اهداف قیام حسینی ندارد.

وی با بیان اینکه آن کسی که جریان اعتقادی را به یک جریان اجتماعی جاویدان تبدیل کرد سید الشهدا بود، اظهار داشت: الان آنچه جریان اسلام ناب را به یک جریان اجتماعی عملیاتی، اثر بخش و تغییر‌دهنده تبدیل می‌کند سیدالشهداء و شعائر حسینی است و انقلاب اسلامی نیز محصول شعائر سیدالشهداء است.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: اگر شعائر حسینی از محتوا خالی شود تبدیل به یک سری شعار‌ها و رفتار‌های بی‌محتوا می‌شود.

آیت الله اراکی در ادامه گفت: شاخصه سوم جریان تشیع انگلیسی مبارزه با وحدت و یکپارچگی جهان اسلام است.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه در قرآن کریم ماهیت جامعه اسلامی، ماهیت جامعه واحد تعریف شده است، به آیه شریفه «إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُواْ دِينَهُمْ وَكَانُواْ شِيَعًا لَّسْتَ مِنْهُمْ فِي شَيْءٍ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللّهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُواْ يَفْعَلُونَ" اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه شریفه تأکید می‌کند ای رسول تو را با آنها که دين خويش فرقه فرقه کردند و دسته دسته شدند ، کاری نيست، کار آنها با خداست و خدا آنان را به کارهايی که می‌کردند آگاه می‌سازد.

وی با اشاره به اینکه یکی از مباحث علم الاجتماع اسلامی این است که جامعه بشری چگونه می‌تواند به جامعه واحد تبدیل شود و چه قدرتی می‌تواند جامعه بشری را یکی کند؟ اظهار داشت: وحدت جامعه بشر تنها از طریق پیروی از رهبری الهی میسر می‌شود و آن قدرتی که انسان‌های پراکنده را متحد می‌کند ایمان اطاعت از رهبری الهی است.

آیت الله اراکی افزود: اگر جامعه اسلامی پیرو رهبری الهی شد این جامعه حقیقتا واحد می‌شود و اتحاد جامعه اسلامی به نفع مسلمانان و به ضرر دشمنان اسلام است.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه وحدت به نفع جهان اسلام است، تأکید کرد: اما می‌بینیم که جریان تشیع انگلیسی به شدت مخالف وحدت جهان اسلام است.


موضوعات مرتبط: فرهنگیسیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا- آیت الله اراکی ، مجمع تقریب مذاهب اسلامی ، وحدت ، تشیع انگلیسی ، اسلام آمریکایی- ,

تاريخ : پنج شنبه 2 ارديبهشت 1395 | 18:19 | نویسنده : رضا |
سفر اوباما به عربستان در حالی صورت می گیرد که به نظر می رسد چندان به مذاق متحدان آمریکا در خلیج فارس خوش نیاید.
 باراک اوباما، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا برای چهارمین بار است که به عربستان سفر می‌کند. اهدافی همچون شرکت در نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس جهت مذاکره در خصوص بحران یمن، بحران سوریه و چگونگی مقابله با داعش، برای این سفر اعلام شده است.قرار است سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس،‌ در ریاض با رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران نیز گفت‌وگو کنند.
 
تفاله های سعودی همچنان
 
ریاض به همراه همپیمانانش در شورای همکاری خلیج‌فارس که اخیراً از هر فرصتی برای ضربه زدن به ایران در نشست‌های بین‌المللی استفاده می‌کنند، در دیدار با رئیس‌جمهور آمریکا تلاش دارد تا پرونده آنچه دخالت‌های ایران در امور داخلی کشورهای عربی می‌نامد مطرح کند تا از این مسیر از یک سو حمایت آمریکا از سیاست‌های منطقه‌ای خود را القا کرده و از سوی دیگر مکانیسمی تهاجمی علیه ایران و محور مقاومت در منطقه را با جلب حمایت این کشور به عنوان یک قدرت بین‌المللی ایجاد کند.
 
در ادامه کارشکنیهای عربستان علیه ایران؛ تلاش رژیم ریاض برای ائتلاف‌سازی سازمانی علیه تهران
 

 


موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا - سیاست خارجی ، آمریکا ، عربستان ، ائتلاف ضدایرانی- ,

تاريخ : پنج شنبه 2 ارديبهشت 1395 | 18:13 | نویسنده : رضا |
وزیر خارجه ایران پیرامون اقدامات آمریکا در برجام توضیحاتی ارائه کرد.

به‌دنبال ارتباط اقتصادی با آمریکا نبودیم/ برجام به دنبال مداخله نکردن آمریکا در ارتباطات ایران با سایر کشور‌ها بودمحمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست توسعه پایدار و مراسم امضای تعهدات کنوانسیون تغییرات آب و هوا به نیویورک سفر کرده است، اظهار داشت: این سفر فرصتی است تا از اقدامات ضدایرانی گروه‌های معاند و ادامه ایران‌هراسی، پیشگیری کنیم.  
 
وی افزود: این سفر فرصتی است تا با حضور در مجامع فکری و مصاحبه‌ها از اقداماتی که گروه‌های معاند ایران برای فضا‌سازی و ادامه فضای ایران‌هراسی قبل از برجام طراحی و اجرایی کردند پیشگیری کنیم.  
 
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به این نکته که مدت‌هاست برای موضوع پیگیری اجرای برجام (از روز اجرایی شدن برجام تاکنون) ملاقات حضوری با وزیر امور خارجه آمریکا صورت نگرفته است و فرصتی برای این اقدام نداشتیم، تاکید کرد: لازم بود با توجه به ضرورت پیگیری اجرای جدی برجام توسط امریکا، یک دیدار با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا صورت گیرد.  
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس دستگاه دیپلماسی کشور تصریح کرد: هماهنگ شده است تا جان کری برای این ملاقات به نیویورک بیاید و این ملاقات صورت خواهد گرفت.  
 
ظریف برنامه‌های خود در نیویورک را فشرده و ترکیبی همراه با حضور در اجلاس ملل متحد و ملاقات‌های دوجانبه با مقامات برخی کشور‌ها و حضور در محافل علمی و رسانه‌ای آمریکا و همچنین پیگیری بحث برجام دانست.  
 
وی همچنین در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما که محور اصلی گفت‌وگو با کری چیست و آیا‌‌ همان نقل قول شما در اشپیگل است که گفتید ما تنها از آمریکا یک چیز می‌خواهیم و آن اینکه مانع مراودات ما با اروپا نشود»، گفت: ما دنبال این نبودیم که با آمریکا ارتباط اقتصادی داشته باشیم ضمن اینکه ما منعی هم برای ارتباط سالم اقتصادی با آمریکا نداریم ولی آمریکایی‌ها مشکلاتی در مصوبات کنگره‌شان دارند.  
 
ظریف تصریح کرد: برجام به دنبال تغییر آن مصوبات نبود بلکه برجام به دنبال مداخله نکردن آمریکا در ارتباطات ایران با سایر کشور‌ها بود.  
 
وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح راه‌های پیگیری برجام گفت: یا بنده در نیویورک پیگیر شدم یا همکارم آقای سیف در واشنگتن مذاکرات داشتند و هم پیگیری‌هایی که از طریق ایمیل و سایر ارتباطات و همچنین کمیسیون مشترک در وین در روز جمعه، همه این‌ها با هدف جلوگیری از مداخله آمریکا بود.  
 
