رییس جمهور با تأکید بر اینکه اقدام موشکی سپاه کاملاً درست، بجا و ضروری بود، گفت: اگر از یک مرکز، گروهکی افرادی را اعزام کند و با پررویی می خواهد به عظمت جمهوری اسلامی ایران صدمه وارد کند، مسلماً پاسخ قاطع دریافت خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن روحانی شامگاه سه شنبه در ضیافت افطار با علما و روحانیون گفت: بخشی از مسائل ما اعتقادی است و از دیدگاه دین مبین اسلام، همه بحثهای اعتقادی، برهان، دلیل، بینه و استدلال دارد. در این بخش اعتقادی، بحث رای مردم و آرای مردم اصلا مطرح نیست، آنجا عقل، استدلال، بینه و دلیل مطرح است و به همین دلیل هم این مباحث تقلیدی نیست.
روحانی ادامه داد: مباحث توحید، نبوت، امامت و عدل الهی، مسائلی نیست که بخواهیم درباره اینها بگوییم کسی درباره امامت امام بیاید رای بدهد. اصلا بحث رای مطرح نیست؛ بحث علمی، نظری، عقلی و استدلالی است. مساله علمی ارتباطی به رای مردم ندارد.
رییس جمهور اظهارداشت: رسول خدا بار نبوت و رسالت را در مکه بر عهده گرفت، اما نتوانست حکومت اسلامی را در مکه تشکیل دهد. در مکه عده محدودی اطراف پیامبر بودند که همین افراد محدود نیز به شدت تحت فشار بودند و حتی نماز خواندن آنها به سختی امکانپذیر بود و جمعی از آنان ناچار به هجرت هم می شوند. حالا در این وضعیت آیا پیامبر می تواند بیاید بگوید چون من پیامبرم، حکومت شبه جزیره باید در اختیار من باشد؟
روحانی تصریح کرد: بله پیامبر اشرف مخلوقات است و از همه نظر بالاترین است، اما در عین حال شرایط مکه شرایطی نیست که پیامبر بتواند در آنجا حکومت تشکیل دهد. این باعث نمی شود که ولایت او کم یا زیاد شود. ولایت الهی پیامبر در همه شرایط برقرار بود، اما برای تشکیل آن حکومت ظاهریه که می خواهد تولی امور در جامعه را بر عهده داشته باشد، باید صبر کند تا در مدینه شرایط مهیا شود.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: خود حضرت امیرالمومنین (ع) می فرماید که تشکیل حکومت حضور حاضر و وجود ناصر می خواهد. نه تنها حضور که نصرت و فداکاری هم می خواهد والا نمی شود حکومت اسلامی را تشکیل داد. امام خمینی (ره) که اواخر سال 57 توانست حکومت تشکیل دهد، مگر همان سال 42 و 43 به عنوان مرجع و ولی فقیه نبود و همان ولایت را نداشت؟ اما اعمال آن و اجرای یک حکومت و تشکیل حکومت تا مردم بیدار نشوند و نیایند و حضور نداشته باشند، ممکن نمی شود.
روحانی گفت: این در حالی است که امام خمینی (ره) وقتی هم که با پیروزی انقلاب اسلامی این امکان را می یابد که حکومت تشکیل دهد، آنقدر مراعات و ملاحظه می کند که اسم حکومت چه باشد. همه مردم در راهپیمایی ها شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی را سر می دادند و جمهوری اسلامی را قبول داشتند، اما در عین حال امام گفت مردم آزادانه برای تعیین نوع حکومت و نظام، پای صندوق رای بیایند.
رییس جمهور اضافه کرد: اصل حکومت ما این است. امام بالاتر از اینکه چه کسی حاکم باشد، شکل حکومت و شرایطش را به رای مردم می گذارد و خیلی هم با عجله این کار را می کند. امام صبر نمی کند یکسال بعد این کار را انجام دهد و تازه همه امور را هم به رای مردم می گذارد.
وی اظهارداشت: امام(ره) در آخرین نامه ای که به جلسه بازنگری که در اردیبهشت سال 68 بود، راجع به رهبری می گوید من از اول معتقد بودم که برای رهبری شرط مرجعیت لازم نیست، اما دوستان اصرار کردند و این در قانون اساسی آمد.
روحانی خاطر نشان کرد: امام در نهایت در نکاتی که در این رابطه می گوید، این مطلب را عنوان می دارد که یک مجتهد عادل که اعضای خبرگانی که منتخب مردم هستند به او رأی بدهند و معنای آن این است که رأی مردم پشت سر آن ولی است، به عنوان ولی منتخب مردم از طریق خبرگان برگزیده خواهد شد چرا که اعضای خبرگان با آراء مستقیم مردم انتخاب می شوند.
رییس جمهور با بیان اینکه مجتهد عادل بر مردم ولایت دارد، اظهار داشت: ولی فقیهی که با رأی خبرگان حکومت را در دست می گیرد، پیش از این نیز بر مردم ولایت داشته، اما اگر بخواهد حکومت تشکیل بدهد و بر مردم فرمانروایی کند باید بسط ید داشته باشد، چرا که بدون بسط ید نمی توان در یک مملکتی با 80 میلیون جمعیت حکومت را تشکیل داد و بسط ید با دعوت و خواست مردم است و باید مردم را به صحنه آورد.
روحانی افزود: روحانیت از ابتدا این رسالت را بر دوش داشت که علاوه بر دعوت مردم آنها را اقناع کند ، در اصول دین با استدلال آنها را اقناع کرده و در فروع دین هم احکام خدا را برای مردم تبیین کند.
رییس جمهور با بیان اینکه مگر امیر المومنین(ع) تنها در 5 سال آخر عمر خود بر مردم امامت و ولایت داشت؟ ، گفت: اصل ولایت الهیه و امامت حضرت علی(ع) نصب الهی و نص نبوی است، اما در عین حال امیر المومنین(ع) به دلیل شرایط جامعه پس از پیامبر در جامعه حاکم نبود و نتوانست آنطور که پیامبر و خودش می خواهد تولی امور را در دست بگیرد و حکومت اسلامی را ایجاد کند و 25 سال طول کشید تا زمینه در جامعه آماده و مردم خواستند تا حکومت به دست امام بیفتد.
روحانی خاطر نشان کرد: امام حسن(ع) نیز ناچار شد، حکومتی را که به واسطه بیعت مردم تشکیل شده بود ،بخاطر شرایط جامعه ادامه ندهد و سایر ائمه هدی(ع) نیز با وجود آنکه ولایت و امامت داشتند نتوانستند آنطور که باید در جامعه حکومت تشکیل دهند.
رییس جمهور با بیان اینکه مسأله ولایت با تشکیل حکومت دو مقوله جدا از هم است که نباید با هم خلط شود، گفت: این رسالت روحانیت عزیز ماست تا برای آنکه نسل جوان و جامعه ما برای اینکه این واقعیت ها را به طور کامل درک و لمس کنند، بتوانند این حقایق را برای مردم تبیین کنند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه مسایل ملی، مسأله حزبی و جناحی نیست، بلکه به همه ملت تعلق دارد، افزود: منافع ملی، امنیت ملی، مصالح ملی، قانون اساسی و رهبری معظم انقلاب، حزبی نیستند، حتی خود دولت هم حزبی نیست؛ ممکن است دولت از طریق یک حزب بالا بیاید، اما وقتی که رأی مردم داده شد و دولت با رأی مردم حکومت را در بخش اجرا در دست گرفت، همه موظف به حمایت و کمک هستند، چرا که این دولت به همه تعلق دارد.
رییس جمهور با بیان اینکه در مسایل مربوط به امنیت ملی بحث جناح و حزب، وجود ندارد، خاطر نشان کرد: ما اگر تصمیمی می گیریم که به یک مکانی موشک بزنیم، این تصمیمات در حوزه امنیت ملی ما قرار دارد.
روحانی اظهار داشت: اقدامی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای آماده کردن موشک و پرتاب آن به نقاطی که سران داعش در دیرالزور بودند، انجام داد تصمیم فرد یا یک رکن نظامی نیست، بلکه اینگونه تصمیمات در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می شود و این در حالی است که شورای عالی امنیت ملی بعد از حادثه تروریستی تهران در حرم امام راحل و مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به تروریست ها اختیاراتی را به نیروهای مسلح داد که بیش از این اقدام اخیر بود.
رییس جمهور با تأکید بر اینکه این اقدام کاملاً درست، بجا و ضروری بود، گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به منطقه و مسایل جهانی تغییر نکرده است، اما اگر از یک مرکز، گروهکی افرادی را اعزام کند و با پررویی می خواهد در برابر برخی از معاندین ما در منطقه و خصم ما در سطح جهانی خودی از خود نشان دهد و به عظمت جمهوری اسلامی ایران صدمه وارد کند، مسلماً پاسخ قاطع دریافت خواهد کرد.
روحانی با اشاره به اینکه کاری که وزارت اطلاعات پس از آن حادثه در سطح کشور انجام داد و با اقدامات شجاعانه افرادی که در سایر نقاط کور تصمیمات دیگری داشتند را دستگیر کرد، افزود: البته پیش از این حادثه نیز وزارت اطلاعات و نیروهای مسلح کشور و سایر ارگان های امنیتی ما اقدامات بسیار خوبی علیه داعش داشتند، چرا که این اولین اقدام آنها علیه امنیت ایران نبوده و ده ها بار پیش از این هم طراحی کرده بودند که نتوانستند موفق شوند.
رییس جمهور با اشاره به اینکه تروریست ها در حمله به مجلس و حرم امام نیز نتوانستند به اهداف خود دست پیدا کنند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در برابر چنین اقداماتی که آنها در برابر کشور از خود نشان می دهند، حتماً پاسخ خواهد داد و باز هم اگر خدایی نکرده حادثه ای رخ دهد عاملان آن با جواب قاطع تر نظام جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهند شد.
روحانی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، آنهایی که تصور می کنند می توانند به جمهوری اسلامی ایران سیلی بزنند، باید بدانند که از جمهوری اسلامی ایران سیلی خواهند خورد چرا که این راه و مسیر ماست که تغییر نکرده و ما در برابر افرادی که می خواهند به مردم و کشور ما خیانت کنند ، پاسخ خواهیم داد.
رییس جمهور تأکید کرد: نظام جمهوری اسلامی با عزت و عظمت، به راه خود ادامه خواهد داد و وحدت، اتحاد و انسجام خود را حفظ خواهیم کرد.
در این مراسم و پیش از سخنان رییس جمهور حجج اسلام غرویان و قاضی زاده به ایراد سخن پرداختند.
موضوعات مرتبط: اخبارجنگ افزارسیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
مینهای دریایی ایران، به چالشی بزرگ برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا هستند.
**نابودی ناوهای آمریکایی توسط مینهای ایرانی
موضوعات مرتبط: جنگ افزارنظامی
برچسبها: پاتوق رضا
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا- امیر اسماعیلی ، استقرار ، رادار ، ریزپرنده-,
هواپیماهای عمود پرواز در چند دهه اخیر نقش مهمی را در نیروهای هوایی کشورهای صاحب سبک همچون ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه برعهده گرفتهاند.
این هواپیماها بعضا با امکانات کامل آماده مقابله با هرگونه تهدیدی هستند و برخی از آنها حتی به موشکهای ضد زیرسطحی نیز مجهزند که قابلیت رزمی آنها را افزایش داده است. یکی از این هواپیماها؛ جنگنده عمود پرواز "یاک- 141 (Yak-141)" است که نقش مهمی در نیروی هوایی فدراسیون روسیه برعهده گرفته و قابلیتهای بسیاری از خود نشان داده است.
** مشخصات هواپیمای "یاک- 141 (Yak-141)"
"یاک- 141 (Yak-141)" یک جنگنده عمود پرواز است که ساخت شرکت "یاکالوف" بوده و سازنده و استفاده کننده اولیه آن نیروی هوایی ارتش اتحاد جماهیر شوروی سابق می باشد.