وی درباره هدف خود از این پیگیری‌ها عنوان کرد: باید جلوگیری کنیم از مقرراتی که قبلا آمریکایی‌ها داشتند که بخواهد مانع از این شوند که سایر موسسات پولی و مالی در اروپا و آسیا با جمهوری اسلامی ارتباطات بانکی و مالی داشته باشند.  
 
ظریف ادامه داد: این تلاش‌ها و اقدامات برای این است که در طول سال‌های گذشته آمریکایی‌ها یک مجموعه‌ای مقررات و موانع ایجاد کردند که به علت برجام از نظر قانونی رفع شده حالا لازم است همه موسساتی که از این مقررات در گذشته خسارت دیده‌اند اطمینان حاصل کنند که در آینده خسارت نخواهند دید.  
 
وی خاطرنشان کرد: یک قسمت این کار قانونی است که از نظر ما انجام شده و یک قسمت دیگر کار اطمینان بخشی به موسسات مختلف است که با ایران ارتباط دارند که این یک مقدار بیشتری طول می‌کشد.  
 
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در خصوص اجلاس آب و هوا تصریح کرد: ایران تعهدات خود را در اجلاس آب و هوا اعلام و هیأت دولت نیز تصویب کرده و اجازه امضا داده است و در جلسه اهداف ۲۰۳۰ هم بحث‌های مربوط به برنامه‌های کشور‌ها و توقعات آن‌ها از جامعه بین‌المللی مطرح می‌شود.


موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا - ظریف ، کری ، آمریکا ، برجام- ,

تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 | 21:11 | نویسنده : رضا |
خطیب موقت نمازجمعه تهران؛
خطیب موقت نمازجمعه تهران گفت: همه جامعه از علم و ثروت خود برای حل معضل اقتصادی استفاده کنند.
همه جامعه از علم و ثروت خود برای حل معضل اقتصادی استفاده کنند/ ضرورت توجه به سخنان مقام معظم رهبری در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی
آیت‌الله محمد امامی کاشانی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته تهران ضمن گرامیداشت روز ملی فناوری هسته‌ای به دست‌اندرکاران این سازمان اظهار داشت: یاد شهدای 8 سال دفاع مقدس، شهدای هسته‌ای و شهدای مدافع حرم را گرامی می‌داریم و امیدواریم در این عرصه همواره پیروز باشیم.
 
آیت‌الله امامی کاشانی با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، تصریح کرد: ایشان همواره فرموده‌اند که این اقتصاد باید از اولویت بالایی برخوردار باشد. ما اگر در اقتصاد موفق شویم، در مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز موفق خواهیم شد و همواره بر این امر اصرار داشتند که باید در این عرصه وارد عمل شد.
 
وی افزود: رهبر معظم انقلاب چند روز گذشته نیز با برخی از مسئولین کشوری دیدار داشتند و در این دیدار چندین محور را مدنظر قرار دادند و گفتند که باید همگی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی به دولت کمک کنند و در عرض یکسال به یک جایگاه ملموسی در این راستا دست پیدا کنیم.
 
آیت الله امامی کاشانی با بیان اینکه امروز دنیا با بداخلاقی‌ها و بد ادایی‌های آمریکا مواجه است، تصریح کرد: برخی دنبال این رفتارها هستند و دشمن در این راستا همواره به دنبال این است که نقطه‌ای پیدا کند تا براساس آن علیه کشورمان اقداماتی کند که این در راستای خود مسئله‌ای بسیار مهم و قابل توجه است که باید به درستی به آن دقت کرد.
 
خطیب نمازجمعه تهران با بیان اینکه اقتصاد یک موضوع فنی و علمی است، تصریح کرد: دولت در این راستا قوی است و افرادی که باید در این زمینه حرکت کنند، باید کارهای فنی و اقتصادی را مدنظر قرار دهند. در این راستا اسلام بیکاری را نمی‌پذیرد و همواره بر این امر تاکید دارد که باید تلاش و همت کرد.
 
آیت‌الله امامی کاشانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند باید صادقانه دنبال اقتصاد برویم، اظهار داشت: جوانان کشور همواره تحصیلات عالیه‌ای دارند و بدون شک کسب علم و فناوری و گسترش دانش باید مناسب با زمان باشد تا به نتایج درستی برسد.
 
وی با اشاره به برخی اقدامات کشور چین در راستای گسترش اقتصاد در این کشور، تصریح کرد: در این کشور چندین صنعت کوچک با همدیگر تجمیع می‌شوند و یک بنگاه عظیم بر آنها نظارت کرده و به آن وام می‌دهند و حتی در مراحل بعدی این صنعت به فروش رسیده و صادر می‌شود. اگر دولت ما نیز این موضوع را مدنظر قرار دهد و به برخی از صنعت کشورمان وامی بدهد و برخی از صنایع تشکیلاتی را ایجاد کنند و بدنبال آن شغل ایجاد شود، می‌تواند در جهت رشد اقتصادی نقش مهمی ایفا کند.
 
آیت‌الله امامی کاشانی با تاکید بر اینکه ملت ایران از قبل از انقلاب تا به امروز در هر کجا که حضور داشت مشکل را از میان برداشته است، اظهار داشت: برای گسترش و رشد اقتصادی در کشور، سرمایه‌داران باید حضور فعالی داشته باشند و تشکیلاتی باید برای نظارت بر برخی از صنایع ایجاد شود. براین اساس برای حفظ و عزت نظام و توجه به محور  سخنان مقام معظم رهبری که شامل عدالت، تقوا، فقاهت، تدبیر و جهان‌بینی است، بدون توجه به خرده‌حساب‌ها باید همگی تلاش کنند.
 

خطیب نمازجمعه تهران در پایان خاطرنشان کرد: به دنبال بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری، افراد جامعه باید از علم و ثروت خود برای حل و فصل معضل اقتصادی باید استفاده کنند تا در آینده بتوانیم به رشد و شکوفایی برسیم.


موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا- علم ، ثروت ، اقتصادی- ,

تاريخ : دو شنبه 30 فروردين 1395 | 21:35 | نویسنده : رضا |

رئیس جمهور و وزیر خارجه در نشست اختتامیه سیزدهمین اجلاس سازمان همکاری اسلامی در استانبول شرکت نمی‌کنند.

حضور ایران در نشست اختتامیه اجلاس استانبول در سطح کارشناسیطبق آن چه که از اخبار ساعت 14 از شبکه یک سیما اعلام شد، ایران به منظور اعتراض به بیانیه پایانی اجلاس استانبول که دربرگیرنده چهار بند ضدایرانی است در نشست اختتامیه این اجلاس فقط در سطح کارشناسی حضور پیدا می‌کند.

با فشار و لابی رژیم صهیونیستی در بیانیه پایانی اجلاس استانبول، چند بند ضدایرانی و همچنین یک بند علیه حزب‌الله گنجانده شده است.


موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا - رئیس جمهور ، کنفرانس سران اسلامی ، استانبول- ,

تاريخ : دو شنبه 30 فروردين 1395 | 21:32 | نویسنده : رضا |

«روزنامه القبس» چاپ کویت در گزارشی نوشت: عربستان سعودی، کویت را به قطع روابط دیپلماتیک تهدید کرد.

به گزارش افکارنیوز،روزنامه القبس» چاپ کویت در گزارشی نوشت: وزارت امور خارجه کویت یادداشت سفارت عربستان سعودی را درباره اینکه سخنان "عبدالمحید دشتی،" نماینده مجلس کویت نزدیک بود باعث قطع روابط این کشور با ریاض شود، تایید کرد. 

 

وزارت امور خارجه کویت مضمون یادداشت سفارت عربستان سعودی درباره تاثیر سخنان عبدالحمید دشتی بر تیرگی روابط دو کشور و خطر قطع روابط کویت و سعودی را تایید کرد. 

 

گفتنی است عربستان کویت را با تهدید به قطع روابط وادار کرد با لغو مصونیت پارلمانی عبدالحمید دشتی نماینده مجلس کویت موافقت کند. 

 

سفارت عربستان در کویت با ارسال یادداشتی به کمیته امور قانونگذاری پارلمان کویت، سخنان عبدالحمید دشتی نماینده مجلس این کشور در گفتگو با شبکه الاخباریه سوریه را خصمانه توصیف و تهدید کرده بود این سخنان می تواند بر روابط تاریخی بین دو کشور تاثیر بگذارد و ممکن است باعث قطع روابط سیاسی آنها شود.

موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا - سوریه عربستان عربستان سعودی کویت وزارت امور خارجه -

تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 | 20:44 | نویسنده : رضا |
شبکه 24 تلویزیون روسیه اعلام کرد که وزیر خارجه آمریکا در دیدار اخیرش با ولیعهد عربستان در ریاض پیامی از کاخ سفید به همراه داشته مبنی بر این که واشنگتن حاضر است در مقابل دریافت نفت از نظام پادشاهی عربستان حمایت کند.
به گزارش مشرق،این شبکه روسی گزارش داد، جان کری، وزیر خارجه آمریکا به نمایندگی از باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در دیدار با محمد بن نایف، ولیعهد عربستان گفته است: می‌توانم به شما تضمین دهم که سربازان ما از پادشاهی عربستان حفاظت خواهند کرد اما برای ناکام کردن طرح‌های ایران، باید بازار را با نفت ارزان غرق کنیم.

کری افزود: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای احیای جسدی مرده (اتحاد جماهیر شوروی) تلاش می‌کند و ما برای قانع کردن شریکانمان و پنتاگون برای تدوین یک استراتژی جدید و استقرار هواپیمابرها در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تلاش خواهیم کرد و به همین دلیل من معتقدم که جای نگرانی وجود ندارد.

شبکه 24 تلویزیون روسیه اعلام کرد اطلاعاتی از جزئیات این نشست مشترک به دست آورده است که نشان می‌دهد عربستان نسبت به سیاست‌های آمریکا در منطقه احساس شکست می‌کند به نحوی که ولیعهد سعودی در این دیدار به کری گفته است: "سیاست‌های شما این برداشت‌های بد را برای ما برجای گذاشته است که نظام آمریکا به آسانی می‌تواند تاریخی از دوستی را رها کند به همین دلیل ما به دنبال تقویت رابطه خود با انگلیس یا اسرائیل هستیم."

موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا- پیشنهاد جدید ، وزیر خارجه آمریکا ، آل سعود - ,

تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 | 20:41 | نویسنده : رضا |
اخیرا "عمر البشیر" سخنان تند و گستاخانه ای مطرح کرد.

سخنان تند و گستاخانه  سودان یکی از همپیمانان رژیم سعودی در حمله به یمن و تهاجم به ملت مظلوم این کشور بود که البته دلارهای سعودی یکی از عوامل انگیزش "خارطوم" بوده است.

رئیس جمهور سودان  اخیرا به شکل ویژه ای با سیاست های "ریاض" همسو شده و گرایش به سمت پادشاهی عربستان داشته که البته برخی تحلیل ها می گویند که رژیم سعودی دلارهای بسیاری را در این راه صرف کرده است.

اخیرا "عمر البشیر" رئیس جمهور سودان اظهارات تند و گستاخانه ای را علیه "ایران-حزب الله-سوریه" مطرح کرده و سخنان عجیب و قابل تاملی را مطرح کرده که تمجید از عربستان ، لزوم اشغال سوریه توسط اسرائیل از رئوس آن بود.



***بازخوانی اظهارات "عمر البشیر"

"عمر البشیر" رئیس جمهور سودان بار دیگر مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران اهداف توسعه طلبانه‌ای در «خارطوم» داشته است و به همین دلیل این کشور روابط خود را با تهران قطع کرده است. البشیر در گفت‌وگو با روزنامه سعودی " عکاظ"   اعلام کرد که سودان روابط قدیمی و برجسته‌ای با عربستان دارد و امنیت این کشور بر امنیت سودان ارجحیت دارد. البشیر با تأکید بر اینکه امنیت «ریاض» خط قرمز سودان است، گفت: "برای [عملیات] توفان قاطع [در یمن] تردید نکردیم؛ زیرا وضعیت بد یمن را دنبال می‌کردیم. وضعیت یمن خطری برای همه منطقه بود؛ زیرا اگر حوثی‌ها می‌توانستند در یمن موفق شوند یمن آخرین ایستگاه آنها نمی‌بود"

رئیس جمهور سودان درباره تهران نیز ادعا کرد: "روشن است که ایران پروژه‌های توسعه‌طلبانه‌ای دارد. ما از این مسئله خبر نداشتیم و از تحرکات، طرح‌ها و تلاش آنها برای شیعه کردن مردم کشور اطلاعی نداشتیم. زمانی که به این مسئله پی بردیم مستقیما برخورد کردیم. ما مشکلات قبیله‌ای و مذهبی دیگر داریم. کشور ما نمی‌تواند مشکلات اضافی را از سوی ایران و سایر کشورها متحمل شود. لذا موضع ما در قبال آن روشن است".  وی در ادامه ادعاهای خود گفت: "عربستان از حضور و توسعه‌طلبی آنها (ایران) راضی نبود؛ زیرا حضور آنها در سودان خطری برای ما و منطقه است. ما بعدها درستی این کلام را متوجه شدیم. در واقع بدرفتاری‌ها و نیت‌ آنها این مسئله را نشان داد. از این روی آنها را از کشورمان خارج کردیم".

البشیر که پس از نزدیکی به عربستان مواضعش درباره  تهران را کاملا تغییر داده درباره راه حل بحران سوریه نیز گفت: "از روز نخست بر این باور بودیم که راه حل سوریه مسالمت‌آمیز است؛ زیرا وضعیت سوریه با هر کشور دیگری تفاوت دارد. یک اقلیت مذهبی حاکم است و این اقلیت تا آخرین قطره خون از خود دفاع می‌کند... بشار [اسد] با ایران، حزب الله و روسها همکاری می‌کند".

وی در ادمه ادعای خود تصریح کرد: «از سه سال پیش راه حل سیاسی را مطرح کردیم. در آن زمان با بشار تماس گرفتم و راه حل مسالمت آمیز را پذیرفت، ولی همچنان تعداد کشته‌ها و مهاجران افزایش می‌یابد... من شخصا بر این باورم که بشار در حال حاضر فقط با زور کناره‌گیری می‌کند... کارها در این کشور بسیار دشوار است... زمانی که درباره این راه حل سخن گفتیم مداخله ایران و حزب الله برای ما مشخص نبود. روسیه نیز در آن زمان مداخله نکرده بود".