این هواپیما با ظرفیت یک خدمه، طول بیش از 18 و طول بال 10 و ارتفاع کلی 5 متر، وزن 19500 کیلوگرم، سرعتی معادل 1800 کیلومتر بر ساعت (بیش از 1300 مایل) دارد و برد عملیاتی آن 3000 کیلومتر است.
جنگنده عمود پرواز "یاک -141 (Yak-141)" تجهیزات و ادواتی همچون سلاح 30 میلیمتری "کانن جی اس اچ (Cannon GSH)"، موشک "R-73" ،" R77 " و "R-27 " حمل می کند و قابلیت شلیک انواع موشکهای هوا به هوا را دارد.
توضیحات تلگرام طرح اولیه این هواپیما در سال 1975 ارائه گردید که بدلیل مدت زمان نسبتا طولانی که برای طراحی موتور لازم بود و هزینه بسیار بالا طرح متوقف شد ؛ ولی ظاهرا این طرح بصورت کلی نیز ملغی نشده بود زیرا به ناگهان در ابتدای سال 1989 اعلام شد که این هواپیما بزودی پرواز خواهد کرد و در مارچ سال 1989 این هواپیما اولین پرواز آزمایش خود را انجام داد .
"یاک- 141 (Yak-141)" به محض جایگزینی علاوه بر دارا بودن راداری بسیار قوی و مجهز شدن به موشکهای ضد زیر دریایی هر وظیفه ای را به خوبی را بعهده می گیرد . "یاک- 141 (Yak-141)" دارای سیستم مراقبت و هدایت دریایی می باشد سیستم نصب شده در بدنه و کابین هواپیما به خلبان این اجازه را می دهد که بلادرنگ وضعیت عمود پرواز را به افقی و بالعکس تغییر دهد.
جنگنده عمود پرواز "یاک- 141 (Yak-141)" در اولین آزمایشها رکورد ها را یکی یکی می شکند؛ بطوریکه در اولین حرکت رکورد Harrier’s را در رسیدن در کمترین زمان به بیشترین ارتفاع ( پرواز عمودی ) را شکست که همین باعث شد حکمرانان شوروری با تامین بودجه لازم اجازه تولید انبوه این هواپیما را صادر نمایند.
بلافاصله کمیته از سوی یاکولوف طراح yak-141 برای بحث صادرات این هواپیما تشکیل شد تا علاوه بازاریابی طرحی ارئه شود که این هواپیما به شکلی خاص صادر شود یعنی یکسری از دستگاههای نصب شده برروی آن حذف و سپس صادر شود و حاصل آن این بود که بلافاصله کشورهای اسپانیا و هندوستان آمادگی خود را برای خرید اعلام کنند ولی مخالفت اولیه اعلام شد و طرح لغو گردید ؛ در نتیجه چون بنا به سرمایه گذاری در این طرح شد اشکالات اولیه گرفته شد و هر دو مدل اولیه را خرد کردند و با رفع اشکالات مدل دوم آن در نوامبر 1991 ساخته شد .
در این طرح شکل بدنه و دماغه کمی تغییر کرد که اولین پرواز آن در حضور فرمانده نیروی دریایی روسیه موفق نبود هواپیما بعد از پرواز با سرعت به سمت زمین آمد و خلبان که گویا قادر به کنترل هواپیما نبود اجکت کرد و هواپیما منهدم گردید .
کار طراحی اولیه به کمک کارخانه سوخو و با کمک طراح "سوخو 27 " آغاز شد . کار ساخت ماکتهای اولیه آغاز شد کار به قدری دقیق بود مقایس اندازه های ماکت و نمونه اصلی دقیقا درست بود . نمونه های کابین خلبان نیز با کمک طراح کابین SU-22 نیز با دقت هرچه تمام تر به پایان رسید .
صندلی خلبان از فلز سفید رنگی به نام " km1 " ساخته شد که بتوان راکت های "k-37 " را بر روی آن نصب کرد . طراحی کابین خلبان را بوسیله نوعی سرب به بدنه وصل شد که بلافاصله با فشار خلاف جهت شکسته و جدا شود . ولی با اولین پروازها با مدل اولیه مشخص شد که خلبانان زیاد از نحوه طراحی کابین راضی نیستند و آنرا قدیمی می دانند که در ورژن جدید آن نیز اصلاح شد.
از دیگر مشخصات این هواپیما شکل منحصر به فرد قرارگیری حالت موتور در هنگام پرواز عمودی بود . البته در طراحی این قسمت اصول بکار گرفته شده در yak-38 در نظر گرفته شد . موتورهای توربوفنی " RD-41 " بکار رفته به شکل منحصر به فردی در جای خود قرار می گیرد؛ قبل از حرکت موتور دریچه پایینی آن بوسیله اهرمی که در کابین وجود دارد . فرمان حرکت را دریافت و بصورت مکانیکی جابجا می شود البته بدلایل خاصی که روسیه دارد هنوز هیچگونه فیلمی در این زمینه تهیه نشده است تا دقیقا شکل این کار را مشخص کند .
**موتور قدرتمند R-79-300 نیز با حرکتی 90 درجه از جای خود حرکت کرده و هواپیما را آماده پرواز می کند
موتور قدرتمند R-79-300 نیز با حرکتی 90 درجه از جای خود حرکت کرده و هواپیما را آماده پرواز می کند . بالکهای موتور این هواپیما در طراحی مجدد با الهام از f-18a ساخته شده و ارابه فرود از جنس فلزی بسیار سخت است.
جایگاه های نصب بمب بصورت جداگانه ساخته شد بطوری که این جایگاهها را می توان برداشت و دوباره لود کرد . جایگذاری موشک نیز در این هواپیما براحتی هرچه تمام تر صورت می گیرد.
این هواپیمای عمود پرواز اگرچه در سال 1987 اولین پرواز ناموفق خود را سپری کرد؛ اما در سال 91 میلادی طرح الحاق آن به نیروی هوایی شوروری کنسل شد و برخی منابع رسانهای اعتقاد دارند که این هواپیما هنوز هم به صورت آزمایشی استفاده می شود.