البشیر با بیان این مطلب افزود "در سال 2013 در دوحه با معارضان سوری دیدار کردم و به آنها گفتم گزینه‌ای جز راه حل مسالمت‌آمیز و نظامی ندارند... اگر اسرائیل آن روز سوریه را اشغال می‌کرد مانند امروز نابود نشده بود و به اندازه‌ای که الان [افراد] کشته شدند کشته و آواره نمی‌شدند...بشار اسد هیچ وقت نمی‌رود... او تا زمانی که کشته شود خواهد جنگید و حزب الله، ایران و روسیه نیز با او هستند... مداخلات حزب الله مشخص است...حزب الله در [ریخته شدن] خون مردم سوریه دست دارد" . وی درباره وضعیت یمن نیز ادعا کرد: «وضعیت نظامی یمن در حال حاضر به خاطر توفان قاطع بسیار بهتر است. بسیاری از مناطق از دست حوثی‌ها آزاد شده است... اکنون زمان مناسبی است و راه حل مسالمت‌آمیز امکان دارد".  

بحث اولی که عمرالبشیر مطرح کرد اینکه امنیت سودان همان امنیت عربستان است؛ این جمله در حالی مطرح می شود که عربستان سعودی و اسرائیل نقش مهمی در بی ثبات کردن این کشور داشتند و اختلافات قومی در سودان به دلیل سرمایه گذاری های افراط گرایانه رژیم سعودی به وجود آمد.  

سودان در حالی در جنگ یمن وارد شد که جنبش انصارالله از حمایت مردمی برخوردار بوده و هست و اکنون هم بیش از 11 استان یمن را در اختیار دارد. توسعه حضور انصار الله  در حالی مطرح شده  که این جنبش در راستای دفاع از کشور یمن تشکیل شده و در سال  2009 تا 2010 آن را به خوبی نشان داد.



**شکست ائتلاف سعودی در جنگ یمن

ائتلاف سعودی که "خارطوم" نیز یکی از اعضای آن است تاکنون در جنگ یمن به توفیق مهمی دست نیافته و ارتش و انصار الله مشغول دفاع از کشور هستند و البته در مقابله به مثل هم توانایی های خود را نشان دادند.

"علی عبدالله صالح"، رییس جمهوری سابق یمن، گفت: ملت یمن در برابر متجاوزان سعودی مقاومت می کنند و آل سعود را همانگونه که در گذشته شکست دادند، این بار هم ناکام خواهند گذاشت.

صالح افزود: رژیم سعودی، ترسو است و می داند که در یمن پیروز نخواهد شد، به همین دلیل نیروهایی را از اردن، مصر و سودان و مزدورانی را گردهم آورده است و با خرید مزدورانی از داخل یمن تلاش می کند تا میان یمنی ها جنگ داخلی به راه بیندازد و این کشور را تقسیم کند، اما اینگونه نخواهد شد.

یکی از نکات قابل تامل سخنان "عمر البشیر" این است که اگر اسرائیل به سوریه حمله می کرد موضوع خیلی زودتر خاتمه یافته بود. سوال اینجاست آیا زمانی که اسرائیل حد فاصل سال های 1948 تا 1973 به کشورهای عربی حمله کرد و تجهیزات نظامی آن ها را تبدیل به تلی از خاکستر نمود ، مشکلات کشورهای عربی حل شد؟



** آیا دستاورد حمله ارتش رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی جز "ذلت و تحقیر شدن"  سران اتحادیه عرب بود؟

آیا دستاورد حمله اسرائیل به کشورهای عربی جز این بود که صدها کیلومتر مربع از کشورهای اتحادیه به سرزمین های اشغالی ملحق شد و آیا دستاورد حمله ارتش رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی جز ذلت و تحقیر شدن  سران اتحادیه عرب بود؟

"عمر البشیر " در حالی از اسرائیل پشتیبانی می کند که گویی به یاد ندارد اکنون مناطقی همچون "رود اردن"، "صحرای سینا" و "کانال سوئز" و "بلندی های جولان" و "مزارع شبعا" و . .. یا در اشغال اسرائیل بوده و یا در گذشته اشغال شده بود و کمی مراجعه به تاریخ لازم است.

جمهوری اسلامی ایران بیش از 5 سال است که با کمک های مستشاری خود منطقه را از تروریسم آغشته به داعش "کریدور سعودی" نجات داده و رشوه سنگین  پادشاهی عربستان به "عمر البشیر"، رئیس جمهور سودان   را از واقعیت غافل کرده است.


موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا- عمر البشیر ، داعش ، اسرائیل ، گستاخ ، سودان ، خارطوم ، سعودی ، ضد ایران ، عربستان سعودی ، رئیس جمهورسودان - ,

تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 | 20:31 | نویسنده : رضا |
اخیرا ادعایی ضد ایرانی از سوی یک ژنرال سعودی مطرح شده است.

عربستان سعودی یک بازیگر مخرب در منطقه غرب آسیاست و تلاش می کند تا نقش ممتاز جمهوری اسلامی ایران را زیر سوال ببرد.

مقامات و رسانه های رژیم سعودی به صورت مستمر ضد جمهوری اسلامی ایران ادعاهایی را مطرح می کنند که البته در این زمینه با اسرائیل یک رقابت جدی و تنگاتنگ دارند به نحوی که به گفته فرمانده کل سپاه عربستان امروز در مقابله با انقلاب اسلامی از اسرائیل تندتر شده است.

مقامات سعودی در حالی ضد جمهوری اسلامی ایران اتهام زنی می کنند که خود چند جنگ مهم منطقه ای را به راه انداختند و در کشورهای مختلف منطقه با جنگ نیابتی تنش آفرینی کرده اند و زیر ساخت کشورهای منطقه را هدف قرار دادند. اخیرا یکی از ژنرال های سعودی ادعایی را ضد جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است.



**بازخوانی ادعا "عسیری"

"احمد عسیری،" مشاور وزیر دفاع عربستان درباره رزمایش  "رعد شمال"  گفت: هدف از رزمایش رعد شمال بالابردن سطح آمادگی جنگی نیروهای شرکت‌کننده است. وی افزود: این رزمایش بر جنگ چریکی و نیروهای غیرنظامی متمرکز است و نیروهای شرکت کننده یاد خواهند گرفت که چگونه با تروریسم و جنگ چریکی مقابله کنند.

وی مدعی شد: ایران اولین کشوری است که شبه نظامیان را برای مداخله در امور کشورهای منطقه بکار گرفت. عسیری تصریح کرد: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تمامی اقدامات لازم را برای محافظت از امنیت ملی خود اتخاذ خواهند کرد.

 تحلیلگران معتقدند که رزمایش "رعد شمال"  با هدف تلاش عربستان برای مداخله زمینی در سوریه جهت جنگ با داعش برگزار می شود. داعش که یکی از گروه های تروریستی و شبه نظامی محسوب می شود و مناطق زیادی را در عراق، لیبی و سوریه اشغال کرده است همواره بر جنگ چریکی تکیه می کند و این مسئله مقابله با آن را دشوار می سازد.

بیش از یکسال است که عربستان جنگ یمن را به راه انداخته و  با ایجاد یک ائتلاف تلاش کرده تا به زیرساخت ها و ملت یمن ضربه بزند و نظام مردمی این کشور را سرنگون کند که تاکنون موفق نشده است.

ارتش و نیروهای مردمی یمن توانسته اند در یکسال اخیر به صورت همه جانبه از خود دفاع کنند که  در این پروسه صدها نظامی سعودی در جنگ یمن جان خود را از دست داده اند و ده ها خودرو زرهی آن ها منهدم شده است .

علاوه بر این در حوزه جنگ موشکی نیز انصارالله و ارتش دست برتر را داشتند و  ده ها موشک به سمت مواضع ارتش عربستان و ائتلاف وابسته شلیک کنند که نمونه آن شلیک موشک "توچکا" ، "قاهر" ، "صرخه"  و ... است.