در سال 1995 با دستور یلتسین رئیس جمهور وقت روسیه اجازه صادرات این هواپیما با برداشتن یکسری از دستگاههای اصلی صادر شد و البته در دستور ذکر گردید که فقط باید به کشورهای آسیایی و امریکای لاتین فروخته شود.
موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسبها: :پاتوق نارنجی - جنگنده های یاک ، هواپیما یاک ، جنگنده های عمود پرواز-
ساعتی پیش رسانه ها، خبری را منتشر کردند مبنی بر اینکه یک فروند جنگنده "F-7" نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در "نائین" سقوط کرد.
به نظر می رسد، نقص فنی یکی از نکاتی بوده که در سقوط هواپیماها و جنگنده های جمهوری اسلامی ایران در چند سال اخیر مطرح شده و با توجه به اینکه "F-7" یک جنگنده قدیمی بوده احتمالا در زمینه اورهال هواپیما اقدام لازم انجام نشده است.
**شرح سانحه هوایی در "اصفهان"
یک فروند هواپیمای "F-7" که با دو نفر سرنشین ساعت 9:15 دقیقه صبح امروز از پایگاه هشتم شکاری اصفهان برای پرواز آموزشی برخاسته بود ساعت 9:58 دقیقه دچار حادثه شد و در حوالی شهرستان "نائین" سقوط کرد.
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - جنگنده های نهاجا ، اورهال جنگنده ، موشک هوا به هوا ، موشک هوا به سطح ، جنگنده اف 7 ، جنگنده f-7 ، پایگاه شکاری ، سقوط جنگنده- ,
گفتنی است؛ تانک پیشرفته تی 90 مجهز به رادار است که موشکهای ضد تانک شلیک شده را شناسایی و منهدم میکند. این تانک همچنین به نوعی زره خاص مجهز است که گلولهها در صورت اصابت به آن در بخش بیرونی منفجر میشوند و به داخل نفوذ نمی کنند.
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- نیروی زمینی ، تانک تی 90 ، همکاری نظامی ,
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- انگلیس ، موشک ، ضد زره ، جنگ- ,
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- شوهانی ، امنیت دفاعی ، سامانه اس 300 ، S300 ، روسیه ، عربستان سعودی ، تهدیدات ، قدرت بازدارندگی- ,
ایران و اسرائیل دو قدرت نظامی بزرگ منطقه غرب آسیا هستند که توانمندی های نظامی گسترده ای دارند که هرکدام در حوزه ای منحصر به فرد هستند.
جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تحقیق و توسعه علوم نظامی و صنایع دفاعی ، در طراحی و ساخت اکثر تجهیزات نظامی در حوزه زمینی ، هوایی، دریایی و پدافندی خود کفاست.
ایران و اسرائیل در المان های قدرت نظامی با یکدیگر تفاوت هایی بنیادین دارند. جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد ، توان نظامی بازدارند با گسترش قدرت موشکی پیروز ممکن است و "مقامات تل آویو" معتقدند که قدرت بازدارنده با گسترش توان تجهیزاتی نیروی هوایی بدست می آید.
سوالی که مطرح می شود این است که کدام ایدئولوژی برای دو قدرت منطقه بازدارندگی ایجاد کرده؛ "گسترش توان موشکی" یا "توسعه تجهیزات و ادوات نیروی هوایی"؟ اگر به جنگ های یک دهه اخیر نگاهی بیندازیم، می بینیم که نیروی هوایی ارتش اسرائیل نتوانسته برای صهیونیست ها امنیت پایدار ایجاد کند؛ اما قدرت موشکی جمهوری اسلامی یک امنیت ملی قابل قبول در منطقه برای ایران به وجود آورده است.
**توان موشکی عامل جلوگیری از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران
سرلشکر "محسن رضایی" فرمانده اسبق کل سپاه گفت: توان موشکی باعث جلوگیری از حمله دشمن به ایران شد و امروز وضعیت عراق و سوریه و یمن را ببینید که همه اینها به خاطر آمریکا به ناامنی تبدیل شده است.
فرمانده اسبق کل سپاه افزود: ما هیچگاه نمیتوانیم در عرصه قدرت دفاعی متوقف شویم و ما دقیقا براساس آیه شریفه قرآن کریم که میگوید و وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ توانایی خود را افزایش میدهیم و ما به دنبال ماجراجویی نیستیم.
در جنگ 33 روزه جولای و آگوست 2006 زمانی که نیروی هوایی ارتش اسرائیل به جنوب لبنان و مواضع حزب الله حمله کرد ، مقامات نظامی این رژیم مدعی شدند ما حزب الله را از بین بردیم و این در حالی بود که در عرض 33 روز بیش از 4 هزار موشک حزب الله به سرزمین های اشغالی اصابت کرد.
اما در دو دهه اخیر هیچ کشوری جرات تعرض نظامی را به جمهوری اسلامی نداشته و علت آن قدرت موشکی بی بدیل ایران در منطقه غرب آسیاست. برای مثال حد فاصل سال های 2003 تا 2006 و 2011 تا 2012 که اوج تهدیدات نظامی ضد ایران مطرح گردید، توان موشکی کشورمان از هرگونه اقدام نظامی جلوگیری کرد.
به نظر می رسد راهبرد ایران در ایجاد یک امنیت ملی پایدار با وجود دشمنان گسترده ، یک استراتژی پایدار است و تاکتیک اسرائیل در خنثی سازی حملات به سرزمین های اشغالی با توفیق مواجه نبوده است.
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - قدرت نظامی اسرائیل ، ارتش ایران ، ارتش اسرائیل ، قدرت نظامی ایران ، موشک های بالستیک ، توان موشکی- ,
قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران یک مولفه جدی در توسعه امنیتی ملی کشورمان است که در دو دهه اخیر تلاش های جدی در جهت ارتقا این مولفه انجام شده است.
اما یکی از دشمنان منطقه ای جمهوری اسلامی ایران رژیم سعودی بوده که در 6 ماه اخیر اقدامات مخربی را ضد جمهوری اسلامی و محور مقاومت انجام داده که یکی از آن ها قطع رابطه با ایران و مقابله با حزب الله لبنان است.
**قدرت نظامی عربستان
اما بر اساس امار گلوبال عربستان سعودی با داشتن جمعیتی بالغ بر 27 میلیون نفر، 235 هزار نفر نیروی خط مقدم، 25 هزار نفر نیروی ذخیره، 1210 دستگاه تانک،432 عراده توپ ، بیش از 6 هزار فروند ادوات زرهی ، 322 سامانه موشکی ، 245 فروند جنگنده، 221 هواپیمای ترابری، 204 فروند هلیکوپتر و 22 فروند هلیکوپتر تهاجمی، 40 ناوجنگی ، ناوچه و مین های جنگی و بودجه نظامی 56 میلیارد و 725 میلیون دلار در رتبه 24 جهان قرار دارد.
البته لازم به توضیح است که بودجه نظامی پادشاهی عربستان چند برابر جمهوری اسلامی ایران بوده و در سال های اخیر تمام توان خود را صرف خرید از کشورهای غربی و به ویژه آمریکا و انگلیس کرده است.
موضوعات مرتبط: ارتش اخبارجنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - قدرت نظامی ایران ، قدرت نظامی عربستان ، ادوات زرهی ، ناوجنگی ، مین های جنگی ، ایران و عربستان- ,
آیین معارفه اولین فرمانده هوانیروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور سرتیپ پاسدار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه و جمعی از فرماندهان و مسئولین در محل ستاد فرماندهی نیروی زمینی سپاه برگزار شد.
بنا بر این گزارش در این مراسم، با حکم سرلشکر جعفری ، سردار سرتیپ دوم پاسدار "محمد رحمانی" بعنوان فرمانده هوانیروز سپاه معرفی شد.
سردار پاکپور در این مراسم نقش توان بالگردی در اجرای مأموریتهای نیروی زمینی سپاه را تعیین کننده توصیف و تصریح کرد: با توجه به مأموریتهای متعدد و متنوع نیروی زمینی سپاه در مرزها و نقاط مختلف گسترهی سرزمینی ایران اسلامی برای برقراری امنیت پایدار، توان بالگردی رزمی، پشتیبانی و هجومی نقش مهمی را در عملیاتهای نظامی و مقابله با تهدیدات اشرار، ضدانقلاب و گروهکهای تروریستی ایفا می کند.
وی افزود: شرایط مأموریتی ایجاب میکند که نیروی زمینی سپاه نسبت به توسعه و گسترش این توان با اولویت اقدام کند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه در ادامه با بیان اینکه بالگردهای سپاه زمانی که در اختیار نیروی هوافضا قرار داشت نیز از مأموریتهای نیروی زمینی پشتیبانی می کرد، گفت: با تلاشها و زحمات بسیار توان بالگردی امروز به نقطه قابل قبولی رسیده است، اما میبایست با توسعه و گسترش کمی و کیفی، این توانمندی را به حد مطلوب و متناسب با مأموریتهای نیرو برسانیم.
وی توسعه توان بالگردی را از اولویتهای نیروی زمینی در سال جاری برشمرد و خاطرنشان کرد: نیروی زمینی سپاه علاوه بر اینکه همواره میبایست با ارتقای آمادگیها، خود را برای مقابله با تهدیدات متصور آماده کند، همزمان باید به اجرای مأموریتهای جاری عملیاتی در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب شرق کشور بپردازد، لذا بالگرد یکی از الزامات این مأموریتها به شمار میرود و ما در آغاز فعالیتهای هوانیروز بخشی از این توان را در رزمایش امنیتی پیامبر اعظم (ص) که در هفته گذشته برگزار شد به نمایش درآوردیم.
سردار پاکپور در پایان سخنانش از سردار رحمانی به عنوان یکی از مؤسسین بالگردی سپاه یاد کرد و اظهار داشت: امیدواریم در مدتی کوتاه هوانیروزی داشته باشیم که بتواند مأموریتهای اساسی نیروی زمینی سپاه را در شأن جمهوری اسلامی ایران به انجام برساند.
همچنین در این مراسم سردار محمد رحمانی فرمانده هوانیروز سپاه با تشریح پیشینهی توان بالگردی سپاه گفت: با برخورداری از نیروی انسانی مؤمن، متخصص، انقلابی، معتقد و پرشور و نیز آموزشهای متناسب با مأموریتهای نیروی زمینی به طور قطع هوانیروز سپاه به سرعت به توفیقات ارزندهای دست خواهد یافت.
گفتنی است؛ هوانیروز که زیرمجموعه نیروی زمینی سپاه محسوب میشود، به تازگی و با تدبیر فرماندهی معظم کل قوا تشکیل شده است.
موضوعات مرتبط: اخبارجنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - ضدایرانی ، اوباما ، کاخ سفید ، توانمندی دفاعی- ,
ارتش و نیروهای دفاعی وطنی سوریه در شرق این کشور مواضع داعش را یکی پس از دیگری فتح میکنند که البته این پیروزیهای تدریجی به کمک پشتیبانیهای هوایی انجام میشود.
نیروی هوایی ارتش فدراسیون در 6 ماه اخیر پشتیبانی هوایی خوبی از نیروهای نظامی سوریه داشته و این حمایتهای هوایی موجب توفیق پیشروی سرزمینی است.
البته "کرملین" در نبرد با تروریستها و به ویژه داعش، از انواع مختلف هواپیما و هلیکوپترها استفاده کرد که یکی از این بالگردها که در آوردگاه پاکسازی ریف استان "حمص" شرکت دارد، هلیکوپتر "کاموف 52 (Ka-52)"است.
این بالگرد که از جمله تجهیزات نظامی پیشرفته ارتش سوریه به حساب میآید، اخیرا در نبرد پیروزی آزادسازی "قرتین" (ریف استان "حمص" سوریه ) شرکت کرد وبه توفیقات بسیار خوبی دست یافت.