**موشک ویرانگر "توچکا"

موشک ویرانگر "توچکا"  توانسته بارها تلفات سنگینی از سعودی ها بگیرد و این موضوع آن ها را به صورت جدی نگران کرده است که باعث شده تا سربازان سعودی قدرت این موشک را به خوبی احساس کنند.

  علاوه براین یک ادعای مضحک از سوی مقامات عربستان مطرح شده و آن دخالت ایران در جنگ های منطقه بوده و آن ها به صورت جدی جنگ یمن را پیش می کشند.

المانیتور گزارش داد: ایران ثابت کرده است به 6 دلیل به دخالت نظامی در جنگ یمن علاقه ای ندارد.  نخست، توجه به وضع کنونی ایران مهم تر از دخالت در این جنگ است. بنابراین برای ایرانی که در حال حاضر بدلیل حضور در سوریه و عراق با چالش تهدیدهای تروریستی مواجه است، دخالت در جنگ یمن در ارجعیت قرار ندارد.  دوم، در طول تاریخ ایران آموخته است که گسترش حضور خود در مناطق مختلف ممکن است پیامدهای سیاسی ناگواری داشته باشد. تهران از قابلیت های استراتژیک خود آگاه است و می داند به عنوان مثال دخالت در جنگ یمن، هیچ تاثیر مثبتی در قدرتش ندارد.

سوم، با توجه به تهدیدهای منطقه ای برای امنیت ملی ایران، مبارزه با تروریسم در اولویت برنامه های این کشور قرار دارد. "حسن روحانی،" رئیس جمهور ایران و "محمد جواد ظریف،" وزیر امور خارجه این کشور از هر فرصتی برای اثبات این اولویت استفاده کرده اند. به عقیده آنها، پس از امضای توافق هسته ای، بزرگترین چالش برای این کشور تروریسم منطقه ای و گروه تروریستی داعش است که سعی دارد با هدف قرار دادن متحدان ایران، به مرزهای غربی این کشور نزدیک شود. چهارم، دولت روحانی بر این باور است که بهبود جایگاه منطقه ای و بین المللی ایران با اقدامات مسئولانه ایجاد می شود. دخالت نظامی در یمن به هیچ وجه یک اقدام مسئولانه محسوب نمی شود. در واقع این مسئله تنها بر عملیات غیرمسئولانه عربستان سعودی در یمن سرپوش می گذارد. ایران نمی خواهد به عربستان سعودی فرصت دهد تا از پذیرش مسئولیت جنگ یمن شانه خالی کند.

پنجم، ایران در جنگ یمن دخالت نمی کند؛ زیرا از اهداف رسانه های عربستان اطلاع دارد. ریاض به سختی در تلاش است منطقه را علیه تهران برانگیزد. هرگونه اقدام نظامی از جانب ایران علیه یمن می تواند به قصد رژیم آل سعود کمک کند.

ششم، ایران و متحدانش می دانند یمن به افراد جنگجو نیاز ندارد؛ بلکه بیشتر نیازمند جت های جنگنده، موشک، بالگرد و تجهیزات نظامی سنگین است. به دو دلیل مهم ایران چنین نیازهایی را در یمن برآورده نخواهد کرد. نخست، این مسئله می تواند توافق هسته ای ایران و قدرتهای جهانی را بر باد دهد. دوم، این مسئله ایران و عربستان سعودی را مورد رویارویی مستقیم قرار می دهد. هیچ یک از این مسائل برای تهران خوشایند نیست. پس از توافق هسته ای، ایران به دنبال بهبود روابط اقتصادی و مبارزه با تروریسم است. دخالت در جنگ یمن به حصول این اهداف کمکی نخواهد کرد.

به عبارت بهتر این رژیم سعودی است که به دنبال تنش آفرینی و ایجاد جنگ های نیابتی در منطقه بوده و این موضوع به صورت مشخص در سوریه و عراق دیده می شود که عربستان با حمایت از تروریست ها آن ها را برای مقابله با نظام عراق و سوریه تحریک می کند.


موضوعات مرتبط: جنگ افزارسیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا- جنگ ، عربستان ، داعش ، رژیم سعودی ، سوریه ، اسرائیل - ,

تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 | 20:28 | نویسنده : رضا |
رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس‌جمهور ویتنام:
حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدار رئیس‌جمهور ویتنام سیاست قطعی جمهوری اسلامی را همکاری با کشورهای آسیایی از جمله ویتنام خواندند.

رئیس‌جمهور ویتنام با رهبر معظم انقلاب دیدار کردبه نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سه‌شنبه) در دیدار آقای «ترانگ تان سانگ» رئیس‌جمهوری ویتنام، به زمینه‌های متنوع اقتصادی، فنّی، تجاری و فرهنگی در گسترش روابط دو کشور اشاره و خاطرنشان کردند: شجاعت و مقاومت ملت ویتنام و شخصیتهای برجسته‌ی آن نظیر «هوشی مینه» و «ژنرال جیاپ» در مقابل تجاوزگری بیگانگان، موجب شده است که ملت شما در چشم ملت ایران، محترم و معتبر باشد و این تکریم و همدلی، زمینه بسیار مناسبی برای افزایش همکاری‌هاست.

 
رهبر انقلاب با اشاره به تلاش قدرتهای برتر دنیا برای دخالت در امور کشورهای دیگر، گفتند: این دخالتها گاه از طریق راه انداختن جنگهایی همچون جنگ ویتنام و گاهی نیز با روشهای دیگر انجام می‌شود و راه مقابله با این دخالتها، همکاری و نزدیک شدن کشورهای مستقل به یکدیگر است.
 
ایشان، سیاست قطعی جمهوری اسلامی را همکاری با کشورهای آسیایی از جمله ویتنام خواندند و افزودند: ما از همکاریهای شما در مجامع جهانی نیز مطلع هستیم و معتقدیم تا جایی که امکان و ظرفیت وجود دارد، باید همکاریها را گسترش داد.
 
در این دیدار که آقای روحانی رییس جمهور نیز حضور داشت، آقای «ترانگ تان سانگ» رییس‌ جمهوری ویتنام با تشکر از سخنان رهبر انقلاب در تجلیل از مبارزات مردم و رهبران ویتنام علیه بیگانگان، گفت: مردم ویتنام دهها سال در مقابل تهاجم خارجی‌ها مقاومت کردند تا توانستند به استقلال و آزادی دست یابند.
 
آقای «ترانگ تان سانگ» با قدردانی از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از ویتنام در مجامع بین المللی، تاکید کرد: ویتنام نیز در محافل بین المللی از مواضع ایران حمایت کرده و استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای را حق قطعی ایران می داند و در آینده هم از مواضع ایران حمایت خواهد کرد.
 
رییس‌ جمهوری ویتنام با تأکید بر ضرورت افزایش همکاریهای دوجانبه در تمام زمینه‌ها گفت: امیدواریم ایران در چارچوب سیاست نگاه به شرق، همچون گذشته به ویتنام به عنوان یک شریک کلیدی نگاه کند.

موضوعات مرتبط: اخبارسیاسی
برچسب‌ها: برچسب‌ها: پاتوق رضا - رهبر معظم انقلاب ، دیدار ، ویتنام - ,

تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 | 20:27 | نویسنده : رضا |

متن فارسی نامه دوم رهبر انقلاب

بسم الله الرحمن الرحیم

به عموم جوانان در کشورهای غربی

حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد ، با دیگر مرا به گفتگو با شما جوانان برانگیخت . برای من تاسف بار است که چنین رویدادهایی بستر سخن بسازد ، اما واقیعت این است که اگر مسائل دردناک زمینه ای برای چاره اندیشی و محملی برای هم فکری فراهم نکند ، خسارت دو چندان خواهد شد . رنج هر انسانی در هر نقطه از جهان به خودی خود برای هم نوعان اندوه بار است . منظره کودکی که در برابر دیدگان عزیزانش جان می دهد ، مادری که شادی خانواده اش به عزا مبدل می شود ، شوهری که پیکر بی جان همسرش را شتابان به سویی می برد، و یا تماشاگری که نمی داند تا لحظاتی دیگر آخرین پرده نمایش زندگی را خواهد دید، مناظری نیست که عواطف و احساسات انسانی را برنینگیزد، هر کس که از محبت و انسانیت بهره ای برده باشد از دیدن این صحنه ها متأثر و متألم می شود، چه در فرانسه رخ دهد چه در فلسطین و عراق و لبنان و سوریه. قطعا یک میلیارد و نیم مسلمان همین احساس را دارند و از عاملان و مسببان این فجایع منزجر و بیزارند. اما مسئله این است که رنجهای امروز اگر مایه ساختن فردایی بهتر و ایمن تر نشود، فقط به خاطره هایی تلخ و بی ثمر فرو خواهد کاست. من ایمان دارم که تنها شما جوانهایید که با درس گرفتن از ناملایمات امروز قادر خواهید بود راههایی نو برای ساخت آینده بیابید و سد بیراهه هایی شوید که غرب را به نقطه کنونی رسانده است.

درست است که امروز تروریسم درد مشترک ما و شماست، اما لازم است بدانید که ناامنی و اضطرابی که در حوادث اخیر تجربه کردید، با رنجی که مردم عراق، یمن، سوریه و افغانستان طی سال های متمادی تحمل کرده اند دو تفاوت عمده دارد. نخست اینکه دنیای اسلام در ابعادی به مراتب وسیع تر، در حجمی انبوه تر و به مدت بسیار طولانی تر قربانی وحشت افکنی و خشونت بوده است، و دوم اینکه متأسفانه این خشونت ها همواره از طرف برخی از قدرت های بزرگ به شیوه های گوناگون و به شکل مؤثر حمایت شده است. امروز کمتر کسی از نقش ایالات متحده آمریکا در ایجاد یا تقویت و تسلیح القاعده، طالبان و دنباله های شوم آنان بی اطلاع است.در کنار این پشتیبانی مستقیم، حامیان آشکار و شناخته شده تروریسم تکفیری علی رغم داشتن عقب مانده ترین نظامهای سیاسی،همواره در ردیف متحدان غرب جای گرفته اند، و این در حالی است که پیشروترین و روشن ترین اندیشه های برخاسته از مردم سالاری پویا در منطقه بی رحمانه مورد سرکوب قرار گرفته است. برخورد دوگانه ی غرب با جنبش بیداری در جهان اسلام نمونه گویایی از تضاد در سیاست های غربی است.

چهره ی دیگر این تضاد در پشتیبانی از تروریسم دولتی اسرائیل دیده می شود. مردم ستمدیده ی فلسطین بیش از شصت سال است که بدترین نوع تروریسم را تجربه می کنند. اگر مردم اروپا اکنون چند روزی در خانه های خود پناه می گیرند و از حضور در مجامع و مراکز پرجمعیت پرهیز می کنند، یک خانواده ی فلسطینی دهها سال است که حتی در خانه ی خود از ماشین کشتار و تخریب ر‍ژیم صهیونیست در امام نیست . امروزه چه نوع خشونتی را می توان از نظر شدت قساوت با شهرک سازی های رژیم صهیونیست مقایسه کرد؟ این رژیم بدون این که هرگز به طور جدی و مؤثر مورد سرزنش متحدان پرنفوذ خود و یا لااقل نهادهای به ظاهر مستقل بین المللی قرار گیرد، هر روز خانه ی فلسطینیان را ویران و باغها و مزارعشان را نابود می کند، بی آنکه حتی فرصت انتقال اسباب زندگی یا مجال جمع آوری محصول کشاورزی را به آنان بدهد و همه ی اینها اغلب در برابر دیدگان وحشت زده و چشمان اشکبار زنان و کودکانی روی می دهد که شاهد ضرب و جرح اعضای خانواده خود و در مواردی انتقال آنها به شکنجه گاههای مخوف اند. آیا در دنیای امروز قساوت دیگری را در این حجم و ابعاد و با این تداوم زمانی می شناسید؟ به گلوله بستن بانویی در وسط خیابان فقط به جرم اعتراض به سرباز تا دندان مسلح، اگر تروریسم نیست پس چیست؟ این بربریت چون توسط نیروی انتظامی یک دولت اشغالگر انجام می شود، نباید افراطی گری خوانده شود؟ یا شاید این تصاویر فقط به این علت که ۶۰ سال مکررا از صفحه تلویزیون ها دیده شده، دیگر نباید وجدان ما را تحریک کند.

لشگرکشی های سال های اخیر به دنیای اسلام که خود قربانیان بی شماری داشت، نمونه ای دیگر از منطق متناقض غرب است. کشورهای مورد تهاجم، علاوه بر خسارت های انسانی، زیرساخت های اقتصادی و صنعتی خود را از دست داده اند، حرکت آنها به سوی رشد و توسعه به توقف یا کندی گراییده، و در مواردی دهها سال به عقب برگشته اند. با وجود این، گستاخانه از آنان خواسته می شود که خود را ستمدیده ندانند. چگونه می توان کشوری را به ویرانه تبدیل کرد و شهر و روستایش را به خاکستر نشاند، سپس به آنها گفت که لطفا خود را ستمدیده ندانید! به جای دعوت به نفهمیدن و یا از یاد بردن فاجعه ها، آیا عذرخواهی صادقانه بهتر نیست؟ رنجی که در این سالها دنیای اسلام از دورویی و چهره آرایی مهاجمان کشیده است، کمتر از خسارتهای مادی نیست.

جوانان عزیز، من امید دارم که شما در حال یا آینده این ذهنیت آلوده به تزویر را تغییر دهید، ذهنیتی که هنرش پنهان کردن اهداف دور و آراستن اغراض موذیانه است. به نظر من نخستین مرحله در ایجاد امنیت و آرامش، اصلاح این اندیشه ی خشونت زاست. تا زمانی که معیارهای دوگانه بر سیاست غرب مسلط باشد و تا وقتی که تروریسم در نگاه حامیان قدرتمندش به انواع خوب و بد تقسیم شود، و تا روزی که منافع دولتها بر ارزش های انسانی و اخلاقی ترجیح داده شود، نباید ریشه های خشونت را در جای دیگر جستجو کرد.