**مشخصات بالگرد "کاموف 52"
بالگرد "کاموف 52 (Ka-52)" یک هلیکوپتر ساخت فدراسیون روسیه بوده که در نبردهای هوایی قابلیتهای بسیاری را برای انجام مأموریتهای سخت دارد. این بالگرد در دهه 90 میلادی تولید آن آغاز شده و به مدت قریب به 20 سال چند ده فروند از آن ساخته و تحویل نیروهای نظامی فدراسیون روسیه گردیده است. توانایی رهگیری اهداف از فواصل دور و مدیریت عملیاتی و میدانی در هماهنگی با یگانها از ویژگیهای مهم بالگرد "کاموف 52 (Ka-52)" است.
موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - بالگرد کاموف ، بالگرد روسی ، ارتش روسیه ، استان حمص ، قریتین ، تدمر- ,
"قریتین" یکی از شهرهای سوریه و از توابع استان "حمص" بوده که از سال تابستان سال 2015 میلادی در تصرف تروریست های داعش بوده و اخیرا در سال 2016 میلادی از دست تروریست ها خارج شده است.
ساز و کار پاکسازی "قریتین" اینگونه بود که ابتدا اطراف این شهر پاکسازی شد و ارتفاعات راهبردی مشرف به شهر تحت کنترل ارتش درآمد و بعد از آن حمله به شهر انجام شد. یکی از ابعاد مهم شهر "القریتین" در "ریف حمص"، موقعیت مهم مواصلاتی این شهر در مرکز سوریه است.
پیروزی "قریتین" نشان داد که ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه اراده جدی در شکست حصر "دیرالزور" دارند و در این مسیر به دنبال آزاد سازی مناطق نزدیک به این شهر هستند تا پیشروی ها آسان تر شود.
اما در پاکسازی این شهر مهم و راهبردی سلاح های مهمی ایفای نقش کردند که "راکت انداز "توس" و موشک برد کوتاه "برکان" از جمله آن بود که باعث شد موفقیت های نیروهای سطحی افزایش یابد.
***راکت انداز "توس"
"توس Tos-1 " یک راکت انداز ساخت اتحاد جماهیر شوروی سابق است که سبقه استفاده از آن به جنگ افغانستان بازمیگردد . این راکت انداز دارای لانچر 24 تایی بوده که تا 6 کیلومتر برد موثر تقریبی داشته و وزن هر راکتی که حمل میکند تا 217 کیلوگرم است و میتواند مواضع دشمنان از جمله پستهای فرماندهی را مورد اصابت قرار داده و منهدم کند.
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - موشک برکان ، راکت انداز توس ، حزب الله ، برکان ، موشک حزب الله- ,
امنیت هواپایه یکی از مباحث مهمی است که در حوزه دفاعی به آن پرداخته می شود و در این پروسه سامانه های موشکی متفاوتی از سوی جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است.
در یک دهه اخیر عمده تهدیدات نظامی در حوزه هواپایه در برد کوتاه و متوسط بوده و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مبادرت به ساخت انواع سامانه های پدافندی کرده اند که نمونه آن ، سیستم پدافند موشکی "سوم خرداد" است.
**ویژگی های "سامانه سوم خرداد"
"سوم خرداد" یک سامانه موشکی پدافندی است که بردی معادل 50 کیلومتر دارد و می تواند اهداف در برد کوتاه و متوسط را مورد اصابت قرار داده و منهدم کند. رهبر معظم انقلاب بازدیدی از این سامانه در اردیبهشت سال 92 داشتند.
این سامانه تماما مستقل است؛ این بدین معناست که کلیه امور یعنی شناسایی، رهگیری، تعقیب و درگیری با هدف مورد نظر از روی همین یک سامانه انجام میشود که خود به کاهش حجم یگانها و نفرات کمک کرده و از طرفی شناسایی محل استقرار آنها به علت تحرک و جابجایی سریع برای دشمن بسیار مشکل خواهد شد.
"سوم خرداد" میتواند همزمان 4 هدف را رهگیری و 8 موشک را شلیک کنید. به نظر تاکتیک مورد نظر فرماندهان ایرانی برای استفاده از این سامانه به دلیل تحرک بالا و تجمیع تمام سامانهها بر روی یک شاسی در راستای بحث "شلیک کن – فرار کن" است. در این تاکتیک که به نوعی برای استراتژی نبرد ناهمطراز ایده آل است، دستههای چندتایی از این سامانه در نقاط مختلف مستقر شده و اهداف پرنده را غافلگیر میکنند.
**سامانه راداری "سوم خرداد" چه ویژگی هایی دارد؟
رادار سامانه سوم خرداد توان اسکن بسیار سریع در فضای اطراف خود را دارد و در کسری از ثانیه توانایی جهش فرکانسی بین 500 تا برخی موارد 1000 فرکانس را دارد و در برابر جنگ الکترونیک دشمن از توانایی مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.
سردار سرتیپ " امیر علی حاجیزاده" با اشاره به سامانه موشکی سوم خرداد اظهار داشت: این یک سامانه آرایه فازی است یعنی یک رادار آرایه فازی مجموع 1700 رادار است. این سامانه قابلیت اسکن الکتریکی دارد و بسیار پیشرفته است و با سامانههای S300 و بوک M2E روس قابل رقابت است.
وی افزود: سامانه سوم خرداد 4 هدف را همزمان با 8 فروند موشک منهدم میکند که 3 موشک بر روی خود آن نصب است و 2 لانچر اضافه بدون رادار را میتواند شلیک کند. فرمانده نیروی هوافضای سپاه اعلام کرد: سامانه سوم خرداد با موشکی که در آینده بر روی آن نصب میشود به برد 100 کیلومتر خواهد رسید.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه یادآور شد: سامانه سوم خرداد یک سامانه راداری آرایهفازی است که میتواند همزمان تعداد زیادی از اهداف را کشف و در آنِ واحد، 8 فروند موشک به سمت 4 هدف شلیک کند که این یک پیچیدگی بالایی دارد و البته هزینه بیشتری هم میبرد.