متأسفانه این ریشه ها طی سالیان متمادی به تدریج در اعماق سیاست های فرهنگی غرب نیز رسوخ کرده و یک هجوم نرم و خاموش را سامان داده است. بسیاری از کشورهای دنیا به فرهنگ بومی و ملی خود افتخار می کنند، فرهنگهایی که در عین بالندگی و زایش، صدها سال جوامع بشری را به خوبی تغذیه کرده است. دنیای اسلام نیز از این امر مستثنی نبوده است. اما در دوره ی معاصر، جهان غرب با بهره گیری از ابزارهای پیشرفته بر شبیه سازی و همانندسازی فرهنگی جهان پافشاری می کند. من تحمیل فرهنگ غرب با سایر ملت ها و کوچک شمردن فرهنگ های مستقل را یک خشونت خاموش و بسیار زیانبار تلقی می کنم. تحقیر فرهنگ های غنی و اهانت به محترم ترین بخش های آنها در حالی صورت می گیرد که فرهنگ جایگزین به هیچ وجه از ظرفیت جانشینی برخوردار نیست. به طور مثال، دو عنصر “پرخاشگری” و “بی بندوباری اخلاقی” که متأسفانه به مؤلفه های اصلی فرهنگ غربی تبدیل شده است، مقبولیت و جایگاه آن را حتی در خاستگاهش تنزل داده است. اینک سوال این است که اگر ما یک فرهنگ ستیزه جو، متبذل و معناگریز را نخواهیم گنهکاریم؟ اگر مانع سیل ویرانگری شویم که در قالب انواع محصولات شبه هنری به سوی جوانان ما روانه می شود، مقصریم؟من اهمیت و ارزش پیوندهای فرهنگی را انکار نمی کنم. این پیوندها هر گاه در شرایط طبیعی و با احترام به جامعه ی پذیرا صورت گرفته، رشد و بالندگی و غنا را به ارمغان آورده است.در مقابل، پیوندهای ناهمگون و تحمیلی ناموفق و خسارت بار بوده است. با کمال تأسف باید بگویم که گروههای فرومایه ای مثل داعش زاییده این گونه وصلتهای ناموفق با فرهنگهای وارداتی است. اگر مشکل واقعا عقیدتی بود، می بایست پیش از عصر استعمار نیز نظیر این پدیده ها در جهان اسلام مشاهده می شد، در حالی که تاریخ خلاف آن را گواهی می دهد. مستندات مسلم تاریخی به روشنی نشان می دهد که چگونه تلاقی استعمار با یک تفکر افراطی و مطرود آنهم در دل یک قبیله ی بدوی، بذر تندروی را در این منطقه کاشت. وگرنه چگونه ممکن است از یکی از اخلاقی ترین و انسانی ترین مکاتب دینی جهان که در متن بنیادین خود گرفتن جان یک انسان را به مثابه ی کشتن همه بشریت می داند، زباله ای مثل داعش بیرون بیاید؟

از طرف دیگر باید پرسید چرا کسانی که در اروپا متولد شده اند و در همان محیط پرورش فکری و روحی یافته اند، جذب این نوع گروهها می شوند؟ آیا می توان باور کرد که افراد با یکی دو سفر به مناطق جنگی، ناگهان آن قدر افراطی شوند که هموطنان خود را گلوله باران کنند؟ قطعا نباید تأثیر یک عمر تغذیه فرهنگی نا سالم در محیط آلوده و مولد خشونت را فراموش کرد. باید در این زمینه تحلیلی جامع داشت ، تحلیلی که آلودگیهای پیدا و پنهان جامعه را بیابد . شاید نفرت عمیقی که طی سالهای شکوفایی صنعتی و اقتصادی ، در اثر نابرابری ها و احیانا” تبعیضهای قانونی و ساختاری در دل اقشاری از جوامع غربی کاشته شده ، عقده هایی را ایجاد کرده که هر از چندی بیمارگونه به این صورت گشوده می شود.

به هر حال این شمایید که باید لایه های ظاهری جامعه خود را بشکافید ، گره ها و کینه ها را بیابید و بزدایید. شکافها را به جای تعمیق باید ترمیم کرد. هر حرکت هیجانی و شتابزده که جامعه مسلمان ساکن اروپا و آمریکا را که متشکل از میلیونها انسان فعال و مسئولیت پذیر است ، در انزوا یا هراس و اضطراب قرار دهد و بیش از گذشته آنان را از حقوق اصلی شان محروم سازد و از صحنه اجتماع کنار گذارد ، نه تنها مشکل را حل نخواهد کرد بلکه فاصله ها را عمق و کدورت ها را وسعت خواهد داد . تدابیر سطحی و واکنشی مخصوصا اگر وجاهت قانونی بیابد، جز اینکه با افزایش قطب بندی های موجود ، راه را بر بحرانهای آینده بگشاید ، ثمر دیگری نخواهد داشت . طبق اخبار رسیده ، در برخی از کشورهای اروپایی مقرراتی وضع شده است که شهروندان را به جاسوسی علیه مسلمانان وا می دارد. این رفتارها ظالمانه است و همه می دانیم که ظلم خواه نا خواه خاصیت برگشت پذیری دارد . وانگهی مسلمانان شایسته این ناسپاسی ها نیستند . دنیای باختر قرنهاست که مسلمانان را به خوبی می شناسد. هم آن روز که غربیان در خاک اسلام میهمان شدند و به ثروت صاحبخانه چشم دوختند و هم روز دیگر که میزبان بودند و از کار و فکر مسلمانان بهره جستند ، اغلب جز مهربانی و شکیبایی ندیدند. بنابراین من از شما جوانان می خواهم که بر مبنای یک شناخت درست و با ژرف بینی و استفاده از تجربه های ناگوار، بنیانهای یک تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پی ریزی کنید. و در این صورت ، در آینده ای نه چندان دور خواهید دید بنایی که بر چنین شالوده ای استوار کرده اید ، سایه اطمینان و اعتماد را بر سر معمارانش می گستراند ، گرمای امنیت و آرامش را به آنان هدیه می دهد و فروغ امید به آینده ای روشن را بر صفحه گیتی می تاباند.

سیّدعلی خامنه‌ای

۸ آذر ۱۳۹۴

متن انگلیسی نامه دوم رهبر انقلاب

The bitter events brought about by blind terrorism in France have once again, moved me to speak to you young people.
In the Name of God, the Beneficent, the Merciful

To the Youth in Western Countries,

The bitter events brought about by blind terrorism in France have once again, moved me to speak to you young people. For me, it is unfortunate that such incidents would have to create the framework for a conversation, however the truth is that if painful matters do not create the grounds for finding solutions and mutual consultation, then the damage caused will be multiplied.

The pain of any human being anywhere in the world causes sorrow for a fellow human being. The sight of a child losing his life in the presence of his loved ones, a mother whose joy for her family turns into mourning, a husband who is rushing the lifeless body of his spouse to some place and the spectator who does not know whether he will be seeing the final scene of life- these are scenes that rouse the emotions and feelings of any human being. Anyone who has benefited from affection and humanity is affected and disturbed by witnessing these scenes- whether it occurs in France or in Palestine or Iraq or Lebanon or Syria.

I genuinely believe that it is only you youth who by learning the lessons of today’s hardship, have the power to discover new means for building the future.

Without a doubt, the one-and-a-half billion Muslims also have these feelings and abhor and are revolted by the perpetrators and those responsible for these calamities. The issue, however, is that if today’s pain is not used to build a better and safer future, then it will just turn into bitter and fruitless memories. I genuinely believe that it is only you youth who by learning the lessons of today’s hardship, have the power to discover new means for building the future and who can be barriers in the misguided path that has brought the west to its current impasse.

Anyone who has benefited from affection and humanity is affected and disturbed by witnessing these scenes- whether it occurs in France or in Palestine or Iraq or Lebanon or Syria.
It is correct that today terrorism is our common worry. However it is necessary for you to know that the insecurity and strain that you experienced during the recent events, differs from the pain that the people of Iraq, Yemen, Syria and Afghanistan have been experiencing for many years, in two significant ways. First, the Islamic world has been the victim of terror and brutality to a larger extent territorially, to greater amount quantitatively and for a longer period in terms of time. Second, that unfortunately this violence has been supported by certain great powers through various methods and effective means.