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در خصوص ارزیابی از توان پدافندی کشور نیز اظهار داشت: حوزه پدافند جزء آخرین مجموعههایی بود که مورد تحریم قرار گرفت، چرا که در هیچ کجای دنیا، پدافند را تحریم نمیکنند، زیرا پدافند یک حوزه دفاعی است. برای همین بود که ما شاید خیلی جدی وارد این حوزه نشده بودیم اما نهایتاً توانستیم توان خود را در حوزه پدافند هوایی که سامانههای آن از پیچیدگی بیشتری نسبت به موشکهای زمین به زمین برخوردارند، بهروز کنیم و ما امروز نه تنها هیچ چالش فناوری نداریم، بلکه بیشتر تمرکزمان بر روی تکثیر و تولید انبوه این سامانههاست که اقدامات مناسبی نیز صورت گرفته است.
**قابلیت رصد و انهدام جنگنده های آمریکایی
این سامانه با رادار قدرتمند خود توانایی ایجاد مشکلات جدی در میدان نبرد برای جنگندههایی مثل "اف15 "و "اف16 " و "اف18 " ، "رافائل" و ... ایجاد میکند و منجر به شکست عملیات آنها خواهد شد.
این سامانه توانایی درگیری با اهداف در فاصله 50 کیلومتری و ارتفاع 50 کیلومتری را دارد ؛ سردار سرتیپ "امیر علی حاجی زاده" فرمانده هوافضای سپاه گفت: نمونههای بعدی "سوم خرداد" دارای برد 100 و نمونه آخر دارای برد 200 کیلومتر خواهد بود.
سایت ایران پروجکت (Iran Project) درباره سامانه پدافندی "سوم خرداد" نوشت: این سامانه موشکی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساخته شده است و قابلیت های ویژه ای دارد.
سایت ایران پروجکت (Iran Project) درباره برد و قابلیت های سامانه "سوم خرداد" عنوان داشت: این سامانه در طول 18 ماه ساخته شده و بردی معادل 50 کیلومتر را دارد و می تواند انواع پرنده ها را هدف قرار دهد.
این سایت یادآورشد : سامانه سوم خرداد می تواند انواع "جنگنده ها" ، "بمب افکن ها"، "موشک های کروز" و ... را مورد اصابت قرار دهد و ارتفاعی معادل 25 تا 75 هزار متر را تحت پوشش قرار دهد.
در مجموع سامانه پدافند موشکی "سوم خرداد" یک سیستک پیشرفته در برد کوتاه و متوسط بوده که می تواند انواع پرنده ها را در برد 50 کیلومتر و ارتفاع تا 75 هزار متر رهگیری و منهدم کند و این سیستم می تواند جنگنده های آمریکایی را در صورت تعرض نابود کند. سامانه های پدافندی جمهوری اسلامی ایران در گذشته نیز آزمون خود را در زمینه مقابله با تجاوزات ایالات متحده آمریکا به خوبی پس داده اند و مثال بارز آن انهدام "هرمس 450" اسرائیل و شکار پرنده جاسوسی آمریکا در 4 سال اخیر بود.
موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- سامانه سوم خرداد ، سامانه موشکی ، پرنده های مهاجم آمریکا ، سیستم پدافند موشکی- ,
عربستان سعودی یک بازیگر مخرب در منطقه غرب آسیاست و تلاش می کند تا نقش ممتاز جمهوری اسلامی ایران را زیر سوال ببرد.
مقامات و رسانه های رژیم سعودی به صورت مستمر ضد جمهوری اسلامی ایران ادعاهایی را مطرح می کنند که البته در این زمینه با اسرائیل یک رقابت جدی و تنگاتنگ دارند به نحوی که به گفته فرمانده کل سپاه عربستان امروز در مقابله با انقلاب اسلامی از اسرائیل تندتر شده است.
مقامات سعودی در حالی ضد جمهوری اسلامی ایران اتهام زنی می کنند که خود چند جنگ مهم منطقه ای را به راه انداختند و در کشورهای مختلف منطقه با جنگ نیابتی تنش آفرینی کرده اند و زیر ساخت کشورهای منطقه را هدف قرار دادند. اخیرا یکی از ژنرال های سعودی ادعایی را ضد جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است.
**بازخوانی ادعا "عسیری"
"احمد عسیری،" مشاور وزیر دفاع عربستان درباره رزمایش "رعد شمال" گفت: هدف از رزمایش رعد شمال بالابردن سطح آمادگی جنگی نیروهای شرکتکننده است. وی افزود: این رزمایش بر جنگ چریکی و نیروهای غیرنظامی متمرکز است و نیروهای شرکت کننده یاد خواهند گرفت که چگونه با تروریسم و جنگ چریکی مقابله کنند.
وی مدعی شد: ایران اولین کشوری است که شبه نظامیان را برای مداخله در امور کشورهای منطقه بکار گرفت. عسیری تصریح کرد: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تمامی اقدامات لازم را برای محافظت از امنیت ملی خود اتخاذ خواهند کرد.
تحلیلگران معتقدند که رزمایش "رعد شمال" با هدف تلاش عربستان برای مداخله زمینی در سوریه جهت جنگ با داعش برگزار می شود. داعش که یکی از گروه های تروریستی و شبه نظامی محسوب می شود و مناطق زیادی را در عراق، لیبی و سوریه اشغال کرده است همواره بر جنگ چریکی تکیه می کند و این مسئله مقابله با آن را دشوار می سازد.
بیش از یکسال است که عربستان جنگ یمن را به راه انداخته و با ایجاد یک ائتلاف تلاش کرده تا به زیرساخت ها و ملت یمن ضربه بزند و نظام مردمی این کشور را سرنگون کند که تاکنون موفق نشده است.
ارتش و نیروهای مردمی یمن توانسته اند در یکسال اخیر به صورت همه جانبه از خود دفاع کنند که در این پروسه صدها نظامی سعودی در جنگ یمن جان خود را از دست داده اند و ده ها خودرو زرهی آن ها منهدم شده است .