Today, there are very few people who are uninformed about the role of the United States of America in creating, nurturing and arming al-Qaeda, the Taliban and their inauspicious successors. Besides this direct support, the overt and well-known supporters of takfiri terrorism- despite having the most backward political systems- are standing arrayed as allies of the west while the most pioneering, brightest and most dynamic democrats in the region are suppressed mercilessly. The prejudiced response of the west to the awakening movement in the Islamic world is an illustrative example of the contradictory western policies.

I genuinely believe that it is only you youth who by learning the lessons of today’s hardship can be barriers in the misguided path that has brought the west to its current impasse.
The other side of these contradictory policies is seen in supporting the state terrorism of Israel. The oppressed people of Palestine have experienced the worst kind of terrorism for the last sixty years. If the people of Europe have now taken refuge in their homes for a few days and refrain from being present in busy places- it is decades that a Palestinian family is not secure even in its own home from the Zionist regime’s death and destruction machinery. What kind of atrocious violence today is comparable to that of the settlement constructions of the Zionists regime?

This regime- without ever being seriously and significantly censured by its influential allies or even by the so-called independent international organizations- everyday demolishes the homes of Palestinians and destroys their orchards and farms. This is done without even giving them time to gather their belongings or agricultural products and usually it is done in front of the terrified and tear-filled eyes of women and children who witness the brutal beatings of their family members who in some cases are being dragged away to gruesome torture chambers. In today’s world, do we know of any other violence on this scale and scope and for such an extended period of time?

Shooting down a woman in the middle of the street for the crime of protesting against a soldier who is armed to the teeth- if this is not terrorism, what is? This barbarism, because it is being done by the armed forces of an occupying government, should not be called extremism? Or maybe only because these scenes have been seen repeatedly on television screens for sixty years, they should no longer stir our consciences.

The military invasions of the Islamic world in recent years- with countless victims- are another example of the contradictory logic of the west. The assaulted countries, in addition to the human damage caused, have lost their economic and industrial infrastructure, their movement towards growth and development has been stopped or delayed and in some cases, has been thrown back decades. Despite all this, they are rudely being asked not to see themselves as oppressed. How can a country be turned into ruins, have its cities and towns covered in dust and then be told that it should please not view itself as oppressed? Instead of enticements to not understand and to not mention disasters, would not an honest apology be better? The pain that the Islamic world has suffered in these years from the hypocrisy and duplicity of the invaders is not less than the pain from the material damage.

Dear youth! I have the hope that you- now or in the future- can change this mentality corrupted by duplicity, a mentality whose highest skill is hiding long-term goals and adorning malevolent objectives.
Dear youth! I have the hope that you- now or in the future- can change this mentality corrupted by duplicity, a mentality whose highest skill is hiding long-term goals and adorning malevolent objectives. In my opinion, the first step in creating security and peace is reforming this violence-breeding mentality. Until double-standards dominate western policies, until terrorism- in the view of its powerful supporters- is divided into “good” and “bad” types, and until governmental interests are given precedence over human values and ethics, the roots of violence should not be searched for in other places.

Unfortunately, these roots have taken hold in the depths of western political culture over the course of many years and they have caused a soft and silent invasion. Many countries of the world take pride in their local and national cultures, cultures which through development and regeneration have soundly nurtured human societies for centuries. The Islamic world is not an exception to this. However in the current era, the western world with the use of advanced tools is insisting on the cloning and replication of its culture on a global scale. I consider the imposition of western culture upon other peoples and the trivialization of independent cultures as a form of silent violence and extreme harmfulness.

Humiliating rich cultures and insulting the most honored parts of these, is occurring while the alternative culture being offered in no way has any qualification for being a replacement. For example, the two elements of “aggression” and “moral promiscuity” which unfortunately have become the main elements of western culture, has even degraded the position and acceptability of its source region.

So now the question is: are we “sinners” for not wanting an aggressive, vulgar and fatuous culture? Are we to be blamed for blocking the flood of impropriety that is directed towards our youth in the shape of various forms of quasi-art? I do not deny the importance and value of cultural interaction. Whenever these interactions are conducted in natural circumstances and with respect for the receiving culture, they result in growth, development and richness. On the contrary, inharmonious interactions have been unsuccessful and harmful impositions.

We have to state with full regret that vile groups such as DAESH are the spawn of such ill-fated pairings with imported cultures. If the matter was simply theological, we would have had to witness such phenomena before the colonialist era, yet history shows the contrary. Authoritative historical records clearly show how colonialist confluence of extremist and rejected thoughts in the heart of a Bedouin tribe, planted the seed of extremism in this region. How then is it possible that such garbage as DAESH comes out of one of the most ethical and humane religious schools who as part of its inner core, includes the notion that taking the life of one human being is equivalent to killing the whole humanity?

One has to ask why people who are born in Europe and who have been intellectually and mentally nurtured in that environment are attracted to such groups? Can we really believe that people with only one or two trips to war zones, suddenly become so extreme that they can riddle the bodies of their compatriots with bullets? On this matter, we certainly cannot forget about the effects of a life nurtured in a pathologic culture in a corrupt environment borne out of violence. On this matter, we need complete analyses, analyses that see the hidden and apparent corruptions. Maybe a deep hate- planted in the years of economic and industrial growth and borne out of inequality and possibly legal and structural prejudice- created ideas that every few years appear in a sickening manner.

Any rushed and emotional reaction which would isolate, intimidate and create more anxiety for the Muslim communities living in Europe and America not only will not solve the problem but will increase the chasms and resentments.
In any case, you are the ones that have to uncover the apparent layers of your own society and untie and disentangle the knots and resentments. Fissures have to be sealed, not deepened. Hasty reactions is a major mistake when fighting terrorism which only widens the chasms. Any rushed and emotional reaction which would isolate, intimidate and create more anxiety for the Muslim communities living in Europe and America- which are comprised of millions of active and responsible human beings- and which would deprive them of their basic rights more than has already happened and which would drive them away from society- not only will not solve the problem but will increase the chasms and resentments.

Superficial measures and reactions, especially if they take legal forms, will do nothing but increase the current polarizations, open the way for future crises and will result in nothing else. According to reports received, some countries in Europe have issued guidelines encouraging citizens to spy on Muslims. This behavior is unjust and we all know that pursuing injustice has the characteristic of unwanted reversibility. Besides, the Muslims do not deserve such ill-treatment. For centuries, the western world has known Muslims well- the day that westerners were guests in Islamic lands and were attracted to the riches of their hosts and on another day when they were hosts and benefitted from the efforts and thoughts of Muslims- they generally experienced nothing but kindness and forbearance.

Therefore I want you youth to lay the foundations for a correct and honorable interaction with the Islamic world based on correct understanding, deep insight and lessons learned from horrible experiences. In such a case and in the not too distant future, you will witness the edifice built on these firm foundations which creates a shade of confidence and trust which cools the crown of its architect, a warmth of security and peace that it bequests on them and a blaze of hope in a bright future which illuminates the canvass of the earth.

  leader.irleader.irSayyid Ali Khamenei


موضوعات مرتبط: سیاسی

تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 | 20:17 | نویسنده : رضا |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب ایران تو شاپ
  • وب مجله اینترنتی آری
  • وب نیدیا
  • وب جعبه دانلود