علاوه بر این در حوزه جنگ موشکی نیز انصارالله و ارتش دست برتر را داشتند و ده ها موشک به سمت مواضع ارتش عربستان و ائتلاف وابسته شلیک کنند که نمونه آن شلیک موشک "توچکا" ، "قاهر" ، "صرخه" و ... است.
**موشک ویرانگر "توچکا"
موشک ویرانگر "توچکا" توانسته بارها تلفات سنگینی از سعودی ها بگیرد و این موضوع آن ها را به صورت جدی نگران کرده است که باعث شده تا سربازان سعودی قدرت این موشک را به خوبی احساس کنند.
علاوه براین یک ادعای مضحک از سوی مقامات عربستان مطرح شده و آن دخالت ایران در جنگ های منطقه بوده و آن ها به صورت جدی جنگ یمن را پیش می کشند.
المانیتور گزارش داد: ایران ثابت کرده است به 6 دلیل به دخالت نظامی در جنگ یمن علاقه ای ندارد. نخست، توجه به وضع کنونی ایران مهم تر از دخالت در این جنگ است. بنابراین برای ایرانی که در حال حاضر بدلیل حضور در سوریه و عراق با چالش تهدیدهای تروریستی مواجه است، دخالت در جنگ یمن در ارجعیت قرار ندارد. دوم، در طول تاریخ ایران آموخته است که گسترش حضور خود در مناطق مختلف ممکن است پیامدهای سیاسی ناگواری داشته باشد. تهران از قابلیت های استراتژیک خود آگاه است و می داند به عنوان مثال دخالت در جنگ یمن، هیچ تاثیر مثبتی در قدرتش ندارد.
سوم، با توجه به تهدیدهای منطقه ای برای امنیت ملی ایران، مبارزه با تروریسم در اولویت برنامه های این کشور قرار دارد. "حسن روحانی،" رئیس جمهور ایران و "محمد جواد ظریف،" وزیر امور خارجه این کشور از هر فرصتی برای اثبات این اولویت استفاده کرده اند. به عقیده آنها، پس از امضای توافق هسته ای، بزرگترین چالش برای این کشور تروریسم منطقه ای و گروه تروریستی داعش است که سعی دارد با هدف قرار دادن متحدان ایران، به مرزهای غربی این کشور نزدیک شود. چهارم، دولت روحانی بر این باور است که بهبود جایگاه منطقه ای و بین المللی ایران با اقدامات مسئولانه ایجاد می شود. دخالت نظامی در یمن به هیچ وجه یک اقدام مسئولانه محسوب نمی شود. در واقع این مسئله تنها بر عملیات غیرمسئولانه عربستان سعودی در یمن سرپوش می گذارد. ایران نمی خواهد به عربستان سعودی فرصت دهد تا از پذیرش مسئولیت جنگ یمن شانه خالی کند.
پنجم، ایران در جنگ یمن دخالت نمی کند؛ زیرا از اهداف رسانه های عربستان اطلاع دارد. ریاض به سختی در تلاش است منطقه را علیه تهران برانگیزد. هرگونه اقدام نظامی از جانب ایران علیه یمن می تواند به قصد رژیم آل سعود کمک کند.
ششم، ایران و متحدانش می دانند یمن به افراد جنگجو نیاز ندارد؛ بلکه بیشتر نیازمند جت های جنگنده، موشک، بالگرد و تجهیزات نظامی سنگین است. به دو دلیل مهم ایران چنین نیازهایی را در یمن برآورده نخواهد کرد. نخست، این مسئله می تواند توافق هسته ای ایران و قدرتهای جهانی را بر باد دهد. دوم، این مسئله ایران و عربستان سعودی را مورد رویارویی مستقیم قرار می دهد. هیچ یک از این مسائل برای تهران خوشایند نیست. پس از توافق هسته ای، ایران به دنبال بهبود روابط اقتصادی و مبارزه با تروریسم است. دخالت در جنگ یمن به حصول این اهداف کمکی نخواهد کرد.
به عبارت بهتر این رژیم سعودی است که به دنبال تنش آفرینی و ایجاد جنگ های نیابتی در منطقه بوده و این موضوع به صورت مشخص در سوریه و عراق دیده می شود که عربستان با حمایت از تروریست ها آن ها را برای مقابله با نظام عراق و سوریه تحریک می کند.
موضوعات مرتبط: جنگ افزارسیاسی
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- جنگ ، عربستان ، داعش ، رژیم سعودی ، سوریه ، اسرائیل - ,
هرهمندی از تانکهای پیشرفته و مجهز میتواند در ارتقای یگانهای نیروی زمینی موثر باشد.
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- ارتش جمهوری اسلامی ایران تانک جنگ رزمی -
سردار دهقان در حاشیه رونمایی از این دستاوردهای جدید در جمع خبرنگاران طی سخنانی با اشاره به رویكرد وزارت دفاع در طراحی و ساخت تجهیزات فناورانه و روز آمد در حوزه های مختلف گفت: امروز به همت دانشمندان، متخصصان و محققان زبده و كارآمد وزارت دفاع شاهد دستاوردهای جدیدی هستیم كه حقیقتا مصداق عینی فرمایش راهبردی مقام معظم رهبری است كه فرمودند :" ما خواستیم و توانستیم به حول قوه الهی".
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - وزارت دفاع سردار دهقان جنگ تسلیحات -
امیر سرلشکر عطاءالله صالحی فرمانده کل ارتش با حضور در منطقه پدافند هوایی جنوب شرق از سایت موشکی S200 و مواضع راداری و توپخانهای منطقه پدافند هوایی جنوب شرق نیز بازدید کرد و میزان آمادگی سامانههای پدافندی این منطقه را مورد ارزیابی عملیاتی قرار داد.
در این بازدید امیر علیرضا صباحیفرد جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص)، فرمانده کل ارتش را همراهی کرد.
موضوعات مرتبط: ارتش اخبارجنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - ارتش ، سرلشکر صالحی ، پدافند هوایی - ,